KÖZIGAZGATÁSI BÍRÁSKODÁS

-50%
KÖZIGAZGATÁSI BÍRÁSKODÁS

Szerző: Csiba Tibor dr., Rothermel Erika dr.

Szerkesztő: Imre Miklós dr., Darák Péter lektor, Szabó Lajos lektor

HVG-ORAC Kiadó, 2007

 

3 000 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 500 Ft
Kezdete: 2022.03.06   A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Jó állapotú használt könyv.

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kara tantervi céljai megvalósításának részeként, a mesterképző kurzuson bevezeti a "Közigazgatási bíráskodás" című egy féléves tantárgy oktatását. E tantárgy oktatását segíti, a "Közigazgatási bíráskodás" című tankönyv, mivel Magyarországon ez az első ilyen tárgykörben kiadásra kerülő átfogó mű. E kiadvány kezdő közigazgatási szakemberek, a téma iránt érdeklődő, gyakorlattal rendelkező közigazgatási dolgozók, jegyzők, közigazgatási ügyekkel is foglalkozó ügyvédek számára kézikönyvként is jól hasznosítható.

 

A közigazgatási bíráskodás alapvető kérdéseiről szóló első rész bemutatja a közigazgatási bíráskodás célját, helyét és szerepét a hatalmi ágak klasszikus felosztásának rendszerében, hangsúlyozva azt, hogy a közigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálata a jogállamiság megvalósulásának egyik garanciális eszköze. Nemzetközi kitekintés keretében tömören felvillantja a francia, német/osztrák, angolszász és vegyes (belga, olasz) szervezeti és működési megoldások lényegét. Bemutatja a magyar közigazgatási bíráskodás történetét és a mostani közigazgatási bíráskodás legfontosabb jellemzőit.

A második rész - mintegy előkészítve a később tárgyalandó közigazgatási per részletes szabályait - az általános kérdések körében ismerteti a közigazgatási per lényegét, tárgyát, a perindítási jogosultság és a kereshetőségi jog értelmét, valamint a perindítás eljárásjogi feltételeit.

A kiadvány harmadik része a bíróság összetételéről, a bírák kizárásáról, a bíróság hatásköréről és illetékességéről, valamint a felekről és más perbeli szereplőkről ad ismereteket.

 

Megjelenés éve: 2007

Formátum: A/5

Terjedelem: 150 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Kiadó
Használt vagy régi könyv
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu