HOGYAN LEHETSÉGES ÖKOLÓGIAI KÖZGAZDASÁGTAN?

-15%
ÚJ
HOGYAN LEHETSÉGES ÖKOLÓGIAI KÖZGAZDASÁGTAN?

Szerző: Gébert Judit

Akadémiai Kiadó, 2024

4 900 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 165 Ft
Kezdete: 2024.04.19   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Melyek azok a társadalmi hajtóerők, melyek a környezet leromlását okozzák? Milyen társadalmi, gazdasági berendezkedés szükséges ahhoz, hogy a környezetünk megóvása mellett jobb is legyen a világ? Ezek a könyv fő kérdései.

A szerző a konvencionális (főáramú) és az ökológiai közgazdaságtant hasonlítja össze − azt elemzi, hogy e két megközelítés milyen válaszokat kínál a fentebbi nagy kérdésekre. Amellett érvel: e kérdéseket a konvencionális közgazdaságtan nem képes kezelni − ezek megválaszolásához az ökológiai közgazdaságtan tud megfelelő kereteket nyújtani.

A fogyasztás, technológiai változás, gazdasági növekedés és kapitalizmus témái mentén részletesen bemutatja, hogyan visznek tévútra a konvencionális közgazdaságtan gazdaságpolitikai javaslatai, és milyen igazságosabb és fenntarthatóbb beavatkozási lehetőségeket javasol az ökológiai közgazdaságtan.

 

„Szinte mindenki érezheti a mindennapokban, hogy ami a világban történik, már nem szolgálja az emberiséget. Ennek ellenére a legtöbbször azt halljuk, hogy nincs alternatíva. Pedig van − vannak. Méghozzá jól megalapozott, átgondolt és kivitelezhető alternatíváink vannak, melyek mentén cselekedhetnénk − a könyvből pontosan kiderül, melyek ezek. A színes példákon keresztül azok is átláthatják jelen gondolkodásunk kritikáit és az ökológiai közgazdaságtan előremutató irányzatát, akik nem szakmai szempontból, hanem emberségből érdeklődnek egy jobb jövő iránt.” Dr. Köves Alexandra, ökológiai közgazdász, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem, Európai Ökológiai Közgazdaságtani Társaság alelnöke

 

„Gébert Judit monográfiája hiánypótló a hazai ökológiai közgazdaságtani szakma számára. Látván az ökológiai közgazdaságtani szakirodalom mennyiségét, az ember azt hihetné, hogy a témában már nemigen lehet újszerű megközelítéssel szakkönyvet írni. Gébert Juditnak ez mégis sikerült. Olyan könyvet tett le az asztalra, amely kutatók számára is remek összefoglalást nyújt, valamint az egyetemi mesterképzésben is kiválóan hasznosítható.” Prof. Dr. Málovics György, egyetemi tanár, Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: kartonált

Megjelenés éve: 2024

Terjedelem: 196 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Kiadó
Akadémiai Kiadó
Termék státusza
ÚJ    
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu