Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Koinónia Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >J-L >Koinónia Kiadó

Sorrend:


-20%
VADNYOM – HAIKU

Szerző: Jánk Károly

Koinónia Kiadó, 2005

 

A kötet haikuit hat ciklusba szerkeszti a költő, az elsőben a vándorlás motívuma dominál, a másodikban egy kimeríthetetlen gazdagságú haiku-arcképcsarnokot találunk (Rilke, Babits, Nemes Nagy Ágnes, Hervay Gizella, Hölderlin, Celan stb.); a harmadikban Jánk az évszakok változását lapozza végig hónapról hónapra, a negyedikben ismét portrésorozat fogadja az olvasót, az ötödik a természeti lírát vegyíti a létköltészet éles képeivel; a hatodik, utolsó ciklus versei legfőképpen az idő megnevezhetetlenségére merednek rá, drámai finomsággal.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
UGYANEGY TÉMA VARIÁCIÓI

Szerző: Molnár Sára

Koinónia Kiadó, 2005

 

Kertésznek a témái egytől-egyig kínosak: a sokat emlegetett Auschwitz mint egyetlen téma mellett a szocialista diktatúra, aztán a 89 utáni légüres tér és gyűlölet, melyben az ember továbbra is kiszolgáltatott marad, a demokráciák megoldhatatlan problémái, a szabadság megannyi illúziója, a "szisztéma", mely minden hatalmi rendszerben felismerhető és az ember torzulásai, személyiségvesztése, ahogyan alkalmazkodni próbál ezekhez a rendszerekhez. A könyv fejezetei az író regényeinek (és helyenként más írásainak, naplóinak, esszéinek) elemzéseiből áll össze, mégsem nevezhető hagyományos értelemben vett monográfiának, a szerző elsősorban arra kíváncsi, mi történik az irodalmi szövegben.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
TOMPA GÁBOR SZÍNHÁZI VILÁGA

Szerző: Visky András

Koinónia Kiadó, 2004

 

A háromnyelvű album a rendezői nyelv leglényegesebb elemeinek a képi megjelenítését tűzte ki célul. Az album függelékében a korabeli kritikai reflexiók is megtalálhatóak.

 
4 800 Ft
Akció: 3 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
THE FOOLISHNESS OF GOD

Szerző: Visky Ferenc

Koinónia Kiadó, 2013

 

How can we overcome fear? Right here, on the other side of the cell bars, are those who continually threaten us. Our lives are in their hands. The antidote to fear is love. There is no other way. We are free to love our enemies. We cannot fear those whom we love. Fear is the curse of mankind. (Dostoevsky) In 1958, Ferenc Visky, a minister in the Hungarian Reformed Church in Romania, was sentenced to 22 years in prison on trumped up charges of sedition against the Communist regime. His wife and their seven children were also convicted and sent to a prison camp in another part of the country. Neither were places from which the inhabitants were supposed to emerge alive but after seven years, the entire family was released. Although given the opportunity, Visky never left Romania for the West, but served as a minister virtually up until his death.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TESCANI NAPLÓ

Szerző: Andrei Plesu

Koinónia Kiadó, 2000

 

"Pontosan kiszámítható, hány lépés van innen - odáig. Körös-körül lemérhetünk minden távolságot. De az igazi út mindig az, amely előttünk áll. A ránk váró út. Lépéseinket ahhoz kell tudnunk mérni." (Horváth Andor)

 

 
850 Ft
Akció: 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TEREPKÖNYV

Szerző: Berszán István

Koinónia Kiadó, 2007

 

A szerző alapkutatásainak eredményeit gyakorlókönyv formájában mutatja be, amely mellékletként tartalmazza a kortárs elméleti iskolákkal folytatott párbeszédből születő tanulmányokat. Az irodalom- és kultúrakutatás egy új gyakorlatának kidolgozásával kísérletezik, melyet gyakorláskutatásnak nevez. A Terepkönyvet irodalomkedvelőknek és szakmabelieknek egyaránt ajánljuk.

 
1 850 Ft
Akció: 1 480 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
TÓJA VAGY TOTTJA

Szerző: Láng Zsolt

Koinónia Kiadó, 2008

 

"Hát gyarmatosítója vagy tottja leszek én a romániai magyar irodalomnak?" - a mottóban megfogalmazott kérdésre keresi a választ a szerző a tankönyvként ajánlott, esszéket tartalmazó kötetében.

 

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
TARTOZNI VALAHOVÁ

Szerző: Kósa László

Koinónia Kiadó, 2009

 

Mind több viszonylagosságot mutató világunkban lassan különleges állapotnak tűnhet föl az emberi lét egyik meghatározója, a valahová tartozás. Az érintetteken, rajtunk múlik, ragaszkodunk-e értékekhez, ismerjük-e, mi az, ami igazán a miénk és továbbadjuk-e azokat. Mi keresztyének/keresztények mindenekelőtt és mindnyájan Jézus Krisztushoz tartozunk. A keresztyénség nagy családjában a hitbeli mellett számos további, történelmileg és kulturálisan is meghatározott kötődéssel találkozunk. Ezek között van a protestantizmussal, illetőleg azon belül a reformátussággal azonosulás is.

 
1 750 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TANÍTÁS A KERETYÉN ÉLETRE

Szerző: Sinclair Ferguson

Koinónia Kiadó, 2000

 

A keresztyén élet forrását, természetét, mindennapi gyakorlatát taglaló könyv a Szentírás alapigazságaihoz kíván visszavezetni, célja a tanítás, tapasztalat és gyakorlat hármasságának egységét megőrző keresztyén életre megtanítani, nehogy egyensúlyvesztésünk a Lélek erejét oltsa meg. A reformáció írott hagyományának olyan óriásait követi tárgy és módszer tekintetében, mint Kálvin János és John Owen: teológiai nézeteit kizárólag bibliamagyarázatként tárja az olvasók elé. Éleslátása és bölcsessége különösen a hitben ifjakat vértezi fel, de az idősebb olvasókra is megelevenítő hatással lehet.

 
980 Ft
Akció: 785 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZEMBE SZÉT

Szerző: Selyem Zsuzsa

Koinónia Kiadó, 2004

 

"A nevetést, akárcsak a zenebohócnál, a végtelennel való küzdelem váltja ki, éppen abból áll az attrakció, hogy az eleve és aránytalanul bizonyosan eldöntött vereséget folyamatában mutatja föl, az emberi tudás, képességek stb. végességét és a nem-feladást."

 
1 750 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZÁSZOK – EGY ÁRULÁS

Szerző: Hajdú-Farkas Zoltán

Koinónia Kiadó, 2004

 

Van két ember. Két férfi. Két erdélyi szász férfi. Egyik Németországban él már évtizedek óta, másik Erdélyben maradt. Egyik elárulta a másikat, másik nem tud megbocsátani. Mindketten írók. Írásaikban szabadságról, diktatúráról, szabadokról és talpnyalókról van szó. Árulásról és elárultakról. Ha valaki leül velük beszélgetni, hamar rájön, regényeik egy az egyben az életükről szólnak. Évek óta gondolom, valakinek meg kellene írnia az erdélyi szászok történetét. Az utolsó erdélyi szászok mindennapjait. Egykor negyedmilliónál is többen voltak, ma tizenötezernél is kevesebb a számuk.

 
1 280 Ft
Akció: 1 025 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
STOP THE TEMPO

Szerző: Iulia Popvici

Koinónia Kiadó, 2008

 

Fiatal román drámaírók

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SCENOGRAFII. STATE DESIGN. BÜHNENBILDER

Szerző: Helmut Stürmer

Koinónia Kiadó, 2007

 

A román-német-angol nyelvű album a szász származású díszlettervező színpadi munkásságáról készült fotóit tartalmazza.

 
7 800 Ft
Akció: 6 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RAGÁLY

Szerző: William Owen Roberts

Koinónia Kiadó, 2004

 

Wiliam Owen Roberts minden részletében izgalmas könyve, a Ragály a középkori nagy európai pestisjárvány regénye; aprólékos vonásokkal megrajzolt tabló a változások előtt álló kicsiny Wales és az akkor hatalmasnak tűnő Európa egyetlen, rövid, ámde jelentékeny korszakáról, egyúttal fordulatokban bővelkedő, klasszikus mese azokról a különös figurákról, akiknek sorsát a regény lapjain kitalálójuk gondosan végigköveti. A szerző 1960-ban született Bangorban, iskoláit Walesben végezte, jelenleg Cardiffban él. Színdarabok és televíziós játékok is jelzik irodalmi pályájának alakulását, legjelentősebb művei azonban walesi nyelven, az anyanyelvén írt regényei, melyek közül az első, a Ragály 1987-ben látott napvilágot. A könyvet az 1991-es angol változat után több nyelvre lefordították. Magyar nyelvre Csuhai István fordította.

 
1 790 Ft
Akció: 1 430 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
PUKKA ÉS AZ ÉVSZAKOK

Szerző: Simon Réka Zsuzsanna

Koinónia Kiadó, 2011

 

Kapukki Pukka, az erdei manó, huncut, játékos és gondoskodó koboldok rokona: a Lombgyűrű erdőben lakik számos barátjával. Konfliktusokat old meg, kibékíti és megvigasztalja az erdő lakóit, segít nekik, de meg is tréfálja őket. Szereti a csodákat, odafigyel az apró dolgokra, örömökre. A többi szereplő jégvirágfestőként tartja számon: ahogy ecsete az ablakokra, úgy visz színt a többiek életébe. Ha meg szeretnéd ismerni, barangolj e könyv által a Lombgyűrű erdőbe!

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PIMPIMPÁRÉ

Szerzők: Szilágyi Domokos, Vermesy Péter

Koinónia Kiadó, 2002

 

Több mint negyedszázaddal az első kiadás után gyermekek, szülők, tanítók és zenepedagógusok ismét kezükbe vehetik a legendás Pimpimpárét, két kiváló szerző - egyikük a nyelv, másikuk a zenei hangok művésze - közös játékából, alkotó dialógusából született művét. A játékos zenei olvasmánysorozat egy kortárs, nagy játékos műveivel bővült, Kovács András Ferenc átírásaival.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NYELVT/ÖRŐ ABC

Szerző: Horváth Zoltán

Koinónia Kiadó, 2013

 

Horváth Zoltán Nyelvtörő ABC című kötete a magyar gyermekirodalom egyik sajátos vonulatába, az ABC betűiről szóló versciklusok sorozatába illeszkedik. A zenetanárként tevékenykedő kolozsvári szerző rendkívül dallamos művei friss színfoltot hoznak ebbe a sorozatba a versek nyelvtörő jellegével. A halmozott alliterációkkal teli versek nyelvi leleményről tanúskodnak, továbbá arról is, hogy alkotójuk kifejezetten kedvét leli a szavak „ízlelgetésében”, a ritka és csengő-bongó szavak áradata az olvasót is a magyar nyelv gazdagságának bűvöletébe vonja. Amellett, hogy gyerek és szülő számára egyaránt szórakoztató irodalmi élményt nyújthat, a kötet a pedagógusok számára is hasznos lehet. A kötetet Moldován Mária lenyűgöző illusztrációi díszítik.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NÓÉ, AZ INDIÁN MEG A DÍNÓK

Szerző: Vida Gábor

Koinónia Kiadó, 2009

 

Noé történetének személyes újramesélése a könyv, mély dialógus a szerző és az Írás között. Gyermekkori élménybe ágyazza Vida Gábor, a Látó Szépirodalmi Folyóirat szerkesztője az özönvíz történetét, ebből a perspektívából közelíti meg a megbocsátás, a szövetségkötés, a feltétel nélküli hit mozzanatait. Kees de Kort holland grafikus már-már puritán, foltszerű, ezáltal nagyon erőteljes illusztrációi mentén körvonalazódik egymással párhuzamosan a bibliai és az egyéni cselekmény, hogy a könyv végén egymásba olvadhasson, személyesbe fordulhasson. A teljes bibliai történet, illetve Visky András utószava kíséri Vida Gábor saját interpretációját.

 
1 450 Ft
Akció: 1 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAPLÓ A BOLDOGSÁGRÓL

Szerző: Nicolae Steinhardt

Koinónia Kiadó, 2007

 

Az 1989-es politikai fordulat utáni román irodalom legtöbb kiadásban megjelent, és minden kétséget kizáróan legnagyobb hatású, posztumusz remekműve. A rendkívül olvasmányos, töredékekből összeálló Gulág-regény magától értetődő könnyedséggel ötvözi az orosz nagyregény formát a francia esszé eleganciájával, az augustinusi Vallomások mély közvetlenségével, a keleti és nyugati misztikusok költészetével, nem utolsósorban pedig a zsidó bölcsességi irodalom gazdag szöveghagyományával

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
NAPLÓ 1935-1944

Szerző: Mihail Sebastian

Koinónia Kiadó, 2009

 

A 1989-ben bekövetkezett politikai változásokat követően a román szellemi életet voltaképpen két, korábban nem publikált mű rázta meg alapjaiban: Nicolae Steinhardt Jurnalul fericirii (magyarul: Napló a boldogságról, Koinónia Kiadó, Kolozsvár, 2007) és a különböző folyóiratokban (Székelyföld, Beszélő, Lk.k.t., Holmi) megjelent rövid részletektől eltekintve magyarul mindeddig még nem olvasható Mihail Sebastian Napló 1935-1944. Mihail Sebastian Naplója nem pusztán kordokumentum, hanem egy megkerülhetetlen olvasókönyve a kornak, rendkívüli jelentősége a nem beavatott, akár középiskolás korú olvasónak is az olykor kifejezetten brutális őszinteségű direkt megszólítása, sőt felszólítása a független gondolkodásra. Magyar nyelvű megjelentetése izgalmas beszélgetéseket indíthat el a magyar kultúrában az értelmiségi elit olykor sajátosan gyors azonosulásáról a kor sötét szellemével, pusztító ideológiai áramlatokkal

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
NAGY JÓZSEF SÍREMLÉKEI

Szerző: Myriam Bloedé

Koinónia Kiadó, 2009

 

Myriam Bloedé 2006-ban kiadott monográfiája 63 motívumon keresztül, azok kielemzésével vizsgálja Nagy József vajdasági (Josef Nadj néven franciaországi) koreográfus és képzőművész pályáját. A rövid, többé-kevésbé egyenlő terjedelmű fejezetek eleinte lineáris biográfia-szerűen követik az életpályát, majd mindinkább a gondolkodó művész és a világ viszonyát járják körül az esszészerűen feltérképezett motívumok által. A szerző a művész személyét mindvégig saját kommentárjaiban, kortársaival való kapcsolataiban és a munkásságát végigkísérő szellemi referencia-rendszerben tükrözteti, miközben aprólékos munkával rajzolja meg a kezdeti feltöltődéstől a letisztult alkotásig vezető pályaívet. A kötetet rövid életrajz és kimerítő műjegyzék egészíti ki.

 
1 850 Ft
Akció: 1 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAGY AZ ISTEN ÁLLATKERTJE

Szerzők: Klein-Varga Noémi, Nádori Gergely

Koinónia Kiadó, 2011

 

Tudtátok, hogy a hollók havas domboldalakon szeretnek csúszkálni? Ismeritek a hős postagalamb történetét? És sejtettétek-e, hogy a kertben a tököt a karimáspoloska szokta elrágcsálni? Szerintetek mi nehezebb, egy autó, vagy a bálna nyelve? Mit gondoltok, élvezik-e a zuhanyozást a malacok? Fontosabbnál fontosabb, izgalmasabbnál izgalmasabb tényeket találtok ezekről az állatokról e különleges meséskönyvben. De vajon mi a közös bennük? Vegyük ide a szamarat, a kakast, az oroszlánt és a halat is – ők ugyanis a főszereplők. Az, hogy mindnyájan egy nagyon nagy történetnek, a Bibliának a szereplői. Titokzatos alakok, akiken rengeteg múlik. És most ezek a fontos, néma szereplők kinyitják szájukat, és elmondják saját meséiket. Úgyhogy, kedves olvasók, lehet ámulni (a csodákon) és bámulni (az élővilágot)!

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MOZDULJ RÁ: EZ MÁS!

Szerző: Lovas András

Koinónia Kiadó, 2007

 

Napjaink filozófusai szerint a valamiféle isteni lénybe vetett hit univerzális emberi ösztön: a világ valamennyi kultúrájában fellelhető. De lehet-e valóságosan találkozni azzal, akinek legtöbben csak sejtik a létezését? János evangéliumának történetei, melyeket e könyvecske kommentál, arról a jó hírről szólnak, hogy: igen! Az isteni, az elérhetetlen, az „egészen más” közénk jött – Istenként, mégis elesett emberként, hogy esélyünk legyen érintkezni vele, és más emberekké válni a találkozásban. Lovas András budapesti református lelkész úgy ír minderről, hogy nem csak azok értik, akik felsőfokon beszélik a hit nyelvét. Evangélizációs sorozatai ugyanúgy képesek megragadni a lakótelepi fiatalokat, mint a templomtól távol élő, idősebb korosztályt. A kötet tipográfiája és illusztrációi Kasza Julianna több nemzetközi díjjal kitüntetett, fiatal tervezőgrafikus munkája.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MONDD EL A TÖRTÉNETET

Szerző: Alex MacDonald

Koinónia Kiadó, 2011

 

Alex MacDonald olyan történet-sorozatot tár elénk, mely a jól ismert történelmi tények feldolgozása közben varázslatosan azokra a vidékekre és időkbe kalauzol, ahol valójában lejátszódtak. A könyv fiataloknak és időseknek, viharedzett igehirdetőknek és az igazság keresőinek egyaránt szól, illetve mindenkinek, aki egyszerűen csak kedveli a jó történeteket.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MIRE TANÍT A TERMÉSZET

Szerző: John Bunyan

Koinónia Kiadó, 2001

 

Angolszász nyelvterületen a Biblia után Bunyan művei a legolvasottabbak. Versei, melyek a tanító mesék hagyományát viszik tovább, különösen a gyermekek körében népszerűek. A szerző az emberi jellemet a növények és az állatok életéből vett példákkal szemlélteti, megfeleltetései nemcsak eredetiek, hanem szórakoztatóak is. A kötetet M. Tóth Géza szellemes illusztrációi gazdagítják. Kétnyelvű: magyar-angol.

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MINT NYUGTALANÍTÓ, TITKOS GONDOLATOK ÉLNEK

Szerző: Mihály Emőke

Koinónia Kiadó, 2008

 

Mihály Emőke Balázs Béla filozófiai, művészetelméleti munkásságának azokat a vonásait tárja fel, amelyek – a filmelméleti munkák árnyékában – kevésbé ismertek. A könyv Balázs gondolatmeneteit belehelyezi a maga korába, miközben a mai nézetekkel ütköztetve mutatja be. A szerző inkább kérdez, mintsem állít, megszólítja és megszólíthatóvá teszi azt az elméleti életművet, amely a maga korának olyan alakjait bírta szóra, mint Robert Musil, Lukács György vagy Mannheim Károly.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MINT CSILLAGOK E VILÁGON

Szerző: Mihály Emőke

Koinónia Kiadó, 2001

 

Sebestyén Andorné (1898-2000), a budapest-kelenföldi református gyülekezet alapító lelkészének özvegye emlékezik vissza e könyv lapjain életének sorsfordító eseményeire, a teljes huszadik század tanújaként, századik születésnapját is maga mögött tudva. Személyes életútja nemcsak boldog házasságának, hanem egy gyülekezet megszületésének is a krónikája, és a háttérben olyan történelmi időket idéz, amelyek az emberre erején felüli feladatokat róva tulajdonképpen egyiknek sem kedveztek. Mi a titka a boldogságnak és a megelégedett életnek, mi teszi képessé az embert arra, hogy özvegyként még száz év fölött is mások vigasztalója és támasza legyen? Frici néni vallomása ezt a titkot tanítja a nyomdokaiban járó ifjabb és idősebb nemzedékeknek.

 
400 Ft
Akció: 320 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MIESNAPOK KÉPEI

Szerző: Zakariás Erzsébet

Koinónia Kiadó, 2006

 

A Miesnapok képei című, három nyelvű (Magyar-Román-Angol) kötet valójában egy fotókra alapozó kiadvány, melyek a magyar kultúra talán legrégibb hagyományrétegét őrző népcsoport mindennapjainak megfigyelésekor készültek. A kötet törzsanyagát 400 fekete-fehér fénykép képezi. A képek értését és értelmezését megnevező-magyarázó szövegegységek segítik, végül pedig helységnévtár és szómagyarázat teszi lehetővé az olvasó számára a problémátlan eligazodást.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIÓTA NEM TUDNAK SZÁMOLNI A VARJAK?

Szerző: Bajor Andor

Koinónia Kiadó, 2003

 

Ki ne emlékezne gyermeki énjére, amint az önmagára és a világra eszmélés göröngyös útján az első lépéseket megtette? A kíváncsiságra, amely hajtotta megismerni a természet törvényeit, a bizonytalankodásra, amellyel első önálló döntéseit meghozta, a vakmerőségre, amellyel félelmét leplezte, az első szerelmi fellángolásra és az első örökreszóló barátságra? Bajor Andor a gyermeki lélek és tudat csodálatos "működését" ragadja meg e kötet írásaiban, utolérhetetlen megértéssel, elfogadással, öniróniával, szeretettel, és nem utolsósorban a tőle megszokott ellenállhatatlan humorral. Írásait főleg kiskamaszoknak ajánljuk: talán sikerül meggyőzni őket arról, ne siessenek maguk mögött hagyni ezt az örök csodát: a gyermekkort.

 
1 480 Ft
Akció: 1 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIÉRT MÁS ROMÁNIA?

Második kiadás

Szerző: Lucian Boia

Koinónia Kiadó, 2014

 

A román történelemszemlélet és -kutatás szempontjából ha nem is fordulatot, de mindenképp az eddigi úzustól való egyértelmű eltávolodást jelző folyamat jeles képviselője Lucian Boia. Legutóbbi kötetével a történész kilép a historikus eddigi, rigurózus szerepéből, és az olvasmányosan színvonalas tudományos értekezés medrében tekinti át a román társadalom fejlődéstörténetének dilemmáit, ellentmondásosságait, a sajátosan összetett, fonákságokat ötvöző gazdasági és szociálpolitikai, illetve kulturális folyamatokat. Az etnogenézis homályos foltjai, a történelmi léptékekkel mérhető megkésettség, az újításra való nyitottság, illetve a továbbra is rurális világra alapozó Románia konzervativizmusa egyaránt foglalkoztatja Lucian Boiát.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MÉZ A SZIKLÁBÓL

Szerző: Visky Ferenc

Koinónia Kiadó, 2009

 

Visky Ferenc református lelkésznek az év minden napjára szóló bibliai elmélkedései hiteles bizonyságai az Istennel való élő kapcsolatnak, olyan egyetemes témákat feszegetnek, mint a boldogság, a szenvedés és a szabadság.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAMÓ

Szerző: Máté Angi

Koinónia Kiadó, 2009

 

Máté Angi hőse árva kislány, aki zord nagyanyjával, Mamóval egy kidőlt-bedőlt, kék falú univerzum lakója. Mégsem afféle árvagyerekes-ríkatós lelki horrortörténet ez, sem puszta tudósítás a szeretetlenség poklából. Az elképesztően tömény kisprózákból nem holmi sivárság árad. A titok az író világ-újrateremtő nyelvezete, amely egyszerre egyedi és erdélyi, gyermeki és művészi, csodásan hajlékony és mulatságosan naiv. Mamó "korcbaszedett' arca felett lobogós hajon "csicsonkáznak" a "hajuziga-bogarak", a templomi szentek "mutatják a szomorút, ki magukból", "Nemzetközi Nőnapkor ott állnak a legszebb anyákok, a legszebb fejükkel, ruháikkal", temetőben pedig "járulnak a népek, mintha lerónivaló sajnáljaik lennének".

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MAJDNEM VÉLETLEN

Szerző: Upor László

Koinónia Kiadó, 2009

 

"Megtörtént? Megtörténhetett? Minden kétséget kizáróan: igen" - kezdi Bernard Nightingale irodalomkritikus Stoppard Árkádia című drámájának második felvonását. Megtörtént, megtörténhetett, hogy végre az Olvasó az első magyar nyelvű Stoppard-monográfiát tartja kezében. Nem is akármilyet. A könyv érdekfeszítő, elegáns stílusban megírt életrajz, tudós korrajz, műfajtörténet, alkotás-lélektani körutazás, és leginkább az Angliában élő, de több-identitású Tom Stoppard eddigi műveinek élvezetes, értő, alapos és élményszerű értelmezése.

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MAGYARÁZATOK A TÍZPARANCSOLATHOZ

Szerző: Peter van Keulen

Koinónia Kiadó, 2003

 

Magyarázatok a tízparancsolathoz

 

 
380 Ft
Akció: 305 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGAMNAK ÖRÖKRE

Szerző: Balázs Anna Magdolna

Koinónia Kiadó, 2007

 

Kisváradiné Balázs Magdolna (diakonissza-nevén: Anna testvér) 1924. szeptember 8-án született az Arad megyei Vadász községben. 1958-ban a kolozsvári Katonai Bíróság nyolc évre ítélte Krisztusba vetett hite bátor megvallásáért. Kolozsváron, Csíkszeredán, Aradon, és Nagyváradon raboskodott. 1964 áprilisában szabadult. Kis idővel szabadulása után kényszerlakhelyet jelöltek ki számára Topánfalván, 1965. márciusáig élt és dolgozott ott. 1965-1967-ben elvégezte az esti líceumot, majd letette a főnővéri vizsgát. Ezt követően nyugdíjazásáig az aradi árvaházban volt gyerekápolónő.

 
1 300 Ft
Akció: 1 040 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
LEVELEK TENGERE

Szerző: Tillman J.A.

Koinónia Kiadó, 2004

 

Hová szeretnénk kilyukadni? Természetesen oda, ahol a legtöbbet reméljük, ahonnan a legtöbbet meríthetjük: oda, ahol a legbővebb források fakadnak. E tájék nem egykönnyen adja magát: magától nem áll elő, nem lehet csak úgy elmenni oda és letáborozni rajta. Ez ugyanis egy nem-táj, egy nem-hely, mégis tagadhatatlanul van: a múlt múlhatatlan vonulatának és a mindenkori jelen metszéspontján helyezkedik el. Szem előtt tartása pedig állandó figyelmet, készenlétet és mozgékonyságot kíván. Ez éppúgy jelenti az észlelő berendezés állandó készenlétét, a különféle területek közti váltás képességét, mint a hátterek és az előzmények tekintetbe vételét, hisz csak így, a mindegyre változó távlatban észlelhető valamelyest arányosan az eseményhorizont kiterjedése.(Egy levélből)

 
1 450 Ft
Akció: 1 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LEVELEK

Szerző: Samuel Rutherford

Koinónia Kiadó, 2002

 

Samuel Rutherford egyike volt a XVII. századi skót egyház megújítását sürgető lelkipásztoroknak. A reformáció kiteljesítését főként a személyes lelkiség és a pásztori gondoskodás elmélyítésében kereste. Barátainak és gyülekezetének minden rendű és rangú tagjához írt levelei nemcsak kortársai, hanem mindazok lelkipásztorává avatták, akik vigasztalásra, lelki épülésre vágynak. C. H. Spurgeon szerint Rutherford levelei a világirodalom legihletettebb alkotásai közé tartoznak.

 

 
1 100 Ft
Akció: 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LEGSZEBB KARÁCSONYI AJÁNDÉK, A NÁTHA

Szerző: Balázs Imre József et all

Koinónia Kiadó, 2010

 

Kortárs erdélyi szerzők igényes, ízes nyelvű, fordulatos történetei a karácsony mélyebb tartalmát, a megszokottnál másabb aspektusát kívánják megmutatni: például hogy miért lehet a nátha a legszebb karácsonyi ajándék, hogyan ünneplik a szelek a karácsonyt, hogyan lesz igazi karácsonya egy régi ház ablakának, hogy zajlott egy karácsony előtti karácsony, mit lát Micimackó az ünnepből, Barni hogy lehet részese az angyaljárásnak, és milyen lehet a juhászkutya karácsonya.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LA ROCHELLE-I HITVALLÁS

Szerző / Fordító: Visky S. Béla

Koinónia Kiadó, 2000

 

"Hisszük tehát, hogy senki sem vonulhat vissza önmagával megelégedve, hanem együttesen kell megőrizni és fönntartani az egyház egységét, sajátmagát ki-ki a közös szabályoknak és a Jézus Krisztus igájának alávetve, mégpedig bármely helyen, ahol Isten megalapítja az egyház igaz rendjét, még akkor is, ha a hatóságok és azok rendeletei ezzel ellenkeznének; és bárki, aki nem ehhez tartja magát, vagy aki elkülönül, Isten parancsával szegül szembe." (26. cikkely) "...a történészek a francia protestantizmus kibontakozását jóakaratú hercegnők és teológusok mellett elsősorban nyomdászoknak és rikkancsoknak tulajdonítják.

 
450 Ft
Akció: 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KRISZTUS KERESZTJE ÉS AZ EMBERI SZENVEDÉS

Szerző: Horváth Jenő

Koinónia Kiadó, 1999

 

Theologia crucis: a kereszt teológiája a mi teológiánk - vallja a szerző e rövid írásában, mely a szenvedésben véli felfedezni azt a közös emberi tapasztalatot, amely a mindenkori embert Krisztus megváltói művéhez, kereszthalálának titkához közelebb vezetheti. Az egyház missziói elhivatását pedig éppenséggel a szenvedés megannyi testi-lelki jeleinek felismerése nyomán a szenvedőkhöz való áldozatkész viszonyulásban látja betölthetőnek. A bibliai hivatkozásokkal gazdagon ellátott értekezés nem csupán elméleti igénnyel íródott: összegzésében a szerző felbecsülhetetlen értékű gyakorlati útbaigazítást nyújt a lelkigondozás iránt is érdeklődők számára.

 
300 Ft
Akció: 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOVÁCS ILDIKÓ BÁBRENDEZŐ

Szerző: Szebeni Zsuzsa

Koinónia Kiadó, 2008

 

A kiadvány a XX. század Kelet-Európai bábtörténetének egyik legizgalmasabb egyéniségéről, Kovács Ildikó pályájáról összeállított változatos, heterogén dokumentumok mozaika. A kolozsvári bábszínház születését, kialakulását, történetét évtizedekig meghatározó bábrendező munkásságát domborítják ki kritikák, elemzések, interjúk. A különlegességeket tartalmazó kisebb írások körvonalazzák a szakma és közvélemény számára kevésbé ismert vonatkozásokat. A kötet egy színház- és bábtörténeti korszak hiányzó szeletére irányítja a figyelmet.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOVÁCS EMMA SZÜLETÉSE ÉS MÁS ELBESZÉLÉSEK

Szerző: Láng Zsolt

Koinónia Kiadó, 2006

 

A szerző újabb elbeszéléseinek gyűjteménye valakinek a születéséről szólnak, akit senki nem vár, senki nem akar, és többnyire azon van az egész kisváros, amelynek kórházában Kovács Emma mégis kipottyan a dadák tenyerére, hogy világra soha ne jöhessen... Láng Zsoltnak a Koinónia Kiadónál korábban megjelent kötetei: A szomszéd nő (2003) Berlinév (2004) Itthonév (2005)

 
1 750 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KOBAK KÖNYVE

Szerző: Hervay Gizella

Koinónia Kiadó, 2002

 

Több nemzedék kedvelt olvasmánya a Kobak könyve, bölcs humora, a lebilincselő szépségű történetekből áradó szeretet gyermekirodalmunk klasszikus művei sorába emelték a meseregényt. A főhős valóságos személy: Szilágyi Domokos és Hervay Gizella fia volt, aki a bukaresti 1977-es földrengés idején életét vesztette. A kiváló rajzfilmes M. Tóth Géza illusztrációi szellemesen teremtik újjá Kobak világát, szülő és gyermek közös olvasmányává varázsolva a könyvet.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KINDERTOJÁS-RÁNTOTTA

Szerző: Madaras Péter

Koinónia Kiadó, 2000

 

Madaras Péter egyszerre írja és rajzolja a verseket, ismeretlen játékok, dallamok, tüneményes történetek recept-gyűjteményével kedveskedve az olvasónak. Játékok: meghívás a közös olvasásra, sőt az együtténeklésre, hiszen csak ebből a közelségből, a humor elénk állított, élesre metszett tükrében ismerhetjük meg és fogadhatjuk el magunkat.

 
1 100 Ft
Akció: 880 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KIÉ ERDÉLY?

Szerző: Kovács András Ferenc et alii

Koinónia Kiadó, 2006

 

Kovács András Ferenc, Láng Zsolt, Salat Levente, Selyem Zsuzsa és Visky András szövegei a játékosság, a végiggondoltság és a szentség felől kérdeznek rá a köztudatban rögzült Erdély-képre. Ezekkel az írásokkal lehet vitatkozni, lehet egyetérteni, lehet felháborodni miattuk és rajongani értük, de figyelmen kívül nem hagyhatók.

 
1 750 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KERESZTESASSZONY

Szerző: Ruxandra Cesereanu

Koinónia Kiadó, 2007

 

A román Gulágról szóló írásairól ismert költőnő szabadverselésben állítja elénk Kolozsvár kilenc legfontosabb templomát.

 
1 750 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KÖZELÍTÉSEK ÉS KÖZELEDÉSEK

Szerző: B. Szabó István

Koinónia Kiadó, 2003

 

A kiváló teológus-szerző breviáriumként megszerkesztett, négy részből álló bibliai hermeneutikai írásai a politika, a kultúra, az önazonosság és a hit kapcsolatára hívják fel a figyelmet.

 
1 480 Ft
Akció: 1 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÖNYV ÉS FILM KÖZÖTT

Szerző: Király Hajnal

Koinónia Kiadó, 2010

 

Mi az adaptáció? Milyen szerepet játszik a vizuális kultúrában? Milyen társadalmi (osztály, csoport) igényekre válaszol? Mi a mediális fölülírás megismerésben játszott szerepe? Hogyan kapcsolódik be az (irodalmi, kulturális) hagyományőrzésbe? Hogyan válik különböző társadalmi, ideológiai diskurzusok közvetítőjévé?

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÉT TALÁLKOZÁS KÖZÖTT

Szerző: Horváth Levente

Koinónia Kiadó, 2013

 

Az erdélyi protestáns családokban régen természetes volt, hogy a hívő családok rendszeresen körbeülik az asztalt, és a családfő vezetésével legalább hetente egyszer áhítatot tartanak. Horváth Levente Két találkozás között című kötete ezeket a család- és közösség-, illetve hitépítő alkalmakat kívánja feleleveníteni, fogódzót nyújtani ezekhez, tartalmas olvasmányt kínálva az év mindegyik hetére. A könyvben található bibliai magyarázatok a szerző különböző alkalmakkor elhangzott prédikációinak, áhítatainak szerkesztett változatai. A magyarázatok a keresztény egyházi év vasárnapjainak rendjét követik.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÉKBORDÓ OLTÁROK

Szerző: Hangai B. Artúr

Koinónia Kiadó, 2009

 

A tudós a rejtelemkutató versekbe ágyazza szorongását, életigenét, bepólyázza önmagát önmagával, hogy ne vacogjon úgy a fagyos mindenségben, hogy ne féljen a létezés titkát tovább kutatni. Mi ez? Kín? Önvédelem, a kívánság tajtékáradása, az egyedülvalóság másban folytatása. Összefoglaló bűntudat, szétszóródó csillagszóró szikratűcsillagos megváltóra várakozás. Boldogság, vagy boldogtalanság. Juhász Ferenc Kossuth-díjas költő Nagyon régen ismerjük egymást, bár pontosan nem tudnám megjelölni első találkozásunk idejét. Életünk, sorsunk hol közelebb hozott, hol pedig elszakított évekre bennünket. Artúr fel-felbukkanása hol nagy, számomra is korszakos eseményekhez, hol pedig a monoton hétköznapok zakatoló csendjéhez kötődik. Artúr írásait nem tudom értékelni, hol nagyon közel, hol pedig nagyon messze érzem magamtól. Falus András tudományos kutató, biológus

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.