Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kortárs színmű

 Fő kategória >Irodalom >Világirodalom >Kortárs színmű

Sorrend:

-20%
A NŐK IS ELVESZTETTÉK A HÁBORÚT

Szerző: Curzio Malaparte

Attraktor Könyvkiadó, 2016

 

A világhírű olasz író, Curzio Malaparte második magyarul megjelent könyve a Kaputt után. A színdarab 1945 késő tavaszán játszódik Bécsben, a szovjet megszállási övezetben. A férfiak vagy odavesztek a háborúban, vagy hadifogolytáborokban vannak, vagy szökésben. A megszállók bosszúja így elsősorban a védtelen nőket, különösen a polgári származású nőket éri utol.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.02.02
A készlet erejéig!
-15%
  HARRY POTTER ÉS AZ ELÁTKOZOTT GYERMEK - ELSŐ ÉS MÁSODIK RÉSZ

Szerzők: J. K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany

Animus Kiadó, 2016

 

Harry Potter élete sosem volt könnyű - és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskolás korú gyermek apjaként kell helyt állnia.

Miközben Harry a múlttal viaskodik, ami nem hagyja magát eltemetni, legkisebb fiának, Albusnak meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.

 
3 390 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2016.10.25
A készlet erejéig!
-20%
XIV. ERIK

Szerző: August Strindberg

Attraktor Könyvkiadó, 2015

 

A XIV. Erik történelmi dráma. A főszereplők magánélete kerül bennük a középpontba. Ebben a művében a szerzőt főként a szereplők belső, lélektani valósága és egymás közötti konfliktusai foglalkoztatják...

XIV. Erik (Stockholm, 1533. december 13. – Örbyhus, 1577. február 26.) Svédország királya volt 1560 és 1568 között. I. Gusztáv fia.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2015.06.27
A készlet erejéig!
-20%
STOP THE TEMPO

Szerző: Iulia Popvici

Koinónia Kiadó, 2008

 

Fiatal román drámaírók

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2014.11.18
A készlet erejéig!
-20%
III. RICHARD – BETILTVA

Szerző: Matei Visniec

Koinónia Kiadó, 2010

 

„Mégis, gondold meg, a III. Richárd nincs betiltva. A mi országunkban Shakespeare-t tanítják az iskolában, az egyetemeken” (részlet a III. Richárd betiltva c. drámából).

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2014.11.18
A készlet erejéig!
-20%
MELANKÓLIA EZERREL. KORTÁRS PORTUGÁL DRÁMÁK

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

A „portugál dráma” szókapcsolat hallatán mostanában elsősorban gazdasági, pénzügyi válsághírekre asszociálunk, ezúttal azonban a világ legszomorúbb népének irodalmi terméséről van szó. Pessoa-ról vagy Saramago-ról mindenki hallott. Ezen kötet fiatal szerzőiről nem feltétlenül. Pedig posztdramatikus építkezéstechnikájukkal máris figyelemreméltó erővel jelenítik meg a periférikusság problémáit. Jelentőségük egyelőre nem vetekedik az említettekével, vagy egyéb emblematikus portugál hírességével, ugyanakkor Vasco de Gama és José Mourinho vére ott lüktet bennük, a soraikban, ott a lefedett bú, a hiány, az örök elveszettség, bármennyire dolgoznak ellene és viselkedik felül ezek a sóvárgó, furcsa, világvégi lelkű, nagy szívű emberek, akár irodalmárok, akár hajósók, akár futballedzők.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2014.11.18
A készlet erejéig!
-20%
A KOMMUNIZMUS TÖRTÉNETE ELMEBETEGEKNEK. DRÁMÁK

Szerző: Matei ViŞniec

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Matei Visniec az egyik legtöbbet játszott európai drámaíró. Megvilágító és sokszor groteszk perspektívájára jellemző a címadó dráma kerete: Jurij Petrovszkijt, ezt a fiatal, de már díjakkal elhalmozott szovjet írót azzal a rangos feladattal bízza meg az Írószövetség, hogy rövid elbeszélések segítségével vezesse be egy elmegyógyintézet ápoltjait a kommunizmus történetébe. „Vesse latba egész tehetségét és hazafiságát – szól a dicső megbizatás –, hogy elmebetegeinket is táplálhassa a remény, melyet a Nagy Októberi Szocialista Forradalom gyújtott a világ dolgozóinak szívében...”A kötetben Visniec kilenc drámáját adjuk közre magyar nyelven.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2014.11.18
A készlet erejéig!
-20%
KÍSÉRTETHAJÓ; CHINA SHIPPING

Szerző: Ulrike Syha, Margaret Obexer

Fordította: Veress Anna

L’Harmattan Kiadó, 2009

 

Szicília partjainál elsüllyed egy rozoga hajó, fedélzetén több száz ázsiai menekülttel – majdnem mind odavesznek. Hat évvel később konferenciát szerveznek a legközelebbi faluban a történtek miatti, összeurópai rossz közérzet feltérképezésére. De valóban rossz-e a közérzetünk? És ha igen, ez az oka? A helyszínre érkező újságírók, egy kurátor, egy temetkezési vállalkozó és egy karrierválságban lévő társadalomtudós egyaránt hasznot akar húzni a még víz alatt hánykolódó hullákból. De ez Margareth Obexer darabjában sem olyan egyszerű.

Míg A kísértethajó utasai Európába mint az ígéret földjére menekülnének, addig Ulrike Syha főhőse egy magába belefáradt kultúrából szeretne kitörni. Meg egy önemésztő nagycsaládból, amelyben a törékeny, magányos nőnek kellene támogatnia a súlyos semmiségektől szenvedő többieket. A China Shipping végén az élete már egy rossz teherhajón úszik Kína és egy új állás felé. Kérdés, hogy utánamegy-e?

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2014.11.18
A készlet erejéig!
-20%
FODRÁSZNŐ

Szerző: Szergej Medvegyev

L’Harmattan Kiadó, 2010

 

Szergej Medvegyev orosz drámaíró, újságíró 1960. szeptember 2-án született Rosztov-na-Donu városában. Diplomáját a Rosztovi Egyetem fizikatudományi karán szerezte, ezt követően egy műszergyárban helyezkedett el, ahol eljutott a főmérnöki beosztásig. Civil foglalkozása mellett már korán bekapcsolódott a helyi kulturális-művészeti életbe: számos dalszöveget írt a 12 Volt és a N.E.T nevű zenekarok számára, valamint színpadi szövegeket írt több színházi produkcióhoz. 1995 elején született első önálló darabja Korunk hősei címmel Italo Calvino Báró a fán című regényének motívumai alapján, Jurij Melnyickij rosztovi rendező felkérésére.

 
1 400 Ft
Akció: 1 120 Ft
Kezdete: 2014.11.18
A készlet erejéig!
  6 MAI KATALÁN DRÁMA. SERGI BELBEL ÉS JORDI GALCERAN DARABJAI - Elfogyott

Szerzők: Sergi Belbel, Jordi Galceran

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

SERGI BELBEL és JORDI GALCERAN kétségtelenül a kortárs katalán dráma nemzetközileg legismertebb szerzői. Nemcsak abban az értelemben vonatkozik rájuk a kortárs jelző, hogy ma élő és alkotó drámaírók, hanem úgy is, hogy mindketten jellemzően XX. század végi, de még inkább XXI. század eleji figurákat, helyszíneket, problémákat állítanak színdarabjaik középpontjába.

 

Válogatásunk hat szövege aktuális témákról szól, a cselekmény a kor emberének mindennapjait, konfliktusait mutatja be, a hely szinte mindig a nagyváros, és azon belül is olyan közeg, amely sokaknak ismerős lehet, a szereplők hétköznapi emberek, hétköznapi nyelvet beszélnek, hétköznapi problémákkal küzdenek, amelyek azonban valamilyen módon a maguk egyszerűségével együtt mégis mindig túlmutatnak a banalitáson.

 

Jelen kötetünkben jórészt a XXI. században született színdarabokból olvashatnak válogatást. A hat szöveg közül négyet már láthattak színpadon a magyar érdeklődők, és ugyanilyen megfontolásból került a kötetbe mindkét szerző egy-egy további darabja, azzal a nem titkolt céllal, hogy ezek a szövegek is elérhetőek legyenek a rendezők és dramaturgok számára, és esetleg további előadásokra is sor kerülhessen.

 
3 950 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.