Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Zrínyi Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >U-Z >Zrínyi Kiadó

Sorrend:


-15%
SZÉKELYEK A HADAK ÚTJÁN

Szerző: Nagy László

Zrínyi Kiadó, 2001

 

A több mint egymillió példányban megjelent könyveivel a legolvasottabb történész újabb kötetében a három részre szakadt ország védelméért harcoló székelység életének bemutatására vállalkozott. A kötet Buda török uralom alá kerülésétől a Szatmári békekötésig kíséri végig a történelem alakulását.

A hadtörténelmi események bemutatása mellett, több érdekes kortörténeti kérdésre is választ kaphatunk. Milyen okok és körülmények állították a székely tömegeket a magyar históriában sajátos szerepet játszó Mihály havasalföldi vajda mellé? Miért volt éveken át jó kapcsolatuk Giorgio Basta aranysarkantyús lovaggal, akit mindmáig negatívan ítél meg a magyar történetírás? Milyen volt a székely katonák fegyverzete, ruházata? Miért voltak ellenállóbbak a katonáskodó székely hegyi pásztorok, hogyan tudták a had vezetői megelőzni a járványok kialakulását, elterjedését? Ősidők óta miért tiltottak ki a táborokból – halálbüntetés terhe mellett – „mindenféle nőszemélyeket”?

A kötet lapjain többek között olyan ismert történelmi nagyságokkal találkozhatunk, mint a Báthoriak, Bocskai István, Bethlen Gábor, I. Rákóczi György, vagy II. Rákóczi Ferenc. Most jelenik meg először átfogó, ideológiai felhangoktól mentes, hiteles történelmi feldolgozás e mindmáig sokakat foglalkoztató témában.

 
1 730 Ft
Akció: 1 470 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GEOPOLITIKA ÉS BIZTONSÁG

Szerkesztette: Gazdag Ferenc

Zrínyi Kiadó, 2006

 

Az olvasó alighanem az értelmező szótár után nyúl, ha a geopolitika kifejezéssel találkozik. Nagy valószínűséggel olyasmiket fog találni benne, hogy a „geopolitika az államok fejlődését, nemzetköz kapcsolatrendszerét, szövetségi-hatalmi viszonyait földrajzi szempontból vizsgáló tudományterület”. Kidolgozói és alkalmazói egyebek mellett azt vizsgálták, milyen hatást gyakorol az államok társadalmi-gazdasági fejlődésére, nemzetközi kapcsolatrendszerére, világpolitikai súlyára a földrajzi fekvés (pl. tengeri útvonalak elérési lehetősége), a domborzat, vagy a klíma. A XIX. század során szinte párhuzamosan bontakoztak ki az akkori nagyhatalmakhoz kapcsolható német, brit, amerikai, francia és orosz iskolák.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A NEMZETKÖZI MIGRÁCIÓ ÉS KORUNK BIZTONSÁGPOLITIKAI KIHÍVÁSAI

Szerző: Szabó A. Ferenc

Zrínyi Kiadó, 2006

 

A nemzetközi migráció annak ellenére, hogy mindig jelen volt a történelemben, igazán korunkban került a világ érdeklődésének homlokterébe. A globalizáció hihetetlen méreteket öltött, és a Föld minden sarkában érezteti hatását. Az ipari forradalom, majd a kapitalizmus térfoglalása idején nagy emberi mobilitás kísérte a világban végbemenő folyamatokat. Megtörtént a világ területi felosztása, majd sok szenvedés után az újrafelosztás is. A második világháború nyomán, rettenetesen pusztítások után sem állt vissza a régi, mozgó, változó, versengő világegység, amelyik lehetővé tette az emberek viszonylag szabad és önkéntes elhatározásból eredő vándorlását.

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
IDEGEN BÍRÁK ELŐTT

Szombathelyi Ferenc újvidéki pere és kivégzése

Szerző: Györkei Jenő

Zrínyi Kiadó, 2002

 

A Zrínyi Kiadó 1990-ben jelentette meg Sisak és cilinder című sorozatában Szombathelyi Ferenc tragikus sorsú vezérezredes visszaemlékezéseit. A Gosztonyi Péter által sajtó alá rendezett visszaemlékezések mellékleteként szerepelt a Budapesti Népbíróság 1941. évi ítélete, valamint azok a peranyagok, melyek 1947. február 25-ig Szombathelyi ügyében Magyarországon születtek. Tizenkét esztendővel később azoknak a kutatásoknak az eredményeit publikáljuk, melyeket Györkei Jenő végzett az újvidéki levéltárakban. Kutatómunkája eredményeként első ízben kínálkozik lehetősége az olvasónak arra, hogy betekinthessen a szabadkai per anyagába.

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A STRATÉGIA A MODERN KORBAN

Bevezetés a stratégiai tanulmányokba

Szerkesztette: John Baylis, James Wirtz, Eliot Cohen, Colin S. Gray

Zrínyi Kiadó, 2005

 

Az új, alapvető fontosságú tankönyv a politikai célú szervezett erőszak kérdéseit, annak hagyományos és legújabb kori alkalmazását helyezi a középpontba. A hagyományos és új stratégiai elgondolások jelentőségét világítja meg, és segíteni kívánja a háború és béke összetett kérdéseinek megértését a 21. század elején. Szerzői szakterületük kiemelkedő képviselői, akik a stratégia elméletét és gyakorlatát világosan, közérthető formában és olvasmányos stílusban tárgyalják. A kötet remek bevezető a stratégiai tanulmányokba mindazok számára, akik érdeklődnek a politikatudomány és a nemzetközi kapcsolatok iránt. A tartalomból: A stratégia állandó kérdései, Az összfegyvernemi hadviselés fejlődése, Huszadik századi új elméletek - áttekintés, A nagystratégia mai kérdései.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
IRAK

Háborúra ítélve

Szerzők: Andor László, Tálas Péter, Valki László

Zrínyi Kiadó, 2004

 

Ez a könyv azt a folyamatot tekinti át, amelynek során az Egyesült Államok eljutott az Irak elleni invázió megindításáig. Részletes, alaposan dokumentált elemzésükben a szerzők arra a következtetésekre jutnak, hogy Irak sorsa voltaképpen már a szeptember 11-i terrortámadásokkal eldőlt. Az ikertornyok lerombolása ugyanis olyan politikai közhangulatot teremtett Amerikában, amelyben lehetővé vált a 2001 elején hatalomra került neokonzervatív-republikánus vezetés régi tervének megvalósítása, a stratégiai ellenőrzés megszerzése a közel- és közép-keleti térség felett. George W. Bush és csapata ezt csak Irak elfoglalásával látta kivitelezhetőnek.

 
3 280 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MINDENT A HAZÁÉRT!

Első világháborús osztrák-magyar katonai alakulat- és emlékjelvények

Szerző: Sallay Gergely Pál

Zrínyi Kiadó, 2010

 

Először jelenik meg egy olyan kötet, mely átfogó módon mutatja be az osztrák–magyar katonai alakulatjelvények és az első világháborús tárgyi emlékek különleges és egyedülálló csoportját. A jelvények hírt adtak a háború jelentős hadieseményeiről, megörökítették a harcok helyszíneit és résztvevőit, emléket állítottak hadvezéreknek és közkatonáknak, hősöknek és áldozatoknak. Sajátos módon beszélik el a világháború és az abban rész vett csapatok történetét, mutatják be a harcban használt fegyvereket. A könyv ezeknek a jelvényeknek színes és különleges világába kalauzolja el az Olvasót. Nem törekszik teljességre, inkább az érdekességekre, a történeti és művészeti szempontból kiemelkedő alkotások bemutatására koncentrál 

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÁRPÁD- ÉS ANJOU-KOR CSATÁI, HADJÁRATAI

Szerző: Veszprémy László

Zrínyi Kiadó, 2008

 

A szerző gyönyörű, festményekkel, színes miniatúrákkal, metszetekkel gazdagon illusztrált műve méltó párja a korábban megjelentetett Az 1848 - 1849-es szabadságharc nagy csatái, a Nikápolytól Mohácsig és a Zrínyiek a magyar és a horvát históriában című köteteknek. A könyv a hadieseményekre összpontosít, ugyanakkor tárgyalja a korszak tágabb politikai körülményeit is.

 

Az olvasó megismerheti a honfoglaló magyarság fegyverzetét, az Árpád- és Anjou-kor címereinek katonai alkalmazását, a várostromok technikáját.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A ZRÍNYIEK A MAGYAR ÉS A HORVÁT HISTÓRIÁBAN

Szerkesztette: Bene Sándor, Hausner Gábor

Zrínyi Kiadó, 2007

 

A Zrínyi család tagjai a magyar és a horvát nemzeti történelem hősei, s főként a 17. században élt testvérpárt, Zrínyi Miklóst és Pétert irodalmi és politikai munkáságuk révén a modern magyar és horvát nemzettudat alapító atyái között tartjuk számon.

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A LUDOVIKA

Szerzők: Siposné Kecskeméthy Klára, B. Kalavszky Györgyi

Zrínyi Kiadó, 2011

 

„Legyetek bajtársiasak, emberszeretők, katonáitokat, leendő  beosztottjaitokat becsüljétek meg, tisztességesen bánjatok velük…

Gyűlölködést ne szítsatok egyetlen szomszéd nemzet ellen sem, mert itt, a Kárpát-medencében élünk ezer éve és még élni fognak utódaink több ezer éven keresztül…

A mi eszméinket vegyétek át, legyetek utódaink, mi ígérjük, hogy benneteket mindig támogatni fogunk munkátokban, amennyiben a haza és a parancsnokaitok ezt kívánják!”


Szende László nyugállományú ezredes, egykori ludovikás akadémikus

A „ludovikás” kifejezés az idők folyamán a magyar köztudatban összeforrt a férfiasság, a hazaszeretet és az önfeláldozó bátorság fogalmával. Kik voltak ezek a bátor, fegyelmezett, nagy tudású és művelt, magasan képzett katonák, és kik az ő kései utódaik? Róluk, egykori és mai ludovikásokról szól ez a könyv.

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
ÁLCARUHÁBAN - Elfogyott

Fejezetek a hadműveleti-harcászati és csapatfelderítés történetéből (1945 - 2000)

Szerző: Somkutas Róbert

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2015

 

A „felderítőszakma” lassan formálódott attól kezdve, hogy 1949. március 16-án megalakult az 1. Felderítő Század Pécsett. Az ötvenes évek elejére szovjet harcászati elvek alapján, a magyar haderő mostohagyermekeként a semmiből jött létre a csapatfelderítés mint új szakcsapat. A szakma elismeréséig meglehetősen rögös utat kellett bejárni a felderítés elhivatottjainak. Ezt az utat mutatja be a könyv, a száraz tényeket színesítve a szerző közel negyedévszázados felderítőtevékenysége során szerezett tapasztalataival és katonatársai élményeivel.

 
4 500 Ft
HARCKOCSIK - Elfogyott

A világ több mint 250 harckocsija és páncélozott harcjárműve

Szerző: Chris Chant

Zrínyi Kiadó, 2005

 

A harckocsik és a páncélozott harcjárművek megjelenésüktől kezdve meghatározó szerepet játszottak a világ valamennyi harcterén. Pusztító erejüket három fő tulajdonságuknak köszönhették: a tűzerőnek, a mozgékonyságnak és a páncélvédettségnek.

 

A kötet újdonsága, hogy még nem publikált korabeli fényképekkel, ábrákkal gazdagon illusztrált részletes leírásokban mutatja be a legjelentősebb harckocsi-típusokat és páncélozott harcjárműveket 1916-tól napjainkig, érdekes részleteket tárva elénk az egyes járművek fejlesztésének történetéről, technikai adatairól. A szerző a járműveket időrendi sorrendben, országonként mutatja be, és a páncélos hadviselés kezdeteitől, a „mozgó erődök” első bevetésétől a mai, digitális eszközökkel felszerelt harcjárművek alkalmazásáig, a Blitzkriegtől az Öböl-háborúig elemzi részvételüket a fegyveres konfliktusokban.

 

A témában magyar nyelven még nem jelent meg ilyen nagy lélegzetű összefoglaló munka, mely hasznos olvasmánya lehet a szakembereknek éppúgy, mint a történelem, a haditechnika – különösen a harckocsik és a páncélozott harcjárművek – iránt érdeklődő olvasóknak.

 
6 980 Ft
FORGÓSZÁRNYAS HUSZÁROK - Elfogyott

Szerző: Toperczer István

Magyar-angol kétnyelvű kötet

Zrínyi Kiadó, 2007

 

1991. április – Ékalakú, új felségjelek mutatják a felszállóirányt a Magyar Légierő helikopterein... Felszállás... sivító hajtóművek ébresztenek fel... csattogó rotorlapátok ringatnak a helikopter fedélzetén... elenged a Föld, az Ég vár Rád...Repülés... szinte kaszálod a harmatos füvet... Felhők közé bújsz, hogy füstből bukkanj elő... vízzel itatod az erdőtüzet... homokzsákkal szorítod meg az áradó vizet... rideg páncélt nyaldos fegyvereid tüze... rohan az idő, szalad a táj... szólóban, géppárban, vagy kötelékben repülöd a feladatod... a Nap átadja helyét az Éjnek... játszadozik sötétség és fény... Veled, aki a Levegőben élsz... Leszállás... remeg, vibrál minden körülötted... állóhelyed ölébe pottyansz... megjöttél... „pörgős” nap után már nem kergetik egymást rotorlapátok... meghajolnak, így tisztelik a Földet... 2006. ősze – Tizenöt év, a Ti korszakotok – Mi-2-esek, Minyák, Mi-24-esek és a forgószárnyas huszárok.

 
3 980 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.