Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Sarutlan Kármelita Nővérek

Fő kategória >KIADÓ >S-T >Sarutlan Kármelita Nővérek

Sorrend:

12

EZEK ÁM A TERAPEUTÁK! - Elfogyott

A sivatagi atyák lelkivezetése

Szerző: Maeco La Loggia - Émilie Pécheul

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2017

 

Azok számára, akik spirituális szinten előre akarnak haladni, egy pszichológiai munka jótékony hatású lehet. Kétségtelenül nem mi vagyunk az elsők, akik megértették a pszichológiai munka fontossá gát, mégis mi vagyunk az elsők, akik ezt ily módon meg is fogalmazzuk. Meggyőződésünk szerint a történelemben először a kereszténység hozta magával az ember mélyreható és átfogó ismeretét, és nyújtott segítséget, pszichospirituális kísérést teljes gyógyulásához: „Uram, csak egy szót mondj, és meggyógyulok.” Újraolvasva azokat a válaszokat, melyeket a sivatagi szerzetesek látogatóiknak, világiaknak vagy kezdő újoncoknak adtak, megdöbbenünk üzeneteik időszerűségén. Hiszen az emberi természet valódi szakértői voltak. A sivatagi atyákat végül is „nagyszerű terapeutáknak” nevezhetjük! Marco La Loggia és Émilie Pécheul

 
1 300 Ft
AZ ÉLŐ ISTEN ELŐTT - Elfogyott

Szerző: Ruth Burrows OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2017

 

Ruth Burrows (Rachel nővér) a norfolki (Anglia) Quidenham kármelita kolostorának szerzetese, számos nagy sikerű lelkiségi könyv szerzője. A Kármel látóhatára sorozatban magyarul megjelent művei – Az imaélet lényegéről (2012, 2014, 2017), A belső várkastély felfedezése (2013), Útmutató a misztikus imához (2014) – mind az imádság kimeríthetetlen témáját járják körül egy hosszú kármelita élet és nagy lelki intelligencia több évtizedes tapasztalatára alapozva.

 

 
1 900 Ft
AZ ÉJSZAKA FÉNYLIK, MINT A NAPPAL - Elfogyott

Szerző: Wilfrid Stinissen OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

A jelen könyv "Támaszkodva támasz nélkül" címen megjelent könyv 2. változatlan kiadása. A sötét éjszaka az Isten felé vezető út egyik kikerülhetetlen szakasza. Ha valaki komolyan veszi a hitét, előbb-utóbb át kell rajta haladnia. Keresztes Szent János a sötét éjszakák szakértője. Minden bizonnyal éppen emiatt a közismert jellemzője miatt olyan időszerű és közkedvelt napjainkban. Megbízható vezető. Arra tanít minket, hogy nincs az a feneketlen mélység vagy sziklás csúcs, amely úttá ne válhatna számunkra.

 
2 500 Ft
MONDÁSOK EGYIPTOM PUSZTASÁGÁBÓL - Elfogyott

Szerző: Lucien Regnault OSB

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Ezek az oldalak eredetileg kármelita nővéreknek készültek, akiknek Lucien Regnault bencés atya évi lelkigyakorlatukat tartotta volna, de 2003. szeptember 1-jén bekövetkezett váratlan halála ezt megakadályozta. Így lett ez a posztumusz könyv a sivatagi atyák spiritualitásáról leírt gondolatainak mintegy testamentuma.

 
2 310 Ft
MARADJATOK BENNEM - Elfogyott

Hétnapos lelkigyakorlat

Szerző: Jeges Mirjam OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Mirjam nővér, a Sarutlan Kármelita Nővérek közösségének perjelnője: "A kontemplatív női Kármelben, ahol, Isten kegyelméből már huszonhét éve élek, az éves közösségi, vezetett lelkigyakorlaton kívül minden nővérnek van személyes lelkigyakorlata is. Ezt a kolostor remeteségében tölti magányban, csendben, a Szentlélek vezetésére figyelve. Ennek a könyvnek az anyaga is egy ilyen személyes lelkigyakorlat gyümölcse, amit megosztottam néhány, más szerzetesrendbe tartozó nővérrel is. A szöveg őrzi az élőbeszéd stílusát, "szemtől-szembe" jellegét."

 
2 000 Ft
A MEGBOCSÁTÁS, MINT ISTEN AJÁNDÉKA - Elfogyott

Szerző: Rosmarie Berna

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Megbocsátani és megbocsátást elfogadni egyaránt nehéz. Ahol azonban sikerül, ott új élet kezdődik. E könyv oda kíván elvezetni. Azokat az előadásokat tartalmazza, melyeket Rosmarie Berna lelkigyakorlatos kurzusként több alkalommal „Istentől elfogadni a megbocsátást – Isten előtt megbocsájtani” címmel a birkenwerderi Kármel lelkigyakorlatos házában tartott. Az ott elmondottakon túl itt olyan gondolatokat és felismeréseket is megfogalmaz, melyek az előadások kereteit szétfeszítették volna. – A könyv otthon, a mindennapokban is lehetővé teszi a lelkigyakorlatos út követését.

 
1 890 Ft
  A MÉLYSÉGEK EVANGELIZÁCIÓJA - Jelenleg nem vásárolható

Második kiadás

A Kármel Látóhatára

Szerző: Simon Pacot

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Sokan vannak, akik nem tudják összeegyeztetni pszichikai valójukat a lelki élet követelményeivel. Lehetséges-e keresztény módon viszonyulni a szégyenhez, a szenvedéshez vagy a gyűlölethez? A mélységek evangelizációja című könyv Isten Igéjének hallgatására buzdít, s az Ige fényénél akar elvezetni a lét egységének élményéhez.

 
2 400 Ft
SZERELMES SZELLŐK SUTTOGÁSA - Elfogyott

Szerző: Fr. Barsi Balázs OFM

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 

A lelki élet hármas útja az Énekek éneke fényében, Keresztes Szent János értelmezése szerint.

 
1 260 Ft
LECTIO DIVINA - Elfogyott

A Kármel Látóhatára

Szerző: Bianchi, E. - Giudici, M. P. FMA

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2008

 

Mi a lectio divina? – Hogyan olvassuk a Szentírást úgy, hogy ne mi használjuk öncélúan a szöveget, hanem engedjük megérinteni magunkat általa? A Szentírás Isten szava, teremtő Szó, amely nem tér vissza megvalósulatlanul, hanem véghezviszi, amire küldetett. Az Ige megcselekszi bennem Isten akaratát, ha a Lélek segítségül hívásával és az egyház értelmezésével olvasom. Nincs benne félreteendő rész, legfeljebb még nem értem. Időt kell hagynom a Szentírás olvasásának és ruminációjának (emésztésének): addig forgatom a számban, amíg számomra alkalmassá nem válik a lenyelésre! Ízlelem, mert akarom, hogy tápláljon. „Vedd és olvasd”, de hogyan? – A szerzők erre adnak egy lehetséges választ.

 
850 Ft
A BELSŐ VÁRKASTÉLY FELFEDEZÉSE - Elfogyott

Szerző: Ruth Burrows

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2013

 
1 750 Ft
A TÖKÉLETESSÉG ÚTJA - Elfogyott

Szerző: Avilai Szent Teréz

Fordító: Sajó Tamás, Templom Kata

Jel Kiadó-Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 

„Uram! Taníts meg minket imádkozni!” (Lk 11,1) – kérlelte Jézust egyik tanítványa, mire a Mester elmondta imáját, a Miatyánkot.

„Madre, írj nekünk valamit a belső imáról!” – ismételte újra és újra kérését a négy novícia, akik 1562. augusztus 24-én, az avilai Szent József kolostor alapításának felejthetetlen napján öltöztek be a Kármel szent ruhájába. Teréz végül engedett a kérésnek, és hozzákezdett A tökéletesség útja megírásához.

 
2 800 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.