Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Biológia, természet


Sorrend:

12

-20%
A KÉTKEDŐ DARWIN

Az evolúcióelmélet eredete

Szerző: Quammen, David

HVG Kiadó, 2014

 

CHARLES DARWIN, a visszahúzódó biológus elképesztő felfedezése – a természetes kiválasztódás, amely az evolúció fő hajtóereje – alapjaiban változtatta meg a tudományt és az emberek világképét. Mintegy két évtized telt el elmélete kidolgozása és publikálása között, annak üzenete ugyanis még alkotóját is megrémisztette. Darwin, a végletekig óvatos angol úriember gondolatai nemcsak tudományos szempontból voltak radikálisak, hanem a korabeli törvények szerint istenkáromlás címén büntethetőnek is számítottak.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÖRMEND ÉS KÖRNYÉKÉNEK ÉLŐVILÁGA

Szerző: Szinetár Miklós

OSKAR Kiadó, 1994

 

A Rába folyó síkján elterülő térség gazdag és sajátos növény és állatvilágát mutatja be a kötet.

 
900 Ft
Akció: 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FRANKENSTEIN MACSKÁJA

A szép új világ állatai

Szerző: Anthes Emily

Akadémiai Kiadó, 2014

 

Visszahozhatjuk-e a sírból a kedvenc macskánkat? Újjáéleszthetünk-e kipusztult fajokat? Huzalozott agyú méhek alkotják-e majd a jövő légierejét? A biotechnológia fejlődésével számos ehhez hasonló fantasztikus ötlet lép át a science-fiction könyvek lapjairól és a gondosan őrzött laboratóriumokból mindennapjaink világába.

 

Emily Anthes könyve olvasmányos útikalauzként szórakoztató körutazásra invitál az állatokat érintő legújabb kutatások világába: bekukkantunk a laboratóriumba, ahol távirányítású bogarak röpködnek, ellátogatunk a parkba, ahol kipusztulás szélén álló állatfajok klónozott egyedei kószálnak, és megismerkedünk a fluoreszkáló halak forgalmazásának nehézségeivel. A technológiák érthető bemutatása mellett a könyv személyes élményekkel és szórakoztató anekdotákkal emberi közelségbe hozza az új felfedezéseken munkálkodó tudósokat – no meg magukat az állatokat is.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GENETIKA

50 fogalom amit ismerni kell

Szerző: Mark Henderson

Ventus Libro Kiadó, 2010

 

Személyiségünk szerzett vagy öröklött? Mi újat mondhat a DNS az ember történetéről? Mekkora jelentősége volt Dolly birka megteremtésének? És vajon a gyermekeket is rendelés alapján tervezzük a közeljövőben?

 

Mark Henderson, a The Times természettudományi szerkesztője 50 közérthető és lebilincselő esszébe sűrítette a tudományágak e legifjabbikának központi gondolatait. Bemutatja, miként változtatta meg a genetikai kód megfejtése a földi életről alkotott felfogásunkat Darwin evolúcióelméletétől a legutóbbi – és ellentmondásosan megítélt – tudományos eredményekig.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KIS ETOLÓGIA

Szerző: Csányi Vilmos

Kossuth Kiadó, 2008

 

Honnan tudja a kullancs, mikor kell rávetnie magát az áldozatára? Miért követi a kiskacsa a felnőtt récét – és miért ragaszkodik ugyanennyire akár az emberhez is? Hogyan ismeri fel tévedhetetlenül az idegen madár fészkében fölnevelkedő kakukk a fajtársait? Mi vezeti a méheket a nektárt adó virágmezőhöz, és hogyan osztják meg az erről szerzett tudásukat a kaptárban serénykedő társaikkal? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapnak választ az etológia iránt érdeklődők, a szerző öt korábbi könyvét tartalmazó kötetben.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYARORSZÁG ORCHIDEÁINAK ATLASZA

Kossuth Természettár sorozat

Szerkesztette: Molnár V. Attila

Kossuth Kiadó, 2011

 

Kevesen tudják, hogy a különleges életmódjukról és színpompás virágaikról méltán híres orchideák számos faja Magyarországon is honos. A könyv nem titkolt célja a nagyközönség figyelmét e gyönyörű növényekre irányítva, elősegítse őshonos növényvilágunk hatékony védelmét.

 
9 900 Ft
Akció: 8 415 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GENETIKA

Képes enciklopédia

Szerző: Enzo Gallori

Kossuth Kiadó, 2010

 

A genetika az élet kialakulását és az örökölt tulajdonságok generációról generációra történő továbbadását tanulmányozza. E tudományág alig két évszázad leforgása alatt óriáslépésekkel haladt előre az élő fajok kialakulásának megismerésében és számtalan betegség okainak megértésében. Az elmúlt évtizedekben hihetetlenül sok felfedezést tett az emberiség: megismertük a szaporodás végső rejtelmeit, feltárult előttünk a sejt legbelsőbb működése. A genetikával egyidejűleg a biokémia és biotechnológia is szédületes iramban fejlődött és kibontakozott egy új szakterület is, a génsebészet. Korunk „varázslói” a klónozás technológiájával bonyolult felépítésű élőlényeket és sajátos molekulákat képesek előállítani, immáron gyakorlati eredményekkel büszkélkedhetnek. A gyógyítás lehetőségei évről évre nagyobbak, örökletes betegségeket kezelnek szervbeültetéssel.

 
5 990 Ft
Akció: 5 090 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ZÖLD GMO-K

Szerzők: Dudits Dénes, Györgyey János

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Miként segíti a géntechnológia a növények nemesítését? Hogyan készülnek a génnemesített növények, a zöld GMO-k? Mit mond a tudomány az egyes GM növények egészségügyi és környezeti kockázatairól? Milyen GM növényekre számíthatunk a közeljövőben? Kinek milyen haszna származik a növényi géntechnológiából? Adjunk-e szabad választást a magyar gazdáknak a fajták, technológiák megválasztásában? Kinek az érdeke a „GMO-cirkusz"? Miért jutottunk zsákutcába a társadalmi viták során?

 

A Pont könyvek sorozat új darabja, a Zöld GMO-k érthető és logikus válaszokkal szolgál, határozott pontokat téve a kérdőjelek helyére.

 
1 590 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VAN OTT VALAKI?

válogatott írások

Válogatott írások sorozat

Szerző: Csányi Vilmos

Typotex Kiadó, 2010

 

Érdekes jelenség, hogy az emberek általában elítélik az agressziót, a tömegfogyasztásra szánt média mégis tele van ilyen cselekedetekkel. Ennek nem az az oka, hogy fajunk annyira szereti az agressziót, hanem éppen ellenkezőleg: rendkívül érzékeny annak különböző megnyilvánulásaira. Még a képernyő előtt is aktiválódnak biológiai ösztönei, szurkol az agresszió áldozatáért, vagy éppen ellenkezőleg, a jogosnak ítélt támadás miatt az agresszorral érez együtt. Ezt az érzékenységet használják ki a média írói, szerkesztői a figyelem felkeltésére. Az emberi agresszió az állatokhoz viszonyítva rendkívül ritkán előforduló jelenség.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KUTYAGONDOLATOK NYOMÁBAN

Gyorsuló tudomány sorozat

Szerkesztette: Miklósi Ádám, Topál József

Typotex Kiadó, 2006

 

Bár több tízezer év óta társunk, a tudományos érdeklődés mindmáig elkerülte. Az utóbbi tíz év azonban forradalmi változások kezdetét jelzi. Vajon mi az, ami ennyire vonzóvá teszi az ember számára a kutyát a világ minden táján? Segíthet-e a modern tudomány e kérdés megválaszolásában?

 

Etológusok, pszichológusok, állatorvosok, szociológusok és filozófusok egymás munkáját kiegészítve igyekeznek feltárni az ember-kutya kapcsolat evolúciós mozgatórugóját, a háziasítás szerepét és hatását, illetve a kutya viselkedésének biológiai alapjait. Közben pedig kiderül, hogy az ember nem egyszerűen kutyát „csinált” a farkasból, hanem egyben a saját maga „képére” is formálta.

 
1 450 Ft
Akció: 1 235 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KUTYA VISELKEDÉSE, EVOLÚCIÓJA ÉS KOGNÍCIÓJA

Az evolúciós gondolat sorozat

Szerző: Miklósi Ádám

Typotex Kiadó, 2010

 

Miért ragaszkodnak hozzánk? És mi miért nevezzük őket a legjobb barátainknak? Hogyan tanulnak? Milyen tényezők alakítják személyiségüket? Tényleg a farkastól származnak? Igaz-e, hogy tudnak számolni?

 

A kutya az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a ’családhoz tartozó’ jelzőt. Mégis tudományos kutatások hiányában eddig gyakran csak általánosságokkal és sokszor éppen tévhitekkel találkozhatott a gyanútlan olvasó.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A FAJOK EREDETE

Új fordítás! Harmadik, javított kiadás

Az evolúciós gondolat sorozat

Szerző: Charles Darwin

Fordította: Kampis György

Typotex Kiadó, 2009

 

Darwin-év 2009

 

Az evolúcióelmélet klasszikus művének bevezetővel és jegyzetekkel ellátott új fordítása. Aktualitását a korábbi fordítások nehéz megszerezhetőségén kívül ezek elavultsága adja, továbbá az evolúciós gondolat iránt a társadalomtudományok különböző területein mutatkozó mind nagyobb érdeklődés. Darwin kritikus olvasása számos, ma újnak tűnő gondolat helyenként meglepően árnyalt bemutatását fedi fel magában az eredeti forrásban.

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KIS DINÓKÖNYV NAGYOKNAK

Tudomány tömören sorozat

Szerző: David Norman

Fordította: Varró Zsuzsa

Typotex Kiadó, 2011

 

„A dinoszauruszok hivatalosan 1842-ben »születtek « az angol anatómus, Richard Owen jóvoltából, aki zseniális és intuitív nyomozói munkája során kihalt hüllők fosszíliáinak egyedi természetét vizsgálta. A dinoszauruszokat a nagyközönség hamar a szívébe fogadta, mivel ezek a lények egyrészt addig ismeretlen ősi világok kihalt lakói voltak, másrészt a mítoszok és legendák sárkányait is megtestesítették. A dinoszauruszok az emlékezetes entrée óta mit sem veszítettek vonzerejükből. Azóta is sokan találgatják, minek köszönhető ez a kitartó érdeklődés: talán azzal függ össze, hogy az embernek mindig fontosak voltak a mesék, amelyek beindítják a képzeletet és fejlesztik a kreatív képességeket. Számomra nem tűnik véletlen egybeesésnek, hogy gyakran éppen 3 és 10 éves kor között, a szellemi és kulturális fejlődésre legfogékonyabb időszakában a legnagyobb a dinoszauruszok iránti érdeklődés – ahogy azt sok szülő is tanúsíthatja.”

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MINDÖRÖKKÉ EVOLÚCIÓ

NEXUS sorozat

Szerzők: Csányi Vilmos, Kampis György, Mérő László, Pléh Csaba

Szerkesztette: Mihancsik Zsófia

Typotex Kiadó, 2010

 

Az evolúció elmélete alapjaiban változtatta meg az emberi gondolkodást, és a legkülönbözőbb szakterületek tudósai, kutatói alkalmazták vagy szálltak vele vitába. 2009 őszén, a kettős jubileum alkalmából Kampis György, Csányi Vilmos, Mérő László, Pléh Csaba és Csíkszentmihályi Mihály mutatta be az evolúciós gondolat egy-egy új és jelentős alkalmazását.

 

A Darwin-év tiszteletére tartott előadásokat jelen kötetben adjuk közre, Stöckert Gábornak, az Index újságírójának előszavával.

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
DARWIN A SZUPERMARKETBEN

Az evolúció hatása mindennapi viselkedésünkre

Az evolúciós gondolat sorozat

Szerző: Mark Nelissen

Typotex Kiadó, 2012

 

Esténként egy mokkáskanálnyi tudomány, különösebb megerőltetés nélkül.

 

„Nincs szükség drága laboratóriumi munkára vagy kifinomult megfigyelési technikákra ahhoz, hogy meglássuk, meghalljuk, kiszagoljuk a magatartásunk mögött rejlő evolúciót. Szó sincs róla! Ha valaki azt hiszi, hogy a magatartásbiológiai és evolúciós biológiai jelenségek megfigyeléséhez laboratóriumra van szükség, válassza ki az első embert, aki a látómezejébe kerül… kivétel nélkül mindannyian a nap huszonnégy órájában a magatartásbiológia tökéletes példái vagyunk.”

 

A darwinizmus boldogít

 

„Az evolúciós elmélet nemcsak tudományos fogódzót kínál, hanem abban is segít, hogy az ember meg tudja válaszolni az élet értelmére vonatkozó kérdéseket.”

 
2 600 Ft
Akció: 2 210 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EVOLÚCIÓ ÉS MEGISMERÉS

Az evolúciós gondolat sorozat

Szerkesztette: Kampis György, Ropolyi László

Typotex Kiadó, 2001

 

Vajon a világ ugyanolyan-e a denevér, a kutya, a majom vagy az em­ber számára? Tudjuk, hogy a kutya a szagok világában él, a denevér a fülével lát. A majom, bár sokban hasonlít ránk, nem tud beszélni, ezért nem használ nyelvi fogalmakat, amelyekkel mi a világot feldaraboljuk. Lehet-e mégis azonos a különböző fajok világa? Mi a kö­vetkezménye annak, ha nem? Az evolúció kutatása segíthet elkép­zelnünk az elképzelhetetlent. Ezen keresztül jobban megérthetjük azt is, mit jelent egyáltalán megismernünk valamit.

 
4 900 Ft
Akció: 4 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FÉKEVESZTETT EVOLÚCIÓ

Megszaladási jelenségek az emberi evolúcióban

Az evolúciós gondolat sorozat

Szerzők: Csányi Vilmos, Miklósi Ádám

Typotex Kiadó, 2010

 

Ez a kötet egy olyan jelenséggel foglalkozik, amelynek felismerése Darwin nevéhez köthető, bár az evolúcióbiológusok csak jóval később ismerték fel a probléma jelentőségét. Az újdonságot az jelenti, hogy megkíséreljük az ún. megszaladási jelenséget az ember esetében egy részben új evolúciós helyzetre alkalmazni. Abban reménykedünk, hogy ezzel talán evolúciós magyarázatot tudunk adni olyan társadalmi szintű jelenségekre (pl. testsúlynövekedés, drogfogyasztás, prostitúció), amelyek sokan „civilizációs betegségként” írnak le.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EMBERI GENOM

Szerző: Venetianer Pál

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Az Akadémiai Kiadó új ismeretterjesztő sorozatának célja rövid, lényegre törő, fogyasztható, ugyanakkor a tudomány mai állását tükröző, megalapozott, kiegyensúlyozott és tárgyilagos áttekintést adni egy-egy tudományágról, részterületről vagy éppen aktuális kérdésről. A sorozat enciklopédikus jelleggel, a tudományok teljességét átfogó módon kíván egy-egy zsebkönyvbe sűrítve alapvető ismeretekkel szolgálni elsősorban a laikus olvasó számára. A kötetek hazai szakértő szerzői garanciát jelentenek a megbízható és naprakész tudásra, miközben a modern arculat és az egységes, könnyen áttekinthető belső szerkezet a mai olvasó igényeihez igazodik. A Pont könyvek egyszerre támpont a tájékozódásban és kiindulópont az ismeretek elmélyítéséhez. Egy biztos pont korunk információözönében.

 

Mi a genom? És mi a kromoszóma, a gén, a DNS? Hogyan sikerült megismerni az emberi genomot? Mi történt a Humán Genom Program befejezése óta? Hogyan épül fel az emberi genom? Mire tanít minket az emberi genom ismerete? Hogyan alakult át a gén és a genetikai szabályozás fogalma? Megismerhetjük-e a genom által magát az Embert? Mit jelent a genom ismerete az orvostudomány számára? És mindezek után mit rejteget számunkra a jövő?

 

A Pont könyvek sorozat új darabja, Az emberi genom érthető és logikus válaszokkal szolgál, határozott pontokat téve a kérdőjelek helyére.

 
1 590 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
PLANT COMMUNITIES OF HUNGARY

Szerző: Borhidi A.

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Ez az első részletes angol nyelvű monografikus növényszociológiai feldolgozás Magyarország növénytársulásairól. Az általános részben rövid történeti áttekintés után tárgyalja a növényszociológiai alapfogalmakat, majd képet ad az ország természetföldrajzi tényezőinek, az éghajlat, orográfia, geológia, talaj és hidrológia főbb jellemzőiről, a flóra származásáról és a növénytakaró posztglaciális történetéről, növényföldrajzi regionalizációjáról. Ezután kerül sor a növénytársulások ökológiai tulajdonságainak és szociológiai jellemzőinek (karakterisztikus fajkombinációinak) részletes bemutatására.

 
13 000 Ft
-15%
A FÖLDI ÉLET REGÉNYE

Az élet születésétől a nyelv kialakulásáig

Szerzők: Szathmáry Eörs, John Maynard Smith

Akadémiai Kiadó, 2012

 

1995-ben jelent meg a The Major Transitions in Evolution című átfogó mű Szathmáry Eörs és az azóta elhunyt Maynard Smith tollából, melyet sokan az elmúlt száz év egyik legfontosabb evolúcióról szóló művének tartanak. Az ennek nyomán született összefoglaló könyv magyarul először 2000-ben jelent meg. A téma művelése természetesen nem állt meg, most az Olvasó az Oxford University Press engedélyével egy korszerűsített és bővített kiadást tart a kezében.

 

 

 
3 600 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HAJRÁ, ÉLET!

Az evolúció tíz legnagyobb találmánya

Szerző: Lane Nick

Akadémiai Kiadó, 2012

 

DNS, melegvérűség, szex, öntudat, halál - az evolúció és a győzedelmes élet talán legeredetibb megoldásai. Nick Lane kitűnő biokémikus szellemesen megírt, lebilincselő sikerkönyve az evolúció tíz legnagyobb találmányát mutatja be, képletek, elvont tudományos okoskodás nélkül. Bolygónk kialakulásától kezdve földtörténeti korokon át követi a fotoszintézis, az összetett sejtek, az ivaros szaporodás, a mozgás, a látás, a sejthalál jelenségeit.

 

 

 
3 950 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SEJTTAN (2012)

Szerkesztette: Sass Miklós, Zboray Géza

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2012

 

Az elmúlt három évtizedben alapvetően megváltozott az összehasonlító anatómia tudásanyaga, elsősorban az elektronmikroszkópos és a korszerű, lokalizációs, főként immuntechnikák általánossá válásával. E kötetek formájában megjelenő sorozat megírásakor elsősorban az a szándék vezetett bennünket, hogy tanítható és főként tanulható mennyiségű ismeretet adjunk. Ennek megfelelően tudatosan törekedtünk arra, hogy viszonylag kevesebb példaállat szervrendszereit tárgyaljuk. Azok esetében viszont kellő részletességgel bemutatjuk a fény- és elektronmikroszkópos szerkezeteket, az életmóddal összefüggő sajátosságokat, a funkciót és lehetőség szerint a szabályozást, sőt esetenként a felismeréshez vezető legfontosabb módszereket, kísérleteket is. A sorozatot a következő kötetek alkotják: I. Sejttan II. Fejlődéstan III. A köztakaró IV. A mozgásszervek V. Az emésztőszervek VI. A légzőszervek VII. Kiválasztószervek VIII. Az ivarszervek IX. A keringési szervek X. Az idegrendszer XI. Az endokrin szervek XII. Az érzékszervek

 
2 250 Ft
Akció: 1 915 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÖSSZEHASONLÍTÓ ANATÓMIAI PRAKTIKUM II.

Szerkesztette: Zboray Géza

ELTE Eötvös Kiadó, 2012

 

Gazdagon - több mint 600 ábrával - illusztrált és 800 irodalmi forrás, továbbá több évtizedes tapasztalataink birtokában írott kétkötetes egyetemi tankönyvünk ún. típusállatok bemutatásán keresztül nyújt magas szintű összehasonlító anatómiai és a tárgyalt struktúrákkal kapcsolatos funkcionális ismereteket. A fejezetek végén részletes gyakorlati útmutató és módszertani leírások segítik az olvasót abban, hogy a praktikumban leírtakat saját tevékenységének eredményeképpen megtalálja, azonosítsa, illetve megfigyelje. Munkánkat elsősorban a biológus és a biológiatanár szakos egyetemi hallgatók, valamint biológiatanárok számára írtuk, ám úgy véljük, hogy haszonnal forgathatják már végzett biológusok, továbbá azon állatorvosok és orvosok is, akik számára az összehasonlító anatómia átfogó ismerete rutin- vagy kutatómunkájukban fontos. Az első kötetben a gerinctelenek és az alacsonyabbrendű gerincesek, a második kötetben a magasabbrendű gerincesek anatómiájával foglalkozunk.

 
8 000 Ft
Akció: 6 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
RUBIÁCEAS DE MÉXICO

Szerző: Borhidi Attila

Akadémiai Kiadó, 2006

 

Este libro es la primera monografía completa de la familia Rubiaceae (con 650 géneros y 13000 especies en el mundo) la quinta más importante en la flora de los Estados Unidos de México. La obra abarca descripciones y claves analíticas para 103 géneros y más de 600 taxa, incluyendo 582 especies entre ellos, más de 2500 sinónimos, todos apoyados por 106 ilustraciones artísticas y una reseña fitogeográfica multifacetica de la familia que juega un papel determinante en la flora y vegetación tropical de la área del Caribe. El libro sirve para la determinación correcta de las plantas de una familia de alta complejidad resolviendo también problemas taxonómicos largamente discutidos sobre los complejos de Rondeletia, Portlandia, Deppea, Omiltemia etc. El libro es un recurso indispensable de los conocimientos relacionados para los expertos científicos y profesionales de los campos de la botánica, ecología, fitoquímica, agronomía y silvicultura, de la cartografía de los recursos ambientales, de la planificación física, etc., asimismo para los estudiantes universitarios y de la enseñanza superior.

 
9 450 Ft
Akció: 8 035 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NÖVÉNYANATÓMIAI-BOTANIKAI TERMINOLÓGIAI SZÓTÁR

Szerző: Darók Judit

Akadémiai Kiadó, 2011

 

Átfogó botanikai tárgyú nevezéktani szótár magyar nyelven mintegy fél évszázada jelent meg utoljára. E hiány pótlására szolgál ez a könnyen áttekinthető, mintegy 7000 címszót tartalmazó, gazdag ábraanyaggal bővített, korszerű terminológiai szótár. A szótárban helyet kapott a görög és latin eredetű szakkifejezések etimológiai elemzése is, ugyanis ezek ismerete nélkülözhetetlen a szakterület művelőivel való kommunikációban, segít a botanikai nevezéktan értelmezésében és a világhálón való információkeresésben. A mikológiai szócikkek - bár köztudottan a gombák nem a növényvilág tagjai - a neves idegen nyelvű botanikai szótárak példáját követve kerültek a kötetbe.

 

 
5 800 Ft
Akció: 4 930 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
RHYTHMIC BIOLOGICAL PROCESSES

Szerzők: Csernus Valér, Mess Béla

Dialóg Campus Kiadó, 2003

 

In the past few decades, it has been revealed about a rapidly increasing number of biological functions that they are characterized by repeatable, predictable changes: rhythmicity. This achievement fundamentally altered our understanding on the biological control mechanisms and affected our view on almost every field of both basic research and the applied biology, including medicine. Even a new branch of science is being evolved targeting rhythmic functions in the living creatures: chronobiology.

The series of papers, presented here, is devoted to promote this principle. "Rhythmic biological functions. The role of the biological clock in the living world", held on April 26, 2002 under organization of the Biological Section of the Local Committee of the Hungarian Academy of Sciences, in Pécs. The one day symposium attempted to collect the leading Hungarian experts, interested in this subject, from various field of biology including plant physiology, biophysics, zoology, cell biology, bio-statistics, as well as veterinary and human medicine.

The topics of the papers vary not only on the target species but also on the forms of the rhythmic functions ranging from physical and biochemical processes to reproduction and sleep, and also cover a vide range of period times from milliseconds to years.

 

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FÉNY- ÉS ELEKTRONMIKROSZKÓPOS MIKROTECHNIKA

Szerzők: Molnár László, Gábriel Róbert

Dialóg Campus Kiadó, 2001

 

A morfológiai kutatásokban a molekuláris biológiai és a klasszikusnak számító szövettani módszerek kombinálásával teljesen új kísérleti eljárások (pl. immuncitokémia, in situ hibridizáció) alakultak ki. A szerzők ezek elméleti hátterének és gyakorlati fogásainak ismertetésére vállalkoztak. A könyv így nemcsak az egyetemi, főiskolai hallgatók igényeit, hanem a kutatásokat végző orvosok, állatorvosok, ill. laboratóriumi asszisztensek munkáját is hiányt pótlóan segíti.

Főbb témakörök: A vizsgálati anyag gyűjtése, kísérleti állatok műtéti előkészítése, szervek, szervrészek eltávolítása, tárolása - A fénymikroszkópos preparátumok készítésének alapelvei és gyakorlati fogásai - Az elektronmikroszkópos mikrotechnika alapjai - Hisztokémiai eljárások - Fény- és elektronmikroszkópos autoradiográfia - Immuncitokémia - Neuronális nyomjelző molekulák - In situ hibridizáció - Mértékegységek, számítási táblázatok, oldékonysági adatok, pufferoldatok, színezékek stb.

 
4 980 Ft
Akció: 4 235 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EXPERIMENTS IN MOLECULAR CELL BIOLOGY

Szerző: Szeberényi József

Dialóg Campus Kiadó, 1999

 

A kötet a molekuláris sejtbiológia gyakorló tesztkönyve. Kiválóan alkalmas a biológia nemzetközi nyelvének, az angolnak, annak szakszókincsének tökéletesebb elsajátítására, gyakorlására is.

 
4 880 Ft
Akció: 4 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BIOMECHANIKA

Szerző: Horváth Gábor

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2009

 

E fizikusoknak, biológusoknak, mérnököknek, orvosoknak, fizika- és biológiatanároknak ajánlott könyvben megismerkedhet az olvasó a biológiai rendszerekben felmerülő néhány mechanikai problémával és azok megoldásaival. Szó esik a négylábú állatok járásmechanikájáról, az optimális lépéssorrendről és a lójárás biomechanikailag hibás képzőművészeti ábrázolásairól. Górcső alá vesszük a múzeumok kitömött emlősállatait, az állatanatómia-tankönyvek négylábú állatillusztrációit és a játék állatfigurákat, s elemezzük azok járásábrázolási hibáit. Megmutatjuk, miként lehet rekonstruálni a dinoszauruszok mozgássebességét és mozgásmódját a megkövült lábnyomaik, valamint a fosszilis csontjaik vizsgálata alapján.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FÖLDINDULÁS A SZÁRAZFÖLDI NÖVÉNYEK OSZTÁLYOZÁSÁBAN

Szerző: Podani János

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2005

 

A rendszertan tudománya újra reneszánszát éli, részben az alkalmazott eljárások korszerűsödésének, részben pedig az irdatlan mennyiségű molekuláris genetikai információnak köszönhetően. A biológusok előtt egyre pontosabbá válik az élőlények különböző csoportjainak evolúciós viszonyairól alkotott kép, ami a korábbi osztályozások felülvizsgálatát is szükségessé teszi. A legújabb és legfontosabb fejleményeket a zöld növények példáján mutatjuk be, azzal a megjegyzéssel, hogy másutt is, például az állatok és a gombák esetében hasonlóan izgalmasak a változások. A könyvet a szerző egykori professzora és mentora, a 70 évvel ezelőtt született Juhász-Nagy Pál emlékének ajánlja. A kötet nem csak a botanikát kedvelőkhöz szól, hanem a biológia aktuális helyzetével, a különféle irányzatok egyesítésének lehetőségeivel megismerkedni kívánó minden Olvasó érdeklődésére számot tarthat.

 
990 Ft
Akció: 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BRIDGING CORTICAL STRUCTURE AND FUNCTION

Szerző: András Lőrincz

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2006

 

Neurobiologists have a good understanding of what is occuring in the brain. However, they have difficulties explaining higher cognitive functions. Cognitive scientists, on the other hand, have built models about cognitive functions, but can hardly connect those to the neural substrate. Computational neuroscientists start from the very basic data and try to derive the brain from the electrical properties of neurons and their synapses. Developers in the field of artificial intelligence have produced a wi(l)d(e) variety of ’intelligent systems’ featuring ’intelligent behavior’, but are frustrated by the notion, because we are not having a good trip on the concept of intelligence. Our question is as follows: What if these pieces - neuroscience, cognitive science, theory and experiences from machine learning - are all needed to make one step further This book intends to make this step by trying to satisfy the constraints of the different disciplines. The book is for those who are interested in the constraints and puzzles of intelligence and in the attempt that aims to resolve some of the central issues.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ALGOLÓGIAI PRAKTIKUM

Szerzők: Ács Éva, Kiss Keve Tihamér

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2004

 

Az olvasó egy olyan algológiai könyvet tart a kezében, melyben a szerzők a szakmai ismereteiken túl évtizedes gyakorlatuk során összegyűlt tudásanyagukat is szintetizálták. A könyv szerves folytatása Kiss Keve Tihamér: Bevezetés az algológiába (1998, ELTE, Eötvös Kiadó) c. könyvének, kibővítve azt gyakorlati ismeretekkel is, melyek nemcsak az algák megfigyelését, de legalább nemzetség szintű meghatározását is segítik. Ajánlható a biológiát kiemelt szinten hallgató diákoknak, környezetvédelem, vízügy területén dolgozó szakembereknek. Ezen túlmenően minden olyan olvasónak hasznos ismeretekkel szolgál, aki többet szeretne tudni ezekről a sokszor csak néhány mikrométer méretű, de Földi létünk szempontjából oly fontos szervezetekről.

 
4 400 Ft
Akció: 3 740 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-30%
A TISZA FÜZESEITŐL A BRAHMAPUTRÁIG

Szerző: Péczely Péter

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2006

 

A kötetet egy CD-melléklet egészíti ki, amelyen több ezer digitális növényképet talál az érdeklődő Olvasó.

 

A könyv utazásokról, csodálatos természeti tájakról, sokszínű állatvilágról, kultúrákról, emberekről, de mindenekelőtt madarakról szól. A madárbiológus szerző a Tisza árterétől Erdélyen át Szaud-Arábia sivatagaiba, Dél-Vietnám dzsungeleibe és a Mekong-deltába, a Japán-Alpokba, a belső mongóliai sztyeppre, Szecsuán magashegységeibe és a trópusi Yünnan esőerdejeibe kalauzol el bennünket. Malajziában vele tartunk a félsziget és Borneó híres madárparadicsomaiba, „túlélő expedícióra” indulunk Új-Guineában, majd ízelítőt kapunk India különleges madárvilágából. A kötetet 200 színes felvétel, valamint latin madárnévmutató teszi laikusok és szakemberek számára egyaránt élvezetessé és értékessé.

 
7 500 Ft
Akció: 5 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MIKOLÓGIA ALAPJAI

Negyedik, átdolgozott kiadás

Szerző: Jakucs Erzsébet

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2009

 

Ez a könyv az első magyar nyelven megjelenő általános mikológiai tankönyv, amely abból a célból íródott, hogy a mikológia egyetemi oktatását szolgálja és egyben lehetőséget teremtsen a magyarul olvasó érdeklődőknek e tudományág alapjaival való megismerkedésre. Mikológiát önálló, kötelező tárgyként a hazai felsőoktatási intézmények közül ma egyedül az Eötvös Loránd Tudományegyetemen oktatnak. Ennek bevezetésére a biológusok és biológiatanár-szakosok oktatásába azért volt szükség, mert a tudomány mai állása szerint tarthatatlan, hogy az élővilág egyik legnagyobb és legjelentősebb, különálló csoportját alkotó gombákat továbbra is a növényvilág részének tekintsük.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MECHANIKA BIOLÓGIAI ALKALMAZÁSA

Változatlan utánnyomás

Szerző: Horváth Gábor

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2004

 

Ebben a könyvben szó esik a négylábú állatok járástechnikájáról. Fény derül arra, hogy mekkora falvastagságúnak kell lenniük a gerincesek csöves csontjainak ahhoz, hogy minél kevesebb anyagfelhasználással minél jobban ellenálljanak a hajlítási és csavarási igénybevételnek. Kiderül, hogy a súlylökésben és a kalapácsvetésben elérhető dobótávot miként módosítja a szél, a légellenállás, a légnyomás, a léghőmérséklet, a tengerszint fölötti magasság, a földrajzi szélesség, a dobásirány és a pályalejtés. Megismerhetjük a lehető legkevesebb anyagfelhasználású olyan véredények optimális vastagságát és elágazódási szögét, melyekben a vér a lehető legkisebb súrlódással áramlik. Végül megtudhatjuk, hogy miként képes az apró nyírfalevélsodró bogár a hozzá képest hatalmas, merev levéllemezből szinte tökéletes kúp alakú levélsodratot készíteni lárvái számára.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
FEJEZETEK A BIOLÓGIAI ANTROPOLÓGIÁBÓL I. - Elfogyott

Szerző: Farkas L. Gyula

JATE Press, 2008

 
2 520 Ft
FÁK ÉS CSERJÉK - Elfogyott

Képes határozó

Szerző: Lucrecia Pérsico Lamas

Kossuth Kiadó, 2013    

 

A fák és a cserjék a növényvilág legnagyobb és leghosszabb életidejű képviselői. Léteznek olyanok, melyek kora meghaladja az ezer évet, mint például a hatalmas mamutfenyő. Mások különlegességük, szépségük vagy gyógyhatásaik miatt érdemelték ki helyüket ebben a gyűjteményben.

 

A kötet válogatást kínál a cserje- és fafajokból, szemet gyönyörködtető és részletgazdag illusztrációkkal. A leírások tartalmazzák a fajok tudományos és köznapi nevét, a rendszertani családot, eredeti és jelenlegi élőhelyüket, jellegzetességeiket, érdekességeiket és különleges tulajdonságaikat.

 
2 990 Ft
EURÓPA FÁI - Elfogyott

1500 faj gazdagon illusztrált, szakszerű leírása

Szerzők: Owen Johnson, David More

Kossuth Kiadó, 2011

 

Ez a határozókönyv több mint 1500 fafaj szakszerű, szemléletes, gazdagon illusztrált leírását tartalmazza. A gyors és pontos meghatározást könnyen érthető útmutatók biztosítják, a fajok szöveges jellemzését szemléletes színes illusztrációk egészítik ki.

 

 
6 990 Ft
MAGYARORSZÁG EMLŐSEINEK ATLASZA - Elfogyott

Kossuth Természettár sorozat

Kossuth Kiadó, 2007

 

A kötet a legújabb biológiai ismereteket felhasználva mutatja be az összes hazánkban élő emlősfajt. Külön értéke, hogy a fajleírások mellett szerepelnek azok az elterjedési térképek is, amelyek összeállítását 428 kutató és természetvédelmi szakember adatai tették lehetővé. Az emlősatlaszt neves hazai természetfotósok színes fényképei illusztrálják.

 
7 990 Ft
MAGYAR MADÁRVONULÁSI ATLASZ - Elfogyott

Kossuth Természettár sorozat

Kossuth Kiadó, 2009

 

A Föld egyik leglátványosabb, kontinenseket átívelő természeti jelensége a madárvonulás, amely évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. Sokáig megválaszolatlan talány maradt, hogy miért tűnik el télire a nálunk fészkelő madarak többsége, hol töltik a téli hónapokat, illetve honnan érkeznek hozzánk a távoli vidékeken honos ritka madárvendégek. Herman Ottó és munkatársai a világon az elsők között, 1908-ban kezdték tudományos módszerekkel kutatni a madárvonulást, s az eltelt száz év alatt a hazai szakembergárda jóvoltából adatok milliói gyűltek össze. A centenáriumi madárvonulási atlasz tudományos alapossággal, de közérthetően, látványos illusztrációk százaival mutatja be a Magyarországon előforduló madárfajok vonulási szokásait, vándorútjait, telelőhelyeit.

 
11 900 Ft
A VAK ÓRÁSMESTER - Elfogyott

Gondolatok a darwini evolúcióelméletről

Második, bővített kiadás

Szerző: Richard Dawkins

Kossuth Kiadó, 2011     

           

E világhírű könyv szerzője szerint az élők világát megszabó vak égi "órásmester" maga a halmozódó szelekció. Dawkins érthetően és szemléletesen foglalja össze az "élet tudományának" mai állását, melynek vezérelve a ma is sokat támadott evolúciós gondolat. A szerző arra törekszik, hogy megmagyarázza a vak véletleneket, a látszólagos csodákat. Megpróbál rávilágítani az élő szervezetek bonyolultságának rejtélyére, és egyben a megoldást is megadja.

 
3 200 Ft
AZ IDEGRENDSZER ÖSSZEHASONLÍTÓ MORFOLÓGIÁJA - Elfogyott

Szerzők: Csoknya Mária, Hámori József

Dialóg Campus Kiadó, 1998

 

A könyv magas szakmai színvonalon mutatja be az összehasonlító neuroanatómia kérdéseit az egysejtűektől a gerincesekig. A filogenetikai tárgyalásmód, a komparatív vonatkozások kellő megvilágítása és részletes tárgyalása, valamint a nagyszámú és kiváló ábraanyag nemcsak egységes szemléletet ad, de nagymértékben segíti az anyag megértését is.
Az idegrendszer összehasonlító morfológiája tankönyv és kézikönyv egyben, így nemcsak a felsőoktatásban részt vevők - biológia szakos egyetemi, főiskolai hallgatók, komparatív vonatkozásai miatt az orvostanhallgatók - forgathatják haszonnal, hanem a középiskolai tanárok önképzéséhez és továbbképzéséhez is ajánlható. Alapműnek számít a pszichológusképzésben, a nővérképzésben, a laborasszisztensi oktatásban, a kutató- és orvosbiológus-képzésben is.

 
2 780 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.