Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Biztonságpolitika, hadtudomány

 Fő kategória >Társadalom- és humántudományok >Biztonságpolitika, hadtudomány

Sorrend:

12

-15%
A STRATÉGIA A MODERN KORBAN

Bevezetés a stratégiai tanulmányokba

Szerkesztette: John Baylis, James Wirtz, Eliot Cohen, Colin S. Gray

Zrínyi Kiadó, 2005

 

Az új, alapvető fontosságú tankönyv a politikai célú szervezett erőszak kérdéseit, annak hagyományos és legújabb kori alkalmazását helyezi a középpontba. A hagyományos és új stratégiai elgondolások jelentőségét világítja meg, és segíteni kívánja a háború és béke összetett kérdéseinek megértését a 21. század elején. Szerzői szakterületük kiemelkedő képviselői, akik a stratégia elméletét és gyakorlatát világosan, közérthető formában és olvasmányos stílusban tárgyalják. A kötet remek bevezető a stratégiai tanulmányokba mindazok számára, akik érdeklődnek a politikatudomány és a nemzetközi kapcsolatok iránt. A tartalomból: A stratégia állandó kérdései, Az összfegyvernemi hadviselés fejlődése, Huszadik századi új elméletek - áttekintés, A nagystratégia mai kérdései.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NORFOLKI EMBERÜNK

Szerző: Hautzinger Gyula

Kornétás Kiadó, 2008

 

Hautzinger Gyula nyugállományú ezredes szerencsés katonának tudhatja magát. Az 1967-ben életre hívott katonai főiskola egri első évfolyamán ismertem meg vagy negyven éve. Hadtáptisztnek készült. Az is lett, végigjárva hosszú katonai pályafutása szép állomásait. Ezek közül is kiemelkedik az a bő három esztendő, melyet az óceánon túl a Magyar Honvédség első összekötő tisztjeként élt meg a NATO Atlanti Főparancsnokságán és immár NATO-tisztként ott ünnepelhette meg a szövetséghez való csatlakozásunkat 1999 tavaszán. (...)

Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik érdeklődnek a biztonságpolitika iránt, akiket kíváncsivá tesz egy katona útinaplója. Különösen ajánlom azoknak a katonáknak, akik első külföldi szolgálatukra vagy missziójukra készülnek. Az élményekben dús beszámolón túl információkat kaphatnak a felkészülés, a beilleszkedés folyamatáról, a család felkészítéséről és szerepéről. Olyan mindennapi teendőkről is szó esik, mint a lakás- és gépkocsibérlés, jogosítványszerzés vagy a banki szolgáltatások elérhetősége. Hasznos tanácsokat ad a kapcsolatépítéshez, az adott ország kultúrájának megismeréséhez vagy éppen a szabadidő eltöltéséhez. (Végh Ferenc)

 
2 990 Ft
Akció: 2 542 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
BIZTONSÁGPOLITIKAI KÉZIKÖNYV

Szerkesztette: Deák Péter

Osiris Kiadó, 2007

 

A két világháború tapasztalatai, a bipoláris világrend és annak megszűnése, a technikai-kommunikációs forradalom, a globalizáció felerősödése nyomán a biztonság és a biztonságpolitika fogalma jelentősen kibővült. A korábbi, lényegében a katonai szempontokra szűkített megközelítést felváltotta egy sokkal szélesebb politikatudományi és szociológiai értelmezés. A kézikönyv összefoglalja a fogalom jelentéstartományának változásait, a diszciplína legjelentősebb iskoláit, a 20. századi nemzetközi folyamatok hatásait. Ismerteti a biztonságot fenyegető erőszakformákat, bemutatja a biztonsági és védelmi rendszereket. A 21. század biztonságképének felvázolása során áttekinti mind az új erőszakjelenségeket, mind a nem fegyveres jellegű - társadalmi, gazdasági és természeti eredetű - kihívásokat és kockázatokat. Egy-egy fejezet foglalkozik a közép-kelet-európai régió helyzetével, Magyarország biztonságpolitikai pozícióival, napjaink konfliktustérségeivel, valamint a globális biztonság nemzetközi architektúrájának, a nemzetközi közösség szervezeteinek átalakulásával, új identitásával. A kötetet a legfontosabb fogalmakat magyarázó glosszárium és a szakterület legjelentősebb műveinek jegyzéke zárja.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
  A KÜLÖNLEGES TITKOSSZOLGÁLATI ESZKÖZÖK ALKALMAZÁSÁNAK TÖRTÉNETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A 20. SZÁZADRA - Elfogyott

Jogtörténeti vázlat

Szerző: Kedves Imre

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2014

 

Jegyzetem megírásakor a hiánypótlás igénye vezérelt egy olyan területen, ami a jogászi gondolkodás egyik fontos szeletét érinti. A titkos információgyűjtés a bűnözés elleni harc hatékony, és bizonyos esetekben elengedhetetlen része, ami azt is jelenti, hogy az igazságszolgáltatás területén működő jogászok mindegyike találkozik annak valamely formájával. A hiány viszont a képzésben keresendő, miszerint az ügyvédeknek, ügyészeknek és bíróknak nem szerepel a tanulmányai között e terület, ugyanakkor működésük közben evidenciának tekintik, hogy ismerik a titkos információgyűjtés rejtelmeit.

 
2 500 Ft
ÁLCARUHÁBAN - Elfogyott

Fejezetek a hadműveleti-harcászati és csapatfelderítés történetéből (1945 - 2000)

Szerző: Somkutas Róbert

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2015

 

A „felderítőszakma” lassan formálódott attól kezdve, hogy 1949. március 16-án megalakult az 1. Felderítő Század Pécsett. Az ötvenes évek elejére szovjet harcászati elvek alapján, a magyar haderő mostohagyermekeként a semmiből jött létre a csapatfelderítés mint új szakcsapat. A szakma elismeréséig meglehetősen rögös utat kellett bejárni a felderítés elhivatottjainak. Ezt az utat mutatja be a könyv, a száraz tényeket színesítve a szerző közel negyedévszázados felderítőtevékenysége során szerezett tapasztalataival és katonatársai élményeivel.

 
4 500 Ft
HADELMÉLET ÉS KATONAI MŰVELETEK - Elfogyott

Szerző: Prof. Dr. Szendy István

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó Zrt., 2013

 

Ez a kötet elsősorban a közszolgálati hivatásrendekben feladatot vállaló, illetve arra tudatosan felkészülni akarók számára készült. Ugyanakkor haszonnal és eredménnyel forgathatják azok is, akik már elkötelezetten gyakorolják a közszolgálatot, és annak különböző területein, az ügyintézőtől a legmagasabb munkakörig, a legkülönbözőbb beosztásokban vagy tisztségekben dolgoznak a nemzet, a haza, az ország javára. Ugyanakkor ajánljuk e könyvet minden a saját, illetve a szűkebb és tágabb közössége sorsáról felelősséggel gondolkodó, a téma iránt érdeklődő embernek, hiszen létező világunk egy fontos részét — a hadelmélet és annak gyakorlata —, összefüggéseit mutatja be. Magyarországon az elmúlt tizenöt-húsz évben ilyen tárgyban és ilyen tartalommal, mint ez a könyv, írásmű nem került kiadásra.

 
2 625 Ft
NEMZETBIZTONSÁGI ALAPISMERETEK - Elfogyott

Szerkesztő: Dr. Kobolka István

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó Zrt., 2013

 

A jegyzet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetbiztonsági Intézete (NKE NBI) munkatársainak és a nemzetbiztonsági szolgálatok, valamint a titkos adatgyűjtésre feljogosított rendvédelmi és egyéb szervezetek szakembereinek bevonásával készült. Az anyag összeállításának célja, hogy áttekintést biztosítson az NKE hallgatói részére a „közös tananyag blokkban” nemzetbiztonsági ismereteket tanulók számára. A jegyzet alapként szolgál azon hallgatóknak és a téma iránt érdeklődőknek is, akik nemzetbiztonsági szakon folytatják tanulmányaikat, a doktori iskolákon tanulnak, illetve továbbképzéseken vesznek részt.

 
3 833 Ft
  A RENDÉSZET ELMÉLETE ÉS A RENDÉSZETI ESZKÖZRENDSZER - Elfogyott

Szerző: Prof. Dr. Finszter Géza

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó Zrt., 2013

 

A rendészetelmélet alapjainak megismerése azért nélkülözhetetlen a közszolgálat különböző ágazataiban dolgozó valamennyi szakember számára, mert a társadalom hatékony védelme rendkívüli helyzetekben megkívánja a civil, a rendőri és a honvédelmi igazgatás szoros együttműködését. A hétköznapokban viszont éppenséggel az a követelmény, miszerint ezek a területek úgy kerüljenek művelésre, hogy személyzetük gondosan ügyeljen a saját szakterületük természetéből adódó, mással nem helyettesíthető eszközrendszer hozzáértő felhasználására.

 
2 625 Ft
  A BIN LADEN AKCIÓ - ÍGY VÉGEZTÜK KI A TERRORISTAVEZÉRT - A KOMMANDÓS BESZÁMOLÓJA - Elfogyott

Szerzők: Kevin Maurer, Mark Owen

XXI. Század Kiadó Kft., 2012

 

Mark Owen tengerészgyalogos volt, tagja a világ legjobban kiképzett elit alakulatának, a Navy SEAL-nek. A legveszélyesebb iraki, afganisztáni küldetések után parancsot kaptak, hogy fogják el a történelem egyik legsötétebb bűnözőjét, a terroristavezér Oszama Bin Ladent, akit 2001. szeptember 11. óta kerestek. Owen átélte a sivatagi akciót, és közvetlen közelről látta, hogyan végzik ki Bin Ladent, aki, bár tudta mi történik vele, nem tanúsított ellenállást.

 

Egy könyv, amely már hetekkel megjelenése előtt vezette az amerikai sikerlistákat, ahol most is az élen van. Egy könyv, amely magyarázkodásra kényszerítette az Egyesült Államok elnökét. Egy könyv, amely a legbelső körökből mutatja meg a terror ellen harcoló elitegységek életét, és legforróbb akcióit. Könyv egy kommandóstól, aki kivégezte Bin Ladent.

 
3 490 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.