Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó Zrt.

Fő kategória >KIADÓ >M-O >Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó Zrt.

Sorrend:

  ÁLLAM ÉS KÖZIGAZGATÁS ÚJ SZEREPBEN - KÖZIGAZGATÁSI REFORMOK ÉS AZ ÁLLAMSZEREP VÁLTOZÁSAI

Szerző: Dr. Gellén Márton PhD

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó Zrt., 2013

 

E kötet az állam szerepének változásait kutatja olyan nézőpontból, hogy e változások hogyan mennek végbe a közigazgatási reformokon keresztül. A magyar állam szerepe rendkívül gyorsan változott az elmúlt évtizedekben, hiszen a diktatúra totális államától sikerült eljutni odáig, hogy reálissá vált az úgynevezett „minimális állam” megteremtése. Abban a korban, amikor az emberi közösségek olyan soha nem látott léptékű külső kihívásokkal néznek szembe mint például a természeti erőforrások rohamos csökkenése vagy a megnövekedett nemzetközi migráció, vajon fenntartható-e a minimális állam? Ha nem, akkor mi a teendő, mik a lehetőségek a lebontott kapacitások újraépítésére? Melyek az ezzel kapcsolatos modellek és mik a jellemző veszélyek? A kötet ilyen és ehhez hasonló kérdések sorát vizsgálja.

 
3 780 Ft
  TANULMÁNYOK A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEIRŐL

Szerkesztette: Cserny Ákos, Téglási András

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt., 2013

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának Közjogi Intézete 2012. november 29-én tudományos konferenciát rendezett „A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI” címmel. Jelen kiadvány a konferencián elhangzott előadások anyagát tartalmazza, amely a választási eljárás aktuális kérdéseinek széles spektrumát feldolgozó tanulmányok gyűjteménye, amely a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó gondozásában látott napvilágot.

 

A választási eljárásról szóló új törvény azért született, hogy felváltsa a közel másfél évtizede hatályban lévő 1997. évi C. törvényt. A tanulmánygyűjtemény megalkotásának fő motívuma hozzáférhetővé tenni a későbbi jogalkotás és tudományos kutatások számára a konferencián elhangzott előadásokat.

 
2 400 Ft
-40%
BANKMENEDZSMENT

Bankszabályozás – Pénzügyi fogyasztóvédelem

Szerkesztette: Prof. Dr. Lentner Csaba

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt., 2013

 

A Bankmenedzsment – Bankszabályozás – Pénzügyi Fogyasztóvédelem című szakkönyv a pénz-, tőke- és biztosítási piacok nemzetközi környezetbe ágyazott, XXI. század eleji magyar rendszertanát foglalja magába.

 

Gazdasági kormányzással, pénzügyi joggal, közigazgatással, pénzügyi ellenőrzéssel foglalkozó jogászoknak, közgazdászoknak, könyvvizsgálóknak, bankembereknek, továbbá a banki ügyek, a pénzügyi kultúra, pénzügyi fogyasztóvédelem iránt érdeklődőknek kézikönyvként; az állam- és közigazgatás-tudományi, jogtudományi képzéseken, és az üzleti-közgazdasági szakokon tanuló hallgatóknak a pénzügyi jog, EU pénzügyek, banktan, pénzügytan stúdiumokhoz tankönyvként ajánljuk.

 
6 900 Ft
Akció: 4 140 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
HADELMÉLET ÉS KATONAI MŰVELETEK - Elfogyott

Szerző: Prof. Dr. Szendy István

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó Zrt., 2013

 

Ez a kötet elsősorban a közszolgálati hivatásrendekben feladatot vállaló, illetve arra tudatosan felkészülni akarók számára készült. Ugyanakkor haszonnal és eredménnyel forgathatják azok is, akik már elkötelezetten gyakorolják a közszolgálatot, és annak különböző területein, az ügyintézőtől a legmagasabb munkakörig, a legkülönbözőbb beosztásokban vagy tisztségekben dolgoznak a nemzet, a haza, az ország javára. Ugyanakkor ajánljuk e könyvet minden a saját, illetve a szűkebb és tágabb közössége sorsáról felelősséggel gondolkodó, a téma iránt érdeklődő embernek, hiszen létező világunk egy fontos részét — a hadelmélet és annak gyakorlata —, összefüggéseit mutatja be. Magyarországon az elmúlt tizenöt-húsz évben ilyen tárgyban és ilyen tartalommal, mint ez a könyv, írásmű nem került kiadásra.

 
2 625 Ft
BEVEZETÉS A SZOCIOLÓGIÁBA - Elfogyott

Szerzők: Dr. habil Kiss Zoltán László, Dr. habil Krizbai János, Dr. Tarján Gábor

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó Zrt., 2013

 

A tankönyv a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös képzési modul részét képező Általános szociológia tantárgyat tanuló hallgatóknak kínál ismereteket. A szerzők ezzel a kiadvánnyal is segíteni szeretnék a hallgatókat napjaink gyorsan változó nemzetközi és hazai társadalmi valóságának megértésében, s a mai társadalmi és szervezeti-intézményi viszonyrendszerekben való eredményesebb eligazodásban. Ezzel is hozzá kívánnak járulni a polgári közigazgatás, a rendvédelem, a honvédelem és a nemzetbiztonsági szolgálatok leendő szakértelmiségi személyi állományának magas színvonalú, gyakorlatorientált, alkalmazás centrikus képzéséhez és az egységesülő közszolgálati életpályák közötti rugalmas átjárhatóság megteremtéséhez.

 
4 200 Ft
  A RENDÉSZET ELMÉLETE ÉS A RENDÉSZETI ESZKÖZRENDSZER - Elfogyott

Szerző: Prof. Dr. Finszter Géza

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó Zrt., 2013

 

A rendészetelmélet alapjainak megismerése azért nélkülözhetetlen a közszolgálat különböző ágazataiban dolgozó valamennyi szakember számára, mert a társadalom hatékony védelme rendkívüli helyzetekben megkívánja a civil, a rendőri és a honvédelmi igazgatás szoros együttműködését. A hétköznapokban viszont éppenséggel az a követelmény, miszerint ezek a területek úgy kerüljenek művelésre, hogy személyzetük gondosan ügyeljen a saját szakterületük természetéből adódó, mással nem helyettesíthető eszközrendszer hozzáértő felhasználására.

 
2 625 Ft
CSIBÉCSKE ÉS MASZATKA A BETŰK BIRODALMÁBAN - Elfogyott

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó, 2013

 

Verses-mesés, gazdagon illusztrált nagycsoportos foglalkoztató füzet. A kiadvány letörölhető, toll is tartozik hozzá, így a feladatok többször is megoldhatóak.

 
1 020 Ft
CSIBÉCSKE ÉS MASZATKA A SZÁMOK BIRODALMÁBAN - Elfogyott

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó, 2013

 

Verses-mesés, gazdagon illusztrált nagycsoportos foglalkoztató füzet. A kiadvány letörölhető, toll is tartozik hozzá, így a feladatok többször is megoldhatóak.

 
1 020 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.