Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Elbeszélés, novella

 Fő kategória >Irodalom >Világirodalom >Elbeszélés, novella

Sorrend:

12

-20%
ITT ÉS MOST

Szerző: Julio Cortázar

Fordította: Cselik Ágnes, Imrei Andrea, Latorre Ágnes, Pál Ágnes

L’Harmattan Kiadó, 2006

 

Ez az elbeszéléskötet az életműsorozat negyedik része.

 

"Ha voltak is valaha olyan idők, amikor nem kellett átérezni az emberiség közvetlen történelmi jelenének problémáit, mégis nagy író lehetett az ember, ma bizonyosan nem lehetsge enélkül a részvétel nélkül írni, ami egyben felelősség és kötelesség is, és csak azokban a művekben lelhető föl az őket felismerhetővé tevő remegés, jelenlét, hangulat - amitől bensőségessé válnak számunkra, amitől a kapcsolatteremtés, a meghittség érzését keltik az olvasóban -, amelyek valamilyen módon ezekkel a problémákkal foglalkoznak, még ha pusztán a képzelet szüleményei is azok a művek, még ha olyan roppant játékarzenált vonultatnak is föl, amilyenre csak képes a költő vagy regényíró, még ha nem utal is közvetlenül erre a részvételre."

 

(Julio Cortázar, levélrészlet, 1964.)

 
1 700 Ft
Akció: 1 360 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JÁTÉKOK

Szerző: Julio Cortázar

Fordította: Blastik Margit, Cselik Ágnes, Csép Attila, Cserháti Éva, Csuday Csaba, Halász Tünde, Imreh András, Imrei Andrea, Latorre Ágnes, Nagy Mátyás, Orbán Eszter, Scholz László, Székács Vera, Xantus Judit

L’Harmattan Kiadó, 2005

 

A L'Harmattan Kiadó Julio Cortázar életműsorozatának második elbeszéléskötete. A kötet novellái a XX. századi világirodalom kiemelkedő, briliáns mesterségbeli tudással, hihetetlen leleményességgel, képzelőerővel és érzékenységgel megírt rejtélyes darabjai. A szövegeken keresztül az olvasó egy olyan alkotó művészete révén kerülhet közelebb a tengerentúli hispán kultúrához, aki a legjobb értelemben vett kozmopolitizmust, a nemzeti határokon, sőt kontinenseken átívelő örök emberi értékeket, lelkünk legtitkosabb rétegeinek, összefüggéseinek érzékeny feltárását, a humor és a fantázia mindenen felülhelyezkedő érvényességét képviselte műveiben.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
RÍTUSOK

Szerző: Julio Cortázar

Fordította: Benczik Vilmos, Csép Attila, Cserháti Éva, Csuday Csaba, Dorogman György, Halász Tünde, Hargitai György, Imrei Andrea, Pávai Patak Márta, Scholz László, Székács Vera, Tomcsányi Zsuzsanna, Tóth Éva, Xantus Judit

L’Harmattan Kiadó, 2005

 

Legezzünk (megint) egy kicsit. A világirodalom egyik legmagányosabbja. A világirodalom egyik legnagyobb formaművésze (ezért is mondhatja és talán ezért is mondja, hogy »minden nappal rosszabbul kell írni, mert csak a mélypontra elérve lehet a felszínre jutni és konvencióktól mentes, hiteles alkotást létrehozni«). A legeurópaibb latin-amerikai (fehérek közt egy. na igen). A legkevésbé ismert a század legnagyobbjai közt. A dél-amerikai sztárok, Borges, Paz, Garcia Marquez, Vargas Llosa, Fuentes közül őt ismeri a legkevésbé a nyájas."

(Esterházy Péter)

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AJÁNDÉKOK

Szerző: Franziska Gerstenberg

Fordította: Győri Hanna

L’Harmattan Kiadó, 2009

 

„Franziska Gerstenberg érti a módját, miként tudja alakjainak lélektanát tapintatosan és beleérzéssel megrajzolni, a magányosságukat, az illúzióvesztésüket és a csalódásaikat egyszerre tolakodástól mentesen, de mégis határozottan leírni. Tökéletesen uralja a rövid novellaformát.”

Jochen Rack, Südwestrundfunk

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
FRAGMA

Szerző: Mojca Kumerdej

Fordította: Gállos Orsolya

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

Mojca Kumerdej Fragma című elbeszéléskötete tizenhárom történetből áll, melyek mindegyike a nő-férfi viszony sebészeti pontosságú vizsgálata. Történeteinek szereplői olyan alakok, akik a vágy szorításában találják magukat, amely meghatározza, valamint túl is haladja őket. A történetek a lacani pszichoanalízis igazi miniatúrái, a szexualitás és az erőszak ábrázolásának irodalmi bravúrjai. Szereplői első látásra egyszerű párok, házasemberek, szeretők, apák, anyák. Olvasás közben fedezzük fel, hogy mindegyik alak magába rejt valami titokzatosságot, perverzitást, bűnt, félelmet és a halál előérzetét. Összességében ezek a történetek felfedik és láttatják a mindennapok mögötti (a felszín alatti) dolgokat. A történeteket nagymértékben a humor és groteszk uralja.

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
UNALMAS TÖRTÉNET

Elbeszélések 1887-1891

Szerző: Csehov, A. P.

Osiris Kiadó, 2005

 

Az eddigi legteljesebbre tervezett Csehov-prózakiadás második kötete a szerző legtermékenyebb időszakában született elbeszélések gyűjteménye. A könyvben Csehov olyan jól ismert, az orosz realista próza klasszikus darabjaiként számon tartott írásai szerepelnek, mint a Kastanka, az Aludni szeretnék vagy a kötet címadó darabja, az Unalmas történet, de helyet kap benne néhány, magyarul eddig még nem olvasható novella is. A már megjelent szövegek a sorozat első kötetéhez hasonlóan átdolgozott, korszerűsített formában kerülnek a gyűjteménybe. Az olvasók jobb tájékozódását bő jegyzetanyag és utószó segíti.

 
4 580 Ft
Akció: 3 895 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
A SVÉD GYUFA

Elbeszélések 1880-1884

Szerző: Csehov, A. P.

Osiris Kiadó, 2011

 

Az eddigi legteljesebbnek szánt magyar nyelvű Csehov-prózakiadás újabb kötetébe az 1880–1884 között született művekből válogattunk. Csehov ezekben a műfaji játékokban nem egyszerűen csak jó humoristának, szatirikusnak vagy parodistának bizonyul: a fiatal, húszas évei elején járó Csehov rendkívüli megfigyelőképessége mély élet- és emberismerettel párosul, és ennek következtében szinte kivétel nélkül megtalálja a helyzetek és figurák egészében rejlő gyarlóságot, és úgy ábrázolja őket, hogy nem sekélyes nevetgélést, hanem fanyar vagy éppen keserű mosolyt váltanak ki az olvasóból.

 
5 180 Ft
Akció: 4 405 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
REGÉNY, NAGYBŐGŐVEL

Elbeszélések 1885-1886

Szerző: Csehov, A. P.

Osiris Kiadó, 2007

 

A Csehov prózai műveinek eddigi legteljesebb magyar nyelvű gyűjteményét adó sorozat harmadik kötete a jeles orosz író talán legtermékenyebb két évének elbeszéléseit mutatja be. Ebből az időszakból származnak az olyan, mára már klasszikusnak számító darabok, mint a Fájdalom, a Bánat, a Prisibejev altiszt, A bérzongorista vagy a Regény, nagybőgővel című novellák, amelyek a leginkább jellemzik a "realista" Csehov írásművészetét, miközben egy-egy kisszerű élethelyzet fonákságainak ábrázolásával a groteszk és az abszurd irányába mozdulnak el. Így jönnek létre azok a sírásra és nevetésre egyszerre késztető művek, amelyek Csehovot ma is olvasott, népszerű íróvá teszik. E jól ismert elbeszélések mellett helyet kapnak a kötetben olyan írások is, amelyek általában kimaradnak a különféle válogatásokból, illetve olyanok, amelyek ez ideig még nem jelentek meg magyarul. Bőséges jegyzetanyag és az író korszakát bemutató tanulmány segíti az olvasót abban, hogy Csehov művészi világában jobban tájékozódhassék.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
AZ EMÉSZTŐ TŰZ

Szerző: Bunyin, Ivan

Osiris Kiadó, 2003

 

Ivan Bunyin (1873-1953) írói pályája a XX. század elején indult. A Nobel-díjas író elbeszéléseiben az orosz klasszikus irodalom, Turgenyev, Goncsarov és Tolsztoj prózájának hagyományát folytatta. A nemesi élet és az orosz természet ábrázolása műveiben az impresszionizmus poétikája alapján újult meg. Bunyin fő témája a szerelem és halál, a pusztító szenvedély, amely az emberi lét törékenységét jelképezi. A kötet Bunyin legfontosabb elbeszéléseit tartalmazza: Gellért György régi fordításai mellett 10 új fordítás is szerepel benne, először jelenik meg magyarul például az Aszott fű című elbeszélés, amely Lev Tolsztoj kisregénye, az Ivan Iljics halála mellett talán az egyik legszebb és legdrámaibb mű a halálra készülő ember sorsáról az orosz irodalomban.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-10%
  MODERN KÍNAI ELBESZÉLŐK. TANULMÁNYOK ÉS FORDÍTÁSOK GALLA ENDRE 80. SZÜLETÉSNAPJÁRA

Szerkesztette: Hamar Imre, Salát Gergely

Balassi Kiadó, 2007

 

A kötet a 20. századi kínai prózairodalomból kínál válogatást, a század első éveinek klasszikus nyelvezetű elbeszéléseitől egészen a kortárs szépprózáig. Szerepelnek benne a korszak legnagyobb íróinak (Lu Xun, Lao She) rövid írásai, ugyanakkor a Kínán kívül kevésbé ismert szerzők novellái és esszéi is. E művek magyarul még nem jelentek meg. A könyv átfogó képet ad a 20. századi kínai irodalom fejlődéséről, az egyes iskolákról, a különböző időszakok irodalmának központjában álló problémákról, s közvetve Kína egyik legviharosabb évszázadának történelméről, társadalmáról és kultúrájáról. Az egyes szerzőket és műveket a fordítók által írt tanulmányok mutatják be. 

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
KRISTÁLYVILÁG - Elfogyott

Szerző: Pelevin, Viktor

Gondolat Kiadó, 2005

 

Ott lenni Pelevinnél nem időfecsérlés, mert elragad a talált világok karneválja, mert hihetetlen bátor ez a fickó, nem pöcsöl a mondatokkal, nem érdekli tetszik-e vagy nem, hogy elvárásoknak megfelel-e vagy nem. Az érdekli, hogy odategye, amit oda akar.

 
2 480 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.