Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Operációs rendszerek

Fő kategória >Számítástechnika >Operációs rendszerek

Sorrend:

-20%
AZ ÉLŐ SZÁMÍTÓGÉP

Számítástechnikai munkafüzet

Szerző: Dér István

OSKAR Kiadó, 2012

 

Az Élő számítógép című számítástechnikai munkafüzet a RAM-ba zárt világ című számítástechnikai tankönyv munkafüzete. Olyan, mindenki számára fontos DOS ismereteket (a számítógépek operációs rendszerei küzül a legelterjedtebb) tartalmaz, amely a számítógépek "életre keltéséhez" feltétlen szükségesek

 
900 Ft
Akció: 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
OS X MOUNTAIN LION

Szerző: Ferenczy Gábor

Perfact-Pro, 2012

 

A könyv a Mountain Liont, az OS X 10.8 magyar nyelvű operációs rendszert mutatja be. Az első részben végignézzük a gépre vonatkozó Rendszerbeállításokat, és az alapvető fájlkezelési tudnivalókat (Finder, Íróasztal, Dock...). A második részben azokkal az alkalmazásokkal foglalkozunk részletesen, amelyek az operációs rendszerrel együtt kerülnek fel minden újonnan vásárolt Macintoshra: App Store, Automator, Betűtár, Dashboard, DVD lejátszó, Emlékeztető (új) FaceTime, GameCenter (új), Jegyzetek (új), Képletöltő, Launchpad, Mail, Megtekintő, MIssion Control, Naptár, Photo Booth, QuickTime Player, Safari, Számológép, Szótár, Szövegszerkesztő. Kinek szól a könyv?

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MS WINDOWS 8 ZSEBKÖNYV

Szerző: Bártfai Barnabás

BBS-Info, 2013

 

A Windows 8 jelentős változást hozott a számítógép használatát illetően. Ami eddig húsz éve megszokott volt, azt most leváltotta egy teljesen új kezelésmód. Felejtsük el a Start menüt és a minialkalmazásokat, sok esetben még az ablakgombokat is, helyettük viszont ismerjük meg a kezdőképernyőt, a csempéket és a speciális mozdulatokat.

E könyv segítségével megismerheti a tisztelt olvasó a Windows 8 kezelését a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve, a rendszerhez tartozó programok használatán át, a különböző beállítási lehetőségekig. A közérthető nyelvezet miatt bátran ajánljuk akár kezdőknek is, de hasznos lehet azok számára is, akik a rendszer beállításaival, finomhangolásával szeretnének foglalkozni. Mivel a könyv a Windows 8 alapvető kezelési lehetőségein túl tartalmazza a Windows alatti fájlkezelést, a Windows alkalmazásokat, valamint a rendszer beállításait is, így akár az ECDL vizsgához való felkészülésben is hasznos segédeszköz lehet.

 
1 970 Ft
Akció: 1 575 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
WINDOWS 8 FEJLESZTÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Szerző: Fülöp Dávid, Novák István, Petró Emil

Jedlik Oktatási Stúdió, 2012

 

A Windows történetében a Windows 95 megjelenése óta nem történt ekkora változás az operációs rendszer szemléletében és az alkalmazások fejlesztésének megközelítésében, mint most a Windows 8 kapcsán. A Windows az asztali gépekről átkerült a táblagépekre és mobil eszközökre is. Olyan fejlesztői platformot kínál – teljesen új stílusú alkalmazásokkal –, amely segítségével nemcsak a .NET fejlesztők, de a más platformokról érkezők is hasznosíthatják meglévő C++ vagy HTML/JavaScript tudásukat arra, hogy rövid idő alatt látványos, jól kezelhető alkalmazásokat hozzanak létre. Ez a könyv azt tűzte ki céljául, hogy bevezeti az Olvasót a Windows 8 stílusú alkalmazások készítésének alapjaiba.

 
2 495 Ft
Akció: 2 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
WINDOWS 8 ÉS OFFICE 2013 FELHASZNÁLÓKNAK

Szerző: Farkas Csaba, Fodor Gábor Antal

Jedlik Oktatási Stúdió, 2013

 

A Windows történetében a Windows 95 megjelenése óta nem történt ekkora változás az operációs rendszer szemléletében, mint a Windows 8 esetében. A Windows az asztali gépekről átkerült a táblagépekre és a mobil eszközökre is. Az internet lehetőségei is rohamosan bővülnek: egyre nagyobb szerepet kapnak a felhő alapú szolgáltatások, és egy korszerű operációs rendszernek ki kell használnia az ebben rejlő lehetőségeket is. A Windows 8 lehetővé teszi például, hogy a felhasználó a felhő alapú szolgáltatásokat felhasználva, ugyanabban a saját kényelmére szabott munkakörnyezetben dolgozhasson számítógépén otthon, út közben és a munkahelyén is.

 
2 495 Ft
Akció: 2 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LINUX ASZTALI GÉPEN

Tippek, trükkök a felhasználói felület beállításához

Szerzők: Nicholas Petreley, Jono Bacon

Kiskapu Kiadó, 2006

 

A Linuxot kezdetben programozók írták programozóknak, akik számára a parancssor nem hogy nem volt riasztó, egyenesen a lételemüknek érezték azt. Volt persze a UNIX-tól megörökölt többféle grafikus felület is, de ezeknek néha már a beállítása sem volt egyszerű. Bár mindez csupán néhány éve történt, mára a KDE és a Gnome teljes értékű grafikus felhasználói felületté nőtte ki magát. Manapság a Linuxot már olyan emberek is használják, akik néhány alapművelettől eltekintve nem nagyon „kívánkoznak” a parancssorba, ugyanakkor szeretnék rendszerükből a legtöbbet kihozni.
Nekik íródott ez a könyv, amely száz, a Linux rendszerek használatával kapcsolatos tippet és trükköt ismertet, mindezt kifejezetten élvezetes, intuitív hangvétellel. A cím némiképp talán megtévesztő is, hiszen itt nem csupán a grafikus felület beállításairól, vagy az egyes alkalmazások ismertetéséről van szó, hanem sokkal többről. Számos olyan a rendszergazdai teendőkkel, a hálózatokkal és a biztonsággal kapcsolatos részlet is felbukkan a könyvben, amelyeknek akár a nagyobb rendszerek üzemeltetői is hasznát vehetik.

 
4 980 Ft
Akció: 3 985 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LINUX BEVETÉS KÖZBEN - MÁSODIK KÜLDETÉS

Kapcsolatok, megfigyelés, hibakeresés

Szerzők: Bill von Hagen, Brian K. Jones

Kiskapu Kiadó, 2006

 

A Linux kiszolgálók üzemeltetői akár naponta szembesülhetnek a legkülönbözőbb, esetleg komoly fejtörést okozó problémákkal. Aki megvette ennek a könyvnek az első részét, az valószínűleg már tapasztalhatta, mennyire hasznos, ha van az ember keze ügyében egy olyan információforrás, amiben az alkalmazások leírása helyett konkrét problémák vagy problémakörök egyszerű megoldásait találhatja meg. A hibalehetőségek száma persze jóval nagyobb annál, semhogy az összes tipp és trükk elférjen egyetlen kötetben. Itt van tehát a folytatás, amely ismét száz adminisztratív feladatot tárgyal témakörönként csoportosítva.

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GNU/LINUX RENDSZEREK ÜZEMELTETÉSE II.

Hálózatok

Szerző: Pere László

Kiskapu Kiadó, 2005

 

Ez a könyv Pere László GNU/Linux rendszerek üzemeltetésérõl szóló sorozatának második kötete, s az elõzõhöz hasonlóan azoknak a rendszergazdáknak, illetve a számítástechnikával hobbiból foglalkozó olvasóknak kíván segítséget nyújtani, akik munkahelyükön, vagy otthon kisebb-nagyobb hálózatokat üzemeltetnek. Míg az elsõ kötet egy Linux rendszer általános felépítését és belsõ mûködését mutatta be, addig a folytatás a számítógép-hálózatok építését és üzemeltetését, a hálózati alkalmazások és szolgáltatások telepítését és azok beállítását tárgyalja. Sorra kerül gyakorlatilag minden olyan feladat és probléma, amely egy helyi hálózat kialakítása közben felmerülhet, így a könyvben tárgyalt ismeretanyag egy kezdõ rendszergazdának igen hasznos és fõleg gyors segítséget jelenthet, különösen, ha a megrendelõ vagy a fõnök már (megint) türelmetlen. Ami a szükséges elõismereteket illeti, e két kötetet elsõsorban azoknak ajánljuk, akik már birtokában vannak a megfelelõ linuxos alapismereteknek, és szeretnék megismerni a rendszergazdai feladatkör eszköztárát is. Lényeges hangsúlyozni, hogy a szerzõ kizárólag a sorozat elsõ két tagjában (Pere László: Linux felhasználói ismeretek I. és II., Kiskapu Kiadó, 2002) tárgyalt témakörök és eszközök ismeretét tételezi fel az olvasóról. Minden mást új anyagként, részletesen tárgyal.

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KATEDRÁLIS ÉS A BAZÁR

Egy botcsinálta forradalmár gondolatai a Linuxról és a nyílt forráskódú programokról

Szerző: Eric S. Raymond

Kiskapu Kiadó, 2004

 

Csodák pedig vannak... Ahhoz képest, hogy tíz évvel ezelőtt a Linux nem volt egyéb, mint vájtfülű programozók titokban dédelgetett szörnyetege, manapság egyre kevesebb olyan ember jár az utcán, aki ne hallott volna róla.
Ez leginkább azért meglepő, mert a Linux úgynevezett "szabad szoftver", vagyis nem áll mögötte jelentős tőke, semmiféle óriásvállalat, sőt jószerével stabil fejlesztőgárdája sincs. Kezdettől fogva profi programozók fejlesztik "csak úgy" a maguk örömére. Ellentétben a többi hasonló rendszerrel ezt bárki szabadon letöltheti, használhatja, és ha van hozzá kedve no és persze szaktudása, akár át is írhatja, hiszen a forráskódja is nyilvános.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
LINUX IPTABLES ZSEBKÖNYV - Elfogyott

Tűzfalak, címfordítás, megfigyelés

Szerző: Gregor N. Purdy

Kiskapu Kiadó, 2006

 

Napjainkban a hálózati biztonság egyike a rendszergazdák számára legfontosabb területeknek. A Linux Netfilter rendszere – vagy ahogy a kezelésére szolgáló parancs után gyakran hívják az iptables – számos dologra képes ezzel kapcsolatban, csak tudnunk kell használni. Ez pedig néha nem is olyan könnyű feladat, hiszen a Linux egyik legösszetettebb alrendszeréről van szó. A problémát tetézi, hogy a rendszergazdának bizonyos esetekben meglehetősen gyorsan kell döntést hoznia, illetve a szükséges beavatkozást elvégeznie. Ha egy ideges főnök azonnal hozzá szeretne férni egy eddig tiltott hálózati szolgáltatáshoz, az még a jobbik eset. Az is előfordulhat ugyanis, hogy a gyors cselekvésre egy a teljes infrastruktúrát megbénító külső támadás miatt van szükség.

 
1 800 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.