20 ÉVESEK AZ ÖNKORMÁNYZATOK - Elfogyott

20 ÉVESEK AZ ÖNKORMÁNYZATOK - Elfogyott

Születésnap vagy halotti tor?

Szerkesztette: Kákai László

Publikon Kiadó, 2010

3 590 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A magyar önkormányzati rendszer létrejöttének 20. évfordulója alkalmából 2010. március 19-20-án országos konferencia került megrendezésre a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Politikai Tanulmányok Tanszék és a Pólusok Társadalomtudományi Egyesület szervezésében a Pécsi Tudományegyetemen.

 

Születésnap, vagy halotti tor? – így hangzik a konferencia és a tanulmánykötet címe. A provokatívnak szánt felütésre hivatkozva talán ideje mérleget vonnunk az önkormányzatok elmúlt húsz évéről. Feltehetjük a kérdést, hogy az önkormányzati rendszer formálódását jellemző trendek milyen irányba mutatnak, van-e okunk ünnepelni, vagy szembe kell nézni azzal, hogy a szisztéma egésze alapvető reformra szorul, ha el akarjuk kerülni a halotti tort. Az 1990-ben megszületett magyar önkormányzati törvény nyomán létrejött önkormányzati rendszer értékelésére nemcsak a kerek évforduló miatt van szükség, hanem azért is, mert ma már nyilvánvaló, hogy a modell tekintetében számtalan vonatkozásban korrekcióra van szükség.

 

A kötetben a konferencián elhangzott előadásokból készült tanulmányok olvashatók. A szerzők az önkormányzatiság és helyi társadalom viszonyrendszerét járják körül különböző témakörökben:
1. Európai Unió. Központi kormányzat és önkormányzatok viszonya.
2. Önkormányzati szintek, szervezetek.
3. Önkormányzati feladatok, pénzügyek.
4. Helyi politika, helyi társadalom.

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2010
Terjedelem: 630 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-615-5001-05-5
Kiadó
Publikon Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu