KÉTHLY ANNA - Elfogyott

KÉTHLY ANNA - Elfogyott

Szerző: B. Kádár Zsuzsanna

Gondolat Kiadó, 2023

4 500 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Ki volt Kéthly Anna?

Egyesek szerint „zárdából elfajzott kaméleon”, „a legkorlátlanabb hazaáruló”, aki „nemcsak a munkásosztályt, hanem az egész országot árulja”. „Ez a hazátlan bitang” „az imperialisták pénzéért szüntelen rágalomhadjáratot folytat a szocialista Magyarország ellen”.

Mások szerint a „moszkovita”, „istentelen” „Vörös Anna” „hosszú ideig jól élt a szovjet kegyéből!”. „A vele együttműködő nemzetbecsmérlő a Kádár- Münnichektől a vörös cárokig azonos világnézeti és politikai alapon áll”, és „nagy bűnt követett el a magyar Hazával szemben”.

Ám akadnak olyanok is, akik szerint „a világszervezetek, az ENSZ fórumain okosan, bölcsen, megdönthetetlen érvekkel képviselte magyar népünk ügyét és ezt tette emigrációja húsz évében is, minden órában”. „Az eszme tisztaságáért élt, dolgozott fáradhatatlanul, szenvedett mártíromságot.”

Az utóbbi időben megnövekedett a történészek érdeklődése a 20. század legismertebb szociáldemokrata női politikusa, Kéthly élete és tevékenysége iránt. Az 1980-as évektől kezdve megjelent írások ismertették a közel hatvan éven át kifejtett szerteágazó politikai tevékenységét. A kutatás szabaddá válásával a történészek hozzájuthattak a hazai és a külföldi archívumokban őrzött iratokhoz. A szinte hiánytalanul megmaradt Kéthly-levelezés anyaga pedig sokrétű portrét rajzol a magyar baloldal kimagasló alakjáról.

 

A kötet adatai:

Formátum: 142 x 197 mm

Kötés: kartonált

Megjelenés éve: 2023

Terjedelem: 281 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789635564347
Kiadó
Gondolat Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu