Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Legújabb kor


Sorrend:


-20%
A ROMÁN KOMMUNIZMUS KÜLÖNÖS TÖRTÉNETE

Szerző: Lucian Boia

Koinónia Kiadó, 2017

 

"A közelmúlt történelmét látszólag könnyű elfelejteni. Főképpen azért, mert tudományos feldolgozása jóformán el sem kezdődött. A nagyléptékű kommunista iparosítás megélt mindennapjai, a gyárak, üzemek, termelőszövetkezetek, építőtelepek tárgyi világa 1990 után döbbenetes gyorsasággal eltűnt, és mára csupán film- és fényképarchívumokból köszön vissza. A szocializmus évtizedei alatt kialakult gondolkodásmód, mentalitás sok eleme azonban mai napig érzékelhető. Lucian Boia professzor könyve szellemes összefoglalója a romániai szocializmus évtizedeinek: miközben arra a kérdésre keresi a választ, hogy melyek a román kommunizmus sajátos megkülönböztető jegyei, arról is beszél, hogyan alakult ki az a világ, amelyben ma élünk." (Tibori Szabó Zoltán)

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2018.02.06
A készlet erejéig!
-20%
TOTÁLIS KÁBULAT

History könyvek sorozat

Szerző: Norman Ohler

Kossuth Kiadó, 2017

 

A náci Harmadik Birodalom vezetői, és maga az antialkoholista, vegetariánus Hitler látszólag esküdt ellenségei voltak a „tiszta” árja népre a kábítószer formájában leselkedő veszélynek. Amikor viszont Norman Ohler, a Totális kábulat szerzője elkezdte kutatni a nácik és a kábítószerek kapcsolatát, lassan rádöbbent arra, hogy a Harmadik Birodalom története elválaszthatatlan az erős tudatmódosító szerek, elsősorban a ma „kristálymet” néven közismert metamfetamin történetétől. Németek milliói már a háború kitörése előtt elképesztő mennyiségben fogyasztották a teljesítményüket megsokszorozó, hangulatukat feljavító, ám súlyos függőséget okozó és testi-lelki leépüléshez vezető szert, a háború pedig csak tovább rontott a helyzeten. Ohler szerint a fél Európa leigázásához vezető villámháború sikerei is nagyrészt a hadseregben a tábornokoktól a közkatonákig mindenkinek kiosztott „varázslatos” tablettákra vezethetők vissza.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.12.05
A készlet erejéig!
-20%
FELKELÉS AUSCHWITZBAN

Szerző: Gideon Greif

Európa, 2017

 

1944. október 7-én felkelés tört ki a megsemmisítő táborban, és a Sonderkommando tagjai vettek részt benne.

A reménytelen hősiességnek ezt a megnyilvánulását még soha nem dolgozták fel. Ezt a hiányt pótolja Gideon Greif professzor (Könnyek nélkül sírtunk), az auschwitzi Sonderkommando kutatója. Attól kezdve, hogy létrehozták az auschwitzi lágert, amely eredetileg nem megsemmisítő, hanem fogolytábor volt, jó néhány sikeres szökést végrehajtottak az ott raboskodók. Auschwitz II-nek, azaz Birkenaunak viszont csak egy célja volt: a zsidók minél gyorsabb és hatékonyabb megsemmisítése. Innen soha senki nem tudott megszökni, pedig sokan próbálkoztak vele.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
CSÁSZÁRSÁGBÓL DIKTATÚRÁBA

Németország a 20. század első felében

Szerző: Németh István

L'Harmattan Könyvkiadó, 2017

 

A kötet a német történelem sorsfordító eseményeit tekinti át 1904-tól 1946-ig. A kötet tartalma a gazdasági, társadalmi, katonai és pénzügyi változásokat és tendenciákat egyaránt érinti. A könyv négy részre bomlik: I. Mitteleuropa és páneurópa; II. Az első világháború; III. Weimar - a nácizmus "melegágya"; IV. A "Harmadik Birodalom". A négy részben a szerző a kora-újkori eredetű imperiális porosz-német államszervezet felbomlását, a háborús krízist, az azt követő gazdasági válság hatását, majd a náci birodalom felemelkedését és bukását dokumentálja. A kötet rendszerezett, problémacentrikus és gazdag jegyzetanyagot vonultat fel, emellett életrajzi összefoglalók és egy részletes időrendi áttekintés teszik igazán használható kézikönyvvé.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
REAGAN KÜLPOLITIKAI FORDULATA

Szerző: Beth A. Fischer

Antall József Tudásközpont, 2017

 

"Az Egyesült Államok kormánya 1984 januárjában, több mint egy évvel a gorbacsovi nyitás előtt, feladta addigi konfrontatív Szovjetunió-politikáját egy békülékenyebb hangvétel és irányvonal kedvéért. Nemcsak a Fehér Ház politikai stratégiája alakult át, hanem a Kremllel és a szuperhatalmak közötti viszonnyal kapcsolatos amerikai felfogás is alapjaiban megváltozott. A könyv szerzője meggyőzően érvel amellett, hogy a hidegháború lezárásához vezető folyamatnak ez volt az első lépése, és izgalmasan mutatja be, hogy ebben a nagy horderejű fordulatban mekkora szerepe volt Ronald Reagan világképének, és hogy szemléletére milyen politikai események és egyéb tényezők gyakoroltak befolyást ebben az időszakban.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.22
A készlet erejéig!
-20%
MEGTORLÁSOK A SZTÁLINI SZOVJETUNIÓBAN

Szerző: Gereben Ágnes

Unicus Kiadó, 2017

 

A szerző idén lenne hetven éves. Legjelentősebb munkájának újra megjelentetésével előtte is tisztelgünk. Könyvében részletesen leírja a sztálini terrorgépezet kialakulásának és működésének történetét, valamint a túlélőkkel folytatott beszélgetések segítségével élettel tölti meg a száraz történelmi tényeket.

 
3 360 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2017.06.22
A készlet erejéig!
-15%
AZ OPERÁTOROK

Szerző: Michael Hastings

Gabo Könyvkiadó, 2017

 

Stanley McChrystal négycsillagos tábornok, az Afganisztánban állomásozó amerikai és nemzetközi erők parancsnoka, igazi fenegyerekként végezte a munkáját, a beosztottjai többek között Rocksztár néven emlegették. 2010 tavaszán mellé szegődött Michael Hastings, a Rolling Stone magazin újságírója, hogy tudósítson a közel-keleti helyzetről, és a saját szemével láthatta, ahogy a tábornok és katonái időnként leisszák magukat, és nyíltan kritizálják az Obama-adminisztrációt. Hastings cikke a megjelenése idején komoly politikai vihart kavart, amelynek hatására végül kirúgták McChrystalt.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.11
A készlet erejéig!
-20%
GULAG-GUPVI: A SZOVJET FOGSÁG EURÓPÁBAN

Szerkesztette: Kiss Réka, Simon István

Nemzeti Emlékezet Bizottságának Hivatala, 2017

 

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja és a Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emlékéve keretében, az áldozatok emléknapján nemzetközi konferenciát rendezett Budapesten 2015. november 25-én. A tíz országból érkezett tudományos kutatók előadásaiból átfogó kép rajzolódott ki a második világháború idején szovjet megszállás alá került kelet-, illetve közép-európai országok lakosait sújtó elhurcolásokról, katonáknak és civileknek, akár egész népcsoportoknak a Gulag és a Gupvi lágerrendszerébe kerüléséről, fogva tartásuk okairól, körülményeiről, ott eltöltött éveikről és a túlélők - sok esetben felemás - szabadulásáról.

 
3 000 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZTÁLIN UTOLSÓ NAPJAI

Szerző: Joshua Rubenstein

Európa, 2017

 

A XX. század sorsfordító napjairól szól ez a könyv. 1953. március 5-én távozott az élők sorából Joszif Sztálin, minden idők egyik legkegyetlenebb diktátora, akinek halálát is, halála előtti terveit is sok titok övezi a mai napig. Az amerikai történész hátborzongatóan írja le azokat az utolsó napokat és órákat, amikor a generalisszimusz már magatehetetlenül feküdt, s közben a szűk körébe tartozó vezető elvtársak hol riadtan figyelték (hátha mégis magához tér?), hol egymást próbálták kijátszani a hatalmi harcban. Nyugaton pedig szinte lélegzet-visszafojtva várták, hogy mi következik most: káosz, még kiszámíthatatlanabb szovjet politika? Vagy esetleg az új szovjet vezetőkkel szót lehet majd érteni?

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Szerző: Ceyhun Atuf Kansu

Nap Kiadó, 2017

 

A könyv - életrajz, az eredeti címben ígért "népvezér", a szultánság romjain a független és modern Törökországot megteremtő hadvezér és államférfi: "Gazi Mustafa Paşa", azaz a törökök atyja: Atatürk alakját hitelesen megidéző, a török történelem e korszakának leglényegesebb eseményeit nyomon követő esszé.

A szerző egy fényképalbumot lapoz. Oly módon, hogy Atatürk egy-egy fényképéről részletes leírást adva idézi meg életének egy-egy sorsdöntő eseményét vagy jellemző epizódját.

A művet olvasván a magyar történelem alapvető kérdései visszhangoznak bennünk. Hiszen Törökország számára is létkérdéssé vált az imperialista intervencióval szemben az ország függetlenségének kivívása (1919-22-es Nemzeti Felszabadító Háború); az ország jövője azonban ugyanolyan követelően tette szükségessé a társadalmi haladást és a nyugati civilizációval való lépéstartást is.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AUSCHWITZ PARANCSNOKA VOLTAM

Rudolf Höss emlékiratai

Jaffa Kiadó, 2017

 

"Elfogták a világtörténelem talán legnagyobb gyilkosát" - írta szalagcímében a New York Times 1946. március 17-én. S valóban, kevés olyan ember van, akinek kezéhez közel egymillió ártatlan ember, férfiak, nők és gyermekek vére tapadt. Rudolf Höss, a náci Németország által létrehozott legnagyobb és legtöbb áldozatot követelő koncentrációs és megsemmisítő tábor parancsnokaként, nagy kötelességtudattal és munkakedvvel, szenvtelenül működtette éveken keresztül az Auschwitz és Birkenau közelében felépített táborkomplexumot.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ ÉS A HABSBURG MONARCHIA BUKÁSA

Szerző: Manfried Rauchensteiner

Zrínyi Kiadó, 2017

 

Az első világháború kirobbanásának, I. Ferenc József császár ebben játszott szerepének, a soknemzetiségű Monarchia erre adott válaszainak s e közel 600 évig fennálló birodalom széthullásának története máig nem veszített drámaiságából. Ugyanakkor számos összefüggés csak mostanra vált világossá. A kötetben szó esik a politikai és háborús gondolkodás közti különbségről csakúgy, mint a Német Birodalommal kötött szövetségről, a szükségállapotról és a háborús hétköznapokról. A kiváló osztrák történész által megírt könyv az első világháború közép-európai enciklopédiája.

 
14 400 Ft
Akció: 12 240 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÖRMÉNY NÉPIRTÁS TÖRTÉNETE

Szerző: Ronald Suny

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

A 20. század első nagyobb népirtása 1915-ben kezdődött, amikor az oszmán-törökök örmények százezreit deportálták és gyilkolták meg. Az első világháború után kiderült, az áldozatok száma megközelítette a másfélmillió főt. „A sivatagban élhetnek, de másutt sehol” – jegyezte meg Talat pasa – az örmény népirtás első számú kitervelője az örményekkel kapcsolatos elképzelését. Ez a mondat foglalja össze talán leginkább a korabeli oszmán politikai elit cinikus és embertelen gondolatmenetét, melyet később európai körülmények között egy másik politikai ideológia is végrehajt, s amely holokauszt néven mindannyiunk történelmévé válik.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ AUSCHWITZI KÖNYVELŐ

Oskar Gröning pere

Szerző: Sándor Zsuzsa, dr.

Corvina Kiadó, 2016

 

Németország, a 80-as évek közepén. Egy bélyeggyűjtő klubban egy férfi a holokauszt tagadás üldözése ellen érvel, Auschwitz-hazugságot emleget, a koncentrációs táborokat zsidó kitalációnak véli. Oskar Gröning, az egykori auschwitzi könyvelő nem hagyja annyiban. A hallottak talán igazságérzetét sértik, talán valamiféle moralitás kerekedik benne felül, amikor megtöri saját hallgatását és levelet ír az illetőnek: "Én ott voltam. Mindent láttam." Írását elküldte barátainak, ismerőseinek, rokonainak is. Két fia soha többé nem állt vele szóba. Oskar Gröning beszélni kezdett. Majd felelősségre vonták és 2015-ben bűnösnek találták 300 000 magyar áldozat meggyilkolásában való bűnsegélyben.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
ERŐD

Szerző: Igor Janke

Rézbong Kiadó, 2016

 

Igor Janke Orbán Viktor-életrajza 2013-ban jelent meg Magyarországon, és páratlan sikert aratott, hosszú ideig vezette a toplistákat. Ehhez nagymértékben hozzájárult az újságíróból és bloggerből lett politikai elemző könnyed és világos stílusa, és az a nyitottság és érdeklődés, amellyel a tárgyához viszonyul. Nincs ez másként Az erőd esetében sem. A lengyel Szolidaritás harcos, radikális ága olyan szervezettséggel, fegyelemmel és szabotázsakciókkal járult hozzá a kommunista rendszer kimúlásához, amelyek Magyarországon mindvégig ismeretlenek maradtak. A 2015-ben Lengyelországban Év könyvének megválasztott kötet egyszerre történetileg hiteles és alapos tényfeltáró munka, és akciók sorát felvonultató kémregény, krimi, amely akár fikció is lehetne. Mert néha a valóság szüli a legképtelenebb helyzeteket.

 
3 400 Ft
Akció: 2 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SOMME-I CSATA ELSŐ NAPJA - 1916. JÚLIUS

Szerző: Martin Middlebrook

Saxum Kiadó, 2016

 

1916. július 1-én a Somme-nál brit katonák hosszú sorai emelkedtek ki a lövészárkaikból és lassú, egyenletes léptekkel elindultak a német állások felé, ahol a széles szögesdrót akadályok mögötti német géppuskások már várták őket. A nap végére az elavult taktika és a modern hadviselés összecsapása a britek szörnyű vereségéhez vezetett. Egyetlen nap alatt 60 000 katonájukat vesztették el, köztük 20 000 halottat. A somme-i csata első napja a brit hadtörténelem legvéresebb fekete napja lett, és az angol nyelvterületeken sokak számára az egész háború hiábavalóságának valamint az egyszerű katonák hősiességének szimbólumává vált.

 
3 950 Ft
Akció: 3 160 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-15%
KÖNNYEK NÉLKÜL SÍRTUNK

Szerző: Gideon Greif

Európa Könyvkiadó, 2016

 

Gideon Greif történészprofesszor a második világháború után életben maradt néhány sonderkommandós történetével foglalkozik ebben a könyvben.

A Sonderkommandók, a nagyrészt zsidókból álló „különleges egységek” elsősorban a meggyilkoltak holttesteinek elégetését végezték. Náci fogvatartóik választották ki őket. Az öngyilkosságon kívül nem volt lehetőségük visszautasítani a rájuk bízott feladatot. Őket is rendszeresen elgázosították.

A nácik terve az volt, hogy amikor már az összes zsidót megölték, a Sonderkommandók tagjai lesznek az utolsó áldozatok.

Hogyan maradhattak életben mégis néhányan? Hogyan lehetett ép ésszel túlélni ezt a munkát? Hogyan lehetett fegyveres lázadást szervezni a koncentrációs táborban?

Greif hosszú beszélgetéseket folytatott Auschwitz-Birkenau sondereseivel.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NÁCIK OKKULT HÁBORÚJA

Szerző: Michael Fitzgerald

Kossuth Kiadó, 2016

 

A nácik nem csupán hagyományos fegyveres erőikkel kívánták leigázni a világot, hanem célkitűzéseik szolgálatába állították a “mágikus gondolkodásmódot” is. Szilárdan hittek a vér és a föld erejében, abban, hogy egy titokzatos, elfelejtett múlt örökösei.

A faj tisztaságának megszállott gondolatát az állami ideológia szintjére emelték, s a hazug célkitűzés népszerűsítése és igazolása érdekében áltudományokra, valamint a mítoszokra alapozva létrehozták saját „filozófiai rendszerüket”. Több pénzt költöttek az “okkult hatóságként” működő Ahnenerbére, mint amennyiből a Manhattan-terv keretében az Egyesült Államok kifejlesztette az atombombát, sok millió birodalmi márkát pocsékoltak el például a Szent Grál, az elveszett frigyláda, vagy Atlantisz pontos helyének a megtalálására. Lenyűgöző olvasmány megismerkedni kifacsart elképzeléseikkel és nehezen megmagyarázható tetteik pontos okával.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
-20%
AZ EGYESÍTÉS KANCELLÁRJA

Németország és Európa

Szerkesztő: Schmidt Mária

Közép- és K-Eur. Tört. és Társ.kut. Köz., 2016

 

Helmut Kohl korunk egyik legműveltebb és legszélesebb látókörrel rendelkező államférfija. Nem csupán a német egység megteremtőjeként alkotott maradandót, de sokat tett a kettéosztott Európa újraegyesítéséért is. Kohl kancellár hitt az Európa ízét és kulturális sűrűségét adó nemzeti identitások megőrzésének fontosságában. Úgy őrizte meg rajna-pfalzi kötődéseit, hogy közben ízig-vérig német maradt, és úgy volt német, hogy közben kevesen voltak európaiabbak nála.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ROMÁNIA ELROMÁNOSODÁSA

Szerző: Lucian Boia

Koinónia Kiadó, 2015

 

A kötet kronologikusan tekinti át a román nemzetállami jelleg megerősítését célzó szakpolitikákat, a kisebbségek sorsának alakulását és kormányzati stratégiákat, illetve a kisebbségi közösségek erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a homogenizáció hatásait kivédjék, de legalább enyhítsék.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KIS KOMMUNISTA, AKI SOSEM MOSOLYGOTT

Szerző: Lola Lafon

Libri Kiadó, 2015

 

Az 1980-as években Ceausescu elszántan igyekezett meggyőzni a Nyugatot arról, hogy Románia nem a Szovjetunió csatlósa, hanem önálló, szabad akarattal rendelkező ország. Ehhez a politikai törekvéshez keresve sem találhatott volna ideálisabb szimbólumot, mint Nadia Comanecit, a legfiatalabb kommunista hősnőt, a sportikont, a gyereklány tornászt, a montreali olimpia bajnokát. Nadiát látva, a hidegháború óta először, a nyugati tinik arról ábrándoztak, hogy olyan sikeressé és tökéletessé válnak, mint kelet-európai kortársuk; a szülők imádták a fegyelmezett és céltudatos gyereklányt; a szakma és a média egy emberként ünnepelte a tehetséges sportolót. A sikernek azonban ára volt: Nadia egy őrült rendszer termékeként folyamatosan attól rettegett, hogy nővé érve elveszíti a rezsim támogatását és a Nyugat érdeklődését.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A HARMADIK BIRODALOM FELEMELKEDÉSE ÉS BUKÁSA II.

A náci Németország története

Szerző: William L. Shirer

Partvonal Könyvkiadó, 2015

 

A náci Németország történetének egyik legfontosabb és leghíresebb krónikája nem hiányozhat a korra kíváncsi olvasók könyvespolcáról. A történelem során a II. világháborúban fordult elő első ízben, hogy a győztesek a legyőzött ország kormányzati irattárait is zsákmányul ejtették. Több mint 480 tonnányi német levéltári anyag került a háború végén az Egyesült Államokba, és Shirer az elsők között böngészhette végig ezt az irdatlan irattengert. Úttörő kutatásainak eredményeit személyes élményein szűrte át, ráadásul színes, élvezetes stílusban tudott írni, így hát nem maradhatott el a világsiker: A Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása a korral foglalkozó történészek számára megkerülhetetlen, sűrűn dokumentált alapmű, a nagyközönség számára pedig letehetetlenül izgalmas olvasmány, amelynek frissessége mit sem kopott első megjelenése óta.

 
5 990 Ft
Akció: 5 090 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A HARMADIK BIRODALOM FELEMELKEDÉSE ÉS BUKÁSA I.

A náci Németország története

Szerző: William L. Shirer

Partvonal Könyvkiadó, 2015

 

A náci Németország történetének egyik legfontosabb és leghíresebb krónikája nem hiányozhat a korra kíváncsi olvasók könyvespolcáról. A történelem során a II. világháborúban fordult elő első ízben, hogy a győztesek a legyőzött ország kormányzati irattárait is zsákmányul ejtették. Több mint 480 tonnányi német levéltári anyag került a háború végén az Egyesült Államokba, és Shirer az elsők között böngészhette végig ezt az irdatlan irattengert. Úttörő kutatásainak eredményeit személyes élményein szűrte át, ráadásul színes, élvezetes stílusban tudott írni, így hát nem maradhatott el a világsiker: A Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása a korral foglalkozó történészek számára megkerülhetetlen, sűrűn dokumentált alapmű, a nagyközönség számára pedig letehetetlenül izgalmas olvasmány, amelynek frissessége mit sem kopott első megjelenése óta.

 
5 990 Ft
Akció: 5 090 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  WAR MATTERS. CONSTRUCTING IMAGES OF THE OTHER (1930S TO 1950S)

Szerkesztette: Dagnoslaw Demski

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

This volume addresses questions concerning the interrelations of three important variables: war, images and the Other. The explicit stereotypes and contrasts but also the implicit message in wartime images informs the attentive observer about the aims, motives and ideas of the author of the image. Focusing on caricatures and photographs, the volume brings together various accounts of wartime imagery from mainly Eastern and Central Europe.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AKVARELLEK

Szerző: Lidia Ostałowska

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

1943-ban Auschwitz-Birkenauba kerül Dina Gottliebova, egy brno-i zsidó lány, a képzőművészeti egyetem hallgatója. A blokkokra kell számokat festenie, ám hamarosan kiderül, hogy sokkal nagyobb szükség van egy portréfestőre. Mengele doktor a „cigánykeverékeket” vizsgálja, az akvarellek adják vissza legjobban szemük és bőrük színárnyalatait.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
JURTÁK ÉS AZ EBESZ KÖZÖTT

Iszlám és nemzetépítés a volt Szovjetunió szunnita iszlám többségű régióiban

Szerző: Dobrovits Mihály

Balassi Kiadó, 2015

 

Az iszlám vallás keletkezésének, alapjainak és elterjedésének felvázolása után a szerző azokat a folyamatokat kíséri nyomon, amelyek a Szovjetunió felbomlását követő közel negyedszázad folyamán játszódtak le a függetlenné vált utódállamokban. Közép-Ázsia köztársaságai – Kazahsztán, Kirgizsztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán – mellett áttekinti az Oroszországi Föderáció, Afganisztán és Kína határterületeinek helyzetét is. Az önállósodást követően az iszlám rövid idő alatt visszanyerte jelentőségét az utódállamok szunnita muszlim régióiban. Jószerivel nem akadt elemző, aki ne látta volna előre ennek bekövetkeztét.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
KÉM A CSAPATBAN

Kim Philby és a nagy árulás

Szerző: Ben Macintyre

Gabo Könyvkiadó, 2015

 

Ügynök, kettős ügynök, sármőr és áruló. Kim Philby, az angol titkos szolgálat, az MI6 egyik vezetője a hidegháború idején, sok éven át elárulta a Szovjetuniónak a legtitkosabb angol-amerikai hadműveleti terveket, ezért sok bátor ember halála szárad a lelkén. Számos egyetemi társát szovjet ügynöknek szervezte be, ők voltak a híres „cambridge-i ötök”.

Életét Moszkvában, a KGB oltalma alatt fejezte be. Hallatlanul izgalmas életrajz a 20. század egyik legnagyobb csalásáról.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  ELLENZÉKISÉG ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉS KÖZÖTT – UKRÁNOK A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTTI LENGYELORSZÁGBAN (1918–1939)

Szerző: Lagzi Gábor

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

Az 1918-ban újjászületett Lengyelországban a lakosság több, mint egyhatodát tették ki az ukránok, ezzel a korabeli Európa legnagyobb kisebbségi közösségének számítottak (kb. 5 millió fő). Velük szemben húsz év lefolyása alatt a mindenkori varsói kormányzat nem dolgozott ki és nem valósított meg egy konzekvens és kooperáción alapuló programot. A kisebbségbe szorult ukránok nem tudták megfelelő módon képviselni politikai, gazdasági vagy kulturális jogaikat nem csak a parlamentben, hanem a helyi adminisztráció szintjén sem.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HERZL

Theodor Herzl és a zsidó állam alapítása

Szerző: Shlomo Avineri

Corvina, 2015

 

Ma Budapesten, a Dohány utcai zsinagóga előtti tér Herzl Tivadar azaz Theodor Herzl nevét viseli, mert itt állt valaha az a ház, amelyben 1860-ban a világra jött a zsidó állam megálmodója, ahogy az emléktábla írja. Itt is élt, és a budapesti Evangélikus Gimnáziumot látogatta, amíg tizennyolc éves korában Bécsbe nem költözött a család. Herzl, aki az Osztrák-Magyar Monarchia liberális légkörében nevelkedett, valójában nem politikusnak született, hanem sokkal inkább gondolkodónak; az antiszemitizmus megállíthatatlannak tetsző terjedése, és főleg a kelet-európai - oroszországi zsidóság mérhetetlen nyomorúságának, kitaszítottságának, és elnyomatottságának a megismerése tette azzá, és késztette élete főműve, A zsidó állam megírására. A röpirat megjelenése fordulópontnak bizonyult a zsidóság történetében, és a szerző életében is.

 
3 490 Ft
Akció: 2 965 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  GAZDASÁGI VÁLSÁGOK, TÁRSADALMI FESZÜLTSÉGEK, MODERN VÁLASZKÍSÉRLETEK EURÓPÁBAN A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTT

Szerző: Zachar Péter Krisztián

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

A két világháború közötti Európa komoly gazdasági, politikai és társadalmi válságokkal nézett szembe. A nyugati típusú laissez faire kapitalizmus és a vele kéz a kézben járó liberalizmus megkérdőjelezhetetlennek tűnő egyeduralma komoly csorbát szenvedett. A kialakult krízishelyzet nyomán a tudományos érdeklődés középpontjába egyre inkább az egymással szorosan összefüggő társadalmi, gazdasági és államszervezési kérdések kerültek. Jelen kötet a válság meghaladására kidolgozott különféle elméletek interdiszciplináris vizsgálatára tesz kísérletet. Középpontjában nemcsak a liberalizmus megújítása, nemcsak az etatista államkapitalizmus kísérlete, de egyben a sokszor és sokáig félremagyarázott hivatásrendi gazdasági-társadalmi berendezkedés elmélete és gyakorlati megvalósítása áll.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MISSZIÓTÓL A MÁRTÍRSÁGIG

Szerző: Lynley Smith

Helikon Kiadó, 2014

 

„…két Gestapo-tiszt érkezett a misszió bejáratához, egyet kopogtak, aztán egyszerűen bevonultak. Levittem az útitáskát, de hirtelen eszembe jutott, hogy a Bibliámat ottfelejtettem, hát visszaszaladtam érte a lépcsőn. A tisztek már a szobámat kutatták át. Egyikük kitépte a kezemből a Bibliát, és ledobta a földre, mondván, hogy ahová most megyek, ott nem lesz rá szükségem.”

 

Jane Haining (1897– 1944) a budapesti skót misszió mártírja. Magyarország német megszállása után nőket és gyerekeket bújtatott, de később velük együtt deportálták Auschwitzba, ahol meggyilkolták. Naplóját és életének titkait rokona, az új-zélandi újságírónő Lynley Smith kutatta ki és adta közre nemrég az Egyesült Államokban.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MEGTORLÁSOK A SZOVJETUNIÓBAN

Szerző: Gereben Ágnes

Helikon Kiadó, 2013

 

Mindmáig kevéssé (vagy nem eléggé)  ismertek a magát baloldalinak deklaráló szovjet rendszer hosszú fennállását biztosító intézményesített megtorlás stációi. Volt időszak, amikor évtizedeken keresztül, hivatalosan vagy nem hivatalosan, vallották sokan, hogy a szovjet lágerekbe „csak a bolsevik elit belharcaiban részt vevő férfiak és bátor nők” kerültek. Ma már tudjuk, mi az igazság: miért kell letagadni a pusztán származásuk miatt deportált koreaiak, kalmükök, németek, a milliószámra lágerbe küldött orosz parasztok szenvedését? Az ortodox egyház könyörtelen felszámolását, vagy a szovjetunióbeli zsidóüldözések lágerben elpusztult áldozatainak tragédiáját? Vagy a gyermekek számára létesített büntetőtáborokat és a kiskorúak törvényekben szabályozott kivégzését?

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
POSZTSZOVJET FORGATÓKÖNYVEK

Szerző: Gereben Ágnes

Helikon Kiadó, 2014

 

Némi bátorság szükségeltetik ahhoz, hogy valaki könyvet írjon a volt Szovjetunió utódállamaiban a mi életünkkel, mindennapjainkkal egy időben zajló eseményekről. Hiszen a néha váratlan, máskor törvényszerű fejlemények napok, sőt néha órák alatt hozhatnak olyan változásokat, amelyek sok mindent módosíthatnak abból, ami ebben a könyvben szerepel.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BESZÉLGETÉSEK A GULAGRÓL

Szerző: Gereben Ágnes

Helikon Kiadó, 2008

 

„A XX. század egyik iszonyú szégyenéről, a GULAGról  a legtöbben nem annyira az államszocialista rendszer lassú összeomlásának, mint inkább egyetlen embernek, Alekszandr Szolzsenyicinnek köszönhetően szereztek tudomást világszerte. Párizsban, 1973-ban kiadott Arhipelag GULAG (A GUL-ag szigetvilág) című monumentális munkája után, azt hihetnők, már nem akadhat épelméjű ember, aki tagadná, vagy kicsinyítené a kényszermunka-, büntető és megsemmisítő táborok létét. De nem így van. Ahogy a holokauszt-tagadás egyrészt az arab világban, másrészt szinte az összes többi civilizáció szélsőjobboldali köreiben önálló iparággá terebélyesedett, úgy foglalkoznak mindmáig sokan a nem kevésbé jövedelmező GULAG-tagadással a magukat baloldalinak valló értelmiségi körökben.” ( Részlet a Szerző előszavából)

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELNÖK, A PÁPA ÉS A MINISZTERELNÖK

Szerző: John O'Sullivan

Helikon Kiadó, 2010

 

Volt három „középkáder”, akinek esélye sem volt, hogy a csúcsra jusson. A kaliforniai szenátor, Ronald Reagan túlságosan öreg volt és túlontúl konzervatív. Margaret Thatcher is túl konzervatív volt, ráadásul nő, aki még soha sem állt a brit Konzervatív Párt élén. Az pedig, hogy egy erősen antikommunista, hitbéli kérdésekben konzervatív lengyel főpap kerüljön Szent Péter trónjára, merő képtelenségnek tűnt, amikor a katolikus egyház a liberális Nyugat és a kommunizmus felé való nyitás politikája mellett kötelezte el magát.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HIMMLER – EGY TÖMEGGYILKOS MAGÁNÉLETE

History könyvek sorozat

Szerzők: Katrin Himmler, Michael Wildt

Kossuth Kiadó, 2015

 

Sokáig azt hittük, hogy Heinrich Himmlernek a feleségéhez, Margához írott levelei – akárcsak a Reichsführer-SS egyéb más iratai – végérvényesen eltűntek. Több évtizeddel öngyilkossága és a II. világháború befejezése után Azonban a levelek napvilágra kerültek Tel-Avivban. Ezek az iratok – amelyek tökéletesen kiegészítik Margának a Koblenzi Szövetségi Levéltárban őrzött leveleit, és amelyeket Michael Wildt és Katrin Himmler tett közzé – a hitleri Németország egyik legfontosabb szereplőjének a magánéletét helyezik teljesen új megvilágításba

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
-20%
RELIGIOUS ORDERS UNDER COMMUNISM. CZECHOSLOVAKIA, 1948-1989.

Szerző: Miroslava Jusková OSF

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

This study in contemporary Franciscan history analyses the development of the life of a Franciscan community between the years 1948 and 1989 in the atheistic state of Czechoslovakia, during forty years of communist regime. It tries to show how community members were reacting in var-ious circumstances in an attempt to preserve their charisma, especially when society interfered with their conduct of life and strongly influenced it. This was a challenge that all religious congregations of the country had to face in those years. For an in-depth analysis, the particular case of the Slovak Province of the School Sisters of St. Francis was chosen. The present research was carried out in collaboration with the Pontifical University Antonianum, Rome.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A „HÁBORÚ UTÁNI HÁBORÚ” 1919–1933

Szerző: Fischer Ferenc

Dialóg Campus Kiadó, 2015 

 

A versailles-i szerződés tiltó rendelkezéseinek megkerülése, kijátszása, a weimari Németország és az antant hatalmak közötti ellentétek nemcsak európai dimenzióban zajlottak. A „háború utáni háború” folytatódott 1919–1933 között, s kiterjedt az ibero-amerikai térségre is. Az I. világháború utáni szerződések a vesztes Németország számára szűk mozgásteret jelöltek ki. Németország azonban olyan szabad térdimenziókat célzott meg az 1920-as években, mellyel nemcsak katonapolitikai mozgásterének korlátozottságát tudta enyhíteni, hanem megteremtette gyors világhatalommá válásának előfeltételeit is. A német levéltári források tanúsága szerint szisztematikus és jól álcázott német haditengerészeti, légi és katonai ambíciók realizálódtak, melynek során három, az európai kontinentális keretekből kilépő térdimenzió kapott globális jelentőséget.

 
8 980 Ft
Akció: 8 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  VESZTESEK ÉS GYŐZTESEK. AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ ÚJRAÉRTELMEZÉSE

Szerző: Lucian Boia

Cser Kiadó, 2015

 

Erdély és a békeszerződések a román sztártörténész szemével

Világháború, Trianon, országvesztés. A történéseket saját nézőpontunkból sokszor és sokféleképpen értelmeztük már. De hogy látja ugyanezt a másik fél? Mit gondol a neves román történész, aki nem a győzelmi mámortól elvakultan közelít a kérdéshez?

Lucian Boia első világháborúról szóló könyve Erdély és Románia egyesülésének mítoszait is feszegeti. A mű megjelenésekor Romániában azonnal a média viharos érdeklődésének a középpontjába került, mert a szerző több olyan sarkalatos, új és merész megállapítást tesz a modern Románia megteremtéséről, amit eddig még senki sem mondott ki. A könyv éppen ezért hihetetlenül izgalmas olvasmány mindenkinek, aki érdeklődik a 20. és talán még inkább a 21. század Európájának a történelme iránt.

 
2 495 Ft
Akció: 1 995 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
A FAL LEOMLÁSÁTÓL AZ ÚJRAEGYESÜLÉSIG

Szerző: Helmut Kohl

Antall József Tudásközpont, 2014

 

Helmut Kohl visszaemlékezése sorsfordító időszakba kalauzolja az olvasót, a német újraegyesülési folyamat korszakába. A tárgyilagos hangú memoárból kiderül: a berlini fal 1989. november 9-i leomlása nem jelentette automatikusan a német egység megteremtését – az egységet tűzön-vízen keresztül képviselő, mégis mértéktartó politikai vezetésre volt szükség ahhoz, hogy a németek 1990. október 3-án már a két Németország újraegyesülését ünnepelhessék. Helmut Kohl számtalan ütköző nézőpontra mutat rá e sorsdöntő napokból: a nyugat-európai államok vonakodásától, a párton belüli intrikáktól és a bel-német ellenállástól kezdve az NDK-val és a Szovjetunióval folytatott nehéz tárgyalásokon, az amerikai elnökkel kialakított és elengedhetetlenül fontos szoros együttműködésen, valamint a nyugatnémet és a keletnémet márka közötti átváltási problémákon át a teljes szuverenitás és az egyesült Németország NATO-tagsága által felvetett létfontosságú kérdésekig.

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A NAGY ÖSSZEESKÜVÉS

A szarajevói merénylet és következményei

Szerző: Gregor Mayer

Noran Libro Kiadó, 2014

 

„Ez a könyv a merénylet századik évfordulója alkalmából jött létre személyes indíttatásommal és rögeszméimmel összhangban, amelyeket az első német nyelvű kiadáshoz írt előszóban már kifejtettem. A trónörökös június 28-i meggyilkolását és az első világháború pontosan egy hónappal későbbi kitörését világszerte nagyszabású megemlékezések és áttekinthetetlen mennyiségű tudományos publikáció idézte meg a századik évfordulón. Nagy anyagi ráfordítással létrehozott kiállítások hozzák közelebb hozzánk az adott korszak kultúráját és mindennapjait, a háború borzalmait és a hátországbeli civilek nyomorúságát.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
A NAGY HÁBORÚ 1914-1918 - KÉZZELFOGHATÓ HADTÖRTÉNELEM

Szerző: dr. Sallay Gergely

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2014

 

A Zrínyi  Kiadó újdonsága az első világháború eseményeinek rendhagyó dokumentumgyűjteménye. A hadszintereken és hátországban  történtek bemutatása mellett 56 darab korabeli dokumentum (katonakönyv, gyászjelentés, kenyérjegy és hadifogolypénz) reprint nyomata, valamint egy tüzér oktatókendő és a katonák "dögcédulája" is megtalálható a dobozba csomagolt kötetben.

 

Második rész: Hadikrónika 1939-1945. Dobozkönyv a II. Világháborúról

 
13 900 Ft
-20%
1914 - A NAGY HÁBORÚ SZÁZ ÉVE

Személyes történetek

Szerző: Bihari Péter

Kalligram Kiadó, 2014

 

Bihari Péternek láthatóan az a szándéka, hogy személyes történeteken keresztül mondja el, milyen is volt a világháború. Tudja és érti, hogy a háború története nem csak hadtörténet, hanem társadalomtörténet. Ezért nagyon sok oldalról ad pillanatfelvételeket a háborús létről arról, hogyan élte meg az emberiség egy bizonyos része a háború állapotát.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RONALD REAGAN

Egy amerikai élet

Szerző: Magyarics Tamás

Antall József Tudásközpont, 2014

 

Minden idők egyik legnépszerűbb amerikai elnöke memoárjában szerény körülmények között telt gyerekkorától színészi karrierjén keresztül a fehér házi évek végéig húzódó hosszú és eredményes pályára tekint vissza. Önéletrajzának maga választotta címe sokat elárul az amerikai gondolkodásmódról: Ronald Reagan az amerikai álom mítoszának megtestesítője, aki elődeit túlszárnyalva, szívós munkával vált azzá a nagy formátumú államférfivá, akinek ma ismerjük és elismerjük.

 
5 500 Ft
Akció: 4 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  1989. DISZKÓZENE A KVANGBOK SUGÁRÚTON – ÉSZAK-KOREA A RENDSZERVÁLTOZÁSOK ÉVÉBEN

Szerző: Dr. Csoma Mózes

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

1989 a szocializmus bukását jelentette Közép- és Kelet-Európában. A távol-keleti térségben ugyanakkor nem került sor rendszerváltozásokra. Kínában az évek óta tartó gazdasági reformok ellenére drasztikus eszközökkel számolták fel a rendszer kereteit fenyegető diákmozgalmat, az egyre inkább monarchikus jellegű Észak-Koreában pedig a változások gondolata sem merülhetett fel. 1989 mégis fontos korszakhatár a KNDK történetében: először és utoljára fordult elő, hogy a rezsim minden erejét megfeszítve több mint húszezer külföldi vendéget invitáljon az országba. A XIII. Világifjúsági Találkozó megnyitásának külsőségei nem véletlenül idézték az olimpiai játékokat, hisz a KNDK az egy évvel korábban lezajlott szöuli olimpia sikerét akarta elhomályosítani.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VADÁSZAT ROMMELRE

Szerző: Steven Pressfield

Partvonal Könyvkiadó, 2014

 

Izgalmas, durva és megrendítő olvasmány. Akit érdekel, hogy tisztességes emberek miért és hogyan mennek háborúzni, az lapozzon bele a könyvbe."

Los Angeles Times

 

1942 ősze. Hitler légiói végigsöpörtek Európán; Franciaország elesett; Churchill és az angolok ott állnak magukra hagyva. Észak-Afrikában Rommel és Panzerjai tönkreverték a 8. brit hadsereget, és készen állnak Egyiptom, Szuez és a közel-keleti olajmezők lerohanására. A nem túl rózsás háborús kilátások közepette az elkeseredett angolok merész tervet dolgoznak ki: a német vonalak mögé küldenek egy kisebb, de nagyon mozgékony és jól felfegyverzett katonai egységet, amely képes megállítani az Afrika hadtest előretörő alakulatait.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
FASIZMUS ÉS HARMADIK BIRODALOM

Szerző: Julius Evola

Attraktor Könyvkiadó, 2014

 

A kötetben olvashatjuk a tradicionalista filozófia legnagyobb mesterének alapvető tanulmányait a 20. század két legfontosabb jobboldali diktatúrájáról - egészen másféle nézőpontból és következtetésekkel, mint amit megszoktunk.

A tanulmányokat részletes jegyzetapparátus, illetve a szerzőről szóló tanulmányok egészítik ki.

 
3 200 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A VÁRVA VÁRT NYUGAT. KELET-EURÓPA TÖRTÉNETE 1944-TŐL NAPJAINKIG

Magyar Történelmi Emlékek - Értekezések

Szerző: Stefano Bottoni

MTA BTK Történettudományi Intézet, 2014

 

A szerző jelen kötetet 2010-ben írta, és elsősorban olasz szakmai közönségnek szánta. Empatikus, de alapvetően külső szemlélői pozíciót vett fel, amit az átdolgozott magyar kiadásban is igyekezett megőrizni. A kötet egyik érdekessége, hogy a szerző nem Magyarországból kiindulva tekint a régióra, hanem az egész régiót foglalkoztató általános kérdéseken keresztül elemzi Magyarország helyzetét. A kutató azt kívánta érzékeltetni a magyar olvasóval, hogy ez az ország nem „önmagáért” létezik, hanem a kelet-európai régió szerves része, sőt egy igen bonyolult, állandóan változó és gyakran ellentmondásos, tágabb globális viszonyrendszerben mozog.

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FRANCIA POLITIKAI PÁRTOK A GYARMATI ALGÉRIÁBAN 1945-1954

Szerző: Ferwagner Péter Ákos

JATE Press, 2007

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MEDITERRÁNEUM A XX. SZÁZADBAN

Szerző: J. Nagy László

JATE Press, 1996

 
945 Ft
Akció: 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.