Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Eötvös József Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >D-F >Eötvös József Kiadó

Sorrend:

-15%
A SZÁSZ TÖRTÉNET HÁROM KÖNYVE

Szerző: Widukindus Corbeius

Eötvös József Könyvkiadó, 2009

 

A 10. században élt Widukindus Corbeius (németes nevén Widukind von Corvey) bencés szerzetes volt. Egyetlen ránk maradt műve A szász történet három könyve. Bár Widukindus krónikájában ír a szászok eredetéről, korai történetéről is, művének legnagyobb része azonban I. (Madarász) Henrik német király és I. (Nagy) Ottó német-római császár uralkodásának eseményeit örökíti meg. A magyar olvasók számára azért is érdekes Widukind krónikája, mert elég részletesen tudósít a magyarok 10. századi kalandozásairól. A hunokat és az avarokat ő is a magyarok őseinek tartja, őstörténetüket (amazon- és csodaszarvas monda) Jordanes Getica című krónikájából veszi át. A középkori latin nyelvű krónika teljes szövege (Magyar László András fordításában) most olvasható először magyarul.

 
1 720 Ft
Akció: 1 460 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ERDÉLYBEN TALÁLHATÓ NEMZETEK NEMZETI JELLEMÉRŐL

Szerző: Lebrecht, Michael

Eötvös József Könyvkiadó, 2014

 

A 18. század második felében megszaporodtak az Erdély földrajzáról, történelméről, az erdélyi népekről írt művek. Szerzőik között szép számmal találunk erdélyi szászokat is. Közéjük tartozik Michael Lebrecht (1757-1807) is, aki három ilyen tárgyú könyvet is írt. Az 1792-ben megjelent Über den National-Charakter der in Siebenbürgen befindlichen Nationen (Az Erdélyben található nemzetek nemzeti jelleméről) című könyve egy nemzetkarakterológiai mű, amely az akkor Erdélyben élt népeket (magyar, székely, szász, bolgár vagy valach, landler, örmény, görög, zsidó, morva testvérek, lengyel, orosz, cigány) mutatja be.

 
1 680 Ft
Akció: 1 430 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGÁNÉLETÜNK VÉDELMÉBEN

Szerzők: Alderman, Ellen - Kennedy Caroline

Eötvös József Könyvkiadó, 2004

 

Bár a privacy – magánélet – szó nem jelenik meg az Egyesült Államok alkotmányában, az amerikaiak legtöbbje hisz abban, hogy a magánéletüket nemcsak jogi védelemben kell részesíteni, hanem annak tiszteletben tartása alapvető jelentőségű az életük és az ország demokratikus rendszere szempontjából. A magánélet tiszteletben tartása absztrakt fogalom, amit nehéz meghatározni, mégis ezt tekintjük az egyik legalapvetőbb és leginkább vágyott jogunknak. De valóban az? Mennyire vagyunk védettek? És tulajdonképpen mitől kell megvédeni minket?

 
3 780 Ft
Akció: 3 215 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A NAGY HÁBORÚ EMLÉKEZETE.

Az első világháború a magyar és a világirodalomban

Szerkesztette: Madarász Imre

Eötvös József Könyvkiadó, 2000

 

Az első világháborút lezáró békeszerződések nyolcvanadik évfordulóján az Eötvös Jósef Könyvkiadó a Madarász Imre által szerkesztett irodalmi antológiával emlékezett meg és emlékeztetett a világméretű tragédiára és áldozataira. Klasszikus magyar, cseh, német, francia, orosz, olasz, amerikai és angol költők, regényírók, novellisták remekműveiből válogatva idézte fel a harcterek és lövészárkok poklában vagy éppen a hátországban szenvedő Ember megpróbáltatásait, hitelesen, tehát borzalmasan ugyanakkor költőien, ezért katartikus erővel.

 
1 830 Ft
Akció: 1 555 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-15%
MITŐL FORDÍTÁS A FORDÍTÁS?

Válogatott fordítástudományi tanulmányok

Szerző: Heltai Pál

Eötvös József Könyvkiadó, 2014

 

Ez a kötet a szerzőnek a fordítás elméletével és gyakorlatával kapcsolatos cikkeiből ad válogatást. A tanulmányok többek között a fordítás folyamatával, a kétnyelvű és a fordításos kommunikáció különbségeivel, a fordított szöveg sajátosságaival, az explicitáció jelenségével, a kulturálisan kötött kifejezések és a szókapcsolatok szerepével a fordításban, a fordítás minőségének kérdésével foglalkoznak. A könyvet haszonnal forgathatják a fordítóképzésben részt vevő hallgatók és tanárok, a fordításkutatók és mindazok, akik érdeklődnek a fordítás nyelvészeti megközelítése iránt.

 
3 740 Ft
Akció: 3 180 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
NYÁRI ÉJSZAKÁK - DALCIKLUSSZÖVEGEK II.

Eötvös József Könyvkiadó, 2013

 

A Tavaszi vágyakozás a német szövegekre írt dalciklusokból mutatott be gazdag válogatást (11 zeneszerző 25 művét), a Nyári éjszakák, mely az előbbi szerves folytatásának tekinthető, francia, olasz, spanyol, orosz, cseh, norvég, angol és amerikai szerzők szöveg alapanyagaiból ad közre egy csokorra valót (23 szerző 54 szerzeményét). Így a második kötet terjedelmében jelentősen felülmúlja az elsőt és gazdagabb kínálattal szolgál. Az első kötet szerzeményeinek jelentős része közismert és gyakran hallható, a második kötet darabjainak többsége alig ismert és alig, vagy egyáltalán nem játszott műveket tartalmaz.

 
4 389 Ft
Akció: 3 950 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-10%
  AZ ANDRAGÓGIA ELMÉLETE, TÖRTÉNETE, TÁRSADALMI FUNKCIÓI, GYAKORLATA

Szerző: Mócz Dóra

Eötvös József Könyvkiadó, 2013

 

A könyv olvasása során az érdeklődő választ találhat arra a kérdésre, hogy mit jelent napjainkban a felnőttnevelés tudománya, hiszen a kötet az andragógia és a felnőttkori tanulás alapfogalmain, elméletein és történetén, valamint a felnőttkor legfontosabb jellemzőin keresztül azt a kérdést vizsgálja, hogy az andragógia miért korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudománya, eredményei hogyan segíthetik közvetlenül a felnőtteket. Az olvasóban átfogó kép alakul ki a felnőttkori tanulás sajátosságairól, valamint a felnőttképzés támogatásának nemzetközi "jó gyakorlatairól", de a szerző felhívja a figyelmet arra is, hogy a felnőttnevelés hatásrendszerei alkalmasak a gazdasági-társadalmi problémák hatékony kezelésére, ezzel az egyéni életutak pozitív befolyásolására.

 
2 540 Ft
Akció: 2 285 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HAGYOMÁNY ÉS MODERNSÉG BENEDETTO CROCE ESZMEVILÁGÁBAN

Szerző: Kaposi Márton

Eötvös József Könyvkiadó, 2013

 

Benedetto Croce (1866-1952) Olaszország, sőt Európa kultúrájának egyik legszínesebb és páratlanul sokoldalú egyénisége. Joseph Gantner ,,későn született hellén"-nek nevezte, Antonio Gramsci szerint ,,a reneszánsz utolsó embere" volt, gazdag életműve pedig - amelynek teljes anyagát nemrég 100 kötetben tették közzé - Rudolph Borchardt szavaival szólva ,,a XX. század első fele kultúrájának monumentális enciklopédiája". Elméleti munkássága a filozófia, esztétika, történetírás, irodalomtörténet, etika, politikaelmélet és néprajztudomány legfontosabb témaköreit fogja át. Hazájában fontos közéleti szerepet töltött be mint politikus (szenátor, miniszter, a liberális párt vezetője), kulturális vezéregyéniségként negyven éven át szerkesztette a La Critica című folyóiratot, négy könyvsorozatot indított, de mindenekelőtt véleménye és kritikusi munkássága formálta eléggé észrevehetően az olasz ízlést és közgondolkodást.

 
1 617 Ft
Akció: 1 455 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
  ONLINE BAROKK - OLASZ KÖLTÉSZET A 20. SZÁZAD MÁSODIK FELÉBEN

Szerzők: Szkárosi Endre, Sallay Géza

Eötvös József Könyvkiadó, 2012

 

Régi hiányt kíván pótolni a modern olasz irodalom két kiemelkedő szakértője - Sallay Géza és Szkárosi Endre - által szerkesztett versantológia. A 20. századi olasz költészetet 1965-ben mutatta be utoljára mértékadó válogatás a magyar olvasónak (Modern olasz költők, Magvető Könyvkiadó, szerkesztő Sallay Géza és Rába György). Az azóta eltelt mintegy ötven évben azonban nem csupán jelentős új irányzatok, költők, művek és fórumok jelentek meg az élő olasz irodalomban (köztük a neoavanguardia Sanguinetivel és Balestrinivel, Portával és Pagliaranival, a kísérletező költők, mint Villa, Spatola, Niccolai, Beltrametti, vagy éppen a mitomodernista Kemeny és Viviani), hanem a korábbról ismert nagyok (például Montale, Palazzeschi, Luzi) is jelentékeny fordulatokkal és művekkel gazdagították e panorámát. Emellett olyan nagy életművek formálódtak ugyanebben az időszakban, mint Zanzottóé, Capronié, Pasolinié, Giudicié vagy Majorinóé.

 
4 830 Ft
Akció: 4 350 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
JOGI LOGIKA

Szerző: Bárdi Lajos

Eötvös József Kiadó, 2009

 

Nem elég a jogot tudni, a jogot érteni kell, mert a jogot alkalmazni kell! Talán ez lehetne a mottója ennek a tankönyvnek. Több mint egy évtizede tananyag a leendő közigazgatási szakemberek számára az alkalmazott logika. Sajnálatos tény, hogy sokszor megelégszik az oktatás azzal, hogy a tételes jog ismeretét várja el a hallgatótól. Pedig jogszabályok jönnek, jogszabályok mennek, de az értelmezési kényszer örök, mert alkalmazni kell.

A tankönyv bevezet a logikai műveletek területére, bemutatja a jogi szillogizmusok rendszerét, és kiemelt figyelmet szentel a jog területén nagyon fontos definícióknak.

 
1 830 Ft
A SZEMÉLYI JOG VÁZLATA

Harmadik, átdolgozott kiadás

Szerzők: Lenkovics Barnabás, Székely László

Eötvös József Kiadó, 2014

 

A tankönyv a személyi jog három fő részterületét tárgyalja részletesen: az ember jogalanyiságát, a jogi személyek (köztük az állam) és más szervezetek jogalanyiságát, valamint a személyhez fűződő jogokat és védelmük polgári jogi eszközeit.

 

 
3 050 Ft
ÖRÖKLÉSI JOG

Szerző: Vékás Lajos

Eötvös József Kiadó, 2014

 

"Az emberi társadalom történetében a törzsi-nemzetségi rend felbomlásával párhuzamosan jött létre és fokozatosan vált uralkodóvá a termelési eszközök és fogyasztási javak egyéni elsajátítása, a magántulajdon. Minél inkább előrehaladt ez a társadalmi folyamat, annál inkább válaszra várt a magántulajdon halál esetére történő jogutódlásának kérdése, vagyis jogi elismerésre várt az egyéni öröklés, tehát az öröklési jog igénye. Az egyszerű árutermelés legfejlettebb jogrendszere, a római magánjog alakulása igen jól példázza ezt a társadalmi összefüggést: a gyorsan tért hódító és erősödő magántulajdoni berendezkedés életre hívta az öröklést és az öröklési jogot. A magántulajdoni rend és az öröklés összefüggését a történelmitársadalmi fejlődés későbbi időszakaiban is világosan nyomon követhetjük.

 
2 800 Ft
DOLOGI JOG

A kézirat lezárva: 2013. augusztus 30.

Nyolcadik, átdolgozott kiadás

Szerző: Dr. Lenkovics Barnabás

Eötvös József Kiadó, 2014

 

Jelen nyolcadik, átdolgozott szövegváltozatot a 2013:V. törvény, az új Polgári Törvénykönyv elfogadása és kihirdetése hívta életre, még a hatálybalépés (2014. március 15.) előtt. Az új Ptk.-val és az új Alaptörvénnyel együtt a dologi jogot is érintő nagy számú új törvény született, illetve sok törvény jelentősen módosult.

(Részlet a Szerői előszóból)

 
3 420 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.