Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Legújabb kor


Sorrend:


-15%
A HARMADIK BIRODALOM

A kutatás új útjai

Szerző: Tomka Béla

JATE Press, 1999

 
945 Ft
Akció: 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  MINDHALÁLIG NÁCI - HAJSZA MAUTHAUSENTŐL KAIRÓIG AZ SS ORVOSA UTÁN

Szerző: Nicholas Kulish

Libri Könyvkiadó, 2014

 

A New York Times riporterei, Nicholas Kulish és Souad Mekhennet elsőként leplezték le a haláldoktor, dr. Aribert Heim egykori náci orvos titkos egyiptomi életét.

A mauthauseni mészáros, dr. Aribert Heim annak ellenére vált a mauthauseni koncentrációs tábor legrettegettebb alakjává, hogy 1941-ben mindössze pár hónapig dolgozott ott. A túlélők azonban nem felejtettek. A náci orvos egészséges embereken érzéstelenítés nélkül végzett, halált okozó kísérletei és szívbe fecskendezett benzininjekciói pedig kitörölhetetlen nyomot hagytak az egykori táborlakók emlékezetében. A tanúvallomásokból az is kiderült, hogy dr. Heim szívesen gyönyörködött a rabok koponyáiban, amelyeket íróasztalára is kiállított.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MATA HARI

A legenda él

Szerző: Huisman, Marijke

Typotex Kiadó, 2014

 

Mata Hari azt jelenti, a "Hajnal Szeme". Ezt a nevet választotta Margaretha Geertruida Zelle, amikor másodszor indult szerencsét próbálni Párizsba. Az egzotikus csábító, a rejtélyes jávai hercegnő és elsőrangú femme fatale csillaga a boldog békeidőkben a semmiből hihetetlen magasságokba emelkedett. Viszont ugyanez a gyanús jelmez rántotta Mata Harit sorsszerűen mélybe a világháború poklában, amikor a katonák mindenhol ellenséget szimatoltak, és asszonyaiktól csakis a családanya vagy a hazafias ápolónő szerepét fogadták el. Mata Harit saját bevallása szerint a mundér imádata vezette a csúcsra és a gyors bukásba is. A könyv bemutatja, hogyan tették a lövészárkok "anyagcsatáinak" borzalmaiért, a kudarcokért a franciák őt felelőssé, amikor ellenséges tisztek szerelmi hálójába bonyolódott.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  TÖRTÉNELEMKÉP ÉS NEMZETI IDENTITÁS FINNORSZÁGBAN 1917-1944

Finn nyelvű történelemtankönyvek a történeti és nemzeti diskurzus metszéspontjában

Szerző: Richly Gábor

Universitas Kiadó, 2007

 

A könyv a finn nemzettudat alakulásának kérdéseit elemzi a 20. század első felében, finn nyelvű történelemkönyvek alapján.

 
1 890 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KETTŐS SZEREPBEN

Az értelmiség elcsábítása

Szerző: Stephen Koch

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány, 2014

 

Ki ismeri ma Willi Münzenberg nevét? Azét a férfiét, akinek holttestét 1940 őszén találták meg egy franciaországi erdőben? Pedig a két világháború közötti időszak jellegzetes alakja volt: baloldali értelmiségi, az 1920-as évek elejétől szívós munkával építette ki s állította a sztálini politika szolgálatába azt a hálózatot, amely a „kulturális fronton” volt hivatva igazolni és népszerűsíteni a Szovjetuniót és Sztálin totalitárius rendszerét. Titkos ügynökök és „társutasok” népesítik be Stephen Koch könyvének lapjait, köztük nagynevű értelmiségiek, mint Ernest Hemingway, André Gide, John Dos Passos. Az ő rokonszenvük megnyerésére, világhírüknek a szovjet célok szolgálatába állítására szerveződött az az ügynökhálózat, amelynek világszerte olyan tagjai voltak, mint Noel Field, Alger Hiss, Kim Philby, Theodore Maly alias Mály Tivadar, Otto Katz vagy a hírhedt „cambridge-i csoport” tagjai. Az utóbbi években egyre tágabbra nyíltak a titkos archívumok kapui, s az újonnan hozzáférhető adatok árnyaltabbá tették, dokumentumokkal támasztották alá a korábbi sejtéseket.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
EURÓPAI TESTVÉRHÁBORÚ 1914-1918

Szerkesztette: Markó György; Schmidt Mária

Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalomkutatásért Közalapítvány, 2014

 

"Az európai testvérháború hatalmas áldozatokat követelt. Európa lakosságának több mint 6%-a elesett vagy súlyosan megrokkant. 20 millió rokkant és több mint 8 millió halott maradt a csatatereken. A háború után legyen­gült lakosságot a spanyol influenzajárvány tovább pusztította, és közel 20 millió áldozatot követelt. A történelmi Magyarország veszteségei iszonyatosak voltak. Közel 700 ezer hősi halott, ugyanennyi sebesült és még egyszer ugyanennyi hadifogoly. Ezen belül a magyar anyanyelvű katonák vesztesége elérte a 350 ezer főt. Majdnem a duplája második világháborús harctéri veszteségeinknek." (Schmidt Mária)

 
2 990 Ft
Akció: 2 245 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
1914. EURÓPA LÁNGBA BORUL

Szerző: Hastings, Max

Gabo Könyvkiadó, 2014

 

1914-ben Európa belekezdett a 20. század első, rettenetes önpusztító aktusába -az első világháborúba.

A könyv hatalmas körképben mutatja be, hogy mi történt Európával 1914-ben, mégpedig Max Hastings megszokott alul- és felülnézetet elegyítő montázstechnikájával, amellyel államférfiak és tábornokok, háziasszonyok és közkatonák hét országot felölelő sokaságát szólaltatja meg. Mítoszokat helyez új megvilágításba, és vitákra ingerlő, meglepő megállapításokat tesz. Az a tengernyi olvasó, akit magával ragadott a szerző legutóbbi nemzetközi sikerkönyve, a Fegyverben a világ, ebben a könyvben sem fog csalódni.

 
5 990 Ft
Akció: 4 790 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
A HÍRNÖK

Karski, a világ igaza

Szerző: Zbikowski, Andrzej

Kossuth Kiadó Zrt., 2014

 

Jan Karski (valódi nevén Jan Kozielewski, 1914-2000) rendkívüli személyiség: a Honi Hadsereg katonája, a földalatti ellenállás emisszáriusa; kétszer kereste fel a varsói gettót, bejutott a belzeci lágerbe, ahol a saját szemével látta a magányos halál borzalmait, gyerekek, nők és férfiak ezreinek megsemmisítését. A titkokat, melyeket a hazai földalatti ellenállás vezetői bíztak rá, átadta az emigrációs hatalmi központnak. Tájékoztatta a szövetségeseket a két országrabló által megszállt Lengyelország tragikus helyzetéről. Különleges audiencián fogadta az Egyesült Államok Elnöke, Franklin D. Roosevelt.

Karski emellett elemző, terjedelmes jelentések jó megfigyelő képességekkel rendelkező szerzője. A lengyel földalatti ellenállásról írt könyve - A titkos állam története - hatalmas visszhangot keltett. Jan Karski nemcsak bátor katonaként és emisszáriusként vésődött be nemzedékek emlékezetébe, hanem olyan emberként is, aki emlékeztette e világ nagyjait a nácik által meggyilkolt lengyel zsidókra. A háború után ugyanolyan nagy odaadással küzdött azért, hogy őrizzük meg őket emlékezetünkben.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RAOUL WALLENBERG ÉLETE

Szerző: Jangfield, Bengt

Park Könyvkiadó, 2014

 

"Életem talán legizgalmasabb 3-4 hetét éltem át - írta anyjának Wallenberg augusztus 6-án, négy héttel Budapestre érkezése után. - Bizony felfoghatatlan méretű tragédiát lát itt az ember, amerre néz, de annyi a munka éjjel-nappal, hogy csak néha tud reagálni rá. Két nappal korábban töltötte be harminckettedik évét. A születésnapom igazán mulatságosan esett! Csak délután figyeltem fel a dátumra, és megemlítettem a dolgot lelkes titkárnőm, Nákó grófnő előtt. Két óra múlva egy gyönyörű felszerelés állt íróasztalomon, levéltálca, naptár, tolltartó stb. egy flaska pezsgő és virágok társaságában."

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ 1914–1918

Szerkesztette: Németh István

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

1914. július végén a négy nagyhatalom (a Német Birodalom, Ausztria–Magyarország, Franciaország és Oroszország) – különböző gyarló megfontolásból – tudatosan vállalta az európai háborút, s azért valamennyien felelősek voltak. Létfontosságú érdekeik kölcsönösen kizárták egymást, ez vezetett az általános háborúhoz.

 

A Monarchia úgy érezte, puszta léte forog kockán. Szentpéterváron attól tartottak, hogy Oroszország nagyhatalmi státusza válik komolytalanná, ha nem reagálnak Szerbia megtámadására. De szemet vetettek Konstantinápolyra és a török tengerszorosokra is. Németország úgy vélte, hogy a Monarchia nagyhatalmi pozíciójának megőrzése saját létkérdése is, amelyet a hármas antant veszélyeztetett. Poincaré Franciaország biztonságát hozta fel indoknak az oroszokkal való szövetségkötésre. A háborúból Nagy-Britannia sem maradhatott ki, hiszen Európa hatalmi egyensúlya, azaz saját biztonsága forgott veszélyben.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
1968

Egy év, amely felrázta a világot

Szerző: Kurlansky, Mark   

HVG Kiadó, 2006

 

1968 után a Földön élni már nem ugyanazt jelenti, mint előtte. A nagy jelentőségű év több tekintetben is a jelen megértésének kulcsa lehet: legyen szó fiatalságról, zenéről, világpolitikáról, háborúról, mediáról vagy a gazdaságról, sok mindenben járult hozzá világunk jelenkori képéhez.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KUBA FIDEL CASTRO UTÁN

Szerző: Latell, Brian           

HVG Kiadó, 2008

 

A szerző, Brian Latell kezdetben a CIA elemzőjeként, majd 1990 és 1994 között az Egyesült Államok kormányának Latin-Amerikáért felelős nemzetbiztonsági tisztjeként dolgozott. Több mint négy évtizede kíséri figyelemmel a Castro fivérek életét és a kubai forradalom alakulását. E könyvében értő módon összegzi a Castro-rezsimmel kapcsolatos szakirodalom eredményeit, s ezeket saját kutatási következtetéseivel, hírszerzési iratokkal és magánbeszélgetések során feljegyzett értékes információkkal egészíti ki. Latell kerüli az ítélkezést, egyfelől lerombolja a hatásvadász nosztalgiával operáló, hazugságokkal és csúsztatásokkal átszőtt Castro-mítoszt, másfelől viszont nagyban elősegíti a kubai történelem legutóbbi hatvan évének elfogulatlan megértését.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LEGENDÁS 12

Tizenkét különleges alakulat a második világháborúban

History könyvek sorozat

Szerző: Gavin Mortimer

Kossuth Kiadó, 2014            

 

A Legendás tizenkettő, Gavin Mortimer újságíró legújabb könyve a második világháborúban küzdő 12 legendás hírű különleges műveleti parancsnok haditetteit eleveníti föl, akiknek taktikai tehetsége, látnoki képessége a háborúk megvívásának a módját egyszer s mindenkorra megváltoztatta. A második világháború kitörését megelőzően ugyanis a „különleges műveleti erők” fogalma egyszerűen nem létezett. E történeti munka 12 hőse nemcsak a hadművészet elméleti részét formálta át, hanem személyesen vezették alakulataikat az Észak-Afrikában, vagy a D-nap után Normandiában zajló harcok sűrűjében, mélyen az ellenség vonalai mögött hajtva végre a rájuk bízott feladatot. E parancsnokok mindegyike – akiket katonáik tűzön-vízen át, hűségesen követtek – az igazi vezér képességeinek és bátorságának a megtestesítője volt, valami olyasminek, amit Winston Churchill „a legfőbb emberi tulajdonságoknak” nevezett.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
1913 - AZ ÉVSZÁZAD NYARA

Szerző: Florian Illies

Park Könyvkiadó, 2014

 

1913: ez az a pillanat, amikor a korszak virága teljében van, az az év, amikor minden lehetségesnek tűnik. A ragyogó kezdetben azonban már felsejlik a hanyatlás. 1913-ban az irodalom, művészet és zene tudja már, hogy az emberiség elveszítette ártatlanságát. Az irodalom, művészet és zene a végletekig elmegy, mintha már nem is lenne holnap. Proust az eltűnt idő nyomába ered, Malevics négyzetet fest, Gottfried Benn beleszeret Else Lasker-Schülerbe, Kirchner megfesti a metropolis arcát, Stravinsky és Schönberg hallatlan botrányokat okoz, Essenben megnyitják az első Aldi-szupermarklet prototípusát, Milánóban az első Prada üzletet. Duchamp biciklikereket szerel egy hokedlire, egy 15 éves, Bertolt Brecht nevű tanuló egy augsburgi diáklap főszerkesztője lesz Münchenben pedig egy Adolf Hitler nevű levelezőlap-festő akkurátus városképeit árusítja.

Florian Illies könyve lélegzetelállító képet rajzol arról a páratlan évről, amelyben a hosszú 19. század nekicsattan a rövid, háborúkkal és szélsőségekkel terhes 20. századnak, s a felfestett nagyszabású panorámával eleven jelenné varázsolja az 1913-as évet, a virágzás pillanatát és a hanyatlás nagymiséjét.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
AZ FBI TÖRTÉNETE - ELLENSÉG AZ EGÉSZ VILÁG

Szerző: Tim Weiner

Gabo Könyvkiadó, 2014

 

Az Ellenség az egész világ az FBI titkos hírszerző műveleteinek első hiteles története olyan szerző tollából, aki a Pentagonról és a CIA-ról írt munkája elismeréseképpen elnyerte a Pulitzer-díjat és az Országos Könyvkiadói Díjat.

 

Ha az FBI-ra gondolunk, Amerika rendőrsége jut eszünkbe. Az iroda első és legfontosabb missziója azonban a titkos hírszerzés. Az Ellenség az egész világ annak a története, hogyan használták az elnökök az FBI-t politikai hadviselésre, és miképpen vált a hivatal az Egyesült Államok leghatalmasabb titkosszolgálatává.

 

Ebben a könyvben Amerika terror ellen vívott százéves háborújának titkos története elevenedik meg. E hosszú küzdelem során az FBI harcolt terroristák, kémek és bárki ellen, akit felforgatónak ítélt – sőt időnként amerikai elnökök ellen is. Az FBI titkos hírszerzési és megfigyelési technikái állandó kötélhúzást eredményeztek a nemzetbiztonság és a polgári szabadságjogok között. Olyan feszültség ez, amely a végletekig feszíti egy szabad köztársaság érzékeny szövetét.

 
5 990 Ft
Akció: 4 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  HITLER NÉPÁLLAMA - RABLÁS, FAJI HÁBORÚ ÉS NEMZETI SZOCIALIZMUS

Szerző: Aly, Götz

Szerkesztő: Teller Katalin

Atlantisz Könyvkiadó, 2012

 

A neves német történész 2005-ben megjelent könyve az utóbbi évtized egyik legnagyobb visszhangot kiváltó műve a nemzetiszocializmust feldolgozó irodalomban.

 

A szerző a történeti kutatások eddig véleménye szerint meglehetősen elhanyagolt aspektusát helyezi előtérbe: a korabeli gazdasági megfontolásokat. Vizsgálatai nyomán sokak számára váratlan következtetésekre jut, amikor a nemzetiszocialista állam létrejöttét, működését és elfogadottságát a német lakosság nagy részének körében nem elsősorban a politikai vagy rasszista ideológiával, hanem főként a társadalom meghatározónak tekintett rétegei gazdasági integrációjával magyarázza.

Aly elemzései bemutatják, hogyan épített az államkassza eleve az elrabolt javakra, s hogyan kalkuláltak a rendszer politikusai a lakossági szükségletek bűncselekmények révén történő kielégítésének korrumpáló, egyben integratív hatásával. Népjóléti politika és terror e speciális összefonódásának megértése nélkül – érvel a történész – egyszerűen nem lehet megmagyarázni a nemzetiszocialista rendszer működését.

 
4 295 Ft
Akció: 3 435 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK TÖRTÉNETE 1941-1991

Szerzők: Csicsmann László, Horváth Jenő, Paragi Beáta

Antall József Tudásközpont, 2014

 

A Tudásközpont Tankönyvműhely sorozat második eleme a Nemzetközi kapcsolatok története 1941–1991 c. kötet harmadik, javított kiadása. A könyv szerzői Dr. Horváth Jenő, egyetemi magántanár, Dr. Csicsmann László, docens és Paragi Beáta, adjunktus – mindhárman a BCE Nemzetközi Tanulmányok Intézetének oktatói. A könyv a nemzetközi kapcsolatok története 1941–1991 c. kurzus előadásainak és szemináriumainak anyagát tartalmazza, összefoglalja a vizsgára való felkészüléshez a legfontosabb ismereteket.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BARÁTNŐM, ANNE FRANK

Szerző: Jacqueline van Maarsen

Nyitott Könyvműhely, 2008

 

Megdöbbentő történet egy katolikus francia anyától és holland zsidó apától származó kislányról, háborús viszontagságairól és Anne Frankkal kötött mély barátságáról. 1941 szeptemberében egy különleges barátság vette kezdetét Anne Frank és Jacqueline van Maarsen között. Anne egy iskolaévet töltött a naplójában Jopie-nak nevezett Jacqueline társaságában, majd 1942 júliusában családjával elmenekült a „hátsó traktusba”. Anne onnan is több levelet írt Jacqueline-nak, de ezek az írások már csak a háború után juthattak el a címzetthez. Annak ellenére, hogy ez a barátság mindkettejükben mély nyomokat hagyott, Jacqueline sosem kérkedett Anne Frankhoz fűződő szoros kapcsolatával. Hatvan év elteltével, immár idős hölgyként mégis úgy érezte, meg kell írnia emlékeit, hogy közelebbről megismerjük és megértsük azt a kislányt, akinek a lelkébe a világ a naplóján keresztül látott bele. De a barátság története mellett a könyvből Jacqueline családjának személyes sorsa és megható élettörténete is kirajzolódik.

 
2 680 Ft
Akció: 2 145 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELTŰNT HIÁNY NYOMÁBAN - AZ EMLÉKEZÉS FORMÁI

Szerkesztette: Gantner B. Eszter, Réti Péter

Nyitott Könyvműhely, 2009

 

A holokausztról már sokszor és sokféleképpen halhattunk: létezik emléknap, Holokauszt Dokumentációs Központ, kisebb-nagyobb emlékművek. Mégis, mintha ezek a visszaemlékezések erőtlennek tűnnének a felejtéssel szemben. Nagyszüleink, dédszüleink halála óta a kérdés számunkra így hangzik: hiányzik-e még az, ami eltűnt? Érezünk-e hiányt emberek, közösségek után? És e hiány hogyan ábrázolható, ha ábrázolható egyáltalán? Az ábrázolás maga vajon emlékezéssé válik? Hogyan kellene működnie az emlékezésnek ahhoz, hogy legalább a kérdés igénye fennmaradjon: hogyan és miként történhetett ez? E kötettel magunk is a választ keressük, remélve azt, hogy meg tudjuk örökíteni az emlékezés folyamatának egy pillanatát a kötet szerzőinek segítségével.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÜGYNÖK

Szerző: Werner Stiller

Nyitott Könyvműhely, 2011

 

1979-ben hatalmas csapás érte az NDK állambiztonsági minisztériumát, a Stasit: az egyik legtapasztaltabb ügynökük, Werner Stiller a páncélszekrényből kilopott szigorúan titkos aktákkal a hóna alatt átszökött Nyugat-Németországba. A keletnémet hírszerzés a rendszerváltás után elismerte, hogy Stiller árulása évekkel vetette vissza a Stasi munkáját: számtalan ügynöküket kellett visszahívniuk az NSZK-ból, és szinte teljesen újjá kellett építeni a kémszervezet tevékenységét. Hajtóvadászatot indítottak ellene, így Stiller végül Amerikába menekült, ahol a CIA szolgálatába állt.

 

A hidegháború után visszaköltözött Európába. Különböző bankok szolgálatába állt, és sokmilliós vagyont szerzett, a francia Riviérán vett nyaralót, ingatlanokba fektetett be. Majd az összes pénzét elveszítette, és Magyarországra költözött, hogy ezúttal Budapesten keressen magának új kalandokat.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
  AZ ÁLLAMFÉRFI ÉS A VILÁGPOLGÁR - WINSTON S. CHURCHILL ÉS EMERY REVES

Szerző: Barta Róbert

Attraktor, 2013

 

"Mondjuk Hitler tartott egy beszédet, én felhívtam Churchillt, hogy reagáljon rá. Este 8-ra a titkára már telefonon lediktálta a választ párizsi irodánknak. Ezt azonnal három nyelvre lefordítottuk és éjfélre már eljuttattuk a különböző lapok szerkesztőségeihez. Így másnap, amikor az emberek elolvasták Hitler beszédét, már ugyanakkor Churchill válaszát is megismerhették."

"Az 1939. májusi révész memorandum a magyar és bolgár sajtó helyzetét brit szempontból teljesen reménytelennek találta: »... Magyarországon és Bulgáriában a sajtó teljes egészében Németország szolgálatában áll. Úgy tűnik számomra, hogy ez a helyzet a közeljövőben nem is fog megváltozni.« Ennek ellenére 1937 júliusa és 1938 júliusa között a Pesti Hírlap, a Pester Lloyd és az Újság tizenöt ... Churchill-cikket közölt."

Churchill és a magyar származású Emery Reves (alias Révész Imre) barátsága és együttműködése - egy államférfi és egy világpolgár irodalmi ügynök története.

 
3 400 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
EX CAPTIVITATE SALUS

Szerző: Carl Schmitt

Attraktor, 2010

 

A XX. század egyik legvitatottabb, ugyanakkor elismerten egyik legnagyobb hatású német gondolkodója, a ma reneszánszát élő Carl Schmitt ebben a kötetében a II. világháború után a börtönben írt esszéit tette közzé, melyekben reflektált a körülötte összeomlott világ jelenségeire, s az új helyzet tanulságait összegzi.

 
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AUSCHWITZ NAPLÓ

Szerző: Heller György

Oriold és Társai, 2013

 

“Németországban keresik a holokauszt túlélőit, mert már nagyon kevesen vannak a kortanúk. Gyuri élménybeszámolója is nagy érdeklődést keltett. A Varsói gettóban történt felkelésnek 69. és a koncentrációs táborok felszabadításának 67. évfordulóján, 2012. április 18-án a müncheni új, szép zsinagógában felkérésre beszélt élményeiről „Menschbleiben”, magyarul „Embernek maradni” címmel. De meghívták a müncheni operaházba is egy diszkusszióra Richard Wagner és az antiszemitizmus témáról is.

Az élményleírás irodalmi szintű, a nyelvek mesterének műve. És példázza azt is, hogy a túlélésben mekkora segítség a kultúrára, szellemi értékekre való támaszkodás, hogy a „varázskör”, amelyet egy vers, vagy irodalmi, szellemi értékek felidézése teremt, mennyire segít az embertelen környezetből kiemelkedni, ebben a nemesebb világban megkapaszkodni.

 

Remélhetőleg Magyarországon is lesz visszhangja a könyvnek. Erre nagy szükség lenne, mert szerintem a shoával és az akkori magyar társadalom részességével való szembenézés még várat magára.”

 

Részlet Pfitzner Rudolf “Előszó helyett” írásából

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HÍRHEDT DIKTÁTOROK VÉGNAPJAI

Szerzők: Diane Ducret, Emmanuel Hecht

Kossuth Kiadó, 2013     

 

A huszadik század történelmében világszerte nagy szerepet játszottak azok a vezetők, akik a korlátlan hatalmukkal visszaélve véreskezű diktatúrát építettek ki. Mai napig nem feledjük a neveket: Mussolini, Hitler, Sztálin, Mao, Franco, Ceauşescu, Szaddám Huszein, Kadhafi …

 

A Hírhedt diktátorok végnapjai című kötet új megvilágításba helyezi a zsarnokok életét: felidézi utolsó, dicstelen napjaikat. Több mint húsz fejezetben, kronologikus sorrendben mutatja be a hírhedt vezetők nemritkán tragikus halálát és az azt megelőző időszakot. Képet ad az összeesküvésekkel, puccsokkal, lázadásokkal, gyilkosságokkal és öngyilkosságokkal teli fél évszázadról.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A VALÓDI JAMES BOND

Egy szuperkém igaz története

History könyvek sorozat

Szerző: Sophie Jackson

Kossuth Kiadó, 2013

 

A második világháború idején a németek ellen küzdő angol titkos szervezet, az SOE (Különleges Hadműveletek Végrehajtó Egysége) soraiban számos vakmerő, gyakran igazi hősként viselkedő ügynök szolgált. Az ügynökök bevetései gyakran hónapokig, sőt sokszor évekig is eltarthattak. A kémek tisztában voltak azzal, hogyha fogságba esnek, iszonyatos kínzás és halál vár rájuk. A német világrend ellen küzdő, elképesztő bátorságukról tanúbizonyságot tevő férfiak és nők biztosra vehették, hogy talán sohasem térhetnek vissza, ha a megszállt területekre lépnek…

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ TÖRTÉNETE I.

A villámháborútól Moszkváig

A BBC History különszáma, DVD melléklettel

Kossuth Kiadó, 2013

 

A nagyalakú, vaskos magazin formátumú kiadvány igazi csemege a magvas cikkek, történelmi érdekességek és különleges képek kedvelőinek. A háború történetét a moszkvai csatáig bemutató bookazin többszáz korabeli fotója között számos ritkaságot talál a figyelmes olvasó. A minőségre a BBC a garancia. A magyar vonatkozású anyagokat BBC History-szerkesztőségünk állította össze a kiadványhoz felkért magyar történészek írásaiból. Ráadás ajándék: 60 perces filmet tartalmazó dvd!

 
1 990 Ft
Akció: 1 690 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KÉM NEVE GARBO

Aki az orránál fogva vezette a Harmadik Birodalmat

History könyvek sorozat

Szerzők: Juan Pujol Garcia, Nigel West

Kossuth Kiadó, 2012

 

Nélküle másképp zajlott volna a második világháború…

A szövetségeseknek Garbo, a németeknek Arabel néven dolgozott a legendás kettős ügynök.

Angliai kémhálózatát mindkét oldalon olyan nagyra becsülték, hogy a Brit Birodalom és a náci Németország is magas kitüntetéssel jutalmazta. Minden idők egyik legmerészebb megtévesztési műveletét hajtotta végre. Hitler mesterkémei még csak nem is gyanították, hogy legzseniálisabb hírszerzőjük, Arabel kettős ügynök, akinek huszon - négy tagú ügynökhálózata valójában nem is létezett. Képes volt meggyőzni a legfelső német hadvezetést, hogy tartsa vissza csapatait, amelyek akár meg is hiúsíthatták volna a normandiai partraszállást a D-napon.

Garbo valódi kiléte évtizedekig szigorúan őrzött titok maradt. A háború után eltűnt. Évekkel később megrendezte saját halálát, hogy Juan Pujol García végre kiléphessen a kémek árnyékvilágából és valódi nevén elmesélhesse hihetetlen történetét. Visszaemlékezéseit munkatársainak eredeti, MI5-os dossziéi egészítik ki.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  KATYÑ, 1940. LENGYELORSZÁG A SZOVJETUNIÓ ÉS NÉMETORSZÁG „ÉLETTERÉBEN” (1914–1945)

Szerző: Németh István

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

A kötet egyedülálló érdeme, hogy a módszeresen elkövetett katyñi tömeggyilkosságokat történeti hátterükbe helyezi, érvelését a legújabb nemzetközi kutatási eredményekre alapozza, s először közli e témakör legfontosabb dokumentumait. Így egyfajta sajátos történelmi narratívát kínál.

 
3 300 Ft
Akció: 2 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÖNGYILKOSSÁG. MIÉRT TÁMADTA MEG HITLER A SZOVJETUNIÓT?

Szerző: Viktor Szuvorov

Kairosz Kiadó, 2013

 

Viktor Szuvorov – Vladimir Bogdanovics Rezun, hivatásos szovjet hírszerző irodalmi álneve.

 

V. B. Rezun 1978-ban svájci állomáshelyéről menekült Nagy-Britanniába. A Szovjetunióban távollétében halálra ítélték. A Kairosz Kiadónál korábban a szerzőnek a második világháborús témakörben írt két könyvét jelentettük meg: A Jégtörőt, amelyben Hitlerről mint Sztálin terveinek eszközéről ír, valamint az M-nap címűt, amelyben azt a kérdést járja körbe, hogy ki kezdte a második világháborút.  Az Öngyilkosság e témában írt harmadik, magyar nyelven szintén először megjelenő könyve. Miért támadta meg Hitler a Szovjetuniót? Fel volt-e készülve Németország erre a háborúra?

 

Úgy tűnik, ezekre a kérdésekre egyszerű a válasz. Viktor Szuvorov a rá jellemző meggyőző erővel rámutat a hitleri Németország felkészületlenségére, az öngyilkossághoz vezető útra.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A VÉGSŐ DÖNTÉS

Szerzők: Kádár Gábor, Vági Zoltán

Jaffa Kiadó, 2013

 

1944. május közepétől szűk két hónap leforgása alatt a magyar csendőrök, rendőrök és hivatalnokok hatékony közreműködésével több mint 430 ezer, zsidónak minősített magyar állampolgárt deportáltak. Túlnyomó többségüket Auschwitz-Birkenauba vitték és megölték. Vajon az események milyen láncolata vezetett ehhez a holokauszt történetében is példátlan méretű és gyorsaságú akcióhoz? Hol határoztak a magyarországi „végső megoldásról”? Berlinben vagy Budapesten? Kik, mikor és milyen körülmények között hoztak végső döntést a magyar zsidók deportálásáról?

 
3 150 Ft
Akció: 2 835 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  IZRAEL, SZEMBESÍTVE A MÚLTTAL – TANULMÁNY AZ „ÚJ TÖRTÉNELEM” HATÁSÁRÓL

Szerző: Sébastien Boussois

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

A Palesztina két államra osztását elrendelő ENSZ-határozatot, majd Izrael Állam megalakulását követő szentföldi háború (1947–1949) után 30 évvel az izraeli levéltári források nagyrészt hozzáférhetővé váltak a történeti kutatás számára. Az ország valódi történelmét megismerni kívánó értelmiségiek szűk köre haladéktalanul nekilátott annak, hogy az izraeli múltat övező mítoszokat, „autolegendákat” – a politikai propaganda fél évszázadnyi hamisításait – szembesítsék a valódi történeti tényekkel és összefüggésekkel. Kezdetben öten voltak, akik műveikkel húsz év alatt felforgatták a kollektív izraeli emlékezetbe rögzült történelmi bizonyosságokat.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A NÉMET ÚJRAFEGYVERKEZÉS ÉS A HIDEGHÁBORÚ. 1945-1969

Szerző: Maruzsa Zoltán

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

A könyv a német újrafegyverkezés kérdését a hidegháború korszakába illesztve követi nyomon 1945-től az 1960-as évek végéig. A nemzetközi környezet elemzésén túl bemutatásra kerül az NSZK és az NDK fegyverkezéssel kapcsolatos tevékenysége, továbbá érintőlegesen Ausztria újrafegyverkezésével is. A katonai dimenzió bemutatásán túl a kutatás kifejezett célja volt, hogy foglalkozzon a kérdéskör diplomáciai és gazdasági vonatkozásaival, továbbá az újrafegyverkezést támogató és ellenző törekvésekkel, de figyelmet szentelt a Magyar Népköztársaság kormányának és társadalmi szervezeteinek ezzel kapcsolatos lépéseire is. A könyvben publikált források többsége első alkalommal olvasható magyar nyelven.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A HARMADIK BIRODALOM SZÜLETÉSE - HOGYAN VERTÉK SZÉT A NÁCIK A DEMOKRÁCIÁT, ÉS KERÜLTEK HATALOMRA NÉMETORSZÁGBAN

Szerző: Richard J. Ewans

Park Kiadó, 2012

 

Kezdetben csupán utcán randalírozó, szélsőséges és erőszakos alakok bandájáról volt szó, akik azonban alig néhány év alatt egypárti államot tudtak csinálni Németországból, hogy aztán Európa egyik legfejlettebb nemzetét morális, fizikai, kulturális romlásba és kétségbeesésbe taszítsák. Richard J. Evans hatalmas tudásról tanúskodó, igen olvasmányos könyvében ezt a folyamatot mutatja be. Részletesen vizsgálja az előjeleket, okokat és összefüggéseket, majd felteszi a sokakat kínzó kérdést: valóban elkerülhetetlen volt Hitler hatalomra jutása? Drámai módon idézi fel a káosznak, a gazdasági összeomlásnak, az erőszaknak és a megosztottságnak azt a vad forgatagát, melyben a Harmadik Birodalom terrorisztikus uralma megszülethetett.

 

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A GULÁG RABTELEPEI

A bolsevizmus népirtásának színtere

Szerző: Menczer Gusztáv

Századvég Kiadó, 2007

 

A szerző az utókor tájékoztatására az átélő, a túlélő és a kutató forráskritikájával vázolja fel a vérzivataros század közel 80 évét. A Gulág rabtelepeinek magyar foglyairól, saját sorsáról vallva közzé teszi Molnár György, Kassay Kázmér és Kopácsy Zoltán visszaemlékezéseit is. A kötet forrásértékét dokumentumok tucatjainak publikálása növeli. Az előszót Gyarmati György írta.

 
3 360 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
A VATIKÁN A VÖRÖS CSILLAG ÁRNYÉKÁBAN

Szerző: Józef Maczkiewicz

Attraktor, 2012

 

Az egyik legismertebb lengyel emigráns író életműsorozatának hatodik kötete, A kereszt árnyékában c. kötet folytatása. A szerző ebben a kötetben a második vatikáni zsinatot követő időket elemzi - a megszokottól igencsak eltérő módon. Értelmezésében a vatikáni politika a kommunista ideológia és politikai terjeszkedés elől hátrált meg, s a „békepolitika” az ellenkezőjébe, a kapitulálás politikájába fordult. A lengyel politikai szamizdat irodalom újabb kultikus könyve olvasható most végre magyarul is.

 
3 400 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A PANAMA-CSATORNA SZERZŐDÉSEK AVAGY EGY KIS NEMZET KÜZDELMEI AZ ÖNÁLLÓSÁGÉRT

Szerző: Horváth Marcell

Dialóg Campus Kiadó, 2012

 

Jelen írás a messzi, de az annál nagyobb jelentőségű Panama-csatorna és a Panama-csatorna szerződések közel 150 éves történetét mutatja be, alapvetően a nemzetközi jog szemszögéből. Ennek ellenére a jogi értekezést a kor történelmi, politikai, nemzetközi eseményeinek bemutatása teszi mindenki számára érdekesebbé. A könyv a Panama-csatorna szerződések elemzése során alapvetően két nagy kérdéskörre helyezi a hangsúlyt, így a Csatorna semlegességére, valamint a Panamai Köztársaság szuverenitása és a szerződések rendelkezései közötti ellentmondásra. Mindezeken túl a szerző kitér a Panama-csatorna építésének hősies küzdelmeire, a Panamai Köztársaság 1903. évi érdekes megszületésére, és a panamai állam XX. századi viharos történetére, valamint a 2000-es évek nagy gazdasági fellendülésére és a jelenleg is tartó hatalmas infrastrukturális beruházásra, a Csatorna-bővítésre is.

 
3 480 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZABADSÁG ÁRA

A Kadhafi-álom szertefoszlik

Szerző: Marosi Antal

Zrínyi Kiadó, 2012

 

2011 tavasza arab tavasz. Így fog bevonulni a történelembe, az arab világ szabadságharcának kezdeteként. Marosi Antal haditudósító, aki megjárta a Balkán és a Közel-Kelet hadszíntereit, Tunéziába, majd Líbiába utazott, hogy lássa, miként bukik meg Kadhafi, a rettegett diktátor, és hogyan küzd egy nemzet a szabadságáért. Ott volt a fegyveres konfliktusoknál, és nemegyszer hajszálon múlott az élete. Háromszor kelt útra, és minden alkalommal érzékeny szimattal talált rá azokra az emberekre, akiknek tettei formálták, alakították ezt a szabadságharcot. Találkozásairól, a háború dúlta városok mindennapi életről és az adott ország gazdasági hátteréről szerzett benyomásait naplójában rögzítette, amely most, a tunéziai jázminos forradalom évfordulójak alkalmából a Zrínyi Kiadó gondozásában jelenik meg.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
KONTRA

Szerző: Józef Mackiewicz

Attraktor Kiadó Kft., 2015

 

A második világháború utáni lengyel emigráció egyik legnagyobb írójának tabudöntögető regénye - a kommunisták ellen harcoló, majd a háború végeztével Sztálinnak kiszolgáltatott és a biztos halálba küldött szovjetunióbeli katonákról.

1943-ban majdnem elérte az egymilliót, a napóleoni nagy hadsereg létszámának a dupláját azoknak a szovjet állampolgároknak a száma, akik reguláris alakulatokban, fegyverrel harcoltak szocialista hazájuk ellen, nem pedig a védelmében. A következő évben, 1944-ben Vlaszov tábornok Orosz Felszabadító Hadseregét (ROA) is beleszámítva az összlétszám 1.200.000 és 1.600.000 fő között ingadozott. Ez igen sokat mondó tény: még akkor is ennyien harcoltak, amikor a németek már nem voltak sikeresek, előre lehetett látni Németország vereségét.

 

 
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
A KOMMUNISTA PROVOKÁCIÓ DIADALA

Szerző: Józef Mackiewicz

Attraktor Kiadó Kft., 2007

 

Az egyik legismertebb lengyel emigráns író eszmetörténeti munkájában végigkíséri a kommunizmus 20. századi térnyerését és az ezt lehetővé tévő körülményeket, történelmi fejlődést. Méltó párja ez a kötet Milos A rabul ejtett értelem c. ismert művének. A lengyel szamizdat irodalom kultikus könyve most végre magyarul is olvasható.

 
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
  EDVARD BENEŠ – KÖZÉP-EURÓPA KONCEPCIÓK ÉS A VALÓSÁG

Szerző: Gulyás László

Attraktor Kiadó Kft., 2008

 

"Magyarország, illetve a magyar nemzet 20. századi történelme szempontjából Edvard Beneš az egyik legfontosabb "nem magyar" közép-európai politikus. Pályájának fontos állomásai szinte minden esetben keresztezték a magyar történelem útját" - kezdi a fiatal történész szerző a monográfiáját. A kötet az első modern Benes-életrajz magyar nyelven, magyar szerzőtől, magyar szemszögből.

 
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KINEK A BÉKÉJE?

Háború és béke a volt Jugoszláviában

Szerzők: Juhász József, Márkusz László, Tálas Péter, Valki László

Zrínyi Kiadó, 2003

 

A szerzők elsősorban arra a kérdésre keresték a választ, hogy a nemzetközi közösség miként próbálta befolyásolni a felbomlás folyamatát, majd pedig – amikor kitört a szlovéniai, a horvátországi és nem sokkal később a boszniai háború – milyen eszközökkel szerette volna azokat megállítani vagy legalább korlátok közé szorítani. Vizsgálták az Európai Közösség első diplomáciai erőfeszítéseit, az általa létrehozott Jugoszlávia-konferencia eseményeit, majd azt a folyamatot, amelynek során az európai államok – felismerve saját katonai-politikai korlátaikat – az Egyesült Államokat igyekeztek megnyerni a fegyveres beavatkozásnak. A szerzők ezt követően az amerikai délszlávpolitika alakulását követték nyomon, amelynek során Washington eljutott a fegyveres intervencióról szóló döntéshez. Végül azt vizsgálták, hogy a daytoni békemegállapodás aláírása óta eltelt években a Nyugat a különböző nemzetközi intézmények felhasználásával miként őrizte a békét Boszniában és hogyan tartotta fenn a Daytonban kialakított boszniai "nemzetközi protektorátust".

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
IRAK

Háborúra ítélve

Szerzők: Andor László, Tálas Péter, Valki László

Zrínyi Kiadó, 2004

 

Ez a könyv azt a folyamatot tekinti át, amelynek során az Egyesült Államok eljutott az Irak elleni invázió megindításáig. Részletes, alaposan dokumentált elemzésükben a szerzők arra a következtetésekre jutnak, hogy Irak sorsa voltaképpen már a szeptember 11-i terrortámadásokkal eldőlt. Az ikertornyok lerombolása ugyanis olyan politikai közhangulatot teremtett Amerikában, amelyben lehetővé vált a 2001 elején hatalomra került neokonzervatív-republikánus vezetés régi tervének megvalósítása, a stratégiai ellenőrzés megszerzése a közel- és közép-keleti térség felett. George W. Bush és csapata ezt csak Irak elfoglalásával látta kivitelezhetőnek.

 
3 280 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ANYÁM NYOMÁBAN

Szerző: Helen Epstein

Fordította: Vándor Judit

Balassi Kiadó, 2005

 

Helen Epstein, a Prágában született amerikai írónő Children of the Holocaust (1979) című kötetével  robbant be az irodalmi életbe. A rendkívül sikeres könyvet a világ szinte minden országában kiadták. Anyám nyomában című önéletrajzi írásával 1998-ban elnyerte a New York Times Notable Books címét.  E könyvében Helen Epstein hitelesen számol be  az 1989 után szabaddá vált Csehországban folytatott családtörténeti kutatásairól, amelyekből megismerhetjük édesanyja és nagymamája életét. A kötet  egyedülállóan nyílt a zsidó kultúra és a Soá történetének női szempontú bemutatásában..

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
WESTERN SAHARA

Szerző: János Besenyő

Publikon Kiadó, 2009

 

The author of this book has served in a number of peacekeeping operations in Western Sahara, Darfur and Afghanistan, therefore, has gathered invaluable practical experience about such missions. As UN military staff, part of MINURSO in 2003-2004, János Besenyő started to narrowly deal with the history of Western Sahara, the traditions and daily practices of the inhabitants of the area, the activities of the peacekeeping force of the world organisation, in particular with the root-causes of the Saharan conflict and their possible solutions.

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RENDSZERVÁLTOZÁSOK FRANCIAORSZÁGBAN

Szerző: Boros Zsuzsanna

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

Az 1789-es forradalomtól napjainkig mintegy 14 politikai rendszert és 16 alkotmányt "fogyasztottak el" a franciák. Ezek között találhatunk autoriter, bonapartista monarchiákat, parlamentáris és elnöki köztársaságokat. Még a II. világháborús vereségből született félig szabad vichyi Franciaország is „rendszert váltott”.

Lehet, hogy szinte napjainkig tartott a francia forradalom? Miért került sor ennyi rendszerváltozásra? A könyvek lapjain, a barikádokon, a parlamentben és az egymással vitázó alkotmányok szövegeiben a „két Franciaország” között zajló rendszerváltó folyamatok sajátos tradíciót, forradalmi „koreográfiát” és legitim politikai kultúrát teremtettek.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MÚLT A JÖVŐBEN

Írások Kínáról

Szerző: Polonyi Péter

Szerkesztette: Vámos Péter

MTA Történettudományi Intézete, 2007

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EURÓPA GAZDASÁGA A 20. SZÁZADBAN

Szerző: Berend T. Iván

História – MTA Történettudományi Intézete, 2008

 

A Szerző monográfiájában áttekinti Európa gazdaságának fejlődését, a szabadversenyes rendszertől a szabályozott rendszeren, tervgazdaságon át a globalizáció jellegzetességeiig.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A NEMZETKÖZI ÉLET KRÓNIKÁJA 1945-1997

Szerző: Pók Attila

História – MTA Történettudományi Intézete, 1998

 

A könyv részletes kronológia az 1945 és 1997 közti eseményekre vonatkozóan. Egyaránt tartalmazza a fontos világpolitikai és magyar események napra pontos dátumait.

 
1 600 Ft
Akció: 1 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A JUGOSZLÁV ÁLLAM 1918-1939

Szerző: Bíró László

História – MTA Történettudományi Intézete, 2010

 

A kötet bemutatja az 1918. december 1-jén kikiáltott, meglehetősen heterogén királyság összetett társadalmi, politikai, gazdasági, oktatási viszonyait.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  ISZLÁM ÉS DEMOKRÁCIA A KÖZEL-KELETEN ÉS ÉSZAK-AFRIKÁBAN

Szerző: Csicsmann László

Dialóg Campus Kiadó, 2008

 

A könyv betekintést nyújt az elmúlt évszázad legviharosabb régiójának politikai folyamataiba. A szerző részben helyszíni kutatásain alapuló munka bemutatja a mai közel-keleti és észak-afrikai országok politikai berendezkedését, illetve választ kíván adni arra a kérdésre, hogy az 1990-es években világméretűvé váló demokratizálódási hullám miért kerülte el a térséget, és milyen esélyei vannak a Bush-adminisztráció által meghirdetett közel-keleti demokrácia-exportnak. Külön fejezet szól a neokonzervatív amerikai külpolitikának a Közel-Kelet demokratikus átalakítását zászlajára tűző kísérletéről. A kötet elsősorban a demokratizálódás belső feltételrendszerével foglalkozik, és megkísérli összefoglalni a 20 vizsgált ország politikai fejlődése közötti hasonlóságokat és különbségeket. Kitér a karizmatikus vezetőkre, akik évtizedeken át emberek millióit mozgósították az utcákon.

 
3 400 Ft
Akció: 2 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.