POLGÁRI JOGI ALAPOK

POLGÁRI JOGI ALAPOK

Ötödik, átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2017. március 1.

Szerzők: Lenkovics Barnabás, Keserű Barna Arnold, Kőhidi Ákos

Eötvös József Könyvkiadó, 2017

 

4 745 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Ez a – rövidített és egyszerűsített – polgári jogi tankönyv a Polgári Törvénykönyv részeihez igazodóan a polgári jog általános részét, a személyek jogát, a dologi jogot, a kötelmi jogot, az öröklési jogot és a szellemi alkotások jogát tartalmazza. A tartalomból látható, hogy ez a polgári jog klasszikus törzsanyaga, így nem szerepel benne az újabban egyre fontosabbá váló társasági (és a kereskedelmi) jog (csupán a jogi személyek között, érintőlegesen), illetve a családjog.

 

A tankönyvet a joghallgatókon kívül minden olyan tanfolyam, főiskolai vagy egyetemi szak hallgatói is eredményesen használhatják, akiknek kifejezetten polgári jogi alapismeretekre van szükségük. A tankönyv tartalmából – a különböző felhasználók eltérő igényeihez igazodóan – egyes részek kötelező tananyagként, mások ajánlott olvasmányként taníthatóak.

Miután a polgári jog a polgárok mindennapi életének joga, ez a könyv bármely állampolgár jogismeretének bővítésére és pontosítására is alkalmas. Anyagában számos egyszerű, „hétköznapi” jogi kérdésre közvetlen válasz található, aminek gyakorlati haszna lehet. Az összetett, bonyolult kérdésekkel azonban célszerű szakemberhez fordulni.

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2017

Terjedelem: 292 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789639955769
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu