Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kalligram Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >J-L >Kalligram Kiadó

Sorrend:

-20%
LESHATÁR

Szerző: Pető Péter

Kalligram Kiadó, 2017

 

A Leshatár rendkívül érdekes regény: egyszerre jeleníti meg sajátos humorral és groteszk figuráival a rendszerváltás utáni Magyarország "vadkeleti" valóságát a futballon innen és túl. Hőse és elbeszélője egy, a Heves-BAZ megyei futballpályákon edződött és felnövő játékvezető, aki sajátos szemszögből mutatja meg egyrészt a mélyszegénység és elkeseredettség jellemezte kelet-magyarországi élet reménytelenségét, másrészt az ebből való kitörés lehetetlenségét. Szórakoztató stílusa és anekdotikus jellege ellenére a regény nem csak a futballról szól(hat): a kétezres évek Magyarországának tűpontos korrajza is felmerül lehetséges olvasatként.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.22
A készlet erejéig!
-20%
MENGELE BŐRÖNDJE - JOSEF M. KÉT HALÁLA

Szerző: Gyurkovics Tamás

Kalligram Kiadó, 2017

 

A Mengele bőröndje - Josef M. két halála című regény két könyvből áll. Az első könyv Josef Mengele közel három évtizedig tartó, dél-amerikai bujdosásának történetét meséli el. A második könyv fikció - igaz, a valósághoz nagyon is közeli fikció: azt mutatja meg, mi történhetett volna, ha ezerkilencszázhatvanban, Buenos Airesben a Moszad ügynökei nem Adolf Eichmannt, hanem Josef Mengelét fogják el, őt hurcolják Jeruzsálembe és állítják bíróság elé...

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A RENDSZERVÁLTÓ

Szerző: Kerékgyártó István

Kalligram Kiadó, 2017

 

A rendszerváltó című regény közel negyven évet fog át, Vidra Milán életét követheti az olvasó joghallgató korától napjainkig. A történetmesélés nem folyamatos, a főhős életének jellemző csomópontjait emeli ki a szerző. A kötet origója a rendszerváltás éve, ehhez képest lépdel előre a történet, úgy, hogy minden 1990 után játszódó jelenet közé egy flashback kerül, egy visszatekintés Vidra ifjúkorára, a későszocializmus nevetségesen kisszerű világára. Tudományt gyűlölő egyetemi oktatók, kommunisztikus elveket valló, kommunába szerveződött egyetemisták, akiket a politikai rendőrség zavar szét, volt ötvenhatos klasszikafilológus, aki kazánfűtésből tartja el magát, diáklányok elcsábította tanárok és tanárok elcsábította diáklányok, ostoba, pöffeszkedő pártvezetők, kispályás titkosrendőrök, csempészitalból vásárolt filozófiakönyvek, egyházi kisközösségek magánszeánszai vonulnak föl az olvasó előtt, mint egy letűnt rendszer kisszerűségében sírni- és nevetnivaló reliktumai. Mindez sok humorral és sok szomorúsággal.

 
3 000 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
EGYÜTT AZ ÁR ELLEN

Szerző: Gur Dávid

Pesti Kalligram, 2016

 

"...Az együtt az ár ellen önzetlen, bátor, az egyenlőtlen küzdelmet is vállaló embereket mutat be. Áldozatkész fiatalok elkötelezett seregét, akikről ritkán olvashatunk. Pedig sokat tettek, a második világháború idején nem törődtek bele a nemzetiszocialista fajgyűlölet európai áradásába, a legkülönbözőbb eszközökkel harcoltak ellene."

Prof. Dr. Szita Szabolcs, a Magyar Tudományos Akadémia doktora

 

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAKK ÁSZ AZ OLAJFÁK HEGYÉN

Szerző: Kerékgyártó István

Pesti Kalligram, 2016

 

Kerékgyártó István Makk Ász az Olajfák hegyén című regénye vidám szabadsággal tekint vissza a korai Kádár-korszakra: már nem leleplezni akarja e rémületes világ abszurditásait, hanem elmesélni, megérteni, milyen volt kamaszként felnőni ott és akkor. Innen ered a regény groteszk és bájos humora, könnyedsége és szabadszájúsága. Olyan, amit olvasóként könnyű megszeretni, de nehezebb elfogadni - hiszen kissé keserűen önmagunkon nevetünk.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
  ISTENNEL, VAGY NÉLKÜLE - GONDOLATOK A REFLEKTÍV EVOLÚCIÓRÓL

Szerző: Csaplár Vilmos

Pesti Kalligram, 2016

 

Az érvelés szála hol eltűnik, hol előbukkan, de soha nem tolakodó. Ebből következően, noha alapvetően diszkurzív gondolatokból áll, az egésznek mégis van egy költői-szépirodalmi jellege. A történelem és a civilizáció úgy jelenik meg benne, mint egy tengerből kiemelkedő mészkőhegy. És ahogyan ez lassan elkopik, az individuumra épülő civilizáció is egyszer majd befejeződik s helyette valami más veszi kezdetét. Civilizációnk labirintusában ennek a folyamatnak a tüneteit és előjeleit követi nyomon Csaplár Vilmos. (Földényi F. László)

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÁRNYAS FŐUTCA

Szerző: Márton László

Kalligram Kiadó, 2015

 

A nagysikerű, immár második kiadásban megjelenő Árnyas főutca, már amennyiben hihetünk a szerzőnek, és miért ne hihetnénk, egészében is, részleteiben is a képzelet szülötte. És valóban, a regényben elbeszélt események megtörténhettek akár így is. A magyar zsidóság ellen a harmincas-negyvenes években elkövetett szörnyűségek ismeretében azonban nem a valóság és az írói képzelet maradéktalan különválasztása a legfontosabb feladat, hanem az emlékezés - a főutcán innen és túl is.

 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
OLAJ

Szerző: Pier Paolo Pasolini

Kalligram Kiadó, 2015

 

Pasolini Olaj című regénye gyönyörű és borzasztó torzó, tragikus eseményeknek emléket állító monumentum. Szerzője szándéka szerint ez lett volna a Nagy Mű, melyben a világ elé kívánta tárni mindazt, amit koráról, társadalmáról, kultúrájáról megtapasztalt, gondolt. Hogy milyen lett volna, ha elkészül, a ránk maradt kéziratból épp csak felsejlik, de a világ kusza hálózatának képe így talán még erősebben hat, s a vállalkozás kudarca is a világ egyetlen kézzel, egyetlen tekintettel át nem foghatóságát, egyetlen hanggal el nem mesélhetőségét hirdeti. Még akkor is, ha szerzője nem akarattal hagyta magára el nem készült művét - az erőszakos halál gondoskodott róla, hogy a vállalkozás örökre befejezetlen maradjon.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
TITKOS MAGYARORSZÁG

"Célszemély": a társadalom

Szerző: Gervai András

Kalligram Kiadó, 2015

 

A Titkos Magyarország a szerző sikerkönyvének, a Fedőneve: szocializmusnak a folytatása. Gervai András ugyanazzal az elszánt tárgyilagossággal és elkötelezett szenvedéllyel kutatja a szocializmus korának éjszakai oldalát: a besúgók és ügynökök elhallgatott történeteit, a mindmáig feltáratlan titkosszolgálati múltat.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A LÁTHATATLAN VALÓSÁG

A fasisztoid mutáció a mai Magyarországon

Szerző: Ungváry Rudolf

Kalligram Kiadó, 2015

 

Miért éppen Magyarországon változott meg alapjaiban a rendszerváltás eredményeként létrejött liberális politikai rendszer? Milyen érvényes nyelven lehet beszélni az új körülményekhez „mutálódó” politikai világról? Ilyen és ezekhez kapcsolódó kényes és provokatív kérdéseket jár körül Ungváry Rudolf legújabb kötetében.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
1914 - A NAGY HÁBORÚ SZÁZ ÉVE

Személyes történetek

Szerző: Bihari Péter

Kalligram Kiadó, 2014

 

Bihari Péternek láthatóan az a szándéka, hogy személyes történeteken keresztül mondja el, milyen is volt a világháború. Tudja és érti, hogy a háború története nem csak hadtörténet, hanem társadalomtörténet. Ezért nagyon sok oldalról ad pillanatfelvételeket a háborús létről arról, hogyan élte meg az emberiség egy bizonyos része a háború állapotát.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
RETTENETES VLAGYIMIR - A PÁL UTCAI VÖRÖSINGESEK REGÉNYE

Szerző: Kácsor Zsolt

Kalligram Könyvkiadó, 2012

 

Újszerű állapotú használt könyv.

 

"-Megjött a Boka, itt van a Boka! - hallatszott mindenfelől az örömittas hang.

A két Pásztor kísérte, akik megpróbálták arrébb taszigálni a tömeget, de Boka leintette a testőreit. Fáradtan ugyan, de mosolyogva fogott kezet az őt ünneplőkkel. Borostás volt, s a szeme alatt mély, sárgás árkok húzódtak.

Azért jött, hogy a székházat ért ostrom nyomait megnézze, de amikor a fákon lógó holttesteket meglátta, feléjük fordult a figyelme. Megállt előttük, mire egy férfi leemelte a halottak arcáról a zsebkendőket.

 
1 500 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.12.04
A készlet erejéig!
-50%
FELIRATOK A FEHÉR ÉGEN

Szerző: Kornis Mihály

Kalligram Könyvkiadó, 2008

 

Kornis Mihály új kötete folytatása a nagy sikerű Vigasztalások könyve és Lehetőségek könyve című műveinek, de most előadásainak és esszéinek tárgya „komolyabb”, bár ugyanazzal a szenvedéllyel ír 1956 örökségéről, mint az istenkérdésről, a színházról, az irodalomról vagy barátairól (Feldmár Andrásról, Esterházy Péterről, stb.). A kötetben külön ciklust kapnak az interneten megjelent blogbejegyzései, élvezetes, személyes internetes napló-beszámolói.

 
2 800 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MIÉNK LETT VOLNA A TÉR

A magyar média magánosítása 1989-1999

Szerző: Lipovecz Iván

Kalligram Kiadó, 2014

 

Ez a kötet azokról a politikainak mondható napi- és hetilapokról szól, amelyek 1989 elején már, és 1999-ben még mindig életben voltak (és amelyek kevés kivétellel ma is léteznek). Számukra ez a tíz esztendő a privatizáció lényegi időszakát a hőskort jelentette.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
LEMORZSOLÓDÓ KISEBBSÉG

A csehszlovákiai magyarság jogfosztásának gazdasági háttere 1945-1948

Szerző: Gaucsík István

Kalligram Kiadó, 2013

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A SZUVERENITÁS FANTOMJA

avagy a képzelt hely

Szerző: Szilágyi Ákos

Kalligram Könyv- és Lapkiadó, 2012

 

A szakmai igénnyel megírt, vallomásosan személyes hangú könyv középpontjában a szuverenitás kérdése áll, amelynek különös aktualitást ad a „szuverén demokrácia” magyar modelljének feltalálása.

 
3 000 Ft
-35%
A ZSIDÓK TÖRTÉNETE MAGYARORSZÁGON I-II.

Szerző: Komoróczy Géza

Kalligram Könyvkiadó, 2012

 

A két kötet a zsidók magyarországi történelmének közel ezer évét próbálja áttekinteni. A magyar társadalomban, a polgári nemzetben sok száz éve van félreismerhetetlen zsidó komponens. Komoróczy Géza több évtizedes kutatásainak impozáns eredménye e páratlan könyv - a hazai zsidóságról eddig nem készült hasonló színvonalú, teljességre törekvő történelmi munka. Illusztrációkkal, fotókkal.

 
14 000 Ft
Akció: 9 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
RETORIKAI LEXIKON

Főszerkesztő: Adamik Tamás

Kalligram Kiadó, 2010

 

Sokféle retorikai lexikon létezik a nemzetközi tudományosságban. Többségük csak a retorikai fogalmakat közli külön címszóban. Vannak azonban olyanok is, amelyek ezeken felül azokról a rétorokról, tudósokról is tartalmaznak szócikkeket, akik valamilyen módon gazdagították a retorikaelméletet. Olyan retorikai lexikonok azonban nem találhatók a nemzetközi könyvpiacon, amelyek a retorikai fogalmak, a nagy rétorok mellett még a nagy szónokokról is megemlékeznek egy-egy szócikkben.

 
6 900 Ft
Akció: 5 865 Ft
Kezdete: 2017.08.19
A készlet erejéig!
IKEA, VASÁRNAP - Elfogyott

Szerző: Kötter Tamás

Kalligram Kiadó, 2017

 

Nagy lakoma után éhesnek maradni bosszantó, nevetséges és mélyen szomorú. Kötter Tamás három, sikeres novelláskötete (Rablóhalak, Dögkeselyűk, A harcból nincs elbocsátás) után az édes középszer unalmáról mesél. A főhőst - érett férfikora csúcsán - klausztrofób magány fogja el, kiutat keres a házasság és apaság vagy munka és könnyű szerelmek között lavírozó hétköznapok készségesen törli a választ kedves olvasójának arcába. (Cserna-Szabó András)

 
2 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.