Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kossuth Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >J-L >Kossuth Kiadó

Sorrend:

-20%
A SZABADSÁG MELANKÓLIÁJA

Szerző: Lengyel László

Kossuth Kiadó, 2014

 

A politikai publicisztika legjelentősebb, hosszú évek óta kivételes hatású alakja, Lengyel László a rendszerváltást megelőző évtized történéseit tekinti át. Szellemi kalandregény: az erdélyi kötődésű, Benedek Elek-leszármazott szerző kalandjai a nyolcvanas évek Magyarországában.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ANGELA MERKEL – AZ ELSŐ

Szerző: Pietsch Lajos

Kossuth Kiadó, 2014

 

Volt egyszer egy NDK, abban is egy eldugott falu, Quitzow, háromszáz lakossal és egy evangélikus lelkésszel. A lelkész három gyermekének egyike, bizonyos Angela Dorothea Kasner harminchat évesen, Angela Merkel néven az újraegyesült Németország legfiatalabb minisztere, majd a legnagyobb kormánypárt elnöke, aztán három egymást követő ciklusban kancellár, e poszton az első nő, az első keletnémet. És folyamatosan első a legbefolyásosabb nők világranglistáján.

 

Egy korántsem látványos karakter látványos karrierje. Mik azok a képességek, amelyek a fiatalasszonyt egy különleges történelmi helyzetben a magasba emelték? Hogyan boldogul hazája és Európa égető kérdéseivel, és hogyan szerepel a világpolitika színpadán? Mit jelent számára kereszténynek, háziasszonynak és németnek lenni? Fontos és jellegzetes pillanatokban készült fotók segítségével képet kaphatunk minderről az első magyar Merkel-portréban.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
RIO 2. – MATRICÁSKÖNYV

Egészítsd ki a filmjeleneteket a több mint 200 matricával!

Kossuth Kiadó, 2014

 
990 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
RIO 2. – KREATÍVKÖNYV MATRICÁKKAL

Izgalmas feladványok és vicces játékok több mint 100 matricával!

Kossuth Kiadó, 2014            

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
PAF 2

Pintér András Ferenc

Szerző: Dr. Borsos Mihály

Kossuth Kiadó, 2014

 

PAF /Pintér András Ferenc/ festőművész pályája minden szépséget és krízisét megélve fest és fest… Szándéka a képalkotás.

 

Művei szólnak a szemnek – erős színek, megépített felületek formájában. Művei szólnak a szívhez, esendő figurák, kezek, látszólag egyszerű narratíva által. Művei szolnak a lélekhez, végletes emóciók megjelenítése révén. Nem elégszik meg a vizualitásban rejlő élmények interpretálásával. Többet szeretne, mint dekoratív képeket létrehozni. Az intellektuális többlettartalom igényessége, a szándékosan rejtett, avagy harsány gondolatok tobzódása tárul elénk.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MEGHÍVÁS GYILKOSSÁGRA

Spanyol krimi

Szerző: Carmen Posadas

Kossuth Kiadó, 2014

 

A szép és gazdag Olivia élete romokban hever: férje elhagyja egy fiatalabb nőért, ráadásul a vagyonát is elveszíti. Olivia egyetlen megoldást talál: megtervezi a saját meggyilkolását. Már csak megfelelő személy kell a kivitelezéshez, meghívja hát „legkedvesebb” ellenségeit luxusjachtjára, egy földközi-tengeri hajókázásra. A nyílt tengeren aztán elkezdődik a gyilkos játék, s Olivia különös körülmények között csakugyan meghal. Ágata, a húga felcsap Miss Marple-nak, hogy kiderítse, kinek a lelkén szárad Olivia halála…

Posadas regénye vérbeli Agatha Christie-parafrázis. Mesterien felépített krimi, mely nemcsak letehetetlenül izgalmas, de sziporkázóan humoros is – mintha Almadóvar Agatha Christie regényéből rendezne filmet...

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
PÁRIZSI REJTÉLY

Spanyol krimi

Szerző: Pablo Santis

Kossuth Kiadó, 2014

 

Párizs, 1889. A világ tizenkét leghíresebb detektívje megérkezik a világkiállításra, hogy leghátborzongatóbb történeteikkel szórakoztassák a publikumot. Ám a valóság sokkal félelmetesebb: az egyik detektív kizuhan az épülő Eiffel-toronyból. A rejtélyes haláleset újabb kihívás elé állítja a neves társaságot: meg kell állítaniuk az elvetemült sorozatgyilkost, mielőtt újabb gyilkosság történik. Egy jó detektívtörténetben azonban semmi sem az, aminek látszik…

 

Vérfagyasztó fordulatok, titkos társaságok, finom erotika – a XIX. századi környezet kivételes hangulatot kölcsönöz a regénynek.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZOMSZÉDOM A HALÁL

Spanyol krimi

Szerző: Francisco González Ledesma

Kossuth Kiadó, 2014

 

A hetvenes évek Barcelonájában egy fegyveres rablótámadás tragédiába torkollik: lelőnek egy ártatlan kisfi út. Több mint harminc évvel később az egyik rablógyilkost megölik. A társa biztos benne, hogy a kisfiú halálába beletörődni nem képes apa a tettes, aki rajta is bosszút akar állni. Elkezdődik tehát a gyilkos bújócska a vélt tettes és a bűnöző között. Ricardo Méndez felügyelőnek pedig minden ravaszságát latba kell vetnie, hogy megelőzzön egy újabb tragédiát…

A regény elnyerte a bűnügyi regényeknek alapított rangos Premio Internacional de Novela Negra RBA nemzetközi irodalmi díjat.

 

„Nyers és őszinte. Bemutatja a valódi Barcelonát, ahol a tökéletesség csak látszat, a hősiesség pedig csupán a túlélés eszköze.”

The New York Times

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MEGGYALÁZVA

Iszonyat a lagúnák sötét vizein

Szerző: Jonathan Holt

Kossuth Kiadó, 2014

 

Papi miseruhába öltözött nő holtteste bukkan elő az egyik velencei lagúnából, karján rejtélyes tetoválásokkal. Már az is érthetetlen, hogy az apró ábrák megfejtése miért ütközik ellenállásba, a nyomukban föltáruló iszonyat pedig ép ésszel befoghatatlan. Aldo Piola, nyomozó-ezredes és ifjú beosztottja, Katerina Pavo Velence egész bűn-labirintusát kénytelen bejárni – valóságosan és egy különleges netes portál, a Carnivia.com  virtuális világában -, ugyanakkor időben messzebbre, a délszláv háborúkig kell kutatniuk magyarázatért. Tudtukon kívül segítőtársuk is akad a közeli amerikai katonai bázison Holly Boland alhadnagy személyében, aki apja, az egykori főtiszt becsületéért küzd.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A TÖRTÉNELEM LEGFONTOSABB DÖNTÉSEI

Szerző: Bill Price

Kossuth Kiadó, 2014

 

 „Semmi sem nehezebb, és ezért értékesebb, mint az, hogy képesek vagyunk döntéseket hozni.” (Napoleon Bonaparte)

 

Az egyik legmeghatározóbb emberi tulajdonság a racionális gondolkodás, a problémamegoldás képessége. Kötetünk az emberiség fennállása során

valaha hozott legfontosabb döntésekből tár az olvasó elé ötvenet.

- Julius Caesar átkel a Rubiconon

- Eisenhower parancsot ad a normandiai partraszállásra

- Rosa Parks nem adja át a helyét a montgomeryi buszon

- George Martin leszerződteti a Beatlest

- A nagypénteki egyezmény, avagy konfliktuskezelés Észak-Írországban…

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZABÓ GYÖRGY

Kossuth Kiadó          

 

Szabó György, Munkácsy-díjas szobrász Somogyi József tanítványaként indult a figuralitás világában, majd, viaskodva pályája során a transzcendens kérdéskörrel, formavilágában emberközpontú életművet hoz létre. Főiskolai oktatóként, szobrászként végzett munkássága az egyetemes művészettörténet elismert alkotói közé emeli. Eltérve a monográfiák bigott rendjétől, a könyv szerzői arra törekedtek, hogy egy nagy formátumú alkotó gazdag életpályájáról elfogult képet alkossanak! Ebben az albumban tanúi leszünk az előkép és a rajztudás találkozásának a megvalósult szobrok térgazdagságával.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PAF - PINTÉR ANDRÁS FERENC

Kossuth Kiadó, 2012

 

 „Ajánlom mindazoknak, akik kíváncsiak és nyitottak egy 32 éves fiatal művész belső világára, vívódásaira, küzdelmeire az élet apró örömeivel és bánataival, találkozására a legmélyebb gyűlölettel és e legcsodálatosabb szerelemmel..."

(PAF)

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FEHÉR LÁSZLÓ

Válogatás Victor L. Menshikoff gyűjteményéből

Szerző: Alexander Borovsky

Kossuth Kiadó, 2013

 

A gazdagon illusztrált kötet magyar, angol és orosz nyelven közli az orosz Művészeti Akadémia elnökségi tagjának tanulmányát Fehér László művészetének különböző korszakairól. Bemutatja a választás és a kételkedés művészét, a határhelyzet művészét, aki fájdalmasan éli meg, hogy elkerülhetetlen a választás a múlt és a jövő között, a tudatállapotok és az annak megfelelő látásmód között. A hiperrealizmus és a derealizáció között.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MADARAK MŰVÉSZETI ANATÓMIÁJA

Szerzők: Fehér György, Szunyoghy András       

Kossuth Kiadó, 2007

 

A kötet szerencsésen ötvözi a művészeti anatómiai és a madártani ismereteket, sorra veszi a madarak csontvázával, ízület- és izomrendszerével kapcsolatos tudnivalókat, és sok száz pompás rajz segítségével mutatja be a különféle madárrendek képviselőit.

 
6 500 Ft
Akció: 5 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KLASSZIKUS ÉS ROMANTIKUS HANGSZERCSODÁK

Szerző: Mandel Róbert

Kossuth Kiadó, 2010

 

„Könyvemben nem a 18-19. század zeneszerszámainak hiánytalan lexikális ismertetésére, hanem inkább az általam legkülönösebbnek tartott, részben már feledésbe merült hangszercsodák bemutatására törekedtem. A szabadalmi rajzokkal, korabeli fotográfiákkal és az eredeti példányokról készült műtermi hangszerfotókkal gazdagon illusztrált kötetben olyan hangszerritkaságokat választottam ki, amelyek egyrészt esztétikai megjelenésük miatt különlegesek, másrészt megszólaltatásuk módja és agyafúrt működésük miatt érdemelnek figyelmet. A klasszikus zeneirodalom szerelmesei számára izgalmas lehet olyan egyedi találmányok bemutatása, amelyekről talán még a szakma ismerői is kevesebbet tudhatnak... A világ jelentősebb gyűjteményeiben többnyire elhanyagolt állapotban fellelhető hangszerritkaságok újrafelfedezése és kalandos történetük megismertetése talán segíthet abban, hogy az egykor találmányaikon évtizedeken át kitartóan dolgozó feltalálókra visszaemlékezzünk és életművüket átmenthessük a jövő zenekedvelői számára.”

Mandel Róbert

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOZÁK LAJOS FOTOGRÁFIÁK

Egy feledésbe merült fotográfus újrafelfedezése

Szerzők: Kasza Gábor, Szabó Lajos

Kossuth Kiadó, 2012

 

Kozák Lajos a két világháború közötti időszak egyik legtöbbet foglalkoztatott, kiemelkedő tehetségű fotográfusa, Kinszky Imre, Vadas Ernő, André Kertész és Brassai kortársa volt. 1945 után szinte kizárólag sportfotókat készített, ezért halála (1975) után feledésbe merült a munkássága. Hagyatékát 2011-ben a CULTiRiS Kulturális Képügynökség munkatársai dolgozták fel a Magyar Sportmúzeumban - ebből született meg az album.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GENETIKA

50 fogalom amit ismerni kell

Szerző: Mark Henderson

Ventus Libro Kiadó, 2010

 

Személyiségünk szerzett vagy öröklött? Mi újat mondhat a DNS az ember történetéről? Mekkora jelentősége volt Dolly birka megteremtésének? És vajon a gyermekeket is rendelés alapján tervezzük a közeljövőben?

 

Mark Henderson, a The Times természettudományi szerkesztője 50 közérthető és lebilincselő esszébe sűrítette a tudományágak e legifjabbikának központi gondolatait. Bemutatja, miként változtatta meg a genetikai kód megfejtése a földi életről alkotott felfogásunkat Darwin evolúcióelméletétől a legutóbbi – és ellentmondásosan megítélt – tudományos eredményekig.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HUNGARIAN FOLK INSTRUMENTS

Author: Robert Mandel

Kossuth Kiadó, 2008

           

''I recommend Hungarian Folk Instruments, the new book by Robert Mandel, to everyone. All of this is done with gusto and with interesting, valuable quotations and beautiful pictures, both studio photos of the instruments and older images. The results will easily lead the reader–whether a learner or someone simply with curiosity about the instruments–to find out more about these instruments, instruments known from the more or less recent past, or even ones unique to the Hungarian tradition."

Mihály Sipos, folk musician (Muzsikás Ensemble)

 
6 500 Ft
Akció: 5 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HÚSVÉT

MAGYAR HAGYOMÁNYOK

Szerző: Tészabó Júlia

Kossuth Kiadó, 2011

 

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amely az istenné vált ember, a feltámadás és a megváltás tanításához kapcsolódik. Tészabó Júlia művészettörténész tanulmányában végigvezeti az olvasót az ünnep kialakulásának folyamatán, bemutatja ősi kulturális gyökereit, szimbólumait és szokásrendjét. A képzőművészeti ábrázolások mellett megismerhetjük napjaink húsvétját is. A kötetet kísérő illusztrációk magángyűjtők és múzeumok anyagából kerültek ki.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KARÁCSONY

MAGYAR HAGYOMÁNYOK

Szerző: Tészabó Júlia

Kossuth Kiadó, 2007

 

Tészabó Júlia művészettörténész az ünnep múltját és jelenét egyaránt feldolgozta a kötetben. A rendkívül gazdag illusztrációs anyagot múzeumok és magángyűjtők legszebb tárgyaiból válogattuk: régi és mai képzőművészeti ábrázolásokat, fotókat, képeslapokat, hirdetéseket, karácsonyi tárgyakat, díszeket. Az album a legjellegzetesebb karácsonyi étkek képeit és receptjeit is tartalmazza.

 
6 490 Ft
Akció: 5 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ECCLESIASTICAL TREASURES IN HUNGARY

Authors: Judit H. Holba, József Hapák

Kossuth Kiadó, 2008

 

In Hungary there are more than thirty monastic collections that survived the vicissitudes of history throughout the centuries. This title aims to present the most impressive pieces of these monastic collections, choosing the most representative litugical objects, the finest pieces of goldsmith’s craft, textiles, pictures and statues, presenting them according to the role they play in the religious ceremonies.

 

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGYHÁZAK KINCSEI MAGYARORSZÁGON

Több mint 30 egyházi gyűjtemény legértékesebb darabjai

Szerzők: H. Kolba Judit, Hapák József

Kossuth Kiadó, 2008

 

Magyarországon egyházi gyűjtemények őrzik ezeréves hazánk történeti egyházainak csodálatos emlékeit, amelyek az évszázadok viharai, küzdelmei során megmaradtak. Kötetünkben ennek a gazdag tárháznak legszebb, legérdekesebb, de sokszor alig ismert kincseiből válogattunk. Történeti egyházaink legjellemzőbb liturgikus tárgyait — az ötvösművészet remekeit, textileket, egy-egy jellegzetes képet vagy szobrot — a szertartásokban betöltött szerepük szerint mutatjuk be.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KETTÉSZAKADT MAGYARORSZÁG

Szerző: Börcsök Mária

Kossuth Kiadó, 2012

 

Minél kevésbé ismerünk egy kort, annál könnyebb „aranykort” csinálni belőle. Minél kevésbé ismerünk egy embert, annál könnyebb idealizálni az alakját. A történelemtanítás szeret idealizálni. Pedig nem azzal segíti a hazafias nevelést, ha mennybe viszi a múlt hőseit, hanem avval, ha azt bizonyítja: történelem sohasem volt. Mindig csak jelen van, és a jelen mindig züllöttnek, romlottnak tűnik az előző korokhoz képest, a legnagyobb költők versei bizonyítják. Következésképp a mi züllött, romlott korunk is történelem lesz egyszer. És lehet, kortársaink közül épp azokból válnak „tiszták, hősök, szentek”, akikről legkevésbé tudjuk elképzelni.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
THE CORVINAS OF KING MATTHIAS

in the National Széchényi Library

Authors: József Hapák, Árpád Mikó

Kossuth Kiadó, 2008

 

This highly illustrated title presents some of the nicest pages of Mathias king famous library, from 15th century Renaissance. Far from being purely representative and elegant, his library was at the same time the means of knowledge keeping and political propaganda. Thus his famous library was a tool to practice power.

 
8 990 Ft
Akció: 7 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
THE BOOK OF THE ILLUMINATED CHRONICLE

Kossuth Kiadó, 2009

 

The Illuminated Chronicle is a rich storehouse of medieval Hungarian history. It preserves the memory of our shared past and every nation would like to know something of its origin and its past. Besides, this is the most luxusiously decorated manuscript of all times in Hungary and one of the most richly illuminated chronicles of a nation in Europe. The whole medieval Hungarian history come alive in the stories depicted there.

 
8 990 Ft
Akció: 7 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MÚLT A JELENBEN

Szerző: Ormos Mária

Kossuth Kiadó, 2013

 

Lehet-e magyar történelmet írni egyetemes történelem nélkül? Meg lehet-e érteni a Magyarországon és a Magyarországgal történteket a nemzetközi környezet számbavétele nélkül? Hol van Magyarország helye Közép-Európában, Európában és a világban? – ezeket a kérdéseket feszegeti új esszékötetében Ormos Mária. A válaszkeresés közben taglalja a nyugati világban folyó politikaelméleti vitákat, értekezik a politikai

sikerről, a demokráciáról, a liberális eszmerendszerről, a szocialista alapelvekről, a mai baloldali politikáról, a rendszerváltásról és hátteréről, a  szélsőségekről, a huszadik századi hadviselésről, az európai szellemirtásról, a bűnbakkeresésről és a szerecsenmosdatásról, valamint a szuverenitásról, különös tekintettel a 16–21. század magyar történelmére.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TÉKOZLÓ ORSZÁG

Szerző: Juhász Ferenc

Kossuth Kiadó, 2013

 

 „A költő nem tesz mást: csak tűzliliomot ültet a lét szívébe. Elmondja a világot és meg akarja változtatni a világot. A jóság küldötte ő. Az élet énekese és társa a halálnak. Énekel, amíg száját be nem tömi a föld. És mindenkinél jobban vágyódik a szabadságra és a szeretetre” – vallja Juhász Ferenc ars poetikájában.

 

A tékozló ország (Egy ismeretlen vándorköltő krónikája 1514-ből) is ennek a szabadságvágynak a korszakos eposza, hatalmas látomás, amely túlnő a Dózsa parasztháború eseményein és az emberi lét egyetemes ellentmondásait feszegeti, az emberhez méltó megmaradásért emel szót.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
HÁROM ÉLET

Beszélgetés Mihancsik Zsófiával

Szerzők: Paul Lendvai, Mihancsik Zsófia

Kossuth Kiadó, 2012

 

Ez a könyv egy új fejezet hosszú és változatos életemben.

Első ízben fogalmaztam meg Mihancsik Zsófia kérdései - re gondolataimat, emlékeimet és benyomásaimat nem angolul vagy németül, hanem anyanyelvemen. Először fordul elő, hogy egy könyvemet elsőként magyarul adják ki, és utána fordítják le idegen nyelvre. Eddig mindig fordítva történt.

 

A cím – Három élet – tükrözi életem három különböző szakaszának érdekes, és az olvasóknak talán eddig ismeretlen részleteit is. Így a gyávaság és a félelem éveit 1957- ig Budapesten; négy évtized külföldi sikereit és új tapasztalatait, hibáit és tévedéseit; s végül új házasság nyomán az ingázást Bécs és Budapest között.

 

Nem tudtam és nem akartam hazugságban élni, ezért hagytam el több mint ötvenöt éve a hazámat. És ezért utasítottam vissza egész életemben a rágalmakat és lepleztem le, ahol és ahogy csak tudtam, forrásaikat. A gonoszság és a butaság elleni harc mindig része volt általános publicisztikai tevékenységemnek, mely írásban, szóban és képben a nemzetközi közvélemény tájékoztatását szolgálta. Arthur Koestlertől Sebastian Haffnerig, Manès Sperbertől Fejtő Ferencig írtak emigráns szerzők hasonló tapasztalatokról. Műveik és memoárjaik maradtak számomra az iránytűk harmadik életemben is.

Paul Lendvai

 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ODÚ

Szerző: Norman Manea

Kossuth Kiadó, 2014                

 

A regény cselekménye Amerikában, a modern Bábelben játszódik; mindenféle nemzetiségű száműzöttek keresik itt az identitásukat, és harcolnak az idővel, amely sehogy sem akar múlttá válni, még kevésbé jövővé. A szereplők élete ugyanolyan labirintus, mint körülöttük a tágabb környezet, amelyben saját identitásukat és a boldogságukat próbálják megtalálni.

Egyszer csak 2001. szeptember 11-ét írunk. Egyik hősünk a World Trade Center felé tart, és egyáltalán nem biztos, hogy ott tűnik el.

Két felderítetlen merénylet között jelölhető ki a regény bonyolult útvonala, amelyet főszereplője új hazájában, az odúként szolgáló könyvtárában bejár.

 

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  DEDIKÁCIÓ ÉS MECENATÚRA MAGYARORSZÁGON A 17. SZÁZAD ELSŐ FELÉBEN

Szerző: Pesti Brigitta

Kossuth Kiadó, 2013

 

Közönséges szokásnak látom, nagyságos uram, hogy akik írásokat nyomtatásban kibocsátják, azt is megfontolják, kit kellessék azzal feltisztelni, vagy ki neve alatt kellessék kiereszteni írja Káldi György, közönséges szokásnak nevezve a könyv dedikáción keresztül történő szimbolikus felajánlását. A magyarországi nyomtatványok jelentős része egészen a 18. század végéig a szerzők kiadásában, de nem az ő költségükön jelent meg. A dedikációk adták az egyetlen lehetőséget, hogy a szerző nyilvánosan megszólítsa patrónusát vagy a mű megrendelőjét és kifejtse a kiadvány megjelenésével kapcsolatos (ön)reflexióit. Ez a munka arra vállalkozik, hogy a 17. század első fele magyar nyelvű könyvtermésének teljes körű vizsgálatával választ adjon arra a kérdésre, hogy az évszázados latin nyelvű nemzetközi hagyomány mellett hogyan alakul ki és fejlődik a dedikáció műfajának magyar nyelvű eszközkészlete, valamint hogy milyen támogatásban részesül az egyre erősödő magyar nyelvű irodalom, azaz a kérdést leegyszerűsítve kik, mit és miért támogattak??

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÁNDORSÓLYOM KISASSZONY KÜLÖNLEGES GYERMEKEI

Szerző: Ransom Riggs

Kossuth Kiadó, 2011

 

Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek.

És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár...

 

Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjainál lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen – legyen ez bármilyen valószínűtlen is – talán még mindig élnek.

 

A Vándorsólyom kiasszony különleges gyermekei nyugtalanító, réges- régi fényképekkel illusztrált regénye élvezetes olvasmány mindazoknak, akik kedvelik a meghökkentő történeteket és a hátborzongató kalandokat.

A fiatal szerző első könyve 2011 júniusában jelent meg és röpke két hónap alatt a sikerlisták élére került

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TŰZKÖZELBEN

Szerző: Gerald Seymour

Kossuth Kiadó, 2013            

 

Két könyörtelen férfi és egy ártatlan nő egy halálos játszmában. Mario Ruggerio, a szicíliai maffia feje. Ravasz és kegyetlen férfi. Ellenségeit nem kímélte, véres áldozatok árán építette fel birodalmát.

Axel Moen, szövetségi ügynök. Megesküdött, hogy kézre keríti a maffiózót. Nem riad vissza semmitől, és nem érdekli, ki fizeti meg az árát. Megtalálta az utat a családba: Charlotte Parsons, a korábbi bébiszitter – ő lesz a tökéletes csali a kegyetlen játékban.

 

A hazugság, csalódás és sötét politikai üzelmek hálójában Charlotte ráébred, hogy senkiben sem bízhat. Csak saját magára számíthat: ösztönei és bátorsága mentheti meg az életét. Túl közel van a tűzhöz.

Ha hibázik, meghal…

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
TAGADHATÓ HALÁL

Szerző: Gerald Seymour

Kossuth Kiadó, 2013

 

A brit hírszerzés merényletre készül a Mérnök ellen. Az Irakban és Afganisztánban elesett brit katonák négyötöde életének kioltásáért felelős pokolgépek kiagyalója nem úszhatja meg büntetlenül. Az angol titkosszolgálat tudja, hamarosan elhagyja iráni otthonát. Most már csak azt kell kideríteni, pontosan mikor és hová utazik.

Danny „Borz” Baxter lehallgatótiszt feladata, hogy kíméletlen hőségben, a piócáktól és szúnyogoktól hemzsegő mocsárban fekve egyetlen pillanatra se veszítse szem elől a Mérnök házát, hátha egy elejtett szóból kiderítheti az utazás részleteit. Tudja, csak magára számíthat: ha felfedezik, a brit kormány mindent tagadni fog, és nem áll ki mellette.

A Tagadható halál izgalmas, fordulatos regény a hősiességről, az agyafúrt macska-egér harcról, életről és halálról, a szeptember 11-ei New York-i eseményeket máig feldolgozni képtelen nyugati világ erkölcsi dilemmáiról.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HOLTPONT

Szerző: Sophie Hannah

Kossuth Kiadó, 2013  

 

Sally a híreket nézi a férjével, amikor olyan nevet hall, amelyet nem lenne szabad felismernie: Mark Bretherick.

Egy évvel korábban Sally konferenciára volt hivatalos. A két gyerek és a mindennapos munka minden energiáját felemésztette, és mikor kiderült, hogy a konferencia elmarad, nem szólt a családjának. Ehelyett egy hétre

szobát foglalt és titkos vakációra vonult, hogy végre kipihenje magát. Csak egy kis nyugalmat szeretett volna, de az események váratlan fordulatot vettek. Sally találkozott egy férfival – Mark Bretherickkel.

Minden részlet megegyezik: lakóhely, munka, Geraldine, a feleség és Lucy, a kislány. Mindezek ellenére a hírekben mutatott férfit Sally még soha nem látta, Geraldine-t és Lucyt pedig meggyilkolták…

 

Sophie Hannah egyre jobb!

Briliánsan csavaros cselekményszövése

előre megjósolhatatlan.

– Guardian

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÉJSZAKAI ÜGYELET

Irene Huss felügyelő esetei

Szerző: Helene Tursten

Kossuth Kiadó, 2013            

 

A kórház intenzív osztályára sötétség borul. Egy nővért holtan találnak, egy másik eltűnik. A kerti házat felgyújtják. A híd alól egy hajléktalan nő holtteste kerül elő… a padláson pedig megtalálják az eltűnt nővért. Felakasztotta magát…

 

Az egyetlen szemtanú szerint azon a bizonyos éjszakán a kórház szelleme, a hatvan éve öngyilkosságot elkövetett Tekla nővér kísértett a folyosókon. De követnek-e el gyilkosságot a szellemek? Kinek áll érdekében a múlt árnyait bolygatni?

 

A gyilkossági csoport nyomozónője, Irene Huss és csapata mindent elkövet, hogy a múlt és a jelen szellemeit legyőzze. Semmitől sem riadnak vissza, hogy kiderítsék, ki állhat a bűntények mögött… Az Irene Huss-sorozat hátborzongató hangulatával, lebilincselő történeteivel, életszerű szereplőivel a svéd krimik egyik legizgalmasabb képviselője.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ UTOLSÓ JÁTSZMA

Relax könyvek sorozat

Szerző: G. L. Thompson

Kossuth Kiadó, 2013            

 

A züllött, pusztuló Detroitban meghal egy magánnyomozó. Nem érdekelne senkit az eset, csakhogy Abe Wilkins örökségként egy olyan ügyet hagy hátra, amelyen élete utolsó percéig megszállottan dolgozott. Sok éve tartó gyilkosságsorozat, több tucat halott szerte az Egyesült Államokban, egy rejtélyes, önmaga után mindeddig semmilyen értékelhető nyomot hátra nem hagyó tettes. Igazi kihívás ez az FBI quanticói személyiségelemzői számára.

Vajon milyen ember lehet az elkövető?

Egy sorozatgyilkos, vagy pedig egy munkájában örömét lelő bérgyilkos?

Egy újabb holttest felbukkanása eldönthetné a kérdést. A gyilkos pedig megteszi azt a szívességet, hogy ismét lecsap, friss nyomokat hagyva maga után. Királyok, királynők, gyalogok: hamarosan kiderül, hogy a nagy amerikai sakktáblán folytatott, váratlan fordulatokkal tarkított nyomozás sokak számára az utolsó játszma lesz…

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A MÁSIK FELE ÉL

Darabjaira hull a világa, minden romokban, elveszíti önmaga jobbik részét. A másik fele él.

Szerző: Sophie Hannah

Kossuth Kiadó, 2013

 

Miért vall be valaki egy gyilkosságot, ha él az áldozat?

 

Ruth Bussey tudja, milyen az, ha rossz úton jár az ember, és ha bántalmazzák. Egyszer elkövetett valamit, amit megbánt, és majdnem belepusztult a büntetésbe. Ruth most új életet kezdett, és talált valakit, aki szereti, és akit, saját meglátása szerint, nem érdemel meg: Aidan Seedet. Aidannek is megvan a maga titka, amiről sose beszél, míg egy napon úgy dönt, megnyílik a lány előtt. Elmondja neki, hogy sok évvel azelőtt megölt egy Mary Trelease nevű nőt.

 

Ruth nem érti. Biztos benne, hogy korábban hallotta már ezt a nevet, és amikor rádöbben, miért olyan ismerős, félelme és bizonytalansága egyre mélyül – mert Mary Trelease nagyon is él…

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-40%
VIII. HENRIK

History regények sorozat

Szerző: H. M. Castor

Kossuth Kiadó, 2013            

 

A híres-hírhedt uralkodó életét bemutató regény a még fiatal és romlatlan, tehetséges herceg történetével indul. Az ifjú meggyőződése, hogy ő a kiválasztott: azért született, hogy népét vezesse Anglia nagyhatalommá válásának útján. A kiválasztottságot azonban nem rá szabta a sors. Nem képes megbirkózni annak terhével, legyőzi a hatalomvágy, az önimádat, a kapzsiság és a Tudorok véres múltjának démonai...

 
1 990 Ft
Akció: 1 195 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
NÉGY ÉVSZAK INSPIRÁCIÓK

Részletek Márai Sándor azonos című művéből

Szerző: Paál Zsuzsanna

Kossuth Kiadó, 2011

 

Márai Sándor időtlen igazságokat fogalmaz meg a keletkezés és elmúlás összefüggéseiről. Ezt a rendkívüli képességét a Négy évszak című művében nagyon érzékenyen fejezi ki. Ezen alkotása egész életművében emblematikus mű. Az új utat kereső könyv, mint egységes alkotás a 12 hónapról szóló szövegekből és a hozzájuk tartozó művészi igényű fényképgrafikákból áll. A könyvben látható képek és szöveg felhasználásával 2010-ben színházi előadás is készült.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JÉZUS ÚJSÁGOT OLVAS

Válogatott novellák

Szerző: Bereményi Géza

Kossuth Kiadó, 2013            

 

"...Felébredtem valamikor máskor. Volt valami a kezemben, amit előzőleg beletett valaki. Felhúztam a lábamat, a két térdem felemelkedett, egy kép került a szemem elé, ami a kezemben volt. Világos színű ember nézett a szemembe, lelógó haja körül fényes körtányér. Addig figyeltük egymást, míg haza nem vittek a kórházból, vissza abba a szobába, ahol előzőleg életben voltam. Ott is ágyban feküdtem. Egy asszony magasodott fölém, vizsgálgatott, közben fekete fejkendőt csomózott az álla alá. Azt mondta, hogy ő a nagyanyám, és sírva fakadt, mikor mindkettőnk számára kiderült, hogy elfelejtettem beszélni.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÉRZELMES UTAZÁS

Szerző: Fejtő Ferenc

Kossuth Kiadó, 2008

 

,,Túl vagyunk a határon, s valami ünnepélyes megkönnyebbülést érzek…” – így kezdődik ez a harmincas években írt útinapló, amely a szerzőnek a zágrábi és a dalmáciai utazásáról szól, a kalandozásról az apai és az anyai emlékek között, a családtörténeti fölfedezésekről, az adriai tájak élvezetéről, de arról az utazásról is, amelynek során megtalálta saját énjét, tisztázta saját gondolatait.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR PRÓZA KLASSZIKUSAI, 1-26 KÖTET

Kossuth Kiadó, 2008

 

A sorozat kötetei egyenként is megvásárolhatóak, kérjük írjon a megrendeles[kukac]ronniszakkonyv.hu emailcímre.

 

A sorozat kötetei:

1. Krúdy Gyula: A vörös postakocsi

2. Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember

3. Móricz Zsigmond: Rab oroszlán

4. Móra Ferenc: Aranykoporsó

5. Bródy Sándor: Az ezüst kecske, Két szőke asszony

6. Jókai Mór: Szeretve mind a vérpadig I.

7. Jókai Mór: Szeretve mind a vérpadig II.

8. Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője, Sipsirica

9. Eötvös József: A falu jegyzője

10. Kemény Zsigmond: A szív örvényei

11. Gárdonyi Géza: Ida regénye

12. Kaffka Margit: Színek és évek, Hangyaboly

13. Kosztolányi Dezső: Pacsirta, Esti Kornél

14. Jókai Mór: Rab Ráby

15. Krúdy Gyula: Szindbád I.

16. Krúdy Gyula: Szindbád II.

17. Ambrus Zoltán: Midas király

18. Mikszáth Kálmán: Különös házasság

19. Jósika Miklós: Abafi

20. Kosztolányi Dezső: Néró, a véres költő

21. Móra Ferenc: Ének a búzamezőkről

22. Jókai Mór: A lőcsei fehér asszony

23. Mikszáth Kálmán: A fekete város

24. Móricz Zsigmond: Válogatott elbeszélések

25. Török Gyula: A zöldköves gyűrű

26. Kosztolányi Dezső: Édes Anna

 
33 800 Ft
Akció: 27 040 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JÓZSEF ATTILA ÉLETE ÉS PÁLYÁJA

1-2. kötet

Szerző: Szabolcsi Miklós

Kossuth Kiadó, 2005

           

A neves irodalomtudós közel fél évszázadon át folytatta József Attila-kutatásait, s eredményeit négy vaskos kötetben - Fiatal életek indulója, Érik a fény, Kemény a menny, Kész a leltár - tette közzé. Ez a nagymonográfia példa nélkül áll a magyar irodalomtörténeti kutatásban, megkerülhetetlen alapműve a József Attila-kutatásnak, de gyakorlatilag szinte hozzáférhetetlen. Megjelentetésével kiadónk tiszteleg a 20. század nagy költője és a József Attila-filológia megteremtője előtt.

 
8 990 Ft
Akció: 7 190 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
VILÁGOS, MINT A NAP

Szerző: Efrájim Kishon

Kossuth Kiadó, 2011

 

A Budapesten született világhírű humorista tűzhet bármilyen témát tollhegyre, azonnal felismerhető, hogy a hamisítatlan pesti humor hagyományait folytatja. A kötetben szereplő humoreszkeket Mojzer Márta válogatta, az illusztrációkat Varga „Zerge” Zoltán készítette.

 
2 280 Ft
Akció: 1 825 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VÉREMBER

Szerző: Robert Pobi

Kossuth Kiadó, 2012

 

A gyilkos

A csendes amerikai tengerparti üdülőhelyen, Montaukban egy szadista gyilkos lesi áldozatait. Csak a megfelelő pillanatot várja, hogy lecsapjon, és szabadjára engedje végtelen gyűlöletét.

 

A védelmező

Mike Hauser seriff körzetében brutális gyilkosság áldozataira bukkannak: a fiatal nőt és kisfiát elevenen megnyúzták. A tetthelyen egyetlen nyomot sem találnak, semmi sem utal az elkövetőre, és még csak sejteni sem lehet az indítékait. A seriff tudja, hogy a szörnyű bűncselekmény felderítése meghaladja az erejét. Olyan segítőre van szüksége, aki korábban már sikeresen elbánt hasonló szörnyetegekkel.

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SÓGORNŐK

Szerző: Joanna Trollope

Kossuth Kiadó, 2012

 

Ha az egész életedet a gyermekeidnek szenteled, mi történik veled, ha felnőnek?

A Brinkley család nyüzsgő életének középpontjában az erős akaratú édesanya, Rachel állt. Rachel akkor sem tudja elengedni fiait, amikor azok saját lábukra állnak és családot alapítanak. A három fiú közül Edward és Ralph már nős, amikor Luke összeházasodik Charlotte-tal. Az ő érkezése a családba nyílttá teszi a felszín alatt húzódó konfliktusokat, és a kezdetben szinte tökéletesnek tetsző idill szertefoszlik. A regény szereplőit nagyon is emberi gyarlóságok jellemzik, nem csoda hát, hogy az egymáshoz való viszonyaikat valójában jól-rosszul leplezett, vagy éppen leplezetlen kín és sértettség terheli. Hamarosan mindannyiuk előtt világossá válik, hogy ha nem képesek megváltozni és önmaguk szerepét újraértelmezni, menthetetlenül elveszítik egymást...

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MENTŐCSÓNAK

Amikor a túlélés a tét.

és nem csak az óceán közepén...

Szerző: Charlotte Rogan

Kossuth Kiadó, 2012

 

Az életem múlt a tárgyaláson. Huszonkét éves voltam, tíz hét házasság után immár hat hete özvegy… Az Alekszandra cárnő óceánjáró hajó 14-es számú mentőcsónakjának huszonegy napig tartó hányattatá sairól Grace Winter naplója tudósít, melyet védőügyvédei kérésére írt. A hajótöröttek közül három nőt megmentésük után bíróság elé állítottak, mert a mentő csónakban töltött 14. napon megölték a csónakot addig irányító tengerészt, Mr. Hardie-t. Charlotte Rogan első könyve letehetetlen. Egy hajótörés túlélőinek sorsán keresztül kérdések sorát veti fel: ki maradhat életben és miért pont ő, hogyan foszlik a civilizáció az emberről a létért való küzdelemben, mi a bűn, és ki a bűnös?

 

„Olvasóként megütöttük a főnyereményt!” – Westport Magazine

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
LEGENDÁS KOMÉDIÁSOK

Szerző: Kalmár Tibor

Kossuth Kiadó, 2012  

 

Kalmár Tibor legújabb könyvében a hajdanvolt komédiások élettörténetét, vidám, szórakoztató és érdekes sztorijait olvashatjuk. A kötetben többek között a humor olyan nagyágyúi szerepelnek, mint Alfonzó, Hofi Géza, Kabos Gyula, Kazal László, Kiss Manyi és Salamon Béla.

A szerző azokról a komédiásokról ír, akiket személyesen ismert és akikkel együtt dolgozott. Miközben az egykori pályatársak visszaemlékezéseit olvassuk, megismerhetjük a legendává vált nevettetők kulisszák mögötti énjét és híres tréfáikon ismét jót szórakozhatunk.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KNER IZIDOR AGYAFÚRT ALAKJAI

Reprint kiadvány

Kossuth Kiadó, 2010

 

A Gyomai Kner Nyomdával közös kiadásban megjelenő reprint kiadványunk az 1914-ben Gyomán, Kner Izidor által kiadott könyv hasonmása. Vicces történetek, tréfák, anekdoták, eredeti rajzokkal, melyek egy letűnt kort idéznek.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KNER IZIDOR AFORIZMÁI

Reprint kiadvány

Vadász Miklós rajzaival

Kossuth Kiadó, 2010

 

A Gyomai Kner Nyomdával közös kiadásban megjelenő reprint kiadványunk az 1917-ben Gyomán, Kner Izidor által kiadott könyv hasonmása.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.