Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Útikönyv, utazás


Sorrend:

12

-20%
UTAZÁS VELENCÉBEN

Szerző: Szigethy Gábor

Litea Könyvszalon, 2013

 

Velence az utazni vágyók Mekkája. Nászutasok, kalandorok, kéjencek, léhűtők, művészek, pihenni vágyók, szerelmesek, elhagyottak, élni- és halni vágyók, gazdagok, szegények: Velencében éjjel-nappal nyüzsögnek az idegenek.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KELET CSODÁLATOS ZAMATA

Szokatlan szempontok sorozat

Szerző: Piotr Kłodkowski

Fordította: Kertész Noémi

Typotex Kiadó, 2008

 

A Kelet csodálatos zamatát évszázadok óta fűszerek és legendák juttatják el a mi tájunkra, Európába. Gondoljunk csak a Szöktetés a szerájból vagy a Diótörő transzportált keletiességére!

Manapság a valóság megragadásában előbbre járunk, csak be kell fizetni egy turistaútra, a meglepetés kinek-kinek másképp jut ki.

 

 
2 300 Ft
Akció: 1 955 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AFGANISZTÁN MÁS-KÉPP

Szerző: dr. Toperczer István

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2012

 

Afganisztán…mostanában csak "The Stan"…miként amerikai katonák becézik…Nagy Sándor és Dzsingisz Kán hadai tiporták földjét…Mogul, angol és orosz birodalmak igyekeztek megtörni erejét…Mudzsáhidok, "Isten harcosai" állták… Tálibok, a "lelkes diákok" állják útját nyugati és keleti seregeknek... 2001. szeptember 11. az ikertornyok halála Nyugaton...megpecsételt sorsú al-Kaida Keleten...modern hadigépezet szórta bombáit és szaggatta szét Tora Bora barlangjainak rejtekét...ma már az ISAF nemzetközi egyvelege küzd a "Birodalmak temetőjének" nyugodt létéért... Mégsem ismerjük igazából a Hindukus hegyormain lovagló, Selyemút szálaival beszőtt országot...szépsége és varázsa nem láthatatlan ellenfél... lépkedjünk magyar katonáink nyomdokain...lássunk túl a szögesdróton... tájak, kultúrák, emberek és életek elmesélve másképpen...Afganisztán...Más...Képen...

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BENYOVSZKY MÓRIC ÉS A MALGASOK FÖLDJE

Szerző: Cséke Zsolt

Publikon Kiadó, 2012

 

Madagaszkár. E bizsergetően csengő név hallatán lángra gyúl a képzeletünk és fantáziánk máris egy meseszép trópusi világba repít. A Nagy Vörös Sziget, a Természetkedvelők Paradicsoma, az Indiai-óceán gyöngye, ahol régesrég a bennszülöttek egy magyar embert, bizonyos Benyovszkyt választottak „királyuknak” olvashatjuk a turistacsalogató prospektusokban. Egy magamfajta világcsavargónak – akit már születése pillanatában beoltottak „otthon ülés” (valamint indulás előtt sárgaláz) ellen – mindez édeskevés! Vérbeli vándorként személyesen is meg akartam győződni arról, vajon igazak-e a hangzatos megállapítások és él-e még hazánk fia a madagaszkáriak, vagyis a malgasok emlékezetében? No, de ne vágjunk ennyire a dolgok közepébe, hiszen egy ilyen vállalkozás rengeteg előkészületet igényel!

 
3 290 Ft
Akció: 2 795 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZÜLETETT SZOVJETUNIÓBAN

Szerző: Vasile Ernu

Fordította László Noémi

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

A Született Szovjetunióban voltaképpen egy útikönyv, mégpedig az érzelmesebb és ugyanakkor szórakoztatóbb fajtából. Az egykori szovjet birodalom legmeghatározóbb helyszíneire kalauzol minket Ernu, olyan helyekre, melyeket azonban hiába is keresnénk az utódállamok térképén, hiszen nem földrajzi értelemben vett sétára invitál minket a szerző. A szovjet ember mindennapjainak tipikus színterein (pionír-tábor, kommunalka, farmerpiac) keresztül mutatja fel azt a tapasztalatot, ami másképpen elbeszélhetetlen lenne: mit érzett, hogyan gondolkodott, szeretett, szorongott a néhai homo sovieticus. Pátoszmentes iróniába oltott nosztalgiával idézi fel egy eltűnt világbirodalom utolsó két évtizedének valódi arcát”.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DÉL-AMERIKA FÉNYEI

Az én Kolumbiám

Szerző: Molnár Gábor

Lectum Kiadó, 2008

 

A tenger lüktető hullámverését hallani a kempingből. Balra étterem, fürdőhelyiségek, jobbra az indiánoktól ránk maradt tárgyi emlékeket őrző múzeum, közvetlen a tenger partján indián kunyhók és onnan nem messze a több száz éves kilátó található, amelyet még a hajdan itt élő őslakosok építettek. Keskeny erdei csapáson juthatunk a part menti sziklákon futó ösvényre, ahonnan órákig lehet a tenger végtelen kékjét szemlélni. A háttérben pálmaligetek, mögöttük a messzeségben a Sierra Nevada de Santa Marta közel 6000 méteres hófödte magaslatai emelkednek. A szüntelen simogató langyos tengeri szél enyhíti a trópusi napsütés perzselő sugarait. A tenger hullámverése évmilliók eseményeit visszhangozza a figyelmesen hallgató jövevények fülében - köztük az enyémben is - és a ritmusos morajlás úgy meséli el az ember előtti földtörténeti korok pillanatképeit, mint azoknak az indiánoknak a történetét, akik a világegyetem óráján, néhány másodperce még virágzó kultúráikkal népesítették be a Karib-térség e csodálatos vidékét.

 
2 400 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
BUEN CAMINO - JÓ UTAT! - Elfogyott

Szerző: Turóczi Ildikó

Publikon Kiadó, 2013

 

A Buen Camino utazás Spanyolországban, 800 kilométeren át, végig a lélek rejtett ösvényein. A testet és lelket egyaránt próbára tevő Út gondolatok és érzések tárháza. Camino, Út, Élet.

Kevés őszintébb, hitelesebb és sodróbb erejű könyvet olvashat manapság az ember önmagáról, a bennünk levő „ismeretlen” Én felé vezető útról, szeretetről, segítségről, kitartásról, arról, hogy kik vagyunk, mit is keresünk magunkban és másokban, a világban (újra és újra), el addig, hogy milyen szülők, gyermekek, társak és barátok vagyunk/voltunk. Igazi írói vénára, igazi írói szemre valló munka, a legapróbb részletekre is kitérő, alapos megfigyelő, és – mondjuk ki, született prózaíró könyve a Buen Camino! (Fekete Vince)

 
2 000 Ft
CLANDESTINO - EGY ÉV LATIN-AMERIKÁBAN - Elfogyott

Szerző: Soltész Béla

Publikon Kiadó, 2012

 

Az év legviccesebb utazós könyve!

 

Hogy mik történtek velem Dél-Amerikában? Chilében láttam a virágzó sivatagot, a naplementét a Húsvét-szigeten, a világvégi hegycsúcsokat Patagóniában. Hegyibetegséget kaptam a sósivatagban és szerencsehozó lámaembriókat vettem a piacon. Peruban egy indián családnál laktam a Titicaca-tónál, és reszketve vártam a Machu Picchu alatt húzódó szakadékban a sziklafalnak préselődve, hogy elmenjen mellettem a vonat. Megmásztam a világ legfiatalabb vulkánját Mexikóban, és a tetejéről láttam az éjszakai marihuána-szüret villódzó fényeit. Rengeteg tequilát ittam, ettem kukacot, szöcskét, kukoricapenészt és kaktuszt. Vártam, hogy a símaszkos gerillák megvizsgálják az útlevelemet. Kubában megnéztem Fidel épülő mauzóleumát, és találkoztam egy orvosból lett parkolóőrrel, aki magyar szerelmét siratta. Costa Ricában lajhárokra lestem az éjszakai őserdőben, Hondurasban rohamrendőrök elől menekültem, Guatemalában cigivel és rummal kínáltam egy maja istenszobrot.

 
2 990 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.