SZABÁLYSÉRTÉSI JOG

-15%
SZABÁLYSÉRTÉSI JOG

Kézirat lezárva: 2013. január 14.

Szerző: Dr. Király Eszter
Lektor: Dr. Erdei Árpád

Szakmai szerkesztő: Dr. Kadlót Erzsébet

Novissima Kiadó, 2013

 

 

1 500 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 275 Ft
Kezdete: 2015.10.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az új Sztv. gyökeresen átalakította a szabálysértési jog tartalmát és a büntetőjog felé közelítette a jogterületet. A korábban ide tartozó azon cselekmények, amelyeket a szabálysértési jog és az igazgatási jogszabályok is szankcionálni rendeltek, kikerültek az Sztv-ből, valamint megszűnt az önkormányzatok azon joga is, hogy rendeletben szabálysértési tényállásokat határozzanak meg. Ugyanakkor az általános szabálysértési anyagi jogi szabályokat jelentősen szigorították, az eljárási szabályokat az eljárás gyorsítása érdekében megváltoztatták, az általános szabálysértési hatóság már nem a jegyző, s a rendőrség szerepe is hangsúlyosabbá vált.

 

Előszó (pdf)

Mutatvány 1 (pdf)

Mutatvány 2 (pdf)

 

Jelen kiadvány célja, hogy átlátható és használható formában mutassa be a szabálysértési jog általános részének jelenlegi állapotát. A szabálysértési jog szankciórendszerét és a büntetéskiszabási rendelkezéseket a könyv részletesebben elemzi rávilágítva az esetleges anomáliákra is.

A munka a szabálysértési eljárás dogmatikai-logikai összefüggéseinek a megvilágításával, az eljárások menetét személtető folyamatábrákkal, a szabálysértési eljárás alapelveinek, alanyainak, a bizonyítás szabályainak, a kényszerintézkedéseknek, a különböző eljárási formáknak a bemutatásával nyújt fogódzókat a jogterület megismeréséhez.

 

 

A kötet adatai:

Formátum: 165x235 mm

Kötés: kartonált

Megjelenés éve: 2013

Terjedelem: 328 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155175565
Kiadó
Novissima Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu