Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Publikon Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >P-R >Publikon Kiadó

Sorrend:

12

-15%
MIGRÁCIÓ A 21. SZÁZADBAN

Szerkesztette: Tarrósy István, Glied Viktor, Vörös Zoltán

Publikon Kiadó, 2016

 

Napjainkban a migráció okozta társadalmi, gazdasági és politikai hatások kezelése jelenti az egyik legnagyobb kihívást az államok számára, legyen szó aggasztó mértékű el- és kivándorlásról, vagy a migránsokat befogadó országban időről-időre fellobbanó, együttélésről szóló vitákról. Az ENSZ jelentése szerint jelenleg több mint 240 millió embert érint a migráció, érthető tehát, hogy a kérdéssel foglalkozni kell.

A kötet szerzői hatalmas – a migráció számtalan aspektusát érintő – ismeretanyagot összegeztek fejezeteikben, kiemelve a manapság leginkább érdeklődésre számot tartó problémákat és dilemmákat.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HALJ MEG, TUSZI!

Szerző: Szabadi Klaudia

Publikon Kiadó, 2015

 

Megbocsátani a megbocsáthatatlant

Húsz évvel ezelőtt, 1994 áprilisában és májusában alig száz nap alatt, közel egymillió embert mészároltak le Ruandában. A mai napig több a kérdés, mint a bizonyosság a történtekkel kapcsolatban. Szinte felfoghatatlan a népirtásban való tömeges részvétel, ahogyan a különös kegyetlenséggel történő végrehajtás is.

 
1 700 Ft
Akció: 1 445 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  ADÓPOLITIKAI ÚTKERESÉS A 21. SZÁZAD ELEJÉN - MŰKÖDŐTŐKE, VERSENYKÉPESSÉG, VÁLSÁGKEZELÉS

Szerző: Limpók Valéria

Publikon Kiadó, 2014

 

A maximális profitjuk elérése érdekében versenyző vállalatokat egymással versengő nemzetállamok igyekeznek „kiszolgálni”, küzdve a munkahely teremtő működő tőkéért és az adóbevételekért. Ezzel párhuzamosan számos országban – köztük Magyarországon is – a fiskális konszolidáció és a kríziskezelés feladatai jelentenek kihívást a kormányok számára. Európában a növekvő munkanélküliség és az elöregedő társadalom veszélyeztetik a jóléti állam szolgáltatásainak fenntartható finanszírozását.

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A TUDÁSTŐKE SZEREPE A VÁLLALATI STRATÉGIÁBAN

Szerző: Lőre Vendel

Publikon Kiadó, 2014

 

Az üzleti világban ma már elterjedt nézet szerint az emberi tudás kulcstényezővé vált. Vállalati vezetők erre a tényre gyakran úgy utalnak, hogy „a vállalati vagyon esténként hazamegy”, kiemelve azt az összefüggést, hogy az üzleti versenyelőny egyik legfontosabb forrása az emberekhez köthető tudástőke.

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KÉTSZÍNŰ MAROKKÓ

Szerző: Fülöp T. Mariann

Publikon Kiadó, 2015

 

„Szerelem volt első látásra. De idővel rájöttem, Marokkó kétszínű. Sokat hazudott nekem. Szinte minden nap becsapott. És volt, hogy meglepett. Pont ezért szerettem. Volt, hogy a fellegekbe repített, volt, hogy a mélybe taszított ez a rejtélyes, kiismerhetetlen, hallatlanul csábító és szeszélyes szerető. Imádni- és gyűlölnivaló egyszerre.”

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  NUKLEÁRIS ENERGIA, TÁRSADALOM ÉS KÖRNYEZETTUDATOSSÁG AZ ATOMVÁROSBAN

Szerzők: Nagy Roland, Glied Viktor, Barkóczi Csaba

Publikon Kiadó, 2014

 

A paksi atomerőmű kapcsán 2014-ben bejelentett bővítési döntés újra a nukleáris energia felhasználására, a biztonság és finanszírozás kérdéseire irányította a hazai közvélemény figyelmét. A bővítés körülményei nyomán kialakuló politikai viták hátterében kevéssé ismert történelmi, szociológiai és gazdasági folyamatok húzódnak.

Paks, ez az egykor alvó kistelepülés mára Magyarország egyik legismertebb városává nőtte ki magát, köszönhetően hazánk történelme legnagyobb ipari beruházásának. Paks és az atomerőmű mára szimbiózisban él egymással, a város minden lakosának van valamilyen kötődése az erőműhöz. A kötet az atomerőmű építése következtében formálódó társadalmi folyamatokkal foglalkozik, sorra véve a kialakult – környezeti, társadalmi, valamint politikai – helyzeteket, továbbá betekintést nyújt a paksi lakosság környezettudatosságának aspektusaiba egy 2013-ban készült helyi közvélemény-kutatás segítségével.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VÁROSI SZOKÁSJOG AZ ARS NOTARIA ALAPJÁN

Szerző: Béli Gábor

Publikon Kiadó, 2014

 

Az első ránk maradt magyar jogi és retorikai tankönyv, az Ars Notaria mind a mai napig voltaképpen ismeretlen a szélesebb közönség előtt. E magyarázatokkal ellátott, 1351-ben befejezett oklevélminta-gyűjteményt szerzője, a Zala megyéből származó Uzsai János egri olvasókanonok leendő jegyzők számára állította össze azzal a céllal, hogy az okiratszerkesztés tudományával együtt a korabeli magyar szokásjogot is alaposabban megismertesse. A szerkesztés és a tárgyalás módja, a megjegyzésekbe sűrített magyarázatok, vagyis a mű tudományos erényei alapján hosszú ideig azt feltételezték az Ars Notariáról, hogy a Pécsen alapított, első magyar egyetem tankönyve volt.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  KÍNAI SAKKJÁTSZMA - TENGERI KERESKEDELMI ÚTVONALAK ÉS AZ ENERGIABIZTONSÁG GEOPOLITIKÁJA

Szerző: Vörös Zoltán

Publikon Kiadó, 2014

 

Kína legfőbb tengeri kereskedelmi útvonalának biztonsága és a szállítások zavartalansága a kelet-ázsiai állam egyik fő prioritása. A regionális nagyhatalom energiahordozóktól való függősége évről-évre növekszik, ráadásul kőolajimportjának 80 százaléka egy kockázatos, 12 ezer kilométer hosszú  tengeri útvonalon érkezik.

A hajóút az afrikai partoktól és a Közel-Keletről indulva a Hormuzi-szoroson, az Indiai-óceánon

 a Malaka-szoroson és a Dél-kínai-tengeren át éri el a kínai partokat, kikötőket, megvédése egy esetleges nemzetközi biztonságot veszélyeztető konfliktus esetén meghaladná Kína képességeit.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A CSALÁDI HITBIZOMÁNYOK MEGJELENÉSE MAGYARORSZÁGON

Szerző: Peres Zsuzsanna

Publikon Kiadó, 2014

 

A jogi szakirodalomban közismert tény, hogy 1687-et követően a hitbizomány idegen eredetű jogintézményként ágyazódott be a magyar jogba. Ezzel összefüggésben azonban számos kérdés vetődött fel. Vajon egy, a magyar nemesség számára teljesen ismeretlen jogintézmény törvényben rögzítése történt meg az 1687:9 tc.-kel? Avagy voltak ennek a jogintézménynek szokásjogi előzményei? Kik voltak azok, az országos politikában is jelentős személyek, akik ennek a jogintézménynek az előnyeit élvezték? Kik, hogyan és mire alapítottak elsőként hitbizományt Magyarországon? Mit jelent ez a jogintézmény egyáltalán?

A szerző ezekre a kérdésekre keresi a választ a koraújkori családi forrásanyagok feldolgozása alapján, fókuszban a Erdődy, Thurzó, Szirmay, Pálffy, Zichy és Esterházy családdal.

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  POLITIKAI SZÍNTEREK - A POLITIKA FOGALMA, FUNKCIÓI ÉS LEHETŐSÉGEI A MEDIATIZÁLT VILÁGBAN

Szerző: Cseresnyés Ferenc

Publikon Kiadó, 2013

 

A képviseleti demokrácia az elmúlt évtizedekig nemzetállami keretben gondolkodott, mert ezzel egy olyan elhatárolt játékteret teremtett, amelyben a politikai problémák és a politikai döntési kompetenciák hatókörei lefedték egymást. A jelenlegi, globalizált világban a politika strukturális és legitimációs hatalomvesztése figyelhető meg. A játékterek, amelyekben a politikai problémák kialakulnak, és ahol a döntések születnek, jelentősen elváltak egymástól. A globalizálódó társadalom és gazdaság szereplőinek egy jó része egyszerűen kimarad a politikai döntés hatóköréből.

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KOS, A SZFINX ÉS A POLITIKA ELEFÁNTCSONTPARTON

Szerző: Csizmadia Sándor

Publikon Kiadó, 2014

 

A könyv Elefántcsontparton az „akanok” hatalomgyakorlását (1960–2000) és annak következményeit követi nyomon. Az 1960-ban függetlenné vált állam első elnöke, a keresztény és akan Félix Houphouët-Boigny erős kézzel, de mindig párbeszédre törekedve vezette az országot (1960–1993). A társadalom gyarapodásához vezető uralmának utolsó éveiben azonban Nyugat-Afrika korábbi, leginkább a kakaótermesztésnek köszönhető „gazdasági motorja” kimerült, ami az „etnikai olvasztótégely” szétesését vonta maga után. „Afrika bölcsének” távozása az élők sorából, könyörtelen utódlási harchoz vezetett, melyből a keresztény és akan Henri Konan Bédié (1993–2000) került ki győztesen.

 
2 690 Ft
Akció: 2 285 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÉDESEM VAGY MOSTOHÁK?

Vásárlási döntések a mozaikcsaládokban

Szerző: Eisingerné Balassa Boglárka

Publikon Kiadó, 2014

 

Manapság már nem lepődünk meg azon, ha valaki mozaikcsaládban él. Az újfajta családmodellek kialakulását elsősorban a gazdasági és a társadalmi változások indukálták. A mozaikcsaládok vizsgálatával leginkább a pszichológusok és a szociológusok foglalkoznak, de jelen kötetben egy marketing alapú megközelítést olvashatunk. A vásárlási döntés folyamatának és az abban vállalt szerepeknek a vizsgálata új szemléletmóddal egészíti ki a korábbi kutatásokat, feltárja a mozaikcsaládon belüli mechanizmusokat, konfliktusokat és a családtipológiai megközelítések új irányát mutatja be. A monográfiát minden olyan szakembernek és érdeklődő olvasónak ajánlom, aki fontosnak tartja a társadalom és ezen belül új célcsoportok alaposabb megismerését.

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÖNKORMÁNYZATOK SPORTFINANSZÍROZÁSA MAGYARORSZÁGON

Szerző: Gyömörei Tamás

Publikon Kiadó, 2014

 

"Sport és állam: vagy sport és gazdaság? Hazánkban a rendszerváltozás után gyakran került felszínre a sport finanszírozási kérdéskörében, hogy milyen mértékben és mely részében kapcsolódjon a sport az állami befolyásolás kényelmesebb rendszeréhez - akár közvetlenül, vagy közvetve az önkormányzatokon keresztül -, vagy törekedjen független, mondhatni szabadabb pályán fejlődésre. Az ágazatban, de széles társadalmi közösségben is éles viták alakulnak ki kapcsolatok minőségének és erősségének meghatározásában. A két szélső póluson "A Sport tartsa el önmagát", illetve "A Sport nemzeti ügy" kijelentésekkel találkozhatunk. Monográfiámmal éppen e rendkívül széles mezőn való eligazodáshoz kívántam hozzájárulni." (Gyömörei Tamás)

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MÉRHETETLEN ÖNKORMÁNYZATI VAGYON

Szerző: Szabó István

Publikon Kiadó, 2014

 

"A helyi önkormányzatok költségvetési szektoron kívüli szervezetek útján történő feladatellátása akkor is fontos marad, ha a túlzott decentralizáció ingája a túlzott központosítás felé tart éppen. A kismonográfia célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az önkormányzati gazdálkodás költségvetésen kívüli szegmensére, ezen belül is az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok működési jellemzőire.

Társadalmi és gazdasági jelentősége abban rejlik, hogy rávilágítson azon megoldásra váró problémákra, amelyek szerint a jelenlegi államháztartási információs rendszer alkalmatlan a közpolitikai döntések pénzügyi hatásainak reprezentálására, az államháztartási vagyon helyzetének bemutatásra. Ajánlom e könyvet az önkormányzati szektor döntéshozói részére, ugyanis e vállalati kör alkalmas arra, hogy képviselőtestület politikai felügyelete alól számos forrás és fontos döntés kikerüljön." (Szabó István)

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
CSALÁDBARÁT MUNKAHELYEK, CSALÁDBARÁT SZERVEZETEK

Szerző: Juhász Tímea

Publikon Kiadó, 2014

 

A munka és magánélet összehangolása napjaink egyik igen aktuális problémája. A kérdés nemcsak a munkavállalóknak okoz nehézségeket, de a munkáltatókkal szemben is számos követelményt támaszt, miközben lehetőségeket is rejt magában, így erősítve a dolgozók és a szervezetek közötti sikeres kooperációt.

A szerző három területen, az egyén, a szervezetek és az állam szintjén mutatja be a családbarát szemléletű foglalkoztatást, annak elméleti és gyakorlati összefüggéseit, segítve mind a munkaadóknak, mind a munkavállalóknak a munka és magánélet összeegyezetésének minél sikeresebb megvalósítását.

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LOGISZTIKA AZ IDŐ FOGSÁGÁBAN

Szerző: Süle Edit

Publikon Kiadó, 2014

 

A történelem folyamán az embereket mindig is foglalkoztatta az idő. Bár hétköznapi fogalomnak tűnik, mélységeit máig sem sikerült teljes egészében feltárni. Modern világunkban az idő újfajta szerephez jut, mivel gazdasági és társadalmi rendszereink egyre érzékenyebbé válnak rá.

 

A szerző széleskörű magyar és nemzetközi szakirodalmi áttekintéssel foglalja össze az időtényező különböző tudományterületek általi megközelítéseit, és részleteiben vizsgálja az időparaméter ellátási láncon belüli megjelenését és szerepét mind a működés, mind a kiszolgálás oldaláról. Süle Edit átfogó és alapos áttekintést nyújt az olvasónak az idő különböző aspektusairól.

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TRÓPUSI MEDICINA

Szerző: Ternák Gábor

Publikon Kiadó, 2014

 

A trópusokon előforduló és hazánkba is behurcolható betegségekkel foglalkozó könyv utoljára több mint 10 éve jelent meg a szerzőtől, aki több évet dolgozott trópusi országokban Afrikától a távol-keleti országokig. A jelenlegi könyv, mely 312 oldalon 73  ábrát és 47 táblázatot tartalmaz, a korábbi kiadás fontosabb szerkezetét megőrizve tartalmilag jelentősen átdolgozott formában jelenik meg. Az érdeklődő orvos a trópusokon előforduló betegségek kellően részletes leírásán kívül, megismerheti, hogy melyek a betegvizsgálat és az anamnézis, valamint a differenciál diagnosztika fontosabb szempontjai és útmutatást kap az ilyen betegségek hazai felismerésének lehetőségeiről, ellátásukról és a megelőzéssel kapcsolatos teendőkről. Trópusi országokba induló, esetleg missziós munkát vállaló orvosok részére mindenképpen ajánlott.

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
IFJÚKOROM A KISTARCSAI MUNKATÁBORBAN

Szerző: Detrich László

Publikon Kiadó, 2014

 

Detrich László lebilincselően izgalmas visszaemlékezése Magyarország 20. századi történelmének legsötétebb időszakába kalauzol el bennünket. Az örök lázadó fiatalt már 13 évesen megvádolták, hogy kézigránátot dobott szovjet katonákra, később pedig folyamatossá váltak összeütközései a kommunista hatóságokkal. 1950-ben, 18 éves korában disszidálás közben elfogták, börtönbe, majd a kistarcsai internálótáborba szállították, ahonnan csak Sztálin halálát követően, betegen szabadult. Letartóztatása után több mint négy évig volt az államvédelmi szervek fogságában.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
  EGYENRUHA HELYETT EGYÉNISÉG - A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSSZERVEZÉS ÚJ ÚTJA

Szerző: Puli Edit

Publikon Kiadó, 2014

 

A hátrányos helyzetű terek szociális szolgáltatásszervezésének napi gyakorlatában dolgozó szakemberek, valamint a helyi döntés-előkészítésben és döntéshozatalban közreműködők jól érzékelik a finanszírozás és a szociális szükségletek feszülő ellentéteit, az önkormányzati rendszerhez kötött szervezési formák egyenruhába bújtatott elvi hatékonyságának esetlegességeit. A monográfia arról szól, hogyan lehetne és kellene figyelembe venni e terek egyéniségeit a szolgáltatásszervezés szabályozásában, tehát szól a jogalkotóhoz is. Célja az, hogy reflektív összefüggéseket tárjon fel a szervezés tényezői között, s leírjon egy alternatív, megújító szemléletű modellt, kifejezetten a Nyugat-dunántúli régió példáján keresztül.

 
2 400 Ft
Akció: 2 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
PÉCS A TÖBBSZINTŰ KORMÁNYZÁS CSAPDÁJÁBAN

Szerkesztette: Tuka Ágnes, Glied Viktor

Publikon Kiadó, 2014

 

Pécs egyedülálló lehetőséget kapott 2005. október 19-én, mikor Bozóki András kulturális miniszter bejelentette: a baranyai megyeszékhely lesz 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa. A pályázatírás lendülete és a kezdeti dinamizmus a győzelem kihirdetését követően fokozatosan eltűnt, a közös gondolkodás helyét egyre inkább a kapkodás vette át. A program merész decentralizációs terve a városi és kormányzati politikai játszmákban felmorzsolódott.

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  ISTEN NEVÉBEN! - JÁNOSI ENGEL RÓBERT HADINAPLÓJA (1915-1917)

Szerzők: Schweitzer Gábor, Baiersdorf Kristóf

Publikon Kiadó, 2013

 

Jánosi Engel Róbert (Pécs, 1883. - Pécs, 1943.) első világháborús "Hadinaplója" most először kerül az Olvasóközönség elé. A jeles pécsi polgárcsalád sarjaként tartalékos hadnagyként bevonuló, utóbb főhadnagyként leszerelő naplóíró 1915. március 28. és 1917. március 30. között teljesített szolgálatot különböző katonai munkásosztagoknál a galíciai, volhíniai, majd az erdélyi hadszíntéren. Hiteles szemtanúként, a hadiesemények közvetlen részeseként örökítette meg az átélt és túlélt eseményeket: támadásokat és visszavonulásokat, győzelmeket és vereségeket. A napló olvasója előtt megelevenednek a frontszolgálatban megedzett katonák: sokuk nevét csak a "Hadinapló" örökítette meg. Jánosi Engel Róbert a fronton is őrizte a humánumot. Öntudatos, művelt és patrióta polgárként nemcsak az ősi tradíciókhoz, hanem a magyar és európai kultúrértékekhez is hűségesen ragaszkodott. A frontszolgálat közepette vezetett "Hadinapló" ezt a szellemiséget sugározza. A "Hadinapló" szövegét Baiersdorf Kristóf (Nagyszeben, 1941.) és Schweitzer Gábor (Pécs, 1964.) gondozta és egészítette ki jegyzetekkel."

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-15%
  SZOMÁLIA - ÁLLAMI ÖSSZEOMLÁS ÉS KONSZOLIDÁCIÓ AFRIKA SZARVÁN

Szerzők: Marsai Viktor, Hettey András

Publikon Kiadó, 2013

 

Szomália kapcsán mindenki hozzászokott a rossz hírekhez. Háború, kalóz-kodás, merényletek, robbantás, államkudarc, lázadók, iszlamisták, a „Nyugat” csődje – ezek azok a fogalmak, amelyeket a legtöbben ehhez a kelet-afrikai országhoz kapcsolnak.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AFRIKAI VÁROSOK

Szerző: Garth Myers

Publikon Kiadó, 2013

 

Garth Myers könyve világunk egyik legérdekesebb területére kalauzol el bennünket: a városodás, a városiasodás, az urbánus környezet változásait és az ezek eredményezte problémaegyüttest mutatja be afrikai példákon keresztül.

 
2 690 Ft
Akció: 2 285 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A BÜSZKE KUBA

Szerző: Szarka Evelin

Publikon Kiadó, 2013

 

Az elmúlt évtizedekben sok útleírás, riport született Kubáról, erről a különleges és gyönyörű országról. De alig hozzáférhetők magyarul olyan kiadványok, amelyek tudományos alapossággal vizsgálják azt, hogy hogyan alakul a kubai belpolitika, a demográfia, a vallás, a gazdaság vagy éppen az uralkodó ideológia. Hogy az amerikai törvényhozásnak miért nem sikerült térdre kényszerítenie a kis szigetet, hogy miként változott az egykori szocialista „testvérországok” és Kuba kapcsolata az európai rendszerváltozások után, miként lépett be új segítőként Venezuela, hogyan viszonyulnak a latin-amerikai államok a büszke szigethez; és miért van az, hogy ez a kis ország komolyabb külpolitikai tényező a harmadik világban, mint a nagy európai hatalmak. A szerző választ keres arra is, hogy milyen változások várhatók ott, ahol a lakosság 70%-a már a Castro-érában született, és más valóságot, mint a kubai, nem is tapasztalt még.

 

Ha valakit a Kubában zajló folyamatok részleteiben érdekelnek, akkor ez a könyv bőséges adatokkal és bibliográfiával szolgál akár további kutatásokhoz is.

 

Horvát János, újságíró, volt kubai nagykövet

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KIVONULÁS MINT LÁZADÁS

Szerző: Barcsi Tamás

Publikon Kiadó, 2013

 

Barcsi Tamás könyve érdekfeszítő nyomozás a modern egyén lehetőségei, értékei, identitása, szabadsága után. Nagyívű áttekintéseiben, érzékeny, sokrétű, szociológiai-irodalmi indíttatású kalandozásának során hőstípusokkal és hőspótlékokkal találkozunk, a siker összetevőiről olvasunk, az értékes létezés esélyét járjuk körül a fogyasztás, a konzumkultúra fogságában, a tömegmédia hipnózisában. Korunkig, napjainkig tereli az olvasót a közösségek, a kultuszok, kultúrák és ellenkultúrák érzékletesen megragadott képzeteivel. Határozott vonalvezetésű, meggyőző érvelésű gondolatmenetében a rend, a rendszerek logikája bomlik ki, s a lázadás mint kivonulás, a kivonulás mint lázadás képzelt, kipróbált és gyarmatosított útvonalai sejlenek fel.

 
2 300 Ft
Akció: 1 955 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÁTALAKULÓ VILÁGREND KÜSZÖBÉN

Szerkesztette: Grünhut Zoltán, Vörös Zoltán

Publikon Kiadó, 2013

 

Henry Kissinger a nagysikerű Diplomácia című monográfiájában azt írta: „Minden évszázadban színre lép egy ország, amely szinte bizonyos természeti törvényszerűségként mind hatalmánál fogva, mind pedig szellemi és erkölcsi indíttatásból saját értékrendjének képére formálja át a nemzetközi rendszer egészét”.

 

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  GYÖNGYÖSI JÁNOS: EGY FÉLREISMERT KÜLÜGYMINISZTER – MAGYAR KÜLPOLITIKA (1944-1947)

Szerző: Gantner Péter
Publikon Kiadó, 2013


Gyöngyösi János a Kisgazdapárt baloldali beállítottságú, vidéki politikusa volt. 1944 végén felajánlotta a szolgálatait a bevonuló oroszoknak, akik hálából elősegítették politikai pályafutását. Felvette a kapcsolatot a Moszkvából hazatért kommunistákkal is. Minden külügyi tapasztalat nélkül az ideiglenes, majd a megválasztott koalíciós kormány
külügyminisztere lett. Eleinte végrehajtotta az oroszok utasításait. Később emancipálódott és fenntartás nélkül védte a magyarság és a határon túli magyarok érdekeit. Politikája, főként ebben a kérdésben szembekerült a szovjet imperialista törekvésekkel. Igyekezett
fenntartani a jó kapcsolatokat a nyugati szövetségesekkel, elsősorban az Egyesült Államokkal

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AFRIKAI MESÉK - A SZERENGETI FÖLDJE

Szerző: Maghama Péter

Publikon Kiadó, 2013

 

Az oroszlán, a majom és a hiéna áll ennek az eredetileg szuahéli nyelven íródott, először Magyarországon megjelenő mesekönyvnek a középpontjában.Mhagama Péter meséi a varázslatos Szerengeti földjén játszódnak, a Kilimandzsáró mellett, s a három összefüggő történet az itt élő állatok mindennapjainak egy-egy epizódját meséli el.

„Az állatok királya éktelen haragra gerjedt, amikor megtudta, hogy a hiéna túljárt minden őr eszén. Nem volt több ötlete, hogy hogyan lehetne tetten érni a hiénát víztolvajlás közben, hogy példásan meg lehessen büntetni. A bölcs király tudta, hogy a helyszínen kell elfogni a tolvajt a bizonyítékokkal együtt. Épp ezen gondolkodott, amikor betoppant hozzá
barátja, a majom, hogy segítsen a hiéna megbüntetésében.”

 
1 900 Ft
Akció: 1 615 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HETEDHÉT ORSZÁG MESÉI

Publikon Kiadó, 2013

 

Mesék és történetek, Kicsiknek és Nagyoknak, szeretetről, méltányosságról, barátságról és igazságról, kultúrákról és népekről.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LESOTHO ARANYA

Szerzők: Bernát János, Balogh Sándor

Publikon Kiadó, 2012

 

A világ mindig is forrongott. Ember, embernek nem tűri kincseit. Soha nem is tűrte. Hiába azonban az arany, hiába a gyémánt, a megannyi ezüst, vagy akár a nikkel. S hiába az olaj. A víztől nagyobb kincset még nem alkotott az anyatermészet. Afrika azonban nem az a kontinens, ahol egy csöppnyi ország olajként használhatná az arany árával is megbíró kincsét. Ilyen csöppnyi ország Lesotho, melyet hideg kígyóként fon körül az óriási Dél-afrikai Köztársaság. Nyomorban élő népe tűrte egy ideig akár gazdagságot is hozható „olajuk” filléres elrablását, de 1998-ban zavargások robbantak ki a választási csalások nyomán, hisz a nép egy olyan kormányt szeretett volna a nemzet élén látni, mely védi az aprócska alkotmányos monarchia, s vele együtt nyomorúságban lakói érdekeit.

 
1 850 Ft
Akció: 1 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FÖLDRAJZTUDOMÁNY, OKTATÁS ÉS PROPAGANDA

Szerző: Krasznai Zoltán

Publikon Kiadó, 2012

 

„amint Európa mappáját vizsgálom, hirtelen ijedtség borzong végig rajtam: hiányzik Magyarország! Csakugyan, hazámat hiába keresem, eltűnt a vonalak zűrzavarában?”

(Babits Mihály)

 

Milyen térképek fölé hajoltak az első világháború utáni béketárgyalásokon a diplomaták?

Kik voltak a szakértők az új határokat tárgyaló bizottságok mellett?

Hogyan írtak Trianon előtt és után Magyarországról a földrajztudósok, s hogyan tanították Magyarország földrajzát a kisiskolásoknak?

Miként ábrázolták a régi és az új határokat a korabeli képeslapok, plakátok és filmhíradók?

S vajon miért jártak magyar zarándokok egy kis spanyolországi városkába, Limpiasba, hogy a határok revíziójáért imádkozzanak?

 

Az új kutatásokra és páratlanul gazdag térkép- és képanyag elemzésére épülő könyv hiánypótló munka a Trianonhoz vezető béketárgyalások kulisszatitkairól, s a két világháború közötti magyar földrajztudomány, földrajztanítás és revíziós propaganda történetéről.

 
3 890 Ft
Akció: 3 310 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  AZ AGGLOMERÁCIÓK INTÉZMÉNYESÍTÉSÉNEK SAJÁTOS KÉRDÉSEI - HÁROM MAGYAR NAGYVÁROSI TÉRSÉG AZ ÁTALAKULÓ TÉRBEN

Szerkesztette: Somlyódyné Pfeil Edit

Publikon Kiadó, 2012

 

A nagyvárosok komplex kihívások előtt állnak, hiszen az Európai Unió elismerte, miszerint a városok egyrészt a gazdasági fejlődés motorjai, másrészt át kell venniük a területi kohézióért viselt felelősséget. A város és vonzáskörzete közigazgatási szempontból fragmentált térség, s a megannyi autoritás érdekei mentén sokszorosan szabdalt és konfliktusokkal terhelt tér egysége az együttműködés segítségével hozható létre, kedvező esetben hosszú távon, más esetben átmeneti jelleggel. Az új évezredben a kooperáció varázsszóvá lett, a társadalomirányítás új metódusává vált. A városok hálózatokat alkotnak azért, hogy helyt tudjanak állni az európai városversenyben.

 

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EURÓPAI PARLAMENT A BÍRÓSÁG ELŐTT

Studia Europaea 2012 Jurisprudentia et Practica 3

Szerző: Mohay Ágoston

Publikon Kiadó, 2012

 

 „Kétségtelen, hogy az Európai Parlament az az uniós intézmény, melynek jogi státuszát jelentős mértékben, sok esetben az alapszerződés betűjét kiterjesztően értelmezve, majd annak módosítását mintegy kikényszerítve alakította az Európai Bíróság joggyakorlata. […]

Maga az értekezés […] három tematikus fejezetre tagolódik. A második fejezet az EP perképességére, a harmadik fejezet az EP összetételére, szervezetére és működésére, míg a negyedik fejezet pedig a hatásköreire vonatkozó európai bírósági joggyakorlatot elemzi. […] Az értekezés helyesen mutat rá arra a dilemmára, ami az Európai Bíróság számára megoldandóként merült fel, nevezetesen egyrészről az intézményi egyensúly biztosítása, másrészről a Szerződés szövegének tiszteletben tartása. Az EP hatásköreire vonatkozó joggyakorlat leginkább erre az egyensúlyi helyzetre való törekvést példázza.”

(Somssich Réka opponensi véleményéből, ELTE ÁJK)

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EUROPEAN PERIPHERIES

Szerzők: Andrássy György, Jyrki Käkönen, Nagy Noémi

Publikon Kiadó, 2012

 

One important goal in the European integration process has been the elimination of the centre–periphery dichotomy within the community and even in the whole of Europe. In this respect, the integration aimed to increase equality within Europe. To what extent has the European integration succeeded in eliminating centre–periphery division line(s) in Europe in certain particular areas is the major question to be answered in this publication.

 

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BENYOVSZKY MÓRIC ÉS A MALGASOK FÖLDJE

Szerző: Cséke Zsolt

Publikon Kiadó, 2012

 

Madagaszkár. E bizsergetően csengő név hallatán lángra gyúl a képzeletünk és fantáziánk máris egy meseszép trópusi világba repít. A Nagy Vörös Sziget, a Természetkedvelők Paradicsoma, az Indiai-óceán gyöngye, ahol régesrég a bennszülöttek egy magyar embert, bizonyos Benyovszkyt választottak „királyuknak” olvashatjuk a turistacsalogató prospektusokban. Egy magamfajta világcsavargónak – akit már születése pillanatában beoltottak „otthon ülés” (valamint indulás előtt sárgaláz) ellen – mindez édeskevés! Vérbeli vándorként személyesen is meg akartam győződni arról, vajon igazak-e a hangzatos megállapítások és él-e még hazánk fia a madagaszkáriak, vagyis a malgasok emlékezetében? No, de ne vágjunk ennyire a dolgok közepébe, hiszen egy ilyen vállalkozás rengeteg előkészületet igényel!

 
3 290 Ft
Akció: 2 795 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FILMFÖLDRAJZ

Szerző: Borsos Árpád

Publikon Kiadó, 2012

 

Dr. Borsos Árpád geográfus, társadalomkutató. Szakterülete a kulturális földrajz, de kutatói érdeklődési köre kiterjed a település- és az innovációföldrajzra is. A kötet az elmúlt évtizedek ismert és híressé vált filmjeit, filmfesztiváljait, a magyar mozihálózatot elemzi földrajzi szempontból. A tanulmányok nagyon sok érdekességet és újdonságot tartogatnak az olvasó számára.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
THE GALLANT CLOAKMAKER

Szerző: Benedek Elek

Fordította: Andrew C. Rouse

Publikon Kiadó, 2009


A nagy mesemondó, Benedek Elek angol nyelvű, gazdagon illusztrált kötete tavaly került a boltokba. A 14 mesét tartalmazó mesekönyv szép ajándék minden alkalomra és érdekes olvasmány angolul tanuló gyermekeknek egyaránt.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AFRIKA KÖZLEKEDÉSE

Szerző: Erdősi Ferenc

Publikon Kiadó, 2011

 

Az Afrika közlekedése című kötet összefüggéseiben és az egyes országokra lebontva vizsgálja a kontinens közlekedési rendszereit, járműparkját, szállítási potenciálját. Az elképesztő mennyiségű adatot közlő mű évtizedekre meghatározhatja a szakemberek és kutatók afrikai közlekedési infrastruktúráról és fejlesztési lehetőségekről meglévő tudását és olyan, még nem létrejött, vagy kialakulófélben lévő kapcsolatokat indíthat be és segíthet, melyek gazdasági és politikai téren egyaránt hasznosak lehetnek Magyarország számára.

 

 
5 990 Ft
Akció: 5 090 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MPILO

Nem csak mesék Afrikáról. Fekete történetek a fekete kontinensről

Szerző: Mihályffy Balázs

Publikon Kiadó, 2011

 

Az MPILO egy groteszk, de nagyon élvezetes, szerethető és cinikus mesevilágba repíti az olvasót. Ez a világ Afrika, a minden ízében és érintésében fekete kontinens, amely a nemzetközi politika sodrásában próbálja megtalálni a helyét és szerepét. Nem könnyű feladat, mert a nagyhatalmi érdekek, a globális gazdaság szereplői és a gátlástalan kalandorok időről időre világossá teszik: fejlesztésekre csak akkor kerülhet sor, ha cserébe megkapják Afrika kincseit.

 

 
2 690 Ft
Akció: 2 285 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
FELNŐTTOKTATÁSI FELFOGÁSOK A 20. SZÁZADBAN

Andragógiai szöveggyűjtemény 1.

Szerkesztette: Bajusz Klára, Németh Balázs

Publikon Kiadó, 2011

 

A magyar neveléstudományi szakirodalom hiánypótló kötetét tartja kezében az Olvasó. A szöveggyűjteményben felsorakoznak a 20. század andragógiai szakirodalmának legnevesebb külföldi szerzői, közülük több először olvasható magyar nyelven. A szemelvényeken keresztül kronológiai sorrendben bontakoznak ki azok a nézetek, melyek a felnőttoktatás-elmélet 20. századi fejlődési ívét rajzolják meg. A szerkesztők szándéka szerint a szemelvény-gyűjtemény a 2012-es évben a magyar andragógia meghatározó gondolkodóinak írásaival egészül ki.

 

A szöveggyűjtemény tartalmazza többek között J. Dewey, Je. N. Medinszkij, V. Hodge, W. Szewczuk, P. Freire, F. Föggeler, I. Illich, A. Krajnc írásait.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KATEDRÁN INNEN ÉS TÚL

Tanulmányok a jogi felsőoktatás múltjából

Szerző: Schweitzer Gábor

Publikon Kiadó, 2011

 

A jogi felsőoktatás múltját felidéző tanulmánykötet a jogakadémiák patriarchális világán, a jogász-ethosz, illetve a különböző jogásztípusok irodalmi ábrázolásán, valamint a budapesti jogi fakultás 1945 utáni első esztendeinek bemutatásán kívül néhány professzori életutat, életútszakaszt is feldolgoz. Az esettanulmányok személyes forrásokat – levelezéseket, naplókat, visszaemlékezéseket – is feldolgoznak.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FACEBOOK MŰHELYTITKOK

Marketing a közösségi hálón

Szerkesztette: Pankász Balázs, Nádasdy Krisztina

Publikon Kiadó, 2010

 

A marketingesnek eredményeket kell felmutatnia. De ez egyre nehezebb.

Az emberek több mint kétharmada átugorja a hirdetéseket. Ha online reklámozol, az átkattintási arány kevesebb mint egy százalék lesz. Az internetezők zöme figyelmen kívül hagyja a bannereket. A közvetlenül kiküldött levelek felét még csak meg sem nézik. Kitörlik anélkül, hogy egy pillantást vetnének rá.

 

 
3 999 Ft
Akció: 3 395 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FEGYVEREKKEL SZEMBEN, FEGYVEREKKEL KÉZBEN

Nemzetközi jogi védőháló a fegyveres konfliktusokban érintett gyermekek oltalmára

Szerző: Csapó Zsuzsanna

Publikon Kiadó, 2011

 

Jelen kötet a fegyveres konfliktusok által árintett gyermekek védelmét szolgáló nemzetközi jogi védőháló teljes körű bemutatását és elemzését tűzte ki céljául. Vizsgálat alá vonta az ún. passzív oldal, azaz a háborúk áldozataivá váló gyerekek kérdéskörét, valamint az ún. aktív oldal, vagyis a maguk is fegyvert ragadó gyermekkatonák globális problémáját. Törekedett arra, hogy egyrészt kimerítő jelleggel feltárja a vonatkozó nemzetközi normaanyagot, másrészt – szintén a teljesség igényével – ismertesse valamennyi a témában kompetens nemzetközi szervezet felépítését, harmadrészt felkutatva a releváns nemzetközi bírói döntéseket bemutassa a vonatkozó nemzetközi bírói gyakorlatot.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ISZLÁM FORRADALOM

Négy műhelytanulmány a radikális iszlámról

Szerző: Póczik Szilveszter

Publikon Kiadó, 2011

 

Az iszlám, illetve arab társadalmak hősies erőfeszítéseit nem lehet részvét nélkül szemlélni, de részrehajlás nélkül kell vizsgálni. A kötet első tanulmányában az iszlám társadalmakban megjelenő politikai radikalizmus nemzetközi politikai valamint belső társadalmi okainak felvázolására tettem kísérletet, miközben felmutattam a nagyhatalmi politikák felelősségét, illetve felelőtlenségét, valamint a globalizáció folyamatainak nem-szándékolt következményeit, beleértve a migrációs és interkulturális feszültségek pszichológiai hatásait is.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MODERN POLITIKAI ESZMÉK, IDEOLÓGIÁK

Szerző: Szabó Gábor

Publikon Kiadó, 2011

 

A közszférában hivatásukat majdan gyakorlók óhatatlanul találkoznak az államhatalom céljaival, a politikai, társadalmi és gazdasági konfliktusokra adott válaszaival. Minden ilyen célkitűzés és szándék akarva-akaratlanul a politikai eszmék világába visz bennünket. Éppen ezért látszik fontosnak, hogy a hallgatók a napjainkban gyakran tapasztalható eszmei kavalkádban könnyebben eligazodjanak. Ehhez kíván segítséget nyújtani ez az oktatási segédanyag.

 
1 000 Ft
Akció: 850 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÚJRAGONDOLT VÁROS

EKF iratok

Szerző: Takáts József

Publikon Kiadó, 2011

 

E kötet olyan szövegeket tartalmaz, amelyeket 2004 és 2011 tavasza között írtam az „Európa Kulturális Fővárosa”-programmal kapcsolatosan. 2004-ben én írtam Pécs város ún. előpályázati EKF-koncepcióját, 2005-ben A határtalan város című pályázati könyvét, 2006-ban, lemondásomig, a Pécs 2010-program stratégiai főtanácsadója voltam. Ez idő alatt egyrészt cikkek, előadások, interjúk sokaságában érveltem az EKF-programmal kapcsolatban ilyen vagy olyan álláspontok mellett, másrészt nyilvánosságot nem kapott feljegyzések, tervezetek, levelek sokaságát készítettem a program előrehaladása érdekében. 2006-os lemondásom után egy ideig cikkekkel (részben álnéven írt elemzésekkel) és feljegyzésekkel igyekeztem befolyásolni a pécsi EKF-program további sorsát, s egyben interjúkban, cikkekben, előadásokban próbáltam magyarázni a program értelmét és történetének egyes fejleményeit, s benne a saját szerepemet.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
AZ EURÓPAI UNIÓ ALAPDOKUMENTUMAI 2010

A kézirat lezárva: 2010. november 20.

Szerkesztette: Szalayné Sándor Erzsébet

Publikon Kiadó, 2010

 

Az Európai Unió többéves előkészítés után, a reformszerződés révén új jogi alapokkal rendelkezik. A kötet segíti az eligazodást az EU elsődleges joganyagának aktuális rendszerében.

 
3 590 Ft
Akció: 3 050 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYAR ALKOTMÁNY- ÉS JOGTÖRTÉNET

Szerző: Degré Alajos

Szerkesztette: Béli Gábor

Publikon Kiadó, 2010

 

Az egyetemi tankönyvek és jegyzetek sorsa olykor különösen alakul. Vannak olyanok, melyek generációkon át megkerülhetetlenné és meghatározóvá válnak az érintett tudományág oktatásában, mások érdemeik ellenére hamar kikopnak a kötelező vagy ajánlott művek listá-jából. Történelmünk közelmúltjában a mellőzötté válás hátterében nem egyszer ideológiai és politikai okok húzódtak meg. Degré Alajosnak az 1950-51. tanévben tartott előadásai nyomán publikált jegyzete is e művek sorába tartozik.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
20 ÉVESEK AZ ÖNKORMÁNYZATOK

Születésnap vagy halotti tor?

Szerkesztette: Kákai László

Publikon Kiadó, 2010

 

A magyar önkormányzati rendszer létrejöttének 20. évfordulója alkalmából 2010. március 19-20-án országos konferencia került megrendezésre a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Politikai Tanulmányok Tanszék és a Pólusok Társadalomtudományi Egyesület szervezésében a Pécsi Tudományegyetemen.

 
3 590 Ft
Akció: 3 050 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SECURITY UNDER GLOBAL PRESSURE

Szerkesztette: István Tarrósy

Publikon Kiadó, 2005

 

Proceedings of the "Globalising Security Policy" symposium series held st the International House of Pécs in 2004

 
400 Ft
Akció: 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.