Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kossuth Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >J-L >Kossuth Kiadó

Sorrend:

-20%
SZÓLÁSMONDÁSOK TÖBBNYELVŰ SZÓTÁRA

Kossuth Kiadó, 2009

 

Kötetünk több mint félezer közmondást és szólást tartalmaz címszavak szerinti csoportosításban magyar, angol, francia, latin, lengyel, német, olasz, orosz és spanyol nyelven.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VIETNAM

a felszálló sárkány országa

Szerzők: Ágh Attila, Csák Erika, Varga Gyula

Kossuth Kiadó, 2010

 

Délkelet-ázsiai sorozatunk folytatódik, sok-sok fotóval, hasznos tudnivalóval hívjuk olvasóinkat egy közös utazásra.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZIBÉRIAI ANZIKSZ

Szerző: Sándor Anna

Arató András fotóival

Kossuth Kiadó, 2010

 

Izgalmas szibériai utazásra hív e könyv. Nemcsak olyan helyekre vezet el bennünket, amelyeket jól ismerünk, hanem olyanokra is, amelyeknek korábban talán még a nevét sem hallottuk. Bemutatja Hakásziát, a „kis Svájcot”, Krasznojarszkot, amely a legjobb úton halad afelé, hogy a jövő emirátusa legyen, Irkutszkot, Szibéria Párizsát és a Bajkál-tavat, Szibéria kék szemét. Beavat a Bajkál-bizniszbe is. Elkalauzol Dzsingisz kán hajdani katonáinak földjére, Burjátországba, ahol ma is a ló az ember legjobb barátja. Sok érdekességet megtudunk a mediterrán Vlagyivosztokról, felkeressük a csendes-óceáni szigeteket és a vulkánnagyhatalmat, Kamcsatkát: a medve-, hal- és szőrmeországot, amely gyógyhatású forrásaira alapozva most kezdi kiépíteni wellness-birodalmát.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAROKKÓ, AZ ISZLÁM CSODAORSZÁGA

Kossuth Kiadó, 2013

 

Az úti cél: Marokkó. Múlt és jelen egy kötetben. Marokkó csodáitól az utazáshoz fontos tudnivalókig. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak be. Könyvünk segít a felkészülésben, és egyben hasznos útitárs is.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LAOSZ - AZ ÉGBŐL ALÁSZÁLLOTT BIRODALOM

Összeállította és szerkesztette Csák Erika

Kossuth Kiadó, 2009

 

Az úti cél: Laosz. Múlt és jelen, mindkettő egy kötetben. Laosz csodáitól az utazáshoz fontos tudnivalókig. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak be. Könyvünk segít a felkészülésben, és egyben hasznos útitárs is.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BURMA REJTŐZKÖDŐ VILÁGA

Kossuth Kiadó, 2008

 

A látványos fotóalbum Földünk egyik legkevésbé ismert területét mutatja be, Burma (1989 óta Mianmar) csodáitól a fontos tudnivalókig az utazáshoz. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot tárnak elénk. A könyv segít a felkészülésben, és hasznos útitárs is.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BUDDHA GYERMEKEI

Szerző: Kocsis András Sándor

Kossuth Kiadó, 2007

 

Képek és buddhista tanítások segítségével bepillanthat a világ "legbuddhistábbnak" tartott vidéke lakóinak hétköznapjaiba. A Myanmarrá keresztelt Burma a Théravada-t, vagyis az Öregek Útját követi. Európai szemmel misztikus, különös világ ez, a bölcsességek többezer éven ívelnek át, míg a fotók a mai világot tükrözik.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BHARATA MAIA

India után minden más

Szerző: Fehér Gyula

Kossuth Kiadó, 2008

 

A könyv szerzője, Fehér Gyula több hónapon keresztül beutazta Indiát. Megismerhetjük a térség vallási ünnepeit, a hétköznapokat, a rítusokat és a szokásokat. A szerző felvételei hitelesen örökítik meg a csodálatos utazás egyes állomásait.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ANGKOR ELSÜLLYEDT VILÁGA

Szerző: Csák Erika

Kossuth Kiadó, 2006

 

Az úti cél: Kambodzsa. Múlt és jelen, mindkettő egy kötetben. Angkor csodáitól a fontos tudnivalókig az utazáshoz. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak

be. A könyv segít a felkészülésben és egyben hasznos útitárs is.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ADRIAI HAJÓZÁSI KÉZIKÖNYV

Kossuth Kiadó, 2010

 

A neves horvát hajózási szakértő, Mladen Šutej szerkesztésében megjelenő Hajózási kézikönyv 528 oldalon, 420 térképpel és több mint 500 színes fotó segítségével mutatja be az Adriai-tenger teljes horvátországi partszakaszát hajózási szempontból. A kézikönyv jól használható és áttekinthető információkkal szolgál. A korábbi hasonló kiadványoktól eltérően minden kikötőhely ismertetéséhez több légi felvétel is tartozik.

 
14 900 Ft
Akció: 11 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KALOCSA KINCSE

Treasures of Kalocsa (kétnyelvű kiadás)

Szerző: Fejér Kati

Kossuth Kiadó, 2012

 

Ez a könyv mindazokhoz szól, akik kíváncsiak a kalocsai népművészet szülőföldjére, az ott élő népművészekre, mintakincsükre. Azokhoz, akik szívesen megismerkednének a hímzés, riselinezés, pingálás történetével, kialakulásával, technikájával. Ha pedig kedvet éreznének, hogy maguk is elkészítsenek egy-egy terítőt, segítségükre lesznek a szakmai leírások mind a kézi hímzéshez, mind a varrógéppel történő riselinezéshez.

 

This book is for all those interested in Kalocsa’s folk art, the artists living there, and their treasure trove of motifs. It is for everyone interested in the history, development, and technique of embroidery, “riselin” ornamentation, and decorative painting. Perhaps after reading the descriptions and looking at the pictures you might get the inclination to do some embroidery yourself. The detailed descriptions will help you create your own hand-made embroidery and machine-made riselin pieces.

 
7 500 Ft
Akció: 6 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EXPRESSZIONIZMUS

Szerző: Ashley Bassie

Ventus Libro Kiadó, 2006    

 

A gazdagon illusztrált nagyformátumú album bemutatja, hogy az expresszionista művészet miként nyitotta meg az utat a huszadik század első évtizedeiben a lélektani, érzelmi és társadalmi témák intenzív és vallomásszerű megjelenítéséhez. A rendkívül kifejező erejű képek segítségével megismerhetjük, megérthetjük a korszak legjelentősebb művészeit.

 
7 990 Ft
Akció: 6 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
KÖNYV A KÖNYVRŐL (reprint)

Kner Imre, 1912.

Kossuth Kiadó, 2010        

 

A nyomda alapításának 30. évfordulójára 1912-ben Kner Izidor könyvnyomdájában jelent meg a Könyv a könyvről című kiadvány. „A betűtől a testes kötetig, a primitív ábrázolástól a színes nyomtatványig, az első kézisajtótól az újkor tökéletes gyorssajtója diadaláig viszi a könyv szerzője, Kner Imre az olvasót. Ebbe a keretbe szövi, mit a termelési eszközök, a technikai készség koronként felmutatnak.”

A kötetet Kner Imre írta és tervezte, az illusztrációkat és könyvdíszeket Geiger Richard rajzolta.

 
3 400 Ft
-20%
SZÉPSÉGES BUDAPEST

Fényképezte Antall Péter és Gedai Csaba

Kossuth Kiadó, 2010

 

E rendhagyó útikalauz segítségével Magyarország kulturális és történelmi emlékekben gazdag fővárosát öt séta során fedezhetjük fel. Barangoljuk be a budai Várnegyedet, a zöldellő dombokat, keressük fel Óbuda római kori romjait, látogassunk el a pesti oldal kiváló múzeumaiba, éttermeibe, templomaiba és színházaiba. A képzeletbeli városnézést több száz színes művészi fotó teszi feledhetetlenné.

Az album angol és német nyelven is megjelent.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HIDAK

75 épített csoda

Szerző: Ian Penberthy

Kossuth Kiadó, 2009

 

Könyvünkben minden gyakran használt hídtípus előfordul, köztük az árkok és szurdokok fölött kifeszített kötélhidak; a régi rómaiak által, csaknem 2000 évvel ezelőtt malter nélkül felépített kőépítmények, amelyeket máig használnak; de találkozhatunk az ultramodern vas- és acélszerkezetekkel is, amelyek döbbenetes távolságokat hidalnak át folyók és tengerek fölött.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HIT PALOTÁI

A világvallások leghíresebb szentélyei

Kossuth Kiadó, 2012

 

Aranycsillogású kupolák, hegyormokról világító márványtemplomok, égre törő sztúpák és pagodák, katedrálisok és gazdagon díszített mecsetek, szobrok, falfestmények, finom vonalvezetésű díszítmények… Az emberek vallásuk tiszteletére a világon szinte mindenütt monumentális, pompásan berendezett építészeti mesterműveket és lélegzetelállító művészeti alkotásokat hoztak létre.

A könyv utazásra invitálja az olvasókat: a legkülönbözőbb kontinenseken, más-más kultúrájú tájakon élő emberek körében ma is erőteljes hatást kifejtő nagy világvallások helyszíneire. Híveik létszámát véve alapul az utazás a világon sokfelé megtalálható kereszténység templomaival kezdődik, majd az iszlámmal, a buddhizmussal, a taoizmussal, a dzsainizmussal, a zsidó vallással, a sintoizmussal folytatódik, majd a kisebb létszámú szikh és bahái vallás kerül sorra. Minden fejezet elején rövid bevezetés beható áttekintést nyújt az adott vallás hitvilágáról.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SZABADSÁG MELANKÓLIÁJA

Szerző: Lengyel László

Kossuth Kiadó, 2014

 

A politikai publicisztika legjelentősebb, hosszú évek óta kivételes hatású alakja, Lengyel László a rendszerváltást megelőző évtized történéseit tekinti át. Szellemi kalandregény: az erdélyi kötődésű, Benedek Elek-leszármazott szerző kalandjai a nyolcvanas évek Magyarországában.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ANGELA MERKEL – AZ ELSŐ

Szerző: Pietsch Lajos

Kossuth Kiadó, 2014

 

Volt egyszer egy NDK, abban is egy eldugott falu, Quitzow, háromszáz lakossal és egy evangélikus lelkésszel. A lelkész három gyermekének egyike, bizonyos Angela Dorothea Kasner harminchat évesen, Angela Merkel néven az újraegyesült Németország legfiatalabb minisztere, majd a legnagyobb kormánypárt elnöke, aztán három egymást követő ciklusban kancellár, e poszton az első nő, az első keletnémet. És folyamatosan első a legbefolyásosabb nők világranglistáján.

 

Egy korántsem látványos karakter látványos karrierje. Mik azok a képességek, amelyek a fiatalasszonyt egy különleges történelmi helyzetben a magasba emelték? Hogyan boldogul hazája és Európa égető kérdéseivel, és hogyan szerepel a világpolitika színpadán? Mit jelent számára kereszténynek, háziasszonynak és németnek lenni? Fontos és jellegzetes pillanatokban készült fotók segítségével képet kaphatunk minderről az első magyar Merkel-portréban.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
RIO 2. – MATRICÁSKÖNYV

Egészítsd ki a filmjeleneteket a több mint 200 matricával!

Kossuth Kiadó, 2014

 
990 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
RIO 2. – KREATÍVKÖNYV MATRICÁKKAL

Izgalmas feladványok és vicces játékok több mint 100 matricával!

Kossuth Kiadó, 2014            

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
PAF 2

Pintér András Ferenc

Szerző: Dr. Borsos Mihály

Kossuth Kiadó, 2014

 

PAF /Pintér András Ferenc/ festőművész pályája minden szépséget és krízisét megélve fest és fest… Szándéka a képalkotás.

 

Művei szólnak a szemnek – erős színek, megépített felületek formájában. Művei szólnak a szívhez, esendő figurák, kezek, látszólag egyszerű narratíva által. Művei szolnak a lélekhez, végletes emóciók megjelenítése révén. Nem elégszik meg a vizualitásban rejlő élmények interpretálásával. Többet szeretne, mint dekoratív képeket létrehozni. Az intellektuális többlettartalom igényessége, a szándékosan rejtett, avagy harsány gondolatok tobzódása tárul elénk.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MEGHÍVÁS GYILKOSSÁGRA

Spanyol krimi

Szerző: Carmen Posadas

Kossuth Kiadó, 2014

 

A szép és gazdag Olivia élete romokban hever: férje elhagyja egy fiatalabb nőért, ráadásul a vagyonát is elveszíti. Olivia egyetlen megoldást talál: megtervezi a saját meggyilkolását. Már csak megfelelő személy kell a kivitelezéshez, meghívja hát „legkedvesebb” ellenségeit luxusjachtjára, egy földközi-tengeri hajókázásra. A nyílt tengeren aztán elkezdődik a gyilkos játék, s Olivia különös körülmények között csakugyan meghal. Ágata, a húga felcsap Miss Marple-nak, hogy kiderítse, kinek a lelkén szárad Olivia halála…

Posadas regénye vérbeli Agatha Christie-parafrázis. Mesterien felépített krimi, mely nemcsak letehetetlenül izgalmas, de sziporkázóan humoros is – mintha Almadóvar Agatha Christie regényéből rendezne filmet...

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
PÁRIZSI REJTÉLY

Spanyol krimi

Szerző: Pablo Santis

Kossuth Kiadó, 2014

 

Párizs, 1889. A világ tizenkét leghíresebb detektívje megérkezik a világkiállításra, hogy leghátborzongatóbb történeteikkel szórakoztassák a publikumot. Ám a valóság sokkal félelmetesebb: az egyik detektív kizuhan az épülő Eiffel-toronyból. A rejtélyes haláleset újabb kihívás elé állítja a neves társaságot: meg kell állítaniuk az elvetemült sorozatgyilkost, mielőtt újabb gyilkosság történik. Egy jó detektívtörténetben azonban semmi sem az, aminek látszik…

 

Vérfagyasztó fordulatok, titkos társaságok, finom erotika – a XIX. századi környezet kivételes hangulatot kölcsönöz a regénynek.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZOMSZÉDOM A HALÁL

Spanyol krimi

Szerző: Francisco González Ledesma

Kossuth Kiadó, 2014

 

A hetvenes évek Barcelonájában egy fegyveres rablótámadás tragédiába torkollik: lelőnek egy ártatlan kisfi út. Több mint harminc évvel később az egyik rablógyilkost megölik. A társa biztos benne, hogy a kisfiú halálába beletörődni nem képes apa a tettes, aki rajta is bosszút akar állni. Elkezdődik tehát a gyilkos bújócska a vélt tettes és a bűnöző között. Ricardo Méndez felügyelőnek pedig minden ravaszságát latba kell vetnie, hogy megelőzzön egy újabb tragédiát…

A regény elnyerte a bűnügyi regényeknek alapított rangos Premio Internacional de Novela Negra RBA nemzetközi irodalmi díjat.

 

„Nyers és őszinte. Bemutatja a valódi Barcelonát, ahol a tökéletesség csak látszat, a hősiesség pedig csupán a túlélés eszköze.”

The New York Times

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
BBC HISTORY - IV. évfolyam, 3. szám

(2014. március)

A világtörténelmi magazin

Kossuth Kiadó, 2014

 
795 Ft
Akció: 635 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MEGGYALÁZVA

Iszonyat a lagúnák sötét vizein

Szerző: Jonathan Holt

Kossuth Kiadó, 2014

 

Papi miseruhába öltözött nő holtteste bukkan elő az egyik velencei lagúnából, karján rejtélyes tetoválásokkal. Már az is érthetetlen, hogy az apró ábrák megfejtése miért ütközik ellenállásba, a nyomukban föltáruló iszonyat pedig ép ésszel befoghatatlan. Aldo Piola, nyomozó-ezredes és ifjú beosztottja, Katerina Pavo Velence egész bűn-labirintusát kénytelen bejárni – valóságosan és egy különleges netes portál, a Carnivia.com  virtuális világában -, ugyanakkor időben messzebbre, a délszláv háborúkig kell kutatniuk magyarázatért. Tudtukon kívül segítőtársuk is akad a közeli amerikai katonai bázison Holly Boland alhadnagy személyében, aki apja, az egykori főtiszt becsületéért küzd.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A TÖRTÉNELEM LEGFONTOSABB DÖNTÉSEI

Szerző: Bill Price

Kossuth Kiadó, 2014

 

 „Semmi sem nehezebb, és ezért értékesebb, mint az, hogy képesek vagyunk döntéseket hozni.” (Napoleon Bonaparte)

 

Az egyik legmeghatározóbb emberi tulajdonság a racionális gondolkodás, a problémamegoldás képessége. Kötetünk az emberiség fennállása során

valaha hozott legfontosabb döntésekből tár az olvasó elé ötvenet.

- Julius Caesar átkel a Rubiconon

- Eisenhower parancsot ad a normandiai partraszállásra

- Rosa Parks nem adja át a helyét a montgomeryi buszon

- George Martin leszerződteti a Beatlest

- A nagypénteki egyezmény, avagy konfliktuskezelés Észak-Írországban…

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZABÓ GYÖRGY

Kossuth Kiadó          

 

Szabó György, Munkácsy-díjas szobrász Somogyi József tanítványaként indult a figuralitás világában, majd, viaskodva pályája során a transzcendens kérdéskörrel, formavilágában emberközpontú életművet hoz létre. Főiskolai oktatóként, szobrászként végzett munkássága az egyetemes művészettörténet elismert alkotói közé emeli. Eltérve a monográfiák bigott rendjétől, a könyv szerzői arra törekedtek, hogy egy nagy formátumú alkotó gazdag életpályájáról elfogult képet alkossanak! Ebben az albumban tanúi leszünk az előkép és a rajztudás találkozásának a megvalósult szobrok térgazdagságával.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PAF - PINTÉR ANDRÁS FERENC

Kossuth Kiadó, 2012

 

 „Ajánlom mindazoknak, akik kíváncsiak és nyitottak egy 32 éves fiatal művész belső világára, vívódásaira, küzdelmeire az élet apró örömeivel és bánataival, találkozására a legmélyebb gyűlölettel és e legcsodálatosabb szerelemmel..."

(PAF)

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LEONARDO DA VINCI - ANATÓMIA

Szerző: Domenico Laurenza

Kossuth Kiadó, 2011

 

A kötet Leonardo anatómiai rajzait állítja szembe a korabeli egyetemek orvosi iskoláiban használt kezdetleges, sematikus illusztrációkkal. A zseniális rajzok ma is bámulatot keltenek, amint pontosan feltárják az emberi érrendszert, az izmok működését vagy a magzat elhelyezkedését és fejlődését az anyaméhben. A művészóriás és tudós rendkívül hosszú és gazdag életpályája során legalább ötven éven keresztül szinte naponta foglalkozott anatómiai tanulmányokkal, készített feljegyzéseket. Könyvünk eredeti kutatásokat mutat be, friss eredményeket és újdonságokat közöl, Leonardo teljes anatómiai munkásságát rendszerezetten tárja az olvasó elé.

 
5 990 Ft
Akció: 4 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FEHÉR LÁSZLÓ

Válogatás Victor L. Menshikoff gyűjteményéből

Szerző: Alexander Borovsky

Kossuth Kiadó, 2013

 

A gazdagon illusztrált kötet magyar, angol és orosz nyelven közli az orosz Művészeti Akadémia elnökségi tagjának tanulmányát Fehér László művészetének különböző korszakairól. Bemutatja a választás és a kételkedés művészét, a határhelyzet művészét, aki fájdalmasan éli meg, hogy elkerülhetetlen a választás a múlt és a jövő között, a tudatállapotok és az annak megfelelő látásmód között. A hiperrealizmus és a derealizáció között.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MADARAK MŰVÉSZETI ANATÓMIÁJA

Szerzők: Fehér György, Szunyoghy András       

Kossuth Kiadó, 2007

 

A kötet szerencsésen ötvözi a művészeti anatómiai és a madártani ismereteket, sorra veszi a madarak csontvázával, ízület- és izomrendszerével kapcsolatos tudnivalókat, és sok száz pompás rajz segítségével mutatja be a különféle madárrendek képviselőit.

 
6 500 Ft
Akció: 5 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KLASSZIKUS ÉS ROMANTIKUS HANGSZERCSODÁK

Szerző: Mandel Róbert

Kossuth Kiadó, 2010

 

„Könyvemben nem a 18-19. század zeneszerszámainak hiánytalan lexikális ismertetésére, hanem inkább az általam legkülönösebbnek tartott, részben már feledésbe merült hangszercsodák bemutatására törekedtem. A szabadalmi rajzokkal, korabeli fotográfiákkal és az eredeti példányokról készült műtermi hangszerfotókkal gazdagon illusztrált kötetben olyan hangszerritkaságokat választottam ki, amelyek egyrészt esztétikai megjelenésük miatt különlegesek, másrészt megszólaltatásuk módja és agyafúrt működésük miatt érdemelnek figyelmet. A klasszikus zeneirodalom szerelmesei számára izgalmas lehet olyan egyedi találmányok bemutatása, amelyekről talán még a szakma ismerői is kevesebbet tudhatnak... A világ jelentősebb gyűjteményeiben többnyire elhanyagolt állapotban fellelhető hangszerritkaságok újrafelfedezése és kalandos történetük megismertetése talán segíthet abban, hogy az egykor találmányaikon évtizedeken át kitartóan dolgozó feltalálókra visszaemlékezzünk és életművüket átmenthessük a jövő zenekedvelői számára.”

Mandel Róbert

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOZÁK LAJOS FOTOGRÁFIÁK

Egy feledésbe merült fotográfus újrafelfedezése

Szerzők: Kasza Gábor, Szabó Lajos

Kossuth Kiadó, 2012

 

Kozák Lajos a két világháború közötti időszak egyik legtöbbet foglalkoztatott, kiemelkedő tehetségű fotográfusa, Kinszky Imre, Vadas Ernő, André Kertész és Brassai kortársa volt. 1945 után szinte kizárólag sportfotókat készített, ezért halála (1975) után feledésbe merült a munkássága. Hagyatékát 2011-ben a CULTiRiS Kulturális Képügynökség munkatársai dolgozták fel a Magyar Sportmúzeumban - ebből született meg az album.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GENETIKA

50 fogalom amit ismerni kell

Szerző: Mark Henderson

Ventus Libro Kiadó, 2010

 

Személyiségünk szerzett vagy öröklött? Mi újat mondhat a DNS az ember történetéről? Mekkora jelentősége volt Dolly birka megteremtésének? És vajon a gyermekeket is rendelés alapján tervezzük a közeljövőben?

 

Mark Henderson, a The Times természettudományi szerkesztője 50 közérthető és lebilincselő esszébe sűrítette a tudományágak e legifjabbikának központi gondolatait. Bemutatja, miként változtatta meg a genetikai kód megfejtése a földi életről alkotott felfogásunkat Darwin evolúcióelméletétől a legutóbbi – és ellentmondásosan megítélt – tudományos eredményekig.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HUNGARIAN FOLK INSTRUMENTS

Author: Robert Mandel

Kossuth Kiadó, 2008

           

''I recommend Hungarian Folk Instruments, the new book by Robert Mandel, to everyone. All of this is done with gusto and with interesting, valuable quotations and beautiful pictures, both studio photos of the instruments and older images. The results will easily lead the reader–whether a learner or someone simply with curiosity about the instruments–to find out more about these instruments, instruments known from the more or less recent past, or even ones unique to the Hungarian tradition."

Mihály Sipos, folk musician (Muzsikás Ensemble)

 
6 500 Ft
Akció: 5 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HÚSVÉT

MAGYAR HAGYOMÁNYOK

Szerző: Tészabó Júlia

Kossuth Kiadó, 2011

 

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amely az istenné vált ember, a feltámadás és a megváltás tanításához kapcsolódik. Tészabó Júlia művészettörténész tanulmányában végigvezeti az olvasót az ünnep kialakulásának folyamatán, bemutatja ősi kulturális gyökereit, szimbólumait és szokásrendjét. A képzőművészeti ábrázolások mellett megismerhetjük napjaink húsvétját is. A kötetet kísérő illusztrációk magángyűjtők és múzeumok anyagából kerültek ki.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KARÁCSONY

MAGYAR HAGYOMÁNYOK

Szerző: Tészabó Júlia

Kossuth Kiadó, 2007

 

Tészabó Júlia művészettörténész az ünnep múltját és jelenét egyaránt feldolgozta a kötetben. A rendkívül gazdag illusztrációs anyagot múzeumok és magángyűjtők legszebb tárgyaiból válogattuk: régi és mai képzőművészeti ábrázolásokat, fotókat, képeslapokat, hirdetéseket, karácsonyi tárgyakat, díszeket. Az album a legjellegzetesebb karácsonyi étkek képeit és receptjeit is tartalmazza.

 
6 490 Ft
Akció: 5 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ECCLESIASTICAL TREASURES IN HUNGARY

Authors: Judit H. Holba, József Hapák

Kossuth Kiadó, 2008

 

In Hungary there are more than thirty monastic collections that survived the vicissitudes of history throughout the centuries. This title aims to present the most impressive pieces of these monastic collections, choosing the most representative litugical objects, the finest pieces of goldsmith’s craft, textiles, pictures and statues, presenting them according to the role they play in the religious ceremonies.

 

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGYHÁZAK KINCSEI MAGYARORSZÁGON

Több mint 30 egyházi gyűjtemény legértékesebb darabjai

Szerzők: H. Kolba Judit, Hapák József

Kossuth Kiadó, 2008

 

Magyarországon egyházi gyűjtemények őrzik ezeréves hazánk történeti egyházainak csodálatos emlékeit, amelyek az évszázadok viharai, küzdelmei során megmaradtak. Kötetünkben ennek a gazdag tárháznak legszebb, legérdekesebb, de sokszor alig ismert kincseiből válogattunk. Történeti egyházaink legjellemzőbb liturgikus tárgyait — az ötvösművészet remekeit, textileket, egy-egy jellegzetes képet vagy szobrot — a szertartásokban betöltött szerepük szerint mutatjuk be.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KETTÉSZAKADT MAGYARORSZÁG

Szerző: Börcsök Mária

Kossuth Kiadó, 2012

 

Minél kevésbé ismerünk egy kort, annál könnyebb „aranykort” csinálni belőle. Minél kevésbé ismerünk egy embert, annál könnyebb idealizálni az alakját. A történelemtanítás szeret idealizálni. Pedig nem azzal segíti a hazafias nevelést, ha mennybe viszi a múlt hőseit, hanem avval, ha azt bizonyítja: történelem sohasem volt. Mindig csak jelen van, és a jelen mindig züllöttnek, romlottnak tűnik az előző korokhoz képest, a legnagyobb költők versei bizonyítják. Következésképp a mi züllött, romlott korunk is történelem lesz egyszer. És lehet, kortársaink közül épp azokból válnak „tiszták, hősök, szentek”, akikről legkevésbé tudjuk elképzelni.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
THE CORVINAS OF KING MATTHIAS

in the National Széchényi Library

Authors: József Hapák, Árpád Mikó

Kossuth Kiadó, 2008

 

This highly illustrated title presents some of the nicest pages of Mathias king famous library, from 15th century Renaissance. Far from being purely representative and elegant, his library was at the same time the means of knowledge keeping and political propaganda. Thus his famous library was a tool to practice power.

 
8 990 Ft
Akció: 7 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
THE BOOK OF THE ILLUMINATED CHRONICLE

Kossuth Kiadó, 2009

 

The Illuminated Chronicle is a rich storehouse of medieval Hungarian history. It preserves the memory of our shared past and every nation would like to know something of its origin and its past. Besides, this is the most luxusiously decorated manuscript of all times in Hungary and one of the most richly illuminated chronicles of a nation in Europe. The whole medieval Hungarian history come alive in the stories depicted there.

 
8 990 Ft
Akció: 7 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MÚLT A JELENBEN

Szerző: Ormos Mária

Kossuth Kiadó, 2013

 

Lehet-e magyar történelmet írni egyetemes történelem nélkül? Meg lehet-e érteni a Magyarországon és a Magyarországgal történteket a nemzetközi környezet számbavétele nélkül? Hol van Magyarország helye Közép-Európában, Európában és a világban? – ezeket a kérdéseket feszegeti új esszékötetében Ormos Mária. A válaszkeresés közben taglalja a nyugati világban folyó politikaelméleti vitákat, értekezik a politikai

sikerről, a demokráciáról, a liberális eszmerendszerről, a szocialista alapelvekről, a mai baloldali politikáról, a rendszerváltásról és hátteréről, a  szélsőségekről, a huszadik századi hadviselésről, az európai szellemirtásról, a bűnbakkeresésről és a szerecsenmosdatásról, valamint a szuverenitásról, különös tekintettel a 16–21. század magyar történelmére.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TÉKOZLÓ ORSZÁG

Szerző: Juhász Ferenc

Kossuth Kiadó, 2013

 

 „A költő nem tesz mást: csak tűzliliomot ültet a lét szívébe. Elmondja a világot és meg akarja változtatni a világot. A jóság küldötte ő. Az élet énekese és társa a halálnak. Énekel, amíg száját be nem tömi a föld. És mindenkinél jobban vágyódik a szabadságra és a szeretetre” – vallja Juhász Ferenc ars poetikájában.

 

A tékozló ország (Egy ismeretlen vándorköltő krónikája 1514-ből) is ennek a szabadságvágynak a korszakos eposza, hatalmas látomás, amely túlnő a Dózsa parasztháború eseményein és az emberi lét egyetemes ellentmondásait feszegeti, az emberhez méltó megmaradásért emel szót.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
HÁROM ÉLET

Beszélgetés Mihancsik Zsófiával

Szerzők: Paul Lendvai, Mihancsik Zsófia

Kossuth Kiadó, 2012

 

Ez a könyv egy új fejezet hosszú és változatos életemben.

Első ízben fogalmaztam meg Mihancsik Zsófia kérdései - re gondolataimat, emlékeimet és benyomásaimat nem angolul vagy németül, hanem anyanyelvemen. Először fordul elő, hogy egy könyvemet elsőként magyarul adják ki, és utána fordítják le idegen nyelvre. Eddig mindig fordítva történt.

 

A cím – Három élet – tükrözi életem három különböző szakaszának érdekes, és az olvasóknak talán eddig ismeretlen részleteit is. Így a gyávaság és a félelem éveit 1957- ig Budapesten; négy évtized külföldi sikereit és új tapasztalatait, hibáit és tévedéseit; s végül új házasság nyomán az ingázást Bécs és Budapest között.

 

Nem tudtam és nem akartam hazugságban élni, ezért hagytam el több mint ötvenöt éve a hazámat. És ezért utasítottam vissza egész életemben a rágalmakat és lepleztem le, ahol és ahogy csak tudtam, forrásaikat. A gonoszság és a butaság elleni harc mindig része volt általános publicisztikai tevékenységemnek, mely írásban, szóban és képben a nemzetközi közvélemény tájékoztatását szolgálta. Arthur Koestlertől Sebastian Haffnerig, Manès Sperbertől Fejtő Ferencig írtak emigráns szerzők hasonló tapasztalatokról. Műveik és memoárjaik maradtak számomra az iránytűk harmadik életemben is.

Paul Lendvai

 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ODÚ

Szerző: Norman Manea

Kossuth Kiadó, 2014                

 

A regény cselekménye Amerikában, a modern Bábelben játszódik; mindenféle nemzetiségű száműzöttek keresik itt az identitásukat, és harcolnak az idővel, amely sehogy sem akar múlttá válni, még kevésbé jövővé. A szereplők élete ugyanolyan labirintus, mint körülöttük a tágabb környezet, amelyben saját identitásukat és a boldogságukat próbálják megtalálni.

Egyszer csak 2001. szeptember 11-ét írunk. Egyik hősünk a World Trade Center felé tart, és egyáltalán nem biztos, hogy ott tűnik el.

Két felderítetlen merénylet között jelölhető ki a regény bonyolult útvonala, amelyet főszereplője új hazájában, az odúként szolgáló könyvtárában bejár.

 

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  DEDIKÁCIÓ ÉS MECENATÚRA MAGYARORSZÁGON A 17. SZÁZAD ELSŐ FELÉBEN

Szerző: Pesti Brigitta

Kossuth Kiadó, 2013

 

Közönséges szokásnak látom, nagyságos uram, hogy akik írásokat nyomtatásban kibocsátják, azt is megfontolják, kit kellessék azzal feltisztelni, vagy ki neve alatt kellessék kiereszteni írja Káldi György, közönséges szokásnak nevezve a könyv dedikáción keresztül történő szimbolikus felajánlását. A magyarországi nyomtatványok jelentős része egészen a 18. század végéig a szerzők kiadásában, de nem az ő költségükön jelent meg. A dedikációk adták az egyetlen lehetőséget, hogy a szerző nyilvánosan megszólítsa patrónusát vagy a mű megrendelőjét és kifejtse a kiadvány megjelenésével kapcsolatos (ön)reflexióit. Ez a munka arra vállalkozik, hogy a 17. század első fele magyar nyelvű könyvtermésének teljes körű vizsgálatával választ adjon arra a kérdésre, hogy az évszázados latin nyelvű nemzetközi hagyomány mellett hogyan alakul ki és fejlődik a dedikáció műfajának magyar nyelvű eszközkészlete, valamint hogy milyen támogatásban részesül az egyre erősödő magyar nyelvű irodalom, azaz a kérdést leegyszerűsítve kik, mit és miért támogattak??

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BBC HISTORY - IV. évfolyam, 2. szám

(2014. február)

A világtörténelmi magazin

Kossuth Kiadó, 2014

 
795 Ft
Akció: 715 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BBC HISTORY - IV. évfolyam, 1. szám

(2014. január)

A világtörténelmi magazin

Kossuth Kiadó, 2014

 
795 Ft
Akció: 635 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.