Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Klasszikus regény

 Fő kategória >Irodalom >Világirodalom >Klasszikus regény

Sorrend:

12

-15%
PANTAGRUEL

Szerző: Francois Rabelais

Osiris Kiadó, 2010

 

François Rabelais életműve közel félezred múltán is őrzi eredetiségét, frissességét: benne van az egész világ kiforgatva, feje tetejére állítva, összekeverve, újra kirakva, tükrözve, torzítva. Könyvében jószerivel minden ott van, amit az irodalom valaha is előtte, utána kitalált: pikareszk, abszurd, groteszk, próza, vers, lovagregény és önnön paródiája, fejlődésregény, az izmusok előfutára, halandzsa és filozófia, etika és ismeretterjesztés, teológia és a vaskos népi kultúra.

 
980 Ft
Akció: 835 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
BÜCHNER, GEORG ÖSSZES MŰVEI

Osiris Kiadó, 2003

 

Georg Büchner (1813-1837) különös, nyugtalanító jelenség a világirodalomban; huszonnégy esztendőt élt, alkotóművészete pedig mindössze három évig tartott. Életműve elfér egyetlen kötetben: három drámai mű (Danton halála, Leonce és Léna, Woyzeck), egy elbeszéléstöredék (Lenz), fordítások, néhány természettudományos, filozófiai, politikai írás és irodalmi értékű levelek. Büchner összes művei utoljára 1982-ben jelentek meg az Európa Kiadó gondozásában. Ma is modernnek számító drámáit az utóbbi években sokat játsszák a magyar színpadokon. A Büchner-szövegkritika állandóan változik, az életmű pedig - a töredékekben maradt, sokféleképpen rendezhető Woyzeck-szövegvariánsok és a szintén töredékes levélhagyaték miatt - szinte kiadásonként más és más kötetet jelent; indokolt tehát egy új magyar összkiadás megjelentetése. A kötet szerkesztője, Halasi Zoltán a 2002-ben megjelent új német kritikai kiadás alapján gondozta a szöveget.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
EGY JENKI ARTHUR KIRÁLY UDVARÁBAN

Szerző: Mark Twain

Osiris Kiadó, 2008

 
980 Ft
Akció: 835 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
  A TISZTELETES ÚR LEÁNYAI - A SZŰZ ÉS A CIGÁNY - Elfogyott

Szerző: D. H. Lawrence

Lazi Kiadó, 2005

 

A történet az író számára örök helyszínül szolgáló, rohamosan iparosodó angol bányavidéken játszódik. Mr. Lindley az új bányászfalu, Aldecross tiszteletese. Az eldurvult, közönyös bányászlakosság nem valami szívélyesen fogadta, így aztán az évek során az előkelő tiszteletesből és feleségéből lassanként minden tartás kihalt, csak a gyerekeikbe próbálták elkeseredetten belenevelni az előkelőséget. A két legidősebb leány - Mary és Louisa - szerelemről és boldogságról álmodoznak. Azonban amikor Mary hozzámegy a nyomorék, fiatal tiszteleteshez, csupán érdekből, Louisa fellázad. Ettől kezdve élete megváltozik, de eltökélt szándéka, hogy csak az a férfi lesz az övé, akit igazán szeret...

 
1 900 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.