POLGÁRI PERRENDTARTÁS - Kiegészítve jogegységi határozatokkal és a bírói gyakorlattal.

-15%
POLGÁRI PERRENDTARTÁS - Kiegészítve jogegységi határozatokkal és a bírói gyakorlattal.

A szerkesztés lezárva: 2012. február 1.

Összeállította: Dr. Udvary Sándor

Novissima Kiadó, 2012

2012. február 1-es állapot, mely tartalmazza az akkor ismert később hatályba lépő módosításokat is.

1 250 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 065 Ft
Kezdete: 2015.10.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Mintaoldalak pdf formátumban: 3-6. oldal, tartalom

 

A polgári perrendtartás immár közel hatvan éves és a viszonylag csendes, háborítatlan első évtizedek után a rendszerváltást követően a jogalkotó fókuszába került. A változásokat nem csak a nagyarányú társadalmi változások indukálták, de alkotmányossági, nemzetközi, emberi jogi megfontolások is szükségessé tették.

 

Az eljárás gyorsítása, a bírósági szervezetrendszer racionalizálása olyan hívószavakká váltak, amelyekre sok módosítást fűzött fel a törvényalkotó. Indokoltnak tűnt tehát, hogy a polgári perrendtartás tekintetében is készüljön egy olyan kiadvány, amely a törvényszöveg mellett az élő, ekként érvényesülő jogot is tartalmazza szerkesztett formában.

 

A bírósági gyakorlat válogatása és szerkesztése kapcsán azokat az elveket igyekeztünk követni, amelyeket a sorozatban megjelent más törvényeknél a szerkesztők már alkalmaztak. Így megtartottuk a döntvények auktoritásának sorrendjét, azon belül pedig - külön elválasztás nélkül - időrendi sorrendbe szedtük az erősen szelektált határozatokat. Szükség esetén a döntvény indokolásából is idéztünk, ha az a jogalkalmazási tétel megértését elősegítette. Az általánosabb érvényű határozat jellemzően a bal hasábban, a speciális (abból is különösen a nemperes eljárásokra vonatkozó) döntvény pedig a jobb hasábban került elhelyezésre. A törvényszöveghez függelékként hosszabb tartalmú döntvényeket, tárgymutatót és változásmutatót is csatoltunk. Bízom abban, hogy az olvasó akár a tárgyalóteremben, irodájában, akár az egyetemi órákon is haszonnal forgathatja majd kezében a könyvet.

 

A kötet adatai:

Méret: B/5

Kötés: kartonált

Megjelenés éve: 2012

Terjedelem: 432 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155175176
Kiadó
Novissima Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu