Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Várak, erődök


Sorrend:

-10%
A CSESZNEKI VÁR ÉPÍTÉSTÖRTÉNETE

Épületrégészet és számítógépes modellezés

Szerző: Rácz Miklós

Martin Opitz Kiadó, 2017

 

A bakonyi rengetegben megbúvó Csesznek vára – fekvésének és ebből adódó tájképi szépségének köszönhetően – egyik leglátványosabb, széles körben ismert építészeti emlékünk. A sziklacsúcson emelkedő felsővár ma is magasan álló maradványai talán a legjobban tükrözik azt a képet, amelyet a történelem iránt csak érdeklődő vagy épp az annak kutatásával foglalkozó egyaránt őriz magában a középkor környéküket uraló erősségeiről.

 
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
TOLNA MEGYE VÁRAI

Szerző: Miklós Zsuzsa

MTA Régészeti Intézete, 2007

 

A kötet a jelenlegi Tolna megye erődítményeit adja közre az őskori földváraktól a kuruc kori sáncokig.

 
13 650 Ft
HISTORIA PICTA CASTELLORVM

Erődítések és várak a Kárpát-medencében az őskortól a XIX. századig

Fortifications and Castles in the Carpathian Basin: From Prehistory to the 19th Century

Szerző: Kőnig Frigyes

Archaeolingua, 2010

 

Kőnig Frigyes egész munkásságával bizonyítja, hogy ma is vannak „pictor doctusok”, olyan művészek, akik egszerre tudják a művészetet és a tudomány valamelyik ágát művelni. Azt is mondhatjuk az ilyen emberre, hogy „polihisztor”, mert nemcsak a festészethez, a rajzhoz, a grafikához és a szobrászathoz ért, hanem a geometriához, az anatómiához, a történelemhez, vagy a régészethez. Ebben a jellemzésben van valamilyen zavarba ejtő anakronizmus, mert már a 20. században elcsépeltté vált az ilyen esetekben Leonardóra és a „reneszánsz embertípusra” hivatkozni. Sanos, minden közhelynek van köze az igazsághoz is: egészen biztos, hogy Kőnig Frigyesnek Leonardo az egyik ideálja.

 

 
10 600 Ft
PALÁNKVÁRAK MAGYARORSZÁGON - Elfogyott

Szerző: Tolnai Gergely

Martin Opitz Kiadó, 2011

 

Palánkvár – ezt a kifejezést hallva mindenkinek a 16–17. századi törökellenes végvári harcok jutnak eszébe, ez volt ugyanis a klasszikus időszaka ennek az erődítménytípusnak. A török–magyar várháborúk során mindkét fél nagy számban épített palánkvárakat saját területeinek, útvonalainak, határainak, átkelőinek védelmére. Vajon milyen volt ez az erődítménytípus, vannak-e, voltak-e olyan általános jellemzői, egyedi jellegzetességei, amelyek alapján egyértelműen megkülönböztethetőek a klasszikus kőváraktól? Erre a kérdésre keresi a választ jelen kötet, kísérletet téve a terminológia tisztázására, bevonva a kutatásba a korabeli írott forrásokból ismert elnevezéseket is. Kitér a palánkok építési módszereire, az egyes helyőrség létszámára, a folyamvédelemre és egyéb, kevésbé ismert sáncokra és őrtornyokra. A kötetet a szerző által a török kori Magyarországon azonosított palánkvárak katasztere zárja, részletes adatokkal és bőséges szakirodalmi hivatkozásokkal az egyes erődítmények történetére nézve

 
2 900 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.