Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Savaria University Press

Fő kategória >KIADÓ >S-T >Savaria University Press

Sorrend:

12

-20%
A SÁRSZEGI REGÉNYEK ÉS KÖRNYEZETÜK

Vonások Kosztolányi Dezső 1920-as évekbeli munkásságához

Kézjegy

Szerző: Mohai V. Lajos

Savaria University Press, 2010

 

E Kosztolányiról szóló, füzet terjedelmű tanulmány nem hagyományos értelemben vett monografikus feldolgozás, mivel csak az író „sárszegi regényeinek”, a /Pacsirtá/nak (1924) és az /Aranysárkány/nak (1925) tárgyalását, illetőleg a két mű környezetének, Kosztolányi Szabadka-élményének és a monarchiás vidéki élet kulisszáinak, a regények élményi hátterének bemutatását tekinti feladatának. Továbbá azt, hogy néhány vonással fölvázolja: hogyan hatott az író munkásságára a bethleni konszolidációval jelölt történelmi periódus, az 1920-as évek világa.

 
1 885 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A PILINSZKY PROJEKTUM

Két szonettkoszorú

Szerző: Balla D. Károly

Savaria University Press, 2008

 

Balla D. Károly 20 könyv szerzője. József Attila-díjas. Költőként indult, ám a verseskönyvek után hamarosan novellákkal, később publicisztikai kötetekkel jelentkezett, néhány drámája és két regénye is megjelent, legutóbb naplójegyzeteit gyűjtötte kötetbe. A kárpátaljai Ungváron él és dolgozik. A ’80-as években jelentős szerepe volt a régió irodalmi életének megújításában, alkotócsoportok vezetése, folyóiratok alapítása, magánkiadó indítása fűződik a nevéhez. Részt vett az érdekvédelmi magyarságszervezetek alapításában és munkájában. Mára minden effajta tevékenységgel felhagyott, visszavonultan él és alkot. Jelen kiadvány egy izgalmas költői vállalkozásának, maga-támasztotta szakmai kihívásnak az eredményét tartalmazza.

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A NEMNÖVEKEDÉS DISZKRÉT BÁJA

Szerző: Serge Latouche

Savaria University Press, 2011

 

"...így az utóbbi évtizedben számos olyan civilkezdeményezés jött létre, amely a fenntartható, igazságos és a gyakorlatban is megvalósítható megoldásokat keres a globalizálódó világ sokszoros válságára. A nemnövekedés is egyfajta mozgalomként terjedt el Franciaországban a második évezred elején, követői radikális és kritikus szemlélettel viszonyulnak a Föld erőforrásainak véges voltát figyelmen kívül hagyó, korlátlan növekedésen alapuló, termelésközpomtú, elidegenedett fogyasztói társadalmunkhoz.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A JAZZ ELMÉLETE II.

Szerző: Márkus Tibor

Savaria University Press, 2014

 

"A könyv az első kötet koncepcióját folytatva a következő témakörökkel foglalkozik: Ritmika, Nem tercépítkezésű harmóniák, In-out technika, Dodekafónia, Jazz formatan, A hangszerelés alapjai." „Márkus Tibor könyvéből azonnal kiolvasható az az alapos körültekintés, amivel példáit kiválasztja, bemutatja és értelmezi az adott témakörökhöz kapcsolódva(....) ez a széles áttekintés nagyon hasznos lehet a zenéléssel ismerkedőknek és a gyakorló muzsikusoknak. " László Attila

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A JAZZ ELMÉLETE

Szerző: Márkus Tibor

Savaria University Press, 2012

 

„20 éves tanári, előadói és a zenetudomány különböző területein végzett kutatói tapasztalatom adta az indíttatást, hogy mindenki számára elérhető jazzelmélet könyvet írjak. Munkámat nemcsak jazz zenészeknek, hanem minden, zenével foglalkozó embernek ajánlom. A lehető legtöbb jazzelméleti területet érintő könyv második kötetét CD melléklet fogja majd kiegészíteni, hogy az ismertetett példák részletei hallható formában is hozzáférhetőek legyenek.”

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A DÉLSZAKA KÉPEI

Hatvanhat haiku

Szerző: Pusztay János

Savaria University Press, 2010

 

A mostanság divatossá vált haiku műfajának érzékeny művelője Pusztay János. Az groteszk megszólalás egyik mestereként adja közre 66 tizenhét szótagos világmagyarázatát. Masszi Ferenc érzékeny tollrajzai méltó kiegészítései a tömör szövegeknek.

 
1 000 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A BIZONYOSSÁG VÉGE AVAGY QUO VADIS DEMOKRÁCIA

Új Reformkor

Szerző: Miszlivetz Ferenc

Savaria University Press, 2011

 

"A kötetben közölt tanulmányok beszámolnak róla, hogy a kiszámíthatatlanság, a komplexitás és a globális és lokális - azaz glokális - egymásrautaltság és kölcsönös függés növekedése visszafordíthatatlanná vált, és ennek megfelelően egyre kevésbé meggyőző a morális, filozófiai, szociális, politikai, kulturális és gazdasági-pénzügyi kérdések merev határok szerinti elkülönítése. A gondolkodás és a 'tudás' skatulyákba gyömöszölése maga is előidézője az összefonódó válságok némelyikének. Nem véletlen, hogy egyre több élvonalbeli közgazdász jut arra a következtetésre, hogy a válság legmélyebb okai nem a pénzintézmények hibás kalkulációiban vagy a rossz hitelkonstrukciókban és téves előrejelzésekben keresendők, hanem abban az eltorzult értékvilágban és megalapozatlan hiedelmekben, amelyekben a fejlett világ jelentős részben osztozik, vagy inkább csak osztozott". (Miszlivetz Ferenc)

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
TIZENKÉT KÖLTEMÉNY - Elfogyott

Szerző: Nagy J. Endre

Savaria University Press, 2015

 
2 480 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.