Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Átfogó művek


Sorrend:

12

-15%
GAMBIA - AFRIKAI TÖRTÉNELEM EGY FOLYÓ VÖLGYÉBEN

Szerzők: Dawda Faal, Suha György

Publikon Kiadó, 2008

 

Magyar nyelvű irodalom mindeddig csak érintőlegesen foglalkozott a Szenegáltól a Guineai-öböl vidékéig terjedő régió geopolitikai történetével. Az első Gambia-monográfiát átfogó igényességgel Dawda Faal, banjuli születésű, helytörténettel foglalkozó történész-tanár írta. Az 1997-es kiadás a függetlenség elnyeréséig eltelt időszakot értékelte, elemezte sajátos optikán keresztül. Faal professzor a Lesotho-i Állami Egyetemen végezte szociológiai és történelmi tanulmányait, így nézőpontja, történelemszemlélete rendkívül hiteles, ugyanakkor messzemenően megfelel a tudományos kutatás szempontjainak is.

 

 
1 800 Ft
Akció: 1 530 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VILÁGTÖRTÉNET

Főszerkesztő: Salamon Konrád

Akadémiai Kiadó, 2006

 

A kötet célja, hogy a történettudomány jelenlegi eredményeinek alapján egy kötetben foglalja össze az emberiség történetét a kezdetektől a XX. század végéig. A szerzők e hatalmas anyagot úgy próbálták tömöríteni, hogy az egyetemes történet minden fontos eseményével megismerkedhessenek az olvasók. Elsősorban a politikatörténet bemutatására törekedetek, mert ebből vonható le a legtöbb tanulság, de az egyes fejezetek bevezetőiben áttekintést adnak az adott korszak tudományáról, művészetéről, gazdaságáról, és az akkor élt emberek életmódjáról is. Részletes tartalomjegyzék, a név- és földrajzi mutató, valamint kronológia segíti az olvasót az eligazodásban.

 
7 250 Ft
Akció: 6 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  SZÖVEGGYŰJTEMÉNY AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK TÖRTÉNETÉHEZ 1620-1980

Szerzők: Bődy Pál, Urbán Aladár

Dialóg Campus Kiadó, 2001

 

Ez az első magyar nyelvű, tudományos igényű, az amerikai történelem szinte minden korszakát ismertető eredeti, több mint 130 forrás gyűjteménye. Minden főbb korszakot egy-egy történelmi ismertető vezet be.

A kötetből: Az 1729-es hűségeskü - Feljegyzések az irokéz és a delavár indiánokról - A Mayflower-egyezmény - Az 1765. évi Bélyegtörvény - Lincoln beiktatási beszéde, gettysburgi beszéde, kiáltványa - Bryan: Aranykereszt-beszéd - Steffens: A városok szégyene - Roosevelt: Beszéd az elnökjelölés elfogadásakor - Wilson: Az új szabadság - Magyar bevándorlók a kivándorlásról - Kennedy: Beszéd a Yale egyetem diplomaosztó ünnepélyén - Carter: Bizalmi válság

 

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AFRIKA TÖRTÉNETE

Szerzők: Fage, J. D.; Tordoff, William

Osiris Kiadó, 2004

 

Az afrikai kontinens történelmét taglaló részletes és adatgazdag munka évtizedes hiányt pótol a magyar könyvkiadásban. A szerző a téma egyik legkiválóbb szakértője, akinek Nyugaton számtalan tanulmánya és könyve jelent meg. A könyv népszerűségét bizonyítja, hogy angolul immár három kiadást ért meg. Óriási pozitívuma, hogy nincsenek benne hangsúlyos korszakok: viszonylag szigorú kronológiai rendet követve, minden történelmi időszakot ugyanolyan terjedelemben és mélységben vizsgál, legyen szó az őstörténetről vagy a rabszolga-kereskedelem koráról.

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
FRANCIAORSZÁG TÖRTÉNETE II.

Szerkesztette: Duby, Georges

Osiris Kiadó, 2007

 

A 20. századi francia történetírás egyik legnagyobb alakja, az 1996-ban elhunyt Georges Duby által szerkesztett munka az egyes korszakok legnevesebb specialistáinak (Delumeau, Dhondt, Riché, Vovelle stb.) közreműködésével készült. A francia történelemtudomány hagyományainak megfelelően - így a Michelet által egykoron meghirdetett "totális történetírás" vagy az Annales iskola tanításának szellemében - a könyv a mai Franciaország területén kibontakozott civilizáció átfogó történetét kívánja adni. Az események ismertetésén túl igyekszik feltárni azokat a mélyben munkáló, kronológiailag pontosan megragadhatatlan folyamatokat, amelyek a felszínen lejátszódó történéseket meghatározzák.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
SPANYOLORSZÁG TÖRTÉNETE

Második kiadás

Szerzők: Cortázar, García de; Vesga, González

Osiris Kiadó, 2005

 

Ez az első átfogó, magyar nyelven megjelenő történelmi munka, amelyik Spanyolország háromezer éves történelmét mutatja be. Nem csupán eseménytörténet, hanem a gazdasági-társadalmi-vallási események, változások krónikája is. A kötetet térképek, a királyok és államfők, kormányok és miniszterelnökök időrendi táblái, kronológia, mutatók teszik teljessé.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
EURÓPA-TERVEK (1300-1945)

Szerkesztette: Németh István

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2001

 

A tanulmány- és dokumentumkötet a történeti Európa-tervek számbavételével régi és nagy hazai adósságot törleszt. Magyarul első ízben elemzi és közel kétszáz dokumentummal - a görögöktől a reneszánsz, a felvilágosodás és a romantika Európáján keresztül - támasztja alá a tervek és szándékok megvalósulását. A kötet zöme a 19. század második felétől 1945-ig terjedő időszak rendkívül szövevényes és eltérő érdekekből táplálkozó integrációs törekvéseit mutatja be elsődleges levéltári forrásokra, valamint a külföldi és a hazai szakirodalomra támaszkodva. A kötet lapjain nagyhatalmi ambíciók és alkuk, áldozatos integrációs magántörekvések is megelevenednek és számos tanulságot kínálnak. Legfőképpen azt, hogy az európai integráció ügye nem napi divat, hanem mélyen gyökerező gazdasági, politikai és biztonsági szükségszerűség. Magyarország pedig a nyugat-európai és közép-európai terveknek nemcsak részese volt, hanem számos, nemzetközi tekintélyű elméleti és gyakorlati személyiséggel járult hozzá az európai egyesüléshez.

 

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
ANGLIA KIRÁLYAI ÉS KIRÁLYNŐI - Elfogyott

Gyilkosság, árulás és házasságtörés 1066-tól napjainkig

Szerző: Brenda Ralph Lewis

Hajja és Fiai, 2004

 

Anglia királyai és királynői. Gyilkosság. Árulás. Házasságtörés. Vérfertőzés. Az angol uralkodók évezredes története a csillogó felszín alatt botrányokat, összeesküvéseket, válogatott kínzásokat rejt. Az Anglia királyai és királynői II. Vilmos 1100-ban elszenvedett "véletlen balesetétől" kezdve "Véres Mária" kegyetlen uralkodásán át Diana walesi hercegnő 1997-ben bekövetkezett, máig vitákat kavaró haláláig öleli fel a brit monarchia legsötétebb, legtitkoltabb - vagy éppen nyíltan elkövetett - cselekedeteit, botrányait.

 
4 998 Ft
A NYUGAT HANYATLÁSA - Elfogyott

Szerző: Lucian Boia

Fordító: Rostás-Péter István

Koinónia Kiadó, 2014

 

A Miért más Románia? című nagyesszé vitathatatlan közönségsikere után Lucian Boia újból jelentkezik ugyanebben a műfajban, és megközelítésében, illetve témaválasztásában egyaránt izgalmas munkát ajánl figyelmünkbe. A Bukaresti Egyetem professzora megőrzi eddigi státusát, és a mérsékelt alapállású megfigyelő rációra támaszkodó alaphelyzetéből nyújt látszólag könnyen felhasználható értelmezési keretet a nyugati (európai) civilizáció hanyatlásának folyamatához. Boia kijelentései lehangoló jövőképet vetítenek ki a kontinens számára, amely – véleménye szerint – mostani formájában az összeomlás küszöbén áll. Bár elismeri, hogy a jelenlegi világberendezkedés a Nyugat alkotása, amelyet a kereszténység és a világnak e köré való egyesítésébe vetett meggyőződés tett valós konstrukcióvá, Boia meg van győződve arról, hogy ez a civilizáció már kifáradt.

 
1 990 Ft
A ROMÁNOK RÖVID TÖRTÉNETE - Nem vásárolható

Szerző: Neagu Djuvara

Koinónia Kiadó, 2012

 

„Az ember közvetlenül érintett. Lehetetlenné válik számára, hogy pusztán elbeszéljen valamit, nagy a kísértés, hogy ítélkezzék is. A történész szenvedélye – feltámasztani és magyarázni a múltat – összefonódik a hazája életében részt vállaló, az ország jövőjéért aggódó politikai átéléssel. (...)

 
2 400 Ft
A TÖRTÉNELEM LEGNAGYOBB REJTÉLYEI - Elfogyott

Szerző: Bill Price

Kossuth Kiadó, 2014

 

„Akad rejtély, amely előtt értetlenül áll az ember, de feladnunk nem szabad. Ha mi nem is, unokáink talán majd több szerencsével járnak.”

Bram Stoker, író

 

A világ tele van megoldatlan rejtélyekkel, félbeszakadt történetekkel, amelyek lenyűgöznek, felcsigáznak vagy bosszantanak minket. Könyvünk e megfoghatatlan talányokat veszi sorra, hogy közelebbről megvizsgálja a híres és hétköznapi emberekkel megtörtént események első pillantásra valószínűtlennek tűnő hátterét.Hasfelmetsző Jack szadista rémtettei, Lord Lucan eltűnése, elsüllyedt kontinensek, elrabolt náci aranykincsek… Tartsanak velünk egy izgalmas utazásra a történelem viharos évszázadain át, hátha sikerül fényt derítenünk néhány izgalmas talányra. Ha nem, az sem baj! Bram Stokert idézve: „Unokáink talán majd több szerencsével járnak.”

 
3 990 Ft
ELVESZETT VÁROSOK ATLASZA - Elfogyott

Szerző: Brenda Rosen

Kossuth Kiadó, 2008    

 

Az Elveszett városok atlasza feleleveníti az ősi mítoszokat, s a legújabb történelmi kutatásokat nyomon követve feltárja a rég letűnt városok lakóinak életét, és megmutatja, hogy az egykor lerombolhatatlannak hitt települések pusztulása milyen tanulságokkal szolgál a ma emberének. A városokat és környezetük kapcsolatát vizsgálva rávilágít, hogyan indít el a természet egy-egy települést a fejlődés útján, s hogyan játszhat közre elpusztításukban.

 
6 800 Ft
A TÖRTÉNELEM NAGY HAZUGSÁGAI - Elfogyott

Szerző: Alexander Canduci

Kossuth Kiadó, 2011

 

Történelmünk során több helyen, sok korszakban állítottak valótlant. Az emberi kultúra számos csúcsteljesítménye kötődik valamilyen hazugsághoz. A világesemények és számos nemzet sorsa is másként alakult volna, ha a politikusok nem éltek volna a félrevezetés és a megtévesztés eszközeivel. Megismerkedhetünk az eddig eltitkolt bizonyítékokkal és megtudhatjuk, milyen célok érdekében manipulálták a valós tényeket. A szerző szerint nem szabad elfogadni a történelmi eseményekről készült széles körben elterjedt beszámolókat, hanem a valóságot megvizsgálva meg kell értenünk, mi is történt valójában.

 
5 990 Ft
A TÖRTÉNELEM LEGNAGYOBB ÁTVERÉSEI - Elfogyott

Szerző: Eric Chaline

Kossuth Kiadó, 2012

 

„Édes a haszon, bár csalárd a tett.” (Szophoklész, görög drámaíró)

 

Az emberiség történelme többek között álságos mesterkedések, megtévesztések és csalások története is. A Biblia tanúsága szerint már első bátortalan lépéseinket is cselszövés árnyékolta be, hiszen Éva elhitte az édenkertben a kígyó hazugságait. Hosszú azok névsora, akik kortól, helytől függetlenül, lelkiismeret-furdalás nélkül taposták el az intrikával szemben védtelen embertársaikat. Nem volt nehéz dolguk – a hiszékenység sajnos alaptermészetünk. Kötetünk ötven nevezetes, rendkívüli képzelőerőről tanúskodó csaló történetét mutatja be, ízelítőül:

 

A pilótajátékok atyja: Charles Ponzi

Hogyan tegyük lóvá Hitlert: A Fortitude hadművelet

A valódi Da Vinci-kód: a Dossiers Secrets

Nézd csak, mi van a műtőasztalon: marslakó a kés alatt

 

Az érdekes, olvasmányos leírásokat fényképek keltik életre, közelebb hozva azokat a csalókat, akik a történelem leghírhedtebb átveréseiért felelősek.

 
3 990 Ft
365 ÉRDEKES, FONTOS ESEMÉNY - Elfogyott

Történelem napról napra

Szerzők: W. B. Marsh, Bruce Carrick

Ventus Libro Kiadó, 2010

 

Az év minden napjára esik egy-egy lebilincselő történet: Ki lett merénylet áldozata, ki lépett trónra, ki vált földönfutóvá? Ki látta meg a napvilágot, ki kezdett viszonyt, kit vádoltak vagy szégyenítettek meg, kit ütöttek lovaggá? Milyen hadsereg szenvedett szégyenletes vereséget, milyen korszakalkotó könyv jelent meg? Az emberiség legmagasztosabb és legszégyenteljesebb pillanatai – egy kötetbe összegyűjtve.

 
3 490 Ft
WINDSOR: A KIRÁLYI UDVAR - Elfogyott

Szerző: Christopher Hibbert

Holnap Kiadó, 1999

 

Christopher Hibbert, A Medici-ház tündöklése és bukása című munkájával nálunk is nagy sikert aratott történész ezúttal Windsor évszázadairól és lakóira mesél, Hódító Vilmostól VIII. Henriken át II. Erzsébetig fölidézve korokat, szokásokat, különös személyiségeket.

 
2 500 Ft
AZ ABSZOLÚT MONARCHIA - Elfogyott

Szerkesztette: Képes György

Gondolat Kiadó, 2011

 

A kötet két előadás (Sashalmi Endre: Az abszolutizmus: az abszolút monarchia elmélete; Képes György: A dán példa. Az abszolutizmus az elmélettől a gyakorlatig) szerkesztett, bővített változata mellett Hahner Péter, Kisteleki Károly, Mezey Barna és Stipta István tanulmányait tartalmazza. Sashalmi Endre az abszolút uralkodói hatalom eszmetörténeti hátterével és ikonográfiájával, szimbólumrendszerével foglalkozik. Az ő írását követi Kisteleki Károlyé, aki római jogi, kánonjogi, egyetemes jogtörténeti és filozófiatörténeti megközelítésből vizsgálja az abszolút monarchia elméletét.

 
2 500 Ft
EURÓPA A NEMZETKÖZI KÜZDŐTÉREN - Elfogyott

Szerzők: Ormos Mária, Majoros István

Osiris Kiadó, 2003

 

Az elmúlt két évszázad során Európa két világháborúban torkolló folyamat végén, 1945-ben végképp elveszítette világhatalmi és világpolitikai hegemóniáját. Ormos Mária és Majoros István e felívelő, majd mélypontjára zuhanó korszak történetének megírása során legfőbb vezérlő elvként a nagyhatalmi struktúrák, rendszerek kialakulásának, egyensúly-teremtési kísérleteinek, egyensúlyi változásainak, az új struktúrák létrejöttének vizsgálatát tekintették.

 
3 580 Ft
LENGYELORSZÁG TÖRTÉNETE - Elfogyott

Szerző: Davies, Norman

Osiris Kiadó, 2006

 

Norman Davies nagyszabású munkája, az Isten játszótere először 1979-ben jelent meg angolul, s rögvest hatalmas sikert aratott a történészek körében. A könyv nem csupán azért váltott ki osztatlan elismerést, mert az első átfogó angol nyelvű mű volt, amely a lengyel történelmet a kezdetektől a 20. század végégig bemutatta, hanem azért is, mert Davies Angliában élve objektív módon tudott közelíteni témájához, másfelől viszont lengyel származása, krakkói egyetemi tanulmányai és a lengyel nyelv beható ismerete miatt mégis "belülről" ismerte a lengyel történelmet.

 
6 500 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.