Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Orvosi jog


Sorrend:

-10%
  BETEGJOGI ÉS ADATVÉDELMI KÉZIKÖNYV KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUSOKNAK ÉS PSZICHOTERAPEUTÁKNAK

Szerző: Urbán Éva

Lélekben Otthon Alapítvány, 2017

 

Miért fontos a jog ismerete a klinikai szakpszichológusoknak és pszichoterapeutáknak? Ezzel a provokatív címmel indul Urbán Éva könyvének bevezető részében az esetpéldák sora. Mennyit tud a pszichológus szakma az őt érintő jogi, törvényi előírásokról kötelezettségekről? Miért bajos és veszélyes, ha egy gyakorló pszichológus nincsen tisztában az olyan alapvető jogi fogalmakkal és törvényi háttérrel, mint pl. az orvosi titoktartás, a betegjogi dokumentáció, a pszichológus tanúvallomása a bíróságon, a pszichológiai tanácsadás és terápia különbsége, a pszichoterápia előtti kötelező orvosi vizsgálat, a beteg joga a saját adataihoz, a betegjog és az adatvédelem az egészségügyben stb.?

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  AZ EUTANÁZIÁTÓL A KLÓNOZÁSIG. AZ ORVOSI JOG AKTUALITÁSAI

Szerző: Julesz Máté

Medicina Kiadó, 2016

 

Az orvosi jog aktualitásai című könyv az aktív és a passzív eutanázia kérdésével, a living will-el, továbbá olyan, az orvosi jog szempontjából releváns témákkal foglalkozik, mint a születendő gyermek nemének megválasztása, a reproduktív és a terápiás célú klónozás.

 

A könyv fejezetekre tagolódik. Az egyes témák polgári jogi, büntetőjogi és egészségügyi közigazgatási jogi, valamint alkotmányjogi és nemzetközi jogi vonatkozásai a fejezetekben tárgyalt kérdések komplex áttekintését teszik lehetővé.

 
2 400 Ft
  FELELŐSSÉG ÉS KONFLIKTUSKEZELÉSI LEHETŐSÉGEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK TERÜLETÉN NEMZETKÖZI KITEKINTÉSSEL

Szerző: Zákány Judit

Medicina Kiadó, 2015

 

A konfliktusok természetes velejárói életünknek, ugyanúgy a sikertelenségek is, melyek gyakran egymással összefüggésben jelentkeznek. Igaz ez a magállapítás az egészségügyi ellátás kapcsán is, melynek születésünktől a halálunkig mindannyian alanyai vagyunk számtalanszor. Így természetes, hogy nem kerülhetjük el a vele kapcsolatos konfliktusokat, nem kívánatos eseményeket sem. Mindezek ellenére nem rendülhet meg a kölcsönös bizalom a gyógyító és a gyógyulni vágyó között, orvos és beteg nem válhatnak ellenérdekű felekké ezen események kapcsán. Nem megengedhető, hogy a jogos kompenzáció ne történjen meg, de az sem, hogy az ellehetetlenítse az ellátórendszert vagy, hogy a megfelelő ellátás esetén méltánytalan elmarasztalásban részesüljenek az egészségügyi ellátást nyújtó intézmények, illetve személyek.

 
3 800 Ft
-15%
AZ EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS

Szerző: Tőkey Balázs

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

A magán-egészségbiztosítási jogviszonyok polgári jogi aspektusainak vizsgálatára eddig nem nagyon fordítottak figyelmet hazánkban. Ezen szeretne e könyv változtatni az egészségbiztosítási szerződés beható vizsgálatával. A témaválasztást az teszi különösen aktuálissá, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (új Ptk.) már külön, nevesített szerződéstípusként szabályozza ezt a jogviszonyt. A mű első felében az egészségbiztosítási szerződéshez kapcsolódó általános kérdésekre keressük a választ (például hogyan lehetne meghatározni e jogviszony fogalmát, hogyan lehet azt elhelyezni a többi biztosítási szerződés között, milyen altípusai vannak stb.). Ennek keretében különösen nagy figyelmet fordítunk a vonatkozó antidiszkriminációs elvárásokra, szabályozásokra, és az ezekből fakadó problémákra.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉSEK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

Orvos–beteg jogviszonyok az egészségügyben

Szerzők: Hídvéginé dr. Adorján L. - Sáriné dr. Simkó Á.

Medicina Kiadó, 2014

 

2012-ben indult könyvsorozatunk, az „Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben” címmel. A szerzők egyrészt az ítélkezési, másrészt a jogszabályalkotási munkában szereztek több évtizedes gyakorlatot. Tevékenységük során kapcsolatba kerültek a betegjogokkal, a betegjogok érvényesítésével, a betegek személyiségi jogi védelmével, az ezzel kapcsolatos kártérítési perekkel, valamint azokkal a biztosításokkal, amelyek a kórházak és egészségügyi intézmények felelősségbiztosítási feladatait látják el. Ezek kapcsán született az a törekvésük, hogy tapasztalataikat az említett könyvek megírásával rendszerbe foglalják. A harmadik könyvben a biztosításokkal foglalkoznak a szerzők. Ezek részben felelősségbiztosítások, a kórházak és az orvosok kártérítési felelősségét részben átvállaló konstrukciók.

 
4 950 Ft
-15%
A BETEGJOGOK SZABÁLYOZÁSA ÉS GYAKORLATA

Szerző: Pogány Magdolna

JATEPress, 2007

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
JOGORVOSLAP 2014. 1. SZÁM / NŐGYÓGYÁSZOKNAK

Oriold és Társai Kiadó, 2014

 

Március közepétől új szabályozás érvényes a polgári jogviszonyokra. Az orvos-beteg kapcsolat jogi megítélése ezzel számos ponton változik, de hogy egy adott konfliktust a régi vagy az új szemüvegen keresztül kell-e nézni, azt a vitát generáló esemény időpontja dönti el. Az egészségügy szereplői nemcsak a több időszámítás miatt kerülnek nehéz helyzetbe, de a módosítások sem mindig az ő javukra kedveznek, nem beszélve arról, hogy bizonyos módosítások hatása előre nem jósolható meg.

 

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
JOGORVOSLAP 2014. 1. SZÁM / PSZICHIÁTEREKNEK

Oriold és Társai Kiadó, 2014

 

Újra megjelenő kiadványunk, megújult formában és tartalommal.

Most speciálisan az egyes szakterületekre összpontosítva jelentetjük meg a szakma dolgozóit érintő változásokat.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
MUNKAEGÉSZSÉGTAN

Foglalkozás-orvostan, foglalkozási megbetegedések, munkahigiéne

3. átdolgozott és bővített kiadás

Szerkesztette: Ungváry György, Morvai Veronika

Medicina Kiadó, 2010

 

Társadalmunk igényeinek egyre többszínűvé válása, megválaszolatlan kérdései számának növekedése, a gazdaság nagyobb eredményességét követelő élesedő piaci verseny, a környezetünk épségét fenyegető vitális problémák kezelése a 21. században gyorsulva növekvő változásokat okoz. Ez a változás ontja az új technológiákat, egyre inkább módosítja, változtatja a munkaköröket.

 
14 600 Ft
DOLGOZÓI BIZTONSÁG AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSBAN

Egészségügyi szakiskolai tankönyv

Szerző: Molnár Kornélia

Medicina Kiadó, 2010

 

A kórház, a betegek és sérültek számára menedéket jelentő hely, de veszélyt is jelenthet az ápoltak és az ott dolgozók számára egyaránt.

A kórházi egészségprogramok a gyógyító tevékenység során bekövetkező dolgozói egészségkárosodás megelőzésére szolgálnak. Kiemelkedő jelentőségűek a fertőző betegségek terjedésével foglalkozó infekciókontroll programok, az ápoltakat is megbetegítő kórházi fertőzések megelőzésében kulcskérdés a dolgozók fertőződésének megakadályozása, ezért kitüntetett szerepe van az infekciókontroll részleg és a kórházi foglalkozás-egészségügyi szolgálat közötti együttműködésnek.

 
2 200 Ft
  IRÁNYELVEK A FUNKCIÓKÉPESSÉG, A FOGYATÉKOSSÁG ÉS MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉG VÉLEMÉNYEZÉSÉHEZ

Szerkesztette: Juhász Ferenc

Medicina Kiadó, 2004

 

Az "Irányelvek a funkcióképesség, a fogyatékosság és megváltozott munkaképesség véleményezéséhez" című kiadvány az osztályozás korszerű szemléletét tükrözi, szakmai alapja az orvos szakértői minősítésnek. A könyv egy rendszerben, komplexen értelmezi a vizsgálandó egyén szűkebb és tágabb környezetét, beleértve a munkáját és munkakörülményeit is. Tartalmazza az emberi szervezet funkcióira és azok károsodására vonatkozó alapvető, korszerű klinikai ismereteket, a kivizsgálás és a gyógyítás algoritmusait, a fogyatékosság és a rokkantság megelőzését szolgáló rehabilitációs tennivalókat, a károsodások és a munkavégzés kölcsönhatásaira vonatkozó útmutatásokat, különös figyelmet szentelve a munkahelyi kockázatok egészségkárosító hatásának és az egészségkárosodott munkavállalók foglalkoztathatóságának.

 
7 000 Ft
-10%
FELELŐSSÉG ÉS KOCKÁZATMENEDZSMENT AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

Az orvosok jogai és kötelezettségei

Szerző: dr. Hanti Péter

Complex Kiadó, 2013

 

A könyv az új Polgári Törvénykönyv változásait is feldolgozva a betegjogi és ellátói kötelezettségeken alapuló hatályos kártérítési felelősségre koncentrál. Szemléltető példákkal és a megértést segítő ábrákkal ismerteti az egészségügyi szolgáltatókra is érvényes általános és speciális szabályokat, a hatósági, illetve bírói gyakorlatot, továbbá az egészségügyi szakemberek számára a műhiba esetek kapcsán kockázat-menedzselési tanácsokkal is szolgál.

 
6 195 Ft
Akció: 5 575 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KOMMENTÁR AZ EGÉSZSÉGÜGYI ADATVÉDELMI TÖRVÉNYHEZ

A kézirat lezárva: 2013. július 1.

Szerző: dr. Hanti Péter

Complex Kiadó, 2013

 

Az egészségügyben különösen érzékeny, szenzitív adatok kezelését valósítják meg, - ide értve a beteg egészségi állapotával, és az orvosi titokkal összefüggő adatokat és azok továbbítását -, melyek fokozott oltalomra méltóak, ezért az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény speciális szabályokat ír elő.

 
5 775 Ft
Akció: 5 195 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A GYÓGYSZERÉSZETI JOG NAGY KÉZIKÖNYVE

Szerzők: dr. Barzó Tímea PhD., dr. Bozzay Erika, dr. Dósa Ágnes PhD., dr. Hanti Péter, dr. Horváth György, dr. Ilku Lívia, dr. Kovácsy Zsombor, dr. Kőhidi Ákos PhD., dr. Ötvös Péter, dr. Sebeszta Miklós, dr. Zelkó Romána

Szerkesztette: dr. Dósa Ágnes PhD.

Complex Kiadó, 2013

 

A könyv a gyógyszer gyártás és forgalmazás jogi környezetét dolgozza fel gyakorlati példák és jogesetek bemutatásával, közérthető formában.

Támogatja a gyógyszerészek, a gyógyszergyártók és forgalmazók, a gyógyszer ismertetők mindennapi munkáját a gyógyszerkutatás, minőségbiztosítás, gyártás, reklámozás és forgalmazás területén, de hasznos segédlet az egészségügyben tevékenykedő intézményvezetők, jogászok és egészségügyi szakdolgozók számára is. Átfogó ismeretanyaga a gyógyszerész képzésben résztvevők számára is nélkülözhetetlen.

 
13 640 Ft
Akció: 12 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
MŰHIBÁK ÉS KÁRTÉRÍTÉSI PEREK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben 2.

Szerzők: Hídvéginé dr. Adorján L. - Sáriné dr. Simkó Á.

Medicina Kiadó, 2013

 

Az Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben c. könyvsorozat A betegek jogairól című kötetét követi a műhibaperek jelenével és jövőjével foglalkozó könyv. A több évtizedes bírói, illetve kodifikátori, valamint egyetemi oktatói tapasztalattal rendelkező szerzők célja az egészségügyben dolgozók és a betegek tájékoztatása, hatékony segítség nyújtása a jogi képviselők, illetve az ebben a referádában ítélkező bírák számára.

 
4 200 Ft
A BETEGEK JOGAIRÓL

Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben I.

Szerzők: Hidvéginé dr. Adorján L., Sáriné dr. Simkó Á.

Medicina Kiadó, 2012

 

2012-ben indul könyvsorozatunk, az „Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben" címmel.

A szerzők egyrészt az ítélkezési, másrészt a jogszabályalkotási munkában szereztek több évtizedes gyakorlatot. Tevékenységük során kapcsolatba kerültek a betegjogokkal, a betegjogok érvényesítésével, a betegek személyiségi jogi védelmével, az ezzel kapcsolatos kártérítési perekkel, valamint azokkal a biztosításokkal, amelyek a kórházak és egészségügyi intézmények felelősségbiztosítási feladatait látják el. Ezek kapcsán született az a törekvésük, hogy tapasztalataikat az említett könyvek megírásával rendszerbe foglalják.

 
4 200 Ft
PRAXISJOG

Aktuális kérdések az egészségügyi alapellátásban

Szerző: Barzó Tímea

Medicina Kiadó, 2007

 

A könyv – hiánypótló módon – a működtetési jog, mint teljesen önálló, sajátos ismérvekkel rendelkező új vagyoni értékű jog bemutatására tesz kísérletet úgy, hogy nemcsak a praxisjog jogi hátterét, hanem az egészségügyi alapellátással összefüggő más jogterületeket, aktuális kérdésköröket (pl. finanszírozás, működési engedélyezés, működtetési engedély kiadása, önkormányzatok ellátási felelőssége, uniós szabályozás stb.) is megvizsgál, illetve ismertet. A könyv célja, hogy az egészségügyi alapellátás átalakításához vezető különböző tényezők, reformfolyamatok összefoglalása, elméleti jellegű bemutatása mellett olyan kézikönyv legyen a gyakorló háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok könyvespolcán, mely tartalmazza a munkavégzésükhöz szükséges, illetve az őket megillető vagyoni értékű jogra vonatkozó legfontosabb információkat.

 
4 200 Ft
-10%
ORVOSI JOG

Hippokratésztől a klónozásig

Harmadik kiadás

Szerző: Jobbágyi Gábor

Szent István Kiadó, 2011

 

A jogtudományban az orvosi jog, mint önálló jogterület, nem elfogadott Magyarországon. Egyetemen nem oktatják, nincs a témakörben alaptankönyv. Viszont számos, a témára vonatkozó jogszabály van, több jogtudós foglalkozott e területtel mind korábban, mind napjainkban. A külföldi szakirodalomban rendkívül gazdag, mely nem csak orvosi jogi néven lelhető fel, hanem az egyes részterületek is önálló irodalommal rendelkeznek. Így például a szerv- és szövetátültetés joga, a pszichiátriai beavatkozások, illetve a pszichiátriai betegek helyzetének a kérdése, a beavatkozás a születés folyamatába, amibe beletartozik az abortusz mellett a művi megtermékenyítés is, a klónozás bizonyos esetei,az eutanázia kérdése,emberen végzett orvosbiológiai kísérletek,az orvos felelőssége stb. Mindezek annyira fontos részterületek, hogy a már létező egységes kézikönyveket szétfeszítik és a már-már egységes orvosi jogot is feltördelik. Magyarországon, mivel ez viszonylag új területe a jognak, így a szakirodalom nem túl bőséges. Inkább a különböző, nagy port felverő orvosi perekről lehet gyakrabban olvasni, ezen kívül megemlíthetőek a kártérítési perek is.

 
3 300 Ft
Akció: 2 970 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ ÉLET JOGA

Abortusz, eutanázia, művi megtermékenyítés

Szerző: Jobbágyi Gábor

Szent István Kiadó, 2004

 

Egy társadalom erkölcsi és emberi minőségét, humanitásra, szolidaritásra való képességét jelzi, hogyan viszonyul a gyenge, elesett, védtelen emberhez – írja a könyv ajánlásában Bíró László püspök. Jobbágyi Gábor, a neves jogászprofesszor e művében azt vizsgálja, milyen gyakorlati eszközökkel kell védenie a társadalomnak – államnak és egyénnek egyaránt – a születendő és a távozó emberi életet.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  AMIT A KLINIKAI VIZSGÁLATOK JOGSZABÁLYAIRÓL TUDNI KELL. Áttekintő kézikönyv a klinikai vizsgálatok magyarországi jogszabályairól.

Áttekintő kézikönyv a klinikai vizsgálatok magyarországi szabályozásáról

Szerzők: Dr. Soós Andrea, ifj. Dr. Lomnici Zoltán

Oriold és Társai Kiadó, 2012

 

Ez a könyv a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos belföldi jogszabályok közérthető összefoglalója. Rövid, kellően érthető, de részletekbe menő összefoglalót közöl a

legfontosabb tudnivalókról

- a betegek,

- az orvosok,

- az intézmények,

- szponzorok számára.

 
1 900 Ft
Akció: 1 710 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A BIZTONSÁGOS ÉS GAZDASÁGOS GYÓGYSZERELLÁTÁS MAGYARÁZATA

Szerzők: Dr. Ilku Lívia, Dr. Koncz József

Complex Kiadó, 2012

 

A kommentár alapja a 2012. január 1-jei hatállyal módosított a biztonságos és gazdaságos gyógyszer-, és gyógyászati segédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény. A könyv fejezetei követik a jogszabály tematikáját. A szerzők a vonatkozó jogterület minden oldalát körüljárva, mind elméleti megalapozással, mind példákkal, bírói gyakorlattal segítenek a jogterület megértésében, hatékonyabb alkalmazásában. A könyv hasznos támogatást nyújt a folyamatosan változó egészségügyi jog területén. Ajánljuk a gyógyszergyártó és nagykereskedő vállalatok, kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások, gyógyszertárvezetők, valamint az egészségüggyel foglalkozó jogászok számára. Mivel a könyv átfogó ismeretanyagot dolgoz fel így tananyagként is kitűnően használható orvoslátogatók és patikalátogatók továbbképzéséhez, valamint egészségügyi-jogi tárgyú képzésekhez.

 
7 875 Ft
Akció: 7 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÖSSZEHASONLÍTÓ EGÉSZSÉGÜGYI JOG

Orvos etikai kérdések jogi szemmel

Egészségügyi Kiskönyvtár sorozat I. kötet

Szerző: dr. Dósa Ágnes PhD

Complex Kiadó, 2012

 

A könyv az egészségügyi jog klasszikus területeit mutatja be az élet kezdetétől az élet végéig, úgy, mint asszisztált reprodukciós eljárások emberen végzett orvostudományi kutatások szervátültetés életvégi döntések (életfenntartó kezelés visszautasítása, eutanázia).

 

 
5 250 Ft
Akció: 4 725 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ ORVOS KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉGE

Második, átdolgozott, bővített kiadás

Kézirat lezárása: 2010. szeptember 1.

Szerző: Dósa Ágnes dr.

Megjelent:  2010. november 9.

HVG-ORAC Kiadó, 2010

 

Az egészségügyi szolgáltatók, kórházak, rendelőintézetek, orvosok elleni kártérítése perek mind Magyarországon, mind pedig külföldön az elmúlt másfél évtizedben megsokszorozódtak. Ezen eljárások – az esetek többségében - következményeiket tekintve messze túlmutatnak egy-egy ügyben hozott ítélet közvetlen hatásain. Bár a közvetlen pénzügyi hatást semmiképpen nem szabad lebecsülni, hiszen egy elvesztett kártérítési ügy alapjaiban rengetheti meg egy kisebb szolgáltató működését, de talán ennél is fontosabb, hogy a bírói gyakorlat által felállított követelmények nagy hatással lehetnek az egészségügyi ellátók mindennapi működésére is – akár úgy, hogy a defenzív medicina irányába tolják el az orvoslást, akár úgy, hogy megváltoztatják például az alkalmazott betegtájékoztatási, dokumentációs gyakorlatot.

 
5 500 Ft
Akció: 4 950 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EUTANÁZIA A BÜNTETŐJOGI GONDOLKODÁSBAN

Szerző: Filó Mihály

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2009

 

Az eutanázia vizsgálata különös élességgel mutat rá a jog teljesítőképességének határaira, vagyis arra, hogy a törvénykönyvek csak a mindennapok banális történéseit szabályozzák megnyugtatóan. Nagy biztonsággal nyilatkozhatunk arról, hogy mit kell tennünk, ha tulajdonunkat másra kívánjuk átruházni, vagy milyen jogkövetkezményekkel kell számolnia annak, aki más testi épségét sérti. De ahogy létezésünk egyre lényegesebb kérdéseire keressük a jogszabályokban a választ, úgy tapasztaljuk, hogy a törvény szövete - ha nem is feslik, de - kétségbeejtően elvékonyodik. Evidencia, hogy megunt tárgyainkat akár el is dobhatjuk, jogi státusokról az állam rendjének tiszteletben tartása mellett szabadon döntünk. Jogunkban áll- e saját halálunkról rendelkezni. Elvethetjük-e  magunktól az életet - legsajátabb javunkat - ha terhét már nem bírjuk tovább hordani Erre a talányra keres megoldást ez a könyv.

 
5 200 Ft
Akció: 4 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MEDIÁCIÓ AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

A kézirat lezárva: 2010. február 1.

Szerző: Decastello Alice dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2010

 

A mediáció divatos téma lett a kilencvenes évek második felétől kezdve, de az egészségügyi mediációval csak érintőlegesen foglalkoztak a magyar jogirodalomban.

 

A téma tárgyalásának aktualitását az adja, hogy az egészségügyben jelentkezető polgári peres eljárások az ún. műhibaperek száma és a megítélt kártérítési összeg növekszik. Becslések szerint ma évente körülbelül 300 műhibaper (hivatalosan: polgári peres kárigény) indul Magyarországon. Az eljárások többsége 1-3 év alatt befejeződik, de akadt olyan ügy is, amelyben csak öt év eltelte után született döntés. Az egyik nagyvárosban 2000 óta zajlik a legrégebbi, még folyamatban lévő peres ügy, amely másodfokon tart, de jogerős ítélet - egyelőre - nem született. 

 
4 800 Ft
Akció: 4 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A POLGÁRI PERES ELJÁRÁS ÖNELLENTMONDÁSAI - Elfogyott

Különös tekintettel az „orvosi műhiba” perekre

Szerző: Ádám György

LOGOD Bt., 2002

 

A szerző harmincöt éve foglalkozik orvos-egészségügyi joggal (több évtizeden keresztül az Orvostudományi Egyetem jogász tanára volt). Jelenleg az ELTE Jogtudományi Kar tiszteletbeli professzora, az MTA doktora, ny. egyetemi tanár és ügyvéd. Ez utóbbi ténykedése során elsősorban "orvosi műhiba" perekben képvisel a bíróságok előtt ügyfeleket. Ezen tevékenysége kapcsán észlelt a hatályos perjogban olyan anomáliákat, amelyeket a jelen könyv hat tanulmányában leír.

 

 
1 200 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.