Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Hobbi


Sorrend:

12

JÁTSSZUNK EGYÜTT!

Szerző: Sipka László

Pytheas Kiadó

 

Örömmel tájékoztatjuk kedves vevőinket, hogy “Játsszunk együtt!” címmel megjelentettük Sipka László válogatott cikkeit. A szerző (okl. villamosmérnök és mérnök-közgazdász), a magyar műszaki eredmények hazai és nemzetközi megismertetésén évtizedek óta munkálkodik, a nagy sikerű “Álmok álmodói – világraszóló magyarok” kiállítás egyik alkotója.

 
3 200 Ft
-20%
A MAGYAR BÉLYEG TÖRTÉNETE

Szerzők: Nikodém Gabriella, Szabó Jenő

Kossuth Kiadó, 2010     

 

A magyar bélyeg története évtizedek óta az első olyan összefoglaló mű, amely teljes képet ad a hazai bélyegekről, születésüktől egészen napjainkig. Történetük éppen elég sokrétű és kalandos ahhoz, hogy szó essék történelemről, művészetről, nyomdatechnikáról, múzeumról, postáról és gyűjtésről. Kiderül az is, mi indokolja, hogy egyes példányok sokmilliós, pénzben kifejezhető értéket képviselnek a gyűjtők számára. Javasoljuk, helyezkedjenek el egy kényelmes fotelben, kapcsolják fel az olvasólámpát, és akárha a nagypapa albumát lapozgatnák, a régi idők ráérősségével ismerkedjenek a magyar bélyegek világával.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
ÜNNEPI MINTAKÖNYV

Szerzők: Devecsery László, Király Eszter

Typotex Kiadó, 2005

 

Az év ünnepeit és kiemelkedő időszakait sokféle eredetű jelkép, motívum illetve díszítőelem kíséri, ezekből válogat a kötet. Gyerekek és szülők egyaránt készülődhetnek a különböző ünnepekre a mintakönyv motívumait felhasználva. A saját készítésű ajándékoknak külön varázsuk van, melyek többet őriznek az ajándékozó személyéből, mint a vásárolt tárgyak. Alkossunk tehát szép dolgokat!

 

Egy a mai képvilágnak megfelelő, de a hagyományokat is őrző, a szép rajzok kultúráját sugalló gyűjteménnyel igyekszünk hozzájárulni az ünnepek fényéhez Újévtől Húsvéton és Pünkösdön át egészen Karácsonyig.

 

Devecsery László, a szöveg írója a népmesék, népmondák, népszokások világának jó ismerője, Király Eszter, az illusztrációk készítője a Magyar Iparművészeti Főiskola csomagolásgrafikai és tipográfiai szakán végzett, emellett pszichológiát tanult.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
JÁTÉKKÖNYV

Szerzők: Barna Jakab, Ujhelyi Sándor

Mühlbeck Sándor rajzaival

Pytheas Könyvkiadó

 

Gyermekek számára összegyűjtött 70 csoportos testnevelő, szórakoztató játék szabályainak leírása 1915-ből. Iskolák, óvodák és gyerekszervezetek ma is hasznosan alkalmazhatják nevelő munkájukban.

 
900 Ft
KÁRTYAJÁTÉKOK KÖNYVE

Szerző: Parlaghy Kálmán

Pytheas Könyvkiadó

 

Parlaghy Kálmán (Porzsolt Kálmán) könyve úttörő munka a hazai kártyajáték kultúra történetében. A 120 éve megjelent, késbb 2. kiadást is megért, első magyar nyelv kártyajáték gyüjtemény nem csak a kor legelterjedtebb hazai és külföldi játékaival ismerteti meg az olvasót, de - mint azt alcímében is ígéri - teszi ezt "a hamis játék, a roulette, a hazárd játékok s játékbarlangok leírásával, a kártyabűvészkedéssel, a kártyajátékok történetével és a kártyaműszavak szótárával bővülve".

 
4 300 Ft
KÁRTYA CODEX

Szerző: Szomaházy István

Pytheas Könyvkiadó

 

Ez a tüneményes kis kézikönyv hasznos segítséget nyújt azoknak, akik érdeklődnek a mára már elfeledett, a századfordulón azonban még sokak által kedvelt kártyajátékok iránt. A húsz francia és kilenc magyar kártyával játtszható játék leírása mellett szórakoztató bevezető szövegeket és "Egyéb tudnivalókat" tartalmaz, mint például "A gibizc vallomásai" vagy a "Kártyababonák".

 
3 900 Ft
A KÁRTYAJÓSLÁS TUDOMÁNYA

Szerző: Mlle. Lenormand

Pytheas Könyvkiadó

 

A Magyar Könyvkiadó 1925. körül kiadott "A kártyajóslás tudománya" cím könyvének hasonmása. A francia kiadásra hivatkozó fordító Lenormand kisasszony legendájáról, kártyavetésének módszeréről ír és ismerteti a Lenormand-kártya lapjainak jelentését.

 

Kultúrtörténetünk talán legismertebb jósnője volt Marie-Anne Adelaide Lenormand. Életéről és beteljesült jóslatairól hívei legendákat írtak. Áldásos tevékenységét a XVIII. század végén és a XIX. század első negyedében fejtette ki. Párizsi szalonjában ismert személyek fordultak meg, köztük Josephine császárné és Eötvös József.

 
1 000 Ft
A MAGYAR BÉLYEGGYŰJTŐK ÉRMEI, PLAKETTJEI ÉS JELVÉNYEI

Szerzők: Leányfalusi Károly, Sós Ferenc

Martin Opitz Kiadó, 2006

 
1 275 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.