Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Medicina Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >M-O >Medicina Kiadó

Sorrend:

AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓK JOGVÉDELME

Szerzők: Hidvéginé dr. Adorján Lívia - Sáriné dr. Simkó Ágnes

Medicina Kiadó, 2017

 

A Medicina Könyvkiadó gondozásában kiadott Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben jogi könyvsorozat 5. kötete „Az egészségügyben dolgozók jogvédelme”.

A kötet az egészségügy szereplőinek – orvosok, ápolók, betegek, kórházak – személyiségi jogaival és azok védelmével foglalkozik az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépése utáni jogi helyzet elemzésével. A könyv elsősorban az emberi méltóság és becsület, a jóhírnév és magánszféra, az adat­ és titokvédelem szabályaira és megsértésük jogkövetkezményeire fókuszál. Kiemelten foglalkozik a sérelemdíj új jogintézményével, jogalkalmazási dilemmáival. Ismerteti a tárgyat érintő nemzetközi normákat, bírói gyakorlatot, a legújabb Európai Uniós rendeleteket és irányelveket.

 
5 200 Ft
A KREATIVITÁS KULTÚRTÖRTÉNETE

Szerző: Katona Ferenc

Medicina Kiadó, 2017

 

Az emberré válás folyamatát kezdettől fogva a kreativitás határozta meg, hiszen ez az alkotó tevékenység emelte ki az embert az állatvilágból. Az emberi agy és az emberi kéz működésének egymásrautaltsága hozta létre többek közt a táplálkozás fejlődését vagy az energiák használatát.

 
3 900 Ft
KREATÍV KOMMUNIKÁCIÓ

Szerző: Dezsényi Péter

Medicina Kiadó, 2017

 

Dezsényi Péter új kötete igazi csemege a kommunikáció szűkebb értelemben vett szakembereinek ugyanúgy, mint a széles olvasóközönségnek. Irodalmi, színházi, zenei, filmművészeti példák izgalmas sokaságán keresztül, szórakozva jutunk el a kommunikáció kreativitásáig, mélyebb megismeréséig.

 

Hiába van jelen a gondolkodásmódunkban a kreativitás, ha nem tudjuk megfelelően kommunikálni – magyarán: nem tudjuk inspirálni és ezen keresztül megváltoztatni a környezetünket. A kommunikáció hogyan-ja aktív és lényeges szerepet játszik egy kívánt változás elérésében, problémák, konfliktusok megoldásában, a játszmák megtörésében, illetve megelőzésében – ettől kreatív.

 
4 300 Ft
A SZAHARA BŰVÖLETÉBEN

Az „Angol beteg” igaz története Almásy László hiteles életrajza

Negyedik kiadás

Szerző: Kubassek János

Medicina Kiadó, 2016

 

A kötet végigkíséri a kilenc Oscar-díjjal kitüntetett film – az „Angol beteg” – főhőse, Almásy László életútját. Feleleveníti gyermekéveit, első világháborús tevékenységét, IV. Károly királypuccsaiban játszott szerepét.

A geográfus szerző – az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója – nyomon követte a XX. század legsikeresebb magyar földrajzi felfedező utazójának életútját. Felkereste Almásy László kalandos pályafutásának európai, ázsiai és afrikai helyszíneit.

Hat évtizeddel Almásy után, 1993-ban expedíciót szervezett a Líbiai-sivatagba, s az első magyarok egyikeként eljutott a Szahara legnehezebben megközelíthető, legjáratlanabb vidékeire, a Gilf Kebírbe, Vádi Szúrába és az évszázadokon át hiába keresett, Almásy által felfedezett rejtelmes oázisba, Zarzurába.

 
6 200 Ft
-10%
A SZOCIÁLIS AGY KULTÚRTÖRTÉNETE

Szerző: Katona Ferenc

Medicina Kiadó, 2016

 

E kultúrtörténeti kötet a kezdetektől egészen máig feltárja az emberi agy fejlődését, bemutatva azt is, hogyan alakított ki különféle civilizációkat, illetve kultúrákat.

 

A modern ember agya éppen sokoldalúsága, nagyfokú kreativitása miatt válhatott egyetemes érvényűvé a Földön, hiszen magába foglalja azt a szabályozást, amelyek a társadalmi életvitelhez nélkülözhetetlenek, lehetővé teszik az alkalmazkodást – ugyanakkor a kreativitást, a művészeti és tudományos tevékenységek magas fokú művelését is.

Több mint 100 kép gazdagítja a kötetet.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

A kézirat lezárva: 2016. szeptember 1.

Szerzők: Hidvéginé dr. Adorján Lívia - Sáriné dr. Simkó Ágnes

Medicina Kiadó, 2016

 

A szerzők – az Orvos–beteg jogviszonyok az egészségügyben sorozat keretében – három könyvet adtak közre az egészségügyben felmerülő jogkérdésekről. A Betegek jogairól, a Műhibák és kártérítési perek az egészségügyben, valamint a Biztosítási szerződések az egészségügyben az elmúlt években kerültek kiadásra, sikert aratva az orvosok, egészségügyi szolgáltatók és a jogászok körében. A szerzők és a kiadó célja elsősorban a színvonalas tájékoztatás, a hatályos jogszabályok és jogi gyakorlat bemutatása volt. Szervesen illeszkedik ebbe a sorba a készülő kötet, amelynek rendkívüli aktualitását a szakértőket érintő anyagi és eljárásjogi szabályok megújulása, illetve a szakmai útmutatók, a módszertan változása adja, mivel a rájuk vonatkozó – polgári, büntető és közjogi – szabályozás rendszerét és az azon alapuló jogi gyakorlatot is megismerhetjük; az utóbbit elsősorban polgári jogi jogeseteken, ítéleteken keresztül.

 
4 600 Ft
AZ ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS KÉZIKÖNYVE

Laikus segélynyújtók, egészségügyi szakdolgozók és oktatók részére

Szerzők: Hunka Balázs - Kisiván Csaba

Medicina Kiadó, 2015

 

Az elsősegélynyújtás kézikönyve egyaránt használható laikus segélynyújtók, szakképzett elsősegélynyújtók, egészségügyben tanulók és dolgozók, valamint az elsősegélynyújtás oktatásával (egyetemen, sürgősségi ellátásban, általános és középiskolai órák keretében, elsősegélynyújtó tanfolyamokon, fakultációkon) foglalkozók számára.

 
4 780 Ft
HOSPICE SZAKÁPOLÁSTAN

Szerkesztette: Németh Anikó

Medicina Kiadó, 2015

 

Az otthoni hospice ellátás egyre jobban terjed hazánkban. Jelen kötet segítséget nyújt a haldokló betegek otthoni ellátásában, ápolásában a szakembereknek és a hozzátartozóknak egyaránt.

 
2 680 Ft
GLUTÉNMENTES ÉTELEK - GYÓGYÍTÓ FŰSZEREKKEL

Szerző: Sókiné Hajdara Ágota

Medicina Kiadó, 2015

 

A Lisztérzékenyeknek háziasszonyszemmel c. receptes könyve után az elmúlt évek tapasztalatai alapján újabb recepteket készített a szerző, folyamatosan figyelemmel kísérve az egyre egészségesebb és táplálóbb összetevőket. Ebben a kötetben az eddigiek megtartása mellett további segítő anyagok felhasználására próbált figyelmet fordítani. Újdonságként kísérletezgetett olyan ételekkel, ahol gyógyító fűszerek hatásait figyelembe véve számított azok egészséget támogató hatására. Rövid idő alatt új kedvencek kerültek a családi étlapra, az egyszerűbb, mindennapi ételektől a szokásostól eltérő, ünnepi fogásokig egyaránt. Diétás táplálkozásunkat hosszú távon alkalmazhatóvá, étkeinket finommá, táplálóvá kell tennünk, mindezt a hiánybetegségek, allergiák megelőzését és kizárását lehetővé téve.

 
2 320 Ft
  AZ EUTANÁZIÁTÓL A KLÓNOZÁSIG. AZ ORVOSI JOG AKTUALITÁSAI

Szerző: Julesz Máté

Medicina Kiadó, 2016

 

Az orvosi jog aktualitásai című könyv az aktív és a passzív eutanázia kérdésével, a living will-el, továbbá olyan, az orvosi jog szempontjából releváns témákkal foglalkozik, mint a születendő gyermek nemének megválasztása, a reproduktív és a terápiás célú klónozás.

 

A könyv fejezetekre tagolódik. Az egyes témák polgári jogi, büntetőjogi és egészségügyi közigazgatási jogi, valamint alkotmányjogi és nemzetközi jogi vonatkozásai a fejezetekben tárgyalt kérdések komplex áttekintését teszik lehetővé.

 
2 400 Ft
  FELELŐSSÉG ÉS KONFLIKTUSKEZELÉSI LEHETŐSÉGEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK TERÜLETÉN NEMZETKÖZI KITEKINTÉSSEL

Szerző: Zákány Judit

Medicina Kiadó, 2015

 

A konfliktusok természetes velejárói életünknek, ugyanúgy a sikertelenségek is, melyek gyakran egymással összefüggésben jelentkeznek. Igaz ez a magállapítás az egészségügyi ellátás kapcsán is, melynek születésünktől a halálunkig mindannyian alanyai vagyunk számtalanszor. Így természetes, hogy nem kerülhetjük el a vele kapcsolatos konfliktusokat, nem kívánatos eseményeket sem. Mindezek ellenére nem rendülhet meg a kölcsönös bizalom a gyógyító és a gyógyulni vágyó között, orvos és beteg nem válhatnak ellenérdekű felekké ezen események kapcsán. Nem megengedhető, hogy a jogos kompenzáció ne történjen meg, de az sem, hogy az ellehetetlenítse az ellátórendszert vagy, hogy a megfelelő ellátás esetén méltánytalan elmarasztalásban részesüljenek az egészségügyi ellátást nyújtó intézmények, illetve személyek.

 
3 800 Ft
SUGÁREGÉSZSÉGTAN

Második, átdolgozott és bővített kiadás

Szerkesztette: Turai István, Köteles György

Medicina Kiadó, 2014

 

A szakkönyv új témákkal, így az optikai sugárzások hatásairól, illetve az állatorvosi sugárforrás- és izotópalkalmazásról szóló fejezetekkel is gazdagodott. Az első hazai, tudományos-népszerűsítő sugáregészségtani kézikönyv (Dr. Turai István: Sugáregészségügyi ismeretek, 1993) a mai napig használatos az orvosegyetemi közegészségtani/népegészségtani oktatásban és a sugáregészségügyi tanfolyamokon. A Prof. Dr. Köteles György által szerkesztett Sugáregészségtan című hiánypótló szakkönyv 2002-es első kiadása viszonylag gyorsan elfogyott, hiszen nemcsak az orvosképzés, s főképpen az orvostovábbképzés tankönyveként szolgál, hanem a szélesebb szakmai társadalom is kifejezett érdeklődést mutatott iránta. A Sugáregészségtan könyv jelen kiadásához az egyes fejezeteket a szerzők kiegészítették és számottevően frissítették.

 
4 600 Ft
BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉSEK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

Orvos–beteg jogviszonyok az egészségügyben

Szerzők: Hídvéginé dr. Adorján L. - Sáriné dr. Simkó Á.

Medicina Kiadó, 2014

 

2012-ben indult könyvsorozatunk, az „Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben” címmel. A szerzők egyrészt az ítélkezési, másrészt a jogszabályalkotási munkában szereztek több évtizedes gyakorlatot. Tevékenységük során kapcsolatba kerültek a betegjogokkal, a betegjogok érvényesítésével, a betegek személyiségi jogi védelmével, az ezzel kapcsolatos kártérítési perekkel, valamint azokkal a biztosításokkal, amelyek a kórházak és egészségügyi intézmények felelősségbiztosítási feladatait látják el. Ezek kapcsán született az a törekvésük, hogy tapasztalataikat az említett könyvek megírásával rendszerbe foglalják. A harmadik könyvben a biztosításokkal foglalkoznak a szerzők. Ezek részben felelősségbiztosítások, a kórházak és az orvosok kártérítési felelősségét részben átvállaló konstrukciók.

 
4 950 Ft
-20%
AZ EMBERI KÉZ KULTÚRTÖRTÉNETE

Szerző: Katona Ferenc

Medicina Könyvkiadó Zrt., 2014

 

A könyv a kéz antropológiai fejlődését mutatja be, azt az utat, ami során a főemlősök felső végtagja emberi kézzé alakult. Részletesen tárgyalja a mai ember kezének számtalan cselekvési lehetőségét - mindezt anatómiai magyarázatokkal alátámasztva. Külön fejezetek szólnak az emberi kéz művészi alkalmasságáról, kiemelve a képző- és zeneművészet fontosságát a művészetekben. Számos művészettörténeti tény, műelemzés és anekdota mentén mélyedhet el az olvasó a részletekben. A szerző az anyagot fejlődésneurológiai tapasztalataiból, kutatásaiból állította össze és utazásai során gyűjtötte. Fényképek, eredeti művészi alkotások képei gazdagítják a kultúrtörténeti kalandozást.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
DOLGOZÓI BIZTONSÁG AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSBAN

Egészségügyi szakiskolai tankönyv

Szerző: Molnár Kornélia

Medicina Kiadó, 2010

 

A kórház, a betegek és sérültek számára menedéket jelentő hely, de veszélyt is jelenthet az ápoltak és az ott dolgozók számára egyaránt.

A kórházi egészségprogramok a gyógyító tevékenység során bekövetkező dolgozói egészségkárosodás megelőzésére szolgálnak. Kiemelkedő jelentőségűek a fertőző betegségek terjedésével foglalkozó infekciókontroll programok, az ápoltakat is megbetegítő kórházi fertőzések megelőzésében kulcskérdés a dolgozók fertőződésének megakadályozása, ezért kitüntetett szerepe van az infekciókontroll részleg és a kórházi foglalkozás-egészségügyi szolgálat közötti együttműködésnek.

 
2 200 Ft
  IRÁNYELVEK A FUNKCIÓKÉPESSÉG, A FOGYATÉKOSSÁG ÉS MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉG VÉLEMÉNYEZÉSÉHEZ

Szerkesztette: Juhász Ferenc

Medicina Kiadó, 2004

 

Az "Irányelvek a funkcióképesség, a fogyatékosság és megváltozott munkaképesség véleményezéséhez" című kiadvány az osztályozás korszerű szemléletét tükrözi, szakmai alapja az orvos szakértői minősítésnek. A könyv egy rendszerben, komplexen értelmezi a vizsgálandó egyén szűkebb és tágabb környezetét, beleértve a munkáját és munkakörülményeit is. Tartalmazza az emberi szervezet funkcióira és azok károsodására vonatkozó alapvető, korszerű klinikai ismereteket, a kivizsgálás és a gyógyítás algoritmusait, a fogyatékosság és a rokkantság megelőzését szolgáló rehabilitációs tennivalókat, a károsodások és a munkavégzés kölcsönhatásaira vonatkozó útmutatásokat, különös figyelmet szentelve a munkahelyi kockázatok egészségkárosító hatásának és az egészségkárosodott munkavállalók foglalkoztathatóságának.

 
7 000 Ft
HALÁLOS BŰN ÉS SZABAD AKARAT

Öngyilkosság a jogtudomány tükrében

Szerkesztette: Filó Mihály

Medicina Kiadó, 2013

 

Az öngyilkosság a modern jogrendszerekben a felvilágosodás óta büntetlen. A jog egyértelmű állásfoglalása ellenére azonban aligha létezik még emberi cselekvés, amit annyi morális kétely övezne, mint a suicidiumot, amelynek erkölcsi és jogi értékelése valósághű portréját adja egy kor társadalmának, pontosabban annak a diskurzusnak, amely egy bizonyos szellemi közegben az élet értékét és az emberi szabadság fogalmát kutatja.

 

 
4 200 Ft
MŰHIBÁK ÉS KÁRTÉRÍTÉSI PEREK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben 2.

Szerzők: Hídvéginé dr. Adorján L. - Sáriné dr. Simkó Á.

Medicina Kiadó, 2013

 

Az Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben c. könyvsorozat A betegek jogairól című kötetét követi a műhibaperek jelenével és jövőjével foglalkozó könyv. A több évtizedes bírói, illetve kodifikátori, valamint egyetemi oktatói tapasztalattal rendelkező szerzők célja az egészségügyben dolgozók és a betegek tájékoztatása, hatékony segítség nyújtása a jogi képviselők, illetve az ebben a referádában ítélkező bírák számára.

 
4 200 Ft
IGAZSÁGÜGYI PSZICHIÁTRIA

Második, átdolgozott kiadás

Szerkesztette: Kuncz Elemér

Medicina Kiadó, 2011

 

Jelen könyv méltó utóda a Huszár Ilona és Kuncz Elemér által szerkesztett, azonos című

műnek, melyet az azóta eltelt időben bekövetkezett változásoknak megfelelően aktualizáltak a terület ismert szakértői. Az első megjelenés óta eltelt több mint tíz évben sok minden megváltozott: átalakult az igazságügyi pszichiátriai tevékenység jogi háttere, változtak az eljárási jogszabályok, változott a kábítószer-fogyasztás, -függőség forenzikus megítélése, szemléletváltás történt a cselekvőképesség-belátási képesség megítélése terén, alapvetően átalakult a munkaképesség-csökkenéssel, egészségkárosodással kapcsolatos szakértői véleményezés rendszere, szemlélete.

 

 
4 900 Ft
PRAXISJOG

Aktuális kérdések az egészségügyi alapellátásban

Szerző: Barzó Tímea

Medicina Kiadó, 2007

 

A könyv – hiánypótló módon – a működtetési jog, mint teljesen önálló, sajátos ismérvekkel rendelkező új vagyoni értékű jog bemutatására tesz kísérletet úgy, hogy nemcsak a praxisjog jogi hátterét, hanem az egészségügyi alapellátással összefüggő más jogterületeket, aktuális kérdésköröket (pl. finanszírozás, működési engedélyezés, működtetési engedély kiadása, önkormányzatok ellátási felelőssége, uniós szabályozás stb.) is megvizsgál, illetve ismertet. A könyv célja, hogy az egészségügyi alapellátás átalakításához vezető különböző tényezők, reformfolyamatok összefoglalása, elméleti jellegű bemutatása mellett olyan kézikönyv legyen a gyakorló háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok könyvespolcán, mely tartalmazza a munkavégzésükhöz szükséges, illetve az őket megillető vagyoni értékű jogra vonatkozó legfontosabb információkat.

 
4 200 Ft
HIPNÓZIS - HIPNOTERÁPIA - Elfogyott

Második, átdolgozott kiadás

Szerkesztette: Vértes Gabriella

Medicina Kiadó, 2015

 

Az utóbbi évtizedekben jelentős tudományos ismeretekkel gazdagodott az orvosi hipnózis, és ennek eredményeként – a gyógyításban elért újabb tapasztalatoknak köszönhetően – önálló pszichoterápiás módszerré fejlődött. Ezt bizonyítja a hipnoterápia egyre szélesebb körű alkalmazása a mindennapi gyógyító munkában.

 

 
4 780 Ft
MUNKAEGÉSZSÉGTAN - Elfogyott

Foglalkozás-orvostan, foglalkozási megbetegedések, munkahigiéne

3. átdolgozott és bővített kiadás

Szerkesztette: Ungváry György, Morvai Veronika

Medicina Kiadó, 2010

 

Társadalmunk igényeinek egyre többszínűvé válása, megválaszolatlan kérdései számának növekedése, a gazdaság nagyobb eredményességét követelő élesedő piaci verseny, a környezetünk épségét fenyegető vitális problémák kezelése a 21. században gyorsulva növekvő változásokat okoz. Ez a változás ontja az új technológiákat, egyre inkább módosítja, változtatja a munkaköröket.

 
14 600 Ft
A BETEGEK JOGAIRÓL - Elfogyott

Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben I.

Szerzők: Hidvéginé dr. Adorján L., Sáriné dr. Simkó Á.

Medicina Kiadó, 2012

 

2012-ben indul könyvsorozatunk, az „Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben" címmel.

A szerzők egyrészt az ítélkezési, másrészt a jogszabályalkotási munkában szereztek több évtizedes gyakorlatot. Tevékenységük során kapcsolatba kerültek a betegjogokkal, a betegjogok érvényesítésével, a betegek személyiségi jogi védelmével, az ezzel kapcsolatos kártérítési perekkel, valamint azokkal a biztosításokkal, amelyek a kórházak és egészségügyi intézmények felelősségbiztosítási feladatait látják el. Ezek kapcsán született az a törekvésük, hogy tapasztalataikat az említett könyvek megírásával rendszerbe foglalják.

 
4 200 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.