Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Zrínyi Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >U-Z >Zrínyi Kiadó

Sorrend:


-15%
KATONÁK – LELKÉSZEK

Tábori lelkészek

Szerző: Dr. Varga A. József

Zrínyi Kiadó, 2010

 

A magyar történelemben a kard és a kereszt képezte népünk fennmaradásának kettős pillérét. A hazafiság és a kereszténység évezredeken keresztül összekapcsolódott a magyar nép egységes nemzetté válásával. Többszöri megszüntetés majd újrakezdés jellemzi a magyarországi történelmi egyházak, a katolikus, református és evangélikus tábori lelkészek, a tábori rabbik és az azok által alakított katonalelkészi intézmények történetét. A kötetet – színes képmelléklet mellett – a tábori lelkészet történetéhez kapcsolódó dokumentumok és adatok egészítik ki.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZUPERTITKOS ALAKULAT

Az MN 1480 hadműveleti-harcászati rakétadandár története (1963–1991)

Szerző: M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó, 2010

 

A most megjelent kötetben a szerző a közel 30 éven át az 5. önálló harckocsiezredként ismert, Tapolcán települt 5. önálló rakétadandár történetét dolgozta fel. A könyv lapjain megismerhetjük a Magyar Néphadsereg fő csapásmérő erejének, a magyar hadtörténelem legkorszerűbb, adott esetben legpusztítóbb, de szerencsére „éles” helyzetben soha nem alkalmazott harci kötelékének fegyverzetét, kiképzésének hétköznapjait. A hadműveleti-harcászati rakétadandár a Magyar Néphadsereg egyik elit alakulatává nőtte ki magát, ahol a szolgálatot teljesítők többsége megtiszteltetésnek vette, hogy részese lehet ennek a kollektívának. A könyv tiszteletadás és elismerés azon tiszti, tiszthelyettesi sor- és polgári állománynak, akik rövidebb-hosszabb ideig a dandár állományában felelősségteljesen és önzetlenül magas színvonalon végezték munkájukat.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A ZRÍNYI MIKLÓS KATONAI AKADÉMIA TÖRTÉNETE 1961-1969

Szerző: M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó, 2008

 

A sorozat harmadik kötete folytatja a tanintézet 1960-as évekbeli történetének monografikus áttekintését. E könyv fejezetein előrehaladva nyomon követhetjük azokat a lépéseket, amelyek fokozatosan teremtettek új, nagy műveltségű, több diplomával és tudományos fokozattal rendelkező tanári kart, melyre támaszkodva ki lehetett alakítani az akadémia új szervezetét. Fotókkal gazdagon illusztrálva.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A FÉLELEM ELLEN

Biztonságpolitikai írások

Szerző: Deák Péter

Zrínyi Kiadó, 2005

 

A történelem ritka ajándéka, amikor egy biztonságpolitikával foglalkozó szakember valóban történelmi léptékű korszakváltás közvetlen tanúja és résztvevője lehet. Még akkor is így van ez, ha valamennyien tudjuk, hogy korszakváltások szakmai szempontból és természetüknél fogva nem kedveznek a nagy és maradandó tételalkotás bennünk élő törekvésének. A történelem mozgásai ugyanis ilyenkor a legkiszámíthatatlanabbak és leggyorsabbak, a társadalomtudományok által megfogalmazott igazságok szavatossága ilyenkor a legrövidebb, nem is beszélve a paradigmák velük járó változásáról, amelyek egyik napról a másikra képesek átírni korábban évtizedeken keresztül uralkodó nézeteket. (…)

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A DÉLI HARANGSZÓ

Magyarországon és a nagyvilágban

The Noon Bell

In Hungary and the World

Szerkesztette: Visy Zsolt

Zrínyi Kiadó, 2011

 

Törvényszerű és természetes, hogy az évszázadokkal korábbi események a múlt ködébe vesznek. Vannak azonban olyan sorsformáló és sorsfordító események, amelyekre még a kései utókor is szívesen gondol. Ezek egyikére a keresztény templomok legtöbbjében delente megkonduló harangszó is emlékeztet, és noha igen sokan tudják azt, hogy Nándorfehérvár/Belgrád váránál 1456-ban sikerült feltartóztatni a hódító oszmán sereget egyre kevesebben tudják, hogy ez a harangszó erre emlékeztet.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR KATONAI RÁDIÓFELDERÍTÉS TÖRTÉNETE

Szerzők: Dékány István, Szőnyi István

Zrínyi Kiadó, 2009

 

A rádiófelderítés már a második világháborúban igen jelentős szerepet játszott a hadműveletek megtervezése és végrehajtása során, fontossága vitathatatlanná vált az egyéb felderítési módok mellett.

 

A könyv egyrészt egységes rendszerbe foglalja az önálló magyar rádiófelderítés hatvanéves történetének fejezeteit, másrészt emléket állít a távírászoknak, értékelőknek, rejtjelmegfejtőknek, parancsnokoknak és beosztottjaiknak, akiknek munkája következtében a magyar katonai rádiófelderítés nemzetközileg elismert szolgálati ággá nőtte ki magát.

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CAPRONITÓL A GRIPENEKIG

Szerkesztette: Dr. Kovács Vilmos, Illésfalvi Péter, Nagy András

Zrínyi Kiadó, 2008

 

Az önálló Magyar Légierő megalakulásának 70. évfordulóját ünnepeljük 2008-ban.

Ez az album a magyar katonai repülés elmúlt 70 esztendejének általunk legfontosabbnak vélt 54 repülőgép típusát mutatja be. A kétnyelvű, magyar-angol kötetben 111 eddig jórészt még nem publikált fotó segítségével tárjuk az olvasó elé a légierő képekbe foglalt technikai történetét.

 
3 600 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HADÁSZATI ÉS HADMŰVELETI ROBOTREPÜLŐGÉPEK

Szerzők: Hajdú Ferenc, Sárhidai Gyula

Zrínyi Kiadó, 2007

 

Az első robotrepülőgépeket a második világháború harcaiban fejlesztették ki, hogy helyettesítsék az egyre fogyatkozó bombázó repülőgépeket. A kötet áttekinti a fegyvercsalád ismert eszközfejlesztéseit, 1966-tól 2007-ig, de teljességet nem tud nyújtani, mivel a témára vonatkozó adatok nagy része ma is titkos.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  AZ OSZTRÁK–MAGYAR MONARCHIA TENGERÉSZETI REPÜLŐI 1911 – 1918

Szerzők: Dr. Csonkaréti Károly, Sárhidai Gyula

Zrínyi Kiadó, 2010

 

A Monarchia hadseregének szerves része volt a ma kevésbé ismert tengerészeti repülőcsoport. A kötet – számos fotóval, rajzzal, színes festménnyel illusztrálva – bemutatja a közös haditengerészet kialakulását és viszonyát a repülőfegyvernemhez. Időrendi sorrendben tárgyalja az első világháborús bevetéseket, az elszenvedett veszteségeket és a géptípusokat. A hiánypótló mű a téma iránt érdeklődők számára érdekes olvasmány.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
A ZRÍNYI MIKLÓS KATONAI AKADÉMIA TÖRTÉNETE 1955-1960

Szerző: M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó, 2007

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A NATO-BAN DOLGOZNI, RÓMÁBAN ÉLNI

Szerző: Siposné dr. Kecskeméthy Klára

Zrínyi Kiadó, 2008

 

A szerző három és fél évet töltött Rómában a NATO Védelmi Akadémián fakultás-tanácsadóként. Beosztása ellátása során szerzett tapasztalatai és a római élettel kapcsolatos élményei mind a katonák, mind a civil érdeklődők számára tanulságos és élvezetes olvasmányul szolgálnak.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HADVISELÉS AZ INFORMÁCIÓS HADSZÍNTÉREN

Szerzők: Haig Zsolt, Várhegyi István

Zrínyi Kiadó, 2005

 

E könyv bemutatja, hogy a 21. századi hadviselésben milyen új irányzatok alakultak ki, amelyeknek közös alapja az információ, valamint a tudás sokoldalú és hozzáértő alkalmazása. Az új hadviselési irányzatok megjelenési formája a különböző célú, feladatú, méretű és intenzitású információs műveletek.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KATONAI INFORMATIKA A XXI. SZÁZAD ELEJÉN

Szerző: Dr. Munk Sándor

Zrínyi Kiadó, 2007

 

Ez a könyv átfogó képet kíván nyújtani a katonai informatika jelenlegi helyzetéről, beleágyazva az informatika általános kereteibe. Ennek során áttekinti és értékeli a szakterület terminológiai kérdéseit, bemutatja a szakmai és az ismeretterjesztő irodalomban előforduló értelmezéseket, valamint ismerteti a jelentősebb katonai informatikai rendszereket, alkalmazásokat és eszközöket. A szerző reményei szerint egyaránt hasznos olvasmány lehet a katonai informatikával foglalkozó szakemberek és az informatika kérdései iránt érdeklődő olvasóközönség számára is.

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KIS MAGYAR HADELMÉLET

Szerző: Nagy Miklós Mihály

Zrínyi Kiadó, 2006

 

A könyv a modern hadügy geográfiai és geopolitikai vonatkozásait tárgyaló hadelméleti kötet. Ez az első ilyen témájú vállalkozás a magyar hadtudomány történetében; átfogó képet ad korunk fegyveres erői és a földrajzi viszonyok szoros kapcsolatáról és annak megjelenési formáiról. A hadseregek életét teljesen átható geográfiai elemek mellett részletesen tájékozódhatunk a katonaföldrajz szépirodalmi vonatkozásairól, az egyetemes katonai utazástörténetről, a politikai földrajz, valamint a geopolitika hadtudományi kérdéseiről. Megismerkedhetünk a katonaföldrajz históriájával, a katonai földrajzi gondolkodás kultúrtörténetével, amelyeket együtt geostratégiának nevezünk.

 

A könyvben, amely elméleti folytatása a szerző két korábbi művének - Magyar hadiutazók, Boldog békeidők haditengerészei - az olvasó teljes, a mindennapi élet híradásai között eligazodást segítő összefoglaló képet kap a korunk fegyveres erőinek gondolkodását és működtetését meghatározó földrajzi vonatkozású jelenségekről.

 

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
RESTAURÁCIÓ VAGY KIIGAZÍTÁS

A kádári represszió intézményesülése 1956-1962

Szerzők: Huszár Tibor, Szabó János

Zrínyi Kiadó, 1999

 

Ez a kötet olyan tanulmányokat tartalmaz, amelyek - két kivételével - először látnak napvilágot, első eredményeiként egy szisztematikus kutatásnak. E kutatás résztvevői arra vállalkoztak, hogy a lehetséges mértékig dokumentálják, s empirikus módszerekkel feltárják XX. századi történelmünk "Kádár - korszak" néven elhíresült periódusában a politikai főhatalom természetét, közelebbről annak centrális jelentőségű mozzanatát, a hatalmi represszió külső és belső kondícióit, szerveződését, intézményesülését és használatának tényeit, valamint folyamatait.

 

 
1 960 Ft
Akció: 1 665 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
OROSZORSZÁG ÉS EURÓPA

Orosz geopolitikai szöveggyűjtemény

Szerkesztette: Ljubov Siselina, Gazdag Ferenc

Zrínyi Kiadó, 2004

 

Ebben a kötetben az orosz geopolitikai gondolkodás fejlődéstörténeti vonulatait igyekszünk bemutatni. A szöveggyűjtemény az „orosz eszme” teljes spektrumát a magyar olvasók elé tárja, bár a geopolitikához kötődő szerzők kétségtelenül nagyobb teret kapnak benne. Történeti áttekintést kínálunk, amelyben terjedelmi okokból természetesen csaka főbb mérföldköveket jelölhettük ki – a szlavofilektől, Danyilevszkijtől kezdve Dosztojevszkijen, Leontyjeven, Bergyajeven, majd az eurázsiaiakon, Szavickijen és Trubeckojon áta a kortársak: Zinovjev, Panarin és Dugin írásáig.

 
3 880 Ft
Akció: 3 295 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KINEK A BÉKÉJE?

Háború és béke a volt Jugoszláviában

Szerzők: Juhász József, Márkusz László, Tálas Péter, Valki László

Zrínyi Kiadó, 2003

 

A szerzők elsősorban arra a kérdésre keresték a választ, hogy a nemzetközi közösség miként próbálta befolyásolni a felbomlás folyamatát, majd pedig – amikor kitört a szlovéniai, a horvátországi és nem sokkal később a boszniai háború – milyen eszközökkel szerette volna azokat megállítani vagy legalább korlátok közé szorítani. Vizsgálták az Európai Közösség első diplomáciai erőfeszítéseit, az általa létrehozott Jugoszlávia-konferencia eseményeit, majd azt a folyamatot, amelynek során az európai államok – felismerve saját katonai-politikai korlátaikat – az Egyesült Államokat igyekeztek megnyerni a fegyveres beavatkozásnak. A szerzők ezt követően az amerikai délszlávpolitika alakulását követték nyomon, amelynek során Washington eljutott a fegyveres intervencióról szóló döntéshez. Végül azt vizsgálták, hogy a daytoni békemegállapodás aláírása óta eltelt években a Nyugat a különböző nemzetközi intézmények felhasználásával miként őrizte a békét Boszniában és hogyan tartotta fenn a Daytonban kialakított boszniai "nemzetközi protektorátust".

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KORAI STRATÉGIAI GONDOLKODÁS

Tanulmányok

Szerkesztette: Veszprémy László

Zrínyi Kiadó, 2005

 

A háború és a háború mesterségének megértésére az ókor óta törekszik az emberiség, s e törekvés eredményeinek alkalmazásával nemcsak győzni vagy veszíteni lehet, de – miként hisszük – a háború elkerüléséhez is közelebb kerülünk.

A kötet az utóbbi fél évszázad angol nyelvű stratégiatörténeti szakirodalmából kínál reprezentatív válogatás, kiegészítve magyar és német szerzők írásaival. A kora újkori és modern gondolkodók közül megismerkedhetünk Machiavelli, Nassaui Vilmos, Montecuccoli, Zrínyi Miklós, Nagy Frigyes, Napóleon, Clausewitz, Jomini nézeteivel, a tematikus tanulmányokban pedig a „hadügyi forradalom” problémakörével, a francia forradalommal, a haditengerészet fejlődésével, az első világháború hadügyi és stratégiai újításaival, a Schlieffen-terv körüli legújabb és rendkívül meglepő kutatási eredményekkel.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYAROK A BÉKEFENNTARTÁSBAN

Katonaszociológiai adalékok a nemzetközi béketámogatóműveletekben történő szerepvállalásunk fejlődéstörténetéhez és aktuális dilemmáihoz

Szerző: Kiss Zoltán László

Zrínyi Kiadó, 2011

 

A most megjelent kötet első részében a szerző a XIX. századig visszanyúló békefenntartói tevékenység eddigi történetét tekinti át, mely óriási változásokon, fejlődésen ment keresztül. A Magyar Honvédség részvétele e feladatokban, küldetésekben elismerést vívott ki nemcsak a katonai szervezeteknek, de a Magyar Köztársaságnak is. Katonáink a világ békéjét és biztonságát szolgálják, a rászorulókat és szenvedőket segítik, ezzel is egy élhetőbb világ megteremtésén fáradoznak. Vállalt szolgálatukat bátran és önzetlenül teljesítik, ha kell a legdrágábbat életüket is feláldozzák. A Magyar Honvédség erőinek jelentős hányada, jelenleg is szolgálatot teljesít az ENSZ, az EBESZ, a NATO és az EU különféle válságreagáló műveleteiben a Balkánon, Afganisztánban és Irakban.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NÁNDORFEHÉRVÁRTÓL A CORVIN KÖZIG

Zrínyi Kiadó, 2011

 

1456-ban – fél évezrede a kontinens szerves részeként – hazánk a kereszténység pajzsaként hősiesen védte meg Nándorfehérvárnál Európát a szultán hatalmas seregével szemben, valószínűtlen győzelmet aratva. E győzelem óta a keresztény világban Magyarországért szólnak a harangok minden délben, nemzeti hőseinkre emlékeztetve.
Ötszáz évvel Nándorfehérvár ostroma után, 1956 őszén a magyarok egy elnyomó és brutális kommunista rezsim ellen fogtak fegyvert. A „pesti srácok” a végső győzelem esélye nélkül vették fel a harcot Budapest utcáin a forradalom eltiprására érkező szovjet csapatokkal.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
REX INVICTISSIMUS

Hadsereg és hadszervezet a Mátyás kori Magyarországon
Tanulmánygyűjtemény

Szerkesztette: Veszprémy László
Zrínyi Kiadó, 2008

 

A Mátyás-hagyományok ápolásában jelentős érdemeket szerzett magyar hadtörténetírás mindmáig Mátyás korát tekinti a magyar katonai erények, a vitézség, szakértelem és modernizáció emblematikus korszakának, olyan maradandó eredményekkel, amelyek a mának is szóló tanulságokkal szolgálnak.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VILÁGJÁRÓ MAGYAR KATONÁK

Arcok és képek a magyar katonai utazások történetéből (Magyar hadiutazók II.)

Szerző: Nagy Miklós Mihály

Zrínyi Kiadó, 2007

 

Nagy Miklós Mihály új könyvében magyar világjáró katonákat mutat be kalandozó nagy költőnkön, Petőfi Sándoron át a Berlint megsarcoló Hadik Andrásig. A mű külön érdeme, hogy beszámol azon tájak magyar hadiutazóiról, ahol ma is szolgálnak katonáink.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÁLLAMISÁG MEGŐRZÉSE

Tanulmányok a Rákóczi-szabadságharcról

Szerkesztette: Czigány István

Zrínyi Kiadó, 2002

 

A kötet tanulmányai széles áttekintést adnak a Rákóczi-szabadságharc llamszervezetéről, társadalmi céljairól, annak támogatásáról, hadszervezeti és hadvezetési problémáiról, tisztikaráról, külpolitikájáról, a felkelés előkészítéséről, valamint az emigrációba szorult kuruc katonákról és politikusokról. Persze felmerül a kérdés, hogy valójában mit adhat, milyen tanulságokkal szolgálhat 300 év távlatából a Rákóczi-szabadságharc a ma embere számára. Nehéz kérdés, s a válasz sem egyszerű. Ám ha mégis felelni akarunk a kérdésre, akkor a Rákóczi Ferenc vezette szabadságküzdelem egyik legfontosabb üzenete a mai Magyarország számára, úgy véljük, az államiság megőrzésében rejlik.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYAR KÜLPOLITIKA A 20. SZÁZADBAN

Tanulmányok

Szerkesztette: Gazdag Ferenc, Kiss J. László

Zrínyi Kiadó, 2004

 

A kötet célja nem a magyar külpolitika egységes szemléletű, monografikus feldolgozása, hanem inkább a magyar külpolitikáról szóló vitakultúra és problématudat fejlesztése a témák, a megközelítések és a szerzők sokféleségével. A tanulmányok alapját a Teleki Intézetben 2003-ban megrendezésre került konferencia előadásai adják.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR KATONAI REPÜLÉS KRONOLÓGIÁJA 1945–2008

Szerző: Győri János

Zrínyi Kiadó, 2009

 

A szerző öt éven át gyűjtötte, és foglalta szigorú időrendbe a magyar katonai repülés második világháború óta eltelt időszakának eseményeit. A közreadott anyag a magyar repüléstörténet feldolgozásának is jelentős vállalkozása. A könyvet olvasva megismerkedhetünk a légierő valamikori vezetőivel, és talán jobban megérthetjük az egykori átszervezések okait, a repülőalakulatok időről időre változó diszlokációjának miértjeit. Képet kaphatunk a hajózók és a műszaki állomány képzésének súlyponti elemeiről, és megismerkedhetünk a repülőbalesetek feltárt okaival, továbbá a katonák kiemelkedő helytállását tanúsító korabeli fotókkal és írásos dokumentumokkal. A mű számos, a maga korában titkos vagy cenzúrázott katonai adat, parancs nyilvánosságra hozásával lényegében egy történelmi időszakot sajátos szemszögből bemutató, forrás értékű korrajz is. 

 
9 000 Ft
Akció: 7 650 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÉG-SZÍN-TÉR

Szerző: Toperczer István

Zrínyi Kiadó, 2009

 

A könyv a repülőszakmában kevésbé jártas olvasónak is maradandó élményt nyújt. A szerző nem tűzdelte tele a „kívülállók” számára érthetetlen szakzsargonnal. A képekhez tartozó „egysorosok” nem magyarázatul szolgálnak, hanem kiemelik azok mondanivalóját, megragadják a pillanat varázsát. Ugyanakkor a szakmát jól ismerők számára, összefogott, képi élményekkel dúsított és érzelmektől sem mentes visszaemlékezést nyújt. A közös nevező, ami mindannyiunk számára kiemelt jelentőséggel bír: a képek sokasága, melyek bemutatják a pálya nehézségekkel teli szépségeit és ugyanakkor tiszteleg halottaink előtt.

 

(Részlet Pető István dandártábornok bevezetőjéből)

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NIKÁPOLYTÓL MOHÁCSIG 1396-1526

Szerző: Pálosfalvi Tamás

Zrínyi Kiadó, 2005

 

A Zrínyi Kiadó Nagy csaták című sorozatának második kötete Nikápolytól Mohácsig vezeti az olvasót, vagyis egyik súlyos vereségtől a másikig, amely utóbbi egyenesen a középkori Magyar Királyság végét jelentette. Pálosfalvi Tamás könyvének első fejezeteiben bemutatja a korabeli Európát és hadseregeit, a magyar hadszervezet fejlődését, valamint az Oszmán Birodalom felemelkedését és hadseregét. E százharminc év hadi krónikájából azokat a legjellemzőbb ütközeteket, ostromokat, csatákat tárgyalja, amelyeket a Magyar Királyság egy olyan hatalom, ellen vívott, amely katonailag valamennyi európai kortársánál idősebb volt, és amely, ellentétben a keresztény monarchiákkal, társadalmilag és politikailag is a folyamatos hódításra rendezkedett be.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYAR SASOK

A Magyar Királyi Honvéd Légierő 1920-1945

Második, javított, bővített kiadás

Szerzők: Punka György, Sárhidai Gyula

Zrínyi Kiadó, 2007

 

A magyar légierő, ezen belül különösen a Magyar Királyi Légierő technikatörténete, repülési adatsora mindig is a haditechnika és hadtörténet iránt érdeklődők figyelmének középpontjában állt. Jelen kötetünkben először sikerült összegyűjteni azokat a ritkaságszámba menő dokumentumokat, adatokat, illetve színes és fekete-fehér rajzokat, amelyek eddig soha nem kerültek egyben kiadásra Magyarországon. Olyan új adatokat közlünk az egykori repülőgépekről, mint a rejtett és nyílt légierő származási rendszere, felségjelzései, alakulatjelzései, századjelvényei, színezésmintái, festési utasításai, egyes géptípusok festései, színezései, az országba bekerült valamennyi repülőgép számadatai, a hazai gyártás adatai. Először sikerült több tucat korhű színes géprajzot egy kötetbe összegyűjteni, első ízben jelenik meg a légi győzelmek listája a most rendelkezésünkre álló legrészletesebb bontásban.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ATOM-TENGERALATTJÁRÓK 1954-2004

Szerzők: Sárhidai Gyula, Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó, 2005

 

A haditechnikai eszközök, fegyverek iránt érdeklődők körében – bár nem vagyunk tengeri nagyhatalom – nagy figyelem nyilvánul meg a víz alatti járművek és szerkezetek fejlődése, a tenger mélyének meghódítása, az ott vívott ütközetek és gyakran titkos események megismerésére. Ezt az igényt kívánja kielégíteni az Atom-tengeralattjárók című kötet, amely az elmúlt ötven év műszaki, technikai, fegyverzet-fejlesztési történetét ismerteti. A magyar szerzőpáros nagy szakmai hozzáértéssel, jelentős tényanyag birtokában dolgozza fel az orosz, az amerikai, a francia, a brit és a kínai tengeralattjáró-építés és –hadászat legjellemzőbb állomásait.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HÁBORÚ, HADSEREG, ÖSSZEOMLÁS

Magyar politika, katonapolitika, a második világháborúban

Szerkesztette: Markó György

Zrínyi Kiadó, 2005

 

Magyar politika, katonapolitika a második világháborúban A könyvben a Magyarország katonai részvétele és szerepe a második világháborúban címmel, 2005. május 5–6. között, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartott konferencia előadásainak szerkesztett változatával ismerkedhet meg az olvasó. 

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR KIRÁLYI FOLYAMERŐK ÉS FEGYVERZETÜK

Szerzők: Dr. Csonkaréti Károly, Sárhidai Gyula

Zrínyi Kiadó, 2009

 

A két világháború között a Magyar Királyság katonai felső vezetése – előrelátó módon – jelentős erőfeszítéseket tett a hadihajós fegyvernem fenntartására és fejlesztésére. Az aprólékos anyaggyűjtés eredményeként napvilágot látott jelen kötet – a szakszerű leírást számos dokumentum, rajz, fotó és festmény felhasználásával illusztrálva – bemutatja a korabeli Magyar Folyamerők valamennyi úszóegységét, azok technikai jellemzőit és fedélzeti fegyverzetét. 

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR KATONAI REPÜLÉS TÖRTÉNETE (1938 – 2008)

Szerzők: Szabó József, M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó, 2008

 

A Zrínyi Kiadó újdonsága a kezdetektől napjainkig eltelt hét évtized főbb eseményit foglalja össze a téma iránt érdeklődő olvasó számára. A katonai repülés krónikája szerves részét képezi a magyar haderő, a Magyar Honvédség históriájának, ugyanakkor része az egyetemes magyar repüléstörténetnek is. Így a katonai alakulatoknál folyó repülőkiképzés főbb eseményei nemcsak a katonai repülés, hanem az egyetemes magyar repülés fejlődéstörténetének is meghatározó állomásai voltak az elmúlt hét évtizedben.

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VADÁSZREPÜLŐK

Az Imperial War Museum fotóival

Szerző: Francis Crosby

Zrínyi Kiadó, 2003

 

A könyv betűrendben mutat be több mint 170 géptípust, köztük az első világháborúban használt korai repülőket, a két világháború közötti időnek és a második világháború vadászgépeit, és a mai szuperszonikus sugárhajtású vadászrepülőket.

Bemutatja a légi ütközetekben használt különböző fegyvereket: géppuskákat, gépágyúkat, rakétákat.

Jól áttekinthető táblázatokban foglalja össze mindegyik gépről a legfontosabb tudnivalókat: a gyártó országot, a gép első repülésének időpontját, hajtóművét, fegyverzetét, méretét, tömegét és teljesítményét.

Az Imperial War Museum színes és fekete-fehér képeinek felhasználásával ismerteti a típusokat. Az anyag nagy részét korábban még nem publikálták.

Tényeket és történeteket közöl csatákról és a repülés „ászairól”. A kötetet a rövidítések és a legfontosabb szakkifejezések magyarázata egészíti ki.

 
6 980 Ft
Akció: 5 935 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HADSEREG ÉS FEGYVEREK 1956

Szerzők: Horváth Miklós, Kovács Vilmos

Zrínyi Kiadó, 2011

 

A kötet segítségével bepillanthatunk az 1956-os forradalom és szabadságharc hétköznapjaiba, és megismerhetjük:

a Magyar Néphadsereg fontosabb feladatait és belső konfliktusait;

a karhatalmi célú alkalmazás intézményrendszerét;

a hadsereg és más erőszakszervezetek közötti „munkamegosztás” jellemzőit;

a szovjet csapatok magyarországi bevetésével kapcsolatos döntések körülményeit;

illetve a felkelő-szabadságharcos és más fegyveres csoportok, valamint a nemzetőrség tevékenységének fontosabb mozzanatait.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LÉGTÉRERŐ

Magyar légierő 2005-2010

Szerző: Toperczer István

Zrínyi Kiadó, 2010

 

Már öt éve repülnek magyar felségjellel ellátott Gripenek hazánk légterében. Ennek az öt évnek állít emléket a könyv szerzője a kétnyelvű, gazdagon illusztrált fotóalbummal. Az olvasó testközelből érzékelheti a repülés szépségét és nehézségeit, a pilóták, műszakiak, irányítók mindennapi munkáját. A Gripenek kötelékeiről készült fotók segítségével részesei lehetünk a kötet címében szereplő „légtérerőnek”. A könyv segítségével megismerkedhetünk a repülés világának ellesett pillanataival. 

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR KIRÁLYI HONVÉDSÉG LÉGVÉDELME 1920-1945

Szerzők: Dr. Barczy Zoltán, Sárhidai Gyula

Zrínyi Kiadó, 2010

 

Első ízben jelenik meg könyv hazánkban a Magyar Királyi Honvédség két világháború közötti időszakának légvédelmi fegyverzetéről. A kötet a légvédelmi tüzérség 1938–1944 közötti történetének rövid összefoglalása mellett típusismertetést és az összes fellelhető műszaki eszköz leírását foglalja össze a téma iránt érdeklődő olvasók számára. A szakszerű leírást számos korabeli fotó, műszaki leírás, dokumentum egészíti ki. 

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GYORSMERÜLÉS

Az osztrák-magyar haditengerészet tengeralattjáróinak története 1907-1918

Szerző: Csonkaréti Károly

Zrínyi Kiadó, 2007

 

Csonkaréti Károly legújabb könyvében nagy részletességgel eleveníti fel az Osztrák-Magyar Monarchia huszonhét tengeralattjárójának – legénységének – izgalmas történetét. Nemcsak a laikus érdeklődők, de a szakemberek közül is kevesen tudják, hogy az Adrián, valamint a Jón-és a Földközi-tengeren miként harcoltak ezek a tengeralattjárók. Legénységük a végsőkig helytállva teljesítette kötelességét azokon a néha törékeny, kezdetleges harceszközökön, amelyek közül tizenhárom egység magyar gyárban épült. Ezekről a különleges járművekről szakmai alapossággal ebben a munkában olvashat először az érdeklődő.

A könyvből megismerheti az olvasó a tengeralattjárók születésének korai történetét, haditechnikai, irányítási változásait, de megtudhatja azt is, hogy fő fegyverük, az úgynevezett hal- vagy önjáró torpedó magyar találmány, mely szintén magyar gyárban született.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SORSFORDÍTÓ ÜTKÖZETEK

50 csata, amely megváltoztatta a modern történelem menetét

Szerző: Tim Newark

Zrínyi Kiadó, 2004

 

Ötven csata helyszínét, modern hadviselést átalakító és a történelem menetét megváltoztató legfontosabb összecsapások lebilincselő bemutatása.

 
5 650 Ft
Akció: 4 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
IN MEMORIAM 1956

Szerzők: Horváth Miklós, Tulipán Éva

Zrínyi Kiadó, 2006

 

A rendszerváltozás óta megjelent könyvtárnyi szakmunka: monográfiák, tanulmány- és dokumentumkötetek, forráskiadványok és visszaemlékezések segítették az eligazodást az 1956-os forradalom és szabadságharc történéseiben. A szerzők - és segítőik a kutatásban - a még meglévő fehér foltok közül a forradalom és szabadságharc emberveszteségeinek számbavételére vállalkoztak. A nemzeti emlékezet szempontjából is kiemelkedő jelentőségű veszteségkutatások elvégzése során a szerzőket nem az vezette, hogy kiderítsék, ki melyik oldalán harcolt a barikádnak.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
REPÜLŐGÉP-ANYAHAJÓK ÉS REPÜLŐGÉP-HORDOZÓK 1912-2005

Szerzők: Dr. Bak József, Sárhidai Gyula

Zrínyi Kiadó, 2006

 

Földünk csaknem háromnegyedét óceánok borítják. Sok évszázadon át tartott, amíg az ember birtokába vette az óceánokat, megszülettek a kereskedelmi és a hadiflották, amelyek jelentősen hozzájárultak az emberiség fejlődéséhez.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CIVIL-KATONAI KAPCSOLATOK: A TUDOMÁNY HATÁRÁN

Válogatás a hidegháború utáni szakirodalomból

Szerkesztette: Molnár Ferenc

Zrínyi Kiadó, 2006

 

A hidegháború vége, a két nagy katonai tömb, a NATO és a Varsói Szerződés szembenállásának megszűnése alapvetően átformálta a nemzetközi kapcsolatokat, a demokratizálódás új hullámát indította el, új biztonsági fenyegetéseket, kockázatokat állított előtérbe, így jelentősen alakította a haderők szerepkörét, valamint társadalmi státusát. A bipoláris világ vége azt is jelentette, hogy nagy lendületet vettek az olyan, korábban lassan vagy látensen végbemenő folyamatok, mint a globalizáció, az európai integráció, vagy éppen a tömeghadseregek hanyatlása.

Az itt közreadott, válogatott tanulmányok ahhoz segítik hozzá az olvasót, hogy közelebb kerüljön a haderők társadalmi helyét, szerepét, belső viszonyait érintő, a napjainkban végbemenő változások megértéséhez.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A TRANSZATLANTI VITA

Tanulmányok

Szerkesztette: Vincze Hajnalka

Zrínyi Kiadó, 2006

 

Az európai-amerikai viszony meghatározója nem annyira a kulturális, gazdasági-társadalmi, szemléletbeli hasonlóságokban vagy különbözőségekben keresendő, hanem mindenekelőtt a hatalmi politikában. Ebből a szempontból meglehetősen egyértelmű a képlet. Ma az Egyesült Államok a klasszikus status quo hatalom a világban, míg az EU a nemzetközi kapcsolatok leginkább revizionista szereplője. Előbbi hegemón pozíciójának és megszerzett előnyeinek tartósítására törekszik, míg utóbbi vitathatatlan kihívást jelent a globális amerikai dominancia számára. A kulcsot e tekintetben Európa biztonsági téren történő függetlenedése, az integráció politikai tartalommal való feltöltése jelenti (helyesebben jelentheti).

A kötet bemutatja a transzatlanti politikai-katonai dilemmák legfontosabb vetületeit, mégpedig az Európai Unió Biztonsági Tanulmányok Intézete által kiadott „Váltás vagy szakadás” című könyvből válogatott tanulmányokkal.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NEMZETKÖZI BIZTONSÁGI TANULMÁNYOK

Önértelmezés és viták a hidegháború utáni korszakban

Szerkesztette: Póti László

Zrínyi Kiadó, 2006

 

Ez a könyv egy olyan tudományággal foglalkozó tanulmánygyűjtemény, amelynek Magyarországon a mai napig nincs általánosan elfogadott elnevezése. Általában „biztonságpolitikaként” emlegetik, amit azonban a magunk részéről inkább tekintünk egy szakpolitikának a sok közül, semmint diszciplína-elnevezésnek. Híven ezen kötet egyik céljához – hogy tudniillik magyarul tegyük hozzáférhetővé az angolszász szakirodalom néhány kiemelkedő írását –, ezt a diszciplínát a széles körben elterjedt angol terminológiának megfelelően következetesen „biztonsági tanulmányok"-nak nevezzük.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYARORSZÁG, A VONAKODÓ CSATLÓS

Szerző: John Flournoy Montgomery

Zrínyi Kiadó, 2004

 

John Flournoy Montgomery üzletember és diplomata, az Amerikai Egyesült Államok egykori budapesi nagykövete (1933–1941), Magyarország barátja volt. Az ország II. világháborús útjának egyik koronatanújaként vetette papírra és jelentette meg 1947-ben Hungary, the Unwilling Satellite (Magyarország, a vonakodó csatlós) című emlékiratát, amely jelképes érvénnyel is figyelemre méltó hozzájárulás nemzeti sorsunk alakulásának, geopolitikai fekvésünk tragikusan ismétlődő következményeinek jobb megértéséhez. A maga korában – elfogultságai és tévedései ellenére – több értelemben is elsőrangú politikai jelentőségű könyv második, javított és kiegészített magyar nyelvű kiadása Frank Tibornak, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzorának szerkesztésében és bevezető tanulmányával lát napvilágot.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A REMÉNY RABJAI

Gróf Batthyány Lajos és kora

Irodalmi antológia

Szerkesztette: Eszes Máté

Zrínyi Kiadó, 2008

 

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség legutóbbi közös irodalmi pályázatának gróf Batthyány Lajos születésének 200. évfordulója volt a témája. Az antológia a beérkezett legszínvonalasabb pályaművekből ad közre egy csokorra valót.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A SORS KIVÁLASZTOTTJA

Bocskai fejedelem

Szerző: Takács Tibor

Zrínyi Kiadó, 2006

 

Négy évszázad távolából idézi fel Bocskai István alakját a magyar történelem avatott tollú krónikása, Takács Tibor. A múltba visszanéző olvasó szereti tudni: milyen volt, milyen lehetett a fejedelem, aki ma is benne és a köztudatban, és nem csak négyszázados évfordulója miatt.

Bocskai jelképe az örök magyar szabadságnak. Izgalmas kérdés, jogy lesz a császári udvarban nevelkedett, Habsburg-párti ifjúból nemzete hőse, hogyan ismeri föl és viszi végbe a némettől és töröktől független haza megteremtését. Hogyan lesz dédelgetett vezére a hajdúk sokat szenvedett népének, s viszi végbe a nagy csodát: két pogány közt is lehet független Magyarország.

 
2 480 Ft
Akció: 2 110 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
BIZTONSÁG HÉT HATÁRON ÁT

Isztambul, a megújulás csúcsa

Szerzők: Deák Péter, Pirityi Sándor, Tömböl László, Vámosi Zoltán

Szerkesztette: Endresz Ernő

Zrínyi Kiadó. 2004

 

E kötet megírásának ötlete még a 2004. év kora tavaszán merült fel, azzal a célzattal, hogy a nagy jelentőségűnek ígérkező isztambuli NATO-csúcstalálkozó előzményeit, körülményeit, eseményeit az érdeklődők számára elérhetővé tegyük.

 

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A TERRORIZMUS ANATÓMIÁJA

Tanulmányok

Szerkesztette: Tálas Péter

Zrínyi Kiadó, 2006

 

Jelen kötet a magyar közönség számára kívánja bemutatni a terrorizmussal kapcsolatban felvetődő dilemmák és a terrorizmus kapcsán folyó nemzetközi viták legfontosabb vetületeit. A témakör kiváló külföldi ismerőinek (Bruce Hoffman, Ariel Merari, Paul Wilkinson, Gustav Lindström, Brian Jenkins, Doron Zimmermann) írásai remélhetőleg sokak számára világosabbá teszik ezt a ma még gyakran homályos vagy csúsztatásokkal terhelt kérdéskört.

A kötet szerkesztője abban a reményben bocsátja a magyar olvasók elé az elemzéseket, hogy azok hozzájárulhatnak hazánkban a terrorizmus kérdéskörének alaposabb és differenciáltabb megismeréséhez, és esetleg felkeltik az érdeklődést e fontos biztonságpolitikai probléma iránt, valamint ösztönzőleg hatnak majd a ma még csak gyerekcipőben járó magyar terrorizmuskutatásra is.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EGRI VÁR HISTÓRIÁJA

Szerző: Sugár István

Zrínyi Kiadó, 2002

 

A könyv megismertet egri várvédő őseink sorsával, hősies tettekkel dicső és árulásokkal terhes hétköznapjaikkal. „Históriás könyvünk” a legújabb kutatásokat felhasználva, a számítógépes rekonstrukció segítségével kalauzol az egri vár múltjában. Lapjain újraéled a történelem, Eger várának históriája, az egri emberek élete – puskaporszagúan, vérrel, verítékkel, emberközelben.

A vár ostromának 450. évfordulójára készült könyv avatott vezetője a történelem kedvelőinek a várbeli sétákon a múltban, s a jelenben – Egerben. 

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÉTFELÉ FOLYNAK A VIZEK

Szerző: Takács Tibor

Zrínyi Kiadó, 2004

 

Bethlen Gábor fejedelem korába viszi el az olvasót a történelmi regények elismert írója, Takács Tibor. A XVII. század izgalmas időszaka az 1621. év. Ekkor Ferdinánd király és Bethlen Gábor fejedelem küldöttei a morvaföldi Nikolsburgban öt hónapon át tanácskoznak a békéről. A tét Erdély és Bethlen Gábor kárpótlása. Bethlen visszaadja a királynak a nála lévő Szent Koronát, lezárva ezzel a királyi Magyarország és Erdély közti háborút. A kárpótlás megteremti Erdély aranykorát, a korona ellenében hét vármegyét, Kassa városát és Tokaj várát, valamint Oppeln és Ratibor hercegi címét kapja a fejedelem.

Az anabaptista közösség életét megrendítő erővel, hitelesen festi le az író. A szilveszteri békekötés kimondja az anabaptisták Erdélybe költözésének jogát. Az író korfestő ereje a nikolsburgi habán fazekasok bemutatásával éri el csúcspontját. Ez a könyv különleges híradás az alig ismert, rég letűnt világról.

 
1 680 Ft
Akció: 1 430 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.