Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kossuth Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >J-L >Kossuth Kiadó

Sorrend:

-20%
A VÉGJÁTÉKOK TAKTIKÁJA

Szerző: Bán Jenő

Kossuth Kiadó, 2012

 

E könyv tárgya a végjátékvezetés taktikai lehetőségeinek módszeres áttekintése. A szerző igyekszik megláttatni, megismertetni azokat az eszméket, amelyek a gondolatokat formába öntő sakkbábok segítségével a sakktáblán megvalósíthatók. Nemcsak azokat, amelyeket már szórványosan meg is valósítottak egy-egy játszmában a játék mesterei, hanem mindazokat, amelyek egyáltalán lehetségesek. A taktikai lehetőségek áttekintése szélesíti a látókört, táplálja az alkotó képzeletet, távlatokat nyit meg a tervezésben és szinte ihletet sugalmaz a tervek művészi kivitelezésére. A taktika ad színt, érdekességet a játéknak, az teszi fordulatossá és lebilincselővé a küzdelmet.

 

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SAKKJÁTÉK ELEMEI

Szerző: Asztalos Lajos, Bán Jenő

Kossuth Kiadó, 2011

 

A sakk kedvelői és szakértői bizonyára örömmel nyugtázzák, hogy újra kapható a szakírópáros nagy sikerű alapműve.

A magyar sakktársadalom által ismert és elismert kiváló szerzők műve időtálló és nélkülözhetetlen szülők, edzők, sakkvezetők és sakkozók számára egyaránt. A sakktudás nagymértékben fejleszthető az alapismeretek mélyreható elsajátítása révén. Ez a könyv a sakkjáték alapismeretei mellett magában foglalja a játszmavezetés, a megnyitás, középjáték, lebonyolítás, végjátékok részletes és sokoldalú elemzését is. A máig keresett könyv több száz játszmán és hadálláson keresztül ismertet meg a sakkjáték stratégiai alapelveivel és taktikai lehetőségeivel. A magyar sakkozás „bibliáját” haszonnal forgathatják a sakkozás iránt érdeklődők, a sakkismereteiket továbbfejleszteni szándékozók és versenysakkozók is.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LONDONI OLIMPIÁK

1908 - 1948 - 2012

Szerző: Gallov Rezső

Kossuth Kiadó, 2011

 

Az ezerarcú olimpia, a versenyzés végtelenül izgalmas drámája tárul fel e kötet lapjain: a siker és a kudarc, a meghökkentő és meghatóan emberi közjátékok, a mámor és a fájdalom, a beteljesülés és a csalódás szédítő egyvelege.

London az egyetlen város, amely immár harmadszor adhat otthont az újkori olimpiai játékoknak. 2012-ben Nagy-Britannia ismét vendégül látja a világot az olimpiai és paraolimpiai játékok alkalmából. Az olvasó megismerheti az 1908-ban rendezett, és a második világháborút követő 1948-as játékok lebilincselő történetét. Bepillanthat a 2012. évi játékok rendezési jogáért zajló versengés kulisszatitkaiba, majd az eljövendő olimpia helyszíneire is képzeletbeli utazást tehet.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FUTÓK KÉZIKÖNYVE

Kezdőknek és haladóknak

Szerzők: Sally Edwards, Dr. Carl Foster, Roy M. Wallack

Kossuth Kiadó, 2012        

 

A forradalmian új, tudományosan bizonyított edzésmódszerek segítségével gyorsan és biztonságosan növelhető a sebesség és az állóképesség!

 

Ebben az átfogó ismereteket adó, hiteles szerzők által összeállított kézikönyvben első ízben ötvöződik a legmodernebb sporttudomány a gyakorlati tudnivalókkal. A kézikönyv a hasznos illusztrációk és táblázatok mellett remek fotók segítségével mutatja be az egyes futóstílusokat és a megfelelő technikákat. A kötetben szereplő modern sporttudományi eredmények, hatékony edzésmódszerek és versenyzési stratégiák kezdők és haladók számára egyaránt nélkülözhetetlenek az eredményesebb futás érdekében. Az itt leírt módszerek garantálják a sikert, legyél bár kezdő futó, rutinos versenyző, vagy a sérüléseket elkerülni igyekvő és új energiákra vágyó veterán.

 
5 990 Ft
Akció: 4 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CAISSA MOSTOHAGYERMEKEI

Szerző: Ányos László

Kossuth Kiadó, 2010     

 

Mivel a sakk elég harcias játék, nyugodtan tekinthetjük művelőit Caissa és a hadisten (szellemi) gyermekeinek. De vajon kik azok, akiket az édesgyermekek – a sakkjáték művelői vagy legalábbis egy részük – idegennek, jövevénynek tekintenek s akiket közülük sokan ki akarnak zárni a sakkuniverzumból. Igen, ők a mostohagyermekek, ők, akik feladványokat készítenek, főleg akkor, ha túlmerészkednek a gyakorlati sakkhoz legközelebb álló tanulmányok (végjátékfeladványok) és néhány lépéses mattfeladványok körén. Rendhagyó sakk-könyvünk a feladványszerzésről szól. Nem csak kezdőknek!

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BICIKLIZÉS KEZDŐKNEK

Sok hasznos tanács kezdőknek a biztonságos, örömteli biciklizésért

Kossuth Kiadó, 2013      

 

MINDEN LÉNYEGES TUDNIVALÓ SOK-SOK FOTÓVAL

A BICIKLI KIVÁLASZTÁSÁTÓL A HEGYIKERÉKPÁROZÁSON ÁT A TÚRÁZÁSIG

 

Családi biciklizés, BMX-es trükkök, munkába járás, túrázás, kempingezés, hegyikerék pározás – ez a praktikus kézikönyv sok-sok hasznos tanácsot ad a biciklizést érintő lényeges témákban.

Bemutatja a modern kerékpár kialakulásának történetét és mindazt a lenyűgöző fejlődést, ami időközben végbement.

Részletesen leírja, hogy rendszeres biciklizéssel, megfelelő étrenddel és szakszerű edzéstervvel hogyan tarthatjuk karban egészségünket, javíthatjuk kondíciónkat.

Alapinformációkat ad arról, hogyan válasszuk ki a számunkra tökéletes kerékpárt, és hogyan tartsuk karban, hogy megelőzzük a baleseteket.

A szakszerű tanácsokat több száz színes fotó illusztrálja, a különböző technikákat lépésről lépésre haladó fotósorozatok mutatják be.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BICIKLIZÉS HALADÓKNAK

A hegyi kerékpározástól az országúti maratonig

Kossuth Kiadó, 2013    

 

A HEGYI KERÉKPÁROZÁSTÓL AZ ORSZÁGÚTI MARATONIG

 

Mire van szükségünk, hogy elindulhassunk egy országúti maratonon vagy hegyikerékpárversenyen? Azoknak ajánljuk ezt a kézikönyvet, akiket vonz a sebesség, a verseny izgalma, és szeretik feszegetni saját határaikat.

Szakszerű tanácsokat ad ahhoz, hogy megszerezhessük a szükséges erőnlétet, és hogy minden eshetőségre felkészülhessünk.

Részletesen bemutatja a versenykerékpárt, a felszerelést és az edzéstervet.

Bemutatja a világ leghíresebb futamait, valamint azokat a többnapos versenyeket és maratonokat is, amelyeken kezdő versenyzőként indulhatunk. Ismerteti a részletes útvonalakat is.

A szakszerű tanácsokat több száz színes fotó illusztrálja, a különböző technikákat lépésről lépésre haladó fotósorozatok mutatják be.

 

HOGYEN LÉPJÜNK EGY SZINTTEL FELJEBB?

AZ ORSZÁGÚTI ÉS A TEREPKERÉKPÁROZÁS KIHÍVÁSAI SOK-SOK FÉNYKÉPPEL ILLUSZTRÁLVA

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAGYI ÜNNEPI ÉTELEI

Szerző: Papp Katalin mesterszakács

Kossuth Kiadó, 2012

 

„Ezúttal az ünnepi összejövetelek megszervezésében, az ételsorok összeállításában és a fogások elkészítésében szeretnék segíteni a háziasszonyoknak.”

 

Papp Katalin

mesterszakács

 

A nagy sikerű Nagyi szakácskönyve szerzője ezúttal olyan ételek elkészítéséhez ad hasznos tanácsokat, amelyek változatos ízvilágukkal emelik az ünnep hangulatát, ugyanakkor könnyen beszerezhető összetevőkből, egyszerűen elkészíthetők.

Megtanítja a háziasszonyokat a szezonális alapanyagokból összeállított, ízletes ünnepi fogások elkészítésére, és beavatja őket a korszerű és nagyanyáink tapasztalatait ötvöző konyhai mesterfogásokba is. Vendégmarasztaló ételek családi és baráti összejövetelekre, húsvéti és karácsonyi menük, szilveszteri vendégvárók, szellemes fogások Halloweenre, a gyerekzsúrok és kerti partik kedvenc finomságai…

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉVSZAKOK SZAKÁCSKÖNYVE

Szerző: Fitos Gyula

Kossuth Kiadó, 2008

 

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit másképp, egy kicsit még jobb ízűre, de találunk új recepteket is, sőt az évszakoknak megfelelően összeállított menüajánlatok és vendégváró falatok receptjei is jó ötleteket, sok segítséget adnak a háziasszonyoknak, akik sokszor felteszik a kérdést: mit főzzek ma?

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
60 VILÁGHÍRES EMBER 60 VILÁGHÍRES ÉTEL

Szerző: Kádas Lajos

Kossuth Kiadó, 2012   

 

A szakácskönyvekben és az étlapokon gyakran találkozunk híres emberekről elnevezett ételekkel. Akár megálmodói voltak, akár a tiszteletükre nevezték el a leveseket, húsételeket, salátákat vagy desszerteket, a nevük összeforrt ezekkel a fogásokkal.

 

A nagy sikerű 60 híres magyar – 60 híres étel című kötet után most a világ hírességeit és a róluk elnevezett ételeket vesszük sorra. XVI. Lajos, Napoleon, Garibaldi, Nelson, Josephine Baker, Balzac, Casanova, Sarah Bernhardt, Hemingway, Victor Hugo, Matisse, Caruso, Puccini… Hatvan jeles uralkodó, politikus, hadvezér, művész, író, tudós szerepel ebben a különleges kötetben. Nemcsak az életútjukkal ismerkedhetnek meg az olvasók, hanem a róluk elnevezett ételek fotóinak kíséretében a recepteket is megtalálják.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A ZEN DIÉTA FORRADALMA

Kis lépésekkel a nagy változások felé

Szerzők: Martin és Philippa Faulks

Kossuth Kiadó, 2013

 

A kötetben közreadott módszer a zen mesterek bölcsességét a legújabb kutatási eredményekkel ötvözi. Nem egyszerű fogyókúra, sokkal inkább egy életmód – a testsúlycsökkentés és jó közérzet forradalmian új módszere és programja.

Apró, folyamatos változások sorozata, mely egy életen át elkísér, hogy napról napra egyre jobban érezhessük magunkat. Minden változás, minden kis lépés sikerélményt nyújt, életerőt, harmóniát, jó közérzetet biztosítva egy életen át. Nincs szükség nagy elhatározásokra és fogadalmakra – az apró, következetesen megtett lépések sorozata mindenkiből a lehető legjobbat hozza ki.

 

Ez a könyv a testsúlyom kézbentartására fordított évek tapasztalatait sűríti össze – a diétát és a gyakorlatokat. Mindent kipróbáltunk, amit itt olvasol, és tényleg működik. Ezennel a kezedbe adjuk a testsúlyod, a megjelenésed és az egészséged karbantartásának eszközét. Csak be kell tenned a kulcsot a zárba, és kinyitni az új világba vezető ajtót.

 

Philippa Faulks

 

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  EHETŐ! A VILÁG ÉLELMISZERNÖVÉNYEINEK TÖRTÉNETE, FELHASZNÁLÁSA

Kossuth Kiadó, 2009        

 

Az élelmiszernövények sokkal többet jelentenek, mint „valami kis zöldség” a tányéron, hatásuk bámulatos az emberi civilizációra. Pompás zamatuk adott ösztönzést vallások alapítására, háborúk kirobbantására és a földrészek és tengerek merész felfedezésére. Manapság az étel, amit fogyasztunk, összeköt bennünket a nagyvilág távoli tájaival. Ez a könyv különleges történeteivel, friss, tanulságos információival megismertet bennünket a világ legnépszerűbb élelmiszernövényeinek eredetével, történetével, jelenlegi felhasználásával.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KÍNAI TEA

Szerző: Liu Tong

Kossuth Kiadó, 2008

 

A tea a földi tisztaság szimbóluma. Van valami a természetében ami az élet csendes szemlélésének világába vezet bennünket. A kínaiak felfedezték és megalkották a teát, a tea pedig lassan megváltoztatta a kínaiak életét.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZLOVÁK-MAGYAR, MAGYAR-SZLOVÁK KISSZÓTÁR

Kossuth Kiadó, 2009

 

A szótárak nélkülözhetetlen eszközei mindennapi életünknek. Sorozatunk a kezdőknek nyújt segítséget, alfabetikus sorrendben az adott nyelv alapszókészletét (kb. 12 000) tartalmazza.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
OROSZ-MAGYAR, MAGYAR-OROSZ KISSZÓTÁR

Kossuth Kiadó, 2009

 

A szótárak nélkülözhetetlen eszközei mindennapi életünknek. Sorozatunk a kezdőknek nyújt segítséget, alfabetikus sorrendben az adott nyelv alapszókészletét (kb. 12 000) tartalmazza.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
OLASZ-MAGYAR, MAGYAR-OLASZ KISSZÓTÁR

Kossuth Kiadó, 2009

           

A szótárak nélkülözhetetlen eszközei mindennapi életünknek. Sorozatunk a kezdőknek nyújt segítséget, alfabetikus sorrendben az adott nyelv alapszókészletét (kb. 12 000) tartalmazza.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR-SZERB, SZERB-MAGYAR KISSZÓTÁR

Kossuth Kiadó, 2011

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ZUHANÁS - IRENE HUSS FELÜGYELŐ ESETEI

Szerző: Helene Tursten

Kossuth Kiadó, 2014

 

A krimi a jelenben játszódik Göteborgban és környékén. Egy gazdag, elismert, köztiszteletben álló férfi halála ügyében vizsgálódik a göteborgi rendőrség nyomozócsoportja. Az áldozat széles baráti és ismeretségi köréből jöhetett a gyilkos? A régi bűnök mára vetülő árnyéka és a jelen bűnei egyaránt vezethettek a gyilkossághoz.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-50%
EGY ALMA PER NAP

Egy anorexiás vallomása szeretetről és gyógyulásról

Szerző: Emma Woolf

Kossuth Kiadó, 2014     

 

Több mint tíz éve nem éreztem a csokoládé ízét.

Most sétálok az utcán, és közben Kit Katet ropogtatok…

Ha az elvesztegetett évekre gondolok, az egyedül töltött estékre,

az elmaradt barátokra, a közös evészetek jó hangulatára

és örömére, az összes elmulasztott étkezésre, hihetetlen

szomorúság fog el. Az anorexia a fiatalok játéka, és nekem

már se időm, se energiám nincs tovább játszani.

 
2 990 Ft
Akció: 1 495 Ft
Kezdete: 2017.11.07
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÖRDÖG KEZE

2017-es változatlan utánnyomás

A nagypolitika és a pénzügyi világ sötét titkai

Szerző: J. R. dos Santos

Kossuth Kiadó, 2017  

 

Tomás Noronhát, a híres történész-kriptoanalitikust az utcán megszólítja egy régi barátja, akit a válság felelőseit leleplező DVD miatt üldöznek. A DVD rejtekhelyéről csak egy titkos üzenet maradt.

 

A Nemzetközi Büntetőbíróság pert indított a válság felelősei ellen, az emberiség elleni bűncselekmények vádjával. Tomás Noronhát kegyetlen és nagy hatalmú gyilkosok üldözik, de a per sikerességéhez elengedhetetlenül fontos, hogy megfejtse a kódot, amely elvezeti a világválság veszélyes titkait tartalmazó DVD-hez.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR-ROMÁN, ROMÁN-MAGYAR KISSZÓTÁR

Kossuth Kiadó, 2008

 

A szótárak nélkülözhetetlen eszközei mindennapi életünknek. Sorozatunk a kezdőknek nyújt

segítséget, alfabetikus sorrendben az adott nyelv alapszókészletét (kb. 12 000) tartalmazza.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR-KÍNAI, KÍNAI-MAGYAR KISSZÓTÁR

Szerkesztette: Őri Sándor

Kossuth Kiadó, 2004

 

A szótárak nélkülözhetetlen eszközei mindennapi életünknek. Sorozatunk a kezdőknek nyújt segítséget, alfabetikus sorrendben az adott nyelv alapszókészletét (kb. 12 000) tartalmazza.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR-HORVÁT, HORVÁT-MAGYAR KISSZÓTÁR
Kossuth Kiadó, 2011 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GÖRÖG-MAGYAR, MAGYAR-GÖRÖG KISSZÓTÁR

Kossuth Kiadó, 2009

 

A szótárak nélkülözhetetlen eszközei mindennapi életünknek. Sorozatunk a kezdőknek nyújt segítséget, alfabetikus sorrendben az adott nyelv alapszókészletét (kb. 12 000) tartalmazza.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FRANCIA-MAGYAR, MAGYAR-FRANCIA KISSZÓTÁR

Kossuth Kiadó, 2003

 

A szótárak nélkülözhetetlen eszközei mindennapi életünknek. Sorozatunk a kezdőknek nyújt segítséget, alfabetikus sorrendben az adott nyelv alapszókészletét (kb. 12 000) tartalmazza.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CSEH-MAGYAR, MAGYAR-CSEH KISSZÓTÁR

Kossuth Kiadó, 2002

 

A szótárak nélkülözhetetlen eszközei mindennapi életünknek. Sorozatunk a kezdőknek nyújt segítséget, alfabetikus sorrendben az adott nyelv alapszókészletét (kb. 12 000) tartalmazza.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZÓLÁSMONDÁSOK TÖBBNYELVŰ SZÓTÁRA

Kossuth Kiadó, 2009

 

Kötetünk több mint félezer közmondást és szólást tartalmaz címszavak szerinti csoportosításban magyar, angol, francia, latin, lengyel, német, olasz, orosz és spanyol nyelven.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VIETNAM

a felszálló sárkány országa

Szerzők: Ágh Attila, Csák Erika, Varga Gyula

Kossuth Kiadó, 2010

 

Délkelet-ázsiai sorozatunk folytatódik, sok-sok fotóval, hasznos tudnivalóval hívjuk olvasóinkat egy közös utazásra.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZIBÉRIAI ANZIKSZ

Szerző: Sándor Anna

Arató András fotóival

Kossuth Kiadó, 2010

 

Izgalmas szibériai utazásra hív e könyv. Nemcsak olyan helyekre vezet el bennünket, amelyeket jól ismerünk, hanem olyanokra is, amelyeknek korábban talán még a nevét sem hallottuk. Bemutatja Hakásziát, a „kis Svájcot”, Krasznojarszkot, amely a legjobb úton halad afelé, hogy a jövő emirátusa legyen, Irkutszkot, Szibéria Párizsát és a Bajkál-tavat, Szibéria kék szemét. Beavat a Bajkál-bizniszbe is. Elkalauzol Dzsingisz kán hajdani katonáinak földjére, Burjátországba, ahol ma is a ló az ember legjobb barátja. Sok érdekességet megtudunk a mediterrán Vlagyivosztokról, felkeressük a csendes-óceáni szigeteket és a vulkánnagyhatalmat, Kamcsatkát: a medve-, hal- és szőrmeországot, amely gyógyhatású forrásaira alapozva most kezdi kiépíteni wellness-birodalmát.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAROKKÓ, AZ ISZLÁM CSODAORSZÁGA

Kossuth Kiadó, 2013

 

Az úti cél: Marokkó. Múlt és jelen egy kötetben. Marokkó csodáitól az utazáshoz fontos tudnivalókig. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak be. Könyvünk segít a felkészülésben, és egyben hasznos útitárs is.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LAOSZ - AZ ÉGBŐL ALÁSZÁLLOTT BIRODALOM

Összeállította és szerkesztette Csák Erika

Kossuth Kiadó, 2009

 

Az úti cél: Laosz. Múlt és jelen, mindkettő egy kötetben. Laosz csodáitól az utazáshoz fontos tudnivalókig. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak be. Könyvünk segít a felkészülésben, és egyben hasznos útitárs is.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BURMA REJTŐZKÖDŐ VILÁGA

Kossuth Kiadó, 2008

 

A látványos fotóalbum Földünk egyik legkevésbé ismert területét mutatja be, Burma (1989 óta Mianmar) csodáitól a fontos tudnivalókig az utazáshoz. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot tárnak elénk. A könyv segít a felkészülésben, és hasznos útitárs is.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BUDDHA GYERMEKEI

Szerző: Kocsis András Sándor

Kossuth Kiadó, 2007

 

Képek és buddhista tanítások segítségével bepillanthat a világ "legbuddhistábbnak" tartott vidéke lakóinak hétköznapjaiba. A Myanmarrá keresztelt Burma a Théravada-t, vagyis az Öregek Útját követi. Európai szemmel misztikus, különös világ ez, a bölcsességek többezer éven ívelnek át, míg a fotók a mai világot tükrözik.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BHARATA MAIA

India után minden más

Szerző: Fehér Gyula

Kossuth Kiadó, 2008

 

A könyv szerzője, Fehér Gyula több hónapon keresztül beutazta Indiát. Megismerhetjük a térség vallási ünnepeit, a hétköznapokat, a rítusokat és a szokásokat. A szerző felvételei hitelesen örökítik meg a csodálatos utazás egyes állomásait.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-50%
ANGKOR ELSÜLLYEDT VILÁGA

Szerző: Csák Erika

Kossuth Kiadó, 2006

 

Az úti cél: Kambodzsa. Múlt és jelen, mindkettő egy kötetben. Angkor csodáitól a fontos tudnivalókig az utazáshoz. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak

be. A könyv segít a felkészülésben és egyben hasznos útitárs is.

 
4 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
ADRIAI HAJÓZÁSI KÉZIKÖNYV

Kossuth Kiadó, 2010

 

A neves horvát hajózási szakértő, Mladen Šutej szerkesztésében megjelenő Hajózási kézikönyv 528 oldalon, 420 térképpel és több mint 500 színes fotó segítségével mutatja be az Adriai-tenger teljes horvátországi partszakaszát hajózási szempontból. A kézikönyv jól használható és áttekinthető információkkal szolgál. A korábbi hasonló kiadványoktól eltérően minden kikötőhely ismertetéséhez több légi felvétel is tartozik.

 
14 900 Ft
Akció: 11 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KALOCSA KINCSE

Treasures of Kalocsa (kétnyelvű kiadás)

Szerző: Fejér Kati

Kossuth Kiadó, 2012

 

Ez a könyv mindazokhoz szól, akik kíváncsiak a kalocsai népművészet szülőföldjére, az ott élő népművészekre, mintakincsükre. Azokhoz, akik szívesen megismerkednének a hímzés, riselinezés, pingálás történetével, kialakulásával, technikájával. Ha pedig kedvet éreznének, hogy maguk is elkészítsenek egy-egy terítőt, segítségükre lesznek a szakmai leírások mind a kézi hímzéshez, mind a varrógéppel történő riselinezéshez.

 

This book is for all those interested in Kalocsa’s folk art, the artists living there, and their treasure trove of motifs. It is for everyone interested in the history, development, and technique of embroidery, “riselin” ornamentation, and decorative painting. Perhaps after reading the descriptions and looking at the pictures you might get the inclination to do some embroidery yourself. The detailed descriptions will help you create your own hand-made embroidery and machine-made riselin pieces.

 
7 500 Ft
Akció: 6 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EXPRESSZIONIZMUS

Szerző: Ashley Bassie

Ventus Libro Kiadó, 2006    

 

A gazdagon illusztrált nagyformátumú album bemutatja, hogy az expresszionista művészet miként nyitotta meg az utat a huszadik század első évtizedeiben a lélektani, érzelmi és társadalmi témák intenzív és vallomásszerű megjelenítéséhez. A rendkívül kifejező erejű képek segítségével megismerhetjük, megérthetjük a korszak legjelentősebb művészeit.

 
7 990 Ft
Akció: 6 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
KÖNYV A KÖNYVRŐL (reprint)

Kner Imre, 1912.

Kossuth Kiadó, 2010        

 

A nyomda alapításának 30. évfordulójára 1912-ben Kner Izidor könyvnyomdájában jelent meg a Könyv a könyvről című kiadvány. „A betűtől a testes kötetig, a primitív ábrázolástól a színes nyomtatványig, az első kézisajtótól az újkor tökéletes gyorssajtója diadaláig viszi a könyv szerzője, Kner Imre az olvasót. Ebbe a keretbe szövi, mit a termelési eszközök, a technikai készség koronként felmutatnak.”

A kötetet Kner Imre írta és tervezte, az illusztrációkat és könyvdíszeket Geiger Richard rajzolta.

 
3 400 Ft
-20%
SZÉPSÉGES BUDAPEST

Fényképezte Antall Péter és Gedai Csaba

Kossuth Kiadó, 2010

 

E rendhagyó útikalauz segítségével Magyarország kulturális és történelmi emlékekben gazdag fővárosát öt séta során fedezhetjük fel. Barangoljuk be a budai Várnegyedet, a zöldellő dombokat, keressük fel Óbuda római kori romjait, látogassunk el a pesti oldal kiváló múzeumaiba, éttermeibe, templomaiba és színházaiba. A képzeletbeli városnézést több száz színes művészi fotó teszi feledhetetlenné.

Az album angol és német nyelven is megjelent.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HIDAK

75 épített csoda

Szerző: Ian Penberthy

Kossuth Kiadó, 2009

 

Könyvünkben minden gyakran használt hídtípus előfordul, köztük az árkok és szurdokok fölött kifeszített kötélhidak; a régi rómaiak által, csaknem 2000 évvel ezelőtt malter nélkül felépített kőépítmények, amelyeket máig használnak; de találkozhatunk az ultramodern vas- és acélszerkezetekkel is, amelyek döbbenetes távolságokat hidalnak át folyók és tengerek fölött.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HIT PALOTÁI

A világvallások leghíresebb szentélyei

Kossuth Kiadó, 2012

 

Aranycsillogású kupolák, hegyormokról világító márványtemplomok, égre törő sztúpák és pagodák, katedrálisok és gazdagon díszített mecsetek, szobrok, falfestmények, finom vonalvezetésű díszítmények… Az emberek vallásuk tiszteletére a világon szinte mindenütt monumentális, pompásan berendezett építészeti mesterműveket és lélegzetelállító művészeti alkotásokat hoztak létre.

A könyv utazásra invitálja az olvasókat: a legkülönbözőbb kontinenseken, más-más kultúrájú tájakon élő emberek körében ma is erőteljes hatást kifejtő nagy világvallások helyszíneire. Híveik létszámát véve alapul az utazás a világon sokfelé megtalálható kereszténység templomaival kezdődik, majd az iszlámmal, a buddhizmussal, a taoizmussal, a dzsainizmussal, a zsidó vallással, a sintoizmussal folytatódik, majd a kisebb létszámú szikh és bahái vallás kerül sorra. Minden fejezet elején rövid bevezetés beható áttekintést nyújt az adott vallás hitvilágáról.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
A SZABADSÁG MELANKÓLIÁJA

Szerző: Lengyel László

Kossuth Kiadó, 2014

 

A politikai publicisztika legjelentősebb, hosszú évek óta kivételes hatású alakja, Lengyel László a rendszerváltást megelőző évtized történéseit tekinti át. Szellemi kalandregény: az erdélyi kötődésű, Benedek Elek-leszármazott szerző kalandjai a nyolcvanas évek Magyarországában.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ANGELA MERKEL – AZ ELSŐ

Szerző: Pietsch Lajos

Kossuth Kiadó, 2014

 

Volt egyszer egy NDK, abban is egy eldugott falu, Quitzow, háromszáz lakossal és egy evangélikus lelkésszel. A lelkész három gyermekének egyike, bizonyos Angela Dorothea Kasner harminchat évesen, Angela Merkel néven az újraegyesült Németország legfiatalabb minisztere, majd a legnagyobb kormánypárt elnöke, aztán három egymást követő ciklusban kancellár, e poszton az első nő, az első keletnémet. És folyamatosan első a legbefolyásosabb nők világranglistáján.

 

Egy korántsem látványos karakter látványos karrierje. Mik azok a képességek, amelyek a fiatalasszonyt egy különleges történelmi helyzetben a magasba emelték? Hogyan boldogul hazája és Európa égető kérdéseivel, és hogyan szerepel a világpolitika színpadán? Mit jelent számára kereszténynek, háziasszonynak és németnek lenni? Fontos és jellegzetes pillanatokban készült fotók segítségével képet kaphatunk minderről az első magyar Merkel-portréban.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
RIO 2. – MATRICÁSKÖNYV

Egészítsd ki a filmjeleneteket a több mint 200 matricával!

Kossuth Kiadó, 2014

 
990 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
RIO 2. – KREATÍVKÖNYV MATRICÁKKAL

Izgalmas feladványok és vicces játékok több mint 100 matricával!

Kossuth Kiadó, 2014            

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
PAF 2

Pintér András Ferenc

Szerző: Dr. Borsos Mihály

Kossuth Kiadó, 2014

 

PAF /Pintér András Ferenc/ festőművész pályája minden szépséget és krízisét megélve fest és fest… Szándéka a képalkotás.

 

Művei szólnak a szemnek – erős színek, megépített felületek formájában. Művei szólnak a szívhez, esendő figurák, kezek, látszólag egyszerű narratíva által. Művei szolnak a lélekhez, végletes emóciók megjelenítése révén. Nem elégszik meg a vizualitásban rejlő élmények interpretálásával. Többet szeretne, mint dekoratív képeket létrehozni. Az intellektuális többlettartalom igényessége, a szándékosan rejtett, avagy harsány gondolatok tobzódása tárul elénk.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MEGHÍVÁS GYILKOSSÁGRA

Spanyol krimi

Szerző: Carmen Posadas

Kossuth Kiadó, 2014

 

A szép és gazdag Olivia élete romokban hever: férje elhagyja egy fiatalabb nőért, ráadásul a vagyonát is elveszíti. Olivia egyetlen megoldást talál: megtervezi a saját meggyilkolását. Már csak megfelelő személy kell a kivitelezéshez, meghívja hát „legkedvesebb” ellenségeit luxusjachtjára, egy földközi-tengeri hajókázásra. A nyílt tengeren aztán elkezdődik a gyilkos játék, s Olivia különös körülmények között csakugyan meghal. Ágata, a húga felcsap Miss Marple-nak, hogy kiderítse, kinek a lelkén szárad Olivia halála…

Posadas regénye vérbeli Agatha Christie-parafrázis. Mesterien felépített krimi, mely nemcsak letehetetlenül izgalmas, de sziporkázóan humoros is – mintha Almadóvar Agatha Christie regényéből rendezne filmet...

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
PÁRIZSI REJTÉLY

Spanyol krimi

Szerző: Pablo Santis

Kossuth Kiadó, 2014

 

Párizs, 1889. A világ tizenkét leghíresebb detektívje megérkezik a világkiállításra, hogy leghátborzongatóbb történeteikkel szórakoztassák a publikumot. Ám a valóság sokkal félelmetesebb: az egyik detektív kizuhan az épülő Eiffel-toronyból. A rejtélyes haláleset újabb kihívás elé állítja a neves társaságot: meg kell állítaniuk az elvetemült sorozatgyilkost, mielőtt újabb gyilkosság történik. Egy jó detektívtörténetben azonban semmi sem az, aminek látszik…

 

Vérfagyasztó fordulatok, titkos társaságok, finom erotika – a XIX. századi környezet kivételes hangulatot kölcsönöz a regénynek.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZOMSZÉDOM A HALÁL

Spanyol krimi

Szerző: Francisco González Ledesma

Kossuth Kiadó, 2014

 

A hetvenes évek Barcelonájában egy fegyveres rablótámadás tragédiába torkollik: lelőnek egy ártatlan kisfi út. Több mint harminc évvel később az egyik rablógyilkost megölik. A társa biztos benne, hogy a kisfiú halálába beletörődni nem képes apa a tettes, aki rajta is bosszút akar állni. Elkezdődik tehát a gyilkos bújócska a vélt tettes és a bűnöző között. Ricardo Méndez felügyelőnek pedig minden ravaszságát latba kell vetnie, hogy megelőzzön egy újabb tragédiát…

A regény elnyerte a bűnügyi regényeknek alapított rangos Premio Internacional de Novela Negra RBA nemzetközi irodalmi díjat.

 

„Nyers és őszinte. Bemutatja a valódi Barcelonát, ahol a tökéletesség csak látszat, a hősiesség pedig csupán a túlélés eszköze.”

The New York Times

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.