Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Szűrés
Szerző(k) 
Sorozatcím 
Ár
1 340 Ft - 35 100 Ft
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

HVG-ORAC Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >G-I >HVG-ORAC Kiadó

Sorrend:

-10%
BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS

Hatályos: 2017. szeptember 5.

A kézirat lezárva: 2017. szeptember 5.

HVG-ORAC – Novissima Kiadó, 2017

 

A 2013. évi CCXL. törvény a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról.

Egységes szerkezetben a lezárásig kihirdetett, 2018. január 1. napján hatályba lépő módosításokkal.

 
1 490 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.09.17
A készlet erejéig!
-10%
A VERSENYKÉPESSÉG JOGI KÉRDÉSEI 2017-BEN

Tanulmányok a gazdasági jog köréből

Szerkesztő: Bodzási Balázs

Szerzők: Bodzási Balázs; Dancsik Bálint; Dzsula Marianna; Fábián Gergely; Fabók Zoltán; Farkas Yvette; Forrai Mihály; Kolozs Borbála; Lajer Zsolt; Metzinger Péter; Nagy Gábor; Németh Csaba; Sárközy Szabolcs; Szalóki Gergely; Tátrai Tünde; Winkler Sándor

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

Jelen kötet a versenyképességhez kötődő, elsősorban gazdasági jogi kérdések megértésében nyújt segítséget, a gazdasági döntések meghozatala során a szükséges ismeretek széles tárházát érintve.

A globális gazdaság szereplői döntéseiknél az egész világon adódó lehetőségeket mérlegelik. Felelős döntéseik átmennek a környezeti és társadalmi felelősség szűrőjén. Versenyképességük növelése és megőrzése érdekében nagy sebességgel kell reagálniuk a piac és a környezet általános változásaira. A jogi szempontú megközelítés a lehetőségek mérlegelésében, a változó környezetre való reakcióképesség növelésével, a környezeti és társadalmi szempontok egyértelmű figyelembe vételében segít.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-10%
 A KÖZIGAZGATÁSI PERRENDTARTÁS MAGYARÁZATA - A KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS SZABÁLYAI II.

Szerzők: Kalas Tibor; Kárpáti Magdolna; Kurucz Krisztina; Marosi Ildikó; Márton Gizella; Mudráné Láng Erzsébet; Petrik Ferenc; Rothermel Erika; Tóth Kincső; Varga Zs. András

Szerkesztő: Petrik Ferenc

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

A közigazgatási per 2018-tól többé már nem egy különleges eljárás a polgári perek rendszerében, ugyanis kikerül a Pp.-ből, és külön kódexben kerül szabályozásra. Jelenleg elfogadás alatt áll a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény. A Kp. létrehozza a közigazgatási perjog önálló és egyedi szabályrendszerét, eközben új fogalmi rendszert és új jogintézményeket vezet be.

 
9 000 Ft
Akció: 8 100 Ft
Kezdete: 2017.09.20
A készlet erejéig!
-10%
 AZ ÁLTALÁNOS KÖZIGAZGATÁSI RENDTARTÁS MAGYARÁZATA - A KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS SZABÁLYAI I.

Szerzők: Hajas Barnabás; Huszárné Oláh Éva; Kalas Tibor; Kárpáti Magdolna; Kurucz Krisztina; Lapsánszky András; Mudráné Láng Erzsébet; Petrik Ferenc; Rothermel Erika; Sugár Tamás

Szerkesztő: Petrik Ferenc

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

2018. január 1-jén hatályba lép az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény, rövidítve az „Ákr.”. Az új kódex feladata, hogy a megszámlálhatatlan módosításon átesett és emiatt koherenciáját vesztett Ket. helyébe lépve – a minden hatósági eljárásban közös szabályok minél egyszerűbb, közérthetőbb és tömörebb lefektetésével – segítse mind az ügyintézők munkáját, mind az ügyfelek joghoz jutását.

 
9 000 Ft
Akció: 8 100 Ft
Kezdete: 2017.09.20
A készlet erejéig!
-10%
A SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNY MAGYARÁZATA

Kommentár gyakorlati példákkal

Harmadik, átdolgozott, hatályosított kiadás

A kézirat lezárva: 2017. május 23.

Szerzők: Bisztriczki László; Kántás Péter

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

Bár alig több mint öt éves az „új” szabálysértési törvény, a szabálysértési joganyag immár harmadik magyarázatát bocsátjuk útjára, figyelemmel arra, hogy a legutóbbi három évben is számos tartalmi jellegű módosítást eszközölt rajta a jogalkotó (az utolsó módosítások 2017 májusában léptek hatályba, a kötet már ezeket is feldolgozza). Több, a törvényben használt fogalom (például csekély mennyiségű lőszer, robbanóanyag-prekurzor) meghatározásra került, és új tényállások (például közérdekű üzem megzavarása, jogosulatlan közterületi értékesítés, fémkereső műszer jogellenes használata) kerültek a törvénybe.

 
7 900 Ft
Akció: 7 110 Ft
Kezdete: 2017.07.06
A készlet erejéig!
-10%
A MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉSE ÉS MEGSZÜNTETÉSE

A bírói gyakorlat széleskörű bemutatásával, gyakorlati példákkal, iratmintákkal

Szerző: Lőrincz György

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

„E könyv alapvető célja, hogy a lehető legrészletesebben, gyakorlati példák bemutatásával bővítse a jogkereső közönség tárgybeli ismereteit. Ennek szükségességét illetően egy adat: a Kúria a felmondások és az azonnali hatályú felmondások gyakorlatát vizsgáló joggyakorlat-elemző csoportja ezernél több peres ügyet vizsgált, amelyek közül többségben voltak azok a jogesetek (53%), amelyekben a felmondás, illetve az azonnali hatályú felmondás jogellenesnek minősült. Végül a téma súlyát illetően indokolt kiemelni, hogy a munkaügyi perek 25-30%-a a munkaviszony megszűnésével, illetve megszüntetésével összefüggésben indul. A jogi ismeretek bővítése mellett ezért indokolt olyan gyakorlati helyzeteket is elemezni, mint például a munkáltatói felmondás előkészítésének praktikus kérdései.”

 
7 500 Ft
Akció: 6 750 Ft
Kezdete: 2017.07.06
A készlet erejéig!
-10%
 A TRUST BEVEZETÉSE MAGYARORSZÁGON ÉS A NEMZETKÖZI GYAKORLAT

Válogatott tanulmányok a STEP Hungary 2014., 2015. és 2016. évi konferenciáján elhangzott előadások alapján

Szerkesztők: Menyhei Ákos; Sándor István

Szerzők: B. Szabó Gábor; Ghira Márton; Hamza Gábor; Havel Bohumil; Illés István; Kolozs Borbála; Magyar Csaba; Menyhei Ákos; Palasikné dr. Kirschner Dóra; Pihera Vlastimil; Ronovská Kateřina; Rybaltovszki Péter; Sági Barnabás; Sándor István; Schurr Francesco A.; Venardos Angelo; Vicari Andrea

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

Az új Ptk. hatálybalépésével került bevezetésre a magyar jogrendszerbe a bizalmi vagyonkezelés jogintézménye. A STEP Hungary – mint a Society of Trust and Estate Practitioners (STEP) nemzetközi szervezet magyarországi része – aktív tevékenységet fejt ki a bizalmi vagyonkezelés minél szélesebb körben való megismertetésében, és ennek megvalósítása érdekében már évek óta rendszeresen szervez szakmai konferenciákat ebben a témakörben.

 
4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A BIZALMI VAGYONKEZELÉS ÉS A TRUST

Jogtörténeti és összehasonlító jogi elemzés

Második, átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2017. február 1.

Szerző: Sándor István

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

Az új Ptk. hatálybalépésével bevezetésre került a bizalmi vagyonkezelési szerződés, amelynek a magyar jogban nincsenek történeti előzményei. A vagyonkezelés tételes jogi szabályozása azonban illeszkedik abba a jogalkotási nemzetközi tendenciába, amely az angolszász eredetű trust és annak szerepeit betöltő jogintézményeknek a római jogi hagyományokon nyugvó és a vegyes jogrendszerekben történő térnyerésében valósult meg a közelmúltban.

 
6 720 Ft
Akció: 6 050 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 PARAGRAFUSOKKAL A BITEK ELLEN - AZ INTERNET SZABÁLYOZÁSÁNAK ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA

Szerző: Detrekői Zsuzsa

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

Az internet az egyik legfontosabb kommunikációs eszköz, kereskedelmi felület és médium, elterjedése gyökeresen változtatta meg az egyének és társadalmak működését. Ennek köszönhetően szabályozása is hatalmas vitákat kelt, komoly belpolitikai és globális konfliktusok középpontjába is kerül, hiszen egy-egy döntésen dollármilliárdok vagy éppen teljes iparágak sorsa múlik. Ilyen eset volt az Anti-Counterfighting Trade Agreement (ACTA) aláírása kapcsán Európában kirobbanó botrány, vagy az Egyesült Államokban a SOPA és PIPA törvényjavaslatok (Stop Online Piracy Act, PROTECT IP Act), melyek ellen olyan szereplők tiltakoztak, mint a Google és a Wikipedia.

 
3 000 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
Társasházakról szóló törvény magyarázata.

Szerző: Kiss Gábor

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

A kézikönyv a társasházakról szóló 2003. évi CXXXIII. törvény ismertetésére vállalkozik. A kommentár műfajából adódóan részletesen bemutatja az egyes társasháztulajdonnal kapcsolatos intézmények lényeges sajátosságait. A jobb megértés érdekében a hatályos törvényszöveg rendelkezéseihez fűzött magyarázatok utalnak a későbbi fontosabb törvénymódosítások mögött rejlő jogalkotói szándékra is. A kötet a teljesség igényével dolgozza fel a témához kapcsolódó szakirodalmat és az irányadó bírói gyakorlatot, különös tekintettel a Kúria elvi határozataira.

 
6 000 Ft
Akció: 5 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KORMÁNYZÁSTAN

Adalékok a viszonylag jó kormányzáshoz

Szerző: Sárközy Tamás

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

Az államtanból, a közjogból és a politikatudományból nőtt ki a polgári államokban az elmúlt fél évszázadban a kormányzástan (governológia), mint interdiszciplináris alkalmazott társadalomtudomány, némileg másként az Amerikai Egyesült Államokban és másként a kontinentális Európában, részben Franciaországban, részben Németországban. Ez a diszciplína az 1990-es évek végétől megjelent a magyar társadalomtudományokban is és lassan megindult – főleg speciális kurzusokon – a kormányzástan oktatása is, a magyar egyetemeken.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
VERSENYJOG ÉS HATÁRTERÜLETEI

A versenyszabályozás jogági kapcsolata

Szerző: Tóth András

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

Jelen kötet a versenyjog szerteágazó jogági kapcsolatait kívánja bemutatni a versenyjoggal ismerkedő olyan olvasók számára, akik már találkoztak a versenyjog magvához tartozó versenykorlátozó megállapodások jogával és a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés szabályaival. Néhány jogterület, amellyel a versenyjog izgalmas interakcióba kerülhet: adatvédelem, közbeszerzés, szellemi tulajdon, emberi jogok, alkotmányjog, polgári jog, büntetőjog, csak hogy a legjelentősebbeket említsük.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 TANULMÁNYOK A GAZDASÁGI JOG, A PÉNZÜGYEK ÉS A SZÁMVITEL KÖRÉBŐL

Szerzők: Adorján Csaba; Bodzási Balázs; Farkas Yvette; Fazakas Gergely; Halász Judit; Halustyik Anna; Hodosi Miklós; Juhász Péter; Lakatos László Péter; Metzinger Péter; Szatmáry István; Tátrai Tünde; Török Tamás; Marc Vecsey

Szerkesztette: Bodzási Balázs

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

Hazai egyetemeink ma már nemcsak oktatási tevékenységet végeznek, falaik között ugyanis nemzetközi színvonalú tudományos kutatás is folyik. Ezt kívánja elmélyíteni a hazai közgazdászképzés fellegvára, a Budapesti Corvinus Egyetem is.

A Budapesti Corvinus Egyetem azonban nemcsak a közgazdasági tárgyak terén jár az élen, de a társadalomtudományok más területein is komoly eredményeket tud felmutatni. A gazdasági jogot külön is érdemes kiemelni, mivel ennek művelése több évtizedes múltra tekint vissza az egyetem jogelőd intézményeiben.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 SZAKÉRTŐI JAVASLAT ‎AZ ÚJ POLGÁRI PERRENDTARTÁS KODIFIKÁCIÓJÁRA

Szerkesztette: Varga István; Éless Tamás

Lektor: Németh János

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A kötet az új polgári perrendtartás törvényszövegét megalapozó szakértői normaszöveg-javaslatokat tartalmazza szakértői magyarázatokkal. A Szakértői javaslat részletesen kidolgozza a polgári perjog összes szabályozási tárgyát és egyúttal immár javasolt törvényszöveg szintre ülteti át a Koncepcióban lefektetett főbb szabályozási irányokat és újításokat.

 
9 000 Ft
Akció: 8 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MAGYAR MAGÁNCSŐD KÉZIKÖNYVE

A 2015. évi CV. törvény és végrehajtási rendeleteinek előírásai a természetes személyek adósságrendezési eljárásáról

A kézirat lezárva: 2016. október 20.

Szerző: Juhász László

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

2015. szeptember 1-jén lépett hatályba a természetes személyek adósságrendezési eljárásáról szóló 2015. évi CV. törvény (rövidítve: Are. tv.), amely régi hiányt pótolva megkísérli a magánszemélyek, egyéni vállalkozók, őstermelők eladósodásából adódó helyzeteket kezelni. Juhász László, A magyar fizetésképtelenségi jog kézikönyve szerzőjének a magáncsődről írt szakkönyve segít eligazodni a törvény szerteágazó, sokszor nehezen értelmezhető előírásaiban.

 
6 000 Ft
Akció: 5 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MAGYAR FIZETÉSKÉPTELENSÉGI JOG KÉZIKÖNYVE I-II.

Hatodik, hatályosított kiadás

A kézirat lezárva: 2016. október 20.

Szerző: Juhász László

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

A gyakorlati szakemberek által kedvelt kézikönyv előző, 2014. őszi ötödik kiadása óta a Cstv.-t érintő jelentős mértékű módosítás ugyan nem történt, a gyakorlatban azonban fontos változások következtek be, amelyek indokolttá tették a kommentár frissítését. A legfontosabb jogszabályváltozások a „modernizációhoz” köthetőek: hatályba lépett ugyanis a felszámolási eljárásban az adós vagyontárgyainak elektronikus értékesítéséről szóló 17/2014. (II.3.) Korm. rendelet, amely alapvetően változtatta meg az értékesítések rendszerét, továbbá 2016. július 1-jétől alkalmazandó a Pp. elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó megújított szabályrendszere, amely a csőd- és felszámolási eljárásokat is érinti.

 
16 000 Ft
Akció: 14 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ ÚJ NEMZETKÖZI MAGÁNJOGI TÖRVÉNY ALAPJAI

Kodifikációs előtanulmányok

Szerzők: Bán Dániel; Bereczki Ildikó; Berke Barna; Bóka János; Burián László; Csehi Zoltán; Csöndes Mónika; Erdős István; Gombos Katalin; Király Miklós; Martonyi János; Nemessányi Zoltán; Palásti Gábor; Somssich Réka; Szabados Tamás; Szabó Sarolta; Szőcs Tibor; Vékás Lajos

Szerkesztette: Berke Barna; Nemessányi Zoltán

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A kötet azokat a tanulmányokat tartalmazza, amelyeket az új nemzetközi magánjogi törvény előkészítésében közreműködő jogtudósok, elismert gyakorlati szaktekintélyek, a különböző hivatásrendek képviselői a kodifikációs előmunkálatok során készítettek.

 
7 000 Ft
Akció: 6 300 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ EURÓPAI UNIÓ GAZDASÁGI JOGA GLOBÁLIS KONTEXTUSBAN

Szerző: Nagy Csongor István

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A kötet, újszerű gondolatkísérletként, összehasonlító jogi kitekintésben mutatja be az Európai Unió gazdasági jogát (szabad mozgással és gazdasági versennyel kapcsolatos joganyagát). A monográfia azon a felismerésen alapul, hogy az Európában belső piac (szabad mozgás) és állami versenykorlátozás címszóval illetett kérdéskör a világ más kereskedelmi (WTO) és föderális rendszereiben is felmerült, így többek között Ausztráliában és az Egyesült Államokban, és ezek a külföldi (tengeren túli) példák, gyakorlatok és tapasztalatok kiváló referenciapontként szolgálnak az uniós jog értékeléséhez és kontextusba helyezéséhez.

 
4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 A GENETIKAILAG MÓDOSÍTOTT SZERVEZETEKRE VONATKOZÓ JOGI SZABÁLYOZÁSRÓL

Szerző: Tahyné Kovács Ágnes

Szerkesztette: Gellérthegyi István

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

„Hazánkban magyarul, magyar szerzőtől, a hazai jogi szabályozást, illetve az ennek megértéséhez és működtetéséhez nélkülözhetetlen társadalmi, szakmai, etikai szempontokat összességében és együttesen megjelenítő – hangsúlyozottan nem bemutató, hanem érzékletessé tévő – kötet még nem készült.

Nagy szükség volt a szerző jelen művére, amely kiérlelten, mélyreható módon és sokoldalúan vezet be a génmódosítás által felvetett kérdések dzsungelébe, hogy a végén tisztábban lássunk a jelenkor egyik folyamatosan formálódó dilemmája terén, annak érdekében, hogy megértsük a rendszert és annak mozgatóit, illetve megalapozottan nyilvánítsunk véleményt vagy alakítsunk ki állásfoglalást.” Részlet Bándi Gyula ajánlásából

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AKIKNEK NEVÉT EMLÉKTÁBLA ŐRZI

Bibliotheca Curiae sorozat

Szerzők: Bódiné Beliznai Kinga; Zinner Tibor

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

Ebben az esztendőben emlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára. Miközben felidézzük az október 23-ával kezdődő tizenkét nap felemelő pillanatait, azt sem feledhetjük, hogy a forradalmat november 4-e után megtorlás követte. A Kúria, a Legfőbb Ügyészség és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága 2014. december 3-án közös szándéknyilatkozat aláírásával kutatási programot indított az1956-os forradalmat és szabadságharcot követő büntetőperek és megtorlások rendszerezett áttekintésére, a megtorlás emblematikus mártírjainak portrészerű bemutatására, valamint az igazságszolgáltatást felhasználó megtorlás irányító és végrehajtó testületeinek és az abban közreműködő személyek körének feltárására.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
120 ÉVES AZ IGAZSÁGÜGYI PALOTA

Bibliotheca Curiae sorozat

Szerző: Bódiné Beliznai Kinga

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

„A magyar kir. Curia, a budapesti kir. ítélőtábla és a budapesti kir. főügyészség [és a Koronaügyészség] elhelyezésére szolgáló igazságügyi palota zárókőletételi ünnepe, mely a honalapitás ezeredik évfordulójára rendezett fényes és hivatalos ünnepélyek sorába tartozott, október hó 20-dikán, tegnap délelőtt tizenegy órakor a megállapított és közzétett programm szerint ment végbe.” (Budapesti Közlöny, 1896. október 21.)

 
4 000 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÉZIKÖNYV AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYONGAZDÁLKODÁSRÓL

Szerzők: Hoffman István; Kecső Gábor; Németh Anita; Szamek Gabriella; Valentényi-Szilágyi Bernadett; Varga Judit

Szerkesztette: Hoffman István

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

Az önkormányzatok tágabb értelemben vett vagyongazdálkodásának kérdéseit a hazai jog- és igazgatástudományok csak kevéssé vizsgálták. A jogtudományi szempontú vizsgálatoknál fontos korlátot jelentett, hogy a kérdések megválaszolásához egyaránt jó magánjogi és közjogi ismeretekkel kellett rendelkezni. Az igazgatástudományok körében szintén fontos problémát jelentett, hogy a jogi és közgazdasági ismeretekre egyaránt szükség volt a kérdések megválaszolásához.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ADATVÉDELMI JOG

Magyar és európai szabályozás

Szerzők: Jóri András; Soós Andrea Klára

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

2016 májusában kihirdették az EU új adatvédelmi rendeletét, amely 2018-tól az európai adatvédelmi jog alapja lesz. A Rendelet sok új intézményt vezet be, és jelentősen (akár 20 millió euróra vagy a világpiaci forgalom 4%-ára) növeli az adatvédelmi jogsértések esetén kiszabható bírság összegét. A szerzők célja e könyvvel az, hogy felkészítsék az érdeklődő közönséget a két év múlva várható változásokra.

 
6 000 Ft
Akció: 5 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
Hitelbiztosítékok.

Új magánjog sorozat 13. kötete

A kézirat lezárva: 2016. szeptember 15.

Szerzők: Anka Márton; Anka Tibor; Bodzási Balázs; Leszkoven László; Pomeisl András

Szerkesztette: Bodzási Balázs

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A polgári jogon belül a hitelbiztosítékok joga a rendszerváltozás óta eltelt időszak alatt kiemelkedően fontos szerephez jutott. Ennek hátterében az áll, hogy piacgazdasági körülmények között a hitelbiztosítékoknak meghatározó a gazdasági jelentőségük, hiszen közvetlen kapcsolatban állnak a hitelélettel. Szoros az összefüggés a hitelbiztosítékok és a hitelnyújtás, annak feltételei és költségei között.

 
9 000 Ft
Akció: 8 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
ELJÁRÁSJOGI SZEMLE 2016/1

2016. március

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A tartalomból:

Előszó az Eljárásjogi Szemle első számához

Varga Zs. András: Az egyedi normakontroll iránti bírói kezdeményezések eljárási feltételei

Belovics Ervin: Az önvádra kötelezés tilalma és a terhelti vallomástétel megtagadásának joga

Darák Péter: Adózás rendje újratöltve

Parlagi Mátyás: A per észszerű időn belül történő befejezéséhez való jog, valamint a jogorvoslathoz való jog viszonya

Harsági Viktória: A modellválasztás dilemmái a kollektív igényérvényesítés hazai szabályozásánál

Szabó Ildikó: Az Európai Bíróság ítélete a WebMindLicences Kft. ügyében

 
2 200 Ft
CSALÁDI JOG 2016/1

2016. március

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A tartalomból:

Dr. Szeibert Orsolya: A házassági vagyonjogi rendszerek közötti eltérések áthidalhatósága, különös tekintettel a házastársi vagyonközösségre és a közszerzeményi rendszerre

Dr. Herke-Fábos Barbara Katalin: Megelőző pártfogás mint gyermekvédelmi hatósági intézkedés

Dr. Pál Szilvia: TényállásOK a házassági bontóperben. A Sehova kapuja?

Dr. Völcsey Balázs: A személyállapoti perek specialitásai, különös tekintettel a hivatalbóliságra

 

 
2 200 Ft
MAGYAR JOG 2016/3

Főszerkesztő: Tóth Mihály

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A tartalomból:

Csizmazia Norbert: Az eltűnt közhitelesség nyomában – A hitelbiztosítéki nyilvántartás apológiája

Bócz Endre: Egy terrorcselekményről

Bujtár Zsolt – Kecskés András: Másodszor is Questor? – Az új kárpótlási jogszabály rendelkezéseiről

Muzsalyi Róbert: Joghatóság a felszámolási eljáráshoz kapcsolódó perekben

Nagy Gergő: A határidő-mulasztásban megnyilvánuló ügyvédi műhibákért való felelősség egyes kérdései

Szabó Krisztián: Iratismeret az előzetes letartóztatással kapcsolatban – eltérő jogalkalmazási tapasztalatok

 
1 680 Ft
-10%
A BÍRÓSÁGI KÖZVETÍTÉSRŐL - MINDENKINEK

Kézikönyv a jogviták békés rendezéséhez

Szerzők: Éliás Eszter; Gyengéné Nagy Márta; Jeles Judit; Kiss Károly; Kőrös András; Krémer András

Szerkesztette: Gyengéné Nagy Márta; Kőrös András

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

Vajon ki ne szeretné, ha házastársával, üzleti partnerével vagy éppen szomszédjával felmerült vitája békésen rendeződnék? Hiszen a jövőben is szót kell érteniük egymással a gyermeknevelésben, a szerződéses kapcsolatban, illetve a békés egymás mellett élés során. Az élet minden területén adódhat olyan helyzet, amely az érintett felek között – akarva, akaratlanul – konfliktushoz vezet. És ha a felek viszonya már úgy elmérgesedett, hogy perben állnak? Akkor sem reménytelen a jogvita mindenki számára kielégítő megoldása, mégpedig saját erejükből, főleg, ha megfelelő szabályok és szakemberek terelik őket a megegyezés irányába.

 
4 900 Ft
Akció: 4 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
MAGYAR JOG 2016/február

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A tartalomból:

Bodzási Balázs: Az új Ptk. esetleges módosításairól

Kónyai István: Az igazságszolgáltatás és a média

Juhász László: Az új Polgári perrendtartás fellebbezésre vonatkozó szabályainak vitás kérédéseiről

Kovács László: A szellemei alkotások múltja és jelene

Csomós Tamás: Útközben – helyzetjelentés a Be. kodifikációról

Deák Zoltán: A kényszer és fenyegetés mint büntethetőségi akadályok dogmatikai természetéről

Makács Adrienn: A fedezetelvonás megjelenése a házastársak ügyleteiben és az ebből eredő felelősség kérdései

Miholics Tivadar: A munkavállaló kötelezettségei a munkaviszonyban

 
1 680 Ft
CÉGHÍRNÖK 2016. január

A Cégbírák és Gazdasági Bírák Országos Egyesületének hírlevele

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A tartalomból:

Kérdések és válaszok a korlátolt felelősségű társaságok Ptk. hatálya alá helyezkedése, illetőleg tőkeemelése vonatkozásában

Határidők a csődeljárásban és a felszámolási eljárásban III,

A postás mindig kétszer csenget, avagy kézbesítés az adóeljárásban III.

Változások a szerződésszegés szabályozásában III.

 
2 515 Ft
GAZDASÁG ÉS JOG 2016. január

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A tartalomból:

Kemenes István: Az érvénytelenség jogkövetkezményeinek szabályozása a Polgári Törvénykönyvben I. rész

Mohai Máté: A vezető tisztségviselők felelősségének hitelezővédelmi aspektusairól

Németh Csaba: A felszámolási kifogásról

Cserba Lajos: A vadászatról

 
2 795 Ft
MAGYAR JOG 2016. január

A Magyar Jogász Egylet folyóirata

Főszerkesztő: Tóth Mihály

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A tartalomból:

Bakó Beáta: Még mindig mindenki gyanús? Az EU Alapjogi Charta és a nemzeti jog viszonya a Digital Rights Ireland-ítélet fényében

Nagy Zoltán: Kiberbűncselekmények, kiberháború, kiberterrorizmus – avagy ébresztő Magyarország?

Talabos Dávidné Lukács Nikolett: „A Cleveland Streettől a Strand színházig” – Szodómiaperek a XIX. századi Nagy-Britanniában

Szmodis Jenő: A politikumtól a szakma felé – adalékok az alkotmánybíráskodás kérdéseihez

Hollán Miklós: A Kúria ítélete a hálapénzről

Sávolt-Szabó Tünde: A fiatalkorú sportolók jogi védelme a sérülések megelőzésének érdekében

 
1 680 Ft
-10%
ALAPJOGOK MÉRLEGEN

Az általános alapjogi tesztek dogmatikája

Szerző: Pozsár-Szentmiklósy Zoltán

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

Az alapjogi konfliktusokat hordozó jogviták életbevágóan fontos kérdésekről szólnak, feloldásuk azonban a legritkább esetben magától értetődő. Nagy a helyes döntés tétje: ha az alkotmánybíróság vagy más bírói fórum nem a megfelelő következtetésre jut, mindenképpen valamilyen alapjog elfogadhatatlan mértékű korlátozását kockáztatja. A döntés azért sem könnyű, mert sok esetben nem egyértelmű, hogy milyen módszerrel tárható fel egy alapjog védett és még korlátozható jogi tartalma.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KÚRIA ÉS ELNÖKEI IV.

Bibliotheca Curiae sorozat

Szerzők: Bódiné Beliznai Kinga; Garadnai Zoltán; Németh László Sándor; Solt Pál

Szerkesztette: Bódiné Beliznai Kinga

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A Kúria és a Legfelsőbb Bíróság múltjának történetét feltáró negyedik tanulmánykötet a XX. század első és második felének legfőbb bírósági vezetőinek életútjai közül válogat. Az 1949 előtti időszakból két kiváló kúriai elnök, Tőry Gusztáv és Osvald István személyes és szakmai életpályája kerül bemutatásra. Az 1949 utáni korszakból pedig, az ötvenes-hatvanas évek koncepciós pereiben aktív szerepet vállaló Jahner-Bakos Mihály és Szalay József, valamint a nyolcvanas évek legfelsőbb bírósági elnökének, Szilbereky Jenőnek a pályaképe tárul az olvasó elé.

 
4 000 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
NEMZETEK FELETTI BÜNTETŐJOG AZ EURÓPAI UNIÓBAN

Szerző: Békés Ádám

Lektor: Belovics Ervin

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A témában megjelent monográfiák, illetőleg mélyreható tanulmányok javarészt a Lisszaboni Szerződést megelőző esztendőkben íródtak, így a szerző abban a kivételes helyzetben volt, hogy a Lisszaboni Szerződést követően szólalhatott meg. A szerző feltárja az Európai Unió sajátos felépítéséből és működési rendszeréből eredő jellegzetességeket, bemutatva a közösségi jog szerves fejlődésének büntetőjogra gyakorolt hatását, továbbá az Emberi Jogok Európai Bírósága gyakorlatának egyes aspektusait. Ennek eredményeként mindinkább igazzá válik, hogy a jogfejlődés a nemzetek feletti büntetőhatalom irányába halad és az uniós jog ismerete nélkül nem lehet biztonsággal egy ügyben sem tanácsot adni, sem pedig dönteni, mert a már megszerzett rutin értéke az uniós jog előretörésével exponenciálisan erodálódik.

 
6 000 Ft
Akció: 5 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 A FELELŐSSÉG KÉRDÉSEI AZ UTAZÁSI SZERZŐDÉSEK ÉS AZ UTASJOGOK KÖRÉBEN

A kézirat lezárva: 2015. szeptember 15.

Szerző: Zoványi Nikolett

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

Az idegenforgalmi szektorban lezajlott jelentős EU-szintű változások az utazási szolgáltatók objektív felelősségének kialakulását és szektorspecifikus utasjogok megjelenését eredeményezték. A könyv ezért az utazási szektorban jelen lévő utasjogok érvényesülésével, a szolgáltatók felelősségével, a felelősség alóli mentesülés Európai Unió Bírósága által sajátosan értelmezett esetköreivel foglalkozik. Rendszerezett formában gyűjti egybe és kritikus szemlélettel elemzi a gyakorlatban sokszor csupán a nemzeti bíróságok döntései nyomán értelmezett utasjogokat és felelősségi kérdéseket. A folyamatban lévő EU-szintű jogszabályi revíziókat is górcső alá vonva igyekszik a fogyasztó utas és a felelősség címzettjeként megjelenő szolgáltató szempontjából is egy didaktikus módon felépített rendszert felvázolni, ezzel segítve az utazási szektor résztvevőit a jogkövető magatartás kialakításában és a vitarendezés leginkább megfelelő, hatékony módjának megtalálásában.

 
4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD ELVÉNEK ÉRVÉNYESÜLÉSE A MUNKAJOG TERÜLETÉN A MAGYAR JOGGYAKORLATBAN

A kézirat lezárva: 2015. augusztus 24.

Szerző: Zaccaria Márton Leó

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

A diszkrimináció tilalmával foglalkozó jogterület szinte példátlan gyorsasággal robbant be a hazai jogirodalomba, mely folyamatnak nyilvánvalóan az uniós jogharmonizáció és EU-tagságunk adott komoly lökést. Az egyenlő bánásmódról szóló törvény elfogadását hamarosan követte a külön hatóság megalakulása, majd a bírói és hatósági esetjog anyagának gyarapodása. Mindezen folyamatok eredőjeként ma már egy olyan joganyag birtokában vagyunk, amelynek megértéséhez és az abban való eligazodáshoz nagy szükség van az olyan szakértőkre, mint a jelen könyv szerzője. Zaccaria Márton Leó könyve egyszerre segít az uiós joganyagnak, a jogharmonizációnak, a magyar jogszabályoknak és esetjognak a megismerésében, megértésében gyakorlati szakembereknek, kutatóknak, oktatóknak, hallgatóknak egyaránt. (Prof. Dr. Gyulavári Tamás, tanszékvezető egyetemi tanár, PPKE ÁJK)

 
4 900 Ft
Akció: 4 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 A MUNKÁLTATÓI KÁRFELELŐSSÉG ALAKULÁSA A BÍRÓI GYAKORLAT TÜKRÉBEN

A kézirat lezárva: 2015. augusztus 24.

Szerző: Sipka Péter

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

A munkajogi kártérítés  - ezen belül a munkáltató felelőssége – az egyik leggyakrabban előforduló kérdéskör, amely a munkavállalókat és a munkáltatókat egyaránt érinti. A témának külön aktualitást ad, hogy az új Munka Törvénykönyve a munkáltató felelősségét részben újraszabályozta, azonban számos fogalom meghatározását és kimunkálását a bíróságokra bízta. Jelen könyv a munkajog, a munkavédelem és a társadalombiztosítás szabályainak együttes elemzésével és értelmezésével mutatja be a munkáltatót terhelő komplex felelősségi formákat, melyek során nemzetközi kitekintést követően a magyar joganyagot és a vonatkozó esetjogot is feldolgozza, külön kitérve a legtipikusabbnak mondható esetcsoportokra. A könyv gyakorlati szakemberek, kutatók és joghallgatók számára egyaránt újdonságot és sok használhat információt jelent.

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
CSALÁDI JOG 2015/12

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

A tartalomból:

Bűncselekményt elkövető gyerekek nevelőszülői elhelyezése – egy alternatív lehetőség

Mumus vagy csodaszer? A gyermek közvetlen meghallgatásának tendenciái egy német felmérés tükrében?

Gyermekjogi tájékozottság az iskolákban – általános iskolai felmérés a tanulói jogok ismertségéről

A gyermekek jogainak és érdekeinek megjelenése az Európai Unió Bíróságának gyakorlatában I.

Amit egyes bíróságok megtesznek, mások meg nem – a szerződési szabadság érvényesülésének problémái a közös szülői felügyelet gyakorlása körében

A szerzeményi kiegyenlítés a német házassági vagyonjogban

Mérlegen a Brüsszel IIa. rendelet

 
2 200 Ft
MAGYAR JOG 2015/11

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

Nagy Ferenc: Kerettényállás, mulasztás és a büntetőjogi legalitás kapcsolatáról

Pápai-Tarr Ágnes: A kapcsolati erőszak kritikai megközelítésben

Miczán Péter: A bizalmi vagyonkezelés egyes polgári peres kapcsolódásai

Szathmáry Zoltán: Az elektronikus pénz és a bitcoin biztosítása a büntetőeljárásban

Angyal Miklós: A maradandó fogyatékosság és a súlyos egészségromlás büntetőjogi és orvosi értelmezése

Tóth Dávid: A pénzhamisítás történeti fejlődésének máig ható tanulságai

 
1 680 Ft
CÉGHÍRNÖK 2015/12

A Cégbírák és a Gazdasági Bírák Országos Egyesületének hírlevele

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

A tartalomból:

Változások a szerződésszegés szabályozásában III.

A bíróságok gyakorlatából: Székhelyhasználattal kapcsolatos jogszabálysértés

Határidők a csődeljárásban és a felszámolási eljárásban II.

A postás mindig kétszer csenget, avagy kézbesítés az adóeljárásban II.

 
2 515 Ft
GAZDASÁG ÉS JOG 2015/12

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

A tartalomból:

Szeghő Katalin: „Devizaperek” egy bíró szemével

Bujtár Zsolt-Kecskés András: Merre tart a gazdasági jogi szabályozás a Questor botrány után? II.

Török Gábor: Végelszámolás-talán a helyére kerül?

Tanka Endre: Van-e jogi akadálya az állami tulajdonú földek eladásának?

Szakál Róbert: Díjvisszatartás, garancialehívás a választottbírósági gyakorlatban

 
2 795 Ft
-10%
 JOG ÉS POLITIKA HATÁRÁN. ALKOTMÁNYBÍRÁSKODÁS MAGYARORSZÁGON 2010 UTÁN

A kézirat lezárva: 2015. november 30.

Szerzők: Balázs Zoltán; Drinóczi Tímea; Erdős Csaba; Gárdos-Orosz Fruzsina; Halmai Gábor; Kovács Ágnes; Naszladi Georgina; Pócza Kálmán; Szente Zoltán; Tilk Péter; Varga Csaba; Vissy Beatrix

Szerkesztette: Gárdos-Orosz Fruzsina; Szente Zoltán

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

E kötet írásai elsősorban azt a kérdést járják körül, hogy a rendszerváltás utáni magyar politikai rendszer meghatározó jelentőségű intézményét, az Alkotmánybíróságot 2010-től kezdődően érintő közjogi változások milyen következményekkel jártak e szerv tevékenységére nézve.

 
4 800 Ft
Akció: 4 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KÖZBESZERZÉS JOGA

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény alapján

A kézirat lezárva: 2016. február 29.

Szerzők: Cser Palkovics Tamás; Márton Gizella; Mészáros Áron; Patay Gábor; Patay Géza, Smaraglay Gábor

Szerkesztette: Patay Géza

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

Az új közbeszerzési törvény megalkotását egyrészt az Európai Unió e tárgykörbe eső új irányelvei (kiegészülve a koncesszió új szabályaival), másrészt a hazai közbeszerzések során felhalmozott tapasztalatok a gyakorlatba történő hatékony átültetése tette szükségessé. Az új törvény és végrehajtási rendeletei elfogadását gazdaságpolitikai célok is indokolták: a hazai, de különösen az uniós források gyors és szabályszerű felhasználása kiemelt prioritást jelentett.

 
20 000 Ft
Akció: 18 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGYAR SPORTJOG

Az új Polgári Törvénykönyv után

Szerző: Sárközy Tamás

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

A magyar sportjogban 2010 óta igen jelentős változások történtek. Átalakult a sportirányítás rendszere, szigorúbb szabályok születtek az „álamatőrizmus” visszaszorítására, valamint a dopping, illetve a sporthuliganizmus területén is.

Az új civiltörvény, illetve az új Polgári Törvénykönyv is jelentősen érintette a magyar sportot. Sárközy Tamás új sportjogi monográfiája a magyar sportjog minden területét érinti. Így foglalkozik a sportolók, a sportegyesületek, a sportvállalkozások és a sportszövetségek jogállásával, valamint a sport kereskedelmi szerződéseivel is.

 
6 000 Ft
Akció: 5 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BEVEZETÉS A KERESKEDELMI JOGBA

Szerző: Bárdos Péter

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

Mi a kereskedelmi jog? Nos a választ illető szakmai konszenzusról aligha beszélhetünk. Ez persze nem csupán a magyar jogéletre jellemző, a külföldi tételes jogok és elméleti munkák is az egyetértés hiányáról tanúskodnak. Holott a konszenzus fontos lenne. Nem azért, hogy a „monizmus-dualizmus” című, az urbánusok és a népi írók közötti ellentétre emlékeztető, nem igazán fontos vitára pontot tehessünk. Hanem, hogy eldönthessük: valóban egy sajátos, belső logikának engedelmeskedő összefüggő joganyagról van-e szó, vagy elég, ha megegyezünk abban, hogy a kereskedelmi jog valamiféle véletlenszerűen találkozó és gyorsan változó normák tömegéből összeálló „gazdasági jog” – bármit is jelentsen ez – és ennél több szót az ügy nem is érdemel.

 
4 800 Ft
Akció: 4 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
FIDUCIARY PROPERTY MANAGEMENT AND THE TRUST

Historical and Comparative Law Analysis

Szerző: Sándor István

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

In the history of law, the English institution of the trust is one of the most original and least straightforward institutions in the theory of private law,which rests on the foundations of Roman law. On the other hand the legal institution of the trust and similar legal arrangements were introduced in several countries with civil law and mixed jurisdiction.

 
8 000 Ft
Akció: 7 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ ALKOTMÁNYJOGI PANASZ KÉZIKÖNYVE

A kézirat lezárva: 2014. december

Szerzők: Bitskey Botond; Bodnár Eszter; Csink Lóránt; Fröhlich Johanna; Köblös Adél; Marosi Ildikó; Gárdos-Orosz Fruzsina; Rajos Krisztina; Sonnevend Pál; Török Bernát

Szerkesztette: Bitskey Botond; Török Bernát

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

Jelen kötet ahhoz kíván hozzájárulni, hogy a 2012-ben az alapjogvédelem egyik legfontosabb hazai eszközévé vált jogintézmény valóban betölthesse rendeltetését. Ennek érdekében segít eligazodni az alkotmányjogi panasz eljárási szabályai, valamint az indítványok formai és tartalmi követelményei között. Ezek ismerete ugyanis nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az indítványozók jogsérelmük orvoslására sikeresen ki tudják használni az alkotmányjogi panaszban rejlő lehetőségeket. A kézikönyv az Alkotmánybíróság elmúlt három évének vonatkozó esetjogát feldolgozva nyújt segítséget olyan alkotmányjogi panaszok elkészítéséhez és benyújtásához, amelyek az Alkotmánybíróság érdemi alapjogi döntésére vezethetnek.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
POLGÁRI JOGI IRÁNYMUTATÁSOK, MAGYARÁZATOKKAL

A Kúria hatályos elvi iránymutatásainak gyűjteménye

Új magánjog sorozat 12.

Szerzők: Orosz Árpád, Pomeisl András, Wellmann György

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

A gyűjtemény teljeskörűen tartalmazza a jelenleg hatályos 232 polgári jogi tárgyú iránymutatást, melyek végleges katalógusa kétlépcsős kúriai felülvizsgálatot követően (először az 1/2014. PJE határozattal, majd a 2/2015. BKMPJE határozattal és a 3/2015. PJE határozattal) 2015 nyarára alakult ki.

 
8 000 Ft
Akció: 7 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KÚRIA ÉS ELNÖKEI III.

Bibliotheca Curiae sorozat

Szerzők: Bódiné Beliznai Kinga, Garadnai Zoltán, Zinner Tibor

Szerkesztette: Bódiné Beliznai Kinga

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

„A törvények helyes értelme a törvénymagyarázat minden eszközének igénybe vételével szabadabb szellemi tevékenység utján állapitandó meg, és a törvény alkalmazásánál is a birónak nem csak a törvényben a normális tényálladékra megállapitott jogszabályt, hanem minden egyes esetnek sajátságait, ezeknek jogi jelentőségét, a jogrend czélját és feltételeit kell figyelembe vennie. […] a törvények ily szellemben való alkalmazásával sok esetben meg fogjuk közeliteni a méltányosság eszméjét is […].” – hangsúlyozta Oberschall Adolf 1906 áprilisában kúriai elnöki székfoglalójában.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.