Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Novotni Alapítvány

Fő kategória >KIADÓ >M-O >Novotni Alapítvány

Sorrend:

-25%
MAGYAR REKLÁMJOG

A kézirat lezárva: 2005. szeptember 30.

Szerző: Pribula László

Novotni Alapítvány, 2005

 

Miről is szól ez a kissé terjedelmesre sikeredett mű? Nyilvánvalóan a reklámról és nemcsak jogi aspektusáról, hanem közgazdaság-szociológiai és etikai jellemzőiről is. A jogtudományi megközelítés nem szűkülhet – értelemszerűen – magánjogi jellegűre, a tárgy komplexitása ezt nem engedi meg. A közjogi területén az alkotmányjogi és büntetőjogi összefüggések kapnak külön hangsúlyt, az átmeneti jogterületet képviselő versenyjogi összefüggések és a – munka legfőbb részeként minősíthető – reklámjogi korlátok elemzése után a magánjog körében a reklámszerződések, valamint a szellemi alkotások jogterületére eső szerzői jogi, védjegyjogi elemzés zárja a színvonalas, komoly összegző munkát felvonultató művet.

 
4 800 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A KÚRIA ELVI CIVILISZTIKAI HATÁROZATAI 2014. 10. 20-IG

A Kúria (Legfelsőbb Bíróság) polgári-jogi tárgyú elvi jelentőségű kollégiumi állásfoglalásai és jogegységi határozatai

Második, átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2014. október 20.

Szerkesztette: Juhász László

Novotni Alapítvány, 2014

 

A Novotni Alapítvány a közelmúltban jelentette meg az Ítélőtáblák Civilisztikai Állásfoglalásai c. kiadványát, amely ízelítőt adott a tíz éve fennálló ítélőtáblák szakmai munkájáról. A kiadvány folytatásaként indokoltnak tartotta a kiadó, hogy mintegy sorozatként a Kúria (Legfelsőbb Bíróság) jelenleg hatályos civilisztikai tárgyú elvi határozatait (Elvi Döntések, PK vélemények, Polgári Jogegységi Határozatok, a 2002 után született Polgári Kollégiumi vélemények, a konzultatív tanácskozások szakmai összefoglalói és a Tanácselnöki Értekezletek publikált véleményei) megjelentesse.

 
9 300 Ft
A KÚRIA ELVI CIVILISZTIKAI HATÁROZATAI 2013. V. 31-ig

A kézirat lezárva: 2013. június 20.

Szerkesztette: Dr. Juhász László

Lektorálta: Prof. Dr. Bíró György, Dr. Makó Péter

Novotni Alapítvány, 2013

 

A Novotni Alapítvány a közelmúltban jelentette meg az Ítélőtáblák Civilisztikai Állásfoglalásai c. kiadványát, amely ízelítőt adott a tíz éve fennálló ítélőtáblák szakmai munkájáról. A kiadvány folytatásaként indokoltnak tartotta a kiadó, hogy mintegy sorozatként a Kúria (Legfelsőbb Bíróság) jelenleg hatályos civilisztikai tárgyú elvi határozatait (Elvi Döntések, PK vélemények, Polgári Jogegységi Határozatok, a 2002 után született Polgári Kollégiumi vélemények, a konzultatív tanácskozások szakmai összefoglalói és a Tanácselnöki Értekezetek publikált véleményei) megjelentesse.

 

 
9 300 Ft
A MARGÓN ÉS AZON TÚL

Az intellektuális és pszichoszociális fogyatékossággal élő emberek cselekvőképességéről

Szerző: Dr. Jakab Nóra

Novotni Alapítvány, 2013

 

Hosszú időnek kellett eltelnie, mire a nemzetközi emberi jogi diskurzus felismerte, hogy a(z) (elsősorban intellektuális és pszichoszociális) fogyatékossággal élő személyek gondnokság alá helyezése valójában nem a védelmüket segíti elő, hanem végtelenül kiszolgáltatottá teszi őket. Miért, milyen előzmények után és hogyan jutott az emberi jogi gondolkodás erre a következtetésre? Hogyan kerülnek a cselekvőképességüktől megfosztott személyek a társadalomnak még a margóján is kívülre? Mit kell a magyar jogalkotónak és szakpolitikának tennie, hogy az ENSZ egyezmény ténylegesen megvalósuljon?

Ezekkel a – nemzetközi emberi jogi érdeklődés középpontjába került, de a hazai szakmai közéletben elhanyagolt – kérdésekkel foglalkozik mozaikszerűen, de könnyen érthetően Jakab Nóra könyve. Kötelező olvasmánya kell legyen minden civilisztikával foglalkozónak éppúgy, mint a fogyatékosság területén (is) dolgozó szakpolitikusnak. Ajánlható azonban mindenkinek, akit érdekel a XXI. század első emberi jogi paradigmaváltása.

(Prof. Gombos Gábor)

 
3 800 Ft
  MAGYAR MUNKA- ÉS KÖZSZOLGÁLATI JOGI REFORM EURÓPAI KITEKINTÉSSEL

Szerző: Prof. Dr. Prugberger Tamás

Novotni Alapítvány, 2012

 

Prugberger Tamás professzor ezen legújabb monográfiája a legújabb magyar munkajogi szabályozást elemzi, vonja kritika alá és veti össze a külföldi jogi megoldásokkal. A szerző kitér a közszolgálati jogviszony szabályozásának kérdéseire is. Jelen monográfiát a jogász hallgatókon kívül minden jogalkalmazó, jogot oktató, és a munkajog világa iránt érdeklődő olvasónk figyelmébe ajánljuk.

 

(Részlet a Kiadó ajánlásából)

 
3 800 Ft
JOGI ISMERETEK II.

Munkajog és Társadalombiztosítási jog igazságügyi igazgatási alapszakos hallgatók számára

A kézirat lezárva: 2009. szeptember 30.

Szerzők: Dr. Gecse Istvánné, Dr. Tománé dr. Szabó Rita, Dr. Kenderes György

Szerkesztette: Dr. Gecse Istvánné

Lektor: Dr. Rácz Zoltán

Novotni Alapítvány Kiadó, 2009

 

A kötet elsősorban egyetemi jegyzet, mégpedig az igazságügyi igazgatási alapszakos hallgatók számára, de haszonnal forgathatják a téma iránt érdeklődők is.

 
3 500 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.