100 BESZÉDES TÁRGY A HARMADIK BIRODALOMBÓL

-20%
100 BESZÉDES TÁRGY A HARMADIK BIRODALOMBÓL

A német nemzetiszocializmus – anyagi hagyatékának tükrében

Szerző: Roger Moorehouse, (Richard Overy előszavával)

Kossuth Kiadó, 2019

4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2019.09.22   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Ebben az úttörő jelentőségű, új munkájában Roger Moorhouse, a náci Németország történetének vezető kutatója új megközelítésben tárja elénk a Harmadik Birodalom időszakát.

Műve száz tárgyhoz kapcsolja mondanivalóját: témák változatos sokaságát dolgozza fel, és a Harmadik Birodalom történetének valamennyi szegmentumát felöleli a holokauszt és a háború immár bőségesen taglalt témaköreitől egészen az olyan kevéssé ismert területekig, mint a szociálpolitika, a műszaki fejlesztések, vagy a propaganda gyakorlata.

A szerző tárgyak széles köréből válogat, az eredmény pedig átfogó és gondolatébresztő: figyelmét nem kerülik el a dokumentumok vagy a postai levelezőlapok, de a fegyverek és a személyi vonatkozások sem. Ír Hitler bajuszkeféjéről, a Messerschmitt 262-esről, a Pervitinről, a Tigris harckocsiról, a Luger parabellumról, Eva Braun rúzsos dobozáról, Rudolf Hess alsónadrágjáról, a ciánkapszuláról, amellyel Hermann Göring megmérgezte magát – és természetesen a horogkeresztről, valamint a Mein Kampfról is.

A 100 beszédes tárgy a Harmadik Birodalomból összekapcsolja az ismert és az alig ismert tényeket, lebilincselő formában magyarázza meg őket, és hozzásegíti olvasóját e létfontosságú téma alaposabb megértéséhez.

„Senki sem tud többet a Harmadik Birodalomról, mint Roger Moorhouse. Az érdekes tárgyak, amelyeket összeválogatott, a maga igazi, kegyetlen valóságában leplezik le Hitler Németországát.” (DAN SNOW)

„Minden politikai vallásnak szüksége van saját ikonokra, s ezt példázta a nácizmus is. A képzőművészet, a tárgyak és szimbólumok rendkívül fontosak voltak Hitler és hívei számára, akik legalább annyira egy eszme, avagy hit propagátorai, mint egy politikai program képviselői voltak. Ez az izgalmas és gazdagon illusztrált könyv, amelynek szerzője a nemzetiszocializmus egyik vezető szakértője, kitűnően és rendkívül közérthető módon ragadja meg a Harmadik Birodalom lényegét.” (ANDREW ROBERTS)

„Izgalmas kaleidoszkóp – ez a száz tárgy a náci Németország szimbolikus megjelenítője.” (SÖNKE NEITZEL)

„A bizarrtól a baljósig: a náci Németország újszerű és informatív bemutatása.” (CHARLES MESSENGER)

A kötet adatai:

Formátum: 155 x 235 mm

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 272 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789630997959
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu