REFACTORING. ADATBÁZISOK ÚJRATERVEZÉSE

-20%
REFACTORING. ADATBÁZISOK ÚJRATERVEZÉSE

Szerzők: Scott W. Ambler, Pramod J. Sadalage

Kiskapu Kiadó, 2009

 

 

5 500 Ft
Akció: 4 400 Ft
Kezdete: 2019.01.29   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az újratervezés (refactoring) a legkülönfélébb fejlesztési projektekben bizonyította már a hasznosságát, és segítette a profi szoftverfejlesztőket, hogy javítsanak a rendszereik felépítésén, karbantarthatóságán, bővíthetőségén és teljesítményén. Most először, Scott Ambler, az agilis fejlesztés szószólója, és az elismert tanácsadó, Pramodkumar Sadalage, olyan hatékony újratervezési megoldásokat mutatnak be, amelyeket kifejezetten adatbázis-rendszerekhez dolgoztak ki.
Ambler és Sadalage megmutatják, hogyan javíthatnak jelentősen a táblaszerkezetek, az adatok, a tárolt eljárások és a kioldók (triggerek) apró módosításai lényegében bármilyen adatbázis-felépítésen – az elemek jelentésének megváltoztatása nélkül. Megtanuljuk, hogyan finomíthatunk az adatbázissémákon a forráskóddal összhangban, és hogyan lehetünk lényegesen hatékonyabbak az ismétlődő lépésekre és az agilis fejlesztés elveire épülő projektekben. Ez az átfogó útmutató és kézikönyv az adatbázis-újratervezés valamennyi alapelvét leírva segít, hogy leküzdjük a valódi adatbázisok újratervezésével kapcsolatban felmerülő gyakorlati nehézéségeket.

A szerzők lépésről lépésre végigvitt példákon keresztül egyaránt szemléltetik az egyszerű, önálló adatbázis-alkalmazások és a kifinomult, több alkalmazásból álló rendszerek újratervezését. Minden fogást elsajátíthatunk, amire az adatbázissémák újratervezésével kapcsolatos feladatok során szükségünk lehet, és megismerkedhetünk az újratervezési megoldásoknak a legösszetettebb üzemi környezetben történő alkalmazásának javasolt eljárásaival is.
A könyv második fele rendszerezetten, öt fő csoportba sorolva tekinti át az adatbázis-újratervezési megoldásokat. Megtanuljuk, hogyan javíthatunk újratervezéssel az adatbázis szerkezetén, az adatminőségen és a hivatkozási épségen, valamint hogy miként tervezhetünk újra mind architektúrákat, mind tagfüggvényeket. A kötet bőséges példáit az Oracle és a Java segítségével építették fel, de könnyen átültethetők más nyelvekre, például C#-ra, C++-ra vagy VB.NET-re, illetve más adatbázisokra, például DB2-re, SQL Serverre, MySQL-re vagy Sybase-re is.
A kötetben bemutatott megoldásokat és példákat követve csökkenthetjük a pazarlást, a munka elölről kezdésének szükségességét, a kockázatokat és a költségeket – és olyan adatbázisrendszereket építhetünk, amelyek a távoli jövőben is képesek zökkenőmentesen továbbfejlődni.

 

Tartalomjegyzék:

1. fejezet • Fokozatos adatbázis-fejlesztés

2. fejezet • Adatbázis-újratervezés

3. fejezet • Az adatbázis-újratervezés folyamata

4. fejezet • Telepítés

5. fejezet • Adatbázis-újratervezési stratégiák

6. fejezet • Szerkezeti újratervezések

7. fejezet • Adatminőségi újratervezések

8. fejezet • Hivatkozási épségi újratervezések

9. fejezet • Architekturális újratervezések

10. fejezet • Tagfüggvény-újratervezések

11. fejezet • Transzformációk

 


A kötet adatai:
Méret: 187x235 mm
Kötés: Puhakötés
Megjelenés éve: 2009
Terjedelem: 320 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-963-758-0
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu