ENERGIAJOG ÉVKÖNYV 2017-2018

-10%
ENERGIAJOG ÉVKÖNYV 2017-2018

Szerkesztette: Szuchy Róbert

Wolters Kluwer Kiadó, 2019

5 240 Ft
Akció: 4 715 Ft
Kezdete: 2019.06.12   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az energiajog napjainkban új jogterületnek (vagy éppen jogágnak) tekinthető. Nincsen egységes fogalma, amivel meghatározhatnánk. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy sokan félreértik, mi is az energiajog valójában. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy számos országban évszázadok óta találkozhatunk olyan szabályozásokkal, amelyek az „energiával” foglalkoznak, jogi formában. Már a 19. században, és különösen a 20. század elején számos energetikai tárgyú szabályozás született, különösen a szén, majd az olaj szabályozására vonatkozóan. A későbbiek során terjedt ki a szabályozás a nem-fosszilis energiahordozókra, úgymint a nukleáris energiára, a vízenergiára, a szélenergiára és más egyéb megújuló energiaforrásokra.

Napjainkban az energiajog egyre nagyobb jelentőségre tesz szert, ha csak a klímaváltozás elleni harcot vagy az Európai Unió energiafüggőségét vesszük figyelembe. Egyúttal az ellátásbiztonság is egyre komolyabb szerephez jut. Éppen ezért fontos, hogy e szerteágazó új terület a jogtudományon belül is megfelelő helyet kaphasson, és hogy kellő szakmai fórum álljon rendelkezésre, ahol a tudományterületet művelők megoszthatják egymással gondolataikat.

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Wolters Kluwer Hungary Kft. közös szervezésében jött létre a Magyar Energetikai Jogi Konferencia, amelyet 2018-ban a harmadik alkalommal rendeztek meg. A résztvevők első kézből hallhattak hasznos információkat a hazai és nemzetközi, különböző energiaágazatokhoz tartozó beruházások és fejlesztések jogi vonatkozásairól.

Jelen kötet a 2017-es és a 2018-as konferencia témáiból válogat: az előadók az előadásuk témájával egyező témában írt szakmai írásai mellett olyan kiváló szerzők munkái is megtalálhatók, akik ugyan nem vettek részt előadóként a konferencián, azonban tanulmányuk összhangban van a konferencia témájával. Így az itt publikált munkák lenyomatot képeznek a hatályos energiajogi gondolkodásról az utókor számára.

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: fűzött

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 192 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu