Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kossuth Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >J-L >Kossuth Kiadó

Sorrend:

AZ ÜVEGHEGYEN TÚL - hangoskönyv - Elfogyott

A Katáng együttes előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó

 

A Katáng együttes a magyar és a kelta népzene, valamint a klasszikus zene forrásaiból merítve a mesék birodalmát idéző világot varázsol a gyermekek elé. Első lemezükön többek között Gazdag Erzsi, Horgas Béla és Kányádi Sándor megzenésített versei csendülnek fel.

 
2 490 Ft
BEFOGAD ÉS KITASZÍT A VILÁG - hangoskönyv - Elfogyott

François Villon versei és balladái

Huzella Péter és Mácsai Pál előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2009

 

A különleges produkció hosszú évek színpadi sikersorozata után végre hanglemezen is hallható: Villon énekelt és szavalt versei a középkori Franciaország csillogó udvari lovagvilágának ellenpólusát, a köznapi szegénység arcát vetítik elénk.

 

„Goromba humora, nyers szókimondása éppoly hatásos, mint pontos, olykor rikítóan színezett képei, könnyen bomló, változó tempójú mondatai, szertelen kedélyhullámzásait összefogó arányérzéke. Szeretjük vadságát és gyöngédségét, átkozódásait és áhitatát, mert minden mozdulatának fedezete van. Csakugyan úgy van, ahogy mondják ő a középkor első nagy személyes hangú költője.”

(Lator László)

 
1 990 Ft
KEZICSÓKOLOM - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Efrájim Kishon

Vallai Péter előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2009

 

Efrájim Kishon harminchét nyelvre lefordított könyvei negyvenmillió példányban keltek el. Történetei játszódhatnak bárhol, vitathatatlan, a sajátos pesti humor hagyományait folytatja. Írásaiban ott villódzik az az elegáns könnyedség, az a gonoszkodó, de sohasem gonosz csúfondárosság, amely a pestinek nevezett zsidó humor sajátja.

 
2 990 Ft
RÍMHÁNYÓ - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Romhányi József

Geszti Péter előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2004

 

"Geszti Péter szöveg-löveg

Hangja szól, s tán közém lövet

Pegazusáról mord közeg.

Hogy lettem Romhányi utód?

Nos: néhány rém henye etűd

Kapott szárnyra egykor, s betűt

Betű úgy követett immár,

Hogy elszabadult pár rímpár..."

(Geszti Péter)

 
2 990 Ft
KÉPTELEN TERMÉSZETRAJZ - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Nagy Lajos

Mácsai Pál előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2011

 

Válogatásunk Nagy Lajos (1883-1954) karcolatainak legjavát tartalmazza. Az első korong állatportréi a kígyótól a fecskéig 19 lényt „mutatnak be” a humorra szomjazó városlakóknak. A második korong karcolataiban korának vérbeli szatírikusa tűzi vitriollal töltött tolla hegyére a két világháború közötti Magyarország néha buta, néha szomorú, néha egyszerűen csak furcsa jelenségeit.

 
2 990 Ft
MAGYAR SZÉPÍRÓK – 5 hangoskönyv - Elfogyott

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó

 

A kiadvány az alábbi 5 hangoskönyvet tartalmazza:

 

Grecsó Krisztián: Pletykaanyu

Szabó Magda: Ókút

Karinthy Frigyes: Hölgyeim és Uraim!

Örkény István: Egypercesek

Nagy Lajos: Képtelen természetrajz

 
15 760 Ft
LEONARDO DA VINCI MESÉI - hangoskönyv - Elfogyott

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2010

 

A reneszánsz polihisztora a létezés legmélyebb kérdéseihez kalauzol el bennünket. Ezek a rövid mesék alapvető, soha el nem évülő igazságokat közvetítenek. A belőlük áradó bölcsesség Aesopus és La Fontaine meséivel emeli ôket egy sorba. Noha mintegy ötszáz éve íródtak, korunk társadalmában is aktuálisnak érezzük őket. A magyar átiratot Szálinger Balázs József Attila díjas költő igényes műfordításában élvezheti a kedves hallgató.

 
990 Ft
TENGERNYI FŐPINCÉR - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Gerald Durrell

Szacsvay László előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2014

 

A szerző második dél-amerikai gyűjtőútján, a 60-as évek elején Argentínában kalandozott, s szokás szerint érdekesnél érdekesebb állatokra bukkant. Ezúttal, többek között, pingvinek, sörényes fókák és óriásfókák körében szerzett élményeit osztja meg velünk. És ezúttal is megörvendeztet minket rendíthetetlen emberségével, páratlan mesélőkészségével és kiapadhatatlan humorával.

 
2 990 Ft
AZ ELVESZETT CIRKÁLÓ - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Rejtő Jenő

Rudolf Péter előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2005

 

Piszkos Fred színrelép és ezt a Brit Királyi Haditengerészet tisztességben megőszült admirálisai még sokáig emlegetik. Hogy hogyan bonyolódnak az események egyre tovább, azt mindenki megtudhatja Rudolf Péter szórakoztató előadásából.

 
2 990 Ft
AZ ELLOPOTT FUTÁR - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Rejtő Jenő

Kovács Patrícia előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2009

 

A Marseille-i kikötőnegyed kérges kezű és szívű lakói közé egy napon magányos kamaszlány érkezik. Prücsök bebörtönzött édesapja perének újrafelvételét szeretné elérni Marseille és Észak-Afrika teljhatalmú uránál, Mervin kormánybiztosnál. Babette anyó, Ész Lajos, Kirúg Hümér, Rita Kamélia és társaik pártfogásával a ,,nemzetközi kémnő" tornádóként forgatja fel a gyarmati felsővezetés jónéhány tagjának életét – egészen a boldog végkifejletig.

 

,,A százados visszaült. Szemben vele a világossárga táska, francia címerrel, és fogóján kis bőrkeretben ott fityegett a névjegye. Egy furcsa, nyávogó hang szólalt meg ekkor: – Eló boy! – Marlene Dietrich állt az ajtóban. Prücsök kivitelében természetesen. – Eló boy! – kezdte újra. – Szép idő van!"

 
2 990 Ft
A SZŐKE CIKLON - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Rejtő Jenő

Kovács Patrícia előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2010

 

Jim Hogan, az életfogytiglanra ítélt dartmoori fegyenc végrendeletében egymillió font sterling értékű, dió nagyságú gyémántot hagyományoz Miss Emily Westonra, az ifjú londoni bölcsészhallgatóra, aki egyetlen látogatója volt börtönévei során. Emilynek „csupán” meg kell a találnia a tizenöt évvel korábban készült kerámia Buddha-szobrocskát, amelyben a gyémánt rejtőzik. Nem lesz nehéz, alig pár darab készült belőle, és mind itt van valahol a Földön. A végrendelet tartalmát azonban mások is megismerték…

 
2 990 Ft
EGY BOLOND SZÁZ BAJT CSINÁL - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Rejtő Jenő

Reviczky Gábor előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2011

 

Lord Felix Hostings, Daughter Hill grófságának örököse nem a családi hagyományoknak megfelelően választ feleséget, ezért elmegyógyintézetbe záratják a középkorból itt felejtett rokonai. Valaki elrabolja a gazdag betegek ingóságait, s a betöréssel hősünket gyanúsítják. A (beutalt) felmentősereg szépséges menyasszonya, valamint egy alkoholista rendőrfelügyelő és egy néptanítónak álcázott Pinkerton-detektív személyében érkezik. A körmönfont bűntény kibogozása – a szó szerint őrült alakok között – számtalan váratlan fordulatot rejteget...

 
2 990 Ft
TÚL A MASZAT-HEGYEN - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Varró Dániel

Mácsai Pál előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2004

 

"Fürödni hát, vagy nem fürödni? Az itt a kérdés gyerekek. Nagyobb kérdés ez, mint a többi, Ez ad mesémnek keretet."

 
2 990 Ft
MAJA, A MÉHECSKE - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Waldemar Bonsels

Pogány Judit előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2009

 

A kíváncsi Maja már élete első repülésén elkóborol társaitól. Egyedül kénytelen megismerkedni a nagyvilággal, megtapasztalni, hogy nem csak barátok, de ellenségek is élnek benne. Miközben a kis méhecskéért izgulunk, megérthetjük, milyennek látszik a természet egy hozzá hasonló apróság szemszögéből. A Maja, a méhecske igazi családi élmény. Egy mese, melynek bölcsessége a felnőttek számára is tanulságos.

 
1 990 Ft
SHAKESPEARE-MESÉK - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Charles és Mary Lamb

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2010

 

„Az ifjúság figyelmét – még mielőtt megérik arra, hogy magukkal Shakespeare műveivel ismerkedjék meg – e ráváró nagy örökségre felhívni, képzeletét a mesés kincs felé irányítani, ez volt a Lamb testvérek elsődleges célja a világhírű művek nyomán készült meséik megírásával. Méltán mondható, ez sikerült is, mert mintegy másfél évszázada ezek a mesék vezetik be az ifjúságot Shakespeare művészetébe. Noha a Shakespeare-mesék az ifjúságnak készült, mégis >>felnőtt-könyv<< lett belőle: az angol irodalom klasszikus művei között foglal helyet."

 

Vas István

 
2 990 Ft
LÉGHAJÓVAL A VILÁG KÖRÜL - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Gerald Durrell

Pokorny Lia előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2011

 

Emmának és ikeröccseinek az a szerencséjük, hogy Gerry nagybácsikájuk kísértetiesen hasonlít Gerald Durrellre. Elég az hozzá, hogy Gerry bácsi a kertjükben landol Belladonna nevű léghajójával, és magával viszi a három gyereket, hogy felkutassák Gerry bátyját, aki két éve indult el afrikai tanulmányútra, de azóta nem adott hírt magáról. A keresésből aztán világ körüli utazás lesz. Gerald Durrell, a biológus szépíró rengeteg érdekes tudnivalót lop az izgalmas és humoros történetbe. Akad egyáltalán gyerek, aki az ismeretszerzésnek ne ezt a Durrell-módszerét választaná?

 
2 990 Ft
  KÖKÖJSZI ÉS BOBOJSZA ÚJABB KALANDOZÁSAI - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Török Sándor

Csankó Zoltán előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2012

 

Az első részben megismert két édes-kedves törpe, a vékony hangú Kököjszi és a vastag hangú Bobojsza ezúttal Pannit, Andris kishúgát repíti a Szent Kristóf nevű papírhajón csodás kalandok felé. A kis törpék segítségével ellátogathatunk az állatkertbe és a mennyei mosodába, megismerhetjük Csúfvirágot és a Nevetlen Rongybabát. A testvérekkel és kis állatpajtásaikkal – Pisz-Pisszel, a cicával és Tyühával, a kutyussal – sok mulatságos dolog történik.

 
2 990 Ft
TÜNDÉRES MESÉK - hangoskönyv - Elfogyott

Pogány Judit előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2012

 

Tartalom:

1. Csúnyácska, a tündér

2. Az ecetesüveg lakója

3. A fogtündér

4. A süsü-tündérek

5. Árgyílus és Tündér Ilona

6. Melisande

7. Az igazságtevő tündér

 
1 990 Ft
JEROMOS A BARÁTOM - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Csányi Vilmos

A szerző előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2007

 

„A kutyát az ember kiragadta az állatvilágból, itt-ott igazított rajta, és most megdöbbenve észleli, hogy egyben s másban rá hasonlít.

Az sem új felfedezés, hogy a kutya az ember legjobb barátja.

Őszintén meg kell vallanom, hogy én Jeromost emberszámba veszem.

Hallatlanul fejlett szociális megértése, gazdag érzelmi kapcsolatai, kommunikációs képessége alapján bennem azt a jól megfontolt elképzelést alakította ki, hogy nem egy állattal, hanem valakivel állok szemben.

 
1 990 Ft
SZIDDHÁRTA - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Hermann Hesse

Máté Gábor előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2007

 

A tudás átadható, a bölcsesség azonban nem. A bölcsességet lehet megtalálni, lehet aszerint élni, a sodrásához igazodni, csodákat tenni általa, de kimondani és megtanítani nem lehet.

 
2 990 Ft
SZÓKRATÉSZ VÉDŐBESZÉDE - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Platón

Haumann Péter előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2009

 

Szókratész (Kr.e.~470–Kr.e.399) a görög filozófia nagy korszakának vezéralakja. A politikától távol tartotta magát, az ifjak s polgártársai erkölcsi nemesítésének szentelte életét. Egy emberöltőn át tanította az athéniakat, amikor Kr.e. 399-ben bevádolták a város elöljáróinál az ifjúság megrontásáért és istentagadásért, fejére halálbüntetést kérve. Maga Szókratész soha nem írt le semmit, gondolatait tanítványai örökítették meg, köztük a legkiválóbb: Platón (Kr.e.427–347).

 
1 990 Ft
BUKFENC MINDENT TUD - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Csányi Vilmos

a szerző előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2009

 

,,Aki figyeli kutyáját – és miért ne tenné, ha már tartja – annak hamar feltűnik, néhány dolog. Például az, hogy a kutyák is állandóan figyelnek, szinte minden érdekli őket, ami a családban vagy a ház körül történik...'' Ebben a hangoskönyvben a családi kutyáról van szó, leendő vagy gyakorló kutyabolondoknak, ahogy csak Csányi Vilmos etológus tud beszélni róla.

 
1 990 Ft
A ZSIDÓ ÉS AZ ÚRISTEN - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Fejtő Ferenc

Havas Judit előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó

 

,,A szerző Isten és a zsidó nép bonyolult kapcsolatának kényes és izgalmas problémáját tárgyalja. A művet olvasva megvilágosodnak előttünk az összefüggések, és Fejtő gazdag intellektuális-kulturális örökségének fényénél az eddiginél árnyaltabban ismerjük meg ezt a kérdést.'' (Jacques Chirac, a francia köztársaság volt elnöke)

 
1 990 Ft
TITKOS JEGYZŐKÖNYV - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Hamvas Béla

Rátóti Zoltán előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2009

 

A Titkos jegyzőkönyv legnagyobb titka, hogy nincs titok.„Ha látni akarsz, mondja egy zenmester, nézz bele. Ha gondolkodni kívánsz felőle, tévedni fogsz.”

 

A könyv talán legszebb esszéjének, a Kései művek melankóliájának is ez minden titka: az öreg, vak királyt, Oidipuszt az istenek Kolonosz szent ligetébe küldik meghalni. De amint az aggastyán belép, felkiált: most már világosan látok! – De hiszen nem is volt soha elrejtve semmi, és minden tőlünk karnyújtásnyira!

 

 
2 990 Ft
A SZERETET MŰVÉSZETE - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Erich Fromm

Krizsó Szilvia előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2010

 

Művészet-e a szeretet, vagy kellemes érzés, amely a vaksors műve, olyasmi, amibe az ember, ha szerencsés, „beleesik”? A könyv az előbbi feltevésen alapul: a szeretés olyan művészet, mely megtanulható, és meg is kell tanulnunk, mert ez az egyedüli lehetőség egyre elidegenedő világunkban arra, hogy az elkülönültséget, a magányt legyőzzük.

 
1 990 Ft
AZ ELVEK CSAPODÁR TERMÉSZETE - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Mérő László

Mácsai Pál előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2013

 

Az ember hajlamos nagy titkokat sejteni ott, ahol egyszerűen csak nagyobb erők működnek, mint amiket uralni tud. Azonnal a nagy titkot keresi, amikor kiemelkedő tehetségekkel találkozik, és akkor is, amikor a tudomány eszközeivel igyekszik mélyebben megérteni a világot.

Pedig: „A nagy titok az, hogy nincs titok”. Ebben a művében Mérő László az elvek, az érzelmek, a hit és a tudomány erejét valamint korlátait járja körül.

 
2 990 Ft
ESZTER HAGYATÉKA - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Márai Sándor

Nagy-Kálózy Eszter előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2005

 

"Behunytam szemem, hőséget éreztem, szédülést. Ez a szédülés pillanatokig tartott. Kezem védekezően nyújtottam ki" most megkérdi - gondoltam -, Istenem, most megkérdi. Mit? Talán, hogy miért történt az egész? Talán, hogy én voltam-e a gyáva? Nem, most felelni kell! "Mélyen lélegeztem, s ránéztem, készen a válaszra."

 
2 990 Ft
SZINDBÁD HAZAMEGY - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Márai Sándor

Mácsai Pál előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2004

 

"KRÚDY GYULA EMLÉKÉNEK Kéhliéknek, a kis Bródynak, a vörösbajszú főpincérnek, az íróknak, s mind a nőknek, zsokéknak, hajósoknak és úriembereknek, akik ismerték őt, s szerették, és gyászolják a világot, mely utánahalt."

 
2 990 Ft
MÓZES EGY, HUSZONKETTŐ - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Szabó Magda

Ónodi Eszter, Dömötör András és Máté Gábor előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2007

 

"A bibliai rész szerint az Úr azt kívánja Ábrahámtól, engedelmessége és tisztelete jeléül áldozza fel neki Izsákot, a fiát. Ábrahám megszakadó szívvel már-már megteszi, de Isten kegyelme elhárítja a gyilkosságot, az apa nem kényszerül rá. Az én regényemben az én Izsákjaim azt érzékeltetik, csak a saját istenükért hajlandók odaadni az életüket, s nem vállalják, hogy családi döntés szabja meg, mi a neve az áldozatkérő istennek, aki-ami eszmének vagy ideológiának is nevezhető."

Szabó Magda

 
2 990 Ft
TILTOTT ÉDEN - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Robert Nestall

Szacsvay László előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2008

 

2085-öt írunk. Az Iszlám és a Nyugat végül összemérte erejét, minek eredményeként az emberiség négyötöde elpusztult. A túlélők embertelen körülmények között tengődnek, és ha kell, élet-halál harcot vívnak egy pohár tiszta vízért. Csak egyetlen helyen van ez másként: a Hawaii-szigeteken. Heidar Grimsson izlandi ügynöknek sikerül átvergődnie a szigeteket védő pajzson, hogy megszerezze a titkot. Milyen teljesen új társadalmat, miféle hihetetlen technikai csodákat talál Grimsson Hawaiiban? Hogyan lel rá a szép, maori Waiatára, és hogyan kap segítséget tőle? Eléri-e célját? Milyen nem várt meglepetés éri, amikor visszatér hazájába? A krimi és a sci-fi határait feszegető izgalmas történet lélegzetelállító csattanóval végződik. Neufeld Róbert magyar származású író 1956 óta él Svédországban. Több könyve jelent meg svéd nyelven, az eredetileg angol nyelven írt Tiltott Éden az első magyarul kiadott műve.

 
990 Ft
ÁLLATFARM - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: George Orwell

Rudolf Péter előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2014

 

"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél."

(George Orwell)

 
2 490 Ft
EGYPERCESEK - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Örkény István

Mácsai Pál előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2003

 

"A mellékelt novellák rövidségük ellenére is teljes értékű írások. Előnyük, hogy az ember időt spórol velük, mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet. Amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha foglaltat jelez) jelentkezik, olvassunk el egy egyperces novellát."

(Örkény István)

 
2 990 Ft
MAGYAR REGÉK ÉS MONDÁK - hangoskönyv - Elfogyott

Szerző: Lengyel Dénes

Kaszás Attila előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2004

 

Lengyel Dénes mondagyűjteménye a teljes középkori magyar történelmet felöleli. Hun-magyar mondák, a honfoglalás, az államalapítás, majd az Árpádok és a Hunyadiak kora, valamint a török idők és a Rákóczi-szabadságharc eseményei elevenednek meg a 33 monda mindegyikében. Az ihletett előadás hűen őrzi a korabeli források nyelvi zamatát, hangulatát.

 
2 990 Ft
A FERTÁLYMESTERSÉG - Elfogyott

Kulturális örökség sorozat

Szerző: Petercsák Tivadar

Kossuth Kiadó, 2014

 

A magyarországi települések némi önállósággal rendelkező részei voltak a tizedek, utcák, járások és fertályok, amelyek élén a tizedesek, utcakapitányok, kapitányok, fertálymesterek álltak. A 19. század közepéig hivatali jogkörrel rendelkeztek városrészükben, amit választással nyertek. Ők tájékoztatták a lakosságot, beszedték az adókat, szervezték a közmunkákat, vigyáztak a közrendre és a tűzvédelemre. A 19. század közepén a polgári közigazgatás megszüntette ezeket a népi önkormányzati tisztségeket.

 
3 990 Ft
FEDEZD FEL A MESTERSÉGEK VILÁGÁT - Elfogyott

Első szavak sorozat

Szerző: Donatella Bergamino

Ventus Libro Kiadó, 2014

 

Az Első szavak sorozat minden témája (ábécé - mesterségek - sport - állatok - ünnepek, hónapok és évszakok - közlekedési eszközök - ház - formák és színek - számok - ellentétek) a legkisebbeket segíti az első szavak kiejtésében, gondolkodásra és beszédre készteti őket, miközben jól szórakoznak a kedves képek nézegetésével.

 
990 Ft
KIRÁLYLÁNYOS MESÉK - Elfogyott

Ónodi Eszter előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2014

 

A nagy mesék és a mesemondások ideje soha nem jár le – szerencsére. A mese mindig utat mutat a gyermeknek, hogyan találja meg helyét az életben. A TÜNDÉRes és SÁRKÁNYos mesék után most a kortárs magyar és világirodalom legszebb KIRÁLYLÁNYos meséi közül szólal meg néhány Ónodi Eszter előadásában.

 
1 990 Ft
A II. VILÁGHÁBORÚ FEGYVEREI - Elfogyott

Szerző: Michael E. Haskew

Kossuth Kiadó, 2014

 

A kötet öt fejezetben a második világháború több mint 300 fegyverét és harcjárművét mutatja be: katonai repülőgépeket, páncélozott harcjárműveket, tüzérségi és rakétafegyvereket, haditengerészeti fegyvereket és hadihajókat, valamint kézifegyvereket.

Párhuzamot von és kontrasztot állít a háború nagy hadi eseményeibe ágyazva: többek közt a River Plate-i ütközet hadihajói, az angliai csata vadászrepülőgépei, a sztálingrádi csatában használt géppisztolyok, a Midway-szigeteki csata repülőgép-hordozói, a kurszki csata tankjai, a normandiai hadjárat harckocsi-elhárító lövegei, a német „megtorlófegyverek”, a háború utolsó éveiben bevetett hadászati bombázók és az okinawai hadműveletek kézifegyverei szerepelnek egy-egy összehasonlításban.

 
5 990 Ft
ÜGYES KEZEK - Elfogyott

48 kreatív kézműves ötlet

Kossuth Kiadó, 2014

 

Ékszerek – Kötés – Papírcsodák – Újrahasznosítás

Próbálj ki különböző technikákat, és készíts kreatív ajándékokat a könyvben található 48 ötlet segítségével, lépésről lépésre.

A dolgod csak annyi, hogy kövesd az útmutatókat, és el fogod kápráztatni a barátaidat!

 
3 400 Ft
A FILOZÓFIA RÖVID TÖRTÉNETE - Elfogyott

Szerző: Nigel Warburton

Kossuth Kiadó, 2014            

 

„Nigel Warburton könyvének varázsa abban rejlik, hogy mindenki számára érthető… Különleges tehetsége van a bonyolult problémák feloldásához.”

 

„Az egész (nyugati) filozófiatörténet áttekintése Szókratésztól Peter Singerig rövid szellemi életrajzok formájában – embert próbáló feladat. Az, hogy Warburtonnak (az open university docensének, a Philosophy bites podcast szerzőjének) ez ilyen jól sikerült, bámulatra méltó teljesítmény.”

Guardian

 

 
3 600 Ft
LAYOUT - KIADVÁNYTERVEZÉS - Elfogyott

Szerzők: Gavin Ambrose, Paul Harris

Kossuth Kiadó, 2010    

 

A Design Alapok sorozata a design kulcsfontosságú területeit mutatja be, esettanulmányokkal, azok kulcskérdéseinek és alapfogalmainak tisztázásával. Tömör leírások, szakmai kitekintések és nagyszerű képanyag segíti e korszerű munkát abban, hogy az így megtárgyalt témát az olvasó könnyedén és teljesen megértse.

 
4 800 Ft
LOGISZTIKA-MENEDZSMENT - Elfogyott

(DVD melléklettel)

Átdolgozott, bővített kiadás

Szerzők: Szegedi Zoltán, Prezenszki József

Kossuth Kiadó, 2010

 
4 980 Ft
HOGYAN TALÁLJ MAGADNAK ÁLLÁST? - Elfogyott

Szerző: Babos Éva

Kossuth Kiadó, 2009

 

"Neked szól ez a könyv, ha most vesztetted el az állásodat, vagy tanulmányaid végeztével most keresel munkahelyet, ha gyesről szeretnél ismét munkába állni, vagy éppen állást akarsz váltani. Hamar rájössz, magadra maradtál, hirtelen azt sem tudod, mihez kezdj. Ebben a helyzetben szeretnék segíteni Neked. Olyan tudást adok, amely esélyt ad, hogy boldogulj, hogy mihamarább gondoskodhass önmagadról és családodról, hogy ismét hasznos, magabiztos embernek érezd magad. Ha megfogadod a tanácsaimat, biztos lehetsz benne, hogy nemcsak keresel, de találsz is állást."

(a Szerző)

 
1 800 Ft
CIGÁNY-MAGYAR, MAGYAR-CIGÁNY SZÓTÁR - Elfogyott

Szerzők: Rostás-Farkas Gy. - Karsai

Kossuth Kiadó, 2002    

 

A szerzők két évtizedes gyűjtő- és kutatómunkájának eredményeként született meg a lovári nyelvjárást tartalmazó szótár, amelyet minden, cigány nyelvet tanulni kívánó haszonnal forgathat.

 

 
2 400 Ft
A LÓ MŰVÉSZETI ANATÓMIÁJA - Elfogyott

Szerzők: Szunyoghy András, Dr. Fehér György, Dr. Fáncsi Tibor

Kossuth Kiadó, 2006

 

A kötet a rajztechnika és a művészeti anatómia nélkülözhetetlen kézikönyve, közel ötszáz művészi értékű rajz tudományos alapossággal összeállított albuma.

 

 
5 600 Ft
OPERA - Elfogyott

Képes enciklopédia

Kossuth Kiadó, 2005

 

A könyv voltaképpen az opera regénye. Hogy mit tud elmondani a zene az emberi viselkedésről, az az opera történetének központi témája, és ez az, amit könyvünk igyekszik felderíteni és megvilágítani. Kötetünk nyomon követi az opera kialakulását az ókori Görögország zenés színházától kezdődően, majd hét fejezetben, időrendben tárgyalja fejlődését a korai és érett barokktól a huszadik századdal bezáróan. Keretes írások hívják fel a figyelmet a könyv valamennyi fejezetében azokra a népszerű zenedarabokra, amelyek gyakran hallhatók a médiumokban. Ajánlott felvételek segítenek a részletesebben tanulmányozott művek közismert vagy kiemelkedő audio-CD vagy DVD-felvételeinek megismerésében.

 
9 800 Ft
100 MISZTIKUS ÉS SZENT HELY - Elfogyott

Spirituális utazás a világ körül

Szerzők: Michael Ondaatje, Joseph Marshall III és mások

Kossuth Kiadó, 2013

 

Némely különleges helyek mélységesen megindítanak bennünket – egyfajta belső szépség árad belőlük, melynek révén közvetlen kapcsolatba kerülünk a lélekkel. Lehet az egy templom, egy megemlékezéshez kapcsolódó emlékmű, egy út menti szentély vagy egy ősi, szent tradíciók által áthatott terület. Az ilyen helyek felkeresése megéri a fáradságot. Tartalommal töltik meg életünket, felébresztik bennünk az áhítat, a szépség vagy a békesség érzését.

Könyvünk a világ száz, nagy gonddal megválasztott, lélekemelő helyére viszi el önöket, a bretagne-i Carnac ősi megalitjaitól a jávai buddhista Borobudur templomkomplexumig, Bighorn óriási orvosságos kerekétől, mely az egyesült államokbeli Wyomingban található, Pekingbe, a konfuciánus Ég Templomáig. Az egyes helyeket híven megidéző leírások jeles szerzők tollából valók, akik a maguk utánozhatatlan stílusában osztják meg velünk személyes gondolataikat. Azok az utazók, akik maguk is szeretnék megismerni ezeket a helyeket, a könyv végén hasznos, a turisták számára praktikus információkat tartalmazó helynévtárat találnak.

Ezekben a misztikus és szent helyekben megmerítkezve, a táj, a művészet

és a lélek sugárzó találkozásánál kitágul életünk perspektívája. Ez a kötet ehhez a megmerítkezéshez nyújt inspirációt és ismereteket.

 
3 990 Ft
ARISZTOKRATÁK MA - Elfogyott

Szerző: Adonyi Sztancs János

Kossuth Kiadó, 2008

 

Ez a könyv a történelmi arisztokrácia hazánkban élő, illetve Magyarországhoz szorosan kötődő tagjairól szól. Adonyi Sztancs János az utóbbi két évben huszonegy főnemesi családot keresett fel. Riportjaiban fel-felvillan egy-egy megrázó, elgondolkodtató vagy éppen pikáns esemény, amit a megszólalók elődei, esetleg maguk a beszélgetőpartnerek éltek át.

 
6 990 Ft
  ÖTVEN ÁLLAT, AMELY MEGVÁLTOZTATTA A TÖRTÉNELMET - Elfogyott

Szerző: Eric Chaline

Kossuth Kiadó, 2014

 

Az állatok mindenütt jelen vannak a bennünket körülvevő világban. Az ember az elmúlt 20 ezer év során számos állatfajjal közeli kapcsolatot alakított ki, s ezáltal megváltozott mind ő maga, mind az állatok. A hajdanvolt vadászból az ember pásztorrá és földművessé vált, óvta és védelmezte azokat az állatokat, melyeket korábban zsákmányul ejtett. Az állatok meghatározó szerepet játszottak az emberi történelem évezredei folyamán Az Ötven állat, amely megváltoztatta a történelmet című könyv bemutatja azokat az állatokat, amelyek a legnagyobb hatással voltak az emberi civilizációra. A földművelésben és a kereskedelemben betöltött szerepükön túl az állatok számos más módon is gazdagították az emberi kultúrát és a történelmet.

Egyes állatok – oroszlán, szkarabeusz, kobra, fehérnyakú rétisas – mind vallási, mind politikai szimbólumként megjelentek az emberi közösségekben. A tudomány és az orvoslás fejlődéséhez évszázadokon át állatkísérletek járultak hozzá. Állatok nélkül fajunk múltja és jövője elképzelhetetlen.

 

 
3 990 Ft
A TÖRTÉNELEM LEGNAGYOBB REJTÉLYEI - Elfogyott

Szerző: Bill Price

Kossuth Kiadó, 2014

 

„Akad rejtély, amely előtt értetlenül áll az ember, de feladnunk nem szabad. Ha mi nem is, unokáink talán majd több szerencsével járnak.”

Bram Stoker, író

 

A világ tele van megoldatlan rejtélyekkel, félbeszakadt történetekkel, amelyek lenyűgöznek, felcsigáznak vagy bosszantanak minket. Könyvünk e megfoghatatlan talányokat veszi sorra, hogy közelebbről megvizsgálja a híres és hétköznapi emberekkel megtörtént események első pillantásra valószínűtlennek tűnő hátterét.Hasfelmetsző Jack szadista rémtettei, Lord Lucan eltűnése, elsüllyedt kontinensek, elrabolt náci aranykincsek… Tartsanak velünk egy izgalmas utazásra a történelem viharos évszázadain át, hátha sikerül fényt derítenünk néhány izgalmas talányra. Ha nem, az sem baj! Bram Stokert idézve: „Unokáink talán majd több szerencsével járnak.”

 
3 990 Ft
VÁRAK - Elfogyott

75 épített csoda

Szerzők: George Lewis, Kate Naqvi

Kossuth Kiadó, 2009   

 

Az emberek a legkorábbi időktől kezdve építettek erődített szerkezeteket, hogy segítségükkel megvédjék magukat ellenségeiktől: később ezekből lettek azok a fenyegető épületegyüttesek, amelyeket mi várakként ismerünk – s döntő fontosságú hatalmi bázisokként szolgáltak a történelem nagy háborúiban. A kötet lapjain minden fontosabb vártípusra találhatunk példát: a kezdetleges toronyváraktól az impozáns lakótornyokig és öregtornyokig, illetve a bevehetetlen, többszörös fallal körülvett koncent rikus váraktól az erődített városokig és az óriási fellegvárakig, amelyek egész városok lakosságát védték.

 
6 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.