Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Történelmi regény


Sorrend:


-20%
MAGYAROK CSILLAGA

Szerző: Makkai Sándor

Helikon Kiadó, 2013

 

„…a regény egy kiváló író látnoki és történeti értékéről tesz tanúságot!

(Révai, Könyvszemle)

 

A Magyarok csillaga az államalapítás forrongó időszakába enged bepillantást, s látnoki erővel jeleníti meg a sorsdöntő és sorsformáló korszakot, amikor hajszálon függött a magyarság léte és jövője. Géza fejedelem és fia, István elszántsága és a kereszténység melletti elkötelezettsége megrázó és megdöbbentő élethűséggel tárul fel az olvasó előtt.

A Kiadó e regénnyel indítja útjára a Makkai-életművet, következő darabja a Táltoskirály című történelmi munka

 
3 290 Ft
Akció: 2 630 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
TÁLTOSKIRÁLY

Szerző: Makkai Sándor

Helikon Kiadó, 2013

 

Makkai Sándor a modern történeti regény nagymestere, gróf Bánffy Miklós írótársa, az erdélyi helikonisták egyik legismertebb alkotója. Szépirodalmi műveit javarészt az Erdélyi Szépmíves Céh jelentette meg 1925 és 1943 között. A Táltoskirály IV. Béla ifjúságának és Erdélyben töltött időszakának nagyregénye. Az önmagát fegyelmezni tudó, vasakaratú királyfi száműzetése kezdetétől látta, hogy romantikus hajlamú, dicsőségre szomjas apja, Endre király hogyan teszi tönkre Szent István királyságát. Az ország a nádor és az önkényeskedő ispánok hatalmától szenved, a királyellenes összeesküvés azonban kitudódik Esztergomban. Béla királyfi és székely serege Gyulafehérvárból megindul nyugat felé. Közben keletről Európa felé gomolyog a tatár felhő…

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
MENON CLUB - A TELEKI-MERÉNYLET

Szerző: Benedikty Béla

Athenaeum 2000 Kiadó, 2014

 

"A Menon Club nem átírja a történelmet hanem kulcsot ad a megértéséhez."

 

Benedikty Béla örvénylő történelmi regényt írt a világot mozgató láthatatlan erőkről, az államok kiszolgáltatottságáról, az államférfiak végzetéről és a civilizációnkat irányító titkos gondolatról. Magyarország, 1941. A Trianon revízióját szem előtt tartó "vonakodó szövetséges" és a jugoszlávok "örök barátja" pengeélen táncolva próbál kívül maradni az Európát feldúló háborúból. Hiába, az ország miniszterelnöke, Teleki Pál öngyilkosságot követ el. De valóban öngyilkosság volt? És ha nem, ki állhatott a talán nem is igazán váratlan merénylet mögött? Kiváló hírszerzők (a titokzatos Menon Club tagjai) Európában és a Közel-Keleten nyomozva próbálták elhárítani a magyar állam vezetőit fenyegető veszélyt, miközben fényt derítettek a kontinens sorsát a háttérből irányító pénzemberek európai és közel-keleti terveire is.

 
4 490 Ft
Akció: 3 815 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AVALON

Szerző: Anya Seton

General Press Kiadó, 2014

 

Rumont, az ifjú francia vitézt nem hagyja nyugodni a vágy, hogy nyomára bukkanjon Artúr király legendás szigetének, Avalonnak. Ez a leküzdhetetlen sóvárgás űzi el otthonából, Provence-ból, hogy átszelve a frankok birodalmát, a britek szigetére utazzon. Miután Cornwall partjainál hajótörést szenved, találkozik a szépséges Merewynnel, akivel az élete elválaszthatatlanul egybefonódik. Rumon Angliába viszi a leányt, ám ott a lovag rabságba esik: valósággal megbabonázza a ravasz királyné szépsége. A vágyódás és a misztikus utazás óceánokon és kontinenseken repít keresztül, bebarangolva a kilencszázas évek Angliáját, a rejtélyes Izlandot, Grönlandot és az ismeretlen Észak-Amerikát.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VÖRÖS KESZTYŰ

Szerző: Eginald Schlattner

Koinónia Kiadó, 2012

 

„A nagy korszak: úgy kezdődött el, hogy észre sem vettem. Egy kéz belök egy helyiségbe, amelyet nem látok. – Stai! Állj! – Valaki leveszi a szememről a vasszemüveget. Aztán a hátam mögött nagy robajjal bezárnak egy ajtót. Mozdulatlanul állok. Az ismeretlen felé vezető út célba ért.” E mondatokkal kezdődik Eginald Schlattner önéletrajzi börtönregénye, a Vörös kesztyű. A kolozsvári egyetem huszonéves hidrológia-szakos hallgatóját ’57 decemberében tartóztatta le a Securitate. Két évig tartó fogságának, eszmei útkeresésének történetét írta meg könyvében Schlattner.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZENT LÁSZLÓ - A LÁZADÁS PARAZSÁN

Szerző: Benkő László

Lazi Könyvkiadó, 2014

 

A XI. század közepén forog a magyar történelem kereke. I. István király megteremtette a keresztény államot, és lerakta az új államalakulat alapjait. Halála után unokaöccse, a római keresztényként nevelt Orseolo Péter kapta a koronát, ám István tudva, hogy egy nép vallását megváltoztatni, letéríteni őt szokásainak évezredes útjáról gigászi és roppantul veszélyes feladat , belpolitikai lavinát indított el döntésével.

Újra fellángoltak a belső forrongások, amit a krónikaírók felszínes értékítélettel egyszerűen pogánylázadásként jegyeztek fel. Kik irányították a belső lázadásokat, és mit akartak elérni? Valóban istentelen lett volna a magyarság széles rétege?

 
2 999 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A NÁDOR ASSZONYAI

Szerző: Ugron Zsolna

Libri Kiadó, 2014

 

A történet folytatódik...

Esterházy Miklós birodalmi herceg, Magyarország nádora körül három asszony szoknyája suhog: feleségéé, Nyáry Krisztináé, aki első az ország nemesasszonyai között; a kisemmizett Báthory Annáé, aki az Erdélyi menyegző című előző regény főhősnője; valamint a két asszonyt felnevelő Várday Kataliné, a nádor anyósáé. Erdély trónján Esterházy, a katolikus főúr régi kálvinista vetélytársa, Bethlen Gábor ül, hatalma teljében, és újból nősülni készül.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
FORRADALMÁR - Elhallgatott évszázad trilógia, 1. rész

Szerzők: Tarjányi Péter, Dosek Rita

Libri Könyvkiadó, 2014

 

Gróf Eszterházy Richárd, az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legagyafúrtabb kémje különösen fontos megbízást kap: ki kell derítenie milyen hadititkokat adott el a birodalom legveszedelmesebb ellenségének a császári és királyi hírszerzés vezetője. A bűnügy felderítésébe Ritter István, budapesti detektívet is bevonják, akire egyedi nyomozási módszerei miatt figyelt fel a császári titkosszolgálat.

A különös páros újabb és újabb nyomokat követve megpróbálja megakadályozni a világtörténelem egyik legtragikusabb eseményét. Eközben észre sem veszik, hogy olyan folyamatokat indítanak el, amelyek teljesen megváltoztatják Európa életét...

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
RAGÁLY

Szerző: William Owen Roberts

Koinónia Kiadó, 2004

 

Wiliam Owen Roberts minden részletében izgalmas könyve, a Ragály a középkori nagy európai pestisjárvány regénye; aprólékos vonásokkal megrajzolt tabló a változások előtt álló kicsiny Wales és az akkor hatalmasnak tűnő Európa egyetlen, rövid, ámde jelentékeny korszakáról, egyúttal fordulatokban bővelkedő, klasszikus mese azokról a különös figurákról, akiknek sorsát a regény lapjain kitalálójuk gondosan végigköveti. A szerző 1960-ban született Bangorban, iskoláit Walesben végezte, jelenleg Cardiffban él. Színdarabok és televíziós játékok is jelzik irodalmi pályájának alakulását, legjelentősebb művei azonban walesi nyelven, az anyanyelvén írt regényei, melyek közül az első, a Ragály 1987-ben látott napvilágot. A könyvet az 1991-es angol változat után több nyelvre lefordították. Magyar nyelvre Csuhai István fordította.

 
1 790 Ft
Akció: 1 430 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JÓZSEF ÉS ASZENETH

Szerző / Fordító: Bolyki János

Koinónia Kiadó, 2005

 

Szerelem és ármány, sokistenhit és egyistenhit, egyiptomi és zsidó találkozik ebben a különös, kevert műfajú műben, mely tárgyát a Bibliából, tulajdonképpen annak egyetlen mondatából veszi, s az ókori görög regények számos elemével dúsítva színezi feszült légkörű elbeszéléssé. Bolyki János a mű első magyar fordítását végezte el görögből.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
DELTAI HAGGADA

Szerzők: Szűcs Teri, Szabó Péter

Koinónia Kiadó, 2011

 

A deltai haggada a magyar irodalomban majdhogynem egyedülálló – Gulág-elbeszélés, fikció, valóság-irodalom, képeskönyv, művészkönyv, Szabó Péter Levente rajzai a felnőtt vs. gyermek, a valóság vs. fikció, fénykép vs. rajz kategóriákat „átütik”, megszüntetik. A formát érdekessé teszi, hogy a különböző szöveg-faktúrák áttűnnek egymásba, a többhangúság egészen izgalmas módon a dramatikus felé billenti a szöveget, és ez mindegyre fenntartja az olvasás izgalmát. A könyv tétje a kommunizmus idején munkatáborba deportált hétgyermekes család történetének beleírása Izrael, tehát a mindenkori és egyetlen szövetség történetébe.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
EGY ANGOL BATU KÁN UDVARÁBAN

A tatárjárás kalandora

Szerző: Gabriel Rónay

Kossuth Kiadó, 2014

 

A XIII. század közepére a mongolok fél Európát leigázták, és Bécs kapuja előtt álltak. Meghökkentő dokumentumok tanúsítják, hogy a hatalmas emberáldozattal és pusztítással járó európai tatárjárást diplomáciai előkészületek és cselfogások kísérték, ezt Batu kán személyes követe és kémfőnöke, egy titokzatos angol végezte. Bár működésének és sajátos diplomáciai tevékenységének a nyomait Európa mind a mai napig magán viseli, az évkönyvek még a nevét sem őrizték meg az utókornak.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-50%
MÉREGPOHÁR

John Koroner nyooz

Szerző: Bernard Knight

Kalandor, 2005

 

1194 decembere.Exeter jó házból való hölgyeinek nincs jó hetük. Először egy gazdag kereskedő lányát erőszakolják meg, aztán pár hónappal esküvője előtt holtan találják Lady Adele de Courcyt. Az összekötő kapocs a helyi ezüstművesmester. John koroner kötelessége, hogy megvédje, míg bizonyítékot nem talál bűnösségére...

 
1 440 Ft
Akció: 720 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-30%
A KIRÁLYCSINÁLÓ LÁNYA

Szerző: Philippa Gregory

Libri Könyvkiadó, 2014

 

A királyi regények koronázatlan királynőjének új regénye IV. Edward angol király udvarába, a Rózsák háborújának idejébe, az összeesküvések, a szerelemért és hatalomért folyó élet-halál küzdelmek világába repít, amelyben megelevenednek a történelem elfeledett alakjai.

A másik Boleyn lány után A királycsináló lánya Philippa Gregory első nővérregénye, amely két rendkívüli fiatal nő sorsát kíséri nyomon. A regény hősnői a 15. századi Anglia legbefolyásosabb főurának, Warwick grófjának leányai. A mérhetetlen hatalma, ismertsége és vagyona révén az angol politikát könnyedén manipuláló Richard Neville a királycsináló-ként vonult be a történelembe.

 
3 990 Ft
Akció: 2 795 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-35%
A DOMB

Szerző: Ray Rigby

Partvonal Könyvkiadó, 2009

 

A brit hadsereg észak-afrikai büntetőtáborában Wilson főtörzsőrmester értelmetlennek látszó feladattal kínozza a foglyokat: kőből és homokból dombot építtet velük. Célja azonban nem más, mint hogy megalázza és megtörje a valaha szebb napokat látott exkatonákat. Egy reggel új különítmény érkezik: McGrath, a skót fenegyerek; Bartlett, az örök lógós; Bokumbo, a csupa szív, csupa derű fekete; Stevens, a gyámoltalan tejfelesszájú és a rejtélyes múltú hajdani törzsőrmester, Roberts - melléjük pedig az "új" smasszer, Williams.

 
2 999 Ft
Akció: 1 950 Ft
Kezdete: 2017.11.14
A készlet erejéig!
-30%
A BIRODALOM HAJNALA

Szerző: Sam Barone

I.P.C. Könyvek Kft., 2010

 

ÖTEZER ÉVVEL EZELŐTT, A TIGRIS KELETI PARTJÁN AZ EMBERISÉG TÖRTÉNELME ÚJ SZAKASZBA LÉPETT…

 

Két életforma, két jelentőssé vált népcsoport: a „sártúrók” és a nomád harcos „barbárok” csapnak össze az emberiség történelmének hajnalán. A „sártúró” falusiaknak hatékonyabb fegyverük van, mint az íj és a kard: a táplálékot adó föld, mely lehetővé teszi számukra a jólétet és számbeli gyarapodást. Orak faluja már túl nagyra nőtt ahhoz, hogy Thutmose-sin, a barbár harcosok vezére figyelmen kívül hagyhatná az erejét.

 
3 498 Ft
Akció: 2 450 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-40%
LENINGRÁDI MADONNÁK

Szerző: Debra Dean

Geopen Kiadó, 2008

 

Marina, az Ermitázs tárlatvezetője 1941-ben, a leningrádi blokád idején a páratlan műkincsek megóvásán fáradozik. A parancs szerint ki kell emelni a festményeket a keretből és biztonságos helyre kell őket szállítani. Az üres kereteket mementóként visszaakasztják eredeti helyükre – reménykedve abban, hogy a műkincsek egykor visszatérhetnek méltó helyükre. Amikor a Luftwaffe bombái hullani kezdenek, Marina a fantázia világában talál menedéket a rettegés, az éhezés és a feltartóztathatatlan halál elől. Ecsetvonásról ecsetvonásra felidézi és emlékezetébe vési a csodálatos remekműveket, a pompás aktokat, az angyalokat, az isteni nyugalommal mosolygó Madonnákat… A Leningrádi Madonnák Marina emlékezetének filmkockáiból építkezve észrevétlenül kalandozik a háborús Szovjetunió és a mai amerikai lét között, felkavaró képet festve a háborúról, a szerelemről és a művészet erejéről. Debra Dean merész hangvételű, megindító története új színt jelent az amerikai regényirodalomban. Méltán volt 2007 sikerkönyve a nemzetközi könyvpiacon.

 
2 990 Ft
Akció: 1 795 Ft
Kezdete: 2017.12.04
A készlet erejéig!
-40%
A VÖRÖS SZFINX

Szerző: Alexandre Dumas

Európa Könyvkiadó, 2010

 

A Vörös Szfinx cselekménye négy fő szálon bonyolódik: Richelieu bíboros hatalmi sakkhúzásai eredményre vezetnek-e? Előkeríthetők-e a IV. Henrik életét kioltó merényletre bujtó összeesküvők? Franciaország elhódítja-e a kulcsfontosságú Susai-hágót? És ki fogja megörökölni majdan a francia trónt?

Dumas visszatér a számára oly igézetes tizenhetedik század francia történelméhez, de A Vörös Szfinx nem folytatása, hanem ellendarabja A három testőr-nek.

Ez a Dumas-regény először kerül a magyar olvasók kezébe.

 
4 500 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ELFELEDETT LÉGIÓ

History regények

Szerző: Kane, Ben

Kossuth Kiadó Zrt., 2014

 

Romulus és Fabiola ikrek, és rabszolgának születtek. Tizenhárom éves korukban eladják őket: Romulust egy gladiátoriskolába, Fabiolát pedig prostituáltnak, akin hamarosan megakad a szeme Róma egyik legbefolyásosabb emberének.

Tarquinius etruszk harcos, így Róma született ellensége, mégis a Köztársaságért kell harcolnia az Elfeledett Légióban.

Brennus, a gall családját rómaiak irtották ki, belőle pedig kora egyik leghíresebb és legfélelmetesebb gladiátora vált.

 

A szereplők története találkozik és összefonódik a korrupt, vérszomjas Rómában, hogy végül messze földön, az ismeretlen világ határán az egykor hatalmas római hadsereg - az Elfeledett Légió - megvívja reménytelennek tűnő csatáját, a három férfi pedig szembe nézzen sorsával.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A HOLTAKNAK VETETT KENYÉR

Szerző: Bogdan Wojdowski

Park Könyvkiadó, 2014

 

Mikortól nem ember az ember? Hát ez az. Az öreg Baum regélt valamit a szabadságról és más zagyvaságokról, de én nem értek semmit. Az éhezők világát a has irányítja. Enni, enni!, ezt kiáltja az utolsó élő sejt, és nincs ember, aki ezt ne hallaná meg. Ettől a függőségtől nem lehet szabadulni, ami csak él ezen a földön, az mind a rabja marad

Bogdan Wojdowski negyedszázaddal a háború után, 1971-ben keletkezett, önéletrajzi fogantatású regénye az egyik legmegrázóbb tanúságtétel a vészkorszakról: érzékletes panorámaképet fest a varsói gettó lakóinak életéről 1940-től, a gettó felállításától egészen az 1942-es nagy akcióig, melynek során a gettóba zsúfolt zsidókat a treblinkai haláltáborba vitték.

 

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
RAGNARÖK

Szerző: Bíró Szabolcs

Historium Kiadó, 2014

 

Valamikor a IX. században egy csapat svéd viking útnak indul, hogy tűzön és vízen átkelve megbosszulja otthona elpusztítását. Mindnyájan emlékeznek még rá, mikor szűnt meg az élet egykor virágzó falujukban, Eldhärden és környékén: amikor Nídhögg, a fekete dög megjelent, mindent letarolt, majd eltűnt az ismeretlenbe. Kilencujjú Gudleif és huszonkét vakmerő embere felkerekedik, hogy a Vågbrytare fedélzetén nekivágjon az ismeretlennek, megkeresse a szörnyet, és a saját fészkében végezzen vele. Útjuk ismeretlen vizeken, idegen hegyeken és éjsötét erdőkön keresztül vezet, miközben az ő nyomukban is ott liheg egy titokzatos, sebezhetetlen harcos, aki Tyr Pajzsát viseli.

 

Bíró Szabolcs, a magyar középkor megszállottja ezúttal tőle szokatlan témával lepi meg olvasóit: a Ragnarök történelmi alapokon nyugvó középkori fantasy, egy sosemvolt, véres saga a bosszúról, a tűzről, és arról, hogy észak fiai gyakran keményebbek és kikezdhetetlenebbek, mint a skandináv acél.

 
2 999 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÖRDÖGSZEKÉR

Szerző: Makkai Sándor

Helikon Kiadó, 2014

 

A 17. századi Erdélyben játszódó történelmi regény Báthory Gábor és Báthory Anna tragikus testvérszerelméről szól. A korabeli kritika erkölcstelenséggel vádolta a testvérszerelem leírása miatt. Pedig a regénynek nem is ez a motívum a központi témája. A két testvér kapcsolata és annak krízise Báthory Annának tragikus életútjának egyik fontos állomásaként jelenik meg. Makkai Sándor - mint a regényhez írott utószavából is kiderül - a magyar boszorkányperek hírhedt alakjának életútját írta meg ebben a regényben. Gyermekkortól kíséri végig hőse útját, mely szorosan kapcsolódik testvére, a szintén tragikus véget ért Báthory Gábor fejedelem sorsához.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-50%
ISZFAHÁN MEGMENTÉSE

Szerző: Jean-Christophe Rufin

Európa Könyvkiadó, 2002

 

Az új Rufin-kötet a nagy sikerű első regény, Az Abesszin folytatása. 1721-ben járunk, húsz év telt el azóta, hogy Jean-Baptiste Poncet, a vitéz patikárius megszöktette a kairói konzul lányát, Alixot. A házaspár Perzsiában talál menedéket; a fővárosban, Iszfahánban élnek leányukkal és fogadott fiukkal. Férfiruhában érkezik a városba hajdani szolgálójuk, Françoise, akit a hatóságok kémnek vélnek: letartóztatják, s hogy példát statuáljanak, ki akarják végezni. Poncet, hogy a már idős asszony életét megmentse, azt hazudja a nazírnak, hogy Françoise a nagyhatalmú Alberoni bíboros ágyasa. Ez a hazugság beláthatatlan további bonyodalmakhoz vezet, emberek tucatjait készteti cselekvésre Ázsiában és Európában... A folytatás a nagyszerű kezdethez méltó: az orvos-diplomatából lett író, Jean-Christophe Rufin lebilincselő meseszövését ezúttal is kikezdhetetlen történelmi-tárgyi tudás hitelesíti.

 
2 400 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.12.04
A készlet erejéig!
-40%
COOK KAPITÁNY

Szerző: Peter Aughton

General Press Kiadó, 2003

 

A legendás Cook kapitány és legénysége 1768-ban kettős feladattal vágott neki az ismeretlen meghódításának. A brit kormány arról tájékoztatta a korabeli közvéleményt, hogy az expedíciót kizárólagosan tudományos céllal indította útnak. Az Endeavour tengerészei azonban tudták, hogy versenyt futnak az idővel és vetélytársaikkal, akik ugyanabban a titkos reményben tették kockára életüket a távoli vizeken: ők lesznek az elsők, akik rábukkannak a későbbi Ausztráliára... Aughton eredeti naplójegyzetekkel hitelesített, térképekkel illusztrált könyve részletes és lebilincselő beszámoló Új-Zéland és Ausztrália felfedezéséről, továbbá a Csendes-óceán egzotikus szigeteinek első feltérképezéséről.

 
2 200 Ft
Akció: 1 320 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-30%
ERZSÉBET MAGYAR KIRÁLYNÉ

Szerző: Zsigray Julianna

K.U.K. Kiadó, 2006

 

"Mi történt? Az ország uralkodójának felesége az anyanyelvünkön szólt hozzájuk. Magyarul beszélt, kissé merev, de tiszta magyarsággal, és nem tartott a kezében felséges kéziratot, amelyből felolvasta volna a felséges beszédet. Finom, ifjúságtól meleg szájából egyszerűen, üdén buggyantak ki a szavak. Halk, kis lélegző szünetekkel beszélt. Az édes asszonyhang sugárzott a levegőben. Amit mondott, talán nem lett volna sok egy más ország császárnéjától, egy más ország népe előtt. De itt, a Holburg hideg márványtermében, a császári csillárok jégszilánkjai alatt, olyan volt, mint a mennyei üdvözlet... - A mi királynénk - mondta hangtalanul Ferenczy Ida, és Andrássy gróf bólintott. Megértették egymást némán." Ferenc József gyönyörű feleségéről, a legendás Erzsébetről sok könyv jelent meg az elmúlt években is, de olvasmányosságával, romantikus hangvételével valamennyi közül kiemelkedik Zsigray Julianna szép regénye.

 
2 100 Ft
Akció: 1 470 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-30%
KÉK VÉR

Szerző: Viviane Moore

Elektra Kiadóház, 2002

 

134-ben tűzvész pusztított Chartres városában. A szerencsétlenség okát - vagy előidézőit - sohasem találták meg. Tíz évvel később Galeran de Lesneven ifjú breton lovag feltételezi, hogy a gonosztevő még mindig a baljós esemény színhelyén rejtőzik. Miközben munkások százai építik a katedrálist Isten dicsőségére, Galeran megismeri a város alja népségének poklát, ahol csalók, örömlányok és gyilkosok vívják egymással könyörtelen harcukat.

 
2 200 Ft
Akció: 1 540 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-30%
AZ ÉTELKÓSTOLÓ

Szerző: Ugo di Fonte

Kulinária Kiadó, 2008

 

MINTHA UMBERTO ECO, A MONTY PYTHON ÉS ROBERTO BENIGNI EGYÜTT ÍRTAK VOLNA KÖNYVET: SZENVEDÉLYEK, LAKOMÁK ÉS MÉRGES INTRIKÁK A RENESZÁNSZ ITÁLIÁBAN. Ugo, a szegény sorsú toszkánai parasztfiú egy szerencsés – vagy éppen balszerencsés – véletlen folytán Federico herceg szolgálatába lép: az éppen most megüresedett ételkóstoló tisztségét bízzák rá. Ettől kezdve állandó félelemben él, hiszen a reneszánsz Itáliában mindennaposak a halálos mérgezések, akár politikai, akár szerelmi ügyekről van szó. Ám Ugo rendkívül szorgalmas, és tanulni vágyása, józan esze miatt egyre magasabbra emelkedik az udvarban. Nemsokára a herceg bizalmasa lesz, és elkíséri őt háztűznéző útjára Firenzébe, ahol akkoriban számos zseniális művész, többek közt Michelangelo is dolgozik. Bár feleséget nem találnak a hercegnek, építészeti és művészeti tervekkel érkeznek vissza, és hamarosan megkezdődnek a munkálatok Corsoliban, Federico herceg udvarában. Az izgalmas, sokszor kacagtató történet, tele intrikával és szenvedéllyel, magával ragadóan enged bepillantani a korabeli társadalom szokásaiba, mindennapjaiba és ételeibe – igazi időutazás a XVI. századi Itáliába. Peter Elbling – a könyv valódi szerzője – kanadai jazz-zenész, színész, és forgatókönyvíró. Több színpadi és televíziós szatíra szerzője, társszerzője és szereplője, többek között a Taxi című tévésorozatában is játszott. Ételkóstoló című regényét – amelyet egy addig ismeretlen reneszánsz szerző, Ugo di Fonte előkerült kéziratából „fordított” – eddig több, mint tíz országban jelentették meg, nagy sikerrel.

 
2 990 Ft
Akció: 2 095 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-30%
WATERLOO NÉGY NAPJA

Szerző: Iain Gale

Partvonal Kiadó, 2006

 

Waterloo, 1815 júniusának négy napja. A csatamezőn három hadsereg harcol életre-halálra becsületért, dicsőségért, az európai kultúráért. Ahogy a csata kibontakozik előttünk, a katonák és tisztjeik nagyon különböző szemszögéből és jellemén keresztül láthatjuk az eseményeket.

 
2 999 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-30%
AZ INKÁK I-III.

Szerző: Antone B. Daniel

Európa Könyvkiadó, 2003

 

A Nap Fia, az inkák uralkodója haldoklik, de ahelyett, hogy kijelölné utódját a trónon, utolsó éjszakáján országának minden titkát egy titokzatos kék szemű lányra, Anamayára bízza, aki iránt mágikus, bizalomteli vonzalmat érez. S midőn az elhunyt inka uralkodó két fia, Atahuallpa és Huascar viszálykodása következtében kirobbanó háború az egész birodalmat vérbe borítja - a dél-amerikai kontinensen sorsszerűen megjelenik az arany országának meghódítására vágyó, Francisco Pizarro vezette spanyol kalandorok kis csapata, s köztük az inkvizíció börtönéből szabadult spanyol nemes, Don Gabriel, aki követként járván az inka udvarban, lángra lobban Anamaya iránt...

 
7 100 Ft
Akció: 4 970 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-30%
AZ URALKODÓ

Szerző: C. J. Sansom

Agave Könyvek, 2010

 

1541 ősz. Mérföldnyi hosszú menet halad York felé. VIII. Henrik király egy, a trónja megdöntésére irányuló összeesküvés leleplezése után pompázatos körutat szervez északra, hogy lenyűgözze lázadó alattvalóit. Ezer katona, a nemesség krémje és ötödik felesége kíséretében a király fogadja a yorki előkelőségek látványos behódolását. Cranmer érsek megbízásából Matthew Shardlake is Yorkba utazik. A jogi munka mellett Shardlake vonakodva, de elvállalja egy fontos, de veszélyes összeesküvő Londonba szállítását. Egy yorki üveges mester halála után azonban egyre átláthatatlanabb rejtélyekbe keveredik, amelyek nem csak a yorki vár foglyával, de magával a királyi családdal is összefüggnek. Amikor a hatalmas menet megérkezik a városba, Shardlake titkos dokumentumokba botlik, amelyek napvilágra kerülése megrendítheti a Tudor trónt …

 
3 280 Ft
Akció: 2 295 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-50%
AZ ANGOL ÜGYNÖK - A 19. SZÁZADI ANGLIA SÖTÉT ÉVTIZEDEI

Szerző: Julian Rathbone

Alexandra Kiadó, 2008

 

1852 decemberében a törpe termetű Charlie Boylan zsebében csőre töltött pisztollyal próbál behatolni a Westminster-palotába, nem sokkal Wellington hercegének temetése után. Azt állítja, hogy a Belügyminisztérium hírszerzésre és kémelhárításra szakosodott ügyosztálya, amelynek majdnem negyven éven át dolgozott, jelentős összeggel tartozik neki. Igényének jogosságát bizonyítandó azután a pentonville-i börtönben töltött büntetése alatt papírra veti egyedülálló visszaemlékezéseit. Charlie nyúlt volna bele a Cato Street-i összeesküvésbe? Ő okozta volna a peterlooi mészárlást Waterloo és Wellington temetése között? Shelley tényleg véletlenül fúlt volna vízbe? És amikor megnyitották a világkiállítást, tényleg Charlie mentette meg a királynőt a merénylettől? Julian Rathbone Az angol ügynök című regényében fordulatos történetet sző a tőle megszokott szellemes módon, és lenyűgöző korrajzot fest Anglia történelmének egyik méltatlanul elhanyagolt korszakáról, a kora tizenkilencedik század sötét évtizedeiről.

 
3 699 Ft
Akció: 1 850 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MŰKINCSVADÁSZOK

Szerző: Robert M. Edsel

Libri Könyvkiadó, 2014

 

Régebben egyszerűen csak fosztogatásnak nevezték, de ma már sokkal kifinomultabb nevekkel illetik a dolgokat. Ugyanakkor én kijelentem, hogy mindent kifosztok, és mindent viszek, amit látok! Hermann Göring, 1942. Mialatt Hitler megpróbálta átvenni a hatalmat a nyugati világ felett, a katonái módszeresen megkeresték és begyűjtötték Európa legszebb szépművészeti alkotásait. A Führer titkos raktárakba rejtette, amit a felépítendő linzi Führermuseumba szánt, illetve katalogizálta azokat a degenerált alkotásokat is, amelyeket el akart pusztítani. Az ellenséges vonalak mögött azonban egy maroknyi katona: brit és amerikai múzeumi szakember, restaurátor, építész, történész azért küzdött, hogy visszaszerezzék civilizációnk kincseit. A műkincsvadászok az életüket kockáztatták azért, hogy felderítsék Európa kultúrájának évezredes emlékeit, és magakadályozzák az elpusztításukat. A Műkincsvadászok a normadiai partraszállás és a győzelem napja közötti időszak krónikája a világ legnagyobb kincsvadászatának és hőseinek állít emléket.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
EGY REGÉNY REGÉNYE

Moszkvai naplójegyzetek, 1935-1937

Szerző: Sinkó Ervin

Noran Libro Kiadó, 2011

 

A híres-hírhedt Optimisták után megjelenik az Egy regény regénye, amely a bolsevista/kommunista rendszerek leleplezésével a szerző számára igazi ismertséget, hazai és nemzetközi sikert hozott. Ha tudni akarjuk, mi a sztálinizmus, a bolsevizmus, a meg nem valósult kommunizmus lényege, ezt a könyvet kell magunkban hurcolnunk – és nem tehetünk mást.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MOHÁCSTÓL MEKKÁIG

Szerző: Generál Tibor

Tinta Kiadó, 2006

 

A klasszikus szerkezetű regény a magyar és a világtörténelem izgalmas korába kalauzolja el az olvasót. 

Mohács után tizenöt évvel, 1541-ben három zarándok együtt indul el Isztambulból Mekkába. Egyikük a félelmetes oszmán haderő főparancsnoka volt magánéleti botrányáig, a másik zarándok a mohácsi csatában esett foglyul és rabként a portára került tolmácsnak. A harmadik utas a kegyetlen janicsár hadtest katonája volt a nagyvezér közvetlen környezetében. 

A zarándokúton életsorsuk elmesélése során a mai olvasó szemléletes képet kap a korabeli oszmán világról, történelmi eseményekről, hadjáratokról és az akkori élet mindennapjairól. 

A regényben számos áthallás található a 20. századi magyar valóságra

 
1 890 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A KÉPÍRÓ

Szerző: Horváth Péter

Noran Libro Kiadó, 2013       

 

Középkori „kalandregény” ez – amennyiben a lélek belső történései éppoly kalandosak, mint a mese részint valós történelmi tényeken alapuló fordulatai. Az író Bogárvérrel című regényének „folytatása” a selmeci oltárképföstő, a titokzatos M. S. mester mindmáig ismeretlen élettörténetét „rekonstruálja”. Közben ellenállhatatlan mesélőkedvvel eleveníti meg a talán sosem létezett, mégis ingerlően ismerős hőseit. Szerelem, halál, bűnös vágyak és ártatlan óhajok, hatalmasok és hatalmaskodók praktikái, hűség és árulás lenyűgöző kavalkádja tárul elénk az izgalmas könyv lapjain. Mintha magunk is ott járnánk a föstő nyomában Selmecen vagy éppen az általa bejárt Itália napfényes tájain.

S mintha a megidézett múlt nyugtalanítóan hasonlítana a jelenre.

Ki volt M. S. mester?

És ki vagy Te, tisztelt Olvasó?

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-40%
VIII. HENRIK

History regények sorozat

Szerző: H. M. Castor

Kossuth Kiadó, 2013            

 

A híres-hírhedt uralkodó életét bemutató regény a még fiatal és romlatlan, tehetséges herceg történetével indul. Az ifjú meggyőződése, hogy ő a kiválasztott: azért született, hogy népét vezesse Anglia nagyhatalommá válásának útján. A kiválasztottságot azonban nem rá szabta a sors. Nem képes megbirkózni annak terhével, legyőzi a hatalomvágy, az önimádat, a kapzsiság és a Tudorok véres múltjának démonai...

 
1 990 Ft
Akció: 1 195 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A 632-ES KÓDEX

2017-es változatlan utánnyomás

Szerző: J. R. dos Santos

Kossuth Kiadó, 2017

 

José Rodrigues dos Santos legújabb könyvében Tomas Noronha történész és kriptoanalitikus, a régi nyelvek szakértője azt a megbízást kapja, hogy fejtsen meg egy rejtélyes üzenetet. A benne rejlő titok a felfedezések korának legféltettebb titkához vezeti el a portugál történészt: Kolumbusz Kristóf valódi kilétéhez és küldetéséhez. A regény eredeti történelmi dokumentumokon alapszik, és döbbenetes időutazásra invitálja az olvasót, amely tele van kalandokkal, rejtélyekkel és legendákkal, leleplezett titkokkal és titokzatos jelekkel, csalóka látszatokkal és elhallgatott tényekkel: igazi tükörjáték ez, amelyben az illúzió elfedi a valóságot, hogy eltakarja az igazságot.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
IMPRIMATUR

Szerzők: Rita Monaldi, Francesco Sorti

Nyitott Könyvműhely, 2009

 

Róma, 1683. szeptember 11. A város lakói aggódva várják a híreket Bécs felől, ahol a török seregek a katolikus világ utolsó fellegvárát ostromolják. Eközben egy római fogadóban gyanús körülmények között meghal egy férfi, és a vendégeket pestisjárvány veszélye miatt karanténba zárják. Vesztegzár alá kerül Melani apát is, a Napkirály titkosügynöke, aki elhatározza, hogy utánajár, mi áll a titokzatos haláleset hátterében. Végeláthatatlan bolyongásba kezd a Róma alatt megbúvó föld alatti járatokban, és közben olyan rejtélyek nyomára akad, amelyek nem csupán az ott lakók, de egész Európa sorsát meghatározhatják.

 

Az Imprimaturt Olaszországban a Vatikán nyomására betiltatták, miután rádöbbentek, hogy olyan titkokat tár fel, amelyek újraírják a 17. század Európájának történelmét.

 

Ez a mesterien megírt thriller eddig 45 országban jelent meg, és több millió példány fogyott el belőle világszerte.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MYSTERIUM

Szerzők: Rita Monaldi, Francesco Sorti

Libri Könyvkiadó, 2011

 

Az Imprimatur-sorozat harmadik kötetében Atto Melani halálával bizonyos értelemben lezárult a regényfolyam első szakasza. A folytatásban visszaugrunk az időben, és megismerhetjük a történet előzményeit. A Mysterium egyaránt letehetetlen azok számára, akik az első három könyvet ismerik, és azoknak az új olvasóknak, akik csak most csöppennek a Monaldi&Sorti házaspár lenyűgöző világába.

 

1644, Párizs. Az Imprimatur-sorozat kasztrált énekes hőse, a húszéves Atto Melani Mazarin bíboros meghívására egy francia gálya fedélzetén Párizsba indul, hogy színpadra lépjen a királyi udvarban, és így közelebb kerülhessen az áhított hírnévhez és dicsőséghez.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SPARTACUS – A FELKELÉS

Harcos, rabszolga, hős.

History regények sorozat

Szerző: Ben Kane

Kossuth Kiadó, 2013  

 

DICSŐSÉG

Spartacus hatalmas rabszolgaseregével minden csatát megnyert, legyőzte Róma légióit. Ki tudja megállítani most, hogy diadalmasan menetel az Alpok és a szabadság felé?

 

BOSSZÚ

Képes-e Crassus, Róma leggazdagabb embere kellően nagy sereget toborozni Spartacus ellen? A gall Crixus és emberei veresége végzetesen meggyengíti-e Spartacust? Hová vezet a rabszolgasereg zúgolódása?

 

HÁBORÚ

Viharfellegek gyűlnek az égen, a földön pedig kémek és árulók ólálkodnak. Spartacusnak döntenie kell: előre, át az Alpokon a bizonytalan szabadságba, vagy vissza, ismét szembeszállni Rómával, és megkísérelni egyszer s mindenkorra megtörni a hatalmát?

 

A történet a Spartacus, a gladiátorral vette kezdetét.

 

Lendületes, szenvedéllyel teli történet –letehetetlen olvasmány. Eleven színekkel kelti életre Spartacust és az ókori Rómát.

Steven Pressfield, a Gates of Fire szerzője

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A VETERÁN - AQUINCUM FARKASA - PANNONIA ROMANUM

Szerző: Marcellus Mihály

Gold Book, 2013

 

A Kr. u. I. század végére a Római Birodalom meghódította és pacifikálta a mai Dunántúl területét, két provinciára, Pannonia Inferiorra és Pannonia Superiorra osztva azt. A római jelenlét azonban közel egy évszázadig pusztán katonai volt, sok helyen megmaradt a régi törzsi szervezet, és a legiók állományát is a helyi lakossággal töltötték fel.

 

Marcellus Mihály Pannonia Romanum című regénysorozata rendkívül alapos történelmi kutatómunkára támaszkodva, hagyományőrzőként saját élményekből is táplálkozva mutatja be a Kr. u. Pannonia provinciák történetét. A regények fordulatokban gazdag cselekménye mellett színes, plasztikus képet fest a korabeli Aquincum és Pannonia életéről, úgy a hódítókéról, mint a meghódítottakéról, a kézművesekéről és az előkelőkéről, a közkatonákéról és a hadvezérekéről, a helytartókéról és a császárokéról.

 
2 999 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-50%
ÉSZAKI VIHAR - MARCUS AURELIUS PANNÓNIÁBAN

Szerző: Marcellus Mihály

Gold Book, 2013

 

Marcellus Mihály Pannonia Romanum-sorozatának legújabb kötete Marcus Aurelius Antoninus császár uralkodását mutatja be, a Pannonia provinciákban folytatott harcaira koncentrálva, de áttekintést adva a teljes Római Birodalom Kr. u. II. század végi állapotairól, a Közel-Keleten folytatott harcaitól kezdve az Itáliát és Rómát sújtó pestisjárványon és éhínségen át a szenátus belső villongásáig is.

 

 
2 999 Ft
Akció: 1 500 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A BORGIÁK BOSSZÚJA

Szerző: Sarah Dunant

Athenaeum Kiadó, 2013

 

A tizenötödik század végi Róma a művészet és kultúra fellegvára, miközben a vallási kegyetlenkedés és a politikai korrupció aláássa az örök város tekintélyét. Rodrigo Borgia VI. Sándor néven bevásárolja magát a pápaságba, de törvénytelen gyermekei iránti olthatatlan szerelme és esztelen gazdagsága mellett spanyol származása is szemet szúr a várost irányító olasz főméltóságoknak. Az idegen pápa legerősebb fegyvere a lelketlen és jéghideg Cesare, a legidősebb fiú, de a fontos politikai szövetségek záloga mégis a tizenkét esztendős hajadon, Lucrezia Borgia lesz, aki három rosszul sikerült házasság és rengeteg fájdalom után maga lép a politika véráztatta színpadára… Az olasz reneszánsz nagyregények mestere a világtörténelem és a tévésorozatok kedvelt méregkeverőiről, a Borgiákról írt lélegzetelállító lektűrt.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SPARTACUS, A GLADIÁTOR

Harcos, rabszolga, hős

History regények sorozat

Szerző: Ben Kane

Kossuth Kiadó, 2013

 

HARCOS

Miután megacélozta a római hadseregben töltött évtized, Spartacus hazatér Trákiába.

 

RABSZOLGA

A hatalmat hitszegéssel és erőszakkal megszerző új király eladja Spartacust

egy római rabszolga-kereskedőnek.

 

HŐS

Ezzel kezdetét veszi a történelem egyik legbámulatosabb históriája. A nagyszerű harcos története, aki megszökik a rabszolgaságból,

hogy hadsereget toborozzon és szembeszálljon Róma hatalmával.

 

Ben Kane új bestsellersorozata a történelmi tények és a hihető fikció lebilincselő kombinációja.

 

„Kegyetlen szemek, kemény öklök, metsző sikolyok, szép szerelmek – a klasszikus történet új életre kelt.”

– Daily Telegraph

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A PUSZTA GYERMEKE

Szerző: Yves Caldor

General Press Kiadó, 2001

 

1465. Kemény István még nincs tizenöt éves, amikor el kell hagynia nevelőszülei meleg családi otthonát, s a számára oly kedves pusztát, hogy igazi apját Közép-Európa és a Német-Római Császárság poros útjain át a távoli Brüsszelbe, Jó Fülöp udvarába kísérje. A fiatal és nagyratörő magyar király, Hunyadi Mátyás ugyanis fontos küldetéssel bízta meg a fiú apját, Kemény Sándort.

Az ifjú és naiv István az utazás megpróbáltatásai során tanúja lesz a politikai cselszövéseknek, a nyugati udvarok léhaságának, a vidék nyomorának, a fellázadt husziták bátorságának és a hatalmasok könyörtelenségének. A kíváncsi, bátor és előítéletek nélküli fiatalember háborúkat él át, intrikák áldozatává válik, s közben felfedezi a barátságot és a szerelmet. Élete vége felé papírra veti emlékeit...

 

A Belgiumban élő, magyar származású író könyve 1998-ban elnyerte az Alex Pasquier-díjat, melyet a Francia Nyelvű Belga Írók Szövetsége ötévenként ítél oda a legjobb történelmi regénynek.

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-50%
TALÁLKOZÁSOK HÁZA

Szerző: Martin Amis

Európa Könyvkiadó, 2008

 

Egy turistahajó úszik a Jenyiszej folyón, úti célja az a sarkköri vidék, ahol a Sztálin-korban hatalmas fegyenctáborok voltak. S a "turisták" egyike, miközben közelednek a Norlaghoz, ahol valamikor a második világháború után raboskodott, hosszú levelet ír a lányának. Aki már amerikai. Sőt: tipikus amerikai. Vagyis semmit sem érthet abból, amit egy orosz - egy oroszországi zsidó - tett, kényszerből vagy akár szabad akaratból, a negyvenes-ötvenes-hatvanas években. Neki ír számadást a halála előtt. Élete nagy bűnét, a magyarázhatatlant magyarázza. Hogy miért erőszakolta meg azt a nőt, akit egész életében szeretett. S a másik magyarázhatatlant: Oroszországot, a gulagot, az "orosz istent", az orosz kegyetlenséget.

 
2 600 Ft
Akció: 1 300 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-35%
HAJNAL SZERELME

Szerző: Juliette Benzoni

Geopen Kiadó, 2009

 

A kétkötetes történelmi regény az arisztokrata Königsmark család tagjainak sorsát követi figyelemmel. Az első könyv főhőse a különleges egyéniségű lány, Aurora. A Königsmarkok nagyszerű katonákat és hősöket adtak Európának, de nő létére Aurora sem marad le a család férfiai mögött. S ami a legfontosabb, nagyszerűen bánik adottságaival. Páratlan szépsége, éles esze, műveltsége és zenei tehetsége nem teszi önteltté. Emellett okos és megfontolt, bátor és kitartó, úgy bánik a szóval, mint katona a karddal. Mindezen tulajdonságok birtokában kel útra, hogy felkutassa rajongásig szeretett és csodált fivérét, Philippet.

 

 
2 990 Ft
Akció: 1 945 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-50%
SZÖKÉS A GYŐZTESEKTŐL - A HÁBORÚ KUTYÁI 24.

Szerző: Leo Kessler

Duna International Kft., 2011

 

A második világháború a végéhez közeledik. Az előrenyomuló Szövetségesek egyre több német alakulatot semmisítenek meg, ejtenek fogságba. A Wotan számára is elérkezik a vég: parancsnokát, von Dodenburgot, a többi tisztet és az egyszerű közlegények többségét elfogják. A legelitebb SS-egység és parancsnoka kiváló bűnbaknak bizonyul a Szövetségesek számára, hogy az ő nyakukba varrják a közvélemény előtt a "németek" bűneit. Vajon mi lesz az erősebb, az igazság vagy a reálpolitika? Az igaztalan vádak vagy a bajtársiasság?

 
995 Ft
Akció: 500 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-50%
HALÁLFEJESEK - A HÁBORÚ KUTYÁI 4.

A háború kutyái sorozat

Szerző: Leo Kessler

Duna International Kft., 2010

 

A Wotan SS Rohamezred, felsőbb parancsra, egy már-már lehetetlen küldetésre készül a Szovjet Hadsereg elitje ellen, a Barbarossa hadművelet során. Az arisztokratikus von Dodenburg százados és a minden hájjal megkent Schulze őrmester ebbe a pokolba is követi Geier őrnagyot. Európa legkeményebb katonái így jutnak el Fehéroroszországon keresztül a Don melletti Rosztov városába...

 
995 Ft
Akció: 500 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-40%
ELNYŰHETETLENEK - A HÁBORÚ KUTYÁI 23.

A háború kutyái sorozat

Szerző: Leo Kessler

Duna International Kft., 2011

 

Megrázó történet az Elnyűhetetlenek halálig hősies harcáról. Kessler nem mond ítéletet, mindössze hű krónikása próbál maradni az eseményeknek. De ő sem tud "szó nélkül elmenni" az Elnyűhetetlenek hősiessége mellett, ezért a lehető legrészletesebben, legigazabban próbálja elénk tárni ennek az alakulatnak dicső történetét.

 
995 Ft
Akció: 595 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.