Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Hadtörténet


Sorrend:


-15%
A MAGYAR KATONAI REPÜLÉS TÖRTÉNETE (1938 – 2008)

Szerzők: Szabó József, M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó, 2008

 

A Zrínyi Kiadó újdonsága a kezdetektől napjainkig eltelt hét évtized főbb eseményit foglalja össze a téma iránt érdeklődő olvasó számára. A katonai repülés krónikája szerves részét képezi a magyar haderő, a Magyar Honvédség históriájának, ugyanakkor része az egyetemes magyar repüléstörténetnek is. Így a katonai alakulatoknál folyó repülőkiképzés főbb eseményei nemcsak a katonai repülés, hanem az egyetemes magyar repülés fejlődéstörténetének is meghatározó állomásai voltak az elmúlt hét évtizedben.

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VADÁSZREPÜLŐK

Az Imperial War Museum fotóival

Szerző: Francis Crosby

Zrínyi Kiadó, 2003

 

A könyv betűrendben mutat be több mint 170 géptípust, köztük az első világháborúban használt korai repülőket, a két világháború közötti időnek és a második világháború vadászgépeit, és a mai szuperszonikus sugárhajtású vadászrepülőket.

Bemutatja a légi ütközetekben használt különböző fegyvereket: géppuskákat, gépágyúkat, rakétákat.

Jól áttekinthető táblázatokban foglalja össze mindegyik gépről a legfontosabb tudnivalókat: a gyártó országot, a gép első repülésének időpontját, hajtóművét, fegyverzetét, méretét, tömegét és teljesítményét.

Az Imperial War Museum színes és fekete-fehér képeinek felhasználásával ismerteti a típusokat. Az anyag nagy részét korábban még nem publikálták.

Tényeket és történeteket közöl csatákról és a repülés „ászairól”. A kötetet a rövidítések és a legfontosabb szakkifejezések magyarázata egészíti ki.

 
6 980 Ft
Akció: 5 935 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HADSEREG ÉS FEGYVEREK 1956

Szerzők: Horváth Miklós, Kovács Vilmos

Zrínyi Kiadó, 2011

 

A kötet segítségével bepillanthatunk az 1956-os forradalom és szabadságharc hétköznapjaiba, és megismerhetjük:

a Magyar Néphadsereg fontosabb feladatait és belső konfliktusait;

a karhatalmi célú alkalmazás intézményrendszerét;

a hadsereg és más erőszakszervezetek közötti „munkamegosztás” jellemzőit;

a szovjet csapatok magyarországi bevetésével kapcsolatos döntések körülményeit;

illetve a felkelő-szabadságharcos és más fegyveres csoportok, valamint a nemzetőrség tevékenységének fontosabb mozzanatait.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LÉGTÉRERŐ

Magyar légierő 2005-2010

Szerző: Toperczer István

Zrínyi Kiadó, 2010

 

Már öt éve repülnek magyar felségjellel ellátott Gripenek hazánk légterében. Ennek az öt évnek állít emléket a könyv szerzője a kétnyelvű, gazdagon illusztrált fotóalbummal. Az olvasó testközelből érzékelheti a repülés szépségét és nehézségeit, a pilóták, műszakiak, irányítók mindennapi munkáját. A Gripenek kötelékeiről készült fotók segítségével részesei lehetünk a kötet címében szereplő „légtérerőnek”. A könyv segítségével megismerkedhetünk a repülés világának ellesett pillanataival. 

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR KIRÁLYI HONVÉDSÉG LÉGVÉDELME 1920-1945

Szerzők: Dr. Barczy Zoltán, Sárhidai Gyula

Zrínyi Kiadó, 2010

 

Első ízben jelenik meg könyv hazánkban a Magyar Királyi Honvédség két világháború közötti időszakának légvédelmi fegyverzetéről. A kötet a légvédelmi tüzérség 1938–1944 közötti történetének rövid összefoglalása mellett típusismertetést és az összes fellelhető műszaki eszköz leírását foglalja össze a téma iránt érdeklődő olvasók számára. A szakszerű leírást számos korabeli fotó, műszaki leírás, dokumentum egészíti ki. 

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GYORSMERÜLÉS

Az osztrák-magyar haditengerészet tengeralattjáróinak története 1907-1918

Szerző: Csonkaréti Károly

Zrínyi Kiadó, 2007

 

Csonkaréti Károly legújabb könyvében nagy részletességgel eleveníti fel az Osztrák-Magyar Monarchia huszonhét tengeralattjárójának – legénységének – izgalmas történetét. Nemcsak a laikus érdeklődők, de a szakemberek közül is kevesen tudják, hogy az Adrián, valamint a Jón-és a Földközi-tengeren miként harcoltak ezek a tengeralattjárók. Legénységük a végsőkig helytállva teljesítette kötelességét azokon a néha törékeny, kezdetleges harceszközökön, amelyek közül tizenhárom egység magyar gyárban épült. Ezekről a különleges járművekről szakmai alapossággal ebben a munkában olvashat először az érdeklődő.

A könyvből megismerheti az olvasó a tengeralattjárók születésének korai történetét, haditechnikai, irányítási változásait, de megtudhatja azt is, hogy fő fegyverük, az úgynevezett hal- vagy önjáró torpedó magyar találmány, mely szintén magyar gyárban született.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SORSFORDÍTÓ ÜTKÖZETEK

50 csata, amely megváltoztatta a modern történelem menetét

Szerző: Tim Newark

Zrínyi Kiadó, 2004

 

Ötven csata helyszínét, modern hadviselést átalakító és a történelem menetét megváltoztató legfontosabb összecsapások lebilincselő bemutatása.

 
5 650 Ft
Akció: 4 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
REPÜLŐGÉP-ANYAHAJÓK ÉS REPÜLŐGÉP-HORDOZÓK 1912-2005

Szerzők: Dr. Bak József, Sárhidai Gyula

Zrínyi Kiadó, 2006

 

Földünk csaknem háromnegyedét óceánok borítják. Sok évszázadon át tartott, amíg az ember birtokába vette az óceánokat, megszülettek a kereskedelmi és a hadiflották, amelyek jelentősen hozzájárultak az emberiség fejlődéséhez.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EGRI VÁR HISTÓRIÁJA

Szerző: Sugár István

Zrínyi Kiadó, 2002

 

A könyv megismertet egri várvédő őseink sorsával, hősies tettekkel dicső és árulásokkal terhes hétköznapjaikkal. „Históriás könyvünk” a legújabb kutatásokat felhasználva, a számítógépes rekonstrukció segítségével kalauzol az egri vár múltjában. Lapjain újraéled a történelem, Eger várának históriája, az egri emberek élete – puskaporszagúan, vérrel, verítékkel, emberközelben.

A vár ostromának 450. évfordulójára készült könyv avatott vezetője a történelem kedvelőinek a várbeli sétákon a múltban, s a jelenben – Egerben. 

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZÉKELYEK A HADAK ÚTJÁN

Szerző: Nagy László

Zrínyi Kiadó, 2001

 

A több mint egymillió példányban megjelent könyveivel a legolvasottabb történész újabb kötetében a három részre szakadt ország védelméért harcoló székelység életének bemutatására vállalkozott. A kötet Buda török uralom alá kerülésétől a Szatmári békekötésig kíséri végig a történelem alakulását.

A hadtörténelmi események bemutatása mellett, több érdekes kortörténeti kérdésre is választ kaphatunk. Milyen okok és körülmények állították a székely tömegeket a magyar históriában sajátos szerepet játszó Mihály havasalföldi vajda mellé? Miért volt éveken át jó kapcsolatuk Giorgio Basta aranysarkantyús lovaggal, akit mindmáig negatívan ítél meg a magyar történetírás? Milyen volt a székely katonák fegyverzete, ruházata? Miért voltak ellenállóbbak a katonáskodó székely hegyi pásztorok, hogyan tudták a had vezetői megelőzni a járványok kialakulását, elterjedését? Ősidők óta miért tiltottak ki a táborokból – halálbüntetés terhe mellett – „mindenféle nőszemélyeket”?

A kötet lapjain többek között olyan ismert történelmi nagyságokkal találkozhatunk, mint a Báthoriak, Bocskai István, Bethlen Gábor, I. Rákóczi György, vagy II. Rákóczi Ferenc. Most jelenik meg először átfogó, ideológiai felhangoktól mentes, hiteles történelmi feldolgozás e mindmáig sokakat foglalkoztató témában.

 
1 730 Ft
Akció: 1 470 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÁRPÁD- ÉS ANJOU-KOR CSATÁI, HADJÁRATAI

Szerző: Veszprémy László

Zrínyi Kiadó, 2008

 

A szerző gyönyörű, festményekkel, színes miniatúrákkal, metszetekkel gazdagon illusztrált műve méltó párja a korábban megjelentetett Az 1848 - 1849-es szabadságharc nagy csatái, a Nikápolytól Mohácsig és a Zrínyiek a magyar és a horvát históriában című köteteknek. A könyv a hadieseményekre összpontosít, ugyanakkor tárgyalja a korszak tágabb politikai körülményeit is.

 

Az olvasó megismerheti a honfoglaló magyarság fegyverzetét, az Árpád- és Anjou-kor címereinek katonai alkalmazását, a várostromok technikáját.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TÁBORNOKI KAR 1945-1956

A Magyar Honvédség és a Magyar Néphadsereg tábornokai a második világháború és az 1956-os forradalom és szabadságharc között

Szerző: Maruzs Roland

HK Hermanos Kiadó, 2011

 

Hogyan lehetett 4–6 elemit végzett péksegédből, kőműves segédből, villamosvezetőből vezérőrnagy, altábornagy és vezérezredes? Miért zártak börtönbe és likvidáltak jól képzett tábornokokat koncepciós perek keretében? Ki volt az a tábornok, aki felesége „kulák-származását” bejelentette? Kik lövettek békés tüntetőkbe az 1956-os forradalom és szabadságharc alatt?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad a kiváló fiatal hadtörténész kötete, amely régóta várt hiánypótló mű az adott korszak hadseregének tábornoki karáról.

 
4 900 Ft
Akció: 4 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-35%
A FÁRAÓK KATONÁI

Szerző: Nic Fields

Illusztrálta: Peter Bull

Szerkesztette: Járdán Csaba

Fordította: Tamás Gábor

Eredeti kiadás: Warrior 121, Osprey Publishing, 2007

Magyar kiadás: DeltaVision, 2011

 

Egyiptom fáraói saját korukban mitikus lényeknek számítottak, hatalmuk és rangjuk sok évezreden át lenyűgözte mindazokat, akik kapcsolatban kerültek velük. Kötetünkben a Középbirodalom korának Egyiptomát fenntartó és védelmező közkatonák életét mutatjuk be. Ritka leletek segítségével tárjuk az olvasók elé a középbirodalmi fáraók hadseregét – az íjászoktól a közelharcot vívó katonákon át az uralkodó kísérőiig. Ókori forrásokra támaszkodva részletesen elbeszéljük a tengeri és szárazföldi csaták menetét, de közben egyedülálló bepillantást nyújtunk az olvasó számára a katonák életének mindennapjaiba is, étrendjüktől kezdve egészen az általuk imádott istenekig.

 
2 990 Ft
Akció: 1 945 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A DRÁVÁTÓL A LAJTÁIG. TANULMÁNYOK AZ 1848 NYÁRI ÉS ŐSZI DUNÁNTÚLI HADIESEMÉNYEK TÖRTÉNETÉHEZ

Szerző: Hermann Róbert

Balassi Kiadó, 2008

 

A kötet tanulmányai a forráskiadványok, a szakirodalom s a szerző által feltárt hazai és bécsi levéltári anyag alapján adnak képet arról a folyamatról, ahogy a Batthyány-kormány által átvett, illetve megszervezett fegyveres erő képessé vált az ország védelmére, s a magyar önállósági törekvéseket létében fenyegető, Jellaèiæhorvát bán hadserege által végrehajtott támadás elhárítására. Az első tanulmány a drávai védelmi vonal megteremtését, a második az 1848. szeptemberi horvát invázió elhárítását tárgyalja, a harmadik a pákozdi csatával kapcsolatos vitás kérdésekről ad tájékoztatást. Külön tanulmány foglalkozik Nagykanizsa és a Dél-Dunántúl felszabadításával, Jellaèiæmellékoszlopának Moson, Sopron és Vas megyei üldözésével, Perczel Mór 1848. októberi fegyverszüneti tárgyalásaival, valamint a bécsi forradalom felmentésére indított, a schwechati csatával végződő magyar támadási kísérlettel. A korábbi összefoglalókhoz képest újdonságot jelent a bécsi Hadilevéltár anyagának felhasználása, illetve az 1998 óta megjelent szakirodalom és forráskiadványok hasznosítása. Az egyes tanulmányokat létszámkimutatások, illetve okmányok közlése egészíti ki.

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-35%
A TEMPLOMOS LOVAGOK 1120-1312

Szerző: Helen Nicholson

Illusztrálta: Wayne Reynolds

Eredeti cím : Knight Templar 1120-1312

Eredeti kiadás: Osprey Publishing, 2004

Warrior, No. 91.

Delta Vision Kiadó, 2011

 

"A templomos lovagrend a zarándokok és telepesek szentföldi védelmére felesküdött egyházi szervezetként alakult meg. Tagjai hitük szerint Isten nevében harcoltak, a szomszédos muszlim uralkodók pedig megtanulták félni a nevüket.
E kötetünkben -vizsgálatunk középpontjába a rend Szentföldön tevékenykedő tagjait helyezve- e harcos lovagszerzeteseket mutatjuk be: kortárs források alapján a beavatási szertartástól a lovagrend tagjainak képzésén, rangsorukon és a csatatéren alkalmazott harcrendjükön át egészen harcmodorukig haladva nyújtunk betekintést mindennapjainkba." (a Kiadó)

 
2 990 Ft
Akció: 1 945 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
TOLNA MEGYE VÁRAI

Szerző: Miklós Zsuzsa

MTA Régészeti Intézete, 2007

 

A kötet a jelenlegi Tolna megye erődítményeit adja közre az őskori földváraktól a kuruc kori sáncokig.

 
13 650 Ft
HISTORIA PICTA CASTELLORVM

Erődítések és várak a Kárpát-medencében az őskortól a XIX. századig

Fortifications and Castles in the Carpathian Basin: From Prehistory to the 19th Century

Szerző: Kőnig Frigyes

Archaeolingua, 2010

 

Kőnig Frigyes egész munkásságával bizonyítja, hogy ma is vannak „pictor doctusok”, olyan művészek, akik egszerre tudják a művészetet és a tudomány valamelyik ágát művelni. Azt is mondhatjuk az ilyen emberre, hogy „polihisztor”, mert nemcsak a festészethez, a rajzhoz, a grafikához és a szobrászathoz ért, hanem a geometriához, az anatómiához, a történelemhez, vagy a régészethez. Ebben a jellemzésben van valamilyen zavarba ejtő anakronizmus, mert már a 20. században elcsépeltté vált az ilyen esetekben Leonardóra és a „reneszánsz embertípusra” hivatkozni. Sanos, minden közhelynek van köze az igazsághoz is: egészen biztos, hogy Kőnig Frigyesnek Leonardo az egyik ideálja.

 

 
10 600 Ft
-20%
MAGYAR UNIFORMISOK

A honfoglalástól napjainkig

Szerző: Ságvári György

Kossuth Kiadó – Hadtörténeti Intézet és Múzeum, 2010

 

Az újszerű viseletkönyv a magyar hadiviseleteket mutatja be a középkortól egészen napjainkig. A gazdagon illusztrált kötetből megtudhatjuk, hogy a magyar történelem elmúlt ezer évében hogyan változott a magyar katonák viselete, milyen követelmények alapján alakult ruházatuk, felszerelésük. Az érdekes leírásokat rajzok, festmények, múzeumi műtárgyak fotói, fényképek és képeslapok illusztrálják.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A TÖRÖK HÓDOLTSÁG VÁRAI ÉS VÁRKATONASÁGA I-III.

Szerző: Hegyi Klára

História - MTA Történettudományi Intézete, 2007

 

Hegyi Klára munkájának első kötete a magyarországi oszmán védelmi rendszerrel foglalkozik, bemutatja a téma forrásait, a várrendszer kiépítésének folyamatát és a védelem feladatait, a várkatonaság összetételét (csapatnemek, származás, vallás) és számát, valamint életkörülményeit. A második és harmadik kötet adattár, a Hódoltság vilájeteinek várait veszi sorra, összegyűjtve a rájuk vonatkozó oszmán forrásokat.

 
7 600 Ft
Akció: 6 460 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A PARANCSNOKLÁS ÁLARCA

The Mask of Command

Szerző: John Keegan

Fordította: Balanyi Bibiána és Dr. Molnár György

Európa Könyvkiadó, 2011

 

Ez a könyv hadvezérekről szól. Arról, hogy kik ők, milyen cselekedetek fűződnek a nevükhöz, s hogy e cselekedetek milyen hatással vannak arra a világra, amelyben a közönséges halandók, férfiak és nők élnek.

 

Hiszen egy hadvezér sokkal több a hadsereg egyszerű parancsnokánál. Lehet király vagy pap: Nagy Sándor mindkettőt megtestesítette egy személyben. Lehet diplomata: Marlborough és Eisenhower egyformán kiválóan értett a békítéshez és a stratégiához. Lehet inkább teoretikus, mint gyakorlati szakember: az idősebb Moltke inkább intellektuális képességeivel írta be nevét a történelembe, mintsem végrehajtói tehetségével. Parancsnokolhat az uralkodó helyetteseként, mint Wellington, vagy esetleg egy demokratikus testület felhatalmazásával, ahogyan Grant kapta a megbízatását. Lehet demagóg zsarnokká avanzsált politikus, és mégis megőrizheti parancsnoki pozícióját, ahogyan Hitlernek sikerült.

 
5 400 Ft
Akció: 4 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-50%
V. KÁROLY ÉS MAGYARORSZÁG (1526-1538)

Szerző: Korpás Zoltán

Századvég Kiadó, 2008

 

V. Károly mediterrán hadviselését Nyugaton részletesen ismerik. A XVI-XVII. században a császári politika közép-európai és földközi-tengeri összefüggéseire a Habsburg fivéreket szolgáló diplomatákon, politikaformáló egyházi és világi személyeken túl jelentős kortárs ideológusok, reneszánsz történetírók, világhírű színpadi írók hívták fel a figyelmet. Ezzel szemben itthon - és a megfelelő feldolgozás hiányában Nyugaton egyaránt - immár több mint másfél évszázada Magyarország helyét V. Károly törökellenes politikájában az érdektelenség, a távolság és a meg nem valósult ígéretek kulcsszavai alapján határozzuk meg.

 
3 675 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AD ASTRA

Szerző: Sahin-Tóth Péter

Szerkesztette: Oborni Teréz

ELTE Eötvös Kiadó, 2006

 

A kötet szerzője a francia-magyar kapcsolatok kutatásának szentelte életét, tanulmányainak nagy részében a Magyarország területén folyó tizenöt éves háború európai vonatkozásait igyekezett feltárni. A Franciaország különböző tartományaiból, különösképpen Lotaringiából a háborúba érkező zsoldoshadak tevékenysége ugyanúgy érdekelte, mint a hadakozni induló francia arisztokraták lelki-szellemipolitikai indíttatása. A kötetben közölt tanulmányok színesen, hatalmas adatbázisra támaszkodva mutatják be a „hosszú háború” francia résztvevőit, és egyben világossá teszik, hogy a XVI-XVII. század fordulóján hazánk területén folyó harc egész Európa közös ügyévé vált.

 

 

 
3 235 Ft
Akció: 2 750 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
"HUSZÁR LETTEM, HONVÉDHUSZÁR" - Elfogyott

Dr. Modrai Kovách Antal tartalékos huszár főhadnagy élményei és fényképei a nagy háborúból

Szerkesztő: Bertók László

Új Levédia Kft, 2015

 

Dr. Modrai Kovách Antal fényképeit, nézegetve képzeletben vissza repülhetünk egészen 1912-ig. Rácsodálkozhatunk, milyen volt a békebeli egyéves önkéntesi szolgálat, miért is volt "gyöngyélete" a huszároknak, követhetjük a "vörös ördögöket" az 1914. évi keleti hadműveleti területre. Emellett ízelítőt kaphatunk a tartalékos huszártiszti képzés hátországi mindennapjairól, végezetül dr. Modrai Kovách Antal fényképeinek segítségével a kassai 77. honvéd gyalogdandár székelyföldi és moldvai arcvonalszakaszát és annak hétköznapjait ismerhetjük meg.

 
2 100 Ft
  A CSÁSZÁRI-KIRÁLYI HUSZÁRSÁG TÖRZSTISZTI KARA A FRANCIA FORRADALMI ÉS A NAPÓLEONI HÁBORÚK KORÁBAN (1792-1815) - Elfogyott

Szerző: Réfi Attila

MTA BTK - Nádasdy Ferenc Múzeum, Sárvár, 2015

 

Az egyetlen magyar eredetű katonai csapatnem, a huszárság sokoldalú harcászati alkalmazásának köszönhetően fénykorában, a 18. században és a 19. század első felében, nemcsak hazánkban, hanem, elsősorban magyar emigránsok révén, Európa szerte is nagy népszerűségre tett szert.

A huszárok máig ható, dicsőséges múltjának tudományos igényű feldolgozása ugyanakkor még mindig komoly hiányosságokkal bír. A csapatnemmel kapcsolatos ismereteinket, különösen a történeti fejlődésük csúcspontjának számító francia háborúk időszakával kapcsolatosan, alapvetően mindmáig a dualizmus kori német, illetve a két világháború közötti magyar nyelvű feldolgozások határozzák meg.

 
3 600 Ft
A II. VILÁGHÁBORÚ FEGYVEREI - Elfogyott

Szerző: Michael E. Haskew

Kossuth Kiadó, 2014

 

A kötet öt fejezetben a második világháború több mint 300 fegyverét és harcjárművét mutatja be: katonai repülőgépeket, páncélozott harcjárműveket, tüzérségi és rakétafegyvereket, haditengerészeti fegyvereket és hadihajókat, valamint kézifegyvereket.

Párhuzamot von és kontrasztot állít a háború nagy hadi eseményeibe ágyazva: többek közt a River Plate-i ütközet hadihajói, az angliai csata vadászrepülőgépei, a sztálingrádi csatában használt géppisztolyok, a Midway-szigeteki csata repülőgép-hordozói, a kurszki csata tankjai, a normandiai hadjárat harckocsi-elhárító lövegei, a német „megtorlófegyverek”, a háború utolsó éveiben bevetett hadászati bombázók és az okinawai hadműveletek kézifegyverei szerepelnek egy-egy összehasonlításban.

 
5 990 Ft
FEGYVERT, S VITÉZT ÉNEKLEK - Elfogyott

Katonanaplók a háborúkból

Szerző: Csernavölgyi Antal

Logod Bt., 1997

 

Amint a címből is kitűnik, háborúkban és háborúk utáni fogságról és bujdosásról szóló emlékezések és naplók gyűjteményét tartjuk a kezünkbe.

 

Valóban források, nemcsak a hadtörténész számára, hanem azoknak is, akik megkísérlik leírni, jellemezni, felmutatni, hogy az adott "nagypolitikai", "hadtörténeti esemény" mögött mi volt az azt végrehajtó, elszenvedő, túlélő ember élménye, véleménye, emléke. Mit jelentett a háború az egyes ember életében. Nem egy fejezete első közlés, eddig a történetírásban fel nem használt, ismeretlen részleteket megvilágító dokumentum és ezen túl képet ad arról is, hogy az akkori embereknek mi volt a "hangulata" közérzete és ezt miképpen tudta megfogalmazni, miképpen megfogalmazva akarta továbbadni az utána jövő nemzedékeknek.

 
1 000 Ft
101 HÍRES HADIHAJÓ - Elfogyott

Legendás hadihajók az I. világháborútól napjainkig

Szerző: Robert Jackson

Kossuth Kiadó, 2010

 

A kötet 101 hajó fejlesztését és szolgálata történetét mutatja be színes ábrákkal és fényképekkel. Mindegyik hajóról részletes adatsort nyújt, méretekkel, a hajtómű teljesítményével, sebesség- és hatótávolság, vízkiszorítási és fegyverzeti adatokkal. A könyv olyan híres hajókat tárgyal, mint a Hood, a Nautilus, az Invincible, a Kamikaze, a Prince of Wales és a világ haditengerészeteinek sok más egysége.

 
3 600 Ft
101 HÍRES BOMBÁZÓ - Elfogyott

Legendás katonai gépek az I. világháborútól napjainkig

Szerző: Robert Jackson

Ventus Libro Kiadó,  2010

 

A könyv 101 bombázó repülőgépet mutat be: fejlesztésük és szolgálatuk történetét színes, valósághű rajzaik és fotóik illusztrálják. Az egyes típusoknak részletesen megismerhetjük a méreteit, hajtóműveiket, harci teljesítményüket, súlyukat és fegyverzetüket. A kötet lapjain olyan híres bombázókat láthatunk, mint a B–17-es Repülő Erőd, az Avro Lancaster, a North American B–25-ös vagy a Vickers Vimy.

 
3 600 Ft
A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ ELIT ALAKULATAI - Elfogyott

Szerző: Michael E. Haskew

Ventus Libro Kiadó,  2009

 

A kötet valamennyi fő hadviselő hatalom különböző alakulatait bemutatja, mind az európai, mind a csendes-óceáni hadszíntéren. Országonként tárgyalva olyan híres alakulatok történetét ismerheti meg az olvasó, mint az amerikai rangerek, a brit SAS és a német Waffen-SS – s mellettük számos kevésbé ismertét is, mint például Popski Magánhadserege és a Repülő Tigris repülőszázadok. A kötetet több mint 120 színes és fekete-fehér fénykép, grafika és térkép illusztrálja.

 
4 500 Ft
KATONAI EGYENRUHÁK ENCIKLOPÉDIÁJA - Elfogyott

Szerző: Consuelo Valero de Castro

Ventus Libro Kiadó, 2011

 

A haditechnikával együtt az egyenruhák is változnak. A ruháknak egyszerre kell megfelelniük kényelmi, esztétikai és védelmi szempontoknak, hisz az uniformis eldöntheti a hadba vonuló katona sorsát is. Kötetünk áttekintést nyújt az egyenruhák történetéről az ókori egyiptomi katonák lószőr parókájától az ENSZ békefenntartók kék műanyag sisakjáig. Az egyenruhákhoz kötődő történelmi események, konfliktusok és azok megoldási kísérleteinek leírása és magyarázata mellett részletesen megismerhetünk 200 egyenruhatípust is.

 
1 800 Ft
BIBLIAI CSATÁK - Elfogyott

i.e. 1400.-i.sz. 73. AJTÓL MASZADÁIG

Szerzők: M.J. Dougherty, M.E. Haskew, P.G. Jestice, R.S. Rice

Ventus Libro Kiadó,  2010

 

Könyvünk a bibliai kor húsz csatamezejére kalauzolja el az olvasót. Olyan harcokba, mint a Méróm vize, Mikmász, Samária és Lákis ostroma, a Mésa elleni háború, a babiloni hódítás, Emmaus, Bét-Cúr, Jeruzsálem ostroma és még sok más. Az egyes csaták tárgyalását lényegretörő, jól áttekinthető adattár vezeti be, amely részletes információkkal szolgál az ütközetek helyszínéről, dátumáról, a hadvezérekről, a harcoló egységek számáról és jellegéről, valamint az egyes csaták végső kimeneteléről. Több mint kétszáz színes és fekete-fehér térkép, műalkotás és fénykép illusztrálja a kötetet, megismertetve az olvasót magukkal a csatákkal, a főszereplőkkel, illetve a korabeli harctéri taktikákkal.

 
3 990 Ft
MAGYAR ERŐDÉPÍTÉSZET - Elfogyott

Régi erődítések rekonstrukciója a térinformatika módszereivel

Szerkesztette: Winkler Gusztáv

Tinta Kiadó, 2003

 

A tanulmányok összefogják a magyar erődépítés korszakait, a középkortól a második világháborúig. A szerzők a hadmérnöki kutatásokat összekötik a terepi adatgyűjtéssel, térképészeti feladatokkal, illetve az így gyűjtött információk további feldolgozását gyakorlatilag térinformatikai környezetben kívánják megoldani. 

Szabó József János „Az Árpád-vonal rekonstrukciója” című tanulmányában a II. világháborús magyar erődítés-láncolat felépítésével és a harci cselekmények lefolyásával kapcsolatos adatgyűjtés nehézségeit emeli ki, mivel az erődvonal építési dokumentációja megsemmisült. Ehhez kapcsolódóan az egész Székelyföld védelmi kérdéseit is érinti. 

Winkler Gusztáv „Erődítések felderítése és rekonstrukciója térinformatikai eszközökkel” című cikkében a tárgyalt korszak magyar várainak fejlődésével, az erődelemek datálási problémáival foglalkozik. Ismerteti az erődök vizsgálatára vonatkozó konkrét eljárásokat, lehetőségeket, valamint rámutat a térinformatika alkalmazhatóságára, mint konkrét feladatmegoldó eszközre. 

 
1 680 Ft
ERŐDÉPÍTÉSZET A XX. SZÁZADBAN - Elfogyott

Geoinformatikai esettanulmányok

Szerző: Szabó József János

Tinta Kiadó, 2004

 

Szabó József János, az Árpád-vonal című nagy sikerű könyv szerzője, kötetünkben adja közre legújabb kutatásainak eredményeit.  

A két világháború között Európában kiépített erődrendszerek nagy része még ma is épen megtalálható, másik részüket vagy még a háború alatt, vagy a háború után megsemmisítették. Az időjárás, a talaj mozgása és a növényzet „romboló” munkája is megtette a magáét, de az erődítések romjai ma is sok helyen jól láthatók. Néhány évtized múlva azonban ezekből már nem sok marad. A XX. század hadtörténetének ezek a jelentős hadi építményei úgy tűnnek el, hogy még csak nem is tanulmányozhattuk őket. A két világháború között kiépült nagy erődrendszerek hadászatilag mára már elveszítették jelentőségüket. A légierő által végrehajtandó függőleges átkarolás értelmetlenné teszi a nagy, szilárd vagy rugalmas védőrendszerek kiépítését, illetve azok fenntartását. A milliós tömeghadseregek kora lejárt, már nem állítanak fel többé hasonló haderőt. A nagy erődrendszerek ezek ellen készültek. 

 
2 310 Ft
VÁRAK - Elfogyott

75 épített csoda

Szerzők: George Lewis, Kate Naqvi

Kossuth Kiadó, 2009   

 

Az emberek a legkorábbi időktől kezdve építettek erődített szerkezeteket, hogy segítségükkel megvédjék magukat ellenségeiktől: később ezekből lettek azok a fenyegető épületegyüttesek, amelyeket mi várakként ismerünk – s döntő fontosságú hatalmi bázisokként szolgáltak a történelem nagy háborúiban. A kötet lapjain minden fontosabb vártípusra találhatunk példát: a kezdetleges toronyváraktól az impozáns lakótornyokig és öregtornyokig, illetve a bevehetetlen, többszörös fallal körülvett koncent rikus váraktól az erődített városokig és az óriási fellegvárakig, amelyek egész városok lakosságát védték.

 
6 990 Ft
-20%
KÉSEK, TŐRÖK ÉS SZURONYOK - Elfogyott

Képes enciklopédia sorozat

Szerző: Tobias Capwell

Kossuth Kiadó, 2011

 

Amióta 2,5 millió évvel ezelőtt megjelentek az éles szerszámok, a szúró-vágó fegyverek óriási szerepet játszottak az emberi történelem formálásában. E tudományos alapossággal szerkesztett kötet napjainkig követi nyomon a tőrök, kések és szuronyok történetét. A fémmegmunkálás felfedezése tette lehetővé az első pengefegyverek gazdag formakincsének kialakítását és számos funkcióra történő alkalmazását. A tőr nélkülözhetetlen középkori harci eszköz, ugyanakkor békebeli használati tárgy volt, mígnem a 17–18. században elveszítette a jelentőségét. A szurony részletes ismertetése után napjaink civil és katonai késeinek áttekintése zárja a kötetet.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
KARDOK ÉS SZABLYÁK - Elfogyott

Képes enciklopédia sorozat

Szerző: Harvey J. S. Withers

Kossuth Kiadó, 2010

 

A remek kiállítású kötet egészen a 21. századig követi nyomon a kardok, szablyák és lándzsák históriáját. Az őskőkori kezdetektől és az első európai és mezopotámiai bronzkori kardok megjelenésétől ismerteti a pengefegyverek és katonai taktikák fejlődését, amelyek jelentősen alakították az ókori Egyiptom, Görögország és Róma nagy civilizációit, de foglalkozik a kard fontos szerepével a kelták művészeti és mitikus hagyományaiban. A folytatásban rátér a középkorra, a kard harci fegyverként befutott pályájának csúcspontjára, bevezeti az olvasót a középkori lovagok és keresztes vitézek – és ellenfeleik, a közel-keleti seregek világába.

 
3 990 Ft
A HADVISELÉS MŰVÉSZETE I. - Elfogyott

Nagy hadvezérek az ókorban és a középkorban

Kossuth Kiadó, 2010

 

Kétrészes sorozatunk első kötete hiteles képet rajzol az i. e. 1500-tól i. sz. 1600-ig terjedő időszak legnagyobb katonai vezetőinek életéről és pályafutásáról Alkibiadésztől Hannibálon át Tamerlánig. Az életrajzokat térképek egészítik ki, amelyekből megismerhetjük az adott hadvezér legjelentősebb csatáit és hadjáratait.

 
5 990 Ft
  VEGETIUS HADTUDOMÁNYI MUNKÁJÁNAK UTÓÉLETE A KÖZÉPKORBAN - Elfogyott

Szerző: Kákóczki Balázs

Attraktor, 2013

 

"Könyvemben igyekeztem bemutatni, hogy Vegetius renatus epitoma rei militaris című munkája milyen formában és mértékben hatott a középkor (had)tudományos irodalmára. Egyrészről sikerült bebizonyítani, hogy a »Foglalat« több volt, mint a későantik korban született hadtudományi értekezés. Ez a mű ezer éven átívelő történelmi munka, katonai szakkönyv, didaktikai tankönyv és erkölcsi példatár volt, amely felbecsülhetetlen értékű hatást gyakorolt nemcsak a középkor hadtudományos műveltségére, hanem az európai tudományos irodalomra is."

 
3 900 Ft
ARRIANOS-TANULMÁNYOK - Elfogyott

Szerző: Forisek Péter

Attraktor, 2013

 

Stratégia és taktika a Kr. u. 2. századi római hadseregben Arrianos Ektaxis kata Alanón-ja alapján

 

"Az antikvitásban Arrianost ’a filozófus’ melléknévvel illették. Fiatal éveiben a korszak neves filozófusánál, Epiktétosnál tanult filozófiát a görögországi Nikopolis városában. Epiktétos iskolája nemcsak a korszak görög, hanem római elitjének is az egyik legjelentősebb szellemi műhelye volt, itt ismerkedett meg Arrianos Hadrianussal, a későbbi császárral is, akivel életre szóló barátságot kötöttek."

Forisek Péter, a Debreceni egyetem tanszékvezető tanára az ókori római hadművészet egy jelentős szereplőjének életművén keresztül mutatja be a császárkori hadviselés részleteit.

 
3 400 Ft
-15%
AZ ÓKOR NAGY CSATÁI - Jelenleg nem kapható!

i.e. 1285. -i.sz. 451. KÁDESTŐL CATALAUNUMIG

Ventus Libro Kiadó, 2008     

 

A gazdagon illusztrált, bőséges tényanyagot tartalmazó kötet az ókor számos híres európai és közel-keleti csatamezejére kalauzolja el az olvasót.

 
6 500 Ft
Akció: 5 525 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ TÖRTÉNETE - Elfogyott

Szarajevótól Trianonig

A BBC History különszáma, DVD melléklettel

Kossuth Kiadó, 2013     

 

Az angol BBC History Magazine és magyar kiadásának közös munkájából született kiadvány az első világháború legjobb szakértőinek írásain keresztül mutatja be a Nagy Háborút. Az eseménytörténet ismertetése mellett nagy hangsúlyt kapnak a háború menetére nagy befolyást gyakorló egyéniségek, a stratégiai és taktikai kérdések, a konfliktus előtt és alatt bekövetkezett technikai fejlődés, valamint a frontok és a hátország mindennapjai is. Az angol kiadás színvonalas anyagait a magyar szerkesztőség a Monarchia és Magyarország szerepvállalását és sorsát bemutató írásokkal egészítette ki, Romsics Ignác vállalta például a trianoni békeszerződés létrejöttének ismertetését.

 

A kiadvány nemcsak tartalmában, hanem formájában is különleges, a könyvekre jellemző alaposság és terjedelem egy magazin színes, változatos, rengeteg képpel megtűzdelt formájában jelenik meg.

 
1 990 Ft
A HADVISELÉS MŰVÉSZETE II. - Elfogyott

Nagy hadvezérek az újkorban

Kossuth Kiadó, 2010

 

Melyik a legzseniálisabb Napóleon győzelmei közül? Milyen közel került Wellington herceg a csata elvesztéséhez Waterloo-nál? Milyen harcászati megoldásokat alkalmazott Montgomery Rommel legyőzésére El-Alameinnél?

Ezekre és számtalan más izgalmas kérdésre megtalálható a válasz e kötetben, a legutóbbi négy évszázad legkiemelkedőbb hadvezéreiről időrendben alkotott pazar tanulmánygyűjteményben. A kiemelkedő történészekből összeállított csapat Andrew Roberts főszerkesztő vezetésével írta meg e művet. Valamennyi hadvezért tömör es információban gazdag tanulmány mutatja be, amely nemcsak lendületes, de tényszerű elbeszéléssel mutatja be és értékeli őket. Minden életrajzhoz kapcsolódik egy-egy jelentős hadi sikert ismertető, csata- vagy hadjárat-„vázlat”, színes térképpel.

 
5 990 Ft
HARCKOCSIK - Elfogyott

A világ több mint 250 harckocsija és páncélozott harcjárműve

Szerző: Chris Chant

Zrínyi Kiadó, 2005

 

A harckocsik és a páncélozott harcjárművek megjelenésüktől kezdve meghatározó szerepet játszottak a világ valamennyi harcterén. Pusztító erejüket három fő tulajdonságuknak köszönhették: a tűzerőnek, a mozgékonyságnak és a páncélvédettségnek.

 

A kötet újdonsága, hogy még nem publikált korabeli fényképekkel, ábrákkal gazdagon illusztrált részletes leírásokban mutatja be a legjelentősebb harckocsi-típusokat és páncélozott harcjárműveket 1916-tól napjainkig, érdekes részleteket tárva elénk az egyes járművek fejlesztésének történetéről, technikai adatairól. A szerző a járműveket időrendi sorrendben, országonként mutatja be, és a páncélos hadviselés kezdeteitől, a „mozgó erődök” első bevetésétől a mai, digitális eszközökkel felszerelt harcjárművek alkalmazásáig, a Blitzkriegtől az Öböl-háborúig elemzi részvételüket a fegyveres konfliktusokban.

 

A témában magyar nyelven még nem jelent meg ilyen nagy lélegzetű összefoglaló munka, mely hasznos olvasmánya lehet a szakembereknek éppúgy, mint a történelem, a haditechnika – különösen a harckocsik és a páncélozott harcjárművek – iránt érdeklődő olvasóknak.

 
6 980 Ft
FORGÓSZÁRNYAS HUSZÁROK - Elfogyott

Szerző: Toperczer István

Magyar-angol kétnyelvű kötet

Zrínyi Kiadó, 2007

 

1991. április – Ékalakú, új felségjelek mutatják a felszállóirányt a Magyar Légierő helikopterein... Felszállás... sivító hajtóművek ébresztenek fel... csattogó rotorlapátok ringatnak a helikopter fedélzetén... elenged a Föld, az Ég vár Rád...Repülés... szinte kaszálod a harmatos füvet... Felhők közé bújsz, hogy füstből bukkanj elő... vízzel itatod az erdőtüzet... homokzsákkal szorítod meg az áradó vizet... rideg páncélt nyaldos fegyvereid tüze... rohan az idő, szalad a táj... szólóban, géppárban, vagy kötelékben repülöd a feladatod... a Nap átadja helyét az Éjnek... játszadozik sötétség és fény... Veled, aki a Levegőben élsz... Leszállás... remeg, vibrál minden körülötted... állóhelyed ölébe pottyansz... megjöttél... „pörgős” nap után már nem kergetik egymást rotorlapátok... meghajolnak, így tisztelik a Földet... 2006. ősze – Tizenöt év, a Ti korszakotok – Mi-2-esek, Minyák, Mi-24-esek és a forgószárnyas huszárok.

 
3 980 Ft
NIKÁPOLYTÓL MOHÁCSIG 1396-1526 - Elfogyott

Szerző: Pálosfalvi Tamás

Zrínyi Kiadó, 2005

 

A Zrínyi Kiadó Nagy csaták című sorozatának második kötete Nikápolytól Mohácsig vezeti az olvasót, vagyis egyik súlyos vereségtől a másikig, amely utóbbi egyenesen a középkori Magyar Királyság végét jelentette. Pálosfalvi Tamás könyvének első fejezeteiben bemutatja a korabeli Európát és hadseregeit, a magyar hadszervezet fejlődését, valamint az Oszmán Birodalom felemelkedését és hadseregét. E százharminc év hadi krónikájából azokat a legjellemzőbb ütközeteket, ostromokat, csatákat tárgyalja, amelyeket a Magyar Királyság egy olyan hatalom, ellen vívott, amely katonailag valamennyi európai kortársánál idősebb volt, és amely, ellentétben a keresztény monarchiákkal, társadalmilag és politikailag is a folyamatos hódításra rendezkedett be.

 
4 500 Ft
A HONFOGLALÓKTÓL A HUSZÁROKIG - Elfogyott

A középkori magyar könnyűlovasságról

Szerző: B. Szabó János

Argumentum Kiadó, 2010

 

Manapság, amikor országszerte egyre több jószándékú hagyományőrző foglalkozik a középkori hadikultúra egyes elemeinek megelevenítésével vagy épp újjáteremtésével, komoly hiány mutatkozik a középkori hadtörténet egyes csapatnemeit átfogóan tárgyaló munkákból. A magyar könnyűlovasságról például az utolsó összefoglalás az 1930-as években látott napvilágot. B. Szabó János, a nagy sikerű Tatárjárás és A mohácsi csata című kötetek szerzője legújabb könyvében ennek a kérdésnek a feldolgozására, újragondolására vállalkozott. A honfoglalástól a mohácsi csatáig ívelő áttekintésében gazdag írott, képi és tárgyi forrásanyagra támaszkodva, számos külföldi analógia segítségével feltárja és új összefüggésbe helyezi a középkori magyar könnyűlovassággal kapcsolatban feltett hagyományos kérdéseket: hogyan változott a honfoglalás korának fegyverzete és taktikája, elképzelhető-e valamiféle folytonosság a későbbi századokban, könnyűlovasság vagy átmeneti lovasság volt-e az Árpád- és Anjou-kori Magyarországon, kik is voltak a huszárok, és hogyan vált a huszár csapatnem a XVI. századra a magyar lovasság meghatározó elemévé?

 
2 700 Ft
HUSZÁRFEGYVEREK A 15-17. SZÁZADBAN - Elfogyott

Szerző: Kovács S. Tibor

Martin Opitz Kiadó, 2010

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy ajánlhatjuk Kovács S. Tibor  remek könyvét a huszárok fegyverzetéről. A Nemzeti Múzeum Fegyvertárának vezetője egyedülálló vállalkozást valósított meg, amikor feldolgozta a magyar huszárság korai anyagát. Korábban ilyen nagyívű vállalkozás nem volt, sem a hazai sem a külföldi kutatásban. A könyv  mind a kutatóknak, mind az érdeklődőknek jelentős segítséget nyújt a fegyvernem kialakulásának megértésében.

 

A huszárság Hunyadi Mátyás uralkodása alatt vált jól hasznosítható és elfogadott fegyvernemmé, a mohácsi csata (1526) után pedig egyedüli záloga lett Magyarország védelmének. A szerző célja az volt, hogy a fennmaradt tárgyi emlékanyagot a megfelelő történeti környezetbe helyezze, és ez által a lehető legteljesebb képet nyújtsa a "legmagyarabb fegyvernem" korai évszázadairól.

 

 
4 990 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.