Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Fő kategória >KIADÓ >S-T >Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Sorrend:

-10%
SZERZŐI JOG MINDENKINEK

Szerkesztette: Legeza Dénes

Szerzők: Csősz Gergely, Gondol Daniella, Grad-Gyenge Anikó, Hepp Nóra, Horváth Katalin, Lábody Péter, Legeza Dénes, Lendvai Zsófia, Mezei Péter, Nagy Balázs, Takács Nóra Emese, Timár Adrienn, Zugh Kinga

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal, 2017

 

Az alkotás viszonylag egyszerű folyamat is lehet. Csak húzunk néhány vonalat, vagy készítünk egy szelfit, és máris mindannyian szerzőkké válhatunk! Ennyire egyszerű lenne a szerzői jog is? Nos, a szerzői jog ennél összetettebb, ugyanis olyan, mint egy kaleidoszkóp: ahány műtípuson keresztül szemléljük, annyiszor más képpé áll össze.

A könyv célja, hogy felhasználó- és szerzőbarát módon mutassa be a szerzői jog fejlődését, gazdasági jelentőségét, az egyes műtípusokat (pl. filmek, szoftver, építészeti alkotások), a szerzők jogait és azok korlátait. Megismerhetjük belőle, hogyan kell megkötni egy felhasználási szerződést, mikor nem kell a szerzőtől engedélyt kérni, és mire kell figyelni a szerzői jogok megsértése esetén.

 
6 200 Ft
Akció: 5 580 Ft
Kezdete: 2017.11.03
A készlet erejéig!
  A SZERZŐI JOGI ÁGAZATOK GAZDASÁGI SÚLYA MAGYARORSZÁGON 5.

A kézirat lezárva: 2016. április 13.

Szerző: Simon Dorottya

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal, 2016

 

Mely tevékenységek tartoznak a szerzői jogi ágazatok csoportjába? Hogyan mérhető ezek gazdasági teljesítménye? Mekkora súlyt képviselnek a magyarországi GDP-ben és foglalkoztatásban? Teljesítményükkel hogyan szerepelnek más hazai nemzetgazdasági ágakkal összehasonlítva, valamint nemzetközi összevetésben? Képesek voltak-e sikeresen kiheverni ezek a szektorok a gazdasági válság kedvezőtlen hatásait? Melyek a magyar kreatív tevékenységek fejlődési irányai?

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – 2005, 2010, 2012 és 2014 után – ötödik alkalommal végezte el a magyarországi szerzői jogi ágazatok súlyának felmérését. Az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Office, WIPO) által kialakított egységes módszertan alapján készült elemzés lehetővé teszi az összehasonlítást mind a korábbi hazai, mind a nemzetközi eredményekkel.

 
3 900 Ft
BEVEZETÉS A SZERZŐI JOGBA

Jegyzet az alapfokú szerzői jogi tanfolyamhoz

A kézirat lezárva: 2015. augusztus 10.

Szerzők: dr. Fejesné dr. Lőrincz Anna, dr. Hepp Nóra, dr. Takács Emese

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2015

 

A Bevezetés a szerzői jogba című kiadvány célja, hogy az olvasót megismertesse a szerzői jog alapvető fogalmaival, így a művekkel, a szerző személyhez fűződő és vagyoni jogaival, a szerzői jog főbb korlátaival, a művek felhasználásával és a szerzői jogi jogérvényesítéssel.

A jegyzet külön hangsúlyt fektet rá, hogy segítsen eligazodni a digitális technológia és a szerzői jog kapcsolódási pontjain, amilyen például a művek letöltése, feltöltése, a fájlcsere vagy a linkek használata.

Az anyag megértését szövegbe ágyazott jogesetek, történetek és illusztrációk segítik.

 
2 200 Ft
  A SZERZŐI JOGI ÁGAZATOK GAZDASÁGI SÚLYA MAGYARORSZÁGON 4.

A kézirat lezárva: 2014. április 16.

Szerző: Simon Dorottya

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2014

 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala negyedik alkalommal végzi el a magyar kreatív szektorok nemzetgazdasági súlyát számszerűsítő vizsgálatot. Jelen felmérés a 2011. tárgyévi statisztikai adatok feldolgozásával készült a Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) által kialakított módszertan alapján. Az egységes metodika lehetővé teszi mind a korábbi magyarországi, mind pedig a nemzetközi eredményekkel történő összehasonlítást.

 
3 900 Ft
A SZERZŐI JOG GYAKORLATI KÉRDÉSEI

Válogatás a Szerzői Jogi Szakértő Testület szakvéleményeiből (2010-2013) fennállásának 130. évfordulója alkalmából

A kézirat lezárva: 2014. november 3.

Szerkesztette: Legeza Dénes

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2014

 

Immáron több mint 130 éve a Szerzői Jogi Szakértő Testület feladata az, hogy szerzői jogvitás ügyekben felmerülő szakkérdésekben a bíróságoknak, vagy más hatóságoknak, továbbá peren kívül a felhasználási jog gyakorlásával kapcsolatos kérdésekben szakvéleményt adjon. Az olvasó a testület szakvélemény-gyűjteményének hatodik kötetét tartja kezében, amely két nagy részből áll. A kötet első felében tanulmányokat olvashat, a könyv második fele a szakvéleményeket tartalmazza. Olyan aktuális kérdésekre találhat választ, mint például mikor tekinthető egy átdolgozás jogsértőnek, új felhasználási módnak minősül-e egy film 3D-s feldolgozása, kell-e engedélyt kérni egy épület átalakításához a tervezőtől, sérti-e a szobrász személyhez fűződő jogát művének áthelyezése, szerzői jogi védelem alatt állhat-e egy graffiti, vagy felhasználható-e reklámszlogenként egy ismert dal címe.

 
5 800 Ft
ALAPFOKÚ IPARJOGVÉDELMI TANKÖNYV

Szerzők: Dr. Török Ferenc, Dr. Molnár István, Ujvári János, Siklós Kata

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2011

 

Az Alapfokú iparjogvédelmi tankönyv a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) irányításával és szakmai felügyeletével zajló alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamok segédanyaga, de az iparjogvédelem alapkérdéseit tárgyaló vázlatos áttekintése mindenki számára hasznos segítség és információforrás, aki bármilyen iparjogvédelmi

képzésben vesz részt, vagy ismerkedni akar az iparjogvédelem jogi eszköztárával.

 

 
1 760 Ft
FEHÉR KÖNYV A SZELLEMI TULAJDON VÉDELMÉRŐL 2006

Szerkesztette: Dr. Penyigey Krisztina, dr. Sümeghy Pálné, Dr. Kiss Marietta

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2006

 

„Fehér Könyv a szellemi tulajdon védelméről – 2006” címmel jelent meg a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanács által 2005-ben útjára indított kiadványsorozat második kötete, amely csokorba gyűjtve tárgyalja az innováció, az iparjogvédelem és a szerzői jog időszerű kérdéseit. A kötet fel kívánja hívni a gazdasági élet szereplőinek, a gazdaságpolitikai döntéshozóknak a figyelmét a tudásalapú gazdaságban nélkülözhetetlen szellemitulajdon-védelmi szemlélet fontosságára.

A XXI. században a nemzetgazdaság versenyképességének motorját jelenti az újdonságot jelentő, egyedi, magas minőségi színvonalú termékekben és szolgáltatásokban rejlő gazdasági lehetőségek kiaknázása elsősorban a szellemitulajdon-védelem gazdag eszköztárának alkalmazásával. Ez az újabb tanulmánykötet teret biztosít a 2006. év szellemitulajdon-védelmi kihívásainak elemzéséhez, új szabályozási javaslatok megvitatásához, hozzájárulva ezáltal a szellemitulajdon-védelmi tudatosság további erősítéséhez.

 

 
3 600 Ft
FEHÉR KÖNYV A SZELLEMI TULAJDON VÉDELMÉRŐL 2007

Szerkesztette: Dr. Penyigey Krisztina, Dr. Kiss Marietta

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2008

 

„Fehér Könyv a szellemi tulajdon védelméről – 2007” címmel megjelent a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Szellemitulajdon-védelmi Tanács által 2005-ben útjára indított kiadványsorozat harmadik kötete. A kiadvány a stratégiai témák középpontba állításával a szellemitulajdon-védelem jövőbeli fejlesztési irányaira, feladataira, a szakma előtt álló kihívásokra kívánja irányítani a gazdasági és politikai döntéshozók figyelmét.

 

 
3 400 Ft
FEHÉR KÖNYV A SZELLEMI TULAJDON VÉDELMÉRŐL 2008-2009

Szerkesztette: Dr. Penyigey Krisztina, Dr. Kiss Marietta

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2009

 

„Fehér Könyv a szellemi tulajdon védelméről – 2008-2009” címmel megjelent a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Szellemitulajdon-védelmi Tanács kiadványa, amely a szellemitulajdon-védelem időszerű stratégiai irányaira, a szakmai előtt álló legújabb kihívásokra, valamint a legfontosabb szabályozási kérdésekre kívánja irányítani a gazdasági és politikai döntéshozók figyelmét.

A szellemitulajdon-védelem stratégiai kérdéseivel foglalkozó első fejezet részletesen bemutatja az iparjogvédelmi jogalkotás terén mérföldkőnek tekinthető, legfrissebb törvénymódosításokat. Megismerkedhetünk a Kormány által elfogadott Hamisítás Elleni Nemzeti Stratégiával, továbbá áttekintést kapunk az OECD magyar innovációs rendszerről készített ország jelentésének szellemitulajdon-védelmi vonatkozásairól.

 

 
4 200 Ft
SZERZŐI JOG

A kézirat lezárva: 2012. február 15.

Szerzők: dr. Hepp Nóra, dr. Fejesné dr. Lőrincz Anna

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2012

 

Szerzői jogi védelem alatt áll egy fotó vagy egy újságcikk? Esetleg egy rajzfilmfigura? Hogyan használhatóak fel ezek jogszerűen, kell-e engedély a felhasználásukhoz, és az kitől és hogyan szerezhető be? Milyen jogai vannak a szerzőnek, és meddig illetik meg ezek a jogok? Hogyan lehet idézni más művéből? Hogyan léphet fel a szerző az ellen, aki megsérti a jogait?

 

 
2 150 Ft
  A SZERZŐI JOGI ÁGAZATOK GAZDASÁGI SÚLYA MAGYARORSZÁGON 3.

A kézirat lezárva: 2012. február 28.

Szerzők: Simon Dorottya, dr. Pusztaszeri Katalin, dr. Tarr Péter

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2012

 

Hogyan definiálhatók egy ország kreatív iparágai, és mérhető-e teljesítményük? Hányan dolgoznak a szerzői jogi szektorokban? Hogyan alakult nemzetgazdasági súlyuk a pénzügyi válság és az azt követő gazdasági recesszió következtében? Melyek a legfontosabb szerzői jogi ágazatok fejlődési irányai?

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala immáron harmadik alkalommal végzi el a magyar kreatív szektorok nemzetgazdasági súlyát számszerűsítő vizsgálatot. Jelen felmérés a 2009. tárgyévi statisztikai adatok feldolgozásával készült a Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) által kialakított módszertan alapján.

 
4 000 Ft
A SZERZŐI JOGI ÁGAZATOK GAZDASÁGI SÚLYA MAGYARORSZÁGON

Szerző: Dr. Penyigey Krisztina

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2010

 

Hogyan definiálhatók egy ország kreatív iparágai, és mérhető-e  teljesítményük? Hányan dolgoznak a szerzői jogi szektorokban? Hogyan alakult nemzetgazdasági súlyuk a pénzügyi válság és az azt követő gazdasági recesszió következtében? Melyek a legfontosabb szerzői jogi ágazatok fejlődési irányai?

 
3 350 Ft
FEHÉR KÖNYV A SZELLEMI TULAJDON VÉDELMÉRŐL 2005

Szerkesztette: Dr. Szabó Ágnes, Dr. Penyigey Krisztina, dr. Sümeghy Pálné

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2005

 

A Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanács ezzel a kiadványával új sorozatot indított útjára. A XXI. században a gazdasági siker, a versenyképesség növelésének elengedhetetlen feltétele a szellemitulajdon-védelmi stratégia kialakítása és tudatos alkalmazása. A tudásalapú gazdaságban a szellemitulajdon-védelem

a piaci verseny fontos eszközévé vált. A piaci szereplőknek fel kell mérniük és értékelniük kell szellemi vagyonukat, és átgondolt szellemitulajdon-védelmi politikájuknak ki kell terjednie a hasznosítási koncepció kialakítására, az oltalomból eredő jogok hatékony érvényesítésére, valamint a jogsértéstől való tudatos tartózkodáshoz szükséges intézkedésekre. A sorozat első kötete – ismeretterjesztő jelleggel – hazánk Európai Unióhoz való csatlakozásával összefüggésben a szellemitulajdon-védelem csomópontjait

mutatja be.

 
3 300 Ft
IPARJOGVÉDELEM

A kézirat lezárva: 2011. szeptember 30.

Szerkesztette: Posteinerné Toldi Márta

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, 2012

 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kiemelt figyelemmel kezeli az iparjogvédelmi oktatás és tudatosságnövelés területét, ezért kiforrott iparjogvédelmi oktatási portfólióval és korszerű oktatási segédanyagokkal támogatja a szakemberek képzését. Az Iparjogvédelem című kötet közérthető módon tárgyalja a tárgykör minden fontos kérdését, úgy, hogy a kötetben megjelenített tudás nem merül ki a jogszabályok egyszerű bemutatásában, hanem rávilágít az iparjogvédelem összetett rendszerében rejlő összefüggésekre.

 
3 600 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.