Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Szent István Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >S-T >Szent István Kiadó

Sorrend:

-10%
A II. VATIKÁNI ZSINAT NEGYVEN ÉV TÁVLATÁBÓL

Szerző: Kránitz Mihály

Szent István Kiadó, 2002

 

A magyar egyház több évtizedig el volt zárva a XX. század legnagyobb egyházi eseménytől, és annak megújító hatásaitól. Általános tapasztalat, hogy a II. Vatikáni Zsinat szelleme még nem járta át megfelelően az oktatást, az igehirdetést és a katekézist. A zsinat tanításának hivatalos szövegei idén jelentek meg ismét a Szent István Társulat gondozásában. Az egyes dokumentumok ismerete nélkülözhetetlen, fontos azonban annak az útnak a követése is, amelyet az egyes zsinati megnyilatkozások az elmúlt negyven évben megtettek. Az új és naprakész magyarázatokat a legfelkészültebb magyar teológusok írták, széles körű kitekintéssel a nemzetközi szakirodalomra. Az egyes tanulmányokat részletes bibliográfia követi, buzdítva a kutatás és az érdeklődés folytatására.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KERESZTÉNY EURÓPA

Szerző: J. H. H. Weiler

Szent István Kiadó, 2006

 

A szerző az európajog nemzetközileg elismert szakértője; esszéjében az alkotmányos vita prizmaként jelenik meg, amely átfogóan és részletesen tükrözi vissza a vallás szerepét az európai integrációról szóló vitában. Weiler könnyed stílusban, ám könyörtelen logikával vonultatja fel e diskurzus főbb szempontjait, kimutatva a laicista állameszme alapvető önellentmondását; európai krisztofóbiáról ír, sőt keresztény gettóról, amelyet külső és belső falak határolnak. Ezzel szemben az integráció keresztény historiográfiáját sürgeti, amely alternatív olvasatként a nem-keresztények számára is többletértéket képviselhet.

 
1 490 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ERŐSÍTSD TESTVÉREIDET!

Szerző: Mészáros István

Szent István Kiadó, 2006

 

A nándorfehérvári diadal 550 éves, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 50 éves jubileumára megjelenő könyvünkben e két történelmi eseménnyel kapcsolatos, magyar vonatkozású, sokak számára ismeretlen pápai dokumentumokat tesszük közzé, Mészáros István elemző tanulmányával.

 
1 700 Ft
Akció: 1 530 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ ELSŐ JEZSUITÁK

Szerző: John W. O Malley

Szent István Kiadó, 2006

 

1534-ben a spanyol Inigo López de Loyola és hat társa tisztasági és szegénységi fogadalmat tesznek. Az ő összefogásukból alakul ki később az a mag, melyből az 1540. szeptember 27-én kiadott pápai bulla nyomán megszületik az újkori kereszténység legnagyobb hatású szerzetesrendje, a Jézus Társasága. Az első jezsuiták tevékenységét ellentmondásos jelenségek kísérik: nevezik őket ördögnek, kiűzik rendjüket több országból – ennek ellenére még egy évszázad sem telik el, s az alapítók közül Ignácot és Xavéri Ferencet a pápa a szentek sorába emeli. A kötet a jezsuita rend hármas jubileumának évében, Szent Ignác halálának 450., és első társai: Xavéri Szent Ferenc Boldog Faber Péter születésének 500. évfordulója alkalmából látott napvilágot.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HALÁLRA SZÁNTAK, MÉGIS ÉLÜNK!

Egyházüldözés és az ügynök-kérdés 1945-1990-ig

Szerző: Tomka Ferenc

Szent István Kiadó, 2005

 

Hiánypótló,izgalmas írást tart kezében az olvasó, amely egyetlen kötetben, szakszerűen és olvasmányosan mutatja be a kommunista kor egyházának életét 1945-1990-ig. A könyv képet ad az egyházüldözés 1945-60 közötti időszakáról. Megrázó fejezeteket olvashatunk a kor vértanúiról, hitvallóiról, egyházának életéről. Új szempontokat nyújt az 1960-90-ig tartó rész. Ezekről az évtizedekről az egyetemi szintű történelemkönyvek is úgy írnak, mintha a növekvő vallásszabadság időszaka lett volna. A szerző ezzel szemben bemutatja e kor híveinek, papjainak, főpapjainak szorongatott helyzetét; miközben szól az élő egyházról is.

 
2 300 Ft
Akció: 2 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
PRÍMÁSOK, PÁRTOK, POLITIKUSOK 1944-1945

Szerző: Mészáros István

Szent István Kiadó, 2005

 

Két egymástól eltérő világ tükröződik két év történetébe sűrítve e könyvben,mely többnyire publikálatlan,a kutatók számára is jobbára hozzáférhetetlen kortörténeti dokumentumokat tár a nagyközönség elé. A Magyar Katolikus Egyház életében sorsdöntő volt ez a két esztendő. 1944- az évtizedek óta külsőségeiben és gondolkodásában is neobarokk egyházi élet soha vissza nem térő,utolsó esztendeje ez,a nemzetiszocialista ideológia és az egyházellenes hatalom szorításában, az ország háborús végvonaglásában. 1945- egy új,a korábbitól gyökeresen eltérő társadalmi berendezkedésű világ első éve. Vajon hogyan tud majd élni a Magyar Katolikus Egyház az addig nem tapasztalt körülmények között,a múlt külső-belső terheitől nyomasztva...? E két, egymást követő esztendő részleteinek ilyen szoros egymás mellett láttatása szokatlan a szakirodalomban,de éppen e két év döbbenetes kontrasztja nyújtja az olvasó számára a katartikus hatást. Tragikus volt ez a két esztendő: egy összeomlott diktatúra romjaira egy másik diktatúra kezdett építkezni. Ám Szent István nem homokra építette magyar egyházát: e viharos korban is szilárdan állt.

 
1 460 Ft
Akció: 1 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGYAR KATOLIKUS LELKIPÁSZTORI SZOLGÁLAT DÉL-AFRIKÁBAN

Szerző: Borovi József

Szent István Kiadó, 2004

 

Az 1956-os magyar forradalom vérbe folytása után két földrészen,Ausztráliában és Afrikában alakultak egyházi közösségek. Az Afrika déli részén fekvő Dél-afrikai Unióba kivándorolt 1956-os menekültekkel sem katolikus,sem protestáns lelkész nem érkezett. A protestáns hívek magyar származású lelkészeket ugyan találtak az unióban,de-mint a katolikus misszionáriusok és apácák - csak másodlagosan foglalkoztak a menekült magyarokkal. Dél-Afrikába csak 1960-ban érkezett szervező katolikus pap,de sem ő,sem néhány utóda nem tudott olyan élő egyházi közösséget teremteni,amely hosszú időre életképes maradhatott volna. Az 1980-as évek után a Dél-Afrikában élő magyarok egyházi vezetők nélkül polgári egyesületekben éltek-élnek, és mai napig őrzik,ápolják hitüket,magyarságukat.

 
2 100 Ft
Akció: 1 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZENTEK ÉLETE I-II.

Szerkesztette: Diós István

Szent István Kiadó, 2009

 

Míg a korábbi évtizedek hasonló kiadványai a színes eseményekre, a gondos lélek- és jellemábrázolásra helyezték a fő hangsúlyt, addig a Szent István Társulat által most kiadott új, kétkötetes Szentek élete - mely terjedelmét tekintve is egyedülálló - a szentek életét a történeti helyzetbe ágyazottan igyekszik bemutatni. E kiadás újdonsága, hogy kevés kivétellel mindegyik szentről képet is közöl. Az anyagot időrendi mutató, földrajzi helynévmutató és személymutató teszi teljessé. A két kötetben található 600 életrajz mellett először kerülhet a magyar olvasók kezébe a Római Mártirológium, mely latin szertartású katolikus egyház mintegy 5600 vértanújának és szentjének nevét, halála helyét és idejét, és tiszteletének okát közli egy-egy mondatban az ókeresztény kortól napjainkig.

 
12 000 Ft
Akció: 10 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KATOLIKUS EGYHÁZ

Szerző: Pietro Brunori

Szent István Kiadó, 2002

 

A harmadik évezred fordulóján a Katolikus Egyház tagjainak száma meghaladta az egymilliárdot. A világ e legnagyobb intézménye minden országban jelen van hívei és évszázadok során kiépített hierarchiája által. A katolicizmus vallási és kulturális vonatkozásaival minden ember találkozott már valamilyen formában, de vajon mennyit tudunk az Egyház szervezeti felépítéséről? Vajon mely kongregációk és milyen joghatósággal irányítják ezt a világméretű intézményt? Milyen alá- és fölérendeltségi viszonyt jelentenek az ismert vagy kevésbé ismert egyházi méltóságok? Mit jelképeznek e méltóságokhoz kapcsolódó tárgyak és szimbólumok (mellkereszt, gyűrű, címer stb.)? Mekkora költségvetéssel dolgozik a Katolikus Egyház? Milyen bevételei vannak? Vajon tudjuk-e, melyik hivatalhoz kell fordulnunk, ha pápai áldásban akarunk részesülni?

 
1 000 Ft
Akció: 900 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A NÉMETORSZÁGI MAGYAR LELKÉSZSÉGEK (BERLIN 1934-2000)

Szerző: Borovi József

Szent István Kiadó, 2001

 

Dr. Borovi József 1917-ben született Vácott. 1935-től a Pázmány Péter Tudományegyetem Hittudományi Karán teológiát tanul, majd doktorál. 1940-45 között Rozsnyón teológiai tanár, 1945-48 között püspöki titkár 1948-tól 1959-ig plébános, szórványlelkész, 1959-67 között Egerben, majd Budapesten a Központi Szeminárium vicerektora, 1967-tol 1988-ig az egyházjog tanára a jelenlegi Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának jogelődjén. 1988-tól nyugdíjas Budapesten. Európában a magyar katolikus lelkészségek, missziók létesítésének 1. szakasza a húszas, a 2. a harmincas és a 3. a negyvenes évek közepére esik. Az 1934 körül, a második alapítási szakaszban állami támogatással létesült grenoble-i, brüsszeli, bécsi, berlini, ankarai lelkészi missziós állomások közül a grenoble-i, a berlini és az ankarai a II. világháború áldozatai lettek, megszűntek.

 
2 100 Ft
Akció: 1 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A TÜRELEM VÉRTANÚSÁGA

Szerző: Agostino Casaroli

Szent István Kiadó, 2001

 

A második világháború befejezése után Közép- és Kelet-Európa szovjet megszállás, illetve befolyás alá került államaiban a marxista-leninista rendszerek a totális ateista ideológia jegyében a Katolikus Egyház teljes szétverésére törekedtek. Számos püspököt bebörtönöztek, papok, szerzetesek ezreit internálták, szemináriumokat, vallásos intézményeket számoltak fel, egyházi iskolákat államosítottak. Az ifjúság ateista nevelése stratégiai fontosságú lett, a hitüket megvallókat pedig mindenütt hátrányos megkülönböztetés érte. Csupán a hatvanas évek elején, XXIII. János pápasága és a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának idején derengett fel a Szentszék és a kommunista államok közötti párbeszéd lehetőségének halvány reménysugara.

 
2 750 Ft
Akció: 2 475 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 MAGYARORSZÁG ÉS A SZENTSZÉK DIPLOMÁCIAI KAPCSOLATA 1920-2000

Szerkesztette: Zombori István

Szent István Kiadó, 2001

 

A könyv - mely megjelenésének nagy fontosságot tulajdonítok - a magyar-vatikáni kapcsolatok elmúlt nyolcvan évének elemzése. A történelmi léptékű visszatekintés mindig a jövőről szól. Tanulságokat fogalmaz meg, kijelöli a követendő utat, ilyenformán ez a magas szakmai színvonalon elkészített kötet a nemzetközi jog két alanyának viszonyán túl rólunk, magyarokról, a mi múltunkról és a mi jövőnkről mond el nagyon sokat." Martonyi János volt külügyminiszter; "A diplomáciai kapcsolatok, és a Szentszékkel nemrégiben megkötött különféle egyezmények egyáltalán nem az Egyház privilegizált helyzetét hivatottak kiemelni, hanem küldetésének és a közéletben betöltött szerepének pontos megértését célozzák. Az Egyház mindig a magyar nemzet mellett állt, s annak sorsa iránt sosem volt közömbös: elég utalni Szent István, Szent Erzsébet, Boldog Apor Vilmos püspök és Mindszenty József nevére. Az Egyház, amikor a tanítása alapító eszméire figyelmeztet és az állammal együttműködve teljesen bekapcsolódik a nemzet életébe, olyan természetfeletti erővel hatja át, amely lehetővé teszi, hogy egyesítő és integráló szerepet töltsön be a magyar nép életében, megszilárdítva ezzel a társadalmi kapcsolatokat és a lelki egységet." Jean-Louis Tauran érsek

 
1 990 Ft
Akció: 1 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGYARORSZÁG VIRÁGA

13. századi források Árpád-házi Szent Erzsébet életéről

Szerkesztette: J. Horváth Tamás, Szabó Irén

Szent István Kiadó, 2006

 

A sárospataki Árpád-házi Szent Erzsébet Történelmi Társaság műhelyében készült fordításkötet a XIII. század kimagasló szentjének életét bemutató szövegeket gyűjti csokorba és adja közre. Kötetünk hiányt pótol: a legfontosabb dokumentumok most jelennek meg először magyarul. Szent Erzsébet példája sok évszázad elmúltával ma is elevenen hat, aminek oka Erzsébet odaadó istenszeretetében rejlik. A közölt források kivétel nélkül a Szent évszázadából, a XIII. századból származnak: csodáinak egyszerű feljegyzésétől kezdve nyomon követhetjük azt az utat, amely a komoly irodalmi igénnyel megfogalmazott teljeskörű életrajzig vezetett. Ezek a szövegek ihlették a későbbi képzőművészeti és irodalmi Erzsébet-ábrázolásokat.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 AZ ELSŐ ÉS A MÁSODIK KERESZTES HÁBORÚ KORÁNAK FORRÁSAI (GESTA FRANCORUM, KERESZTESEK LEVELEZÉSE, CLAIRVAUX-I SZENT BERNÁT: AZ ÚJ LOVAGSÁG DICSÉRETE)

Szent István Kiadó, 1999

 

A kötet magyar fordításban tartalmazza az első keresztes háború egykorú krónikás leírását, az úgynevezett Névtelen Krónikás Frankok tettei című munkáját. Ezt követik az első keresztes hadjárat résztvevői és kortársai által írott egykorú levelek fordításai, amelyek éppen feltétlen hitelük és szubjektivitásuk révén árnyalják és értelmezik a Névtelen krónikájának állításait és szemléletét. A kötetet Szent Bernát Új lovagság című értekezése zárja, amely az első hadjárat után három évtizeddel a Templomos lovagrendnek ajánlva az egész középkor számára kijelölte a keresztény szellemű lovagság követendő ideáljait és céljait.

 
1 120 Ft
Akció: 1 010 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 "LEGYETEK TÖKÉLETESEK..." (TANULMÁNYOK A KERESZTÉNY ASZKÉZIS TÖRTÉNETÉHEZ A SZERZETESSÉG KIALAKULÁSÁIG)

Szerző: Vanyó László

Szent István Kiadó, 1992

 

Ha keresztény erkölcsről van szó, annak szinte természetes tartozéka az aszkézis, ami nélkül hiteles keresztény életről nem beszélhetünk. Amikor azonban a keresztény aszkézis forrásvidékére tévedünk, és ott kutatunk utána, zavarbaejtő módon írott forrásainkban nem találjuk meg az "aszkészisz" görög szót. Hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, amíg a szó keresztény tartalmat nyert, és nyelvhasználatunkban otthonos lett. Ezért nem is lenne helyes, ha egy elvont fogalom nyomait kutatnánk az Újszövetségben, jobb ehelyett a keresztény tökéletesség eszméjének körvonalait kinyomozni, hiszen a tökéletességet követelménynek állította tanítványai elé Jézus. Könyvünkben egy-egy terület vagy korszak felfogására jellemző írást mellékelünk az aszkézis fejlődésének illusztrálására.

 
500 Ft
Akció: 450 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 "ROMA EST PATRIA OMNIUM FUITQUE" (LÁSZAI JÁNOS ERDÉLYI FŐESPERES SÍREMLÉKE A RÓMAI SANTO STEFANO ROTONDO TEMPLOMBAN)

Szerző: Sárközy Péter

Szent István Kiadó, 2001

 

Ez a négynyelvű kis füzet elsősorban a Rómába látogató zarándokok számára készült, de ajánljuk mindazoknak, akiket érdekel a művészettörténeti és művelődéstörténeti szempontból egyaránt igen becses templom története és művészi emlékei, különös tekintettel ezek magyar vonatkozásaira. A római Santo Stefano Rotondo immár több mint félezer éve a római magyar jelenlét egyik legfontosabb szimbóluma.

 
800 Ft
Akció: 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A RAJNA A TIBERISBE ÖMLÖTT

Szerző: Ralph M. Wiltgen

Szent István Kiadó, 1999

 

Az a rendkívüli könyv a II. Vatikáni Zsinat krónikája. Nem száraz történelmi mű - bár történeti hűségre törekszik -, inkább lebilincselő olvasmány, mely feltárja az olvasó előtt a zsinat "kulisszatitkait". A nagyközönség számára többnyire ismeretlen, hogy a zsinati dokumentumok milyen kemény viták során születtek meg, s hányszor kellett megküzdeniük a különféle áramlatoknak. Az Egyház arculata a zsinaton gyökeresen átformálódott, nem csoda tehát, ha ennek az újjászületésnek voltak borús pillanatai is. A verbita atya, Wiltgen - egy független zsinati hírszolgálat vezetőjeként első kézből kapott információk alapján tényfeltáró őszinteséggel, ugyanakkor messzemenő objektivitással ismerteti a három év eseményeit.

 
920 Ft
Akció: 830 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
EMLÉKEK PÉTERY JÓZSEF PÜSPÖKRŐL

Szerző: Petróci Sándor

Szent István Kiadó, 1998

 

Dr. Pétery József 25 évig volt váci püspök, a történelmi viharok közepette azonban csak 10 éven át teljesíthette főpásztori feladatát. 15 esztendőn keresztül száműzöttként a távoli Hejce faluban mint valami magyar Rodostóban imádkozott a rábízott nyájért, s szenvedte el az önkényuralomtól reá kényszerített tétlenséget. Az a püspök, akit XII. Pius pápa lelkipásztori munkássága miatt állított a több, mint egy millió lelket számláló egyházmegye élére, nem tudta kibontakoztatni munkásságát; s maradt az egyetlen eszköz, az imádság, amivel küzdött övéiért, hogy hívei megmaradjanak az igaz hitben.

 
1 300 Ft
Akció: 1 170 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KATOLIKUS ISKOLA EZERÉVES TÖRTÉNETE MAGYARORSZÁGON

Szerző: Mészáros István

Szent István Kiadó, 2000

 

Könyvünk lapjain a Kárpát-medence katolikus iskoláinak ezeréves története elevenedik meg, a Szent Márton-hegyi kezdetektől napjainkig. Tizedik század végi megjelenése óta a Katolikus Egyház különféle iskolák sokaságával hálózta be ezt a földet, terjesztve, mélyítve az itt lakók között a műveltséget, az emberséget, a hitet, a keresztény erkölcsöt. Kötetünk lapjain ezer esztendő magyarföldi katolikus iskoláival ismerkedhet meg a kedves Olvasó. Minden bizonnyal érezni fogja: az évezreden át Európa e táján élő és ható, generációk végeláthatatlanul hosszú sorát nevelő-művelő-képző iskolák sokasága, az általuk szertesugárzott műveltség - a katholikosz szó eredeti értelmében - szoros szimbiózisban egyszerre volt magyar, európai és keresztény, egymást felfokozó, magától értetődő természetes egységben, egyetemességben. Könyvünk lapjait forgatva, korszakról korszakra haladva ismeretlen tájakat járunk be: ilyen témájú és tartalmú monográfia eddig még nem jelent meg a könyvkiadásban, semmiféle formában, sem itthon, sem külföldön. A mű felsőoktatási tankönyv, de érdekes, olvasmányos megfogalmazása miatt a múlt kulturális eseményei iránt érdeklődő szélesebb közönség figyelmére is igényt tarthat.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 A BELGIUMI MAGYAR KATOLIKUSOK LELKI GONDOZÁSÁNAK TÖRTÉNETE

Szerző: Borovi József

Szent István Kiadó, 2002

 

Ez a könyv, amelyet az olvasó most kezében tart, a belgiumi magyar katolikusok közel nyolcvanéves történetét mutatja be. E nyolcvan év a belgiumi magyar katolikusok életében sokkal gazdagabb eseményekben, hogysem egy kötetben – magányos kutatóként, segítség nélkül – meg lehessen írni. Mégis vállalkoztam e munkára, mert legalább kiindulási alapot akartam nyújtani azoknak a kutatóknak vagy kutatócsoportoknak, akik akár egy részletkérdés, akár egy újabb összefoglaló mű megírására vállalkoznak a későbbiekben. A külföldi magyar katolikus lelkészségek története című sorozatom célja az, hogy az utókor számára megőrizze az egyes országokban élt és élő magyar katolikusok életének szellemi és tárgyi emlékeit. Ilyen célkitűzés mellett természetesen nem lehet szó olyan tökéletes munkáról, mintha csak egyetlen közösség bemutatására vállalkoztam volna. Remélem, hogy egyszercsak megszűnik a honi magyar katolikusok és a külföldi magyar katolikus közösségek érdektelensége az idegenbe szakadt testvéreink múltja iránt. Bízom abban, hogy munkáimmal, megállapításaimmal, véleményeimmel kiprovokálom e közösségek kényszerű hozzászólásait és mozgásba hozom a közöny állóvizét. Borovi József

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A LELKI MENYEGZŐ

Szerző: Jan van Ruusbroec

Szent István Kiadó, 1999

 

A flamand misztika kiemelkedő alakjának, Jan van Ruusbroecnak (1293-1381) kötetünkben közölt három írása most jelenik meg először magyarul... Johan Huizinga könyvéből, A középkor alkonyából vált ismertté Ruusbroec a magyar olvasó előtt. Személyét már életében kivételes tisztelet övezte: összekötő kapocs volt a régi és az új között. Munkáiban egyrészt tovább élt a XIII. századi szerzők misztikája, másrészt Ruusbroecot gyakran meglátogatta a groenendaali kolostorban Geert Groote, a késő középkor legnépszerűbb kegyességi mozgalmának, a devotio modernának az elindítója. Ruusbroec misztikája a korabeli nagyvárosban, Brüsszelben nyerte el formáját, itt írta a kötetben olvasható főművét, A Lelki menyegzőt is, míg a két kisebb traktátus groenendaali magányában keletkezett. A sorozatban megjelent: Az első és második keresztes háború korának forrásai, Magyarország virága

 
1 620 Ft
Akció: 1 460 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
„DEVICTUS VINCIT”

Szerző: Mészáros István

Szent István Kiadó, 2002

 

A Magyar Katolikus Egyház viharos időszaka volt az 1945–2000 között eltelt fél évszázad. Történetének hiteles, tudományos igényű, monografikus feldolgozása eddig még nem történt meg, noha nagy szükség volna rá. A jelen kötet az ismert művelődéstörténész tanulmányaiból azokat adja közre, melyek jelentős eseményeket, okokat és következményeket, rejtett és nyílt folyamatokat elemezve fontos adalékokkal szolgálnak e korszak hazai katolikus egyházi életének megismeréséhez. Az olvasó sokoldalú, sokszínű képet kaphat általuk e sokféleképpen értelmezett időszakról, melynek hatásai ma is érezhetőek. Jelen kötettel köszönti a kiadó az idén 75 esztendős szerzőt.

 
1 800 Ft
Akció: 1 620 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 MAGYAR KATOLIKUS LELKIPÁSZTOROK ÉSZAK-EURÓPÁBAN (IZLAND, DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG, FINNORSZÁG)

Szerző: Borovi József

Szent István Kiadó, 2000

 

A II. világháború egyik következménye volt, hogy az 1945 után a skandináviai államokba menekült, vagy oda települt magyarok lelki igényeinek szolgálatára katolikus és protestáns lelkészek magyar egyházi közösségeket hoztak létre. Sok magyar katolikus hívő és pap számára Skandináviában egy hősies és küzdelmes időszak fordulópontja következik az új évezreddel. Sárguló fényképek, egyházi körlevelek, tudósítók foszladozó lapjai és ez a könyv jelzi majd unokáknak, dédunokáknak az őseik Istenbe vetett hitének, egyházukhoz, magyarságukhoz való tartozásának belső és külső emlékeit.

 
1 800 Ft
Akció: 1 620 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 A SZÓRVÁNYBAN ÉLŐ MAGYAR KATOLIKUSOK LELKIGONDOZÁSÁNAK TÖRTÉNETE

Szerző: Borovi József

Szent István Kiadó, 2000

 

A világban szétszóródott magyarság lelki szolgálatát végző egyházi közösségek és azok lelkészei megérdemlik, hogy tevékenységük, áldozatos életük emléke fennmaradjon az utókor számára. A jelen munka egy sorozat első kötete, mely a külföldi magyar katolikusok lelkészségeinek történetét mutatja be. Az első kötet általános bevezetést ad a külföldre került magyarok lelkigondozásának történetéről. A sorozatban jelenik meg majd a franciaországi, a hollandiai, a belgiumi, a norvég, a dán, a svéd, az angol, az osztrák és a németországi katolikus lelkészségek története. Jelen munka nem egy munkaközösség műve, ezért nem is törekedhet teljességre. Reméljük azonban, hogy indítást tud adni egy-egy lelki közösség történetének további és elmélyültebb kutatásához.

 
1 200 Ft
Akció: 1 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 A FRANCIAORSZÁGI MAGYAR KATOLIKUS LELKÉSZSÉGEK TÖRTÉNETE I. (1925-1945)

Szerző: Borovi József

Szent István Kiadó, 2000

 

A világban szétszóródott magyarság lelki szolgálatát végző egyházi közösségek és azok lelkészei megérdemlik, hogy tevékenységük, áldozatos életük emléke fennmaradjon az utókor számára. Jelen munka egy sorozat második kötete, mely a külföldi magyar katolikusok lelkészségeinek történetét mutatja be. Az első kötet általános bevezetést ad a külföldre került magyarok lelkigondozásának történetéről, a második kötet a franciaországi magyar lelkészségek történetét tárja fel. A könyv nem egy munkaközösség műve, ezért nem is törekedhet teljességre. Reméljük azonban, hogy indítást tud adni egy-egy lelki közösség történetének további és elmélyültebb kutatásához.

 
1 700 Ft
Akció: 1 530 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGYAR KATOLIKUS LELKIPÁSZTOROK SZOLGÁLATA HOLLANDIÁBAN

Szerző: Borovi József

Szent István Kiadó, 2002

 

A történelem viharai sokfelé szórták szét a magyarságot. A szórványban élő honfitársaink a fennmaradásért folytatott küzdelemben mindig nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy hitük és nemzeti hovatartozásuk őrzésére saját lelkészségeket alapítsanak. Borovi József könyvsorozata a külföldi magyar katolikusok lelkigondozásának történetét dolgozza fel. A jelen kötettel a szerző nehéz feladatra vállalkozott. Míg ugyanis a magyar és a holland református egyház kapcsolata több évszázadra tekint vissza, addig száz esztendeje sincs annak, hogy Hollandiában – hivatalosan – magyar katolikus pap lelkipásztorként működhetett. A szociálisan nagyon érzékeny holland társadalomban a szélesen hömpölygő református egyházi folyam mellett elindult egy magyar katolikus patak is. A folyó és a patak együttes munkája remélhetőleg le fogja bontani azokat a válaszfalakat, amelyeknek bontogatását a XX. század elején gyerekek kezdték, folytatták a vegyesházasságok felnőttei és befejezik az unokák, akik az egyetemes keresztény értékrendben egységessé teszik Európát.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KATOLIKUS EGYHÁZ KATEKIZMUSA

Szent István Társulat, 2013

 

Az újra megjelent nagykatekizmus szerves és rendezett módon tárja elénk a katolikus tanítás lényegi és alapvető tartalmát, a hit és az erkölcs igazságait. A katekizmusok nagy hagyományát követve négy tartópillérre épül: szól a keresztségi hit megvallásáról ( a hitvallás), a hit szentségeiről, a hitből fakadó életről (a parancsolatok) és végül a hívő imádságról (a Miatyánk).

 

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 SZENTÍRÁS-ÉRTELMEZÉS ÉS TEREMTÉSFELFOGÁS AZ ÓKERESZTÉNY KORBAN

Válogatás a Magyar Patrisztikai Társaság V. és VI. konferenciáján elhangzott előadások szerkesztett változataiból

Szerkesztette: Heidl György, Kendeffy Gábor

Szent István Társulat, 2013

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KLERIKUSOK KÉZIKÖNYVE I-II.

Szerző: Kuminetz Géza

Szent István Társulat, 2013

 

Ki is a felszentelt szolgálattevő? Miben áll sajátos küldetése? Hogyan kapcsolódik a felszentelt szolgálattevő lelkipásztori élete – elsősorban szentség- és szentelmény kiszolgáltató, valamint az Egyház nevében végzett tanítói tevékenységével – a rábízott krisztushívőkéhez? A szerző a kétkötetes monográfiájában arra vállalkozik, hogy a fentebb feltett kérdésekre – több szempontból is megközelítve azokat – hiteles választ adjon. Mind a kötetek szerkezete, mind a jegyzetekben és a bibliográfiában megjelenő gazdag irodalom pontosan mutatja Kuminetz professzornak azt a célját, hogy a klerikusi életállapotról, a szemináriumi képzésről és a lelkipásztori küldetés gyümölcsöző ellátásáról szóló – a 19. század vége és 20. század közepe közötti – nagy klasszikus kézikönyvekhez méltó modern műben összegezze a Katolikus Egyház tanítását és fegyelmét, valamint annak gyakorlati megvalósítását a 21. század embere számára.

 
9 900 Ft
Akció: 8 910 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SAJTÓAPOSTOLBÓL APOSTOLUTÓD

Szerző: Huzsvár László

Szent István Társulat, 2013

 

Huzsvár László Horgoson született, a királyi Jugoszláviában. Csak a II. világháború alatt adatott meg neki, hogy magyarországi lakos legyen. A szovjet invázió és a Tito-féle megtorlás borzalmait gyerekfejjel átélve korán vált felnőtté. Minden megpróbáltatást túlélve 1957-ben, Szabadkán szentelték pappá. Plébánosként megindította az akkor egyetlen magyar nyelvű bácskai katolikus újságot, a Hitéletet, s kiadta az anyaországba is ezerszámra átjuttatott "jugoszláv" vagy "piros" Képes Bibliát. II. János Pál pápa 1988-ban kinevezte az újonnan alapított Nagybecskereki Egyházmegye első püspökévé, ahol az elszakított Délvidék főpásztoraként két évtizeden át öntött reményt a sokat szenvedett Bánság magyar katolikus híveinek lelkébe.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A BOLDOGGÁ - ÉS SZENTTÉAVATÁSI ELJÁRÁS KÉZIKÖNYVE

Szerző: Kuminetz Géza

Szent István Társulat, 2013

 

A gazdag egyháztörténeti, lelkiségtörténeti, liturgiatörténeti és kánonjogi kérdéskörnek az Egyház hatályos egyházfegyelmében jelenlévő kereteit mutatja be könyvében a tőle megszokott műgonddal Dr. Kuminetz Géza, a Pázmány Páter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának dékánja, aki egyúttal a PPKE Kánonjogi Posztgraduális Intézetének professzora. A boldoggá - és szenttéavatási eljárás, annak lépései, sajátosságai és jogi rendezettsége hosszú kánonjogtörténeti kristályosodási folyamat eredményei, melyben az Egyház különösen is tekintettel volt azoknak az életpéldáira, akikről meggyőzően ki tudja jelenteni, hogy az üdvözültek között vannak, így személyük kiemelkedően szolgálhatja a hívő közösséghez tartozók lelki üdvösségét. Éppen ezért, a jelen kötet jóval több, mint egy kánonjogi terület összegzésére szolgáló kézikönyv. Megismerve a boldoggá - és szenttéavatási eljárásban szem előtt tartott tényeket, jobban megértjük, mit is jelentenek számunkra azok az üdvözültek, akik közbenjárnak értünk, és akiknek emléknapjai és ünnepei átszövik a teljes liturgikus évet. (Dr. Szuromi Szabolcs Azelm DSc.)

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HITÜNK ÖNVÉDELME

Mai kérdések - mai válaszok

Szerző: Boda László

Szent István Társulat, 2013

 

A Katolikus Egyház hitét korunkban erősebb támadások érik, mint valaha. Az arányos védekezést jog és erkölcs egyaránt indokoltnak tartja. De vajon lehet-e arányosan védekezni olyan „nagyhatalmak” ellen, mint az internet és a média? Egy könyv kérdéseibe és feleleteibe rögzített hitvédelem Dávid és Góliát párbaját juttatja eszünkbe, amelyben informatikai hatókörét tekintve Dávid kisebb, Góliát pedig jóval nagyobb a bibliainál. Mégsem kilátástalan a védelem, ha az igazság áll szemben az ellenséges szándékú vádakkal. Boda László könyve a „bibliai harc” legerősebb fegyverévé válhat, mert érvelései és útmutatásai az élet számos területén megjelenő támadások ellen szolgálhatnak pajzsként, legyen bár szó teremtésről, evolúcióról, Isten létezéséről, Jézus istenségéről, a Biblia értelmezéséről, a krisztusi megváltásról vagy akár a mindennapi életünk eseményeiről.

 
1 400 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
TETTIX

A tücsök mint szakrális-poétikai szimbólum az ókori görög irodalomban

Szerző: Pataki Elvira

Szent István Társulat, 2013

 

A görög irodalomban évezredes folytonosságot mutató tettix-szimbolikának nincs megfelelője más mediterrán kultúrában, a latinban sem. Míg az európai jelképtárban a rovar szinte kizárólag negatív tulajdonságok megtestesítője (l. a tücsök és a hangya meséjét), addig a rendkívül változatos görög források megkülönböztetett érdeklődéssel és pozitív elfogultsággal fordulnak a semmiféle gyakorlati hasznot nem hajtó, jelentéktelen, mégis isteni lénynek tekintett állat iránt, amely az idő múltával az ihletett énekes, a bölcs, az aszkéta megtestesítőjévé vált.

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
A KATOLIKUS BUDAPEST I - II.

Általános történeti szempontok; Plébániák

Szerkesztette: Beke Margit

Szent István Társulat, 2013

 

Nem érthetjük meg egy város lelkét, ha nem ismerjük az ott élők hitét, felfogását a világról, az emberi életről és a közösségről. Ez a szellem ihleti a mindennapok számos megnyilvánulását, ez fejeződik ki a látható alkotások sorában is. Budapest életében a katolikus vallás, a katolikus hívők egymással összeérő és egybeötvöződő, bár számos vidékről érkező és több nyelvet beszélő közössége, mely mindig a világegyház összefüggésében szemlélte önmagát, jelentős alkotó, formáló erő volt. Hozzájárulása a főváros és - többek között ezen keresztül is - a magyar nép kultúrájának, lelkületének, közösségi életének fejlődéséhez igen sokrétű. Örömmel nyújtom át a fővárosban élő minden katolikusnak és minden érdeklődőnek ezt az első összefoglaló munkát. Járuljon hozzá ez is önmagunk és egymás jobb megismeréséhez, a bizalom, a hit, az emberi értékek légkörének erősödéséhez! (Erdő Péter bíboros)

 

 
8 500 Ft
Akció: 7 650 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BIZTOS ÚT

Szerelemről, szexualitásról értelmesen

Szerző: Tomka Ferenc

Szent István Társulat, 2013

 

Tomka Ferenc atya könyve nem csak fiatalokhoz szól, hanem szülőkhöz és pedagógusokhoz is. Világos, határozott beszéd, útmutatás azokról a problémákról, amelyek között az ifjúság készül a hivatásnak fölismert házasságra. Nem siránkozik a nehéz körülmények fölött, hanem fényt gyújt, irányt mutat, bátorít, konkrét cselekvésre hív, hitet ébreszt, hogy a XXI. század hajnalán is lehet derűsen, tisztán megélt udvarlási kapcsolattal, jegyességgel indulni a házasság felé.

 
1 900 Ft
Akció: 1 710 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
PAUL CLAUDEL ÉS KONVERTITA BARÁTAI

Válogatás Claudel műveiből

Szerző: Szabó Ferenc S.J.

Szent István Társulat, 2013

 

Jó fél évszázaddal ezelőtt kezdtem el alaposabban foglalkozni a francia és magyar írók, költők istenkeresésével, lelki drámájával, miközben filozófiai és teológiai szempontból is vizsgáltam a hit és a hitetlenség misztériumát. Negyed századon át a Vatikáni Rádió magyar műsorában. előadásaimban, külföldi és itthoni folyóiratokban közzétett írásaimban sokat foglalkoztam az "istenkeresés a modern irodalomban" témával. Újraolvasva a konvertitákról, főleg Paul Claudelről szóló korábbi írásaimat, az az ötletem támadt, hogy összegyűjtöm és kiegészítem őket: Paul Claudel "megtéréseit" és küzdelmes hitét alaposabban elemzem, ismertetem, és a könyv második felében közzéteszem a költeményeiből és drámáiból készült műfordításaimat.

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A NÁZÁRETI JÉZUS III.

A gyermekségtörténet

Szerző: XVI. Benedek pápa

Szent István Társulat, 2013

 

„Végre átnyújthatom az olvasóknak ezt a régóta ígért kis könyvet Jézus gyermekségtörténetéről. Nem harmadik kötete, inkább egyfajta kicsiny előtere ez a Názáreti Jézus alakjáról és üzenetéről szóló két korábbi kötetnek. Múltbéli és jelenkori magyarázókkal párbeszédet folytatva ebben most azt igyekeztem feltárni, amit Máté és Lukács Jézus gyermekkoráról mondanak evangéliumuk kezdetén. Minden bizonnyal nem kell külön mondanom, hogy ez a könyv semmiképpen sem tanítóhivatali aktus, hanem csupán „az Úr arca” (vö. Zsolt 27,8) személyes keresésének kifejeződése részemről. Így mindenki szabadon ellentmondhat nekem. Mindössze a rokonszenvnek azon megelőlegezését kérem az olvasóktól, amely nélkül nem létezik semmilyen megértés.”

XVI. Benedek pápa

 
2 400 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KERESZTÚT PIO ATYÁVAL

Szerző: Pio atya

Szent István Társulat, 2013

 

Pio atya korunk egyik legnagyobb misztikusa, Assisi Ferenc mellett a legismertebb szent, aki testén viselte Krisztus szenvedésének jeleit, a stigmákat. Vajon ki tudna hitelesebben beszélni a Megváltó kínjairól, mint aki maga is átélte azokat? A szent kapucinus szerzetes leveleiben többször utalt arra, milyen érzés kerítette hatalmába, midőn vérző sebeit elfedve a külvilág kíváncsi tekintete elől, a keresztutat végezte. Ez a füzet válogatás ezekből a levelekből.

 
300 Ft
Akció: 270 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BESZÉLGETÉS A MESTERREL

Imák és elmélkedések az ifjúság számára

Szerző: Hetényi Varga Károly

Szent István Társulat, 2013

 

A 12-18 évesek számára írt katolikus imakönyv közvetlen hangon szól a fiatalokhoz, akik meg akarják találni a maguk hangját, útját – Istenhez és egymáshoz. A kötetben megtalálható a szentmise szövege, újszerű elmélkedések a Rózsafüzérről, a keresztútról és számos, a fiatalokat érintő problémáról. A témaköröket neves emberek gondolatai teszik érthetőbbé. A kötet Fernand Lelotte belga jezsuita atya Rabboni c. könyve nyomán készült.

 
2 100 Ft
Akció: 1 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ APOKALIPSZIS ÁRNYÉKÁBAN

Szerző: Michael D. O’ Brien

Szent István Kiadó, 2012

           

Az emberiséget mindig is izgatta a végső idők kérdése. A Bibliában a Jelenések könyve apokaliptikus leírásai nyomán sokan próbálták meghatározni az utolsó ítélet napját, melyet megelőz az Antikrisztus fellépése, aki beteljesíti a próféciákat. Vajon ki lesz az Antikrisztus? Egy velejéig gonosz, kegyetlen ember, aki háborúkat, viszályt és pusztulást hoz a földre? Vagy ellenkezőleg: egy humanista, a világbéke megteremtésén fáradozó, megértést hirdető személy, akiről csak a legvégén derül ki, hogy ki is valójában? A regény főhőse, Elijah atya, korunk eseményeit, szellemi áramlatait és az idők jeleit vizsgálva felismeri, hogy közel van már az apokalipszis ideje, s hogy az Antkrisztus is megkezdte tevékenységét.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-10%
KERESZTÉNYSÉG ÉS FILMMŰVÉSZET

Szerző: Bodnár Dániel

Szent István Kiadó, 2012

 

Érdekes és gyakran visszatérő kérdés, létezik-e a fogalom, hogy keresztény film - és keresztény irodalom, költészet, művészet stb.-, hiszen ha egy mű létrehozója teljességre törekszik, arra, hogy bemutassa az élet sokszínűségét, feszítő ellentmondásait, a fényt, illetve az árnyékot, akkor az alkotásban szükségszerűen megjelennek az olyan, a keresztény vallásban alapvetően fontos fogalmak is, mint a szeretet, a szolidaritás, az irgalom, a szánalom, a bűnbánat, pozitív ellenpontként a világban többnyire uralkodó erőszakkal, az önérdek elsőbbségét hirdető és azt mások kárára is érvényesítő, pragmatikus, technokrata szemlélettel.

 
2 000 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MAGYAR IRODALOM TÖRTÉNETE I-II.

Szerző: Nemeskürty István

Szent István Kiadó, 2012

 

Folyamatos szövegként, kézírásban, a Mohács utáni pusztulásból csupán néhány bizonyíthatóan XIII-XIV. században magyarul fogalmazott költemény vagy hitszónoklat-részlet maradt ránk. A Biblia első, általunk ma ismert magyar nyelvű szövegét 1466-ban Moldvában másolták. Tudjuk viszont, hogy a nép ősidők óta énekelt anyanyelvén fogalmazott dalokat, hősi regéket. Ezeket a közemlékezet megőrizte. Sylvester János, az Újtestamen-tum fordítója döbbent rá anyanyelvünk költői jelen-tőségére: „Kísőn vivők eszünkbe az mi nyelvünknek mindenben való magyar nemes voltát.”

Bizony későn, mert az István király szervezte magyar állam szétesőben volt. A nemzet egységét már csak nyelvünk őrizhette meg. Őrzi is mindmáig. Jókai szavával „az édes anyanyelv múltunk, reményünk, jelenünk.”

E könyv olvasója örömmel ismerheti fel „elménk éles voltát a lelésben”, s hogy a szép magyar beszéd „nem egyéb, hanem magyar poézis”.

Nemeskürty István előszavából

 
6 800 Ft
Akció: 6 120 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
A CSEH ELEM A MAGYAR POLGÁROSODÁSBAN

Szerző: Mészáros Andor

Szent István Kiadó, 2011

           

A 18. század végén az alapokból kiinduló, elementáris jellegű cseh nemzeti ébredés, összekapcsolódva a 19. századi polgárosodással és a cseh tartományok ipari forradalmával, a legsikeresebbek egyike volt Közép-Európában. E nemzeti és gazdasági fejlődés sajátosan expanzív jellegű volt. A cseh tartományok területén kívül, a cseh expanzió mindenekelőtt a Habsburg Monarchia ausztriai, Lajtán túli tartományait, a Balkánt és Oroszországot érintette, de a párhuzamosan jelentkező kivándorlási hullám következtében jelen volt Nyugat-Európában és Amerikában is. A cseh hatás, sokkal kisebb mértékben ugyan, de Magyarországon is érvényesült, amiről magyar vonatkozású feldolgozás még nem született. Elsősorban a bécsi, illetve az alsó-ausztriai cseh közösség történetét, a szlovének által lakott tartományokban érvényesülő cseh hatást dolgozták fel, illetve a horvát és a szlovák kapcsolatokat. E munka a 19. századi cseh fejlődés sokrétű magyarországi hatását elemzi, ami az ország egész területén megjelent, központja mégis kétségkívül a főváros, valamint az ország északnyugati vármegyéi, a szlovák etnikai régió, a Bánát és Erdély volt. 

 
3 400 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 DOKUMENTUMOK GRŐSZ JÓZSEF KALOCSAI ÉRSEK HAGYATÉKÁBÓL, 1956-1957

Szerző: Kálmán Peregrin OFM

Szent István Kiadó, 2011

 

Számos, eddig nem ismert dokumentumot hoz napvilágra. Ajánljuk mindazoknak, akik nem csupán belügyi jelentések, hanem belső, egyházi források alapján szeretnék megismerni a múltat, és akik meg akarnak erősödni abban a felismerésben, hogy az egyház elsősorban nem szociológiai csoport, hanem teológiai valóság, Isten-viharoktól ostromolt-népe.

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
VALLANI ÉS VÁLLALNI

Szerző: Nemeskürty István

Szent István Kiadó, 2011

 

Nemeskürty István a kulturális és művészeti életünk jelentős spektrumát átölelő sokoldalú munkássága, a magyar játékfilmkészítés több mint negyedszázados irányítása, irodalom-, művelődés- és bibliatörténeti művei, forgatókönyvei, gazdag publikációs tevékenysége, példaértékű életpályája elismeréseként 2011. március 14-én Kossuth Nagydíjat kapott. Kedves megrendelőink az elsők között vehetik kezükbe Nemeskürty tanár úr legújabb kötetét. „Kötetbe foglaltam az elmúlt két évtized kártékony jelenségei okozta veszedelmeket, melyek ellen erkölcsünk maradhat a máig leghatásosabb ellenméreg.” Nemeskürty István

 
1 500 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 ZÁGON-LEVELESKÖNYV. IRATGYŰJTEMÉNY-TÖREDÉK MINDSZENTY JÓZSEF BÍBOROSRÓL, 1967-1975

Szerző: Németh László Imre

Szent István Kiadó, 2011

 

A Szent István Zarándokház hűségesen őrzi Zágon József irathagyatékát, amelynek az egyik legfontosabb része kerül most az olvasó kezébe. Ez a levelezés tükrözi Zágon József őszinte ragaszkodását a vértanú sorsú, sokat szenvedett bíboroshoz – helyenként a vatikáni diplomácia kritikáját is. A közölt iratokból és levelekből kitűnik, hogy Mindszenty bíborost tisztelte, tőle telhetően fáradozott érdekeinek védelmében és ezért a nehéz helyzetekben, még a meg nem értés kockázatát is vállalva fejtette ki véleményét, hogy hűségesen szolgálja Egyházát.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DER PAULINERORDEN

Hrsg.: Gábor Sarbak          

Szent István Kiadó, 2010

 

Mit Freude überreichen wir den sich für den Paulinerorden interessierenden Lesern ausgewählte Vorträge des in Ungarn, in Piliscsaba und Budapest vom 16. bis 18. Oktober 2006 abgehaltenen VII. Internationalen Symposium zur Geschichte des Paulinerordens. Alle Konferenzvorträge sind in dem 2007 erschienenen Band Decus solitudinis – Pálos évszázadok [Decus solitudinis – Pauliner-Jahrhunderte] erschienen, der bei der Szent István Társulat/Sankt Stephan Gesellschaft in Budapest erschien, herausgegeben von Gábor Sarbak, unter Mitwirkung von Sándor Ôze.

 
4 800 Ft
Akció: 4 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KERESZTÉNYSÉG A VILÁGTÖRTÉNELEMBEN

Szerző: Arend Theodoor Van Leeuwen

Szent István Kiadó, 2010

 

Korunkban a kultúrák találkozásának és keveredésének hatására sokan a nyugati civilizáció végét prognosztizálják. Arend Theodoor Van Leeuwen nagyszabású, politikatörténeti környezetbe ágyazott összehasonlító vallástörténeti művében-bár elismeri a nyugati hegemónia háttérbe szorulását-, mégis állítja, hogy ez a korszak egyben a kereszténység egész világon való elterjedésének időszaka is. Könyvében azt vizsgálja, milyen szerepet játszott a zsidó vallástól egyre karakteresebben elkülönülő kereszténység a görög-római világban, majd azt követően az európai kultúra és történelem alakulásában. A könyvet elsősorban azoknak ajánljuk, akik el akarnak mélyedni a történelem tanulmányozásában, és nem idegen tőlük a keresztény felfogás; ám eligazító erejű lehet azok számára is, akik ugyan más világnézetet vallanak, de útjelzőket keresnek napjaink eseményeinek megértéséhez.

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 POGÁNY BIRODALOMBÓL KERESZTÉNY BIRODALOM. A RÓMAI BIRODALOM KERESZTÉNNYÉ VÁLÁSA A CODEX THEODOSIANUS TÜKRÉBEN

Szerző: Sáry Pál

Szent István Kiadó, 2009

 

A kötet feltárja előttünk a kor (311-437) jogi és államszervezeti, politikai, társadalmi, gazdasági, kulturális, vallási és egyházi viszonyait. Rámutat arra, hogy miként vált a Római Birodalom – a császári jogalkotás útján – a constantinusi fordulatot követő néhány emberöltőn belül formálisan keresztény birodalommá.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MAGYAR VALÓSÁG KÁLVÁRIÁJÁN

Szerző: Szeghalmi Elemér

Szent István Kiadó, 2003

 

Szeghalmi Elemér 1929-ben születetett Budapesten. A fővárosi bencés gimnáziumban érettségizik, ezt követően bölcsészkaron középiskolai tanári oktatólevelet és irodalomtudományi doktorátust szerez. 1951 és 1987 között a Magyar Állami Operaház énekkari szólamvezetője, közben külső cikkírója a katolikus sajtónak. 1949-től az Új Emberben, 1953-tól a Vigiliában jelennek meg írásai. 1987-től belső munkatárs, majd 2003-ig kulturális rovatvezető az Új Ember hetilapnál. Publicisztikai tevékenységéért 1944-en a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitűntetést, irodalmi munkásságáért 1991-ben Rónay György- díjat, 1996-ban József Attila-díjat kap.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.