Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Dialóg Campus Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >D-F >Dialóg Campus Kiadó

Sorrend:

-15%
SIMON KÁROLY SZERSZÁM- ÉS GÉPIPARI FORMATERVEZŐ

Szerző: Tasnádi Attila

Dialóg Campus Kiadó, 2004

 

Simon Károly (Gyula, 1941) minden bizonnyal a legeredményesebb magyar designer, mert eddigi pályája során önállóan vagy csoportmunkában tervezett berendezéseivel, illetve ezek bel- és külföldi értékesítésével mintegy 60 milliárd forintot szerzett a magyar gazdaság részére. Az általa formatervezett termékek zöme - részben továbbfejlesztett változatban - ma is gyártásban és forgalmazásban van.

Tervezői profilja az erősáramú forgógépgyártás, az orvoselektronika, valamint a vasúti villamosvontatás és irányítás körére terjed ki, de jelentős pedagógiai, szakíróik és művészetpolitikai tevékenysége is. Számos szakmai elismerés, köztük a Ferenczy Noémi-díj kitüntetettje. Valamennyi alkotása a rendszerszemléletű gondolkodás szülötte. Legfőbb célja a különböző műszaki bázisú és formamegoldású gépek egységesítése és szériában történő előállítása, ezért bátran hozzányúl a szerkezetek műszaki organizmusához, hogy azokat designerszemmel újragondolva alkalmassá tegye a sorozatgyártásra. Fő művei között tartja számon a szakirodalom az 5000 LE-s villamosmozdonyt, amely a mai napig használatban van a MÁV vonalain.

 

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
OLASZ-MAGYAR MŰSZAKI-TUDOMÁNYOS SZÓTÁR

Szerző: Fóris Ágota

Dialóg Campus Kiadó, 2002

 

A napjainkban kibontakozott, és egyre fejlődő olasz-magyar ipari-gazdasági, kereskedelmi és tudományos kapcsolatok új igényeket vetnek fel a nyelvi képzés és a nyelvi gyakorlat terén is: a klasszikus, bölcsészeti szókincsre épülő oktatásból kikerülőknek nagy nehézségeik vannak a speciális szakmai területeken (iparágak, gyártástechnológiák, kereskedelem, közlekedési ágazatok, pénzügyek, szerződéskötések stb.). Az egyre bővülő olasz-magyar kereskedelmi és tudományos kapcsolatok megkövetelik e nyelvi kapcsolatok segítségét is.

Az első magyar-olasz, olasz-magyar műszaki szótár mintegy 50 000 címszót, kifejezést közöl, elsősorban a két ország eredményesen működő ipari, kereskedelmi, gazdasági és tudományos kapcsolatainak alapjához feltétlenül szükséges szókincset.

 
8 980 Ft
Akció: 7 635 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GÉPJÁRMŰTECHNIKA KÉZIKÖNYVE

Szerző: Bosch, Robert

Dialóg Campus Kiadó, 2002

 

Ez a világszerte ismert és használt, legendás gépjárműtechnikai szakkönyv több mint 60 éve alapműve minden szakembernek, aki e területen dolgozik. A Robert Bosch AG által az 1930-as években először kiadott könyv mindössze 96 oldalas volt - ma több mint 960 oldal! Az elmúlt 23 kiadást a világ valamennyi vezető nyelvére lefordították, és több mint kétmillió példányt vásároltak meg belőle. Minden új kiadást a legújabb technikai ismeretekkel bővítenek, a legjobb német mérnökök bevonásával.

A könyv szakmai értéke két tartópilléren nyugszik: a Bosch mérnökeinek és a német gépjárműipar közel 160 vezető mérnökének - akik az egyes részeket írták - szakmai tudásán. Ezek a szakemberek azok, akik e könyv minden új kiadására felügyelnek és gondoskodnak arról, hogy a világszínvonalú munka kiadásról kiadásra lépést tartson a szakma fejlődésével.

 
19 018 Ft
Akció: 16 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZÍNHÁZ ÉS/VAGY DRÁMA

Szerkesztette: Bécsy Tamás

Dialóg Campus Kiadó, 2004

 

Olvasható, hogy jelentős nagy dráma csak bizonyos korszakokban születik. Általában a válság-korszakokban. Ha ez így lenne, az utóbbi három-négy évtizedben igen nagy, mindenkit megrázó drámáknak kellett volna születniök. Nem így történt.

Olvasható, hogy a színház a 20. század elejétől - más és más okokból (hangosfilm, rádió, televízió, a kommersz darabok eluralkodása stb.) - válságban van. Azonban ezeken a helyzeteken a színház túljutott.

 

 
2 480 Ft
Akció: 2 110 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYAR DRÁMÁKRÓL

Szerző: Bécsy Tamás

Dialóg Campus Kiadó, 2003

 

Előszó

Ez a könyv kissé szokatlan.

Az I. és a II. résznek külön Bevezetése és külön Utószava van.

A két Bevezetés több okból szükséges. Az I. rész külön is megjelent azonos címmel és rögzíteni kellet azokat a kérdésköröket, amelyek a darabok kiválasztásáról illetve a szerzőkről tájékoztatták az olvasót. Az itt írottak nem érvényesek a II. rész drámáit és íróit illetően. Más problémakörök kerülnek elő és ezért látszik célszerűnek itt is egy Bevezetés.

A két Utószót is hasonlóképpen indokolhatom. Másfajta elvi-elméleti következtetéseket lehet levonni a két részben értelmezett-elemzett munkákból.

 

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
DRÁMÁK ÉS ELEMZÉSEK

Szerző: Bécsy Tamás

Dialóg Campus Kiadó, 2002

 

Bécsy Tamás drámaelméleti alapvetései mellett nagy teret szentelt a drámai előadások, drámaírók bemutatására is. Jelen kötetébe azokat a tudományos publikációit rendezte, amelyek az elmúlt évtizedekben szinte hozzáférhetetlenekké váltak, ugyanakkor az egyetemi hallgatók, magyartanárok továbbképzésében, a téma iránt érdeklődő szakemberek számára fontos tanulmányok.
A kötet tartalmából: Európai drámák: Euripidés újítása - A Mandragora jelentősége a műnem történetében - Triptichon a Téli regéről: Az istennők (A dráma műfajáról); Apolló követe (A "jóvég" és a szerelem); Hermész fia (A művészetről) - Az expresszionista drámabeszéd - Líraiság és a mai dráma: Lorca: Öt év múlva c. drámájáról - Magyar drámák: Kétféle királyság: egy Csíksomlyói Passióról - Diskurzus a műfajjal: Az ember tragédiája lehetséges értelmezéséről - Balázs Béla három drámája: Doktor Szélpál Margit; Az utolsó nap; Halálos fiatalság - A modern cselvígjáték: Molnár Ferenc darabjairól - Drámaelmélet: A Politika és a mai műelmélet - Szemantika és drámaelmélet - Klasszikus drámák-mai előadások - A testbeszéd lehetséges módjáról.

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
A CSELEKVÉS LEHETŐSÉGE

Szerző: Bécsy Tamás

Dialóg Campus Kiadó, 2006

 

Bécsy Tamás drámaelméleti tanulmánykötete, többek között Shakespeare, Corneille, Goldoni, Schiller, Goethe, Ibsen, és Csehov művein keresztül keresi a válaszokat - a drámai akciók változásának vizsgálatával - miként, miért, és hogyan nő ki a polgári tragédia, a "polgári dráma", a polgári irodalom előtti vígjátékokból.

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
DESIGN-INFORMATOLÓGIA

Szerző: Müller Ferenc

Dialóg Campus Kiadó, 2002

 

A tervezéstant a művész-, iparművész-, építész-, táj és kertépítőművész-, és rajztanár képzésben az információs társadalom szakmai paradigmaváltása által is megkövetelt tervezés informatológia váltotta fel. A tervezés-informatológia a szakmai tervezési problémák modellezését, a tervezéshez szükséges információk szakmai modelleken keresztül való megalkotását, "megteremtését" tárgyalja, foglalja módszertani keretbe. E fiatal diszciplina rendeletbe előírt képesítési követelménye a fenti szakoknak, és e témában sem hazai, sem idegen nyelvű szakirodalom nem áll a hallgatók rendelkezésére, így ez a tankönyv egyetlen elérhető vizsgaanyaguk.

 
2 680 Ft
Akció: 2 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AKTFOTOGRAFIE

Szerző: Eifert János

Dialóg Campus Kiadó, 2008

 

Die Aktfotografie ist nicht nur die »greifbare« Darstellung des Körpers,sondern zugleich Dichtung und Träumerei: eine Welt der Instinkte, Sehnsüchte und Visionen. Dieses Gebiet der Fotografie, mit seinem feinen Zusammenspiel von Kunst, Erotik und Pornografie bietet dem Fotografen umfangreiche Möglichkeiten, sein Talent, seinen Geschmack und sein handwerkliches Können ins beste Licht zu rücken. Die Aktfotografie ermöglicht die Entwicklung von Fähigkeiten und Fertigkeiten, die auch in anderen Bereichen der Fotografie von Nutzen sind.

Kann man die Aktfotografie erlernen?

Außer der Beherrschung der handwerklichen und künstlerischen Instrumente braucht man – um Qualität zu schaffen – auch den göttlichen Funken. Aber die Regeln muss man kennen: das Modell und die Einstellung, Hintergründe und Accessoires; natürliches und künstliches Licht, Studiobeleuchtung; analoge und digitale Apparate und Objektive und anderes Zubehör; Technik und Ästhetik: Form und Komposition, die Rolle von Bewegung, Raum und Zeit; Bildbearbeitung und Veröffentlichung; Fotografiegeschichte, Fototechnik, Ethik und Urheberrechte.

 

Ein hervorragendes Kunst- und Lehrbuch.

 
6 980 Ft
Akció: 5 935 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZIMMETRIÁK VILÁGA, A VILÁG SZIMMETRIÁI

Szerző: Lantos Gábor

Dialóg Campus Kiadó, 2000

 

A szimmetriáknak komoly és sokrétű szerepük van életünkben, ha ez nem is mindig olyan nyilvánvaló. E könyv megkísérel rendet teremteni a sokféle szimmetria között, vizsgálja a szimmetrikusság okait és következményeit. Keresi a szerves kapcsolatokat a rendszerelmélettel, hiszen a rendszerminőség és a szimmetrikusság ugyanannak a dolognak a két oldala. Példáit a természettudományok, a humán tudományok és a művészetek különböző területeiről hozza. Nem öncélú ez a vizsgálódás. A NAT szemléletében is súlyponti szerepet kapott pedagógiai integráció alapjaihoz járul hozzá a szimmetriák területéről. E könyvet ajánljuk bármely szakterület pedagógusainak, leendő pedagógusainak és minden érdeklődőnek, akiket izgatnak a világunkat létrehozó és működésben tartó alapelvek, a különböző, egymástól látszólag független jelenségek közötti összefüggések.

 
1 480 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR NEOAVANTGÁRD TEXTILMŰVÉSZET

Szerző: Husz Mária

Dialóg Campus Kiadó, 2001

 

A hagyományosan semlegesen viselkedő iparművészeti ág, a textilművészet 1968 és 1986 között a sajátosan magyar viszonyokba ékelődve újításokban élenjáró művészeti műfajjá alakult, és a neovantgard egyik kísérletező terepe lett. A könyv azt a rapid folyamatot elemzi, melynek során egy művészcsoport elfoglalja az értelmiségi-művészeti mező domináns pozícióit, végrehajt egy radikális társadalmi-művészeti expanziót, sűrítetten bejárja az európai neoavantgárd-posztmodern jellegzetes periódusait és textilművészeti törekvéseit, majd szinte hasonlóan rapid módon felszámolódik. A könyv a magyar iparművészet-történet hiánypótló munkája, textilművészetünk fejlődésének fontos dokumentációja.

 
1 680 Ft
Akció: 1 430 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AKTFOTOGRÁFIA

Szerző: Eifert János

Dialóg Campus Kiadó, 2008

 

A kötet az aktábrázolás művészettörténeti áttekintésétől a legújabb fényképezési technikák bemutatásáig vezeti az olvasót. A szerző bemutatja, hogy a mezítelenség ábrázolása a különböző korokban és társadalmi közegekben mennyire eltérő volt. A skála a szépség dicséretétől a botrányig terjedt.

Az aktfotográfia nemcsak „megfogható” testábrázolás, hanem költészet és álom: az ösztönök, a vágyak, a látomások világa. A fényképezésnek ez a területe, amelyben a művészet, az erotika és a pornográfia szálai finoman egybefonódnak, tág lehetőséget ad tehetségünk, ízlésünk, mesterségbeli tudásunk bizonyítására. Gyakorlása során olyan készségek, képességek fejleszthetők, amelyek a fotóművészet más műfajaiban is kamatoztathatók.

 
6 980 Ft
Akció: 5 935 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MOZGÁSFEJLŐDÉS

Szerző: Farmosi István

Dialóg Campus, 2011

 

Szerkezetében változatlanul, de bővebb tartalommal jelent meg Dr. Farmosi István Mozgásfejlődés c. könyvének harmadik kiadása. Az első fejezetben a szerző áttekinti a motoros kutatás hazai és nemzetközi történetét, és tisztázza az alapvető fogalmakat. Majd vázolja a fejlődés összetevőit, szakaszait és kitér a mozgásfejlődés biológiai feltételeire is. Ez a fejezet a testi fejlődés ismertetésével bővült. A következő fejezet az egyes életszakaszok motoros fejlődésének jellemzését és az alapvető mozgásformák kialakulását tartalmazza. Új fejezetként a magzat mozgásairól is ír. A fejezetek végén ajánlásokat fogalmaz meg a fejlődés elősegítéséhez. A továbbiakban a sportolók teljesítményfejlődését és a felnőttek és időskorúak motoros jellemzéséről ír. Ismerteti az egyes képességcsoportok fejlődését. Utolsó fejezetként a mozgásfejlődés és a környezet összefüggését fogalmazza meg. A könyv a gyakorlatban tevékenykedő szakembereknek – tanároknak, edzőknek, sport- és gyermekorvosoknak nyújt hasznos ismereteket.

 

 

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  AZ EURÓPAI FÖDERALIZMUS ALTERNATÍVÁJA KÖZÉP-EURÓPÁBAN 1849–1945

Szerző: Bóka Éva

Dialóg Campus, 2011

 

A könyv a demokratikus jogállam-szervezési, a föderációelméleti, a nemzetközi jogi, az emberi jogi és az önrendelkezési jogi gondolkodás fejlődését mutatja be a 19. század második felében és a 20. század első felében Közép-Európában Adolf Fischhof, Kossuth Lajos, Frantisek Palacky, Eötvös József, Friedrich Naumann, Karl Renner, Jászi Oszkár, Tomás Garrigue Masaryk, Auer Pál, Hantos Elemér, Richard Nicolaus Coudenhove-Kalergi és Milan Hodza jogállam-szervezési, nemzetközi jogi és emberi jogi gondolatai alapján, kiemelve, hogy a többszintű kormányzás elvén nyugvó multikulturális föderalista államszervezés teoretikus megfogalmazásában e gondolkodók élenjártak.

 
2 480 Ft
Akció: 2 110 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MENEDZSMENT ALAPJAI

Szerző: Gazdag László

Dialóg Campus Kiadó, 2010

 

Ez a könyv részben ismeretterjesztő célzattal íródott, a téma iránt érdeklődőknek, részben tankönyvnek a különböző főiskolák, a felsőfokú szakképzés, továbbképzés intézményei számára. Közérthető nyelvezettel, az alapfogalmak elsajátítására fókuszálva igyekeztem megfogalmazni a mondanivalót, sok történelmi adalékkal, helyenként anekdotákkal fűszerezve, hogy ne legyen száraz tankönyvízű olvasmány. Igyekeztem a történetiség talaján mozogva a diszciplína kifejlődésének, evolúciójának lépcsőfokait nyomon követni, a hegeli „minden dolog egyenlő önmaga történetével” el szellemében. Az egyes fejezetek végén az olvasó, a diák megtalálja az anyagot feldolgozva kérdés-felelet formában, illetve kiemelve az elsajátítandó alapfogalmakat.
UNI könyvek sorozat

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NEMZETKÖZI MARKETING

Szerzők: Rekettye Gábor, Fojtik János

Dialóg Campus Kiadó, 2009

 

A magyar piacon nagyon aktuális és szükséges volt egy olyan könyv megjelentetése, amely röviden, tömören, szakszerűen és olvasmányosan összefoglalja az olvasó számára az alapvető tudnivalókat a nemzetközi marketing tárgykörében. Egyrészt azért, mert a magyar gazdaság fejlődésének egyik kulcskérdése továbbra is az, hogy vállalataink milyen teljesítményre képesek a nemzetközi versenyben. Másfelől, a többnyire hazai környezetben működő üzleti szervezetek számára is egyre inkább megmutatkoznak a verseny nemzetközi vonásai és követelményei, mivel a magyarországi piaci résztvevők között egyre több nemzetközi vállalatnak a magyarországi leányvállalata. A 2002-ben a legmagasabb árbevételt elért 20 vállalat között legalább 15 nemzetközi vállalatnak a magyarországi cége. A mai és a jövőbeli üzleti viselkedés számára egyre kevésbé elfogadható a marketingszemlélet, a vevőorientáció hiánya. Újdonsága a kiadásnak az, hogy néhány szemelvényt és mellékletet angol nyelven közlünk.

 
4 980 Ft
Akció: 4 235 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KÖZGAZDASÁGTAN ALAPJAI

Szerző: Gazdag László

Dialóg Campus Kiadó, 2007

 

A közgazdaságtan alapjai részben alaptankönyv a nem közgazdasági felsőfokú iskolák diákjainak, részben olvasmány a laikus érdeklődő számára. Sok történelmi adalékkal, sztorival, hivatkozással vezeti be a közgazdaságtudomány rejtelmeibe az olvasót, aki megismerheti a műből e diszciplína fogalmi rendszerét, általánosan használt kategóriáit. Egyszerű ábrákkal, képletekkel, főként verbális módon igyekszik megkönnyíteni a befogadást. Ismerteti a gazdaság fogalmi rendszerét, az árutermelést, a pénzt, a külkereskedelmet, a szabadversenytől az állami beavatkozásig tartó korszakot, a monetarista fordulatot és az adósságválság kialakulását. Ajánljuk azoknak is, akik tananyagként szeretnék elsajátítani az alapvető közgazdasági ismereteket, és azoknak is, akik csupán érdeklődnek e nagyon fontos tudomány alapvető fogalmi rendszere iránt.

 
3 725 Ft
Akció: 3 355 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A JÖVŐALKOTÁS TÁRSADALOMTECHNIKÁJA

Szerző: Faragó László

Dialóg Campus Kiadó, 2005

 

E könyv Magyarországon hiánypótló munka, mely hozzájárul a közszférában folyó tervezés elméleti megalapozásához. Három nagy blokkra osztható: tervezéselmélet, rendszertan és térelmélet. A tervezés alapdilemmáinak megértését filozófiai polémiák adaptációival segíti. A szerző a tervezést, mint a jövőalkotás társadalomtechnikáját tág értelemben teleologikus cselekvésként, ciklikus kísérletezési, tanulási, racionalizációs folyamatként értelmezi. Az uralkodó nézetekkel szemben a szerző felfogásában a tér a külvilágnak formát adó szemlélet és strukturált társadalmi gyakorlat, amely más megvilágításba helyezi a regionalizmus kérdéskörét is. A tervezés- és a térelmélet szintéziseként felvázolja az integrált közösségi tervezés lehetőségét.

 
5 480 Ft
Akció: 4 660 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁS

Szerző: Buday-Sántha Attila

Dialóg Campus Kiadó, 2009

 

A környezetvédelem, a környezeti tudat kialakulása a XX. század végének legmeghatározóbb szellemi áramlata a Földön. Az ember egyszerre biológiai és társadalmi lény.
Mint biológiai lény tiszta, egészséges a természet szépségét megőrző környezetben szeretne élni. Társadalmi lényként pedig a felhalmozódott technológiai tapasztalatok birtokában életfeltételei javítására törekszik.
Az arany középút megtalálása a "zöld ideológia" és a technokrata szemlélet között nem könnyű dolog. A könyv ezt az utat segíti megtalálni, hogy hogyan kerülhetők el a környezeti ártalmak, és hogyan oldhatók meg a már felmerülő problémák.

 
5 180 Ft
Akció: 4 405 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FÖLDHASZNÁLAT

Szerző: Dömsödi János

Dialóg Campus Kiadó, 2006

 

Magyarországon elsőként jelenik meg olyan kötet, amely a földhasználattal kapcsolatos kérdések széles spektrumát átfogóan dolgozza fel. Ízelítő a témakörökből: európai birtokszerkezet kialakulása, mezőgazdasági, erdészeti és természetvédelmi földhasználat, birtokrendezés, földminősítés, földminőség-romlás és javítás, földvédelem, földnyilvántartás.

 

A szerző személyes ajánlója:

A földkárpótlás után bekövetkező feszültségek, a földkérdés mai sajátosságai: a tulajdon és a használat elkülönítése, a hatalmas osztatlan közös tulajdon, a jogcím nélkül használt földek rendezése, a Nemzeti Földalap racionális hasznosítása, a gazdálkodást segítő üzemméretek kialakítása, a vidék fenntartása, mindezek - a természetvédelemmel és a földek más célú hasznosításával együtt - a birtokrendezés és a racionális földhasználat sürgősen megoldandó feladatait képezik. A gazdálkodást elősegítő birtokpolitikai (és műszaki, jogi, földhasználati) szempontok tették, ill. teszik szükségessé a FÖLDHASZNÁLAT című könyvem tankönyvként, tervezési segédletként való alkalmazását.

 

Dömsödi János

 
6 880 Ft
Akció: 5 850 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VOLT EGYSZER EGY ESTI HÍRLAP

Szerző: Bernáth László

Dialóg Campus Kiadó, 2009

 

Volt idő, amikor Budapesten „az újság” szinonimája volt az Esti Hírlap. Ahonnan friss információkat lehetett szerezni a hétköznapi lét mindenki számára fontos tényeiről, friss híreket lehetett olvasni az aktuális külpolitikai eseményekről, ahol a bemutatót követő napon már délben, kritikát lehetett olvasni az előző esti színházi bemutatóról, recenziót az esti televíziós műsorok valamelyikéről, vagy sporteredményekről. A hírek mellett rövid tárcákat, hétköznapi, „emberi történeteket” is lehetett a lapban találni. Egyszóval ÚJSÁG volt az Esti Hírlap, olyan, amire az idősebbek még emlékeztek, s amilyennel az akkori fiatalok is örömmel ismerkedtek.

Bernáth László az Esti Hírlapnál kezdte, és e lapnál fejezte be hosszú újságírói munkásságát. E kis könyvben a lap történetéről, indulásától a megszűnéséig mesél, érdekesen, sztorizva, szubjektív sajtótörténetet kínálva az olvasónak.

 
1 480 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TANULJUNK KÖNNYEN, GYORSAN NYILATKOZNI!

Szerző: Bernáth László

Dialóg Campus Kiadó, 2001

 

Egyszer mindenkit megkérdeznek. Ne reménykedjen senki. Lehet, hogy még beszélni sem tud, de egy tolakodó tévériporter-lány, vagy rádióriporter fiú odanyomja a szája elé a bunkósvégű, cégfeliratos mikrofonját, hátha sikerül egy bugyuta kérdésre legalább valami gőgicsélő "választ" kicsikarni. Kis ország vagyunk, ehhez képest sok az újság, a tévé csatorna, a rádióállomás, nincs tanintézet, amelyik ilyen-olyan okból kikerülhetné a nyilvánosság kíváncsiskodását. Általában nincs is olyan foglalkozás, amelynek a képviselőit ne szólítanák meg a legkülönbözőbb alkalmakkor. Az iparosok, vállalkozók adóügyekben, a pékek a kenyér ára kérdésében, az irodai dolgozók a bürokráciai útvesztőinek ügyeiben szerepelnek a leggyakrabban. A jogászok közül az ügyvédek a kedvencek. Az áldozatot, különösen, ha már halott, igazán nem lehet megszólítani, a bűnöző pedig, állampolgári jogaira hivatkozik, de ott van helyette a jogász. Tőle mindig megtudhatjuk miért nem, vagy miért csak ennyire, vagy annyira felelős a védence. A politikusok persze mindig mindenről nyilatkoznak, mert ők hivatalból mindenhez értenek, s ha valamit mégis ügyetlenül fogalmaznak meg, azt ráfoghatják a pontatlan sajtóra.

E sorok írója, aki már majd fél évszázada űzi az újságíró - a kérdező - mesterséget, mint e kis könyvecske címe is mutatja, most elsősorban a "civilek", a hétköznapi nyilatkozók mellé szeretne állni.

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KOMMUNIKÁCIÓS FELADATGYŰJTEMÉNY

Szerző: Varga I. Erika

Dialóg Campus Kiadó, 2004

 

A Kommunikációs feladatgyűjtemény az elméleti ismeretek konkrét szituációkban való alkalmazását, kipróbálását teszi lehetővé. Rendkívül sokszínű, változatos gyakorlatanyag áll a felhasználó rendelkezésére. Az egyes fejezetekben megjelenő gyakorlatsor a fokozatosság elve alapján szerveződött. Különös gonddal kezeli a taneszköz a tréningszerű gyakoroltatást.

A kötetben az emberi beszédmagatartások szóbeli szövegműfajokkal, helyzetgyakorlatokkal és a közéleti szerep gyakorlásához nélkülözhetetlen műfajokkal jelennek meg, ugyanakkor nagy mennyiségű feladatot tartalmaz a nem verbális kommunikáció eszköztárának elsajátításához is. Ily módon hiánypótlónak tekinthető a feladatgyűjtemény.

 
1 480 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÁLTALÁNOS MÉDIAISMERET

Szerző: Pikó András, Wisinger István, Zöldi László

Dialóg Campus Kiadó, 2007

 

A bolognai rendszerű felsőoktatás médiatudományi BA-képzéséhez készült tankönyv egyszerre szólítja meg a főiskolákon tanuló művelődésszervezőket, akiknek a végzés után dolguk lehet a médiával, a kommunikáció szakos hallgatókat, akik az alapismereti tantárgyak után valamelyik médium tanulmányozására szeretnének szakosodni.

Az új tankönyv szerzői az újságírás és a felsőoktatás elismert szakemberei. A kötet szerkesztésére is vállalkozó Zöldi László írta a nyomtatott sajtó-fejezetet, Pikó András a rádióról szólót, Wisinger István pedig a televíziós ismereteket dolgozta fel.

 
4 480 Ft
Akció: 3 815 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EGYSZEMÉLYES STÁB

Szerző: Havasi János

Dialóg Campus Kiadó, 2009

 

Az erősödő hírverseny nem hagyja érintetlenül a hagyományos tudósítói, riporteri munkát sem. Míg korábban két-három, sőt négyfős televíziós stábok érkeztek egy-egy esemény helyszínére, ma már egyre gyakoribb látvány hogy a képes-hangos tudósítás egyetlen személy nevéhez fűződik: ő a VJ, vagyis videojournalist. Magyarul: videóriporter.
Az újságírói munka magányos hőse ő, aki felismerte, hogy az operatőri, riporteri, hangtechnikusi, gépkocsivezetői tevékenység ötvözése nem csak nehézséget, hanem szinten korlátlan szabadságot jelent számára. A nap bármely szakában útra kész lehet – hiszen csak önmagát kell mozgósítania. A videóriporter eljuthat olyan helyszínekre is, ahová népesebb forgatócsoportot nem engednek be. Az „egyszemélyes stáb” munkája anyagilag is kifizetődőbb lehet.
Könyvünk azoknak a pályakezdő újságíróknak kíván segítséget nyújtani, akik kedvet éreznek arra, hogy tehetségüket videóriporterként egyedül kamatoztassák.

 
2 425 Ft
Akció: 2 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KIADVÁNYTERVEZÉS ALAPJAI

Szerző: Molnár István

Dialóg Campus Kiadó, 2007

 

A gutenbergi korszak fémbe öntött betűjének végső elmúlása és a desk-top publishing-rendszerek elterjedése erős hatást gyakorolt korunk tipográfiai formaalkotására. Manapság pompás technikai eszközök birtokába jutottunk, de sokat veszítettünk abból a képességünkből, hogy az új technikai problémákra megfelelő művészi megoldásokat találjunk. Ha megtörjük a hagyományos struktúrákat, megtehetjük unalmasan is, de úgy is, hogy a figyelmet a valódi új értékekre irányítjuk. Ebben szeretne segítséget nyújtani ez a kötet, és abban, hogy régmúlt korok ismeretei se menjenek teljesen veszendőbe.

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
URADALMI GAZDASÁG ÉS TÁRSADALOM A 18-19. SZÁZADBAN

Szerző: Kaposi Zoltán

Dialóg Campus Kiadó, 2000

 

Ha végigtekintünk az európai gazdaság 5-18. század közötti fejlődésén, látható, hogy a mezőgazdaságot illetően egy szervezeti keret létezett, s ez az uradalom (nagybirtok). Az uradalom mellett, főleg a 10-12. századtól kezdve egy másik rendszerszervező gazdasági intézmény is létezett, mégpedig a város, ez azonban nem képezi a kötet vizsgálódásának tárgyát, csakis annyiban, amennyiben kapcsolatai voltak a mezőgazdasággal. A szerző egy magyar uradalom részletes elemzésével mutatja meg az uradalmi fejlődés magyar specialitásait.

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖZÉP- ÉS DÉLKELET EURÓPA AZ EZREDFORDULÓN

Szerző: Illés Iván

Dialóg Campus Kiadó, 2002

 

A könyv magyar nyelven elsőként mutatja be átfogóan a Lengyelországtól Albániáig terjedő közép- és dél-kelet-európai térség elmúlt évtizedbeli átalakulását, valamint európai integrációjának feladatait, esélyeit. A figyelmet kevésbé a jól ismert politikai, mint inkább a gazdasági, társadalmi, közigazgatási és környezeti folyamatokra fordítja. Elemzi a privatizáció, a mezőgazdasági átalakulás, a városi és vidéki területek fejlődésének azonosságait és országok közötti különbségeit. Nagy figyelmet szentel a folyamatok egyes országokon belüli differenciálódásának, az egyes régiók sajátos fejlődésének és problémáinak. Tágabb környezetünk átalakításának összehasonlító bemutatása megkönnyíti a hazai folyamatok reálisabb értékelését is, ezért a könyv szélesebb olvasói kör érdeklődésére tarthat számot. A gazdasági és a regionális folyamatokra helyezett súlypontja révén pedig jól felhasználható a gazdasági és földrajzi felsőoktatásban.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR IPAR TERÜLETI FOLYAMATAI 1945-2000

Szerző: Barta Györgyi

Dialóg Campus Kiadó, 2002

 

A magyar szakirodalomból évek óta hiányzik egy olyan rendszerező mű, amelyik két korszakot, két gazdasági rendszert - az államszocializmust vagy tervgazdaságot és a piacgazdaságot választja szét, és hasonlítja össze. E két gazdasági rendszer logikájában, mechanizmusában olyannyira elválik, hogy nyilvánvaló: e két gazdasági rendszer regionális vetületei, összefüggései is eltérő logikát kell hogy kövessenek. Ezeket a regionális jelenségeket, vetületeket, összefüggéseket elemzi a szerző, a magyar ipar fejlődéselemeit a középpontba állítva.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A 20. SZÁZAD GAZDASÁGTÖRTÉNETE

Szerző: Kaposi Zoltán

Dialóg Campus Kiadó, 2004

 

A könyv elsősorban a gazdaságtörténetet tanuló egyetemi hallgatóknak, közgazdasági egyetemre, történelem szakra készülő középiskolásoknak készült. A legtöbb gazdaságtörténeti munka döntően a 18-19. századi témákkal foglalkozik. Kaposi Zoltán századunk gazdaságtörténeti folyamatait, azok összefüggésrendszereit mutatja be. Az első kötet a két világháború közötti időszakra koncentrál, országonként tárgyalva a főbb vonulatokat, kitekintve az európai gazdaságpolitikát erősen befolyásoló amerikai eseményekre is. Külön fejezet szól a magyarországi gazdaságfejlődésről. A második kötet a háború utáni gazdasági újjáépítés, a Közös Piac, a KGST gazdaságtörténetével, a szocialista gazdasági modell összeomlásával, a piacgazdaság uralkodóvá válásának történeti vonatkozásaival foglalkozik. Középiskolai könyvtáraknak is feltétlenül ajánljuk.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TERÜLETI SZERKEZETVÁLTÁS A MAGYAR IPARBAN 1989 UTÁN

Szerző: Kiss Éva

Dialóg Campus Kiadó, 2010

 

A magyar ipar történetének talán legmozgalmasabb periódusa kezdődött 1989 után. Nemcsak az iparban, hanem az ipari térszerkezetben és az ipari területeken is hatalmas változások mentek végbe. Ez a széleskörű tudományos kutatásokon alapuló könyv elsőként vállalkozik az elmúlt húsz esztendőben az ipar területi struktúrájában bekövetkezett változások és okaik (külföldi tőkebefektetések, relokáció, ipari parkok, klaszterek, telephely-választási szempontok átértékelődése, ágazati területi szerkezet stb.) átfogó elemzésére. Új, dinamikusan fejlődő ipari terek jöttek létre országos szinten, miközben lokális szinten a tradicionális nagyvárosi ipari területek is átalakultak, funkciót váltottak. A szerző elsőként vizsgálta a hagyományos ipari átalakulás területi konzekvenciáit Budapest példáján néhány más fővárossal és vidéki nagyvárossal összevetve. A könyv megbízható támpontként szolgál mindazok számára, akik érdeklődnek az ipar területi folyamatai iránt.

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MIGRÁCIÓ AZ EZREDFORDULÓN

Szerző: Cseresnyés Ferenc

Dialóg Campus Kiadó, 2005

 

Az emberek lakóhelyükről történő önkéntes, vagy valamely kényszer hatására kialakuló elvándorlása, migrációja a társadalom normális jelenségének tekinthető. A könyv e politikai, demográfiai, szociális és gazdasági dimenzióval rendelkező folyamattal és következményeivel, az Európa Unió tagállamainak menedékjogaiban fellelhető különbségekkel foglalkozik.

 

A szerző személyes ajánlása:

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne" - mondta Tamási Áron, szépen megfogalmazva otthonosság iránti természetes emberi szükségletünket.

Az igény a helyben maradásra olyan erős lett bennünk magyarokban, hogy már egyre gyakrabban akadályozza családi boldogulásunkat, szakmai érvényesülésünket. Pedig a 20-21. század fordulója már egy ideje azt várja tőlünk, hogy szükség esetén próbáljuk meg otthonunkat az ország, vagy Európa egy másik régiójában megtalálni.

Többek között erről szól "Migráció az ezredfordulón" (2005) című kötetem.

Cseresnyés Ferenc

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EURÓPAI PARLAMENT

Szerző: Laczkóné Tuka Ágnes

Dialóg Campus Kiadó, 2005

 

A könyv a világtörténelem legsajátosabb nemzetközi parlamentjének kialakulását, történetét és működését mutatja be. Jól hasznosítható a felsőfokú oktatásban, és az integráció iránt érdeklődők számára is eligazodást nyújt.

 

A szerző személyes ajánlója:

Európai Parlament - az új Bábel tornya?!

Az európai integráció modern korunk egyik - szerintem - legizgalmasabb folyamata. Az Európai Unióban egyre nagyobb szerepet játszik az Európai Parlament, ahol jelenleg 785 képviselő próbálja meg érvényesíteni a szoros együttműködés érdekében döntési kompetenciáikat. A könyv ezt az utat kíséri 2004 tavaszáig, rámutatva, hogy az EP felépítése, működése alapján valódi szupranacionális szervezet.

Laczkóné Tuka Ágnes

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CONSTITUTION AND CONSTITUTIONAL PRINCIPLES IN THE EU

Szerző: Chronowski Nóra

Dialóg Campus Kiadó, 2005

 

This volume illustrates the mutual influence of the European Union’s constitutional system on the member states’ constitutional law and examines e.g. what expectations should the constitution for the European Union meet or how can the division of power, the principle of democracy and human rights’ protection be interpreted in the European integration process.

 
3 480 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  AZ EURÓPAI UNIÓBA ÚJONNAN BELÉPETT ÉS JELÖLT ORSZÁGOK GAZDASÁGA

Szerző: Burgerné Gimes Anna

Dialóg Campus Kiadó, 2010

 

A könyv az EU-hoz 10 újonnan csatlakozott ország – Bulgária, Csehország, Észtország, Lettország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia és Szlovénia, továbbá a jelölt országok közül Albánia, Horvátország és Szerbia gazdasági fejlődéséről szól. Azt az utat vizsgálja, amely a legtöbb ország 2000-es évekbeli szárnyaló növekedését eredményezte az 1990-es évek eleji visszaesésük, majd meg-meginduló növekedésük után. A kiemelkedő fejlődés a 10 ország EU-csatlakozásának, illetőleg a három potenciális EU-tagország társulásának időszaka volt. Az 1990-es évek végétől és a 2000-es évektől kezdve 2008 elejéig a legtöbb vizsgált országban a nemzeti termék és jövedelem gyors növekedése, az egy főre jutó GDP jelentős emelkedése, új, korszerű vállalatok és iparágak megjelenése és gyors elterjedése, a pénzügyi és kereskedelmi szolgáltatások modernizálódása és kiterjedése, a munkanélküliség csökkenése, a külkereskedelem élénkülése jellemezte a fejlődést. Az infláció lelassult, a valuták megszilárdultak, két ország, Szlovénia és Szlovákia tagja lett az euróövezetnek.

 
5 480 Ft
Akció: 4 660 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
RHYTHMIC BIOLOGICAL PROCESSES

Szerzők: Csernus Valér, Mess Béla

Dialóg Campus Kiadó, 2003

 

In the past few decades, it has been revealed about a rapidly increasing number of biological functions that they are characterized by repeatable, predictable changes: rhythmicity. This achievement fundamentally altered our understanding on the biological control mechanisms and affected our view on almost every field of both basic research and the applied biology, including medicine. Even a new branch of science is being evolved targeting rhythmic functions in the living creatures: chronobiology.

The series of papers, presented here, is devoted to promote this principle. "Rhythmic biological functions. The role of the biological clock in the living world", held on April 26, 2002 under organization of the Biological Section of the Local Committee of the Hungarian Academy of Sciences, in Pécs. The one day symposium attempted to collect the leading Hungarian experts, interested in this subject, from various field of biology including plant physiology, biophysics, zoology, cell biology, bio-statistics, as well as veterinary and human medicine.

The topics of the papers vary not only on the target species but also on the forms of the rhythmic functions ranging from physical and biochemical processes to reproduction and sleep, and also cover a vide range of period times from milliseconds to years.

 

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TÖRTÉNETI EGÉSZSÉGTAN

Szerzők: Ember István, Molnár F. Tamás, Varga Csaba

Dialóg Campus Kiadó, 2009

 

A közegészségtan a határterületek tudománya. A ráépülő népegészségtani kutatások egymástól gyakran távol eső tudományterületek adatait gyűjtik egybe, elemzik.
Könyvükben a szerzők arra keresték a választ, hogy a magyar nemzet születési, megbetegedési és halálozási adatai, relatív fejlettségünk ellenére miért maradnak el más, hasonló adottságú, kultúrájú, szocializációjú államokétól. A választ a magyar történelem alakulásában, a históriai események halmazában vélik megtalálni.
Most először kerül sor arra, hogy a történettudomány megfigyeléseit, megállapításait egybevessék az epidemiológia, a szociológia, a geográfia és a közgazdaságtan adatsoraival orvosi szemszögből is. Arra a következtetésre jutottak, hogy a hátrányos epidemiológiai jelenségek egyik lehetséges motorjául a nemzet 20. századi történelme, szocializációja szolgál, nem elhanyagolható mértékben a kollektív tudattalanba szuperponálódott események révén.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NÉPEGÉSZSÉGÜGYI ORVOSTAN

Szerző: Ember István

Dialóg Campus Kiadó, 2007

 

A PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézete az elmúlt 15 évben a köz/népegészségügyben, köz/népegészségtanban vezető oktató, kutatóhellyé nőtte ki magát. Tehetséges fiatal szakemberek írták ezt a tankönyvet, rezidensek, PhD-hallgatók, külföldi kollégák és más szakmák képviselői, akik a Népegészségügyi Orvostan, korábbi nevén Közegészségtan, Népegészségtan, Megelőző Orvostan, Államorvostan, Szociális Medicina stb. nyomdokain haladva egy korszerű, 21. századi igényeknek megfelelő tankönyvet hoztak létre mind a medikusok, mind a szakorvosjelöltek számára. A szerkesztő Ember professzor és munkatársai a klasszikus közegészségtan alapjain állva a magyar közegészségügy legjobb hagyományait követve építették fel könyvüket, a megelőzésben is fókuszálva a modern egyik tudománypolitikai pillérére, a molekuláris genetikára és genomikára.

 
10 100 Ft
Akció: 8 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRNYEZET-EGÉSZSÉGTAN

Szerző: Ember István

Dialóg Campus Kiadó, 2003

 

A könyv foglalkozik a humán ökológiával, az ember és környezetének kapcsolatával, az emberi tevékenység által megváltozott ökoszisztémával, a környezetvédelem jelentőségével. A környezet-epidemiológia keretében – többek között - bemutatja Magyarország környezet-egészségügyi állapotát, a környezeti eredetű betegségek molekuláris epidemiológiáját, a környezeti expozíció típusait, azok osztályozását és vizsgálati módjait, valamint a térinformatika jelentőségét a környezet-egészségtanban.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FÉNY- ÉS ELEKTRONMIKROSZKÓPOS MIKROTECHNIKA

Szerzők: Molnár László, Gábriel Róbert

Dialóg Campus Kiadó, 2001

 

A morfológiai kutatásokban a molekuláris biológiai és a klasszikusnak számító szövettani módszerek kombinálásával teljesen új kísérleti eljárások (pl. immuncitokémia, in situ hibridizáció) alakultak ki. A szerzők ezek elméleti hátterének és gyakorlati fogásainak ismertetésére vállalkoztak. A könyv így nemcsak az egyetemi, főiskolai hallgatók igényeit, hanem a kutatásokat végző orvosok, állatorvosok, ill. laboratóriumi asszisztensek munkáját is hiányt pótlóan segíti.

Főbb témakörök: A vizsgálati anyag gyűjtése, kísérleti állatok műtéti előkészítése, szervek, szervrészek eltávolítása, tárolása - A fénymikroszkópos preparátumok készítésének alapelvei és gyakorlati fogásai - Az elektronmikroszkópos mikrotechnika alapjai - Hisztokémiai eljárások - Fény- és elektronmikroszkópos autoradiográfia - Immuncitokémia - Neuronális nyomjelző molekulák - In situ hibridizáció - Mértékegységek, számítási táblázatok, oldékonysági adatok, pufferoldatok, színezékek stb.

 
4 980 Ft
Akció: 4 235 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EXPERIMENTS IN MOLECULAR CELL BIOLOGY

Szerző: Szeberényi József

Dialóg Campus Kiadó, 1999

 

A kötet a molekuláris sejtbiológia gyakorló tesztkönyve. Kiválóan alkalmas a biológia nemzetközi nyelvének, az angolnak, annak szakszókincsének tökéletesebb elsajátítására, gyakorlására is.

 
4 880 Ft
Akció: 4 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EMBERI AGY ASZIMMETRIÁI

Szerző: Hámori József

Dialóg Campus Kiadó, 2005

 

A könyv a neurobiológia és a neuropszichológia egyik izgalmas kérdését, a félteki laterizációt tárgyalja rendkívül jó stílusban, a legújabb kutatási adatokat is ismertetve. Így pl. a beszéd, a térérzékelés, a muzikalitás, az intelligencia, a jobb- és balkezesség ontogenetikai és filogenetikai vonatkozásait írja le az akadémikus szerző, különös hangsúlyt fektetve az agyi aszimmetria kialakulása és az emberré válás kapcsolatának ismertetésére. A kötet a biológusok, az orvosok, a pszichológusok, szociológusok és a pedagógusok számára fontos, új elméleti és gyakorlati információkat nyújt, de meríthet belőle a humán etológus, az antropológus, a filozófus, a képzőművész, a zenész, az esztéta, sőt: a művelt, tudományszerető laikus is. Megértéséhez nincs szükség agysebészi szintű anatómiai ismeretekre, a kóresetelemzések jól érthetőek, és olvasás közben az ember óhatatlanul önelemzést végez.

 
3 480 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A DAGANATOK EPIDEMIOLÓGIÁJA ÉS PREVENCIÓJA

Szerzők: Ember István, Kiss István, Sándor János

Dialóg Campus Kiadó, 2006

 

A tartalomból: A daganatepidemiológia története - Epidemiológiai vizsgálatok - A deszkriptív epidemiológia - Az analitikus epidemiológia - Experimentális epidemiológia - Etiológiai epidemiológia - Etiológiai epidemiológia, emlőrák, Colorectalis karcinóma, prosztatarák, méhnyakrák, tüdőrák - Prevenció - Táplálkozás, zsírok, fehérjék, alkohol, mikronutriensek, élelmiszer-szennyezőanyagok, élelmiszer-adalékanyagok, antikarcinogén hatású vegyületek, konyhatechnikai eljárások, a táplálkozás és az egyes daganatok kapcsolata, táplálkozási ajánlások - A dohányzás - Ráktípusok szűrése (emlőrák, prosztatarák, hasnyálmirigyrák, szájüregi daganatok) - Colorectalis karcinóma, a bőrrák és a melanoma szűrése, tüdőrák, hererák, méhnyakrák, hólyagrák, pajzsmirigyrák szűrése.

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A CSÍPŐIZÜLETI SONOGRAPHIA

Szerzők: Graf, Reinhard, Szepesi László

Dialóg Campus Kiadó, 2000

 

A kötetben tárgyalt módszer a csípőízületi sonographia az újszülött csípők nem csontos részeinek megjelenítésére, valamint a combfej vápán belüli mozgásának ábrázolására egyaránt alkalmas, és ennek révén döntően javította a diagnosztikát.

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CYTOLYTIC IMMUNE LYMPHOCYTES

Szerző: Joseph G. Sinkovics

Dialóg Campus Kiadó, 2008

 

A könyv részletesen ismerteti a veleszületett immunitás elemeit, az adaptív immunitás ráépülését az ősi innate immunitás elemeire. Megtudjuk, hogy a monoklonális ellenanyagok és hybridómák létezését a szerző legalább öt évvel a Nobel-díjas Köhler és Milstein előtt már felismerte és leírta. Részletesen tárgyalja az emberi autoimmun betegségek okait és folyamatait és az ezek talaján kifejlődő rosszindulatú daganatokat Olvashatunk arról, hogy miként működik az egyesült innate és adaptív immun rendszer exogén vírusok, baktériumok, egysejtű paraziták és többsejtű kórokozók (férgek), és az endogén ráksejtek ellen. Ilyen mélységben sehol senki sem tudott eddig ilyen analízist és szintézist létrehozni ebben a tárgykörben. A könyv “Concise Synopsis”-sal végződik: itt a legújabb immunológiai adatokat dolgozza fel, rendszerezi és prezentálja a szerző.
(Angol nyelven a világhírű magyar származású professzortól!)

 
13 643 Ft
Akció: 11 595 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A CSUPASZ NŐ

Tanulmány a női testről

Szerző: Morris, Desmond

Dialóg Campus Kiadó, 2007

 

A csupasz majom világhírű szerzője megírta új könyvében mindazt, amit a csupasz "majomnőről" tud. Aki ismeri Desmond Morris korábbi könyveit, az megerősíthet bennünket: a tudós sokat és sok különöset tud a női testről. A világ talán leghíresebb etológusa a női testet e könyvében a feje búbjától a lábfejéig veszi nagyító alá. Mindezt az evolúciós fejlődés, a történelmi idők változásainak bemutatásával, figyelembevételével írja meg.

A csupasz nő tudományos ismeretanyagban, érdekes történetekben és gondolatébresztő megállapításokban bővelkedve az etológus szemszögéből közelíti meg a nőt, hasznosítva a zoológus szerzőnek az emberállat megfigyelésében szerzett páratlan tapasztalatát is.
A könyvet - a szerző külön engedélyével - Eifert János magyar fotóművész felvételei teszik még izgalmasabbá.

Nagyszerű olvasmány mindenki számára, de különösen ajánljuk azoknak, akiket a pszichológia és az etológia közelebbről is érdekel.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  TRÓPUSI-SZUBTRÓPUSI GYÜMÖLCS- ÉS ÉLVEZETI NÖVÉNYEK FÖLDRAJZA

Szerző: Szabó Lajos

Dialóg Campus Kiadó, 2007

 

Melegégövi területekről érkező gyümölcsök ma már az év minden hónapjában kaphatók, ennek ellenére az érdeklődő szakember, olvasó még nem tudott a kezébe venni olyan könyvet, amely a trópusi—szubtrópusi zóna fontosabb gyümölcseiről és élvezeti növényeiről adott volna összefoglaló (ökológiai, gazdaságföldrajzi és gasztronómiai) ismeretanyagot. Ezt a hiányt igyekszik e mű pótolni.

A könyv tankönyvként szerepel az ország adott felsőfokú tanintézményeinek képzési programjában (BSc, MSc,PhD képzés), és igen jól hasznosíthatják a kereskedelem területén dolgozó szakemberek is.

 
4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
PERKULTÚRA

A bíróságok világa - a világ bíróságai

Szerző: Kengyel Miklós

Dialóg Campus Kiadó, 2011

 

Az antik Görögország legrégebbi bírósága, amelyet a monda szerint maga Athéné istenasszony alapított, hosszú időn keresztül a szabadban ülésezett. A gyilkosságok elkövetőit mindig a szabad ég alatt ítélték el, elkerülve azt, hogy a bíró és a gyilkos „egy fedél alatt” tartózkodjon. A régi római fedett csarnokokban nemcsak kereskedtek, hanem ítélkeztek is. A középkorban is még sokáig a tereken, parkokban folytak tárgyalások. A német bíróságok például egy-egy árnyat adó hársfa alá telepedtek, mert a hársfát Frigga germán termékenységi istennő fájaként tisztelték. Az igazságszolgáltatás csak később került zárt térbe, a ma ismert – legtöbbször igen gazdag építésű – bírósági épületekbe. Ugyanígy változtak az idők során a tárgyalótermek berendezései, a bírósági jelképek vagy a bírói öltözködés is.

 
8 980 Ft
Akció: 7 635 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
WEGE DER ENTWICKLUNG DES PRIVATRECHTS IN EUROPA

Szerző: Hamza Gábor

Dialóg Campus Kiadó, 2007

 

A szerző személyes ajánlása:

Könyvem a közös európai jog, a ius commune Europaeum problémakörével foglalkozik. A közös európai jog megteremtése az előttünk álló évtizedek kimagasló jelentőségű, széles körű hazai és nemzetközi együttműködést igénylő feladata. E munka előfeltételét alkotja a közös jogtörténeti, római jogi alapok feltárása és bemutatása.

Mintegy tíz esztendő igen intenzív munkájával és 15 idegen nyelv legalább olvasás szintjén történő elsajátításával sikerült ezt a munkát megírnom, amelynek továbbfejlesztésén folyamatosan dolgozom.

Munkámban arra törekedtem, hogy konkrét módon és formában is bizonyítsam azt, hogy a római jogi hagyomány ma is él, hat és az európai jogi kultúra igen lényeges alkotórészét, elemét képezi.

Hamza Gábor

 
4 980 Ft
Akció: 4 235 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A NŐVÉTELTŐL AZ ÁLLAMI ANYAKÖNYVVEZETŐIG

Szerző: Herger Csabáné

Dialóg Campus Kiadó, 2006

 

A kötet a nyugati kereszténység területére koncentrálva, az európai jogfejlődés irányvonalaival párhuzamba állítva mutatja be a magyar házassági köteléki jog 11-19. századi történetét. A szerző vizsgálja a házasság-fogalom alakulását az ősi társadalmaktól a polgári államok koráig, a házasságkötésre vonatkozó jogi normák rendszerét és a felbonthatóság kérdését az európai kultúrkörben.

 
5 680 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.