Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Magyar Könyvvizsgálói Kamara

Fő kategória >KIADÓ >M-O >Magyar Könyvvizsgálói Kamara

Sorrend:

PÉNZÜGYI SZÁMVITEL FELADATOK

Harmadik, átdolgozott kiadás

Kézirat lezárva 2017. augusztus

Szerzők: Róth - Adorján - Lukács - Veit

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft., 2017

 

A „Pénzügyi számvitel feladatok” című könyvünk legutóbbi kiadása 2015-ben jelent meg. Bár azóta csupán két évet telt el, de ezek sem múltak el a gazdasági életet befolyásoló jogszabályok – közöttük a számviteli előírások – változásai nélkül. A 2017. január 1-jétől hatályos szabályozók a mennyiség tekintetében jelentősen elmaradnak a 2015. és a 2016. évi módosításoktól, és tartalmát illetően sincsenek olyan nagy horderejű változások, mint amilyenek a pénzügyi eredmény módosításai vagy a rendkívüli eredmény megszüntetése voltak. Ennek ellenére – már csak az aktualizálás miatt is – szükségessé vált a korábbi ismeretanyag frissítése, átdolgozása.

 
4 850 Ft
ELLENŐRZÉSI ESETTANULMÁNYOK

Szerző: Dr. Lukács János

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft., 2017

 

A szerző a gazdasági bűncselekmények, csalások, csődök, felszámolások, adóellenőrzések, vagyonértékelések, átvilágítások, véletlen és szándékos könyvelési hibák, valamint könyvvizsgálati kockázatok olyan gyakorlati eseteit mutatja be, amelyekkel kapcsolatban maga az élet bizonyította be az ellenőrzés fontosságát. Célja, hogy a számos elgondolkodtató megtörtént, illetve fiktív esettanulmány érdekes, izgalmas és tanulságos példáit feldolgozva segítse a felkészülést az ellenőrzési, felügyeleti, könyvvizsgálói szakmára, hangsúlyozza a tisztesség és becsület fontosságát, erősítse a szakma iránti elkötelezettséget, az erkölcsi tartást, a hitet és a hivatástudatot.

 
3 750 Ft
KÖNYVVIZSGÁLAT RENDSZERE

Szerző: Dr. Lukács János

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ, 2017

 

A gazdasági rendszerek (vállalkozások) működésének egyik jellemző vonása – a széleskörű munkamegosztás mellett – a tulajdonosi és a vezetői funkciók elkülönülése. A befektetők többsége tőkéje átadásának pillanatában elveszíti rálátását vagyona felett, számára követhetetlen és áttekinthetetlen folyamatok, tranzakciók indulnak el.

 

Jogosan merült fel az igény valamennyi piaci szereplő részéről, hogy valaki vagy valakik ellenőrizzék a vállalkozásról adott tájékoztatók megbízhatóságát, helyességét, valódiságát.

 
4 750 Ft
IFRS FELADATGYŰJTEMÉNY (GYAKORLÓ ÉS VIZSGAFELADATOK)

Szerzők: Lakatos László Péter - Filyó Janka - László Norbert

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft., 2016

 

Az elmúlt évtizedben számos publikáció, tankönyv, példatár, feladatgyűjtemény jelent meg a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) témakörében. A piaci folyamatok globalizációjának növekedése megköveteli, hogy a számvitellel foglalkozók széles köre megismerje az IFRS pénzügyi beszámoló-készítés szabályrendszerét és azokat a gyakorlatban is alkalmazni tudja.

 

Az IFRS tanulásának szükségszerűsége megkérdőjelezhetetlen, az IASB (International Accounting Standard Board) ma már több mint 100 országot tart nyilván, ahol az IFRS alkalmazása kötelező, és közel 130 országban az IFRS választás alapján alkalmazható.

 
8 900 Ft
  ADATELEMZÉS IBM SPSS STATISTICS MEGOLDÁSOK ALKALMAZÁSÁVAL

Szerző: Jánosa András

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft., 2015

 

Az SPSS, illetve IBM SPSS Statistics programrendszer a világ egyik legelterjedtebben használt statisztikai elemző programrendszere. Az adatelemzés a statisztika (matematika, valószínűségelmélet és más területek) által kidolgozott elméleti megközelítéseket feladatra, problématípusra szabott eljárásokba sűríti. Az adatelemzés természetesen megvalósulhat egyéni megoldási konstrukciók (például Excel-megoldások) alkalmazásával is. Ez azonban bármennyire is hiteles, szakmailag megalapozott, mégis esetleges, hiszen nem egyetlen megoldási út választható, az sem biztos, hogy mindig helyes.

 
3 900 Ft
ELLENŐRZÉS ÉS KÖNYVVIZSGÁLAT ALAPJAI

Szerző: Dr. Lukács János

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft., 2014

 

Szíves figyelmébe ajánljuk az Ellenőrzés és könyvvizsgálat alapjai című új kiadványunkat, amely hiánypótló ezen szakterület oktatásának területén.

 

A könyv első része az ellenőrzés és könyvvizsgálat alapfogalmainak tisztásával és a magyar ellenőrzési rendszer rövid, lényegre törő bemutatásával foglalkozik.

 
3 700 Ft
PÉNZÜGYI SZÁMVITEL

A kézirat lezárva: 2015. november

Szerzők: Róth - Adorján - Lukács - Veit

MKVK OK Kft., 2015

 

A „Pénzügyi számvitel” című könyv korábbi (első) kiadása 2008-ban jelent meg. Számvitel témájú könyvben az eltelt hét év önmagában sem kevés. Erre csak ráerősítettek az utóbbi néhány évben bekövetkezett számviteli és kapcsolódó egyéb jogszabály-módosítások, de különösen a 2016. január 1-jétől hatályba lépő könyvviteli változások. Mindezek a már többé-kevésbé megszokottakhoz képest is olyan volumenűek és minőségűek, amelyek indokolttá tették e kiadvány megújítását. A változások súlyát kívánjuk érzékeltetni az alább felsorolt válogatással.

 
4 950 Ft
SZÁMVITELI ESETTANULMÁNYOK

Tizedik, átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2017. február 15.

Szerzők: Róth - Adorján - Lukács - Veit

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft., 2017

 

A 2016. évtől hatályos számviteli változások szükségessé teszik a több éve, folyamatosan piacon lévő szakmai kiadványaink megújítását. A változások egy jelentős része az EU 2013/34. Irányelvének átültetése miatt vált szükségessé, de a gyakorlat oldaláról kikényszerített módosítások is megjelentek a törvényben, kihasználva azt a lehetőséget, hogy egyes témákat átfogóan kellett újraszabályozni. A 2000. évi újrakodifikálás óta nem volt ilyen átfogó számvitelitörvény-módosítás, mint amilyet a 2016-ban hatályba lépő módosítások hoznak.

 
7 900 Ft
SZÁMVITEL SPECIÁLIS KÉRDÉSEI

A kézirat lezárva: 2015. június 30.

Szerzők: Adorján - Lukács - Róth - Veit

Magyar Könyvvizsgálói Kamara, 2015

 

Az elmúlt évek jogszabályváltozásai sok ponton érintették a gazdasági élet szereplőinek napi munkáját. Olyan jelentős módosítások történtek a közelmúltban, mint az új Ptk. hatályba lépése (a Gt. megszűnésével egyidejűleg), ehhez kapcsolódóan a Cégtörvény és a Csődtörvény jelentős változása, illetve egy új jogszabály megjelenése, amely a szervezeti változtatások (átalakulás, egyesülés, szétválás) szabályait rögzíti. Ezek a változások kellőképpen indokolttá tették, hogy a Számvitel speciális kérdései c. könyv átdolgozott kiadására sor kerüljön.

 
4 950 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.