Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kossuth Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >J-L >Kossuth Kiadó

Sorrend:

-20%
VÁNDORSÓLYOM KISASSZONY KÜLÖNLEGES GYERMEKEI

Szerző: Ransom Riggs

Kossuth Kiadó, 2011

 

Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek.

És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár...

 

Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjainál lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen – legyen ez bármilyen valószínűtlen is – talán még mindig élnek.

 

A Vándorsólyom kiasszony különleges gyermekei nyugtalanító, réges- régi fényképekkel illusztrált regénye élvezetes olvasmány mindazoknak, akik kedvelik a meghökkentő történeteket és a hátborzongató kalandokat.

A fiatal szerző első könyve 2011 júniusában jelent meg és röpke két hónap alatt a sikerlisták élére került

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TŰZKÖZELBEN

Szerző: Gerald Seymour

Kossuth Kiadó, 2013            

 

Két könyörtelen férfi és egy ártatlan nő egy halálos játszmában. Mario Ruggerio, a szicíliai maffia feje. Ravasz és kegyetlen férfi. Ellenségeit nem kímélte, véres áldozatok árán építette fel birodalmát.

Axel Moen, szövetségi ügynök. Megesküdött, hogy kézre keríti a maffiózót. Nem riad vissza semmitől, és nem érdekli, ki fizeti meg az árát. Megtalálta az utat a családba: Charlotte Parsons, a korábbi bébiszitter – ő lesz a tökéletes csali a kegyetlen játékban.

 

A hazugság, csalódás és sötét politikai üzelmek hálójában Charlotte ráébred, hogy senkiben sem bízhat. Csak saját magára számíthat: ösztönei és bátorsága mentheti meg az életét. Túl közel van a tűzhöz.

Ha hibázik, meghal…

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
TAGADHATÓ HALÁL

Szerző: Gerald Seymour

Kossuth Kiadó, 2013

 

A brit hírszerzés merényletre készül a Mérnök ellen. Az Irakban és Afganisztánban elesett brit katonák négyötöde életének kioltásáért felelős pokolgépek kiagyalója nem úszhatja meg büntetlenül. Az angol titkosszolgálat tudja, hamarosan elhagyja iráni otthonát. Most már csak azt kell kideríteni, pontosan mikor és hová utazik.

Danny „Borz” Baxter lehallgatótiszt feladata, hogy kíméletlen hőségben, a piócáktól és szúnyogoktól hemzsegő mocsárban fekve egyetlen pillanatra se veszítse szem elől a Mérnök házát, hátha egy elejtett szóból kiderítheti az utazás részleteit. Tudja, csak magára számíthat: ha felfedezik, a brit kormány mindent tagadni fog, és nem áll ki mellette.

A Tagadható halál izgalmas, fordulatos regény a hősiességről, az agyafúrt macska-egér harcról, életről és halálról, a szeptember 11-ei New York-i eseményeket máig feldolgozni képtelen nyugati világ erkölcsi dilemmáiról.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HOLTPONT

Szerző: Sophie Hannah

Kossuth Kiadó, 2013  

 

Sally a híreket nézi a férjével, amikor olyan nevet hall, amelyet nem lenne szabad felismernie: Mark Bretherick.

Egy évvel korábban Sally konferenciára volt hivatalos. A két gyerek és a mindennapos munka minden energiáját felemésztette, és mikor kiderült, hogy a konferencia elmarad, nem szólt a családjának. Ehelyett egy hétre

szobát foglalt és titkos vakációra vonult, hogy végre kipihenje magát. Csak egy kis nyugalmat szeretett volna, de az események váratlan fordulatot vettek. Sally találkozott egy férfival – Mark Bretherickkel.

Minden részlet megegyezik: lakóhely, munka, Geraldine, a feleség és Lucy, a kislány. Mindezek ellenére a hírekben mutatott férfit Sally még soha nem látta, Geraldine-t és Lucyt pedig meggyilkolták…

 

Sophie Hannah egyre jobb!

Briliánsan csavaros cselekményszövése

előre megjósolhatatlan.

– Guardian

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÉJSZAKAI ÜGYELET

Irene Huss felügyelő esetei

Szerző: Helene Tursten

Kossuth Kiadó, 2013            

 

A kórház intenzív osztályára sötétség borul. Egy nővért holtan találnak, egy másik eltűnik. A kerti házat felgyújtják. A híd alól egy hajléktalan nő holtteste kerül elő… a padláson pedig megtalálják az eltűnt nővért. Felakasztotta magát…

 

Az egyetlen szemtanú szerint azon a bizonyos éjszakán a kórház szelleme, a hatvan éve öngyilkosságot elkövetett Tekla nővér kísértett a folyosókon. De követnek-e el gyilkosságot a szellemek? Kinek áll érdekében a múlt árnyait bolygatni?

 

A gyilkossági csoport nyomozónője, Irene Huss és csapata mindent elkövet, hogy a múlt és a jelen szellemeit legyőzze. Semmitől sem riadnak vissza, hogy kiderítsék, ki állhat a bűntények mögött… Az Irene Huss-sorozat hátborzongató hangulatával, lebilincselő történeteivel, életszerű szereplőivel a svéd krimik egyik legizgalmasabb képviselője.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ UTOLSÓ JÁTSZMA

Relax könyvek sorozat

Szerző: G. L. Thompson

Kossuth Kiadó, 2013            

 

A züllött, pusztuló Detroitban meghal egy magánnyomozó. Nem érdekelne senkit az eset, csakhogy Abe Wilkins örökségként egy olyan ügyet hagy hátra, amelyen élete utolsó percéig megszállottan dolgozott. Sok éve tartó gyilkosságsorozat, több tucat halott szerte az Egyesült Államokban, egy rejtélyes, önmaga után mindeddig semmilyen értékelhető nyomot hátra nem hagyó tettes. Igazi kihívás ez az FBI quanticói személyiségelemzői számára.

Vajon milyen ember lehet az elkövető?

Egy sorozatgyilkos, vagy pedig egy munkájában örömét lelő bérgyilkos?

Egy újabb holttest felbukkanása eldönthetné a kérdést. A gyilkos pedig megteszi azt a szívességet, hogy ismét lecsap, friss nyomokat hagyva maga után. Királyok, királynők, gyalogok: hamarosan kiderül, hogy a nagy amerikai sakktáblán folytatott, váratlan fordulatokkal tarkított nyomozás sokak számára az utolsó játszma lesz…

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A MÁSIK FELE ÉL

Darabjaira hull a világa, minden romokban, elveszíti önmaga jobbik részét. A másik fele él.

Szerző: Sophie Hannah

Kossuth Kiadó, 2013

 

Miért vall be valaki egy gyilkosságot, ha él az áldozat?

 

Ruth Bussey tudja, milyen az, ha rossz úton jár az ember, és ha bántalmazzák. Egyszer elkövetett valamit, amit megbánt, és majdnem belepusztult a büntetésbe. Ruth most új életet kezdett, és talált valakit, aki szereti, és akit, saját meglátása szerint, nem érdemel meg: Aidan Seedet. Aidannek is megvan a maga titka, amiről sose beszél, míg egy napon úgy dönt, megnyílik a lány előtt. Elmondja neki, hogy sok évvel azelőtt megölt egy Mary Trelease nevű nőt.

 

Ruth nem érti. Biztos benne, hogy korábban hallotta már ezt a nevet, és amikor rádöbben, miért olyan ismerős, félelme és bizonytalansága egyre mélyül – mert Mary Trelease nagyon is él…

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-40%
VIII. HENRIK

History regények sorozat

Szerző: H. M. Castor

Kossuth Kiadó, 2013            

 

A híres-hírhedt uralkodó életét bemutató regény a még fiatal és romlatlan, tehetséges herceg történetével indul. Az ifjú meggyőződése, hogy ő a kiválasztott: azért született, hogy népét vezesse Anglia nagyhatalommá válásának útján. A kiválasztottságot azonban nem rá szabta a sors. Nem képes megbirkózni annak terhével, legyőzi a hatalomvágy, az önimádat, a kapzsiság és a Tudorok véres múltjának démonai...

 
1 990 Ft
Akció: 1 195 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
NÉGY ÉVSZAK INSPIRÁCIÓK

Részletek Márai Sándor azonos című művéből

Szerző: Paál Zsuzsanna

Kossuth Kiadó, 2011

 

Márai Sándor időtlen igazságokat fogalmaz meg a keletkezés és elmúlás összefüggéseiről. Ezt a rendkívüli képességét a Négy évszak című művében nagyon érzékenyen fejezi ki. Ezen alkotása egész életművében emblematikus mű. Az új utat kereső könyv, mint egységes alkotás a 12 hónapról szóló szövegekből és a hozzájuk tartozó művészi igényű fényképgrafikákból áll. A könyvben látható képek és szöveg felhasználásával 2010-ben színházi előadás is készült.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JÉZUS ÚJSÁGOT OLVAS

Válogatott novellák

Szerző: Bereményi Géza

Kossuth Kiadó, 2013            

 

"...Felébredtem valamikor máskor. Volt valami a kezemben, amit előzőleg beletett valaki. Felhúztam a lábamat, a két térdem felemelkedett, egy kép került a szemem elé, ami a kezemben volt. Világos színű ember nézett a szemembe, lelógó haja körül fényes körtányér. Addig figyeltük egymást, míg haza nem vittek a kórházból, vissza abba a szobába, ahol előzőleg életben voltam. Ott is ágyban feküdtem. Egy asszony magasodott fölém, vizsgálgatott, közben fekete fejkendőt csomózott az álla alá. Azt mondta, hogy ő a nagyanyám, és sírva fakadt, mikor mindkettőnk számára kiderült, hogy elfelejtettem beszélni.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÉRZELMES UTAZÁS

Szerző: Fejtő Ferenc

Kossuth Kiadó, 2008

 

,,Túl vagyunk a határon, s valami ünnepélyes megkönnyebbülést érzek…” – így kezdődik ez a harmincas években írt útinapló, amely a szerzőnek a zágrábi és a dalmáciai utazásáról szól, a kalandozásról az apai és az anyai emlékek között, a családtörténeti fölfedezésekről, az adriai tájak élvezetéről, de arról az utazásról is, amelynek során megtalálta saját énjét, tisztázta saját gondolatait.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR PRÓZA KLASSZIKUSAI, 1-26 KÖTET

Kossuth Kiadó, 2008

 

A sorozat kötetei egyenként is megvásárolhatóak, kérjük írjon a megrendeles[kukac]ronniszakkonyv.hu emailcímre.

 

A sorozat kötetei:

1. Krúdy Gyula: A vörös postakocsi

2. Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember

3. Móricz Zsigmond: Rab oroszlán

4. Móra Ferenc: Aranykoporsó

5. Bródy Sándor: Az ezüst kecske, Két szőke asszony

6. Jókai Mór: Szeretve mind a vérpadig I.

7. Jókai Mór: Szeretve mind a vérpadig II.

8. Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője, Sipsirica

9. Eötvös József: A falu jegyzője

10. Kemény Zsigmond: A szív örvényei

11. Gárdonyi Géza: Ida regénye

12. Kaffka Margit: Színek és évek, Hangyaboly

13. Kosztolányi Dezső: Pacsirta, Esti Kornél

14. Jókai Mór: Rab Ráby

15. Krúdy Gyula: Szindbád I.

16. Krúdy Gyula: Szindbád II.

17. Ambrus Zoltán: Midas király

18. Mikszáth Kálmán: Különös házasság

19. Jósika Miklós: Abafi

20. Kosztolányi Dezső: Néró, a véres költő

21. Móra Ferenc: Ének a búzamezőkről

22. Jókai Mór: A lőcsei fehér asszony

23. Mikszáth Kálmán: A fekete város

24. Móricz Zsigmond: Válogatott elbeszélések

25. Török Gyula: A zöldköves gyűrű

26. Kosztolányi Dezső: Édes Anna

 
33 800 Ft
Akció: 27 040 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JÓZSEF ATTILA ÉLETE ÉS PÁLYÁJA

1-2. kötet

Szerző: Szabolcsi Miklós

Kossuth Kiadó, 2005

           

A neves irodalomtudós közel fél évszázadon át folytatta József Attila-kutatásait, s eredményeit négy vaskos kötetben - Fiatal életek indulója, Érik a fény, Kemény a menny, Kész a leltár - tette közzé. Ez a nagymonográfia példa nélkül áll a magyar irodalomtörténeti kutatásban, megkerülhetetlen alapműve a József Attila-kutatásnak, de gyakorlatilag szinte hozzáférhetetlen. Megjelentetésével kiadónk tiszteleg a 20. század nagy költője és a József Attila-filológia megteremtője előtt.

 
8 990 Ft
Akció: 7 190 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
VILÁGOS, MINT A NAP

Szerző: Efrájim Kishon

Kossuth Kiadó, 2011

 

A Budapesten született világhírű humorista tűzhet bármilyen témát tollhegyre, azonnal felismerhető, hogy a hamisítatlan pesti humor hagyományait folytatja. A kötetben szereplő humoreszkeket Mojzer Márta válogatta, az illusztrációkat Varga „Zerge” Zoltán készítette.

 
2 280 Ft
Akció: 1 825 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VÉREMBER

Szerző: Robert Pobi

Kossuth Kiadó, 2012

 

A gyilkos

A csendes amerikai tengerparti üdülőhelyen, Montaukban egy szadista gyilkos lesi áldozatait. Csak a megfelelő pillanatot várja, hogy lecsapjon, és szabadjára engedje végtelen gyűlöletét.

 

A védelmező

Mike Hauser seriff körzetében brutális gyilkosság áldozataira bukkannak: a fiatal nőt és kisfiát elevenen megnyúzták. A tetthelyen egyetlen nyomot sem találnak, semmi sem utal az elkövetőre, és még csak sejteni sem lehet az indítékait. A seriff tudja, hogy a szörnyű bűncselekmény felderítése meghaladja az erejét. Olyan segítőre van szüksége, aki korábban már sikeresen elbánt hasonló szörnyetegekkel.

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SÓGORNŐK

Szerző: Joanna Trollope

Kossuth Kiadó, 2012

 

Ha az egész életedet a gyermekeidnek szenteled, mi történik veled, ha felnőnek?

A Brinkley család nyüzsgő életének középpontjában az erős akaratú édesanya, Rachel állt. Rachel akkor sem tudja elengedni fiait, amikor azok saját lábukra állnak és családot alapítanak. A három fiú közül Edward és Ralph már nős, amikor Luke összeházasodik Charlotte-tal. Az ő érkezése a családba nyílttá teszi a felszín alatt húzódó konfliktusokat, és a kezdetben szinte tökéletesnek tetsző idill szertefoszlik. A regény szereplőit nagyon is emberi gyarlóságok jellemzik, nem csoda hát, hogy az egymáshoz való viszonyaikat valójában jól-rosszul leplezett, vagy éppen leplezetlen kín és sértettség terheli. Hamarosan mindannyiuk előtt világossá válik, hogy ha nem képesek megváltozni és önmaguk szerepét újraértelmezni, menthetetlenül elveszítik egymást...

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MENTŐCSÓNAK

Amikor a túlélés a tét.

és nem csak az óceán közepén...

Szerző: Charlotte Rogan

Kossuth Kiadó, 2012

 

Az életem múlt a tárgyaláson. Huszonkét éves voltam, tíz hét házasság után immár hat hete özvegy… Az Alekszandra cárnő óceánjáró hajó 14-es számú mentőcsónakjának huszonegy napig tartó hányattatá sairól Grace Winter naplója tudósít, melyet védőügyvédei kérésére írt. A hajótöröttek közül három nőt megmentésük után bíróság elé állítottak, mert a mentő csónakban töltött 14. napon megölték a csónakot addig irányító tengerészt, Mr. Hardie-t. Charlotte Rogan első könyve letehetetlen. Egy hajótörés túlélőinek sorsán keresztül kérdések sorát veti fel: ki maradhat életben és miért pont ő, hogyan foszlik a civilizáció az emberről a létért való küzdelemben, mi a bűn, és ki a bűnös?

 

„Olvasóként megütöttük a főnyereményt!” – Westport Magazine

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
LEGENDÁS KOMÉDIÁSOK

Szerző: Kalmár Tibor

Kossuth Kiadó, 2012  

 

Kalmár Tibor legújabb könyvében a hajdanvolt komédiások élettörténetét, vidám, szórakoztató és érdekes sztorijait olvashatjuk. A kötetben többek között a humor olyan nagyágyúi szerepelnek, mint Alfonzó, Hofi Géza, Kabos Gyula, Kazal László, Kiss Manyi és Salamon Béla.

A szerző azokról a komédiásokról ír, akiket személyesen ismert és akikkel együtt dolgozott. Miközben az egykori pályatársak visszaemlékezéseit olvassuk, megismerhetjük a legendává vált nevettetők kulisszák mögötti énjét és híres tréfáikon ismét jót szórakozhatunk.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KNER IZIDOR AGYAFÚRT ALAKJAI

Reprint kiadvány

Kossuth Kiadó, 2010

 

A Gyomai Kner Nyomdával közös kiadásban megjelenő reprint kiadványunk az 1914-ben Gyomán, Kner Izidor által kiadott könyv hasonmása. Vicces történetek, tréfák, anekdoták, eredeti rajzokkal, melyek egy letűnt kort idéznek.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KNER IZIDOR AFORIZMÁI

Reprint kiadvány

Vadász Miklós rajzaival

Kossuth Kiadó, 2010

 

A Gyomai Kner Nyomdával közös kiadásban megjelenő reprint kiadványunk az 1917-ben Gyomán, Kner Izidor által kiadott könyv hasonmása.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ISTEN HARAGJA

Ha az al-Kaida megszerzi az atomfegyvert...

Szerző: J. R. dos Santos

Kossuth Kiadó, 2012

 

 „Santos ezzel a regényével visszavonhatatlanul elnyerte a Bestsellerek Királya címet!”(Expresso)

 

Teherautó gördül be késő éjszaka egy oroszországi nukleáris létesítmény területére. Az őröket meggyilkolják. A betörők két doboz erősen dúsított uránnal távoznak. Megkezdődik az emberiség legújabb rémálma...

A világhírű kriptoanalitikus, Tomás Noronha az Azori-szigeteken nyaral, amikor megkeresi Frank Bellamy, a CIA Tudományos és Technológiai Igazgatóságának vezetője. Bellamy tisztában van Tomás képességeivel, és tudomása van arról is, hogy a portugál alaposan ismeri az iszlámot, így aztán meggyőződése, hogy ő az az ember, aki megfejtheti azt a kódolt üzenetet, amelyet a CIA az interneten fogott el…

 

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
IDEGEN ARCOCSKA

Minden anya rémálma

Szerző: Sophie Hannah

Kossuth Kiadó, 2012

 

„A pszichológiai thriller kifejezést erre a szívszorító regényre találták ki...”

(Bradford Telegraph)

 

Sophie Hannah már első könyvével hihetetlen sikert aratott Angliában, azóta olvasók milliói várják világszerte a két nyomozó, Simon Waterhouse és Charlie Zailer újabb kalandjait.

A gazdag angol számítógépes játékfejlesztő felesége, Alice Fancourt, miután férjére hagyja kéthetes kisbabáját, rádöbben, hogy távollétében a gyermekét kicserélték. A bölcsőben egy idegen gyermek alszik. Waterhouse nyomozót elbűvöli a megtört anya kecses szépsége, és felettesei rosszallásától kísérve veti bele magát az ügybe egészen addig, míg Alice és a csecsemő is eltűnik. Vajon ők is arra a sorsra jutottak, mint David Fancourt első felesége, Laura? Megölték őket?

A lélektani krimibe szerelmi és féltékenységi szálak is szövődnek, ez teszi hallatlanul izgalmassá a könyvet.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
FÜST ÉS CSONT LEÁNYA

Szerző: Laini Taylor

Kossuth Kiadó, 2012

 

„Egyszer volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szeretett. Nem lett jó vége.”

 

Így kezdődik a 17 éves Karou története. A valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
EZÜST LÓTUSZ

Szerző: Thomas Steinbeck

Kossuth Kiadó, 2013

 

Az Ezüst Lótusz elbűvölő történet szerelemről, utazásról, kalandokról.

 

Hammond hajóskapitány távol-keleti útja során beleszeret egy gazdag kínai kereskedő lányába. A lány, Ezüst Lótusz amellett, hogy csodaszép, kitűnő tehetséget mutat mindenhez, akármibe is fog; legyen az idegen nyelvek tanulása, matematika, orvostudomány, hajózás vagy bármi más. A fiatalok között eltérő kultúrájuk, neveltetésük és szokásaik ellenére mindent elsöprő szerelem születik.

 

A megindító történet a Kelet egzotikumáról, a rohamosan iparosodó Nyugat kapitalista fejlődéséről, valamint e két világ egymásra gyakorolt hatásáról mesél.

 

„Csodálatosan megírt történelmi regény, a népmesék józanságával és kedvességével.” (T. C. Boyle)

 

„A Nobel-díjas John Steinbeck legidősebb fia izgalmas romantikus történelmi regényt írt… Hiteles történelmi keret, látványos leírások, erőteljes szereplők és igazi érzelmi mélység jellemzi az Ezüst Lótuszt.” (Publishers Weekly)

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
BÁNTÓ TÁVOLSÁG

Szerző: Sophie Hannah

Kossuth Kiadó, 2012

 

Három évvel korábban rettenetes dolog történt Naomi Jenkinsszel – olyan szörnyűség, hogy senkinek nem merte elmondani. Naomi most újabb titkot rejteget – a boldogtalan házasságban élő Robert Haworth a szeretője. Mikor Robert eltűnik, Naomi tudja, hogy valami baja történt, de a rendőrség nem hisz neki. Robert felesége pedig állítja, hogy férje nem tűnt el. A kétségbeesett Naomi úgy dönt, ha nem tudja meggyőzni a rendőrséget, hogy Robert veszélyben van, meggyőzi őket arról, hogy szeretője másokat sodor veszélybe. Ehhez nem kell mást tennie, mint saját tragikus múltjába leásni…

 

Sophie Hannah az Idegen arcocskával robbant be a thrillerpiacra. Új könyve a műfaj újabb rendkívül hátborzongató darabja. Ragyogó cselekményvezetés, zseniális fordulatok. – Guardian

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ ISTENI FORMULA

Einstein utolsó üzenete

Szerző: J. R. dos Santos

Kossuth Kiadó, 2010

 

Az Egyiptomi Múzeum lépcsőjén, Kairó kellős közepén, Tomás Noronhát megszólítja egy vadidegen nő. A neve Ariana Pakravan, iráni, és nála van egy régi, kiadatlan kézirat másolata. Ezen egy furcsa cím és egy rejtélyes vers áll. A váratlan találkozás hihetetlen kalandokba sodorja Tomást, amelyek során belekeveredik az iráni nukleáris válságba és Albert Einstein legfontosabb, ám befejezetlen tudományos felfedezésébe, amely minden idők legnagyobb rejtélyéhez vezet.

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A NAGY NEVETTETŐK

Sztorik a pesti éjszakából

Szerző: Kalmár Tibor

Kossuth Kiadó, 2010

 

Ez a könyv olyan anekdotagyűjtemény, amely úgy jött létre, hogy a szerző vagy kollégái olyan helyeken voltak jelen, ahol a humor klasszikusainak történetei elhangzottak. Nevezetesen Karinthy Frigyes Hadik kávéházi törzsasztalánál vagy éppen Molnár Ferenc Fészek klubbeli társaságában. Rajtuk kívül színházi társalgókban és szerkesztőségekben elbeszélt sztorijait örökítette meg - többek között - Nagy Endrétől, Gádor Bélától, Kellér Dezsőtől, Nóti Károlytól, Vadnay Lászlótól, Rejtő Jenőtől, Tabi Lászlótól vagy Árkus Józseftől.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A MÁSIK CSALÁD

Szerző: Joanna Trollope

Kossuth Kiadó, 2012

 

Joanna Trollope angol írónő számos sikerkönyv szerzője, Angliában több könyvét megfilmesítették. Az utóbbi években minden könyve szerepelt a bestseller listákon és komoly nemzetközi sikereket ért el. A másik család az írónő első magyar nyelven megjelenő műve.

 

Richie, a híres énekes és zeneszerző halálával minden megváltozott. Chrissie és a lányok magukra maradtak. A másik család létezése pedig minden korábbinál kézzelfoghatóbbá és nyomasztóbbá kezdett válni, és nemcsak azért, mert Richie róluk sem feledkezett el a végrendeletében. Felszínre törtek a régi sérelmek, az elhagyatottság és a cserbenhagyás fájdalmas emlékei, amelyek mind felsorakoztak a pénz és a vagyon körüli kegyetlen hétköznapi viszályban.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A HETEDIK PECSÉT

A világvége elkezdődött

Szerző: J. R. dos Santos

Kossuth Kiadó, 2011

 

Meggyilkolnak egy tudóst az Antarktiszon, és az Interpol kapcsolatba lép Tomás Noronhával, a portugál történésszel, hogy segítsen megfejteni egy több mint ezeréves rejtélyt, egy bibliai titkot, amit a tettes fölírt egy lapra és otthagyott a holttest mellett…

Portugáliától Szibériáig, az Antarktisztól Ausztráliáig röpít minket a magával ragadó regény, hogy bepillantást nyerjünk az emberiség túlélését fenyegető változásokba. A hetedik pecsét napjaink tudományos tényein alapszik, és ezzel szerzője, José Rodrigues dos Santos egy olyan felfedezést tár elénk, amely alapjaiban változtathatja meg a bolygónk és az emberiség jövőjéről alkotott elképzelésünket...

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A HALÁLOS KÍSÉRLET

Relax könyvek sorozat

Szerző: John Locke

Kossuth Kiadó, 2013            

 

Egy milliomos felajánl 100 ezer dollárt. Egy feltétele van: ha elfogadják, akkor meghal egy bűnös. A fiatal pár elfogadja a pénzt. Nem tudják, hogy ezzel a lépéssel egy halálos kísérlet részévé, és a milliomos szemében maguk is bűnözőkké válnak… Ha a következő ember is elteszi a pénzt, abban a pillanatban a milliomos őket végzi ki. A játék addig tart, míg nem akad valaki, aki visszautasítja az ajánlatot.

Donovan Creed volt CIA-ügynök és bérgyilkos végrehajtóként részt vesz a milliomos kegyetlen játszadozásában. Gyilkos munkája közben csak arra vágyik, hogy boldogan éljen szerelmével, Kathleennel és örökbe fogadott lányukkal, Addie-vel. Egy leszámolás azonban váratlan fordulatot hoz: Creed háromévnyi kómába zuhan, s ébredés után új arccal, új személyiséggel kell a régi életét folytatnia…

 

John Locke akciódús krimijét több mint egymillióan olvasták világszerte. Kihagyhatatlan!

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A HALÁL MESTERE

A volt CIA-bérgyilkos nem tud leállni

Relax könyvek sorozat

Kossuth Kiadó, 2012

 

A halál mestere, Donovan Creed, az amerikai terrorelhárítás egykori bérgyilkosa most szabadúszóként dolgozik. Bár hajlik arra, hogy normális életet éljen, gyakran hullahegyeken gázol át: megfelelő összeg fejében lelkifurdalás nélkül hajlandó ártatlan embereket is meggyilkolni. Amikor azonban a maffiózó Joe DeMeo pénzért kivégez egy családot, Creed elhatározza, hogy könyörtelenül elbánik DeMeóval. A maffiózó valóságos erődítményben lakik, Creed azonban terrorelhárítási kapcsolatai és gazdag megbízója, Viktor segítségével indul a maffiavezér elleni harcba…

A könnyű nőket és a sok pénzt ked velő volt CIA-ügynök történetei olvasók millióit ejtették rabul világszerte. Izgalmas, fordulatos és humoros krimi – tökéletes kikapcsolódás!

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A 632-ES KÓDEX

2017-es változatlan utánnyomás

Szerző: J. R. dos Santos

Kossuth Kiadó, 2017

 

José Rodrigues dos Santos legújabb könyvében Tomas Noronha történész és kriptoanalitikus, a régi nyelvek szakértője azt a megbízást kapja, hogy fejtsen meg egy rejtélyes üzenetet. A benne rejlő titok a felfedezések korának legféltettebb titkához vezeti el a portugál történészt: Kolumbusz Kristóf valódi kilétéhez és küldetéséhez. A regény eredeti történelmi dokumentumokon alapszik, és döbbenetes időutazásra invitálja az olvasót, amely tele van kalandokkal, rejtélyekkel és legendákkal, leleplezett titkokkal és titokzatos jelekkel, csalóka látszatokkal és elhallgatott tényekkel: igazi tükörjáték ez, amelyben az illúzió elfedi a valóságot, hogy eltakarja az igazságot.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JÁTSZD ÚJRA, DIANE

Szerző: Diane Keaton

Kossuth Kiadó, 2012

 

Igen, járt Woody Allennel, Warren Beattyvel és Al Pacinóval, és igen, szerepelt a Keresztapában, az Annie Hallban és a Minden kezdet nehéz című filmekben. Ez a könyv azonban nem csak erről szól, jóval több annál, mint amikor egy híresség „kitálal”. A Játszd újra, Diane elgondolkodtató és néha szívszorító beszámoló családról és barátságokról, és óda Keaton bonyolult lelkű anyjáról, aki maga is a hírnévről álmodott. Ha önök Keaton-rajongók, e visszaemlékezés elolvasása után még inkább fogják őt imádni. De azok számára is izgalmas ez a mélyen átérzett, szellemes és emlékezetes írás, akik nem hallottak a neves színésznőről.

Neal Thompson

 

Ez a könyv ugyanolyan szerény és mulatságos, mint Diane Keaton a szerepeiben. egyszersmind mély drámai íve is van: egy fiatal magára talál, majd egy anyját imádó lányból anya lesz.

Vogue

 

Olyasvalaki memoárja ez, aki egyik napról a másikra vált filmcsillaggá. El se igen hitte, pedig így történt.

Los Angeles Times

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AKI A KORÁT MEGELŐZTE

Aschner Lipót élete

Szerző: Rojkó Annamária

Kossuth Kiadó, 2011

           

Aschner Lipót 1892-től 1952-ig, hatvan éven keresztül dolgozott a budapesti Egyesült Izzóban és - mai kifejezéssel élve - a "topmenedzserek" különleges képességével rendelkezett. Karrierjét alulról kezdte, és végigjárva a ranglétrát, az egykori kistisztviselőből 1921-re a gyár vezérigazgatója lett. Az 1930-as években a gyáripar "fenegyerekeként" emlegették, aki gondolkodásban és kreativitásban messze megelőzte tárgyalópartnereit. A kulturális és sportéletet, valamint a szociális ellátást érintő egyedülálló beruházásaival, mecénási tevékenységével nem csupán a gyárban dolgozó több ezer munkás és tisztviselő, hanem Újpest és Magyarország számára is jelentős értéket teremtett.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A PROVOKÁTOR

Így lettem botrányhős

Szerző: Michael Moore

Kossuth Kiadó, 2012 

 

 „Ez a könyv életem korai időszakában történt eseményeken alapuló novellákat tartalmaz. A nevek és körülmények közül sokakat megváltoztattam, hogy védjem az ártatlanokat, olykor pedig a bűnösöket. Azt mondják, különös, faramuci egy vidámpark tud lenni az emlékezet, tele hullámvasutakkal és varázstükrökkel, rémisztő furcsaságokkal és jóindulatú gumiemberekkel. Ez az első novelláskötetem. Addig akartam papírra vetni a benne lévő történeteket, amíg még létezik papír és léteznek könyvesboltok meg könyvtárak.” (Michael Moore) Michael Moore többek közt az Oscar-díjas Kóla, puska, sültkrumpli című dokumentumfilm rendezője és számos sikerkönyv szerzője, az Egyesült Államok nemhivatalos koszorús provokátora ismét visszatért, ezúttal teljesen új szerepben, önmaga meta-Forrest Gumpjaként.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZIGET - 20 év HÉV 1993-2012

Szerző: Jávorszky Béla Szilárd

Kossuth Kiadó, 2012

 

 „Ez a könyv a huszadik Szigetre ráfordulva az elmúlt tizenkilenc évet igyekszik minél több irányból megragadni, annak legfontosabb eseményeivel, jelenségeivel, vetületeivel. Hogy miként indult el ez a kezdetben bájos történet, miként váltott véresen komollyá, különösen az elmúlt tizenpár évben. Hogy hol a helye az időközben öt napra rövidült, de a nulladik és mínusz egyedik nappal mégis újra „egy hét együttlétnek” a külföldi és hazai fesztiváltörténelemben, és hol napjaink Európájában. Hogy lehet-e még időben és térben bôvülni, az Adriától Szentpétervárig terjeszkedni. Hogy milyen technikai, infrastrukturális és egészségügyi hátteret igényel; mit lát a biztonsági főnök, az ifjúságkutató, a nagyker vezetője, a kommunikációs és a szolgáltatásfejlesztő részleg szeme. Hogy milyen sztárok, sztorik, szteroidok kötődnek hozzá; meddig jöttek a személyes kedvencek és mikortól indult be a szavazógép. Hogy miként hullámzott a Sziget és a politika kapcsolata; miként épült ki a Sziget portfólió, milyen rendezvények és médiumok voltak, vannak és lehetnek körülötte.

Mindenkinek megvan a maga Sziget-képe. Az enyémet ebbe a kötetbe préseltem bele.”

Jávorszky Béla Szilárd

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
PACSIRTA A SZÍVBEN

Éposz

Szerző: Juhász Ferenc

Kossuth Kiadó, 2008

 

A költészet nem más, mint cselekvés a remény, a gyász, a szerelem szolgálatában. Érintése a tárgyaknak és a lángoknak… A költészet világegyetem a költő-lét egészében. A költőnek írnia kell, amíg él. És a költő ír. Juhász Ferenc verseinek legújabb kötete igazi ritkaság. Nemcsak nyomtatásban, hanem kézírásban is olvashatjuk a költeményeket, amelyek már a huszonegyedik században születtek.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
KLASSZIKUS MAGYAR LÍRA SOROZAT 1-20. kötet

Kossuth Kiadó, 2013

 

A sorozat kötetei:

1. kötet - Tóth Árpád

2. kötet - Kosztolányi Dezső

3. kötet - Arany János I.

4. kötet - Arany János II.

5. kötet - Vörösmarty Mihály

6. kötet - Ady Endre I.

7. kötet - Ady Endre II.

8. kötet - Versek a 16-17. századból

9. kötet - Szabó Lőrinc

10. kötet - Petőfi Sándor I.

11. kötet - Petőfi Sándor II.

12. kötet - Versek a 18-19. századból

13. kötet - Juhász Gyula

14. kötet - Csokonai Vitéz Mihály, Fazekas Mihály

15. kötet - József Attila I.

16. kötet - József Attila II.

17. kötet - Versek a 19. századból

18. kötet - Vajda János

19. kötet - Versek a 20. sz. első feléből

20. kötet - Babits Mihály

 
26 000 Ft
Akció: 22 100 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÉLET-RAJZ

Szerző: Finta József

Kossuth Kiadó, 2010

 

A neves építész ragyogó útirajzait, építészeti rajzait, karikatúráit és verseit tartalmazza az album.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A PEGAZUS ISTÁLLÓI

Szerző: Juhász Ferenc

Kossuth Kiadó, 2012

 

Juhász Ferenc új kötete 24 új verset tartalmaz, melyekben a türelem, a hűség és szerelem erejével felvértezve mutatja be saját szemével, sokszorosan összetett és mindent egyszerűen átvilágító nyelvével az utazás, a gyökerek, a származás és a család, a gyermekkor, a barátok, a halál és a hit elemi erejét, meghatározó szerepét életében.

Bejárta és megismerte a világot, s nem tagadta meg, ahonnan indult.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A GYERMEKKOR CSONTVÁZA

Új versek 2006-2010

Szerző: Juhász Ferenc

Kossuth Kiadó, 2010

 

A költő legújabb kötetében visszautazik az időben, sajátos, összetéveszthetetlen nyelvezetén idézi fel a gyermekkor emlékeit és a bennük rejtőzködő titkokat.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
TITKOS KÓDOK

szimbólumok | titkos nyelvek | rejtjelek

Szerző: Paul Lunde

Kossuth Kiadó, 2010    

 

A Titkos kódok izgalmas és szórakoztató nyomozásra hív – megkísérli feltárni az információk kódolásának történetét és rejtelmeit, felmutatva mindazokat az érdekes megoldásokat, amelyek révén a rejtett üzeneteket az emberiség fejlődésének szolgálatába állította, illetve legsötétebb szándékai leplezésére használta. A kötet áttekintést ad a nemzetközi kódokról, a kódok és rejtjelek természetéről, kialakulásuk okairól, a kódfejtés technikáiról. Több mint 500 fotó és illusztráció szemlélteti a rejtjelek és kódok típusait, és mélyreható elemzések tárják fel a kódolt üzenetek alkalmazásának formáit.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TÉRKÉPTUDOMÁNY

Szerző: Papp-Váry Árpád

Kossuth Kiadó, 2007

 

Papp-Váry Árpád, a Magyar Földrajzi Társaság elnöke érdekfeszítő kalandozásra hívja olvasóit a térképek világába. Leírja a térképészet történetét a természeti népek pálcikatérképeitől napjaink korszerű űrtérképészetéig. Megismerhetjük az ókori ábrázolásokat, az első világtérképeket, mint például Piri Reis Dél-Amerika-térképét, a XVI–XVII. századi magyarországi térképeket, valamint a napjainkban használatos térképek elkészítésének technikáját, a tervrajztól a megvalósult térképig.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZAKADOZÓ MÍTOSZOK

Szerző: Börcsök Mária

Kossuth Kiadó, 2012

 

Megrázó, felkavaró tények. Ki gondolná, hogy a magyar líra géniuszai, a magyar irodalom fejedelmei milyen gyarló cselekedetekre vetemedtek? A férfi és nő, a nő és férfi örök párviadalában miként sározódtak be erkölcsileg, emberileg, miként alázták meg múzsáikat az elemi ösztönök által vezérelve? Többnyire csak használták, de nem szerelemmel szerették a nőt. De, a múzsák sem voltak – tisztelet a kivételnek – angyalok, sokkal inkább számító, törtető, a céljaik elérése érdekében bármire képes rafinált asszonyok. Jó ezt tudni, vagy sem – örök kérdés.

Az viszont tény: „A széplelkek nemcsak a költőt féltik a leleplezéstől, hanem a leleplezett költőtől is féltik az ifjúság erkölcseit. De az igazság elhallgatásával nem lehet erkölcsöt védeni. Az igazság ugyanis mindig kiderül. Nem az a cinikus, aki illúziót rombol, hanem aki illúziót kelt, mert az nem hisz abban, hogy ferdítések, hazugságok nélkül is létezhet igazi emberi nagyság.”

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
PALOTÁK

Szerző: Janice Anderson

Kossuth Kiadó, 2009     

 

A paloták – császárok, királyok, fejedelmek, hercegek, szultánok és sahok otthonai – nem csupán fényűzően díszített „nagy házak”. Nevezetes épületek, amelyek egyúttal a törvények és a rend megszületésének színhelyei, az igazságszolgáltatás és a kultúra pártfogásának színterei. A könyvben szereplő paloták látogathatók és lefényképezhetők. Valamennyien alkalmasak rá, hogy képet kaphassunk arról, milyen lehetett az életük azoknak, akik ezekben az épületekben éltek, és hogy túl nagy szellemi erőfeszítés nélkül visszarepítsenek bennünket a messze múltba.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MITOLÓGIA

Mítoszok, mondák és legendák

Kossuth Kiadó, 2009

 

A gazdagon illusztrált különleges kötet bemutatja a klasszikus görög és római, a kelta, a germán és ír mitológiát, az Artúr-mondakört, az egyiptomi és afrikai hitvilágot, a közel- és távol-keleti isteneket, az amerikai indiánok, az ausztrál és polinéz őslakosok természetfelfogását és ősi hiedelmeit.

 
13 900 Ft
Akció: 11 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR NÉPI HANGSZEREK

Szerző: Mandel Róbert

Kossuth Kiadó, 2008

 

Mandel Róbert Magyar népi hangszerek című kötetének legfőbb célja, hogy – a zeneszerszámok szakszerű leírása és a népi hangszereinket jellemzően említő magyar irodalmi részletek idézése mellett – tökéletes minőségű tárgyfotókkal, valamint eredeti minőségükben megtartott korabeli fotográfiákkal nemcsak a szűkebben vett szakmai és népzenei köröknek, hanem a zenekedvelőknek és a magyar zenetörténet iránt elkötelezett olvasóknak is bemutathassa, sőt megcsillogtathassa az Európában is páratlan magyarországi instrumentáriumot.

 
6 500 Ft
Akció: 5 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MÁTYÁS-GRADUALE

Kossuth Kiadó, 2007

 

Mátyás király könyvtárának legdíszesebb kötete a feltehetően az 1480-as években készült, Mátyás-Graduale néven ismert énekeskönyv. Míg a többi corvinát csak a címlapon díszítették, a Gradualét a címlap szépséges miniatúrája mellett 46, bibliai jelenetet ábrázoló nagyméretű és számos kisebb színes iniciáléval látták el. A körülbelül 200 oldalas, nagyméretű, különleges album nemcsak bemutatja a Mátyás-Graduale-ban található összes iniciálét, hanem azokhoz érdekes elemzéseket is nyújt Soltész Zoltánné tanulmánya. Hapák József szép felvételei révén most végre megismerhető lesz ez a ritkán látott, csodálatos corvina. A kötethez ajándékként mellékeljük az énekeskönyv alapján Pannonhalmán készült unikális hangfelvételt audió cd-n.

 
14 900 Ft
Akció: 11 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LEVÉLBEN ÉRTESÍTSEN ENGEM!

Kortársak Széchenyi Ferenc könyvtáralapításáról

Szerzők: Deák Eszter, Zvara Edina

Kossuth Kiadó, 2012

 

„…amit a mi hatalmas Corvinusunk elkezdett, majd a sors kegyetlensége folytán tőlünk elraboltak, három évszázad múltán, szintén a tudományok és a haza szeretetében égvén, véghezviszed, és így a soha eléggé meg nem siratható Corvin-Bibliotékát, amennyire az idők méltatlansága engedi, minékünk, a TE nemzetednek, visszaadod.”

(Prónay Sándor)

 

„Csak egy ollyan Nagy Léleknek juthatott eszébe Nemzete és Hazája köz hasznára egy tökélletes Magyar Könyves Házat szerkesztetni öszve, és azt ingyenn és közélésre kinyitni; mint Excellentiádé”

(Aranka György)

 

„Ha édes Hazánkra tekintek; nagy költségü Könyv-házadban olly ajándékot nyújtottál annak, melly előttem Királyi Kintsnél is többet nyom.”

(Baróti Szabó Dávid)

 
6 490 Ft
Akció: 5 515 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LEGENDÁS FÖLDEK ATLASZA

Szerző: Judyth A. McLeod

Kossuth Kiadó, 2011

 

A Legendás földek atlasza múltunknak azt az időszakát tárja elénk, amikor még volt helye csodáknak a világban. Bemutatja, milyennek vélték és hogyan ábrázolták földünket a nem is oly régen élt felmenőink. Kitalált tájak ezek a legkülönösebb lakókkal, olyan világ, melyet Kolumbusz és más híres felfedezők megszállottan kerestek és néha meg is találtak. A kötetet számos korabeli térkép illusztrálja: felfedezhetjük különös pontatlanságaikat, és megcsodálhatjuk az ismert világ rajzába illesztett képzelt tájaikat.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.