Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Osiris Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >M-O >Osiris Kiadó

Sorrend:

-15%
  HEGYMENET. TÁRSADALMI ÉS POLITIKAI KIHÍVÁSOK MAGYARORSZÁGON

Szerkesztette: Jakab András, Urbán László

Osiris Kiadó, 2017

 

"Megvan, és itt olvasható a bizonyíték arra, hogy a magyar elit képes szembenézni az ország problémáival, sőt kiutakat is képes megjelölni. Ez a kötet tematikáját tekintve igen nyomasztó is lehetett volna - ehelyett számomra az utóbbi idők leglelkesítőbb olvasmánya lett: a középgeneráció üzenete a magyar fiataloknak arról, hogy érdemes itthon maradni. Egy társadalomtudományi hátterű vízió az ország helyzetéről és jövőjéről,

amely a közvéleménynek és a döntéshozóknak is igen hasznos lehet." Chikán Attila közgazdász, akadémikus

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.10
A készlet erejéig!
-50%
LÁTHATATLAN EMBER

Osiris Diákkönyvtár

Szerző: Gárdonyi Géza

Osiris Kiadó, 2009

 
980 Ft
Akció: 490 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
MAGYAR TÁRSADALOM- ÉS SZOCIÁLPOLITIKA

Szerző: Ferge Zsuzsa

Osiris Kiadó, 2017

 

A könyv egy értékalapú társadalompolitika keretében világítja meg a szociálpolitika konkrét céljait, elveit és magyar gyakorlatának részleteit. A szociálpolitika céljai között szerepel a piac korlátozása vagy korrigálása a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése, a gyerekek esélyeinek közelítése, a szükségletek jobb kielégítése érdekében. A cél tehát nemcsak a szegénység enyhítése, hanem mindenki biztonságának erősítése, a kirekesztés gyengítése, a jövő feltételeinek javítása a jövőbe történő beruházásokkal, jobb foglalkoztatással, egészségüggyel és oktatással. A könyv ebben a keretben vizsgál három összefüggő kérdést: milyen célokat követtek az egyes ciklusok kormányainak szociálpolitikai beavatkozásai; összefüggő folyamat-e a 25 év; végül mennyire voltak sikeresek ezek a beavatkozások. A válaszok nem derűsek.

 
4 980 Ft
Akció: 4 235 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-40%
  ROMEO ÉS JÚLIA - HAMLET, DÁN KIRÁLYFI - SZENTIVÁNÉJI ÁLOM

Szerző: William Shakespeare

Fordító: Kosztolányi Dezső, Arany János

Osiris Kiadó, 2011

 
980 Ft
Akció: 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-40%
EMBERSZAG

Szerző: Szép Ernő

Osiris Kiadó, 2011

 

Szép Ernő életében megjelent utolsó nagyobb szabású prózai munkája az Emberszag (1945), 1944 iszonyatának szinte naplószerű, szubjektív, de minden részletében pontos krónikája, s mint ilyen, a magyar háborús irodalom jellegében is egyedülálló műve. Szép Ernő alig három hét eseményeit beszéli el, szól a csillagos házról, ahová költöznie kellett, majd arról, hogy szenvedő társaival együtt sáncot ásni hurcolják – hatvanéves ekkor –, éheztetik, kínozzák, megalázzák. Csupa szörnyűség, amit elmond, de mintha csak csevegne, mintha normális eseményekről beszélne.

 
820 Ft
Akció: 490 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-35%
LENGYELORSZÁG TÖRTÉNETE

Szerző: Davies, Norman

Osiris Kiadó, 2006

 

Norman Davies nagyszabású munkája, az Isten játszótere először 1979-ben jelent meg angolul, s rögvest hatalmas sikert aratott a történészek körében. A könyv nem csupán azért váltott ki osztatlan elismerést, mert az első átfogó angol nyelvű mű volt, amely a lengyel történelmet a kezdetektől a 20. század végégig bemutatta, hanem azért is, mert Davies Angliában élve objektív módon tudott közelíteni témájához, másfelől viszont lengyel származása, krakkói egyetemi tanulmányai és a lengyel nyelv beható ismerete miatt mégis "belülről" ismerte a lengyel történelmet.

 
6 500 Ft
Akció: 4 225 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BEVEZETÉS A SZOCIOLÓGIÁBA

Második javított és bővített kiadás

Szerző: Andorka Rudolf

Osiris Kiadó, 2006

 

Andorka Rudolf Bevezetése egy évtizede népszerű tankönyve a szociológiát és társadalomismeretet felsőfokon tanuló hallgatóknak, az oktatók számára pedig mint kézikönyv megkerülhetetlen. Az 1996-ban lezárt kézirat hátterében húsz év oktatási tapasztalata és hosszú, ám fájdalmasan korán megszakadt, gazdag és sokoldalú tudományos életpálya áll. A kötet első három fejezete a szociológia tudományának alapkérdéseit, történetét és módszertanát tárgyalja, a további tizenhat pedig egy-egy társadalmi jelenséggel foglalkozik.

 
4 980 Ft
Akció: 4 235 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
EURÓPA A NEMZETKÖZI KÜZDŐTÉREN - Elfogyott

Szerzők: Ormos Mária, Majoros István

Osiris Kiadó, 2003

 

Az elmúlt két évszázad során Európa két világháborúban torkolló folyamat végén, 1945-ben végképp elveszítette világhatalmi és világpolitikai hegemóniáját. Ormos Mária és Majoros István e felívelő, majd mélypontjára zuhanó korszak történetének megírása során legfőbb vezérlő elvként a nagyhatalmi struktúrák, rendszerek kialakulásának, egyensúly-teremtési kísérleteinek, egyensúlyi változásainak, az új struktúrák létrejöttének vizsgálatát tekintették.

 
3 580 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.