Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Protea Kulturális Egyesület

Fő kategória >KIADÓ >P-R >Protea Kulturális Egyesület

Sorrend:

-15%
SZENVEDELMEK, SZENVEDÉLYEK - KAZINCZY FERENC MAGÁNVILÁGA

Szerkesztette: Czibula Katalin, Demeter Júlia

Protea Egyesület, 2009

 

250 éve született Kazinczy Ferenc, a magyar nyelv és kultúra megújítója, az irodalmi élet szervezője. E könyvben mégsem az irodalomszervezőt, az irodalmi kánon megalkotóját, hanem az érzékeny és érzelmes magánembert szeretnénk közel hozni az olvasókhoz. Leveleiből, naplóiból válogattunk részleteket, hogy megrajzolhassuk az ifjúkor, a fogsága utáni keresés, a házasság, majd az idős kor magánemberét.

 
2 600 Ft
Akció: 2 210 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
SZÍNEKBEN OLDOTT ÉLETEK

Cigány festőnők a mai Magyarországon

Szerzők: Medgyesi Gabriella, Garancsi Györgyi

Protea Kulturális Egyesület, 2011

 

Amikor a cigány festőnők képeit és a velük készült életinterjúkat tartalmazó kötetünket útra bocsátjuk, hangsúlyozzuk, hogy ez a tizenegy alkotó az esélyek teljes hiánya ellenére képes volt megvalósítani önmagát. Ennyiben személyes történetük valóban sikertörténet; az interjúk elképzelhetetlen belső erőről, lemondásról és elhivatottságról vallanak. A festményekben azonban nincs nyoma e küzdelemnek: azok vitathatatlanul az egyetemes művészet részét képezik.

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZENVEDELMEK, SZENVEDÉLYEK

Kazinczy Ferenc magánvilága

Válogatta, szerkesztette: Czibula Katalin, Demeter Júlia

Protea Kulturális Egyesület, 2009

 

250 éve született Kazinczy Ferenc, a magyar nyelv és kultúra megújítója, az irodalmi élet szervezője. E könyvben mégsem az irodalomszervezőt, az irodalmi kánon megalkotóját, hanem az érzékeny és érzelmes magánembert szeretnénk közel hozni az olvasókhoz. Leveleiből, naplóiból válogattunk részleteket, hogy megrajzolhassuk az ifjúkor, a fogsága utáni keresés, a házasság, majd az idős kor magánemberét. Európa nyugati felén e kor maga is a kiteljesedő magánvilág, a család növekvő jelentőségének korszaka volt, ezt erősítette az irodalom, elsősorban a regények témaválasztása is. Magyarországon e polgárias magánszféra, biztos háttérként, előkészületet jelentett a politikai-társadalmi küzdelmekhez is; ahogyan a fogságból megtérő Kazinczy sem menekülni akart a magánéletbe, hanem erőt és támaszt találni. Meglepően új, akár mainak is érezhető embert fedezhetünk fel, ha elolvassuk a szerelmes, az udvarló, a családapa - egyszóval az eddig nagyrészt ismeretlen Kazinczy írásait.

 
2 600 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
DRÁMAJÁTÉK A KÖZÉPISKOLAI IRODALOMÓRÁN - Elfogyott

Második, bővített kiadás

Szerző: Eck Júlia

Protea Kulturális Egyesület, 2015

 

Ebben a kötetben kifejezetten az irodalomtanításban használható drámapedagógiai eszközökről lesz szó, melyek célja a személyiség fejlesztése a műalkotással való intenzív találkozás által, s egy konkrét irodalmi ismeretanyag elsajátítása. Azokkal a lehetőségekkel foglalkozunk tehát, melyek segítenek az irodalomtanuláshoz szükséges munkamódszerek elsajátításában, amelyek eszközt jelenthetnek egy mű megközelítéséhez, utakat mutathatnak bizonyos összefüggések feltárásához, és lehetőségeket a számonkéréshez. Ezeken a foglalkozásokon a tanulók személyes, saját élményként megélt tapasztalatokat szereznek egy-egy művel kapcsolatban: véleményt formálnak, vitatkoznak, különböző megközelítéseket próbálnak ki. Ezáltal fejlődik kommunikációs és együttműködési készségük, empátiás képességük és még sok más tulajdonságuk, tehát a személyiségük is.

 
2 470 Ft
OROSZ NYELVI VIZSGAFELADATOK - Elfogyott

Második kiadás

Szerzők: Mágocsi Nyina, Kalafatics Zsuzsanna

Protea Kulturális Egyesület, 2011

 

2005-től, az új, kétszintű érettségi vizsga bevezetésétől megváltoztak a vizsgafeladatok, a nyelvhasználati készségek fejlettségét mérő új vizsgarészek jelentek meg. Az orosz nyelvi érettségi vizsga követelményei az Európa Tanács ajánlását követik: míg a középszintű vizsga a Közös Európai Referenciakeret A2 és B1 szintjeit fogja át, addig az emelt szintű a B2 szintjének felel meg. Az interneten található mintafeladatsorok és egy tanári kézikönyvön kívül nincs olyan feladatgyűjtemény forgalomban, amely segítene az írásbeli vizsgára való felkészülésben. Csak a korábbi vizsgatípusokhoz használható és már elég régen megjelentetett kiadványokkal lehet találkozni a könyvesboltokban. A Panrusgáz Zrt. támogatásának köszönhetően könyvünk a magyarországi orosz nyelvoktatásban tapasztalható taneszközök, tanítási segédanyagok hiányán próbál enyhíteni.

 
2 800 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.