RELIGIO DUPLEX - AZ EGYIPTOMI MISZTÉRIUMOK ÉS AZ EURÓPAI FELVILÁGOSODÁS - Elfogyott

RELIGIO DUPLEX - AZ EGYIPTOMI MISZTÉRIUMOK ÉS AZ EURÓPAI FELVILÁGOSODÁS - Elfogyott

Szerző: Assmann, Jan

Fordító: V. Horváth Károly

Szerkesztő: Miklós Tamás

Atlantisz Könyvkiadó, 2013

 

Assmann művei évtizedek óta az egyetemes kultúraelmélet, az összehasonlító vallásfilozófia és a modern gondolkodás antik gyökereit feltáró kultúrtörténet - és persze az egyiptológia - legizgalmasabb, megújító írásai közé számítanak.

 

Egyik főműve, a Religio duplex a kettős vallás elméletést és funkcióit mutatja be a Bibliától, az ókori Egyitpomtól és Platóntól Lessing és Mendelssohn filozófiáján, valamint a szabadkőműves páholyokon át napjainkig. A felvilágosodás egészen újszerű értelmezése mellett a vallások mai lehetőségeiről is váratlan következtetésekre jut.

 

"E tanulmányban a nyilvános és a titkos tanítás, az isteni lényegről alkotott általánosan, ill. korlátozottan hozzáférhető elképzelések, a társadalmi élet profán és beavatott formái, az atyák és a filozófusok istene közötti különbségtevésnek szeretnék utánajárni. E megkülönböztetések iránti érdeklődésem két, intellektuális életrajzomban mélyen kapaszkodó, valamint – ha úgy tetszik – egyiptológusi és kultúrakutatói „kettős életemmel” is összeszövődő gyökérből táplálkozik." (Részlet a kötet előszavából)

3 995 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek
A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 310 oldal
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-977-727-9
Kiadó
Atlantisz Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu