Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Typotex Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >S-T >Typotex Kiadó

Sorrend:

-15%
IRÁNYÍTÁSTECHNIKA JÁRMŰDINAMIKAI ALKALMAZÁSOKKAL

Szerzők: Bokor József, Gáspár Péter

Typotex Kiadó, 2008

 

Jelen könyv az irányításelmélet és az irányítástervezés, valamint a megvalósítás kérdéseivel foglalkozik. Az elméleti és módszertani kérdéseken túl kiemelt alkalmazási területként a földi és légi járművek, valamint kisebb mértékben ezek forgalmi folyamatainak modellezését és irányítását tárgyalja.

A bemutatott anyag a BME közlekedésmérnöki oktatásában több szinten jelenik meg, így a hagyományos ötéves képzésen kívül a nemrég indított BSc-, MSc- és a PhD-képzésben is.

 

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FORGALOMIRÁNYÍTÁS

Közúti járműforgalom modellezése és irányítása

Szerzők: Luspay Tamás, Tettamanti Tamás, Varga István

Typotex Kiadó, 2012

 

A közlekedés a történelem minden korszakában jelentős szerepet töltött be. A társadalom alapvető igénye a munkahelyhez, az oktatási és szociális intézményekhez, vagy a pihenési lehetőségekhez történő eljutás, amely minőségének a javítása így közös érdekünk. A közlekedésfejlesztés egy összetett feladat, amely ma már a káros hatások következményeinek kiküszöbölését, csökkentését is magában foglalja. A közlekedés javításának egyik fontos eleme a forgalomirányítás hatékonyságának fejlesztése. Napjainkban, növekvő járműforgalom és szűkös hálózati kapacitások közepette kell a járműveket eljuttatni céljukhoz úgy, hogy az utat biztonságosan, a lehető leggyorsabban, a legkevesebb várakozással, és minimális környezeti terheléssel tegyék meg. Az előbbi feltételeknek megfelelő közlekedés biztosítása bonyolult feladatot jelent, amivel csak korszerű közúti forgalomirányító rendszerek képesek megbirkózni.

 

Könyvünkben célul tűztük ki ilyen rendszerek bemutatását, valamint a korszerű közúti forgalomirányítás tervezése során használt forgalommodellezési, mérési és irányítási módszerek ismertetését.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FENNTARTHATÓ ENERGIA

Mellébeszélés nélkül

Az ökológiai gondolat sorozat

Szerző: David J. C. MacKay

Fordította: Both Előd

Typotex Kiadó, 2011

 

Ez a könyv nem riogat világvége-szcenáriókkal és nem lobbizik egyik energiaágazatnak sem. Ami egy könyv megírásával megtehető a fenntartható energiáért, azt a szerző megteszi. Jó fizikus módjára egy új mértékegységet vezet be, amely alkalmas arra, hogy összemérhetővé váljon mindenfajta energiatermelés és -fogyasztás. Ez a mérték az egy főre és egy napra eső energiafelhasználás, illetve -termelés. Bármely ország statisztikai adatai alapján az értékek eszerint már kiszámolhatók és összehasonlíthatók. Így lépésenként méri össze a fogyasztói társadalom emberének napi energiaszükségleteit és a különböző energiatermelési formák napi termelésének lehetőségeit, korlátait.

 
6 900 Ft
Akció: 5 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ERGONÓMIA

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerkesztette: Hercegfi Károly, Izsó Lajos

Typotex Kiadó, 2010

 

Kedves Olvasó!

 

Ön most egy olyan ergonómia-tankönyvet tart a kezében, amit a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék oktatói készítettek elsősorban a Műegyetem és más egyetemek alapszakain tanuló hallgatók részére.

 

A szűk terjedelem csupán az ergonómia (az ember és gép, ill. az ember és technikai környezet kapcsolatával foglalkozó tudomány és gyakorlat) alaptémáinak „színesszőttesszerűen” változatos, vázlatos felvetését tette lehetővé. A könyv fejezetei többek közt különböző emberi jellemzőkről szólnak, amelyek ismerete nélkül (csak műszaki és gazdasági szempontok alapján) nem lehet valóban használható (biztonságos, hatékony és kényelmes) terméket vagy munkakörnyezetet tervezni. További fejezetekben különböző alkalmazási területeket mutatunk be, azok jellegzetes problémáival és néhány ott alkalmazható módszerrel.

 
2 700 Ft
Akció: 2 295 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÉGEN-FÖLDÖN INFORMATIKA

Az információs társadalom technológiai távlatai

Szerkesztő Kollektíva

Typotex Kiadó, 2008

 

Az 1996 óta működő Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) a kormány tanácsadó testülete az infokommunikáció (informatika, hírközlés, média) területén. A 2005-ben indított „Az Információs Társadalom Technológiai Távlatai" (IT3) projekttel az NHIT célja az, hogy az információs társadalom magyarországi jövőjével kapcsolatos elemző-tervező tevékenységeket egy, az infokommunikációs technológiák előrelátható alakulásáról szóló jövőkép bemutatásával támogassa - különös tekintettel a 2010-es évek Magyarországára várhatóan hatással lévő tényezőkre.

 
8 500 Ft
Akció: 7 225 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SYSTEM AND CONTROL THEORY

with Especial Emphasis on Nonlinear Sytems

Szerzők: Imre J. Rudas, József K. Tar, László Nádai

Typotex Kiadó

 

This book is recommended to Readers who – besides having general philosophical interests – also wish to attain deeper understanding in the subject area by carrying out numerical simulations for simple representative paradigms in creative manner. For this purpose small sample programs are available in program languages that require only minimal skills in programming and need hardware commonly available by students and free or widely used software packages. The fundamental mathematical tools are summarized, expounded, and geometrically interpreted in strict relationship with the needs of practical applications, too.

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ROBUST CONTROL THEORY

Szerzők: Bokor József, Gáspár Péter, Szabó Zoltán

Typotex Kiadó

 

The need to use modern linear control arises when working with models that are complex with multiple inputs and multiple outputs, or when optimization of performance is a concern. Any models of a real system is an approximation and present inaccuracies or uncertainties. This is the reason why robustness with respect to system variations is one of the most important aspects in the analysis and control of dynamical systems. A system which is to guarantee specific properties is said to be robust if it satisfies the requirements not only for its nominal values but also in the presence of uncertainties.

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ROBOTTECHNIKA

Szerző: Kulcsár Béla

Typotex Kiadó, 2012

 

Az 1970-es években tűnt fel és hamarosan önálló tudományterületté vált a robottechnika. A műszaki tudománynak e tudományterület egyre szélesebb gyakorlati jelentőséggel bíró ága, amely több ponton kapcsolódik más tudományágakhoz, pl. a matematikához és az informatikához. A robottechnika mint eszközrendszer a termelési folyamatok automatizálására fejlődött ki. Létrejöttét elősegítették a fejlett ipari államok ipari termelésvolumenének növekedését akadályozó munkaerőgondok, a termelékenység növelésének igénye, a minőségre való fokozott törekvés, az egészségre ártalmas és veszélyes munkahelyeken az emberi munka kiváltására irányuló szociális igények. A könyv a fent körvonalazott feladatoknak és követelményeknek megfelelő robottechnikai ismereteket foglalja össze.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LEPSÉNYI ISTVÁN

Kihívások és megvalósulások

Életutak sorozat

Szerző: Szentgyörgyi Zsuzsa

Typotex Kiadó, 2012

 

Lepsényi István személye a legmagasabb szintű mérnöki-irányítói munka minőségére jelent garanciát szerte a világban. Neve összefonódik az egykor legjelentősebb magyar gyár, az Ikarus rendszerváltásig tartó sikertörténetével. Az Autókonszern élén a hazai gépkocsigyártás terepét készítette elő, hogy aztán a nem kevés gáncsoskodás ellenére a projekt megvalósuljon: vezetésével Esztergomban felavatták az első magyarországi Suzuki gyárat. A két, merőben eltérő munkamódszer olajozott együttműködése Lepsényi diplomáciai érdeme.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GÉNMÓDOSÍTOTT NÖVÉNYEK

Mire jók?

Szokatlan szempontok sorozat

Szerző: Venetianer Pál

Typotex Kiadó, 2010

 

Ma a világon példátlan gyorsasággal növekszik a genetikailag módosított növények vetésterülete. Hogy ez jó vagy sem, arról intenzív és indulatos szakmai, politikai, gazdasági, és médiaviták folynak. De miről is vitatkozunk?

 

Tudta ön, hogy:

    ...a DNS önmagában nem élő anyag?

    ...a klónozás - bárhonnan is származik a kijelölt gén - többnyire az Escherichia coli nevű emberi bélbaktériumban történik meg?

    ...Dolly, az első klónozott bárány a 227-ik kísérletre sikerült?

    ...a papaját a géntechnológia mentette meg a kipusztulástól?

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
COOL IT - HIDEGVÉR!

a szkeptikus környezetvédő útikalauza a globális felmelegedéshez

Szokatlan szempontok sorozat

Szerző: Bjørn Lomborg

Fordította: Gyárfás Vera

Typotex Kiadó, 2008

 

A Cool it úttörő kezdeményezés: a benne felkínált új perspektívák, amelyek az ember és a környezet igényein egyaránt alapulnak, meg fogják változtatni a globális felmelegedésről folytatott vitákat.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A FELE ELFOGYOTT

Olaj, gáz, forró levegő és a globális energiaválság

No.1. Nemzetközi bestseller sorozat

Szerző: Jeremy Leggett

Fordította: Bakács Tibor

Typotex Kiadó, 2008

 

Baj van ugyan, de van megoldás - így foglalhatjuk össze röviden e könyv tartalmát. Baj van, sőt a baj itt van, mert kimerülőben vannak az olaj- (és a gáz-)készletek, miközben növekszik az energiaszükséglet, és ez az ellentmondás a globálisan összefonódó világpiac elkerülhetetlen összeomlását vonja maga után.

Mikor 2008 márciusában nyomdába adjuk e könyvet, az olaj hordónkénti ára már meghaladja az eddigi maximumot (ami 1980 áprilisában 103,76 USD volt): mára 105,47 USD - és ki tudja, mennyi lesz, mikor a kedves Olvasó kezébe veszi könyvünket.

 

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HÁBORÚK, JÁRVÁNYOK, TECHNIKÁK

A társadalmak fátumai

No.1. Nemzetközi bestseller sorozat

Negyedik, bővített és javított kiadás

Szerző: Jared Diamond

Fordította: Födő Sándor, Vassy Zoltán

Typotex Kiadó, 2010

 

Miért az európai civilizáció hódította meg a világot, miért nem másként alakult a történet? Így is fogalmazhatunk: Miért Pizarro maroknyi csapata győzte le Atahualpa inka fejedelmet és hatalmas hadseregét, miért nem ő kényszerítette térdre I. Károly spanyol királyt (és egyben német-római császárt)? Vagy ahogy az új-guineai Yali – a szerző barátja – vetette fel: Miért van az, hogy ti fehérek olyan sok árut termeltetek és hoztatok Új-Guineába, míg nekünk feketéknek oly kevés saját árunk van? A provokatív kérdésekre rendhagyó, nagy ívű válasz születik, nemcsak a történelem, hanem a földrajz, a biológia, a régészet, a nyelvészet, a járványtan és az antropológia, valamint a tudomány- és technikatörténet alapján. Mintegy 13 ezer éves időskálán mozogva új összefüggések rajzolódnak ki.

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VÍRUSVADÁSZOK

Szerző: Michael B. A. Oldstone

Fordította: Dr. Dömök István

Typotex Kiadó, 2002

 

A vírusok és az emberek küzdelmét az orvostudomány fehér inges merész felfedezőinek az arcképcsarnokaként szokás bemutatni. Michael B.A. Oldstone korunk elismert vírusvadásza, így könyvének lapjain nem csupán a – múlt hősei lépnek ki a kétdimenziós elnagyolt ábrázolásból, hanem a vírusok is elhagyják mikroszkóp alatti steril egysíkúságukat. Az űzött vadat igazán ismerő és azt meg is becsülő vadász szempontjain keresztül megismerhetjük ezt az evolúciós szempontból örök és fair tusát.

 

Michael B.A. Oldstone a Scripps Kutatóintézet neves virológusa, a Neurovirológiai Szövetség (ISNV) 2003-as kitüntetettje. Könyvében a vírusok érdekes, de olykor kegyetlen világába kalauzol, bemutatja a vírusok ellen folyó küzdelmet és a harc lehetséges végkimenetelét.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KAMIKAZE MOLEKULÁK

Tudomány tömören sorozat

Szerző: Szabó Csaba

Typotex Kiadó, 2006

 

A szabadgyökök olyan, oxigén- vagy nitrogénalapú molekulák, amelyek kémiai tulajdonságaik révén megtámadhatnak különféle kulcsfontosságú fehérjéket vagy akár a DNS-t. Ezen reakciók során maguk is megsemmisülnek, ezért kamikaze molekuláknak is nevezhetjük őket. A szabadgyökök szerepének megértése valóságos forradalmat jelent az orvostudományban, és alapjaiban változtatta meg a betegségek kialakulásával és kezelésével kapcsolatos felfogásunkat. Napjainkban megnőtt az érdeklődés a szabadgyökök iránt: táplálkozási aspektusokból, az öregedés élettanával kapcsolatosan, valamint a szív- és érrendszeri betegségekkel kapcsolatosan. A jelen könyv első öt fejezetében a szerző egyes szabadgyök-mechanizmusok szerepét mutatja be a vérkeringés szabályozásában, a cukorbetegség és a férfi impotencia kialakulásában, valamint a sejthalál folyamataiban. A szakmai fejezetek olyan stílusban íródtak, hogy a biológia alapelveiben valamelyest járatos nem-szakember olvasók számára is érthetőek legyenek. A könyv második részében a szerző néhány, a hazai tudományos életben nagy vihart kavart írását adjuk közre.

 
1 450 Ft
Akció: 1 235 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HUZELLA TIVADAR

A humanista tudós

Életutak sorozat

Szerkesztette: Endre A. Balázs, Hargittai István, Hargittai Magdolna

Typotex Kiadó

 

Huzella Tivadar (1886–1950) a Magyar Királyi Pázmány Péter Tudományegyetem Orvoskarának professzora volt, 1932 és 1946 között ő vezette a Szövet- és Fejlődéstani Intézetet. Kutatásai nemzetközi hírű tudóssá avatták: emberi és állati szövettenyészeteket tanulmányozott, hogy megismerje annak az anyagnak a fiziológiai és patológiai szerepét, amely a sejtek közötti teret kitölti. Ezt akkor intercelluláris anyagnak nevezték, ma intercelluláris mátrixnak vagy biomátrixnak hívják.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ORVOSTUDOMÁNY ÖNKRITIKÁJA

No.1. Nemzetközi bestseller sorozat

Szerző: James Le Fanu

Fordította: Gyárfás Vera

Typotex Kiadó, 2008

 

Az orvostudomány önnön diagnosztikáját állítja fel James Le Fanu.

Vizsgálódását a penicillin felfedezésével kezdi, s jut el innen napjainkig. Ami a '80-as évekig történt, az sikertörténet: a betegségek kezelésével megnőtt az átlagéletkor, a csecsemőhalál nem mindennapos élmény többé, és még az öregedés kellemetlenségei is elviselhetőbbekké váltak. E sikerek ellenére az orvostudomány tündöklő fejezete, úgy tűnik, lezárult. Beköszöntött a medicinához és intézményeihez fűződő fokozódó ambivalencia korszaka. A fejlődés belső ellentmondások sokaságát hívta életre: az orvosképzésben, a gyógyszerkutatásokban, a protokollokon keresztüli ügymenetekben, a drága eszközigényben, és mind a társadalom, mind az orvostársadalmon belüli szemléletben.

Az Olvasó - ki egyetlen életét aggódva bízza hol orvosra, hol természetgyógyászra, vagy maga is orvos/esetleg természetgyógyász - ezúttal olyan könyvet tart kezében, amely széles látókörű és alapos, de mindenekelőtt önkritikus.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZABOLCSI BENCE VÁLOGATOTT ÍRÁSAI

Szerkesztette: Wilheim András

Typotex Kiadó, 2003

 

Szabolcsi Bence a magyar zenetudomány meghatározó alkotója volt, tanulmányaiból ez idáig nem jelent meg reprezentatív, a pálya egészét bemutató válogatás. Ez a könyv az első jelentős, még a komoly stúdiumok megkezdése előtt írt dolgozattól a legutolsó megjelent publikációig öleli fel az életművet; számos írás kötetben most jelenik meg először. A tanulmányok Szabolcsi szinte valamennyi kutatási témáját reprezentálják, még ha nem is szerepel mindegyik azonos súllyal a gyűjteményben, hiszen épp a legfontosabbaknak többnyire önálló kötetet szentelt. A válogatás tematikája a népzenétől a dallamtörténeten át a Szabolcsi legkedvesebb szerzőit (Monteverdi, Mozart, Haydn, Liszt, Bartók, Kodály) elemző munkákig terjed.

Minden tudományos mű ki van téve az időnek – ez a könyv Szabolcsi Bence azon írásait adja közre, amelyek elvitathatatlan tudománytörténeti jelentőségükön túl ma is érvényesek, vagy ha részleteikben kiigazításra szorulnak is, a bennük megfogalmazott problematika a következő évtizedekben is termékeny gondolatok elindítója lehet.

 

A könyv szerkesztője Wilheim András 2005-ben Erkel Ferenc-díjat kapott.

 
5 600 Ft
Akció: 4 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MOZART DON JUANJA 2.

Claves ad Musicam sorozat

Szerző: Fodor Géza

Typotex Kiadó, 2009

 

A Mozart Don Juanja2 cím megkerülhetetlennek mutatkozott, amikor Fodor Géza fő opuszából, A Mozart-opera világképe könyvből ezt a nagy formátumú esszét kiemeltük.

 

„Kierkegaard azt írja, hogy az érzékiséget, az érzéki-erotikusat mint princípiumot, mint erőt, mint birodalmat a kereszténység hozta létre azáltal, hogy a szellem kizárta, s így önálló, ellentétes elvként határozta meg.”

 

„Mozart Don Juanja ennek a világállapotnak az utolsó óráit ábrázolja. Az opera - a nyitány d-moll andante bevezetőjében - a szellem váratlan visszatérésével kezdődik. Ez a tisztán zenei fogantatású kezdet egyúttal a zeneirodalom egyik legfantasztikusabb víziója is: valóságos jelenés.”

 

Még ma is egyképp nyugtalanít férfit és nőt e jelenés: a Don Juan-i, Mozart Don Juanjáé, és így Kierkegaardé és Fodor Gézáé.

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MI SZÓL A LEMEZEN? 2. KÖTET

Verdi és Wagner

Claves ad Musicam sorozat

Szerző: Fodor Géza

Typotex Kiadó, 2012

 

Mi szól a lemezen? Fodor Géza egyik olyan zenekritikájának a címe ez, amelyik kivételesen nem operát elemez, hanem a Beethoven-szimfóniák összkiadását (Ferencsik János vezényletével). De mindig az érdekelte, hogy mi az, amit a technika adta konzerv közvetíteni tud, mi az, ami eredendően a közönség elevenrészvételét igénylő, színpadi előadásra szánt művekből a magányos lemezhallgató számára megszólal? Ma már jószerivel minden felvétel megszerezhető – ha nem a hanglemezboltban, akkor az interneten. De hogyan válogassunk a hatalmas kínálatból? Igényes operarajongó aligha talál Fodor Gézánál jobb kalauzt az eligazodáshoz – őnála, akit mindig is az opera érdekelt a legjobban, és akinél talán senki sem értett jobban az operához.

 
5 600 Ft
Akció: 4 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MI SZÓL A LEMEZEN? 1. KÖTET

Operafelvételek Monteverditől Lisztig

Claves ad Musicam sorozat

Szerző: Fodor Géza

Typotex Kiadó, 2011

 

Mi szól a lemezen? Fodor Géza egyik olyan zenekritikájának a címe ez, amelyik kivételesen nem operát elemez, hanem a Beethoven-szimfóniák összkiadását (Ferencsik János vezényletével). De mindig az érdekelte, hogy mi az, amit a technika adta konzerv közvetíteni tud, mi az, ami eredendően a közönség eleven részvételét igénylő, színpadi előadásra szánt művekből a magányos lemezhallgató számára megszólal? Ma már jószerivel minden felvétel megszerezhető – ha nem a hanglemezboltban, akkor az interneten. De hogyan válogassunk a hatalmas kínálatból? Igényes operarajongó aligha talál Fodor Gézánál jobb kalauzt az eligazodáshoz – őnála, akit mindig is az opera érdekelt a legjobban, és akinél talán senki sem értett jobban az operához.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MEGSZÓLÍT VAGY ELVARÁZSOL?

A zene szelleméről

Claves ad Musicam sorozat

Szerző: Surányi László

Typotex Kiadó, 2008

 

A könyv kiinduló kérdése az, hogy mi a zene szerepe szellemi és lelki életünk egészén belül, és hogyan viszonyul a zene megszólalása a színről színre történő személyes megszólí­táshoz, amely a szerző szerint legfontosabb szellemi megnyilvánulásunk. Innen a könyv címe: „megszólít vagy elvarázsol”? A szerző e könyvé­ben arra vállalkozik, hogy a dialogikus gondolkodás eredményeit részben felhasználva, rész­ben továbbelemezve, dimenzió­elméleti és szimbólumelméleti szempontokat is alkalmazva új fényt vessen zene és szó, zene és szám, zene és indulat, zene és tánc (rítus) ellentéten és ro­konságon alapuló viszonyára.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ELFELEDETT ZENESZERZŐK

Claves ad Musicam sorozat

Szerző: Szalóczy Péter

Typotex Kiadó, 2007

 

Évek óta hallható a Magyar Rádió Bartók adóján a szerző népszerű zenetörténeti sorozata, Ritkán hallott remek művek címmel. A műsor már túl van a 155. adásán. Szalóczy Péter huszonöt éve kezdte el a szinte soha sehol nem hallható remek művek módszeres gyűjtését, melynek során nagyon izgalmas, beláthatatlan terjedelmű zeneanyagra tett szert. E munka eredménye e könyv, mely számtalan zeneszerzőt mutat be az elmúlt századokból, akiknek élete, munkássága mindeddig méltatlanul homályban maradt.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A NYUGAT ZENÉJE

Folyamatok és állomások a középkortól napjainkig

Szerző: Hans Heinrich Eggebrecht

Fordította: Czagány Zsuzsa, Ignácz Ádám, Nádori Lídia

Claves ad Musicam sorozat

Typotex Kiadó, 2007

 

Ez a könyv nem a szokványos értelemben vett zenetörténet. Koncepciója abból a gondolatból indul ki, hogy az egyén, a valós, a konkrét ember számára a zenetörténet nem az, amit lehetőség szerint a maga teljességében a könyvekben talál, hanem az, amit magáévá tett és sajátjaként magában hordoz, s csak azt teszi magáévá, amit maga megtapasztal, átél. Ezért tehát e könyv koncepcionális alapelveként a zenetörténet megélését szolgálja.

 
6 800 Ft
Akció: 5 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A ZENEI SZÉP

Javaslat a zene esztétikájának újragondolására

Claves ad Musicam sorozat

Szerző: Eduard Hanslick

Fordította: Csobó Péter György

Typotex Kiadó, 2007

 

„Először is érzések vagy «szép érzések» felkeltésében határozzák meg a zene célját és rendeltetését. Másodszor az érzésekben jelölik meg a tartalmat, amelyet a zeneművészet a maga műveiben ábrázol. Van a két tételben valami közös, hogy tudniillik az egyik éppoly hamis, mint a másik.”

 

„… ami a hangszeres zenéről állítható, az általában érvényes a zeneművészetre. Ha a zene valamely általános meghatározottságát vizsgáljuk, mintegy lényegét és természetét jellemzendő, határait és irányát megállapítandó, akkor csakis a hangszeres zenéről eshet szó. Arról, amire a hangszeres zene nem képes, sohasem szabad állítanunk, hogy a zene képes rá; mivel csak a hangszeres zene tiszta, abszolút zeneművészet.”

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ OPERA - EGY ZÁRT VILÁG

Az operai színjáték alapproblémái

Claves ad Musicam sorozat

Szerző: Almási-Tóth András

Typotex Kiadó, 2008

 

Az opera szó eredete („művek”, lat.) utal arra, hogy több művészeti ág kombinációját jelenti, melyek egy saját színpadi univerzumot, egy zárt, önmagában teljes világot, egy különös „világmodellt” hoznak létre a színpadon. A könyv e zárt világ legfontosabb elemével: a benne színre lépő emberrel, az énekes-színésszel foglalkozik.

 
1 800 Ft
Akció: 1 530 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MOZART-OPERA VILÁGKÉPE

Claves ad Musicam sorozat

Szerző: Fodor Géza

Typotex Kiadó, 2002

 

„Filozófiai operakalauz” – írta e könyv 70-es évekbeli kiadásáról Almási Miklós. Ez a különös műfaj megkísérel számot adni arról a rejtélyes ugrásról, amellyel a remekmű kitűnik korának átlagából, miközben megmutatja – a nagy Mozart-operák példáján –, hogy az örökérvényűség nem független az adott kor szellemétől. A folyamatos újraértelmezhetőség és az általános érvényesség szerves kapcsolatának rekonstrukciója történik itt. Tanúi lehetünk, hogy a felvilágosodás embereszménye és morális érzékenysége hogyan ölt alakot Mozart zenéjének, zenei dramaturgiájának formája által.

 
4 600 Ft
Akció: 3 910 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  TOP 7. AZ EZREDFORDULÓ LEGKIHÍVÓBB MATEMATIKAI PROBLÉMÁI

Szerző: Pierre Basieux

Fordította: Bognár János

Typotex Kiadó, 2008

 

Egy matematikai probléma megoldásával keresni meg az első milliót? Fura elképzelés – mégis van valóságos alapja. Hét fontos matematikai sejtés mindeddig makacsul ellenállt a matematikusok kitartó próbálkozásainak. Aki bármelyiküket megoldja, annak nemcsak örök dicsőség jut osztályrészül, mellé egymillió dollárt is zsebrevághat. Ezt az összeget tűzte ki ugyanis a problémák megoldóinak egy amerikai multimilliomos, Landon T. Clay.

 

Bár némelyik probléma oly elvont, hogy ismert matematikusok is inkább csak feltételezésnek tekintik, Pierre Basieux amellett, hogy a hét fő problémát érthetővé teszi, vázlatosan ismerteti a megoldatlan problémák jellegét és matematikai környezetét. Az utóbbi években bebizonyított sejtések ismertetésével pedig bátorságot önt azokba, akik rálépnek az egymillió dollárhoz vezető útra.

 
2 100 Ft
Akció: 1 785 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MATEMATIKAI KINCSEK BOLYAI JÁNOS KÉZIRATOS HAGYATÉKÁBÓL

Második, bővített kiadás

Szerző: Kiss Elemér

Typotex Kiadó, 2005

 

„Kiss Elemér nemes feladatot teljesít, amikor szakavatott módon elénk tárja Bolyai eddig nem ismert algebrai és számelméleti vizsgálatait. Ezzel nagymértékben járul hozzá a Bolyai-hagyatékban még mindig létező fehér foltok eltüntetéséhez” (Győry Kálmán akadémikus, Természet Világa 1999/10.).

A könyv első kiadása óta eltelt hat év alatt számos újabb szakmai és személyes adat került felszínre, amelyek más megvilágításba helyezik a két Bolyai – apa és fia – egymáshoz fűződő tudósi, és emberi kapcsolatát és teljessé teszik legnagyobb XIX. századi tudósunk munkásságának feltárását.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MATEMATIKA

A láthatatlan megjelenítése

Szerző: Keith Devlin

Fordította: Csaba Ferenc

Typotex Kiadó, 2012

 

A matematika nem csupán egy száraz, unalmas tantárgy az iskolában, hanem gazdag, élettel teli tudomány, amely átszövi egész életünket és mindennapjainkat. Ezt bizonyítja a korábbi könyveivel számos díjat szerző munkájában.

 

A könyv csodálatos utazásra kalauzol bennünket, melynek során a világ láthatatlan erőit, jelenségeit teszi láthatóvá. Mi tart a levegőben egy óriási repülőgépet? Hogyan követhetjük az Ausztráliában folyó olimpia eseményeit a televízióban? Hogy jósolhatjuk meg az időjárást? Mi befolyásolja a világ tőzsdéinek működését? Mi történik a választásokon leadott szavazatainkkal a végeredmény megszületéséig? Csupa olyan kérdés, amely nap mint nap foglalkoztat bennünket, és a matematika eszközeivel találhatjuk meg rá a választ.

 

Megismerheti az Olvasó a könyvből a tudomány huszadik századi nagy győzelmét, az évszázadokon keresztül minden próbálkozásnak ellenálló Fermat-sejtés bizonyításának történetét is.

 
4 900 Ft
Akció: 4 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
JÁTÉK A VÉGTELENNEL

Matematika kívülállóknak

Magyar tudósok sorozat

Kilencedik kiadás

Szerző: Péter Rózsa

Typotex Kiadó, 2010

 

Péter Rózsa a 20. századi magyar matematika egyik nagy alakja. Azok közé a kivételes egyéniségek közé tartozott, akik egyformán kiemelkedőt alkottak kutatóként, pedagógusként és könyvíróként.

Játék a végtelennel című könyvét elsősorban nem matematikus érdeklődésű intellektuális embereknek szánta, alapja Benedek Marcellel folytatott levelezése volt. Ezért úgy kellett írnia szeretett tárgyáról, hogy a komolyabb előképzettséggel nem rendelkező olvasók is követni tudják, s kedvüket leljék benne. Hogy kísérlete mennyire sikeres volt, az bizonyítja, hogy a számtalan magyar kiadáson túl tizenkét idegen nyelvre is lefordították, s hazánkban generációkkal szerettette meg a matematikát a könyv.

 
3 100 Ft
Akció: 2 635 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A TUDOMÁNYOK KIRÁLYNŐJE

Szerző: Filep László

Typotex Kiadó, 1997

 

Minden tudományágnak, így a matematikának is megvan a maga története. Ezt nemcsak a matematikával foglalkozóknak és a matematikát bármilyen szinten oktatóknak illik ismerniük, hanem érdekes és tanulságos lehet a kívülállók számára is.

 

A könyv hagyományos felépítésű. Első részében a szerző néhány elvi kérdés tisztázása után – a matematika fejlődésének megfelelően időszakokra osztva követi a történetet: beszél az empirikus, a görög, a középkori, a reneszánsz és az újkori matematikáról, majd a magyar matematika fejlődéséről szól. A könyv második része a tudományág XIX. és XX. századi változásait már ágazatokra bontva mutatja be. A kötetet a nélkülözhetetlen életrajzi adatok, továbbá Staar Gyula Szénássy Barnával készített interjúja, valamint a matematikáról szóló idézetek zárják:

 
5 900 Ft
Akció: 5 015 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ARS MATHEMATICA

Magyar tudósok sorozat

Szerző: Rényi Alfréd

Typotex Kiadó, 2005

 

Egy kötetbe gyűjtöttük össze Rényi Alfréd Dialógusok a matematikáról, Levelek a valószínűségről, Napló az információelméletről címen külön-külön egykor könyv alakban már megjelent népszerűsítő írásait. Fontosnak tartjuk, hogy ezekhez a művekhez a mai fiatalok is hozzájussanak, ugyanis az idősebb generáció soraiból számtalan matematikus, mérnök és tanár figyelmét, sokuknak pályáját fordították a matematika felé Rényi említett írásai. A szerző ugyanis kiváló népszerűsítő író volt, aki rendhagyó formában, a görög hagyományokhoz visszanyúlva közelített tárgyához, s a szellemóriás ereje süt át sorain. Az írások cseppet sem veszítettek aktualitásukból, a valószínűség- és az információelmélet egyre nagyobb szerepet kap korunkban. A kötet címadó írása egyben bevezető is, amelyben Rényi kutatói és pedagógusi hitvallásáról olvashatunk.

 
3 300 Ft
Akció: 2 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MATEMATIKA TERMÉSZETE

Szerző: Reuben Hersh

Fordította: Kepes János

Typotex Kiadó, 2000

 

A matematika a természet- és műszaki tudományok nyelve, így fejlődésének iránya és üteme alapvetően meghatározza életminőségünket. Mégis – nem csak nálunk, Magyarországon, hanem a világon szinte mindenütt – sokan szükséges rosszként tekintenek a matematikára, és ettől nem mentesek még a felsőfokú képzettséggel rendelkezők sem. Ennek az ellentmondásnak feloldása ihlette a szerzőt és éppen ezért elsősorban filozófusként fogalmazza meg a matematika természetét.  Nem csoda, hogy a matematika idegen testnek tűnik az emberi kultúrán belül, hiszen egzakt, bizonytalanságoktól mentes megalapozása, az axiomatikus halmazelméleti és formális logikai módszerek elvárt használata jelenti a matematika művelését,­ amely előtanulmányok nélkül nem követhető.

 
4 900 Ft
Akció: 4 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GEOMETRIAI TÉRFOGALOM FEJLŐDÉSE

A geometriai fogalmak fejlődése Püthagorasztól Hilbertig és Einsteinig

Reprint kiadás

Szerző: Lánczos Kornél

Fordította: Merza József

Typotex Kiadó, 2010

 

Ez a könyv átdolgozott változata annak az előadássorozatnak, amelyet a szerző 1968 tavaszán, heti három órában (összesen kb. 40 előadásban) tartott Raleighben, az Észak-Karolinai Állami Egyetem Fizikai és Alkalmazott Matematikai Tanszékén. A hallgatóság zöme a különböző karok oktatóiból: matematikusokból, fizikusokból, vegyészekből és a különböző mérnöki szakok művelőiből tevődött össze; kisebbségben voltak azok a hallgatók, akiknek ez az előadás szorosan tanulmányaihoz tartozott. Célszerűnek látszott tehát hajlékonyabban és színesebben tárgyalni az anyagot, mint azokon a szokványos egyetemi kurzusokon, amelyek a hallgatókat vizsgákra készítik fel. A tudomány minden ágából jöttek össze kutatók, és kérdéses volt: vajon a hallgatóság vegyes összetétele és a tárgyalandó anyag nagysága nem zár-e ki eleve mindent, ami túlmegy általánosságon és közhelyen. A szerző mégis megoldhatónak látta feladatát.

 

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZEMANTIKUS VILÁGHÁLÓ ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA

Információelmélet sorozat

Szerzők: Benkő Tamás, Lukácsy Gergely, Szeredi Péter

Typotex Kiadó, 2005

 

A szemantikus világháló (Semantic Web) a számítástudomány egy új kutatási-fejlesztési területe, amelynek célja, hogy a világhálón található temérdek információ elérését egyszerűbbé, pontosabbá, kényelmesebbé tegye. Az irányzat jelszava: a számítógépek ne csak olvassák, hanem „értsék” is a weblapok tartalmát. Az automatikus értelmezéshez a gép által feldolgozható metainformációkra van szükség, valamint olyan fogalmi rendszerekre, ún. ontológiákra, amelyek automatikus osztályozást tesznek lehetővé. Ezek az új technológiák egyre nagyobb szerepet kapnak a számítástechnika mindennapi gyakorlatában is, például a vállalati adat- és tudásbázisok kezelésében.

 
4 400 Ft
Akció: 3 740 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A SZÁMÍTÁSTECHNIKA FELSŐFOKÚ OKTATÁSÁNAK KEZDETEI MAGYARORSZÁGON

Alkalmazott matematika sorozat

Szerző: Sántáné-Tóth Edit

Typotex Kiadó, 2012

 

A számítástechnika felsőfokú oktatásának hazai történetét 1957-től számítjuk, amikor Kalmár László professzor a Szegedi Tudományegyetemen beindította a (számológépes) Alkalmazott matematikusképzést. Ekkor az MTA Kibernetikai Kutatócsoportjában már hozzáláttak hazánk első számítógépének, az M-3-nak üzembeállításához. Könyvünk a hazai felsőfokú számítástechnika-oktatás történetének kezdeteiről szóló első összefoglaló munka. Megeleveníti a múlt fontos történéseit, szereplőit; végigvezet az első bátortalan kísérletektől a számítástechnika felsőfokú oktatásának teljes vértezetben történő felállásáig. Az út, amit az Olvasó bejárhat, az M-3 gép mellett felhalmozódott számítástechnikai tapasztalatoktól indul, a szegedi egyetem kezdeményezésével folytatódik, majd az első tanfolyami képzések után, a számítástechnikai ismeretek és készségek felsőfokú oktatását biztosító intézményekig jut el.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
WEBERGONÓMIA

Jakob Nielsen nyomán

edition 2.0 sorozat

Szerkesztette: Leiszter Attila

Typotex Kiadó, 2011

 

Jakob Nielsen a web világának nem egyszerűen egy meghatározó alakja, hanem – ahogy a New York Times találóan fogalmazott– ő „a weblap-használhatósági guru”. Ezen a területen ma valószínűleg neki van a legnagyobb tapasztalata a világon.

 

A használhatósági vizsgálódásának vezéreszméje mindenekelőtt az egyszerűségre való törekvés. A web nem termékkatalógus, nem újság, nem könyv és nem televízió, még csak nem is ezek analógiájára működik. Hanem kattintás alapú interaktív tevékenység, használói élményalkotás, információvadászat és mozgás együttese.

 
3 300 Ft
Akció: 2 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TEREPSZEMLE

Tanulmányok és feljegyzések az infokommunikációs világról

edition 2.0 sorozat

Szerző: Bőgel György

Typotex Kiadó, 2012

 

Számítógép az asztalunkon, okostelefon a zsebünkben, állandóan fent vagyunk a világhálón... Az informatika korunk egyik legizgalmasabb, leginnovatívabb iparága, ahol szinte minden nap történik valami fontos. Felhő-informatika, adatrobbanás, mobil rendszerek, vállalati és személyes alkalmazások, közösségi hálók, elektronikus kereskedelem – milyen logika szerint fejlődnek ezek a technológiák és rendszerek? Milyen következményekkel jár a terjedésük? A kérdésekre az Edition 2.0 szellemének megfelelően nemcsak a szerző  tanulmányai és válogatott blogbejegyzései, hanem az infokommunikáció kiváló szakértőinek kommentjei adnak lehetséges választ.

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
RENDSZEROPTIMALIZÁLÁS

Információelmélet sorozat

Szerzők: Jordán Tibor, Recski András, Szeszlér Dávid

Typotex Kiadó,2004

 

A gyakorlati életből származó algoritmikus feladatok megoldásában a véges matematika, ezen belül is leginkább a gráfelmélet ismeretanyaga és eszköztára gyakran nélkülözhetetlen. Ez a könyv az ilyen szemléletű módszerek kutatásával foglalkozó kombinatorikus optimalizálás tudományába kíván betekintést nyújtani. Az első részben általános módszereket ismertet a másodikban konkrét esettanulmányokkal foglalkozik.

A könyv szerzői évek óta oktatnak hasonló tárgyakat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
OPTIMALIZÁLÁS EVOLÚCIÓS SZÁMÍTÁSOKKAL

Szerző: Borgulya István

Typotex Kiadó, 2012

 

Az evolúciós számítások a mesterséges intelligencia metaheurisztikái közé tartozó módszerek gyűjtőneve. Különböző problémamegoldó módszerek tartoznak e körbe, melyek fejlesztését elsőnek a biológiai evolúció ösztönözte. Napjainkban számos alkalmazásuk ismert és fejlesztésük fontos kutatási terület. E szakkönyv a jelenleg leggyakoribb, legfontosabb evolúciós technikák áttekintése után, az evolúciós számítások optimalizálásban való alkalmazását helyezi a középpontba.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NEXUS, AVAGY KICSI A VILÁG

A hálózatok úttörő tudománya

Szerző: Mark Buchanan

Fordította: Kepes János

Typotex Kiadó, 2003

 

Utazik a vonaton, szóba elegyedik útitársával, és kis idő múlva közös ismerősre bukkannak. Milyen kicsi a világ, mondják ilyenkor, és meglepődnek. A Nexus arról szól, hogy ez nem meglepő, hanem szabályszerű. „Ezen a bolygón mindenkit mindenkitől csupán hat ember választ el… Az Egyesült Államok elnökét. Egy velencei gondolást. De nemcsak a nagy neveket. Akárkit. A bennszülöttet az őserdőben. A tűzföldit. Az eszkimót. A Földön bárkivel hat szemből álló lánc kapcsol össze. Jelentős gondolat.” A hálózatok különös és új elmélete, amelyet elsősorban az internet hívott életre a természet- és társadalomtudományokban egyaránt rekord gyorsasággal talált újszerű alkalmazásokra. Elméleti alapjai már a hatvanas évektől készen álltak – éppen két világhírű matematikusunk – Erdős Pál és Rényi Alfréd jóvoltából.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LAMBDA-KALKULUS

Információelmélet sorozat

Szerző: Csörnyei Zoltán

Typotex Kiadó, 2007

 

A λ-kalkulus az első funkcionális programnyelv annak ellenére, hogy kidolgozásának időpontjában még nem is voltak számítógépek. Ugyanakkor egy olyan egyszerű funkcionális programnyelv, amelyre minden más magas szintű nyelven írt program átalakítható. Minden funkcionális program egy λ-kifejezésnek tekinthető, a program végrehajtása pedig a λ-kifejezés kiértékelését jelenti. Maga a λ-kalkulus az ehhez szükséges átalakítási szabályokat adja meg. A könyv a λ-kalkulusnak a funkcionális programozással való kapcsolatát hangsúlyozza, de a λ-kalkulust az informatika más területein is használják.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KRIPTOGRÁFIA ÉS ALKALMAZÁSAI

Információelmélet sorozat

Szerzők: Buttyán Levente, Vajda István

Typotex Kiadó, 2004

 

Napjainkra az információs technológiák mélyen behatoltak a gazdaságba és a társadalomba. Az információ elektronikus tárolásával, továbbításával és feldolgozásával kapcsolatos feladatok a mindennapi életet is átszövik. Az információs technológiák biztonságossága az alkalmazhatóság alapvető kritériumává vált. Az információ biztonságát algoritmikus, fizikai, illetve rendszabályi technikák kombinálásával érhetjük el. A kriptográfia az algoritmikus biztonsági módszerek tudománya.

 

A tankönyv célja a kriptográfia legfontosabb módszereinek elméleti megalapozása és azok tipikus alkalmazásainak bemutatása. A tananyag gerincét a kriptográfiai építőelemek (primitívek és alapprotokollok) elméleti kifejtése képezi. Az elmélet megértését nagyszámú példa, valamint a tankönyv végén található feladatok és megoldások is segítik. Az elméletet néhány kriptográfiai alkalmazás is demonstrálja az internet, a vezeték nélküli (mobil) hálózatok valamint az elektronikus kereskedelem világából.

 
4 600 Ft
Akció: 3 910 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
INFORMÁCIÓ- ÉS KÓDELMÉLET

Információelmélet sorozat

Negyedik kiadás

Szerzők: Györfi László, Győri Sándor, Vajda István

Typotex Kiadó, 2005

 

Az információelmélet a hírközlés matematika elmélete. Napjainkban tömegesen terjednek el az egyes adattömörítő és hibakorlátozó eljárások, tehát indokolt ezek alapvető elveinek áttekintése. A könyv első fejezete a veszteségmentes adattömörítést, míg a második a torzítást megengedő forráskódolást tárgyalja. A harmadik fejezet témája a csatornakódolás. A negyedik fejezet a hibajavító kódok alapjait foglalja össze, az ötödik pedig a nyilvános kulcsú titkosítással foglalkozik. Ez a terület az Internet korában egyre fontosabb szerepet játszik.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FORMÁLIS NYELVEK

Információelmélet sorozat

Szerző: Bach Iván

Typotex Kiadó, 2001

 

Bach Iván könyve azoknak szól, akik programnyelvekkel foglalkoznak, de segít azoknak is, akik a természetes nyelv, a matematikai logika, a gépelemzés terén formális eszközökkel akarják megfogalmazni kérdéseiket és kijelentéseiket.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FORMÁLIS MÓDSZEREK AZ INFORMATIKÁBAN

Az informatika alkalmazásai sorozat

Második kiadás

Szerkesztette: Pataricza András

Typotex Kiadó, 2006

 

A kötet az informatikai szakma igényeinek megfelelően igyekszik gyakorlatorientált szemlélettel bemutatni azokat a legfontosabb matematikai eszközöket, amelyek az informatikai rendszerek tervezési és ellenőrzési folyamataiban szerepet játszanak.

A könyv fókuszában a modellellenőrzés áll, amely egy olyan verifikációs technika, amely a rendszer egy véges modelljén bizonyítja be, hogy valamilyen megkövetelt tulajdonság teljesül.

A kötet szerzői a Budapesti Műszaki Egyetem oktatói, akik a könyvet a műszaki informatikus alapképzésben jegyzetként is használják. A könyv ugyanakkor igyekszik a gyakorló informatikusok számára is érthető és hasznosítható ismereteket nyújtani.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FORDÍTÓPROGRAMOK

Az informatika alkalmazásai sorozat

Szerző: Csörnyei Zoltán

Typotex Kiadó, 2009

 

A fordítóprogramokat általában sejtelmes, nehezen átlátható, titokzatos homály veszi körül. Minden informatikus használja ezeket a programokat, és gyakran megdöbbenve nézik, amikor a nagy gonddal megírt programjuk fordítása végén a fordítóprogram kiírja: ”23 errors, 12 warnings”.

Ebben a könyvben azzal foglalkozunk, hogyan működik egy fordítóprogram, hogyan fedezi fel a forrásprogram hibáit, és hogyan készíti el a forrásprogramból a futtatható tárgykódot. Ezzel nemcsak az a célunk, hogy a fordítóprogramok belső világát megvilágítsuk, hanem az is, hogy a programozó, ismerve a fordítás algoritmusait, ezt az információt felhasználva jobb, hatékonyabb programot tudjon írni.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZERZŐI JOG KALÓZAI

A kalózok szerepe a kulturális termelés és csere folyamataiban a könyvnyomtatástól a fájlcserélő hálózatokig

edition 2.0 sorozat

Szerző: Bodó Balázs

Typotex Kiadó, 2011

 

A szerzői jogi lobbi szerint az internetes kalózok először térdre kényszerítették a lemezipart, és most a film és a könyviparra vár hasonló sors. Az internetes kalózkodás elharapódzása szerintük helyrehozhatatlan károkat okoz a kultúra szövetében, alkotók, közvetítők tömegeit teszi tönkre és emiatt a kultúra egésze szegényedik el. De ami most történik, távolról sem új jelenség: a szellemi javak kalózai egyidősek a könyvnyomtatással.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÜNNEPI MINTAKÖNYV

Szerzők: Devecsery László, Király Eszter

Typotex Kiadó, 2005

 

Az év ünnepeit és kiemelkedő időszakait sokféle eredetű jelkép, motívum illetve díszítőelem kíséri, ezekből válogat a kötet. Gyerekek és szülők egyaránt készülődhetnek a különböző ünnepekre a mintakönyv motívumait felhasználva. A saját készítésű ajándékoknak külön varázsuk van, melyek többet őriznek az ajándékozó személyéből, mint a vásárolt tárgyak. Alkossunk tehát szép dolgokat!

 

Egy a mai képvilágnak megfelelő, de a hagyományokat is őrző, a szép rajzok kultúráját sugalló gyűjteménnyel igyekszünk hozzájárulni az ünnepek fényéhez Újévtől Húsvéton és Pünkösdön át egészen Karácsonyig.

 

Devecsery László, a szöveg írója a népmesék, népmondák, népszokások világának jó ismerője, Király Eszter, az illusztrációk készítője a Magyar Iparművészeti Főiskola csomagolásgrafikai és tipográfiai szakán végzett, emellett pszichológiát tanult.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.