Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Noran Libro

 Fő kategória >KIADÓ >M-O >Noran Libro

Sorrend:


VÁLSÁGOK ÁRNYÉKÁBAN - Elfogyott

Szerző: Oswald Spengler

Noran Libro Kiadó, 2013     

 

„A kötetbe foglalt írások – Poroszság és szocializmus, Az ember és a technika, A döntés évei – 1919 és 1933 között láttak napvilágot, olyan időszakban, mely Németország történelmének egyik legválságosabb szakaszát jelenti. A kort, amelybe beleszületik, egyetlen szerző sem választhatja meg: azzal kell együtt élnie. Spengler nagy visszhangot kiváltott kötetei jól illusztrálják azt a megváltozott szemléleti beállítódást is, hogy a filozófus a maga műveit nem a többi filozófus számára kívánja írni elsősorban, hanem kísérletet tesz a szélesebb olvasóközönség megszólítására.

 

 
2 990 Ft
EVA BRAUN - ÉLETRE-HALÁLRA HITLERREL - Elfogyott

Szerző: Heike B. Görtemaker

Noran Libro Kiadó, 2010

 

A kötetben a szerző a történészek által csak jelentéktelen figuraként kezelt „ártatlan szőkeség” szerepét helyezi új megvilágításba: „Az emberek mindig azt gondolták róla, hogy nem több egy vonzó nőnél, aki történetesen egy szörnyetegbe szeretett bele, ám Braun fontos szerepet játszott Hitler belső körében.”

 
2 800 Ft
  ÍGÉRET ÉS BETELJESEDÉS – A ZSIDÓ ÁLLAM SZÜLETÉSÉNEK TÖRTÉNETE - Elfogyott

Szerző: Koestler, Arthur

Fordította: Makovecz Benjamin

Nora Libro, 2011

 

Részletek a könyvből

„E könyv három része: a Háttér, a Közelről és a Távlatok. Az első rész az Izrael állam megalapításához vezető események feltérképezése. Nem törekszik történelmi teljességre, és sajátos szemszögből követi nyomon az eseményeket, hogy hangsúlyozza a történetben szerepet játszó irracionális tényezők és érzelmi előítéletek szerepét.”

 

„A kvantumelmélet szerint, ha egy golflabda anélkül, hogy megütötték volna, egyszerre csak gurulni kezd a lyuk felé, az nem isteni csoda, csupán egy »statisztikailag rendkívül alacsony valószínűségű esemény«. Izrael újjászületése hasonlóképpen nem csoda, de statisztikailag kétségkívül rendkívül alacsony valószínűségű esemény.”

 
3 800 Ft
  TITKOS ÍRÁS 1-2. - Állambiztonsági szolgálat és irodalmi élet 1956-1990 - Elfogyott

Szerző: Szőnyei Tamás

Noran Kiadó, 2012

 

Történelmünk jellegzetessége az irodalom önmagán túlmutató, politikai, társadalmi szerepvállalása. 1956 is kérdések, bírálatok megfogalmazásával, nyilvános kimondásával, kinyomtatásával kezdődött. Az Irodalmi Újság publikációival, a Petőfi Kör vitaestjeivel.

 

 
9 999 Ft
VILÁGOSTÓL – KRÍMIG - Elfogyott

Egy magyarbarát orosz huszártiszt emlékeiből

Szerző: Andrej Fatyejev

Fordította: Horváth Iván, Zsatkovics Kálmán

Noran Libro Kiadó, 2011

 

„1849-ben Fatyejev az orosz csapatokkal együtt Magyarországra került: az orosz cár segített Bécsnek letörni a lázadókat (mai szóval: leverni a forradalmat). Fatyejev keresztülmasírozott az ezredével Felvidéktől Erdélyig. Szemtanúja volt a világosi fegyverletételnek. Figyelte, hogyan viselkedtek a magyarok, akik már belekóstoltak a függetlenség ízébe, de a két szövetséges monarchia sokszoros túlereje előtt visszalépésre kényszerültek. Fatyejev […] együttérzéssel figyelte őket. Az osztrákok viselkedése viszont ellenszenvet, majdnem undort keltett benne.

Miért? […] talán lelki nemessége folytán. Hiszen a szabadságharc, ha indokolt, ha férfias, csakis rokonszenvet ébreszthet egy tiszta lélekben. […]

Fatyejev, amikor a világosi fegyverletételről beszél, de más írásaiban is, ahol szó esik a magyarországi hadjáratról, kifejezetten rokonszenvvel beszél a magyarokról.”

 

(Jurij Guszev irodalomtörténész, műfordító)

 
2 890 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.