EGY POLGÁRI ARISZTOKRATA. KÁNYA KÁLMÁN (1869-1945)

-20%
EGY POLGÁRI ARISZTOKRATA. KÁNYA KÁLMÁN (1869-1945)

Szerző: Tóth Imre

Kronosz Kiadó – Magyar Történelmi Társulat, 2016

2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2020.05.09   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Kánya Kálmán a két világháború közötti magyar külpolitika egyik legfontosabb szereplője, 1933-1938 között pedig hivatalos irányítója volt. Személyét és működését – többek közt – az teszi különlegessé, hogy a külügyminiszteri posztnak és feladatkörnek új értelmezést igyekezett adni. Elődeihez képest aktív és koncepciózus politikát folytatott, elképzeléseit nem ritkán miniszterelnökeivel szemben is érvényre jutatta. Tevékenységével és főleg modorával számos tisztelőt és ugyancsak számos ellenfelet szerzett magának. Mint az egykori birodalmi külügyi intézményrendszer részese, még kortársainál is nehezebben volt képes elfogadni Magyarország első világháború utáni súlyos presztízsveszteségét.

A magyar külügyminisztérium vezértitkáraként, berlini követként, majd miniszterként is az ország és a régi diplomácia tekintélyének visszaállításán, illetve megőrzésén dolgozott.

A kötetben Kánya Kálmán életpályájának fordulatai és a velük egybefonódó külpolitikai események megismerése mellett az Olvasó bepillantást nyerhet a korabeli társadalmi és politikai élet világába, a diplomácia zárt, kívülről sokszor ragyogónak vélt kulisszái mögé.

 

A kötet adatai:

Formátum: A/5

Kötés: puha kötés

Megjelenés éve: 2016

Terjedelem: 259 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155497544
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu